ExpressVPN vs magán-Internet hozzáférés (PIA)

A virtuális magánhálózat (VPN) használata az egyik legegyszerűbb módszer az ön online védelmére. De a rendelkezésre álló különféle szolgáltatások óriási száma miatt az egyik kiválasztása különösen nehéz. Annak érdekében, hogy eldönthesse, két népszerű VPN-t teszteltünk egy-egy tesztre, hogy megnézze, melyik teljesít jobb. Ezúttal az ExpressVPN vs. privát internet-hozzáférés (PIA).

ExpressVPN vs. magán Internet hozzáférés: összehasonlítás

Expressvpn vs PIA

Minden VPN kissé különbözik. Például egyesek a nagy sebességet részesítik előnyben a fejlett biztonsági funkciókkal szemben. Alaposan összehasonlítottuk az ExpressVPN és a magán-internet-hozzáférési szolgáltatások különféle kritikus aspektusait. Ez egyértelmű képet nyújt mindkettőről, és lehetővé teszi számunkra, hogy megmutassuk, mely területeken lépnek fel kiemelkedően, anélkül, hogy elhanyagolnánk azokat a területeket, amelyekben esetleg kis munkára van szükség..

Főbb

ExpressVPN

  • Kiváló feloldási képességek
  • 24/7 élő chat ügyfélszolgálat
  • Ideális otthoni útválasztókhoz
  • Alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV számára

PIA

  • Nagy teljesítményű, olcsó
  • Anonim regisztráció és böngészés lehetséges
  • Alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS számára

Árképzés és kedvezmények

ExpressVPN PIA
Előfizetési időszakok 1 hónap 1 hónap
6 hónap 1 év
1 év 2 év
Különleges ajánlat Három hónap ingyenes előfizetéssel 58% kedvezmény a kétéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 12.95 $ 6.95
Havi legalacsonyabb ár $ 6.67 $ 2.91
Egyéves ár $ 99.95 $ 39.95
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 7 nap

Mind az ExpressVPN, mind a PIA három különböző előfizetési hosszúságot kínál, de az ár szempontjából egyértelmű különbség van. Felhívjuk figyelmét, hogy a fenti árak nem tartalmaznak semmilyen ajánlatot vagy kedvezményt: Az ExpressVPN jelenleg 49% -os árengedményt kínál, amely megszünteti az áremelkedést kissé, de még hasonló ajánlat nélkül is a PIA marad a legolcsóbb lehetőség. Az ExpressVPN azonban 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, míg a PIA csak hét napos garanciát kínál.

EXPRESSVPN DEAL: Takarítson meg 49% -ot, és 3 hónap ingyenes

PRIVÁT Internet-hozzáférési ajánlat: Takarítson meg 58% -ot (havonta 2,91 dollárt) egy 2 évre terv

Fizethet akár a VPN-ből is népszerű hitel- vagy betéti kártyák (Mastercard, American Express stb.), Bitcoin, PayPal vagy Mint használatával. Ugyanakkor a PIA lehetővé teszi a sokféle kriptovaluta fizetését, beleértve az éteriumot, a litecoint és a NEO-t.

Jellemzők

ExpressVPN PIA
Egyidejű kapcsolatok
5 5
Operációs rendszer alkalmazások
Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Tomato router, Amazon Fire Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Kézi telepítésű eszközök
Set-top boxok Set-top boxok, útválasztók
Split alagút
Igen Nem
Ingyenes extrák
Böngésző-kiterjesztés a Firefox, a Chrome és a Safari számára Böngésző-kiterjesztés a Firefox, a Chrome és az Opera számára

Sebesség

Mielőtt megkezdhetnénk a két VPN sebességének mérését, először meg kellett alapoznunk a kapcsolatunkat. Annak érdekében, hogy a lehető leg empirikusabbá váljunk, háromszor elvégeztünk egy sebesség-tesztet és átlagoltuk az eredményeket. Az Ooklat használtuk, nem a Comparitech saját gyorsteszt szolgáltatását, hogy a dolgok pártatlanok maradjanak.

a leggyorsabb eredmény korábban

Átlagos sebesség-teszt eredmények (nincs VPN)
fütyülés 19ms
Letöltés 25.88Mbps
Feltöltés 8.92Mbps

