Hogyan kell használni VPN-t a Roku-val, és a legjobb VPN-eket a Roku-hoz 2020-ban

roku

A Roku az egyik első streaming media box, amely a mainstream népszerűségnek örvend, amikor 2012-ben elindították. A Roku immár ötödik generációja, és hat különféle ízben érkezik: a könnyű költségvetésű készülékektől a nehéz 4K-os streamerekig:

 • Roku Express
 • Roku Streaming Stick
 • Roku Premiere
 • Roku Premiere+
 • Roku Ultra
 • Roku TV

Az összes eszköz az Android alapú Roku operációs rendszeren fut, amely számos alkalmazás és csatornát támogat. Ezen csatornák nagy része földrajzilag zárva van, vagyis csak bizonyos országokból érhető el. Ezeket a korlátozásokat meg lehet kerülni egy olyan VPN használatával, amely titkosítja az internetes forgalmat, és egy távoli szerveren keresztül továbbítja azt a választott helyre. Ez új IP-címet rendel, amely felhasználható a földrajzi tartalmi korlátozások megkerülésére.

Ide kattintva ugorhat át a Roku-hoz tartozó legjobb VPN-ek listájához.

A VPN-k emellett egy adatvédelmi réteget is hozzáadnak a streaming-tevékenységekhez, megakadályozva az internetszolgáltatót és a hálózat más tagjait, hogy szippanthassanak az ön által figyelt eseményeknél..

Sajnos a Roku OS nem támogatja a VPN-eket egyetlen eszközén sem a múltban, sem a jelenben. Ez azt jelenti, hogy a Roku tulajdonosoknak, akik ki akarják használni a VPN-t, be kell állítaniuk egy közvetítő eszközön, általában egy wifi útválasztón. Az alábbiakban néhány különféle módszert tárgyalunk ennek végrehajtására. Hasonlóképpen, a Rodi felhasználók, akik a Kodi-t akarják használni, átvilágíthatják / tükrözhetik egy másik Android-eszközről, amelyre telepítve van a VPN.

A Roku használata VPN-kompatibilis wifi útválasztóval

Beállíthat egy VPN-t a wifi-útválasztón, majd csatlakoztathatja a Roku-t az útválasztó wifi-hálózatához a műsorok feloldásának feloldásához és a streaming-tevékenységek privát jellegének fenntartásához. Két fő lehetősége van: fizikai útválasztó vagy virtuális útválasztó.

VPN beállítása egy fizikai wifi útválasztón

dd wrt 1
A VPN beállításához egy fizikai wifi útválasztón egy olyan firmware-re van szükség, amely támogatja a VPN-kapcsolatokat. Általában elérheti az útválasztó firmware-irányítópultját, ha beírja a „192.168.0.1” vagy a „192.168.1.1” a webböngésző URL-sávjába, miközben csatlakozik a wifi-hez, majd adja meg a bejelentkezési adatait. Ha nem ismeri a bejelentkezési hitelesítő adatait, az alapértelmezések megismeréséhez keresse fel a felhasználói kézikönyvet vagy a Google-t (az admin egy általános felhasználónév és jelszó).

Miután bejelentkezett az irányítópultba, keresse meg a VPN-kapcsolat beállításának lehetőségét. Ha nem létezik, akkor potenciálisan új firmware-t telepíthet az útválasztóra. Ezt a folyamatot „villogó” néven hívják, és útválasztónként változnak. Ha nem megfelelően hajtja végre, akkor véglegesen megrongálhatja útválasztóját, ezért legyen óvatos. A legnépszerűbb ingyenes és nyílt forrású útválasztó firmware a Tomato és a DD-WRT. Mindkettőnek van VPN-kompatibilis verziója.

A megfelelő firmware telepítése után keresse fel a VPN-szolgáltató webhelyét vagy az ügyfélszolgálatot, hogy megtalálja a telepítési utasításokat és a konfigurációs részleteket a szerverükhöz való kapcsolódáshoz.

