ExpressVPN vs TunnelBear áttekintés

ExpressVPN vs Tunnelbear

Az első VPN kiválasztása nehézkes lehet, mivel a rendelkezésre álló szolgáltatások nagy száma és az a tény, hogy mindegyik különböző funkciókat kínál. A helyzet még rosszabbá tétele érdekében sok VPN olyan kifejezéseket dob, mint a „titkosítás” és az „obfuzikáció”, amelyek egyenesen a legtöbb ember fejére vezetnek. A szolgáltatások pontos összehasonlítása érdekében mindent felsorolunk, amelyeket az ExpressVPN és az TunnelBear kínálhat..

Azt is elmagyarázjuk, hogy az egyes funkciók mit tesznek egyszerűen, hogy jobban megértsük, miért fizet. Kezdjük a következő VPN-k rövid áttekintésével:

Főbb

ExpressVPN

 • Gyors, megbízható szerver több mint 90 országban
 • Feloldja a Netflix és a BBC iPlayer blokkolását
 • Hatékony biztonsági funkciók
 • Kivételes többplatformos támogatás

Tunnelbear

 • Ingyenes terve van
 • Elég gyors az élő közvetítéshez
 • Erős a biztonság és a magánélet szempontjából
 • Kínában működik

Árképzés és kedvezmények

ExpressVPN Tunnelbear
Előfizetési időszakok Egy hónap Egy hónap
Hat hónap Egy év
Egy év Két év
Különleges ajánlat Három hónap ingyenes és 49% -os engedmény az éves tervekhez 58% kedvezmény kétéves előfizetések esetén
Havonta a legmagasabb ár $ 12.95 $ 9.99
Havi legalacsonyabb ár $ 6.67 $ 4.17
Egyéves ár $ 99.95 $ 59.88
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 30 nap

Az ExpressVPN nem a legolcsóbb VPN a piacon, és összehasonlítva egy ingyenes csomaggal rendelkező szolgáltatással, akkor megbocsátást kapnak az elbocsátásért. Noha az ExpressVPN havonta többet fizet, mint az TunnelBear fizetett tervei (12,95 dollár, szemben 9,99 dollárral), ez valójában jelentősen csökkenti a különbséget hosszabb ideig. Például, Ha feliratkozik egy évre, az ár csupán 6,67 dollárra esik havonta. Noha ez nem egészen egyezik az TunnelBear éves tervével (4,99 dollár havonta), az ExpressVPN-t a sok más VPN-hez igazítja a piacon.

Nem tagadhatjuk, hogy az TunnelBear ingyenes terve vonzó. Mint a legtöbb ingyenes VPN-nek, mégis hátrányai vannak. A kezdéshez havonta 500 MB adat korlátozódik, amely elég ahhoz, hogy körülbelül 30 percnyi normál felbontású videót közvetítsen. Ezen felül egy ingyenes terv biztosítása érdekében az TunnelBear-nek veszélyeztetnie kellett szolgáltatása egyéb szempontjait (erről pedig később).

Mindkét szolgáltatás 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy kipróbálhassa őket, és teljes visszatérítést igényelhessen, ha nem érinti magát..

Legjobb ajánlat az ExpressVPN-hez: Három hónap extra ingyen kapjon, és 49% -ot spóroljon meg az éves tervvel.

A legjobb ajánlat az TunnelBear számára: 58% -ot spóroljon meg, ha kiválasztja az TunnelBear kétéves tervét.

