Fájlok és mappák titkosítása a Windows 10, 8 vagy 7 rendszeren

Ha titkosítja a fájlokat és mappákat a Windows rendszerben, az adatok olvashatatlanná válnak a jogosulatlan felek számára. Csak az a személy, aki a helyes jelszóval vagy visszafejtési kulcsmal rendelkezik, képes az adatokat újra olvashatóvá tenni. Ez a cikk több módszert ismertet, amelyet a Windows felhasználók használhatnak eszközük és az azokon tárolt adatok titkosításához.

fájlok titkosítása a Windows rendszerben

Titkosítási lehetőségek

Fájlok és mappák titkosításához a Windows rendszerben két fő beépített titkosítási lehetőséget használhat. A BitLocker az előnyben részesített és legbiztonságosabb módszer, de ez nem teszi lehetővé az egyes fájlok és mappák könnyű kiválasztását és titkosítását (ezt titkosított fájltartály létrehozásával végezheti el a VHD használatával.) A fájlrendszer (EFS) titkosítása alternatívája, de szuperérzékeny adatok esetén nem ajánlott. A fájlok és mappák titkosításának harmadik lehetősége a Windowsban harmadik féltől származó szoftverek használata; A Microsoft OS kiadásokhoz, például a Windows 10 Home, ez az csak választási lehetőség.

Tipp: Alternatív megoldásként: ha csak aggódik, hogy elkerülje az otthon szippantást, akkor titkosíthatja vagy jelszóval védheti az egyes MS Word vagy MS Excel fájlokat a dokumentumokból. A ComputerHope megmutatja, hogyan.

Lásd még: Hogyan titkosíthatjuk az e-maileket

Titkosítási trendek a vállalkozások számára

A Gemalto kutatásai szerint 2023 első felében 1 901 866 611 adatrekordot sértettek meg, de a jogsértések kevesebb mint 5 százaléka rejtjelezett adatokat tartalmazott.

A Thales által szponzorált „2023 globális titkosítási trendek tanulmánya” (paywall) azt jelzi, hogy az elmúlt 13 évben folyamatosan nőtt azoknak a szervezeteknek a száma, akiknek titkosítási stratégiáját következetesen alkalmazták az egész vállalkozáson keresztül. 2023-ben ez az arány 43 százalék volt.

Mielőtt elkezdené a fájlok és mappák titkosítását a Windows rendszerben

 • A titkosított fájlok nem 100% -ban biztonságosak. A hackerek - bár nehezen - megkerülhetik a titkosítást. Fennáll annak a kockázata, ha a titkosítási kulcsokat és a jelszavakat egy nem titkosított fájlban tárolja, vagy ha egy hacker egy kulcsloggert telepített a rendszerére. A Keyloggereket rosszindulatú programok telepíthetik a számítógépére. Ha egyetlen fájlt titkosít az EFS-sel, a számítógépe a fájl titkosítatlan változatát tárolja az ideiglenes memóriájában, így a hackerek továbbra is hozzáférhetnek hozzá. Ha adatai valóban értékesek, fontolóra vegyen egy fizetett, szakértői felhő titkosítási megoldást.
 • A jelszavak elvesztésekor mindig készítsen titkosítatlan biztonsági másolatot fájljairól. Tárolja biztonságos fizikai helyen, lehetőleg offline állapotban.
 • Pontosan döntse el, hogy mit szeretne / szükséges titkosítani. Ez meghatározza, hogy milyen titkosítási módszert használ. Olvas Fájlok és mappák titkosítása vagy titkosítása a Windows rendszerben? lent.
 • Az EFS titkosított fájl elveszíti a titkosítását, ha azt Fat 32 vagy exFAT meghajtóra helyezi át, vagy hálózaton vagy e-mailben továbbítja. Az EFS a fájlok törlését is csak akkor védi, ha a Windows engedélyekkel védte őket. Az EFS-rel nem lehet titkosítani a tömörített fájlt vagy mappát; először ki kell töltenie a tartalmat.

Összefüggő: Titkosítási források: Az eszközök és útmutatók nagy listája

Hogyan titkosítja a Windows a fájlokat és mappákat??