Először az ExpressVPN. Az interneten való böngészés vagy a YouTube-videók nézése közben sem 4K-ban nem észlelhető észlelhető lelassulást.

speedtest - expressvpn

ExpressVPN
Átlagos sebesség-teszt eredmények (ExpressVPN) Brit szerver
fütyülés 20ms
Letöltés 28.58Mbps
Feltöltés 7.74Mbps

Mint láthatja, a feltöltési sebesség kissé csökkent. Vegye figyelembe azonban, hogy a letöltési sebességünk látszólag javult. Ez valószínűleg nem a VPN miatt, hanem inkább a vezeték nélküli hálózatok ingadozó jellege miatt, amely a sebesség folyamatos változását okozza. Itt az elfoglalhatóság az, hogy az ExpressVPN használatakor a böngészési sebesség többé-kevésbé változatlan marad.

Amikor ugyanazt a tesztet futtattuk a privát internet-hozzáféréssel, nagyon hasonló eredményeket észleltünk.

leggyorsabb eredmények privát internet-hozzáférés

PIA
Átlagsebesség-teszt eredménye (PIA) Brit szerver
fütyülés 19.6ms
Letöltés 24.27Mbps
Feltöltés 8.66Mbps

Fontos megjegyezni, hogy a sebességteszt eredményei egyáltalán nem képesek megmutatni, melyik VPN gyorsabb. Ugyanakkor jelzik a felhasználók számára, hogy egy adott szolgáltatás sebességét hátrányosan befolyásolja-e vagy sem.

Többplatformos támogatás

Mindkét szolgáltatás szilárd többplatformos lefedettséggel rendelkezik, az összes legnépszerűbb operációs rendszer támogatásával. Mindegyikhez külön dedikált alkalmazások tartoznak a Windows, MacOS, Android és iOS rendszerekhez, valamint telepítőfájl Linux alapú rendszerekhez.

Van egy kis különbség: bár mindkettő böngésző-bővítményeket kínál a Chrome-hoz és a Firefox-hoz, az ExpressVPN szintén tartalmaz egyet a Safari-hoz, míg a PIA-nak Opera bővítmény van. A böngésző forgalmának közvetlen titkosítása helyett azonban az ExpressVPN kiterjesztések lehetővé teszik a VPN-ügyfél vezérlését az alkalmazás kézi megnyitása nélkül. További plusz, hogy az ExpressVPN kiterjesztései a böngésző földrajzi helyzetének részleteit igazítják a választott országhoz.

Mind a privát internet-hozzáférés, mind az ExpressVPN akár öt egyidejű kapcsolatot is lehetővé tesz. Vegye figyelembe, hogy az otthoni útválasztó egyetlen eszköznek számít. Mindkét szolgáltatás előre konfigurált útválasztókat kínál, de az ExpressVPN könnyebb telepíteni a meglévő útválasztóra. Ez a VPN saját, könnyen használható firmware-t kínál, amelyen villoghatja az útválasztót.

Az ExpressVPN csomagban megtalálható az ExpressVPN Media Streamer alkalmazás, amely egy intelligens DNS-proxy. Ez lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott platformok blokkolásának feloldását, de nem titkosítja a hálózati forgalmat, ezért ideális, ha a magánéletnél inkább a sebesség miatt aggódsz.

Néhány különbség van az ExpressVPN asztali és mobil alkalmazások között. Néhány funkció, például a sebességteszt és az intelligens helymeghatározás hiányzik a mobilalkalmazásból, és a beállítások menü egyszerűsödött, de erről szól. Az alkalmazások tiszta és szennyezetlen, így könnyű megtalálni, amit keres. Nem szabad összetéveszteni; a főképernyőn egyetlen vagy két kattintással csatlakozhat egy szerverhez.