Ha az útválasztója nem kompatibilis a DD-WRT-vel vagy a Tomato-val, vagy csak nem érzi magát elég biztosan ahhoz, hogy véletlenszerű legyen, választhat egy előre konfigurált útválasztót. Legfontosabb ajánlásaink az ExpressVPN, amely elkészíti a saját egyedi firmware-jét, amely előre telepítve van az Ön számára elvégzett összes beállítással és konfigurálással. Sokkal könnyebb beállítani és használni, mint a nyílt forrású alternatívákat, de az útválasztók kissé drágábbak. Néhány más VPN-szolgáltató, köztük az alább felsorolt ​​pár, előre konfigurált útválasztókat árusít, bár nem olyan robusztus vagy felhasználóbarát, mint az ExpressVPN.

Bővebben: A legjobb VPN-k a DD-WRT útválasztókhoz 2017-ben

VPN beállítása virtuális wifi útválasztón

A VPN-kompatibilis virtuális útválasztó beállítása sokkal könnyebb és kevésbé kockázatos, mint a fizikai útválasztón történő elvégzés, de szükség van egy laptopra, hogy ezt wifi hotspotként használhassa. Sokan nem veszik észre, hogy laptopja nemcsak csatlakozhat egy wifi-hálózathoz, hanem saját magát is sugározhatja.

Ezt megteheti szinte bármilyen Windows PC-n vagy MacBook-on, amely az elmúlt években készült. Így működik:

 1. Állítsa be a VPN-kapcsolatot
 2. Csatlakozzon ahhoz a VPN-hez
 3. A wifi hotspot közvetítése a közeli eszközökre
 4. Csatlakoztassa Roku készülékét a wifi hotspothoz
 5. A Roku-ból származó összes forgalom a VPN-en keresztül irányul

Az induláshoz olvassa el a következő oktatóanyagokat:

 • Hogyan állítsunk be VPN-kompatibilis virtuális útválasztót Windows rendszeren
 • VPN-kompatibilis virtuális útválasztó beállítása a MacOS rendszeren

Roku DNS proxy

dd wrt 4 dns
A Roku nemcsak nem támogatja a VPN szoftvert, hanem a felhasználók számára sem az alapértelmezett DNS-címek megváltoztatását. Ezt ismét az útválasztón kell megtenni.

A DNS-proxy nem nyújtja a VPN teljes titkosítási vagy geográfiai képességeit, de sokkal könnyebb beállítani, és nem lassítja a kapcsolatot. Roku esetén be kell lépnie az útválasztó irányítópultjába, és meg kell találnia a DNS-beállításokat. Általában két DNS-kiszolgáló-címet kell megadnia, az elsődleges és a másodlagos címet. Győződjön meg arról, hogy az abban az országban található DNS-kiszolgálókat használja, ahol fel szeretné tiltani a tartalom feloldását. Érdemes lehet az IPv6-címek merevkódolása is, de streaming céljából ez nem igazán szükséges, és bizonyos esetekben ezeket teljesen le kell tiltani..

A DNS-t, vagy a domain névrendszert az internethez csatlakoztatott eszköz használja az URL-ek, például a compaitech.com azonosítására számokból és tizedesből álló IP-címre. Gondoljon rá, mint egy telefonkönyv, amely a telefonszámokat a nevekkel egyezi.

A DNS-kérések küldésének kiszolgálójának megváltoztatásával feloldható a tartalom feloldása azokon a webhelyeken, amelyek DNS-t használnak a felhasználók helymeghatározására. Ezt DNS proxynak hívják. A jó VPN automatikusan felülírja a DNS-beállításokat, és saját privát DNS-kiszolgálóit használja. Sokkal kevesebb megengedi, hogy a DNS-kiszolgálóikat VPN nélkül használják.

Az ExpressVPN ezt lehetővé teszi a normál előfizetés részeként. A MediaStreamer átmásolásával a felhasználók beírhatják az ExpressVPN DNS-címeit készülékükbe a Netflix és más webhelyek feloldásához.