BitLocker

A BitLocker a merevlemez teljes kötetet (vagy egy cserélhető eszközt) titkosít, függetlenül attól, hogy be van jelentkezve. A BitLocker által védett meghajtó feloldásához mindenki, aki hozzáférést igényel, jelszót írjon be vagy USB-meghajtót használjon, amely feloldja a számítógépet, amikor be van illesztve.

  A legjobb VPN a Netflix France számára (francia Netflix), így külföldön nézhetsz

A BitLocker megbízható platformmodul (TPM) hardvert használ. A TPM chip lehetővé teszi, hogy az eszköz támogatja a fejlett biztonsági funkciókat. Például, ha a titkosítás csak szoftver szinten történik, a hozzáférés érzékeny lehet a szótár támadásokra. Mivel a TPM hardver szintű, védi a találgatások vagy az automatikus szótár támadások ellen. (A BitLocker TPM-chip nélkül is használható szoftver alapú titkosítás használatával, de ehhez néhány további lépés szükséges a további hitelesítéshez.)

Annak ellenőrzése, hogy az eszköz rendelkezik-e TPM chipekkel:

 1. megnyomni a Windows kulcs + x a billentyűzeten, és válassza a lehetőséget Eszközkezelő.
 2. Kiterjed Biztonsági eszközök.
 3. Ha van TPM chipe, akkor az egyik elemnek a Trusted Platform Module-t kell olvasnia a verziószámmal.

A BitLocker elérhető:

  • Windows Vista és Windows 7: Enterprise és Ultimate kiadások
  • Windows 8 és 8.1: Pro és Enterprise kiadások
  • Windows 10: Pro, Enterprise és Education kiadások
  • Windows Server 2008 és újabb

Jegyzet: A BitLocker az nem elérhető a Windows Home kiadásokhoz.

Titkosító fájlrendszer (EFS)

Az EFS a Windows beépített titkosítási eszköze, amely az NTFS meghajtók fájljainak és mappáinak titkosításához használható. A kulcs nélküli személyek vagy alkalmazások nem tudnak titkosított fájlokat és mappákat megnyitni.

A teljes meghajtó titkosítása helyett az EFS lehetővé teszi az egyes fájlok és könyvtárak kézi titkosítását. Ez akkor működik, ha a titkosított fájlokat csak akkor teszi elérhetővé, ha a fájlokat titkosító felhasználó be van jelentkezve. A Windows létrehozza a titkosítási kulcsot, amelyet maga titkosított és helyben menti. A titkosítási folyamat könnyű, de nem túl biztonságos (támadónak is lehetséges, bár nehezen támadhat meg a kulcsot.) Ezenkívül javasoljuk egy erős bejelentkezési jelszó használatát, amelyet a számítógép más felhasználói nem tudnak kitalálni..

 • Csak a Windows professzionális, vállalati és oktatási kiadásain érhető el

Egyes szakértők azt tanácsolják, hogy csak használja a BitLockert, mivel ez biztonságosabb. Ez azonban a személyes körülményeitől függ. A háztartási felhasználók számára az EFS megfelelő védelmet nyújthat a szomorú családtagokkal szemben.

Nézzük meg, hogyan lehet lépésről lépésre titkosítani a fájlokat és mappákat a Windows 10, 8 vagy 7 rendszeren. A Windows Home kiadások nem szállíthatók az EFS vagy a BitBlocker programmal. Frissítenie kell, vagy harmadik féltől származó alkalmazást kell használnia az adatok titkosításához. A Windows többi szerkesztője esetén az alapvető folyamat ugyanaz; csak a felület kinézete és kinézete különbözik kissé.

Jegyzet: A fájlok és mappák titkosításához kényelmesen kell navigálnia az operációs rendszerén, pl. tudja, hogyan lehet elérni a Vezérlőpultot.

Fájlok és mappák titkosítása a Windows 10, 8 vagy 7 rendszeren

EFS

Fájl vagy mappa titkosítása:

