Hogyan használhatunk VPN-t vagy intelligens DNS-t a Kodi-val a tartalom feloldásához

kodi programok
A Kodi egy ingyenes, nyílt forrású házimozi szoftver, amely több platformon fut, beleértve a Windows, Mac OSX, iOS, Android, Linux és Raspberry Pi szoftvereket. Használható média streamingre az internetről vagy helyi fájlok lejátszására. A Kodi forrás-agnosztikus, és rengeteg hivatalos és nem hivatalos kiegészítővel rendelkezik, hogy mindent közvetítsen a Netflix-től a torrent-ig az élő sportig.

Bár bárki használhatja a Kodi-t, a csatornák, amelyekből a tartalom bekerül, továbbra is ugyanazokkal a korlátozásokkal vannak korlátozva, mint amelyek egy böngészőben vagy a natív alkalmazásban lennének. Például a Netflix vagy a BBC iPlayer tartalma továbbra is korlátozható az Ön tartózkodási helyétől függően. Hasonlóképpen, a torrent videóinak streaming-ének ugyanolyan illegálisak, mintha a fájlokat töltötte le a merevlemezére, vagy a Popcorn Time-on továbbította őket..

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy patakba helyezi.

A magánélet védelme érdekében a Kodi használatakor javasoljuk VPN használatát. A VPN titkosítja az eszközre és onnan érkező összes forgalmat, mielőtt azt egy kiszolgálóra irányítja a felhasználó által választott helyen. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „megtévesztik” a helyüket, és körüljárjanak a tűzfalakat, amelyek szűrik a felhasználókat a helyük alapján. Ezenkívül a titkosítás megakadályozza a felhasználó internetszolgáltatóját és bármely más hatóságot az internetes forgalom tartalmának és rendeltetési helyének megtekintésében. Ez a VPN-eket elengedhetetlen azoknak az embereknek, akik torrenteket töltöttek le vagy töltöttek le, és / vagy licenc nélküli tartalomhoz bármilyen más, nem aktivált forrást használnak..

Ezenkívül egyes Kodi kiegészítőket harmadik felek is eltéríthetnek. Amikor ez megtörténik, a kiegészítők és mögöttük lévők hozzáférhetnek a számítógépéhez a középtávlati támadások és más típusú hackerek révén. A VPN használata megvédi a rendszert az MITM támadásoktól és a Kodi révén a magánélet megsértésének más formáitól. A VPN azonban nem képes minden kiegészítő hackelést megakadályozni, ezért óvatossággal kell eljárni a Kodi kiegészítők használatakor..

Az intelligens DNS-proxy úgy működik, mint a VPN, abban az esetben, ha az eszköz internetes forgalmát egy másik helyre irányítja, de hiányzik a VPN titkosítása. Ez lehetővé teszi a földrajzilag zárolt tartalmak megtekintésének megvalósítható választását, de nem eléggé privát a torrenterek védelmére.

Vegye figyelembe, hogy sok streaming video szolgáltatás - különösen a Netflix - aktívan blokkolja a proxy-felhasználókat, beleértve a VPN-ket és az intelligens DNS-t is. Ezért a legjobb javaslatunk egy olyan fizetett VPN-szolgáltatás használata, mint például az ExpressVPN, amelynek mindig van néhány kiszolgálója, amely hozzáférhet a Netflixhez anélkül, hogy a proxy hibát kapná. 3 hónap extra ingyen kaphat itt a 12 hónapos ExpressVPN tervekkel. Ha nem aggódik a Netflix iránt, az IPVanish népszerű opció a Kodi felhasználók körében, mivel magas pontszámot képvisel mind a magánélet védelme, mind a sebesség szempontjából, és működik az összes Kodi-kiegészítővel.