Jellemzők

ExpressVPN Tunnelbear
Egyidejű kapcsolatok 5 5
Operációs rendszer alkalmazások Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, néhány útválasztó Windows, MacOS, Android, iOS
Kézi telepítésű eszközök Set-top boxok, néhány útválasztó Linux (korlátozott támogatás), útválasztók, set-top boxok
Osztott alagút Csak Windows, MacOS és Android Csak Android
Ingyenes extrák Böngésző-kiterjesztések a Chrome és a Firefox számára Automatikus wifi védelem, kiterjesztések a Chrome, a Firefox és az Opera számára

Az TunnelBear és az ExpressVPN akár öt is egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé, ami meglehetősen szabványos. Az ExpressVPN sokkal jobb többplatformos támogatást kínál, az egyedi router-ekkel azonban bizonyos útválasztókhoz és alkalmazásokhoz az összes főbb operációs rendszerhez. Ezzel szemben az TunnelBear-et manuálisan kell telepíteni egy szélesebb eszközkészletre, és csak két speciális Linux disztribúcióval működik: Ubuntu 16+ és Fedora Workstation 25+).

Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi a megosztott alagút használatát, amely lehetővé teszi bizonyos alkalmazások számára a VPN megkerülését. Ez a szolgáltatás azonban csak az TunnelBear Android alkalmazásban vagy az ExpressVPN alkalmazásban érhető el Windows, Android és MacOS rendszerben..

A hitelt, Az TunnelBear néhány dolgot kínál az ExpressVPN számára, nevezetesen az automatikus wifi védelem (amely nem biztonságos hálózat használata esetén csatlakozik a VPN-hez) és az Opera böngésző-kiterjesztése. Meg kell jegyezni, hogy az TunnelBear kiterjesztései azonban csak a böngésző forgalmát védik, és nem fogják névtelenül tartani, miközben más internetkapcsolatú programokat használ..

Az ExpressVPN kiterjesztései másképp működnek, lényegében lehetővé téve, hogy a fő alkalmazást a böngészőjében lévő gombokkal kezeljék. Ez lehetővé teszi a tartózkodási hely szükség szerinti gyors és egyszerű megváltoztatását, valamint azzal a további előnnyel jár, hogy a forgalmat minden alkalmazásból egyszerre biztosítja.

Feloldó képességek

ExpressVPN Tunnelbear
Streaming szolgáltatás
Netflix Számos könyvtár, köztük a Netflix USA, Egyesült Királyság, Ausztrália, Japán és Franciaország Nem
Hulu USA, Japán Nem
Sky Go Igen Nem
Amazon Prime Video Igen Nem
BBC iPlayer Igen (a MediaStreamer-en keresztül) Nem
ABC Nem Nem
CBS Igen Nem
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
Tizenegy sport Igen Igen
4. csatorna Igen Nem

Az online biztonság javításán kívül a VPN-k külföldről is elérhetők a régióhoz kapcsolt platformokhoz. Amint az a fenti táblázatból látható, Az ExpressVPN különösen jól járt tesztekben. Széles körű szolgáltatást zár fel, beleértve azokat a szolgáltatásokat, amelyekkel a VPN-k általában küzdenek: Netflix, BBC iPlayer és Amazon Prime Video.

Az TunnelBear vegyes sikerrel járt tesztjeinkben. Annak ellenére, hogy képes volt feloldni néhány olyan platformot, mint az NBC és az ITV Hub, küzdött a legfontosabb streaming szolgáltatások legtöbbjével, amit megpróbáltunk. Ezenkívül egyetlen Netflix könyvtár blokkolását sem sikerült feloldni. Ez nem szokatlan egy ingyenes szolgáltatás esetében, de mivel sok olcsó VPN legalább feloldhatja a Netflix USA blokkolását, az TunnelBear e tekintetben nem megfelelő..

Kína

Kínában vannak a világon a legszélesebb körű internetes korlátozások, és a legtöbb VPN egyszerűen nem fog működni a szárazföldön. szerencsére, Az ExpressVPN és az TunnelBear Kínában is működnek, bár weboldalaikat a Nagy tűzfal blokkolja. Ez azt jelenti, hogy Kínában egyszer nem lesz képes letölteni egyik alkalmazást sem, ezért érkezés előtt feltétlenül telepítse a választott VPN-t.