 1. A Windows Intézőben kattintson a jobb gombbal a titkosítani kívánt fájlra vagy mappára. 
 2. A helyi menüben válassza a lehetőséget Tulajdonságok.
 3. Kattintson a Fejlett gombot a párbeszédpanel alján. a Windows fájlok és mappák titkosítása
 4. Ban,-ben Speciális attribútumok párbeszédpanel alatt Tömörítés vagy titkosítás, jelölje be Titkosítsa a tartalmat az adatok biztonságossá tétele érdekébena Windows fájlok és mappák titkosítása
 5. kettyenés rendben.
 6. kettyenés Alkalmaz.
 7. Ha a titkosításhoz mappát választott, a Erősítse meg az attribútum változását Megjelenik egy párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy titkosít-e mindent a mappában. választ A módosítást csak erre a mappára alkalmazza vagy Végezzen változtatásokat ezen a mappán, almappákban és fájlokban, és kattintson a gombra rendbena Windows fájlok és mappák titkosítása
 8. Kattintson a Biztonsági másolatot készítsen a fájl titkosítási kulcsáról felugró üzenet. Ha az üzenet eltűnik, mielőtt rákattinthatna, megtalálja a Értesítési terület az operációs rendszer számára.
 9. Ellenőrizze, hogy van-e USB flash meghajtója csatlakoztatva a számítógéphez.
 10. kettyenés Most készítsen biztonsági másolatot (ajánlott). a Windows fájlok és mappák titkosítása
 11. kettyenés Következő folytatni. 
 12. kettyenés Következő a tanúsítvány létrehozásához.
  a Windows fájlok és mappák titkosítása
 13. Fogadja el az alapértelmezett fájlformátumot az exportáláshoz és kattintson Következőa Windows fájlok és mappák titkosítása
 14. Ellenőrizd a Jelszó: mezőbe, írja be kétszer a jelszavát, majd kattintson a gombra Következőa Windows fájlok és mappák titkosítása
 15. Keresse meg az USB meghajtót, írja be az exportálni kívánt tanúsítvány és kulcs nevét, majd kattintson az OK gombra Megment. A fájlt .pfx kiterjesztéssel mentjük. 
 16. kettyenés Következő, Befejezés, és akkor rendben.
 17. Vegye ki az USB-meghajtót, és tegye biztonságos helyre.
  Hogyan változtassuk meg tartózkodási helyünket a Chrome-ban és a Firefox-ban (megtévesztjük a földrajzi helyét)

Fájl vagy mappa visszafejtése:

 • Kövesse a fenti első hat lépést, de törölje a jelölőnégyzetet Titkosítsa a tartalmat az adatok biztonságossá tétele érdekében doboz be 4. lépés.

BitLocker

a WIndows fájlok és mappák titkosítása

Választhat úgy, hogy a meghajtót feloldja az indítás során, USB-meghajtó behelyezésével vagy jelszó megadásával. A teljes merevlemez titkosításának folyamata időigényes. A tárolt adatok mennyiségétől függően ez hosszú időt vehet igénybe, ezért ellenőrizze, hogy a számítógép teljes időtartamra folyamatos áramforráshoz van-e csatlakoztatva. A módosítások érvénybe lépéséhez újra kell indítania, de a meghajtó titkosítása közben is dolgozhat.

A Bitlocker beállítása:

 1. Menj a Kezelőpanel.
 2. kettyenés Rendszer és biztonság.
 3. kettyenés BitLocker meghajtótitkosítás.
 4. Alatt BitLocker meghajtótitkosítás, kettyenés Kapcsolja be a BitLocker alkalmazásta WIndows fájlok és mappák titkosítása
 5. választ Írja be a jelszót vagy Helyezze be az USB flash meghajtót. Ha úgy dönt, hogy USB-meghajtót használ kiváltóként a meghajtó feloldásához, akkor ezt választhatja jelszóval vagy intelligens kártyával. Ebben a példában egy jelszót fogunk használni.
 6. Írja be a jelszót, erősítse meg, majd kattintson az OK gombra Következő.
 7. Válassza ki, hogyan mentse el a helyreállítási kulcsot a meghajtóhoz való hozzáférés visszaszerzése érdekében, ha elfelejtette a jelszavát (például egy USB flash meghajtón vagy a Microsoft-fiókjában), majd kattintson az OK gombra. Következő.
 8. Válasszon egy titkosítási lehetőséget: Csak a használt lemezterület titkosítása (gyorsabb) vagy Titkosítsa a teljes meghajtót (lassabban), és kattintson a gombra Következő.
 9. Válasszon még két titkosítási lehetőség közül: Új titkosítási mód (legjobb rögzített meghajtókhoz) vagy Kompatibilis mód (legjobban cserélhető eszközökhöz), és kattintson az OK gombra Következő.
 10. Jelölje be Futtassa a BitLocker rendszer ellenőrzését, amely biztosítja, hogy a helyreállítási és a titkosítási kulcsok működni fognak, majd kattintson a gombra Folytatni.
 11. Végül ellenőrizze, hogy a BitLocker be van-e kapcsolva. Ehhez menjen a Saját PC a Windows Intézőben, és ellenőrizze a Zár ikon jelenik meg a meghajtó mellett.