VPN beállítása a Kodi segítségével

A VPN beállítása a Kodi-val való együttműködéshez nagyban az operációs rendszertől függ. Telepíthet egy kiegészítőt a VPN engedélyezéséhez a Kodi-en, telepíthet egy natív VPN-alkalmazást a Kodi-on kívül, manuálisan állíthat be egy VPN-t az operációs rendszer beépített beállításaival, vagy manuálisan beállíthatja a VPN-t egy útválasztón. Minden fő operációs rendszer számára itt megadjuk az összes lehetőséget. Érdemes lehet megnézni a Kodi 10 legjobb VPN-jének listáját is.

Kodi VPN Windows PC-n, Android-eszközön és iOS-en

A Windows, az Android és az iOS rendszereit egyetlen kategóriába soroltuk, mert amikor a Kodi VPN-en futtatjuk, mindegyik nagyjából azonos. Amennyire megtudjuk, a fejlesztők még nem jöttek létre olyan kiegészítővel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a VPN-hez és vezéreljék ezeket a operációs rendszereket a Kodi interfészen belül..

Ehelyett e három platform felhasználói telepíthetik a VPN-szolgáltatójuk által biztosított natív alkalmazást az operációs rendszerükre. A telepítés és a bejelentkezés után csatlakoztassa a VPN-t, és hagyja, hogy a háttérben futjon. A Kodi felé irányuló összes adatforgalmat a VPN-kiszolgálón keresztül irányítják és titkosítják. Azért javasoljuk ezt az utat, mert 1) könnyű és 2) a legmodernebb VPN-alkalmazások az OpenVPN protokollt használják, ami a legbiztonságosabb.

Ha VPN-szolgáltatójának nincs alkalmazásja, vagy csak nem akarja használni, a kézi beállítási lehetőségeket a beállítások valamelyikén találja meg. Itt általában az L2TP, SSTP és PPTP protokollokra korlátozódik. Ezen lehetőségek közül az L2TP-t vagy az SSTP-t javasoljuk, mivel a PPTP jól dokumentált biztonsági réseivel rendelkezik.

Az egyetlen kivétel, ha valóban szándékozik a VPN irányítását a Kodi-n belül, a VPNicity. A VPNicity egy kifejezetten a Kodi felhasználók számára készült VPN szolgáltatás, amely program-kiegészítőként működik. Számos operációs rendszeren és eszközön fut, de nem ingyenes. A havi előfizetés havi 5,99 USD-tól kezdődik, és elérhető egy 7 napos ingyenes próbaverzió. Olyan sok más, kiváló minőségű VPN-vel rendelkezik, amelyek Kodival vagy anélkül futnak - sok alacsonyabb áron - nehéz eladás. De megígértük, hogy minden lehetőséget megad Önnek, szóval… odamegy.

Kodi VPN Mac OSX-hez

A Mac OSX Kodi-felhasználóinak a fenti lehetőségek mindegyike és még egy lehetősége van: egy kiegészítő, amely lehetővé teszi a Mac-felhasználók számára a VPN be- és kikapcsolását a Kodi felületen. Ajánljuk ezt az OpenVPN kiegészítőt, Brian Hornsby fejlesztőtől. Ez nyílt forráskódú, és nem igényel extra tárolót vagy kiegészítőt.

A telepítés után az OpenVPN kiegészítő megjelenik a Programok menüben. Töltse le az OpenVPN konfigurációs fájlokat a VPN-szolgáltatótól, és importálja azokat a kiegészítőbe. Ezt csak egyszer kell megtenni minden kiszolgálónál, akkor a VPN-t közvetlenül a menüből vezérelheti.

Kodi VPN Android alapú set-top boxokon (Fire TV, Roku, Chromecast)

Az opciók sajnos nagyon korlátozottak az Android alapú set-top streaming média dobozok, például Fire TV, Roku és Chromecast esetén. A legtöbb (összes?) VPN-szolgáltató nem zavarja az alkalmazások készítését az STB-k számára, és általában még a beépített támogatást sem a kézi beállításhoz nyújtják..

Megint van egy VPNicity lehetőség, de… meh.