Kínában az ExpressVPN használatához nincs külön elvégzendő lépés: éppen úgy kell csatlakozni, mint általában, és bármilyen webhelyet elérhet. A TunnelBear felhasználóknak engedélyezniük kell egy olyan beállítást, amely a forgalmát szétoszlatja, elrejtve azt a tényt, hogy VPN-t használ. Ehhez csak kattintson a fogaskerék ikonra, majd nyissa meg a Biztonság fülre, és engedélyezze a GhostBear választási lehetőség.

Beállítás és interfész

ExpressVPN Tunnelbear
Automatikus beállítási varázsló Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, néhány útválasztó Windows, Android, MacOS, iOS
Fő helyválasztás List-alapú Térkép alapú / List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobil-barát Igen Igen

Asztali alkalmazások

Mindkét szolgáltatás kiváló, intuitív asztali alkalmazásokat kínál. Az ExpressVPN egy gyorscsatlakozó gombot helyez el és középpontjában, és lehetővé teszi a hely gyors megváltoztatását a főképernyőn. Van egy külön oldal a lehetőségekhez, amely füleket használ a szervezéshez és a könnyű megtalálhatósághoz. Az ExpressVPN lehetővé teszi a sebességteszt futtatását közvetlenül az alkalmazásból, amely hasznos a sebesség összehasonlításához a csatlakozás előtt és után.

ExpressVPN vs TunnelBear áttekintés

Az TunnelBear fő képernyőjének nagy részét térképre fordítja. A felhasználók vagy kattinthatnak egy országra a csatlakozáshoz, vagy kiválaszthatják az egyiket a képernyő tetején lévő legördülő listából. Ha rákattint egy ikonra az oldalsávban, akkor belép a beállítások oldalra. Az TunnelBear összes opcióját egyszerű váltókapcsolóval vezéreljük, ami azt jelenti, hogy könnyű visszatérni, ha megváltoztat egy beállítást, és véletlenül megtöri valamit.

ExpressVPN vs TunnelBear áttekintés

Mobil alkalmazások

Az ExpressVPN mobilalkalmazása pontosan ugyanaz, mint az asztali alkalmazás, bár kevesebb lehetőség közül választhat. Csatlakozni lehet például csak az OpenVPN protokollokon keresztül, és nem engedélyezheti (vagy letilthatja) a szivárgásvédelmet.. A legfontosabb tulajdonságok azonban továbbra is fennállnak, így továbbra is aktiválhatja a kill kapcsolót, automatikusan csatlakozhat indításkor és split-alagút alkalmazást használhat.

expressvpn android 2019 ss

A TunnelBear emellett feltűnően hasonló az asztali és a mobil eszközökön is. A Wi-Fi automatikus védelmének lehetősége azonban már nem létezik, és az indításkor sem lehet csatlakozni. Valójában a rendelkezésre álló hat lehetőség közül csak három érinti a VPN-t, míg a többi tisztán kozmetikai jellegű.

ExpressVPN vs TunnelBear áttekintés

Továbbá, mivel az TunnelBear összes szolgáltatásának medve témájú neve van, ezért nehéz megmondani, hogy valójában mit csinálnak. A későbbi referencia céljából a „GhostBear” átcsapja a forgalmat, a „VigilantBear” aktiválja a megszakító kapcsolót, a „SplitBear” pedig lehetővé teszi a split-alagút kialakítását..

Szerverek és teljesítmény

ExpressVPN Tunnelbear
Szerver országok 94 21
A szerverek száma összesen 3000+ 350+

Az ExpressVPN több országot fed le, mint bármely más fő szolgáltatót, bár néhány távoli régióban virtuális szerverekkel is rendelkezik (amelyek főként Szingapúron vagy Hollandián keresztül irányítják a forgalmat). Ezzel szemben az TunnelBear csak 21 országban rendelkezik szerverrel. Ez különösen lenyűgöző az ingyenes VPN esetén, viszont a fizetett szolgáltatás esetében viszonylag alulteljesítő.

