Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Fotóalbumok privát megosztása családjával és barátaival (1)

Csomagoltál a táskád, és lefoglalta a szállodát. A melegebb időjárás egyre növekszik; ideje pihenni és élvezni egy kis pihenőidőt. Már álmodsz a balzsamos kilátásokról és a lélegzetelállító tájról. A közeli barátok és munkatársak úton járnak, és már alig várják el, hogy útközben megtekintsék fényképeit. Csak egy probléma van: nem akarja, hogy idegenek szippantanak az Ön nyaralási képein. Megmutatjuk, hogyan lehet privát fotóalbumokat létrehozni online, és hogyan lehet a fényképeket privát módon megosztani.

Míg a közösségi média ösztönzi a mindenki megosztásának és a megosztás kultúráját, még a legaktívabb felhasználóknak is vannak olyan pillanatok, amelyeket nem szándékoznak a világ látni. Az életedben mindig lesz olyan esemény, amelyet csak néhányat szeretne megosztani. Az összejövetel valószínűleg intim ünneplés volt, mint például a kor elérkezésének ünnepsége vagy vallási szertartások. Lehet, hogy bölcsen el akarja kerülni, hogy a környékén mindenki tudja, hogy távol van otthonától. Az ABC szerint a betörők nem felelnek meg a közösségi médiának az áldozatok megtalálására. Egyes helyeken tanácsok lehetnek a túlzott megosztás ellen. Például a szafari esetében ez a gyönyörű afrikai orrszarvú képe megragadhatja a potenciális orvvadászok figyelmét, különösen, ha a kép metaadatait tartalmazza a helyszín felvételének helyén.

Tehát hogyan tölthet fel fényképeket, hogy megosszák őket családjával és barátaival, de miközben azokat privát módon tartja távol a véletlen idegektől? Noha nehéz az online képüzeneteket teljesen bizalmasan kezelni, csökkentheti, ki láthatja őket.

Ötféle módon oszthatja meg fényképeit online magántulajdonban:

1. Állítson be egy megosztott felhőmappát

Van fiókja a DropBox, a Google, az iCloud, a Microsoft OneDrive vagy más felhő-szolgáltatónál? Ha igen, akkor a képek magánmegosztásának egyik módja már kéznél van. A legtöbb felhőalapú tároló szolgáltató lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „megosztott mappákat” hozzanak létre: olyan elemek mappáit, amelyekhez mások férhetnek hozzá, akár bejelentkezve a saját fiókjukba, akár egy megosztott link elérésével..  

Tegyük fel például, hogy beállít egy fotómappát a Google segítségével történő megosztáshoz. 

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Először nyissa meg a Google meghajtót, és állítsa be a mappát.

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Miután a mappát meghajtójában találja, kattintson a jobb gombbal a lehetőségek megjelenítéséhez. Látnia kell egy legördülő menüt néhány művelettel, beleértve a „Részvény+”Mappába vagy a„Kérjen megosztható linket”. Mindkét lehetőség lehetővé teszi a mappád tartalmának megosztását másokkal. A legtöbb felhasználó számára a „Szerezz megosztható linket”Elegendő lesz: a Google megad egy linket, amelyen szöveget, üzenetet vagy e-mailt küldhet a családnak és a barátoknak a mappa tartalmának megtekintéséhez. 

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Ha további lehetőségeket szeretne, akkor a megosztható link beállítása után válassza a „Részvény +”.

A megosztási menü még több lehetőséget kínál: lehetővé teszi a linkkel rendelkezők számára az elemek megtekintését, szerkesztését vagy a hozzáférés teljes korlátozását a kiválasztott Google felhasználók számára..

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkalFotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

A DropBox és más szolgáltatók gyakran hasonló beállításokkal rendelkeznek, az egyes platformokra jellemző extra funkciókkal vagy opciókkal. A népszerű felhőalapú tárolófiókok telefon- és táblagép-alkalmazásokkal is elérhetők, így képeket tölthet fel közvetlenül az eszköz fotóalbumából. Ez kényelmesebbé teszi a laptop lezárását, ahelyett, hogy úton kockáztatná. 

2. Zárt vagy titkos Facebook csoportok 

Általános szabály, hogy a Facebook-on szereplő információkat soha nem szabad valóban „privátnak” tekinteni. Amint Leslie Walker írja a Lifewire-nek: „Alapértelmezés szerint a Facebook túlságosan gyakran teszi nyilvánosságra fotóit és egyéb anyagait, amelyeket Ön közzétesz a közösségi hálózaton, vagyis bárki láthatja őket.” Vannak azonban módjai annak korlátozására, hogy ki láthatja képeit. Különösen a Facebook csoportok lehetnek vonzó lehetőségek, ha Önnek és azoknak az embereknek, akikkel meg szeretné osztani fényképeit, már vannak profiljai. 