Tehát itt egy másik lehetőséget javasolunk: állítsa be a VPN-t a wifi-útválasztón. Ez azt jelenti, hogy az otthoni vagy irodai eszközök minden internetes forgalmát a VPN-en keresztül továbbítják (kivéve, ha külön útválasztót vásárol csak a Kodi készülékéhez). Ez jó vagy rossz dolog lehet attól függően, hogy szeretné-e állandóan a VPN-en lenni, és mennyire megbízható a VPN-szerver. A folyamat az útválasztó firmware-jétől függ. Az ExpressVPN itt található a legtöbb típushoz telepítési útmutatókkal.

Kodi VPN Linux alapú rendszereken (beleértve az OpenELEC-et és a Raspberry Pi-t)

Az életében egyszer a Linux felhasználók több lehetőséget kapnak, mint bárki más. Ha a VPN-szolgáltatója alkalmazást kínál, akkor ezt használhatja a Kodi-n kívüli kapcsolódáshoz. Itt megtekintheti a legjobb VPN-ek listáját a Linuxra.

Néhány Linux disztróval a nyílt forráskódú OpenVPN kliens előre telepítve van. Ha nem, akkor annyira egyszerű megszerezni, hogy beír egy pár sor kódot a parancssorba.

Aztán ott vannak azok a kiegészítők, amelyek lehetővé teszik a VPN vezérlését a Kodi-n belül. A Linux felhasználóknak itt néhány lehetőségük van, a diszkótól függően. Még mindig támogatjuk a Brian Hornsby megoldását, amelynek szinte minden Linux verzión kell működnie, mivel nincs csatolva húrokhoz, és nem igényel további kiegészítőket vagy adattárakat. Ha ez nem vágja le, akkor kipróbálhatja ezt Stefan Saraev, bár valószínűleg még hozzá kell adnia és konfigurálnia kell más kiegészítőket a TVaddons Fusion tárolójában vagy a SuperRepoban, hogy beállítsa. A Saraev megoldása OpenELEC eszközökkel működik.

A Kodi beállítása intelligens DNS-sel

A Kodi leginkább egy olyan jó VPN-vel működik, mint például az IPVanish, azonban ha az intelligens DNS útvonalon szeretne lemenni, a következőképpen állíthatja be a beállítást. Az intelligens DNS-proxyk, például a VPN-ek, mind a Kodi-n belül, mind azon kívül vezérelhetők. Az általunk ismert in-Kodi megoldások platformokon átívelnek, vagyis minden operációs rendszeren működnek, amelyek a Kodi legújabb verzióját futtatják (az Isengaard, az írás időpontjától kezdve). Az intelligens DNS nem titkosítja a forgalmat, ami gyorsabbá, de kevésbé biztonságossá teszi. A hátránya az, hogy a Netflixhez hasonló webhelyeket streaming sokkal könnyebb blokkolni az intelligens DNS-t a VPN-hez képest, így nem garantálhatjuk, hogy mindig működnek. Az intelligens DNS-szolgáltatások általában nem rendelkeznek olyan széles kiszolgálói helyekkel, mint a VPN-szolgáltatások.

A Kodi számára a legnépszerűbb intelligens DNS-proxy az Unblockr, amely egyszerre teszi a kiegészítőt és biztosítja a szolgáltatást. A tervek havonta 2,63 USD-től (2 GBP) indulnak, és elérhető egy hetes ingyenes próbaverzió. A legjobb dolog az Unblockr esetében, hogy a kiegészítő automatikusan frissíti az Ön IP-címét, így nem kell manuálisan frissítenie. A regisztráció után itt talál utasításokat az Unblockr telepítéséhez.

Az Unblockr az egyetlen kiegészítő, amelyet megtalálhattunk a Kodi számára (tudassa velünk a megjegyzésekben, ha tud egy másikról), de ha már feliratkozott egy másik intelligens DNS-szolgáltatásra, beállíthatja azt az eszközén vagy a wifi router beállításaiban. . A legtöbb set-top streaming média doboz és az intelligens TV nem engedélyezi a felhasználók számára a DNS-beállítások módosítását, így a wifi útválasztón való átváltás lehet az egyetlen lehetőség.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 50

Adblock
detector