Hogyan lehet átalakítani a Mac-t VPN-védett wifi routerré

macbook
Manapság úgy tűnik, hogy a magánélet és a biztonság egyre ritkább, különösen az interneten. Ha bármilyen biztonságot szeretne érni az interneten, lehetőségei kissé korlátozottak: vásároljon VPN-védett útválasztót, vagy vásároljon VPN-előfizetést egy megbízható szolgáltatótól, és telepítse a számítógépet, hogy ezt a kapcsolatot kihasználja az online biztonság érdekében.

Míg ez biztonságos kapcsolatot teremt a számítógépével az internettel, az alkalmazások csak meghatározott típusú eszközökre, nevezetesen laptopokra és okostelefonokra működnek. Ha olyanok vagytok, mint a legtöbb ember, beleértve ezt a szerzőt, akkor több eszközöd is van, amelyek wifi-vel férnek hozzá az internethez, és azt akarja, hogy mindegyikük részesüljön a biztonságos VPN-kapcsolat előnyeiből. Ide tartoznak olyan streaming dobozok, mint a Roku, a Chromecast és az Amazon Fire TV.

Az ExpressVPN útválasztó alkalmazásai

Az egyik lehetőség a VPN-védett útválasztó használata, hasonlóan az ExpressVPN-hez. Kiváló router-támogatása miatt javasoljuk az ExpressVPN használatát a Chromecast, a Roku és az Amazon Fire TV felhasználók számára. Az ExpressVPN útválasztó alkalmazást megvilágíthatja egy meglévő kompatibilis wifi útválasztóra, vagy megvásárolhat egy előre konfigurált alkalmazást közvetlenül az Express szolgáltatásból.
expressvpn útválasztó

Az útválasztó alkalmazás ingyenes (a VPN-előfizetés nélkül) a Linksys útválasztó-modellek felhasználói számára:

 • WRT1900AC 13J1
 • WRT1900AC 13J2
 • WRT1900ACS
 • WRT1200AC

Ez egy egyszerű megoldás, és egy egyszerű felülettel rendelkezik a kiszolgálók váltására és az egyéb beállítások vezérlésére.

A ROUTER TÁMOGATÁSNAK AJÁNLOTT VPN: Az ExpressVPN egy nagyon gyors és megbízható választás. Osztályban a legjobb a legfontosabb streaming szolgáltatások és cenzúrázott tartalmak feloldásakor. Kiemelkedő biztonsági és adatvédelmi funkciókkal rendelkezik, és nem tart naplót. Próbálja ki kockázatmentesen a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Ha nem akarja megvásárolni egy előre konfigurált útválasztót, vagy még nem rendelkezik a listában szereplő egyik útválasztóval, akkor olvasson tovább, hogy megtanulja, hogyan lehet a virtuális útválasztót konfigurálni a MacBook-on.

Hogyan állíthat be virtuális útválasztót MacBookon

Ezzel a lépésről lépésre bevezetheti a Mac laptopot VPN-védett útválasztóként a wifi-kompatibilis eszközök teljes hálózatához egyetlen VPN-kapcsolatot használva. A folyamat:

 • Csatlakoztassa a Mac-et közvetlenül a modemhez
 • Telepítse a VPN-t a Mac-re
 • Konfigurálja a Mac-t a VPN-kapcsolat megosztására
 • Állítsa be a Mac wifi-jét vezeték nélküli hálózat üzemeltetésére
 • Csatlakoztasson minden eszközt a vezeték nélküli hálózathoz, amelyet a Mac üzemeltet, és a viola! VPN minden eszközére.

Mindenekelőtt annak érdekében, hogy megoszthassa Mac VPN-kapcsolatát wifi-n keresztül, csatlakoztatnia kell a Mac-ot az internethez egy ethernet-kábellel, amely felszabadítja a wifi-ről. Miután csatlakoztatta a kábelt és kihúzta a wifi-t, megkezdheti a VPN-védett internetkapcsolat konfigurálását.