A legjobb VPN-k a Roku számára

A következő kritériumok alapján kidolgoztuk a Roku számára a legjobb VPN-ek listáját:

 • Globális szerverhálózat, amely feloldja a streaming csatornák széles skáláját, például a Netflix, a Hulu, a HBO Now és a BBC iPlayer
 • Gyors, megbízható és korlátlan kapcsolat, amely lehetővé teszi a HD streaming-et
 • Privát DNS-kiszolgálók és a DNS-szivárgás elleni védelem biztosítják az Ön helyének teljes elrejtését
 • Ügyfélszolgálat, amely segíthet a telepítésben
 • Alkalmazások Windows, MacOS és Android számára (a Kodi képernyőhordozásához)

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

ExpressVPN több okból is a leginkább előnyben részesített választásunk a Roku felhasználók számára. Könnyen feloldhatja az amerikai Netflix, a Hulu, a HBO Now és a BBC iPlayer blokkolását. Csak vegye fel a kapcsolatot a 24/7 élő chat-ügyfélszolgálattal, és kérdezze meg, hogy mely szerverek vannak jelenleg beállítva a kedvenc streaming csatornádhoz. Több mint 3000 szerver van szétszórva 94 ország körül, mindegyiket a maximális sebesség és megbízhatóság érdekében optimalizálva. Ezt kombinálják a vállalkozás legjobb biztonsági szabványaival, ideértve a 256 bites AES titkosítást és a tökéletes előre titkosítást.

Minden ExpressVPN előfizetéshez a MediaStreamer nevű intelligens DNS-proxyszolgáltatás tartozik. Azon wifi útválasztók esetében, amelyek nem támogatják a VPN-eket, néhány egyszerű lépésben megváltoztathatja az alapértelmezett DNS-címeket a MediaStreamer-re. Ez nem biztosítja a VPN teljes titkosítását, de legalább felhasználhatja a geo-lock tartalom blokkolásának feloldására..

Ha Roku-t teljes funkcionalitású VPN-sel kívánja használni, de nem érzi magát eléggé biztosnak (vagy betegnek) ahhoz, hogy konfiguráljon egy útválasztót, akkor az ExpressVPN-t szintén lefedi. A cég előrevillogott útválasztókat árusít egyéni firmware-rel, amely lehetővé teszi bizonyos eszközök, például Roku egyszerű útválasztását a hálózat bármely VPN szerverén keresztül..

Előnyök:

 • A hatalmas, szupergyors hálózat, amely több mint 3000 szervert tartalmaz, világszerte pontozva, fel tudja oldani a streaming csatornák széles skáláját
 • Nincs korlátozás az adatok és a sávszélesség használatára, nagyszerű a HD streaminghez
 • A DNS szivárgás elleni védelem, megosztott IP-címek és nem tartanak forgalomnaplókat
 • A 24 órás csevegést támogató személyzet kiválóan alkalmas bármilyen kérdés megoldására.
 • Alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS és Linux rendszerekhez

Hátrányok:

 • Csak 3 csatlakozás megengedett egyszerre

A ROKU LEGJOBB VPN: Az ExpressVPN az első választásunk. A nagy sebességű kapcsolatokra optimalizált hatalmas szerverhálózattal kiválóan működik a Roku-val. Felhasználóbarát alkalmazások minden operációs rendszerhez. Nehéz legyőzni a magánélet és a biztonság szempontjából. Van egy 30 napos pénz-visszafizetési garancia, így kockázatmentesen kipróbálhatja.

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést.