expressvpn-mobilalkalmazások

Az ExpressVPN-hez hasonlóan a PIA két kattintással is csatlakoztat egy választott szervert. Ismét az asztali verzióban kínált funkciók nagy része megvan a mobilalkalmazásban. Ez azt jelenti, hogy a menük kissé rendetlenebbek, mint az ExpressVPN esetén, de viszonylag alacsony ár, ha a nagyobb vezérlési tartományért fizetni kell. Van egy enyhe probléma - alapértelmezés szerint a mobilalkalmazás 256 bites helyett 128 bites AES titkosítást, SHA-256 helyett SHA-1 hitelesítést használ. Ez egy kisebb panasz, könnyű kezelni, de mégis könnyebben véletlenszerű figyelmen kívül hagyni.

pia mobilalkalmazás 1

Szerverek és teljesítmény

Az ExpressVPN jelenleg több mint 2000 szerverrel rendelkezik 94 országban. Összehasonlításképpen: a magán-internethozzáférés csaknem 4000, de sokkal kevesebb helyre terjed ki (mindössze 33 országban). Ezen felül e szerverek több mint fele (2 176) az Egyesült Államokban található.

expressVPN-home-screen-és helyszínek

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a PIA jobb választás a kizárólag az Egyesült Államokban található tartalmak elérésére. Számos népszerű amerikai szolgáltatás, köztük NHL.TV, NBC és CBS a lefedettségük egy részét az egyes államokra kell korlátozni, nem csak egy adott országra. A PIA nem teszi lehetővé, hogy megválaszthassa, melyik város szervereihez csatlakozol, tehát ez a tartalom egyszerűen nem érhető el megbízhatóan.

A PIA helyének kiválasztása

feloldókulcsát

A regionális korlátozások megkerülésekor az ExpressVPN előnye van. A nagyobb platformok, mint például a Netflix és a BBC iPlayer, későn növelik földrajzi blokkoló képességüket. Ennek eredményeként csak a legnagyobb VPN-k, akik megengedhetik maguknak, hogy időt és erőforrásokat töltsenek megoldáskeresésben, megbízhatóan hozzáférhetnek hozzájuk a kívánt műsorszolgáltatási régió kívülről.

ExpressVPN PIA
Netflix IGEN NEM
BBC iPlayer IGEN NEM
Amazon Prime Video IGEN NEM
Hulu IGEN IGEN
PlayStation Vue IGEN NEM
ITV Hub IGEN IGEN
HBO Go IGEN IGEN
Kínában működik IGEN IGEN

FONTOS: Noha a magán-internethozzáférés technikailag képes megkerülni a Kína nagyszerű tűzfalát, a cég elismeri, hogy nagyon nehéz biztosítani az országgal és az országgal való összeköttetést. Mint ilyen, időnként blokkolható, és nem szabad rá bízni.

Biztonság

Bármelyik VPN, amely megéri a sóját, a biztonsági lehetőségek széles skáláját tartalmazza, és ez a két sem kivétel. Az alábbiakban összeállítottunk egy pillanatnyi bontást arról, hogy pontosan mit kínál a privát internet-hozzáférés és az ExpressVPN.

ExpressVPN PIA
Titkosítás 256 bites AES 128 bites, 256 bites AES
Hitelesítés SHA-256, RSA tanúsítvány (4096 bit) SHA-1, SHA-256, RSA tanúsítvány (4096 bit)
jegyzőkönyvek UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP, SSTP UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP
Szivárgás elleni védelem IPv6, DNS, WebRTC IPv6, DNS
További jellemzők Ölj kapcsolót, osztott alagút Gyilkos kapcsoló, automatikus hirdetés / rosszindulatú programok blokkolása

pia asztali lehetőségek

Úgy tűnik, hogy a privát internet-hozzáférés nagyon hasonló biztonsági intézkedéseket kínál az ExpressVPN-hez, ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kompromisszumot hozzanak a biztonság és a böngészési sebesség között a 256-bites helyett 128 bites titkosítás használatával. Ezenkívül az automatikus hirdetés-blokkoló funkciók minden bizonnyal vonzóak a kevésbé technológiailag igényes felhasználók számára.