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

A honlapon lépjen a Fedezze fel - Csoportok szakasz, kattintson a „+ Csoport létrehozása”Új csoport létrehozásához a fiókjához. „Csoport létrehozása”Közvetlenül a főmenü legördülő menüjéből is elérhető Oldalak létrehozása / kezelése.

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Meg kell adnia a csoportjának nevét, meg kell adnia néhány meghívott barátot vagy családtagot, és természetesen ki kell választania egy adatvédelmi beállítást. A különféle csoporttípusok közül a „Zárt csoportVagyTitkos csoportHogy a csoporttal megosztott képeit privátként kezelje. A „Zárt” csoportban az online felhasználók bárki láthatják, hogy ki tartozik a csoporthoz, de csak a csoport tagjai láthatják a közzétett tartalmat. A „Titkos” csoport esetében a tartalom és a látók láthatatlanok maradnak a hálózat látogatói számára. 

3. Adatvédelmi beállítások a kedvenc fényképezési hálózatán. 

Néhány közösségi hálózatot szándékosan fejlesztenek ki a fényképek online megosztására, és korlátozásokra is vonatkozhatnak. Képtárhely-szolgáltatás A Flickr magában foglalja a geofencing képességeket is - a fénykép-hozzáférés korlátozását a néző elhelyezkedése alapján.  

Egy másik fotós hálózat, a SmugMug magasabb szintű adatvédelmi beállításokat tartalmaz a fizetett „Power” fiókok számára és fel. A felhasználók hozzáférhetnek a megosztási lehetőségekhez a következő alatt: Képtár > Biztonság, majd hívjon meg vendégeket, akikkel megosztják a képeket.  

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Ha már létrehozott egy jelenlétét egy másik hálózaton, keresse meg a beállításokat és a GYIK dokumentációt. A „privát” megosztás működése a webhelytől vagy az alkalmazástól függ. 

4. „Privát” fotómegosztó alkalmazások. 

Ha még nem működik a megosztási hálózaton, akkor fontolja meg a magánmegosztásra szánt fiók létrehozását. A Cluster.io és a 23 Snaps alkalmazások népszerűek, és a magáncsoportok szem előtt tartásával készültek. A Cluster szerint "csak a meghívott felhasználók láthatják és küldhetnek albumokat". A 23 Snaps szerint a mentett pillanatok „láthatók neked, valamint a családoddal és a barátaiddal, amellyel kapcsolatban állsz - senki mással”.

Ha feliratkozik egy új platformon, ellenőrizze, hogy a felhasználókat egy link segítségével meg lehet-e hívni, vagy regisztrálniuk kell-e egy fiókot. Az Instagram például lehetővé teszi a magánmegosztást; a magánkézbesítéshez azonban zárolnia kell a fiókját, és csak azok, akik az Instagram-on vannak, láthatják a kiküldött képeidet. Nem mindenki várja el, hogy csatlakozzon egy újabb szolgáltatáshoz, vagy töltsön le egy új alkalmazást egyszeri használatra. Ha azonban a család vagy a barátok jobb módszereket keresnek a pillanatok privát megosztására, akkor találhat egy új eszközt, amely pontosan az, amit mindenki keres.

5. Csoportos szövegek

Nem érdekli az új fiók regisztrációja vagy egy másik alkalmazás letöltése? Ne felejtsd el, továbbra is létezik egy megoldás a privát fotók megosztására, különösen, ha a listán mindenkinek van okostelefonja. Számos azonnali üzenetküldő kínál „csoportos csevegési” lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy szöveget és képeket egyszerre küldjön egy kiválasztott csoportnak. Néhány alkalmazás a csoport visszajelzését is lehetővé teszi, alapvetően egy privát csevegőszoba létrehozását! Az iMessage, az Android Messenger, a távirat, a WhatsApp, a Facebook Messenger és a Signal mind a sms-alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a csoportos messenger szolgáltatásokat..

iMessage: IOS rendszeren nyissa meg az üzeneteket, és indítson el egy új üzenetet. Írja be a kapcsolati számokat, amelyekre küldeni szeretne, majd írja be a szöveget, fényképeket és kattintson a „küldés” gombra..