Állítsa be a VPN-t

Ha a VPN szolgáltatónál van VPN kliens program, akkor ellenőrizze, van-e beépített internetes megosztási opció. Ha igen, akkor kövesse az utasításokat a VPN megosztására a számítógépről..

Ha nem kínálnak vagy megosztható Mac kliensprogramot, akkor manuálisan konfigurálhatják az alábbiak szerint.

Kézi VPN beállítás

A Mac képernyőjén egy menü található a képernyő tetején. A menü bal felső sarkában megjelenik egy kis alma logó. Kattintson rá a rendszermenü eléréséhez, majd válassza a Rendszerbeállítások lehetőséget.

Rendszer menüRendszer menü

A Rendszerbeállítások részben kattintson a Hálózat ikonra.

RendszerbeállításokRendszerbeállítások ablak

Az új szolgáltatás hozzáadásához a Hálózat ablakban kattintson a plusz (+) jelre a bal oldali panelen. Az előugró ablakban válassza a következő lehetőségeket:

 • Interfész: VPN
 • VPN típus: L2TP IPSec-en keresztül
 • Szolgáltatás neve: [válassza ki a VPN-kapcsolat nevét]

Ezután kattintson a Létrehozás elemre.

Hozzon létre VPN kapcsolatotHozzon létre VPN kapcsolatot

Konfigurálja a VPN-t

A következő lépésekhez szükség van felhasználónevére, jelszavára és szerver címére. Valószínűleg IPSec-kulcsra is szüksége lesz, a VPN-szolgáltató beállításaitól függően, ezt megosztott kulcsnak vagy megosztott titoknak is lehet nevezni. Ezek megtalálhatók a VPN-szolgáltató támogatási webhelyének Kézi konfigurálása szakaszában. A legtöbb szolgáltatónak listája is lehet a kiszolgálók közül, amelyek közül választhat.

Írja be a következő adatokat:

 • Konfiguráció: Alapértelmezés
 • Szerver címe: [a választott szerver címe]
 • Fiók neve: [felhasználónév]
 • Titkosítás: automatikus (128 vagy 40 bit)

Jelölje be a „VPN állapot mutatása a menüsoron” melletti négyzetet, hogy a VPN kapcsolat állapotát a menüsoron láthassa.

Ezután kattintson a Hitelesítési beállítások elemre. A Felhasználói hitelesítés képernyőn írja be jelszavát a mezőbe, és az IPSec kulcsot a Gép-hitelesítés mező Megosztott titkos mezőjébe, majd kattintson az OK gombra..

Hitelesítési beállításokVPN-hitelesítési beállítások

Ezután kattintson az Advanced (Speciális) gombra. Jelölje be a „Minden forgalom küldése VPN-kapcsolaton keresztül” négyzetet, majd kattintson az OK gombra.

Hálózat speciális beállításaiHálózat speciális beállításai

Kattintson az Alkalmaz gombra az összes beállítás mentéséhez, majd a Csatlakozás gombbal csatlakozzon a VPN-hez. Most csatlakozik egy VPN szerverhez. Most már csak meg kell állítania a VPN-t a megosztáshoz. Térjen vissza a Rendszerbeállítások menübe, majd kattintson a Megosztás elemre.

Rendszerbeállítások ablakRendszerbeállítások - a megosztás kiemelve

A Megosztás menüben válassza a bal oldali panelen az Internet megosztás lehetőséget. Az internetmegosztási beállítások a képernyő jobb oldalán jelennek meg. Állítsa be a következő beállításokat:

Ossza meg a kapcsolatot itt: [a most létrehozott VPN PPTP kapcsolat]. A „Használó számítógépekre” mellett jelölje be a „Wi-Fi” négyzetet.

Hálózati megosztási képernyőHálózati megosztási képernyő

Válassza a Wi-Fi beállítások… lehetőséget, és írja be a következő adatokat:

 • Hálózat neve: [válasszon SSID néven is ismert hálózati nevet]
 • Csatorna: [hagyja alapértelmezés szerint]
 • Biztonság: WPA2 Personal
 • Jelszó: [válasszon egy jelszót]
 • Ellenőrizze: [írja be újra a jelszavát]

Ezután kattintson az OK gombra.