ExpressVPN CouponSpecial Ajánlat - 3 hónapos extra FREEGET DEALCoupon automatikus alkalmazásra kerül

2. IPVanish

IPVanish

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.IPVanish.com

Pénzvisszafizetési garancia: 7 NAP

IPVanish hozzáférést biztosít ügyfeleinek egy hatalmas, több mint 1200 szerverhez, több mint 60 országban. A vállalat saját szerverhálózattal rendelkezik, garantálva a nagy sebességet és a megbízható szolgáltatást. Nem olyan ügyes, hogy feloldja a külföldi streaming szolgáltatások, például a Netflix és a Hulu szolgáltatásait, de megkerüli a földrajzi korlátozásokat a BBC iPlayer és a Sling TV számára. Az IPVanish alapértelmezés szerint az OpenVPN protokollt használja, és katonai fokozatú titkosítást használ az adatfolyam-tevékenység titkosításához. Az IPVanish saját DNS szervereket üzemeltet, és magában foglalja a DNS szivárgás elleni védelmet.

Az IPVanish nem készít egyedi firmware-t, de a felhasználók megvásárolhatnak előre konfigurált útválasztókat a Flashrouters-től, ha nem akarják átélni a maguk beállításának nehézségeit..

Előnyök:

 • Több mint 1200 szerverrel feloldhatja a legnépszerűbb streaming tartalmakat
 • A sebesség nagyszerű a HD szerverek streamingjére a legtöbb szerveren
 • Beépített DNS szivárgásvédelem és IPv6 szivárgásvédelem
 • Az ügyfélszolgálatot nem bocsátják ki kiszervezésbe, ez egy jó adatvédelmi szempont
 • A Kodi és a Firestick TV támogassa a távoli környezetbarát alkalmazásokat

Hátrányok:

 • Nézze meg másutt, ha alkalmazást kell használnia Kínában

JÓ KÖLTSÉGVETÉSI VPN: Az IPVanish erős adatvédelmet és biztonságot kínál. A túlterhelt hálózat jó sebességet ér el. Erős biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások. Megteheti az élő ügyfélszolgálatot. 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

Olvassa el teljes IPVanish véleményünket.

IPVanish CouponSAVE 60% az éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazva

3. NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN egy hozzáértő blokkoló a streaming tartalomhoz, beleértve a Netflixet, a Hulu-t, és nagyjából mindent, amit rá tud dobni. 50 ország közül választhat, és az összes kiszolgálót kiváló titkosítással védik. Legfeljebb hat egyidejű eszközt használhat egyetlen fiókban, ami nagyszerű értéket jelent családok vagy háziasszonyok számára.

Minden NordVPN-fiók hozzáféréssel rendelkezik a SmartPlay-hoz, egy titkosított DNS-proxy szolgáltatáshoz, amely lehetővé teszi a streaming tartalom földrajzi engedélyezési korlátozásainak megkerülését..

Az IPVanishhez hasonlóan, a NordVPN előzetesen felvillanott DD-WRT útválasztókat is értékesít azok számára, akik nem zavarhatják magukat a VPN-kapcsolatok konfigurálásában. A NordVPN tudásbázisában vannak részletes útmutatók is, ha ön akar menni.

Előnyök:

 • A hatalmas szerverhálózat nagyon képes felszabadítani a legtöbb földrajzilag korlátozott tartalmat
 • A kiszolgálók optimalizálva vannak a HD streaminghez
 • Legfelső szintű titkosítási szabványok DNS szivárgásvédelemmel
 • Könnyen használható alkalmazások a legtöbb platformon
 • 24/7 élő chat támogatás elérhető

Hátrányok:

 • Ez nem kezdő felhasználók számára készült, az asztali alkalmazás a frissítéssel járhat

Megfizethető választás: A NordVPN jó mindenoldalú eszköz. Nagy értékű opció, amely megbízhatóan működik a Roku-val. Legfeljebb 6 eszközt csatlakoztathat egyszerre. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes NordVPN áttekintést.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

4. VyprVPN

VyperVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

VyprVPN a legjobban feloldhatja a streaming szolgáltatásokat, ideértve a Netflix, a Hulu és a BBC iPlayer szolgáltatásokat. A veteránszolgáltató a Kínai Nagy Tűzfalat és más cenzúrázó rendszereket is szétválaszthatja. A titkosítási szabványok ugyanolyan erősek, mint amilyeneket kapnak, bár a szolgáltatás naplózza az Ön IP-címét, tehát nem olyan magán, mint szeretnénk..