Az TunnelBear ingyenes terve valójában a teljesítmény szempontjából jelentős problémát jelent. Az ingyenes VPN-k nagy számú embert vonzanak, ami nagy terhet jelent a kis hálózatok számára, és összességében lassabb sebességet okoz. Mivel nincs kifejezetten fizetős felhasználók számára szerverek, az előfizetők alapvetően fizetnek, hogy ugyanazt a túlzsúfolt infrastruktúrát használják.

Az ExpressVPN-nek több mint nyolcszor több szervere van, mint az TunnelBear-nek. Ez már valószínűbbé teszi, hogy alacsony késleltetésű, nagy sebességű kapcsolatot lehet elérni a világ bármely pontjáról. Ha úgy gondolja, hogy valószínűleg kevesebb felhasználó van (és mint ilyen, alacsonyabb az átlagos szerver terhelés), nyilvánvalóvá válik ez Az ExpressVPN jelentős előnyt jelent ezen a területen.

Az alábbiakban láthatja, hogy az egyes VPN-ek melyik országban rendelkeznek szerverrel:

ExpressVPNTunnelbear
Albánia
Algéria
Andorra
Argentína
Örményország
Ausztrália
Ausztria
Azerbajdzsán
Bahamák
Banglades
Fehéroroszország
Belgium
Bhután
Bosznia és Hercegovina
Brazília
Brunei Darussalam
Kambodzsa
Kanada
Chile
Kolumbia
Costa Rica
Horvátország
Ciprus
Cseh Köztársaság
Dánia
Ecuador
Egyiptom
Észtország
Finnország
Franciaország
Grúzia
Németország
Görögország
Guatemala
Hong Kong
Magyarország
Izland
India
Indonézia
Írország
Man-sziget
Izrael
Olaszország
Japán
Jersey
Kazahsztán
Kenya
Kirgizisztán
Laosz
Lettország
Liechtenstein
Litvánia
Luxemburg
Macau
Macedónia
Malaysia
Málta
Mexikó
Moldova
Monaco
Mongólia
Montenegró
Myanmar
Nepál
Hollandia
Új Zéland
Norvégia
Pakisztán
Panama
Peru
Fülöp-szigetek
Lengyelország
Portugália
Románia
Szerbia
Singapore
Szlovákia
Szlovénia
Dél-Afrika
Dél-Korea
Spanyolország
Srí Lanka
Svédország
Svájc
Taiwan
Thaiföld
pulyka
Egyesült Királyság
Egyesült Államok
Ukrajna
Uruguay
Üzbegisztán
Venezuela
Vietnam

Biztonság

ExpressVPN Tunnelbear
VPN protokollok OpenVPN, IKEv2, PPTP, L2TP,  OpenVPN, IKEv2, IPSec (csak iOS)
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-256
Az OpenVPN vezérlőcsatorna titkosítása RSA-4096 RSA-2048
Álcázástechnika Cipher blokk lánc Obfsproxy
Alkalmazásbiztonság Ölj kapcsolót (minden platformon, kivéve az iOS-t) Ölj kapcsolót (minden platformon)
DNS állapot Privát DNS Privát DNS

ExpressVPN és TunnelBear mindkettő elsősorban OpenVPN (TCP és UDP) protokollokat használ, amelyek az ipari szabványok. Az ExpressVPN ugyanakkor lehetővé teszi a PPTP (kevésbé biztonságos, de gyorsabb) vagy az L2TP (gyors és biztonságos) kapcsolaton keresztül történő csatlakozást, míg az TunnelBear az IKEv2 és az IPSec segítségével használható. Az TunnelBear egyedülálló megközelítést alkalmaz a VPN protokollokhoz; Ahelyett, hogy lehetővé tenné a felhasználó számára, hogy manuálisan megváltoztassa, két kapcsolatot indít egyszerre, és a leggyorsabbat használja.