A BitLocker letiltása vagy felfüggesztése:

 1. megnyomni a ablakok kulcs + E a Windows Intéző megnyitásához.
 2. kettyenés Ez a számítógép.
 3. Kattintson a jobb gombbal a titkosított meghajtóra, és válassza a lehetőséget A BitLocker kezelése
 4. Minden titkosított meghajtóhoz vagy partícióhoz kiválaszthatja a BitLocker felfüggesztését vagy teljes letiltását. Válassza ki a kívánt beállítást, és kövesse a varázslót.

Harmadik féltől származó szoftver fájlok és mappák titkosításához a Windows rendszerben

Lásd a következő részt 5 ingyenes titkosítási alkalmazások a Windows számára használhatja otthoni kiadásokkal lent.

Hibaelhárítás: A tartalom titkosítása az adatok biztonságossá tétele érdekében szürkén jelenik meg [Megoldva]

Egyes Windows kiadások esetén a leggyakoribb probléma az, hogy az EFS titkosítás megkísérlésekor a Titkosítsa a tartalmat az adatok biztonságossá tétele érdekében opció szürkén jelenik meg. Ha Windows OS Home kiadást használ, akkor az egyetlen lehetőség a frissítés Pro vagy Enterprise kiadásra, vagy fájlok titkosításához harmadik féltől származó szoftverek használata..

Íme néhány javaslat, amelyekkel megpróbálhatja megoldani a problémát más verziókban:

 • Keresse meg és javítsa meg a sérült fájlokat a számítógépen, és ellenőrizze, hogy felhasználói fiókja nem került veszélybe.
 • Windows 10: Engedélyezze az EFS-t a Windows Registry vagy a parancssor használatával.
 • Windows 8: Engedélyezze az EFS-t a Windows Registry használatával vagy a szolgáltatás újraindításával
 • Minden verzió: Engedélyezze az EFS szolgáltatást.
 • Ha megvan a A lemezterület megtakarításához tömörítse a tartalmat opció bejelölve, a Titkosítsa a tartalmat az adatok mentése érdekében opció automatikusan szürkén jelenik meg, így törölnie kell az előző jelölését.

Jegyzet: A javítások megkezdése előtt készítsen biztonsági másolatot a fájljairól és a nyilvántartásáról.

5 ingyenes titkosítási alkalmazás a Windows számára, amelyet a Home kiadásokhoz használhat

AxCrypt

a Windows fájlok és mappák titkosítása

A fájl kiterjesztését .AXX utótagra változtatja, és a fájl csak akkor nyitható meg az AxCrypt használatával, ha megadta a titkosításához használt jelszót. A szoftver használata nagyon intuitív, és a Windows Explorer saját almenüjéből indul.

  A legjobb VPN-ek az Egyesült Arab Emírségek és Dubai számára, valamint a VPN-használat jogi helyzete

Főbb jellemzői:

 • Kattintson duplán az összes alkalmazás szerkesztéséhez / megtekintéséhez
 • Automatikus újrakódolás a módosítás után
 • Használat előtt egyáltalán nem szükséges (vagy lehetséges) felhasználói konfiguráció
 • Nyílt forráskódú GNU General Public License alatt
 • Széles parancssori felület a szkriptekhez és a programozáshoz

7-zip

a Windows fájlok és mappák titkosítása

Ingyenes fájl archiváló magas tömörítési arányú és erős AES-256 titkosítással 7z és ZIP formátumban.

Jegyzet: Windows 7 és Windows Vista rendszerekben rendszergazda módban kell futtatnia a 7-Zip File Manager alkalmazást. Ehhez kattintson a jobb gombbal a 7-ZIP fájlkezelő ikonra, majd kattintson a gombra Futtatás rendszergazdaként.