A VyprVPN a saját titkosított DNS-szolgáltatását, az úgynevezett VyprDNS-t használja, és védi a DNS-szivárgásokat. Sajnos a VyprDNS-t jelenleg a VyprVPN-től külön nem lehet használni.

A VyprVPN egyéni alkalmazást készít a Tomato firmware-t futtató útválasztók számára, és weboldala útmutatásokat tartalmaz az OpenVPN-kompatibilis DD-WRT építésekhez..

Előnyök:

 • Több mint 700 szervert működtet szerte a világon
 • Feloldja a Netflix, a Hulu, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer blokkolását
 • Öld meg a kapcsolót az asztalon
 • Gyors, megbízható sebesség

Hátrányok:

 • Több lehetőség is lehet a speciális konfigurációhoz
 • Kissé drágább, mint néhány VPN-nél

Könnyen használható: A VyprVPN felhasználóbarát. Jól működik a Roku-val és a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokkal. Jó biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások, de egy kicsit drága. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes VyprVPN áttekintést.

VyprVPN CouponStaur 81% a 2 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazni

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.PrivateVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

PrivateVPN egy relatív újonc, de ez nem akadályozta meg abban, hogy olyan szolgáltatást kínáljon, amely feloldja az USA Netflix és más streaming csatornák szolgáltatásait. Nagyon magas volt a sebességtesztjeinkben, és élő chat támogatást nyújt. Egyetlen fiók segítségével az előfizetők akár hat eszközt is csatlakoztathatnak egyszerre. A PrivateVPN semmilyen naplót nem tárol.

A webhely útmutatást tartalmaz a PrivateVPN beállításához a Tomato vagy a DD-WRT útválasztón. A társaság nemrégiben a saját privát DNS-kiszolgálóit váltotta át a nyilvános helyett, bár ezeket nem lehet külön használni a VPN-szolgáltatástól.

Előnyök:

 • Megalapozott hírnevet szerez az egyre növekvő webhelyek listája miatt, amelyeket feloldanak
 • A sebesség elég jó a kiváló minőségű streaminghez
 • A magánélet és a biztonság csúcsminőségű

Hátrányok:

 • A támogató személyzet csak európai munkaidőben működik
 • Egy új szolgáltató továbbra is bővíti hálózatát, kevesebb kiszolgálóval rendelkezik
 • Az alkalmazások nem tartalmaznak speciális funkciókat, például a hirdetések és a rosszindulatú programok blokkoló lehetőségeit

NAGY SZABÁLYOK: A PrivateVPN jó családi választás. Együttműködik a Roku-val, és akár 6 eszközt is lehetővé tesz ugyanazon a fiókon. Kicsi szerverhálózat, de gyors kapcsolatok. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes PrivateVPN áttekintést.

PrivateVPN CouponSpecial Deal - takarítson meg 83% -ot a 2 éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazott

Használhatok egy ingyenes VPN-t a Roku-val?

Nincs hiány állítólag „ingyenes” VPN-kből, de ezek közül egyik sem segít a Roku csatlakoztatásában. A legtöbb ingyenes VPN csak a saját alkalmazásaival fut, ami azt jelenti, hogy nem konfigurálhatók wifi útválasztón, ami a Roku számára szükséges. Kereshet ingyenes VPN-kiszolgálókat, de ezek ritkán elég gyorsak és megbízhatóak a video streaming támogatásához.

Mindenesetre az ingyenes VPN-k ritkán védik az Ön személyes adatait, sőt biztonsági réseket is okozhatnak. Annak érdekében, hogy fenntartsák magukat és profitot szerezzenek a felhasználókról, gyakran rögzítik a felhasználók böngészési adatait, és eladják azokat harmadik fél hirdetőinek. Néhányan még nyomkövető sütiket és megjelenítő hirdetéseket fecskendeznek be a böngészőbe, míg mások rosszindulatú szoftverekkel vannak feltöltve.