Mindkét VPN 256 bites titkosítást használ. Alapvetően ez egy titkos kulcs használatával kódolja a forgalmat, és megakadályozza, hogy kulcs nélkül bárki láthassa, mit hoz fel online. Az írás idején a 256 bites AES kulcsok ténylegesen megtörhetetlenek. Ezek a szolgáltatások egyaránt saját DNS-kiszolgálóikat használják, biztosítva, hogy harmadik fél ne láthassa az Ön forgalmát. És mindkettő egy kill kapcsolót kínál, amely leállítja az összes forgalmat, amikor hirtelen megszakad.

Mindegyik szolgáltatásnak más-más álcázási mechanizmusa van. Az ExpressVPN titkosított blokkláncot használ, ami lényegében azt jelenti, hogy a támadónak minden információcsomagot el kell kapnia annak érdekében, hogy értelme legyen. Az TunnelBear az Obfsproxy használatával teszi VPN-forgalmát úgy, mint a normál HTTP-forgalom, és elrejti azt a tényt, hogy egyáltalán használ VPN-t.

Magánélet

ExpressVPN Tunnelbear
HQ bázis Brit Virgin szigetek Kanada
Csatlakozási naplók Néhány Néhány
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Felhasználói adatok a regisztrációhoz Email cím Email cím
Névtelen fizetési lehetőségek Bitcoin Bitcoin, üvegedények méz 

A magánélet tiszteletben tartása a VPN egyik legfontosabb szempontja, és még az a szolgáltatás is, amelyben szolgáltatása található, hatással lehet. Az ExpressVPN például a Brit Virgin-szigeteken található, ahol nincs kötelező adatmegőrzési törvény. Ezzel szemben az TunnelBear az székhelye Kanadában van, amely a Five Eyes partnerség tagja. Mint ilyen, bármely más tagállam (az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália vagy Új-Zéland) kérheti az Ön adatait, és megoszthatja azokat a másik öt szemmel. Ez azonban nem jelent problémát, ha szolgáltatója nem vezet naplókat.

Az ExpressVPN és az TunnelBear egyaránt tárol néhány csatlakozási naplót, bár egyikük sem rögzíti az online tevékenységek részleteit. Az TunnelBear adatokat rögzít, beleértve az Ön által használt operációs rendszert és azt, hogy bejelentkezett-e ebben a hónapban, az ExpressVPN pedig rögzíti, hogy mely szervereket használja, és a kapcsolat dátuma. A fenti információk egyike sem használható az Ön személyes azonosítására.

Ha másik névtelenséget szeretne, fizethet a Bitcoin bármelyik szolgáltatásáért. A TunnelBear lehetővé teszi a méz edényekkel történő fizetést is, amely technikailag névtelen, bár jóval drágább, ha elszámolja a szállítási költségeket..

Configuration

ExpressVPN Tunnelbear
Cím kiosztása Közös Közös
Dedikált IP-cím lehetséges Nem Nem
DDoS védelem Nem Nem
NAT tűzfal Igen Nem

Mindkét VPN megosztott címet használ, azaz mindenki, aki csatlakozik egy adott szerverhez, megosztja az IP-címet. Ez javítja az adatvédelmet így gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hogy kihez mire jutott.

Egyik szolgáltatás sem nyújt anti-DDoS-kiszolgálókat, vagy nem enged meg egy dedikált IP-címet megvásárolni. A legtöbb VPN azonban nagy hálózatainak köszönhetően elhúzza a kis-és közepes méretű DDoS támadásokat. Miután ezt mondta, az ExpressVPN valószínűleg sokkal hatékonyabb lenne, mivel sokkal több szerverrel rendelkezik, mint az TunnelBear.

Az ExpressVPN tartalmaz egy NAT tűzfalat is, míg az TunnelBear nem. Mit jelent ez? Nos, a VPN-k titkosítják a forgalmat. Ez azt jelenti, hogy az útválasztó már nem látja, hogy az egyes csomagok melyik eszközére készültek. A VPN NAT tűzfala egyszerűen csak a titkosított forgalmat irányítja oda, ahova valószínűleg megy, és blokkolja a gyanús vagy kéretlen csomagokat..

