Hogyan lehet biztonságosítani az Android alkalmazás engedélyeit

Hogyan lehet biztonságosítani az Android alkalmazás engedélyeit

Milyen gyakran kap kérdést az Android-eszközén arról, hogy hozzáférést kíván-e adni egy alkalmazásnak valamilyen alkalmazáshoz? Ez a kis felbukkanó képernyő olyan gyakran jelenik meg, hogy sokan anélkül kattantak rá az „Engedélyezés” gombra, hogy nem gondolkoznának másképp. Tudja, hány alkalmazásnak adott hozzáférést személyes adataihoz? Bár reméled, hogy az alkalmazástulajdonosok nem fogják visszaélni ezzel a hozzáféréssel, és olyan adatvágyó cégekkel szemben vádoltak, mint például a Facebook, nem lehet túl óvatos.

Szerencsére, egy kis know-how-val, megteheti lépéseit az Android-eszköz biztonságához a beállítások manuális megváltoztatásával. Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk, hogyan kell ezt csinálni.

Hogyan fedezhető fel az alkalmazás engedélyek

Az alkalmazások engedélyével kapcsolatos információk könnyű gyűjteni. Először menj a Beállítások képernyő. Görgessen le a Eszköz szakasz, majd érintse meg a gombot Alkalmazások.

Android-alkalmazás engedélyek 1

A következő képernyő felsorolja a telefon összes alkalmazását.

Android-alkalmazás engedélyek 2

Érintsen meg egy alkalmazást az összes lehetőség megtekintéséhez. választ Engedélyek.

Android-alkalmazás engedélyek 3

Most láthatja azokat az engedélyeket, amelyeket a kiválasztott alkalmazásokhoz adott.

Android-alkalmazás engedélyek 4

Engedélyek visszavonása az alkalmazásokból

A telefonon elérhető szolgáltatások, amelyekhez az alkalmazások hozzáférési engedélyt kaphatnak:

 •         Naptár
 •         Kamera
 •         Kapcsolatok
 •         Elhelyezkedés
 •         Mikrofon
 •         Telefon
 •         SMS
 •         Tárolás

Ha hozzáférést biztosított az egyik ilyen adattárhoz vagy szolgáltatáshoz, akkor ezt az engedélyt elveheti az engedélykategória melletti csúszka megérintésével..

Engedély kategóriák

Az egyes kategóriák, amelyeket az egyes alkalmazások engedélyképernyőjén lát, nem egy alkalmazás neve, hanem egy alkalmazáskategória neve. Az Android operációs rendszer olyan hozzáférési funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az önállóan megírt segédprogramok elérését az operációs rendszer szolgáltatásaihoz. Számos funkció létezik, amelyek a kategóriák mindegyikében megtalálhatók Engedélyek képernyő hozzáférést biztosít.

A fenti kategóriák egyikéhez való hozzáférés engedélyezése lehetővé teszi az alkalmazások számára az operációs rendszer funkcióinak elérését. Az Android az összes alkalmazást egy „homokozóban” tartalmazza, amely egy izolált környezet, amely ezeket az alkalmazásokat távol tartja az operációs rendszertől. Az engedélyek áttörik a biztonsági intézkedést.

Konfigurálja az alkalmazás engedélyeit

Az alkalmazás engedélyekről további képet kaphat a Konfigurálja az alkalmazásokat menü. Erre a helyre navigáljon, lépjen vissza a Beállítások képernyőn érintse meg a gombot Alkalmazások, majd nyomja meg a cog szimbólumot a Alkalmazások képernyő.

Android konfigurálja az alkalmazások hozzáférését

Ez megadja a Konfigurálja az alkalmazásokat opciók. Érintse meg Alkalmazási engedélyek A folytatáshoz.

Az Android alkalmazás engedélyekhez való hozzáférés

Az Alkalmazási engedélyek képernyőn megjelenik egy olyan lehetőség, amely nem volt elérhető az engedélyek kategóriájában, amelyben az egyes alkalmazások megvizsgálásával megérkezett. Ez a Test érzékelők kategória. Az egyes kategóriák alatti sor megmutatja, hogy hány alkalmazásnak van ilyen engedélye, és hány alkalmazást használhat a telefonjára, amely megvalósítható. Ez az üzenet a formátum X Y alkalmazás megengedett hol x a hozzáféréssel rendelkező és az alkalmazások száma Y az alkalmazások száma, amelyek képesek arra, hogy az adott szolgáltatáskategóriát használják.

  A VPN-ek legálisak Kínában? A józan ész útmutatója

Kattintson a fenti kategóriák egyikére, hogy megjelenjen az ezen engedélyekkel rendelkező alkalmazások listája.

Android-alkalmazáskategória-lista

Kattintson a kategória melletti csúszkára az akadálymentesség kikapcsolásához. Az összes ilyen jogosultsággal rendelkező alkalmazás eltávolítja ezt a hozzáférést.