Mindkét szolgáltatás magában foglalja a PPTP-n keresztüli csatlakozás lehetőségét; ez azonban egy régebbi, kevésbé biztonságos protokoll. Az ExpressVPN lehetővé teszi az újabb SSTP protokoll használatát, amely lehetővé teszi a VPN használatát akkor is, ha a tűzfal blokkolja az L2TP vagy PPTP kapcsolatokat..

expressVPN-desktop-opciók

Az ExpressVPN-nek és a privát internet-hozzáférésnek néhány közös jellemzője van, amelyek célja az, hogy valós IP-címét mindig rejtett módon tartsa fenn. Mindkettő el van látva gyilkos kapcsolóval. Ez automatikusan leállítja az összes adatátvitelt, ha elveszíti a kapcsolatot a VPN-sel. Ezenkívül az egyes alkalmazások beállíthatók úgy, hogy indításkor automatikusan elinduljanak és csatlakozzanak a szerverhez, megakadályozva véletlenül véletlenszerű böngészést. Az ExpressVPN osztott alagúttal is büszkélkedhet, amely lehetővé teszi egyes felhasználó által meghatározott programok számára a VPN megkerülését.

Magánélet

Sem az ExpressVPN, sem a privát internethozzáférés nem rögzíti a személyes adatok azonosítását. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem gyűjtnek semmilyen információt.

Az ExpressVPN nem követi a meglátogatott webhelyeket, a szolgáltatás igénybevételének idejét, illetve a forrás IP-címét. Csak naplózza a felhasználók szerver helyét, az adatátvitel mennyiségét, a csatlakozás dátumát és az alkalmazás verzióját. Ezen információk egyike sem használható arra, hogy konkrét webhelyekhez vagy tevékenységekhez kapcsolja Önt, ez a tény volt a rendőrségi nyomozás során bizonyították Törökországban.

A privát internet-hozzáférés még tovább megy: az egyetlen dolog, amelyet tárol, az az e-mail cím, amellyel a felhasználó regisztrált. Ha egy felhasználó eldobható e-maillel iratkozott fel és kriptovalutában fizetett volna, akkor nem lenne módja nyomon követni tevékenységüket. A PIA nem naplózási politikáját legalább kétszer tesztelték a bíróságon, és a vállalat mindkét esetben nem tudta megadni releváns információkat..

Az egyes országok eltérő törvényekkel rendelkeznek arról, hogy az VPN-szolgáltatásoknak milyen információkat kell tárolniuk. Ezenkívül egyes országok (14 szemmel ismertek) megállapodtak abban, hogy más kormányok szövetségükben lehetővé teszik saját polgáraik ellenőrzését. Ez azt jelenti, hogy ha a VPN egy ilyen régióban található, akkor rá lehet nyomást gyakorolni egy adott felhasználó nyomon követésére.

A PIA az Egyesült Államokban található, a 14 Eyes-ország egyikében, de mivel nem vezet naplókat, egyszerűen nem segíthet az ügyfelekkel kapcsolatos kormányzati vizsgálatban. Az ExpressVPN ugyanakkor a Brit Virgin-szigeteken található, olyan helyen, ahol nincs adatmegőrzési törvény, a 14 szemének joghatósága alá tartozik..

Configuration

A VPN-ek mindegyike Net Address Translation (NAT) tűzfalat kínál. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a legtöbb kéretlen bejövő forgalom automatikusan blokkolódik. Ez azonban nem egy átfogó megoldás, és akkor a legjobban működik, ha párosul egy olyan másodlagos tűzfallal, mint amilyen a legnépszerűbb operációs rendszerekben található..

Ha statikus IP-címet szeretne, kaphat egy PIA-t. Ez megkönnyíti az egyik webhelyről a másikra történő nyomon követést, ezért nem ajánlott az általános webböngészéshez. Inkább hozzáférhet bizonyos szolgáltatásokhoz statikus IP-jének segítségével, hogy elkerüljék az automatikus riasztási és számlazároló rendszereket. Például, ha mindig az USA-ból jelentkezik be online bankjába, de véletlenül jelentkezik be orosz szerver használata közben, előfordulhat, hogy fiókjához való hozzáférése ideiglenesen korlátozva van. Az ExpressVPN nem kínál ilyen funkciókat, inkább a biztonság prioritása az IP-címek rendszeres elforgatásával.

Bár egyik VPN sem kínál specifikus anti-DDoS szervereket, ők nyújtanak bizonyos fokú védelmet. A támadó csak az ideiglenes IP-címét látja, tehát valójában ők a kéréseikkel elárasztják a VPN hálózatát.