Néhány jó hírű, ingyenes VPN-szolgáltatás szigorú korlátokkal rendelkezik a sávszélesség vagy az adatátvitel vonatkozásában, vagyis sok pufferelést költenek, vagy levágnak egy patak közepén..

Elkerülendő VPN-k a Roku-val

VPN könyv

A VPN Book konfigurációs fájlokat biztosít ingyenes OpenVPN szerverekhez. De nem világos, hogy ki mögött a társaság, és mi a politikájuk. Az anonim csapkodó kollektív társaság azzal vádolta a helyet, hogy mézeskalácsként szolgált a bűnüldözéshez. A magánélettel és a teljesítménygel kapcsolatos aggályok miatt javasoljuk a VPN Book elkerülését.

Szia

A Hola VPN-nek nevezi magát, de központosított szerverek helyett peer-to-peer struktúrát használ. Ennek komoly adatvédelmi következményei vannak, és nem állíthatók be útválasztón vagy Roku-nál. A társaság egyszer a hálózatához csatlakoztatott összes eszközt óriási botnetmá változtatta, és felhasználta a webhelyek elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásainak végrehajtására. Tehát, ha nem akarja, hogy idegenek használják fel a sávszélességet, és rendben van a Roku eltérítésével, tartózkodjon távol Hola-tól.

Hotspot pajzs

A Hotspot Shield népszerű az ingyenes VPN-szolgáltatás miatt, ám a magánélet védelme mellett a közelmúltban FTC panaszt nyújtott be a társaság ellen, azzal érvelve, hogy egyes webhelyekre HTTP-kéréseket eltérített, és a felhasználókat átirányította inkább társult webhelyekre. Ez a bizalom hatalmas megsértése. A társaság nyomkövető sütiket is injektál a felhasználók böngészőibe, hogy figyelemmel kísérjék, mit tesznek online.

Kodi a Roku-n

A Roku nem támogatja a Kodi-t, az ingyenes és a nyílt forráskódú házimozi szoftvert, amelyet a hivatalos és a nem hivatalos források hatalmas választékából származó tartalom streamingére használtak. Ha van olyan tartalék Android-eszköze, amely támogatja az öntés fekszését, képernyőtükrözés vagy casting segítségével beállíthatja a Kodi-t egy Roku-ra. Ez nem tökéletes megoldás, de működik.

Ajánlott alternatíva: Amazon Fire TV Stick

Ha még nem halt meg egy Roku vásárlásakor, akkor azoknak ajánljuk az Amazon Fire TV vagy a Fire TV Stick alkalmazást, akik megkaphatják országukban. Pontosabban, a 2. generációs vagy későbbi Fire Stick.

A Fire TV nagyjából ugyanazokat a funkciókat és csatornákat kínálja, mint a Roku OS, de sokkal rugalmasabb, ha konfigurációk módosítására, harmadik féltől származó alkalmazások telepítésére és a földrajzilag zárolt tartalom feloldására szolgál. Az alábbiakat teheti meg:

 • Telepítsen egy VPN-t a Fire TV-re
 • Telepítse a Kodi-t a Tűz TV-re
 • Adja meg a DNS-kiszolgálókat
 • Telepítse harmadik féltől származó alkalmazásokat az Android APK-król

Ez azt jelenti, hogy nem kell támaszkodnia más eszközökre, például vezeték nélküli útválasztókra a VPN beállításához, vagy egy tartalék Android készülékhez a Kodi leadásához. A Fire TV-ben minden rendben van, és megvan az útmutatók, amelyek megmutatják, hogyan.

Steve Johnson „Roku” licence, CC CC 2.0 alapján engedélyezve

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 19 =

Adblock
detector