Vevőszolgálat

ExpressVPN Tunnelbear
Élő chat Igen (kiszervezett) Nem
Jegy-támogatás Igen Igen
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 4 óra, 52 perc 14 óra, 20 perc
Telefonos támogatás Nem Nem
Kereshető tudásbázis Igen Igen
Videó útmutatók Igen Nem

Az TunnelBear elég tisztességes támogatást nyújt. Ha problémája van, küldhet jegyet vagy e-mailt, és néhány órán belül választ kaphat. Van egy kereshető tudásbázis, ahol megoldásokat találhat a leggyakoribb problémákra.

Az ExpressVPN viszont szemlélteti a különbséget a fizetett VPN-szolgáltatók és szabad riválisaik között. Noha a felhasználók elérhetik az e-mailt, ők is vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal közvetlenül a 24/7 élő chat alatt. Tapasztalataink szerint a személyzet nagyon segítőkész, és általában néhány másodperc alatt válaszol. A tudásbázis a legtöbb problémával foglalkozik, amelyekkel szembe kell nézni, de ha inkább vizuális ismeretek vagy, videofelvételeket találhat az ExpressVPN YouTube csatornán..

Minden szolgáltatást három kérdéssel küldtünk el e-mailben. Ez lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk a válaszidejüket és ellenőrizzük, hogy az ExpressVPN továbbra is megfelelő kommunikációs vonalon működik-e a felhasználókkal abban az esetben, ha az élő csevegés elérhetetlenné válik. Az alábbiakban megtalálja a feltett kérdéseket és a válaszidőket mindegyikre:

ExpressVPN
Kérdés  Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Működik ez a VPN a Linux Mint-en? 3 óra, 59 perc 1 Igen
Hogyan használhatom ezt a VPN-t Kínában?? 7 óra, 56 perc 1 Igen
Hogyan engedélyezhetem a WebRTC szivárgás elleni védelmet? 18 perc 1 Igen
Tunnelbear
Kérdés  Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Működik ez a VPN a Linux Mint-en? 8 óra, 52 perc 1 Igen
Hogyan használhatom ezt a VPN-t Kínában?? 7 óra, 48 perc 1 Igen
Hogyan engedélyezhetem a WebRTC szivárgás elleni védelmet? 26 óra, 14 perc 1 Igen

Mindkét szolgálat a válaszok legalább egy részére elkészítette a válaszokat, ami a hasonló általános kérdésekre várható. Tetszett, hogy az TunnelBear nyitott volt a Linux-támogatás hiánya miatt, bár a válaszokban való hajlandóság a medvebüntetésekre a legjobb esetben elvonja a figyelmet..

A nyertes: ExpressVPN

ExpressVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

A TunnelBear nem rossz VPN, és ingyenes szintje sokkal többet kínál, mint a legtöbb versenytárs. Ugyanakkor azzal, hogy nem hajlandó elkötelezni magát sem ingyenes, sem fizetett VPN-vel, megpróbál mindenkit kielégíteni, és valójában végül a fizetett felhasználókat bünteti alacsonyabb sebességgel és magasabb szerverterheléssel. Ezen felül hiányzik az élő csevegési támogatás, amelyet gyakorlatilag minden nagyobb fizetett VPN számára megadnak. Ezen okok miatt, úgy gondoljuk, hogy az ExpressVPN a legtöbb ember számára jobb választás.

Az ExpressVPN hálózatának sokkal nagyobb hálózata van, és több országot fed le, mint bármelyik versenytársa, beleértve az TunnelBear-t is. Ezenkívül felszabadít számos nagyobb streaming platformot külföldön, egy olyan feladattal, amelynél az TunnelBear különösen nehéz volt. Végül, bár mindkét szolgáltatás erősen biztonságos, az ExpressVPN szándékosan az Five Eyes joghatóságán kívüli székhelyű volt, megakadályozva, hogy bármely más ország összegyűjtse és megosszák azt a kevés információt, amelyet ez a szolgáltatás ténylegesen rögzít rólad..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 74

Adblock
detector