Vissza a Konfigurálja az alkalmazásokat képernyőn görgessen le az engedélyek aljára. Látni fogja, hogy az utolsó listaelem hívott További engedélyek.

Az Android további engedélyekhez való hozzáférése

Ban,-ben További engedélyek képernyőn négy lehetőséget fog látni:

 •         Autóval kapcsolatos információk
 •         Olvassa el az e-mail mellékleteket
 •         Azonnali üzenetek olvasása
 •         Azonnali üzenetek írása

Ha megérinti egy olyan lehetőséget, amely felsorolja az adott kategóriába tartozó alkalmazások számát 0 0-ból, a kapott képernyő egyszerűen elolvassa Nincs engedély. Ha ezen kategóriák bármelyikét a telefon legalább egy alkalmazása felhasználhatja, akkor az adott kategóriára koppintással olyan alkalmazáslistához vezet, amely lehetőséget ad arra, hogy minden felhasználást csúszással kikapcsoljon..

Megtagadja az alkalmazás hozzáférését a rendszerbeállításokhoz

Noha ez az útmutató az „alkalmazási engedélyekre” összpontosít, a telefon biztonságossá tétele nem lenne teljes, ha nem ellenőrzi azokat a rendszerbeállításokat, amelyekhez az alkalmazások hozzáférhetnek. Ezeket a beállításokat a Konfigurálja az alkalmazásokat képernyő.

Hozzáférés az Android rendszerbeállításokhoz

Érintse meg Módosítsa a rendszerbeállításokat A folytatáshoz. A következő képernyőn minden telefonra telepített alkalmazás megjelenik egy üzenettel, amely megmondja, módosíthatja-e a rendszerbeállításokat.

Az Android módosítja a rendszerbeállításokat

Érintse meg az egyik alkalmazás közül a csúszkát, amely lehetővé teszi az alkalmazás számára a rendszerbeállítások elérését.

Android rendszerbeállítások csúszka

Aggódó az az ötlet, hogy az alkalmazásokat hozzáférjen a rendszeréhez. Nehéz megérteni, hogy az egyes alkalmazásoknak milyen beállításokra van szükségük, mivel azok a képernyőkön vannak feltüntetve. Nincs olyan „Beállítások” oldal, amely részleteket tartalmaz.

Kerülje el a fedéseket

A rosszindulatú program valódi alkalmazásként maszkolható el. Lehet, hogy rákattint Lehetővé teszi az engedélyek iránti igénybe, anélkül, hogy észrevenné, hogy a valódi alkalmazásnév valóban illegális alkalmazás, amely megtévesztő funkciót tartalmaz. Egy ilyen rosszindulatú alkalmazás észlelheti a megnyitni kívánt alkalmazásokat, majd átfedheti azokat, utánozva az igazi alkalmazást. Az ilyen típusú alkalmazásokat arra tervezték, hogy hitelesítési adatokat gyűjtsenek valódi online szolgáltatásokhoz. Ezt a célt elérhetik azáltal, hogy megbizonyosodnak arról, hogy a hamis alkalmazás a nyitott valós verzióra vonatkozik-e.

Annak érdekében, hogy ezt a trükköt elvégezzék, a rosszindulatú programnak olyan állapotot kell elérnie, hogy mindig az összes nyitott alkalmazás felett legyen. Kikapcsolhatja ezt a képességet. Menj vissza a Konfigurálja az alkalmazásokat képernyő.

  A legjobb VPN-k az ITV Hub számára, így bárhol megnézheti

Android overlay hozzáférés

Érintse meg Húzzon más alkalmazásokra hogy megtudja, mely alkalmazások fedhetik át a képernyőt. A következő listában láthatja az összes telepített alkalmazást és azt, hogy képes-e átfedni másokat.

Android overlay list

Az engedély eltávolításához érintse meg az alkalmazást, amely rendelkezik az eltávolítandó engedéllyel. Ezzel egy képernyőre juthat, amelyen csúszka segítségével kikapcsolhatja az engedélyt.

Az alkalmazás engedélyének következményei

Vessen egy pillantást néhány kategóriára, amelyhez az alkalmazások hozzáférést kérhetnek. A hozzáférés biztosításának következményei nagyon károsak lehetnek.

SMS engedélyek

Ha engedélyez egy új alkalmazást SMS-hozzáférés, az új segédprogram képes lesz elérni az MMS-üzenetküldő rendszereket, valamint a telefonján lévő összes SMS-alkalmazást, nem csak az Android operációs rendszerhez mellékelt alapértelmezett SMS-eszközt. Ezenkívül az SMS-hez hozzáférést engedélyező alkalmazás el tudja olvasni az összes SMS-alkalmazásban tárolt üzenetet. Ezenkívül képes lesz befogadni és olvasni (és esetleg megváltoztatni) a bejövő üzeneteket, sőt SMS-üzeneteket is küldhet a telefonjáról..