Főbb jellemzői:

 • Önkivonó képesség 7z formátumban
 • Integráció a Windows Shell-rel
 • Erőteljes fájlkezelő
 • Erőteljes parancssori verzió

Veracrypt

a Windows fájlok és mappák titkosítása

Nem lehet titkosítani az egyes fájlokat, de meg tudja védeni a partíciókat vagy a teljes meghajtókat. A Veracrypt népszerű elődjének, a TrueCryptnek a villája, amelyet már nem karbantartanak, de továbbra is széles körben használnak.

Főbb jellemzői:

 • Titkosítja a teljes partíciót vagy tárolóeszközt, például egy USB flash meghajtót vagy a merevlemezt
 • Titkosítja a partíciót vagy a meghajtót, ahol a Windows telepítve van (indítás előtti hitelesítés)
 • A titkosítás automatikus, valós idejű (on-the-fly) és átlátható
 • Valódi letilthatóságot biztosít abban az esetben, ha egy támadó kényszeríti a jelszó feltárására: Rejtett kötet (steganográfia) és rejtett operációs rendszer

GNU Privacy Guard

a Windows fájlok és mappák titkosítása

A GnuPG az OpenPGP szabvány teljes és ingyenes megvalósítása, amely lehetővé teszi az adatok titkosítását és aláírását.

Főbb jellemzői:

 • Sokoldalú kulcskezelő rendszer
 • Hozzáférési modulok mindenféle nyilvános kulcskönyvtárhoz
 • A parancssori eszköz olyan funkciókat tartalmaz, amelyek könnyen integrálhatók más alkalmazásokkal
 • Rengeteg előlapi alkalmazás és könyvtár
 • Támogatást nyújt az S / MIME és a Secure Shell (ssh) számára

FolderLocker

a WIndows fájlok és mappák titkosítása

Ha nem akarja használni a harmadik féltől származó szoftvert, a Laptop Mag érdekes alternatívája egy FolderLocker létrehozása a jelszóval védett Windows 10 mappák számára. Eredetileg inkább kidolgozott folyamat, de miután beállította a FolderLocker alkalmazást, fájlokat egyszerűen áthúzhat. Az író figyelmezteti: "… igen, a FolderLocker fájlt visszafordíthatja valaki, aki megérti a folyamatot, de ennek nem az a célja, hogy a technológiai hozzáértésű embereket, csak a szomorú családtagokat, akikben nem bízol, tartsa távol."

Lásd még: A legjobb ingyenes alkalmazások, amelyek titkosítják a fájljait, mielőtt feltöltenék a felhőbe.

Fájlok és mappák titkosítása vagy titkosítása a Windows rendszerben?

Ha a számítógépen olyan fájlok és / vagy mappák vannak, amelyek érzékeny információkat tartalmaznak, akkor érdemes titkosítást alkalmazni, hogy ez az információ ne kerüljön kíváncsiskodó szembe. A titkosítás megkönnyíti, ha nem is lehetetlen, a hackerek számára hozzáférést ezekhez az adatokhoz, ha rossz kezekbe kerülnek. A titkosítás 100% -ban nem feltörhető, de ha nem az Amerikai Bank vagy, a megkísérelés gyakran nem éri meg az erőfeszítést vagy a bűnözők eszközein belül. Ha azonban a számítógépet munkához használja, vagy más emberek saját számlájukkal rendelkeznek a számítógépen, az adatai sebezhetők. A jó biztonsági és titkosítási gyakorlatok hozzájárulhatnak annak megóvásához. 

Titkosítsa a fájlokat és mappákat a Windows rendszerben, amelyek tartalmazzák a következő adatokat:

 • Adószámlák
 • Jelszólista - Jelszavak és tűk tárolása külön eszközön, vagy olyan jelszókezelő használata, mint a LastPass, DashLane vagy TrueKey (csak 15 jelszó tárolására alkalmas)
 • Bank információ
 • Személyesen azonosítható információ (PII)
 • Kiváltságos munkaadói információk
 • Szellemi tulajdon

Ha nem akarja, hogy bizonyos információk megjelenjenek az interneten, vagy megsemmisíti, ha azok nyomtatott példányban vannak, akkor valószínű, hogy ezeket a fájlokat vagy mappákat titkosítani kell.