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkalFotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Android Messenger: Ugyanezt a csoportos üzenetküldési funkciót lehet elvégezni az Android Messengerben, de előfordulhat, hogy előbb be kell állítania az MMS-t. Önnek el kell mennie 'Beállítások' és válassza ki 'Fejlett'

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

A csoportos üzenetküldés alatt válassza a „csoport MMS”. Ez lehetővé teszi, hogy csoportszövegeket küldjön az Android üzenetprotokollján keresztül.

WhatsApp: Ha sokat kommunikál a népszerű WhatsApp alkalmazáson keresztül, jó hír: a csoportos csevegések és a fotómegosztás egy egyszerű lehetőség. A csoportos megosztás üzenetének beállításához nyissa meg a programot, és kattintson a „beszélgetések” fül az iPhone-hoz, “”Menüpont az Androidon. Üsd a "Új üzenet”Ikonra, majd koppintson a„Új csoport”. Adja hozzá a kapcsolatait és a tárgy sort, majd folytassa a szöveg fejlesztésével, mint általában. 

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkalFotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Távirat: A táviratnak két lehetősége van a korlátozott megosztásra: csatornák és csoportok. A két legfontosabb különbség a felhasználói számok és a szerkesztési képesség. A csoportokat jobban meg lehet osztani az ismerőseivel: vannak tagjai, és lehetővé teszik, hogy mindenki csatlakozhasson. A csatornáknak előfizetők vannak, és bár nyilvános vagy magántulajdonban vannak, úgy épülnek, hogy ösztönözzék az Ön által közzétett anyagok sugárzását. A szoros kapcsolatokkal való megosztás céljából a csoport általában az út.   

Csoport létrehozásához nyissa meg az alkalmazást, kattintson a „beszélgetések”Alsó sarokban (iphone) vagy a kör alakú ceruza gombot a jobb alsó sarokban (Android). Itt látnia kell egy üzenetek küldésének, beleértve a csoportok beállítását és küldését is. 

Fotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkalFotóalbumok online megosztása magántulajdonban a családdal és a barátokkal

Hit “Új csoport”, Adja hozzá a kapcsolatokat, amelyeket el szeretne küldeni, és adjon nevet a csoportjának. Miután hozzáadták, képeket és szöveget küldjön csoportjainak, ugyanúgy, mint más üzeneteket a platformon. 

Más platformok, köztük a Signal és a Facebook Messenger, hasonló funkcióval rendelkeznek, mint az üzenetek csoportosítása, de eltérő beállítási irányokkal. Ha rendszeresen használ üzenetküldő platformot, nézd meg a beállításokat, és nézd meg, van-e lehetőség csoportszövegek küldésére. 

Platformok közötti aggodalmak

Egy kis tanács a fotók privát elküldésének legjobb módjának kiválasztásakor: gondoljon közönségére. Számos alkalmazás elveszíti a titkosítást, amikor engedélyezi a megosztást más platformok felhasználóival, leállítva az üzenet valódi privát jellegét. Vegyük például az iMessage vagy a WhatsApp alkalmazást. Ha üzenetet küld a WhatsAppon keresztül egy másik WhatsApp felhasználónak, akkor az üzenet titkosítva lesz; Ha azonban WhatsApp nélkül elküldi egy barátjának, aki iMessage segítségével csatlakozik, a titkosítás elveszik. Az üzenet továbbra sem kerül nyilvános platformokra, ám ezek könnyebben megoszthatók, vagy az interloppáltak átjuthatnak. Számos szolgáltatás csak akkor ígérheti az adatvédelmet, ha mindenki más ugyanazt a privát platformot használja. 

A fotómegosztó alkalmazások gyakran hasonló problémákat szenvednek. Például egy privát Instagram korlátozhatja a fotómegosztást az Instagram jóváhagyott kapcsolataira; Ha azonban a platformon nem részesülő barátokkal szeretne megosztani, akkor nekik is létre kell hozniuk egy fiókot, vagy ki kell kapcsolniuk a fényképek megtekintéséhez szükséges adatvédelmet..  

Biztonságos megosztás

Végül, ha az érzékenység komoly aggodalomra ad okot, fontolja meg a beszélgetést a közönséggel, mielőtt fényképeket készít és elküld. Számos platform például nem akadályozhatja meg a képek letöltését vagy a képernyőképeket. Ha nem akarja, hogy a főnöke képeket látjon a tengerparton töltött összes jó időről, mindenképpen emlékeztesse barátságos munkatársait a megosztott képekre. nem végül újra közzéteszik a vállalati szociális média!  

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 18

Adblock
detector