Wifi beállítások képernyőWifi beállítások képernyő

Indítsa el az internetes megosztást

A Megosztás menüben jelölje be az Internetmegosztás melletti négyzetet. Megjelenik egy felszólítás, amely felszólítja Önt az Internet megosztás bekapcsolására. Kattintson a Start gombra. Ha az internetmegosztást aktiválta, egy zöld fény jelenik meg a szöveg mellett: “Internetmegosztás: Be”.

Hálózati megosztás bekapcsolvaAz Internet megosztás most be van kapcsolva

A menüsoron most két új ikon jelenik meg. Az első ikon a VPN-kapcsolat állapotát mutatja. A másik új ikon az Internet-megosztás állapotát mutatja.

VPN és Wifi ikonok, amelyek megmutatják a kapcsolatot és a megosztástVPN és Wifi ikonok, amelyek megmutatják a kapcsolatot és a megosztást

Összefüggő: Mi a legjobb VPN a Mac felhasználók számára.

VPN biztonságos útválasztó: üzemkész és fut

Ha rákattint a wifi ikonra, látni fogja, hogy már nem keresi a rendelkezésre álló wifi jeleket. Ehelyett azt mondja, hogy a wifi internetes megosztás be van kapcsolva. A Mac által sugárzott wifi jel neve - „Virtuális VPN útválasztó” ebben a példában - az SSID és a wifi csatorna, amelyet a jel használ.

A VPN biztonságos útválasztója üzembe helyezve és futWifi: Internet megosztás

Végül van egy pár eszköz csatlakoztatva a “Virtuális VPN útválasztóhoz” wifi-n keresztül, egy Android telefon és egy iPhone. Az SSID-vel és a jelszóval, amelyet a fenti wifi-beállítás képernyőn tettél, ugyanúgy csatlakoztatja eszközöit ehhez a wifi routerhez, mint bármely más wifi-hez..

Android-eszköz csatlakoztatva a Mac-hezAndroid-eszköz csatlakoztatva a Mac-heziOS-eszköz csatlakoztatva a Mac-heziOS-eszköz csatlakoztatva a Mac-hez

Az Internet megosztás leállítása

Ha le szeretné állítani az internetmegosztást, vagy abba szeretné hagyni a Mac használatát VPN-védett útválasztóként, egyszerűen térjen vissza a Rendszerbeállítások ablakba, és válassza ki ismét a Megosztás ikont. A megosztási ablakban törölje az Internetmegosztás melletti négyzet jelölését.

Húzza ki a VPN-t

És végül, a VPN leválasztásához lépjen a Rendszerbeállítások menübe > Hálózat és kattintson a Leválasztás gombra.

Ez a beállítás nagyon alapvető, és működnie kell minden VPN szolgáltatáshoz. Az igazi teszt az, ha rákattint a Összekapcsolás gombra az Összetett hálózati beállítások ablakban. Ha nem tud csatlakozni, akkor ellenőriznie kell a felhasználónevet, jelszót és különösen az IPSec kulcsot, amelyet a VPN szolgáltatója biztosít..

Mivel a VPN-kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, egyre több forgalmat irányít át rajta, mindezen forgalom akadályokat képezhet. Vigyázzon, ha túl sok eszközt csatlakoztat a VPN biztonságos vezeték nélküli hálózatához. Kezdjen egy maroknyi eszközzel, és dolgozzon onnan. Ha késést észlel, távolítsa el a felesleges eszközöket, vagy próbálja átváltani a VPN-kapcsolatot egy másik szerverre.

Hagyj megjegyzést az alábbiakban, és tudassa velünk, hogy ez hogyan működött érted. Ezenkívül, ha bármilyen más Mac hackelés iránti kérelme van, írja be a megjegyzésekbe, és meglátjuk, mit tehetünk az Ön számára. Élvezd!

Lásd még: Hogyan hozhat létre saját VPN-t az AWS segítségével.

A „macbook” a CC BY-SA 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 18 = 26

Adblock
detector