Figyelem!: Az FBI és az NSA megkövetelheti az amerikai társaságoktól, hogy bírósági végzéssel adják át az adatokat vagy a titkosítási kulcsokat. Ha olyan titkosított fájlokat tartalmaz, amelyek illegális adatokat tartalmazhatnak, vagy olyan információkat szolgáltatnak, amelyek segítenek a bűnüldöző szerveknél a bűncselekmény kivizsgálásában, a törvény arra kényszerítheti Önt, hogy saját magát titkosítsa. Az ITGS hírek szerint „(2016-ban) a bíróság Los Angelesből származó Paytsar Bkhchadzhyan-t arra kötelezte, hogy ujjlenyomata segítségével oldja meg iPhone készülékét. Mivel az iPhone tárolása titkosítva van, és az eszközt az Apple Touch ID-vel lezárták, a rendőrség csak így férhetett hozzá az adatokhoz. […] Bkhchadzhyan védelme az 5. módosítás védelmét igényelte, de ezt a bíróság felülbírálta.

Lásd még: 75+ ingyenes eszköz a személyes adatok online védelméhez

Kép laptop-billentyűzet-kiber-támadáshoz, amelyet geralt készített a Pixabay segítségével. A CC BY 2.0 alapján engedélyezett

About the author

Comments

 1. közösségi oldalak és az online kommunikáció titkosítása

  A Windows rendszerben történő fájlok és mappák titkosítása nagyon fontos, hogy megvédje az érzékeny adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől. A BitLocker és az EFS két beépített titkosítási lehetőség, amelyeket a Windows felhasználók használhatnak. Azonban, ha szuperérzékeny adatokról van szó, akkor a harmadik féltől származó szoftverek használata ajánlott. A Gemalto kutatásai szerint a vállalkozások száma, akiknek titkosítási stratégiáját következetesen alkalmazták az egész vállalkozáson keresztül, folyamatosan nő. Azonban fontos megjegyezni, hogy a titkosított fájlok nem 100% -ban biztonságosak, és a hackerek megkerülhetik a titkosítást. Ezért fontos, hogy a jelszavakat és a kulcsokat biztonságosan tároljuk, és fontolóra vegyük a fizetett, szakértői felhő titkosítási megoldásokat.

 2. közösségi oldalak és az online kommunikáció titkosítása

  A cikk nagyon hasznos információkat tartalmaz a fájlok és mappák titkosításáról a Windows rendszerben. Fontos megjegyezni, hogy a titkosítás nem garantálja a teljes biztonságot, és a hackerek még mindig megkerülhetik a titkosítást. Az EFS és a BitLocker két beépített titkosítási lehetőség, de harmadik féltől származó szoftvereket is használhatunk. A cikk említi, hogy a titkosított fájlok elveszítik a titkosításukat, ha Fat 32 vagy exFAT meghajtóra helyezzük át, vagy hálózaton vagy e-mailben továbbítjuk őket. Ezért fontos, hogy gondosan válasszuk ki, mit szeretnénk titkosítani, és milyen módszert használjunk. A cikk említi a Gemalto kutatásait is, amelyek szerint a szervezetek egyre inkább alkalmazzák a titkosítási stratégiákat az egész vállalkozáson keresztül. Ez azt jelzi, hogy a titkosítás fontos tényező a biztonságos adatkezelésben.

 3. közösségi oldalak és az online kommunikáció titkosítása

  A cikk nagyon hasznos információkat tartalmaz a fájlok és mappák titkosításáról a Windows rendszerben. Fontos megjegyezni, hogy a titkosítás nem garantálja a teljes biztonságot, és a hackerek még mindig megkerülhetik a titkosítást. Az EFS és a BitLocker két beépített titkosítási lehetőség, de harmadik féltől származó szoftvereket is használhatunk. A cikk említi, hogy a titkosított fájlok elveszítik a titkosításukat, ha Fat 32 vagy exFAT meghajtóra helyezzük át, vagy hálózaton vagy e-mailben továbbítjuk őket. Ezért fontos, hogy gondosan válasszuk ki, mit szeretnénk titkosítani, és milyen módszert használjunk. A cikk említi a Gemalto kutatásait is, amelyek szerint a szervezetek egyre inkább alkalmazzák a titkosítási stratégiákat az egész vállalkozáson keresztül. Ez azt jelzi, hogy a titkosítás fontos tényező a biztonságos adatkezelésben.

Comments are closed.