Mivel a nagy VPN-szolgáltatások általában szétszórt hálózatokkal rendelkeznek, túl sok probléma nélkül képesek felszívni egy kis léptékű DDoS támadást. Valójában az ExpressVPN valójában azt ajánlja szolgáltatásának, hogy az ilyen módon megtámadni vágyók számítanak. Hasonlóképpen, a magán-Internet hozzáférés állítja, hogy saját módszerei vannak a DDoS támadások kezelésére, noha érthető módon nem tudott megadni konkrét részleteket.

Vevőszolgálat

ExpressVPN PIA
Élő chat IGEN NEM
Átlagos élő csevegési válaszidő <20 másodperc N / A
E-mail támogatás IGEN IGEN
Átlagos e-mail válaszidő 1 óra 20 perc 7 óra 30 perc
Telefonos támogatás NEM NEM
Kereshető tudásbázis IGEN IGEN
Videó útmutatók IGEN NEM
KérdésAz e-mailek számaVálaszolva?
ExpressVPN A havi előfizetés automatikusan megújul? 1 Igen
PIA PIA feloldhatja a PlayStation Vue blokkolását? 2 Nem

Az egyes szolgáltatások ügyfélszolgálatát egy egyszerű kérdés e-mailben történő tesztelésével teszteltük. Az ExpressVPN gyorsan válaszolt, tömör válasz és útmutató útján az előfizetés megszüntetésére.

Úgy tűnik, hogy van némi zavar a PIA végén, mivel azt válaszolták, hogy a VPN-en keresztüli játék jelentősen megnövelheti késését. Amikor gyengéden emlékeztettek arra, hogy a PlayStation Vue streaming szolgáltatás, konzerv választ adtak arról, hogy hány szolgáltatás feketelistálja a VPN használatát. A PlayStation Vue-ra vonatkozóan nem voltak további részletek.

Emellett a PIA támogatási ajánlatainak figyelemre méltó mulasztása a 24 órás élő chat. Ez a valami, amit a legtöbb legnépszerűbb szolgáltató kínál manapság, és amire a felhasználók számítottak és támaszkodtak rájuk.

Az ExpressVPN megkönnyíti a támogatás megszerzését, és úgy tűnik, hogy az alkalmazottak valóban ismerik a szolgáltatást, ahelyett, hogy előre megírt válaszokat másolnának és beillesztnének.. Ezzel szemben a PIA csak e-mailben nyújt támogatást, és gyakran több órát is igénybe vehet a válasz megérkezése.

Mindkét VPN kereshető tudásbázisokat kínál, de csak az ExpressVPN tartalmazza a konfigurációs folyamat videó áttekintéseit. A PIA hasonló útmutatókkal rendelkezik képernyőképekkel, nem videókkal.

A nyertes: ExpressVPN

ExpressVPN- (1)

Noha a magán-Internet hozzáférés hasonló funkciókat kínál az ExpressVPN-hez, volt néhány olyan terület, amelyben kissé hiányzott. Ide tartoznak a feloldó képességei, a szerverhálózat és az ügyfélszolgálat. Fontos megjegyezni, hogy ez egy olcsó VPN, és egy olcsó, biztonságos VPN bevált bejelentkezési házirendekkel nagyon ritka.

A legtöbb ember számára azonban az ExpressVPN a jobb választás, és számos tényező miatt erősödik az általános célú VPN. Szerverei sokkal több helyen vannak, és még a legmakacsabb streaming platformokat is feloldhat. Ennél is fontosabb, hogy az ExpressVPN megkönnyíti a segítségnyújtást, ha bármilyen probléma merül fel.

Végül, ez a szolgáltatás hosszabb próbaidőt biztosít Önnek. Ez azt jelenti, hogy több lehetősége van kipróbálni, és megnézheti, hogy megfelel-e az Ön igényeinek. A kérdéseket fel nem igénylő visszatérítési politikával nincs semmiféle kockázat, és nincs oka annak továbbadására.

Lásd még: Legújabb ExpressVPN kuponok

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 48

Adblock
detector