Telefonhívások engedélyei

A telefon bármely kommunikációs szolgáltatásához való hozzáférés minden olyan rosszindulatú programnak ajándékot ad, amely meg akarja replikálni magát azzal, hogy trójai programokat küld a Kapcsolatok lista. Ha a féreg kiküldheti ezeket a fertőzéseket az ön betegségéből Telefon számot, az eredeti vírust írt hackerek sok pénzt takarít meg és elrejti személyazonosságát.

Rosszindulatú pénzkezelő alkalmazás, hozzáférési engedéllyel a telefon hívásfunkciói összegyűjtheti számláját, és rengeteg pénzt kereshet a tulajdonosának, ha többször felhívja a hackertől származó prémium telefonszámokat.

Kamera engedélyek

Alkalmazások, amelyek jogosultak nyissa meg a kameráját képernyőképeket készíthet tevékenységeiről, fényképeket és videókat készíthet róla és barátaidra, és ezeket a kép- és videofájlokat küldheti vissza az alkalmazás írójának. Hasonlóképpen, ha egy alkalmazás hozzáféréssel rendelkezik a mikrofonhoz, a telefon bármely felvételi eszköze manipulálható, hogy tudás nélkül rögzítsen téged.

Helymeghatározási engedélyek

Az helymeghatározó szolgáltatás a telefonján megmondhatja a betörőket, ha távol van otthonától, és meg tudja mondani a korlátozott helymeghatározású webhelyek és szolgáltatások tulajdonosai számára, hogy kívül esnek a működési területükön, hogy blokkolhassanak.

Operációs rendszer és tárolási engedélyek

Alkalmazási engedély megadása hozzáférhet a tárhelyhez lehetővé teszi az adatok tolvajai számára az adatok ellopását. Emellett megnyitja a ransomware-t is, amely titkosítja a készüléken lévő összes fájlt, és elérhetetlenné teszi őket, amíg nem fizet a dekódoló kulcsért..

Ha lehetővé teszi egy alkalmazás számára, hogy ellenőrzést szerezzen a rendszerbeállítások azt jelentheti, hogy elveszíti a telefonhoz való hozzáférést.

Kapcsolja ki teljesen a helymeghatározó szolgáltatásokat

Androidon a hozzáférési engedélyek kikapcsolása egyetlen alkalmazásonként, a fent leírtak szerint. Ez vonatkozik minden kategóriára, kivéve a Helymeghatározó szolgáltatások a telefonodra. Ezeket teljesen ki lehet kapcsolni.

A helymeghatározó szolgáltatások kikapcsolása megsemmisíti a földrajzilag korlátozott webhelyeket, amelyek megpróbálják megakadályozni az Ön hozzáférését más országokból. A VPN használatával megkerülheti a korlátozásokat. Számos webhely azonban ellenőrzi a helyét az operációs rendszerben, és ez legyőzi a VPN maszkoló műveletét, mert megadja az Ön valós helyét.

  Nem minden VPN védi meg a Snooper Charta ellen. Ezek lesznek.

A helymeghatározó szolgáltatások teljes kikapcsolásának stratégiája nem mindig működik annak érdekében, hogy a tengerentúli weboldalakhoz jusson. Például, még ha VPN működik is, a YouTube TV a webhely csak akkor adja meg a hozzáférést, ha ellenőrizni tudja a telefon helyét. Elveszíti azt az előnyt is, hogy nyomon tudja követni az útvonalat egy webtérkép-szolgáltatásban.

Ha azonban ki szeretné kapcsolni a helymeghatározási szolgáltatásokat Android telefonján, lépjen a Beállítások képernyőn görgessen le a Személyes szakasz, és érintse meg a gombot Elhelyezkedés.

Android 1. hely

Kattintson a csúszkára a tetején Elhelyezkedés képernyő.

Android 2. hely

Android engedélyezési problémák

Példa egy rosszindulatú rémálomra, amely tönkreteheti telefonját, ha engedélyezi a rendszerhez való hozzáférést, a Loapi trójai, amely Kaspersky Labs Ezt a rosszindulatú szoftvert antivírus segédprogramként vagy felnőtt tartalomként reklámozták. A telepítés után az alkalmazás folyamatosan engedélyt kér a rendszerhez való hozzáféréshez. Ez újra és újra megismétli a keresletet, amíg meg nem érinti Lehetővé teszi. Indítsa újra a telefont, hogy megpróbálja kikapcsolni az alkalmazást, de ez nem fog működni. Amikor a telefon újra elindul, az első dolog, amit látni fog, az a hozzáférési igény.

A Loapi trójai számos rosszindulatú funkcióval rendelkezik. Ide tartoznak a DDoS támadások indítása parancsokkal más internethez csatlakoztatott eszközökön, a kriptovaluta bányászat és az őrült weboldal elérése a rögzített látogatásokból származó jövedelem felszámolására. A trójai felépítése lehetővé teszi, hogy vezérlője új támadásokat töltsön fel telefonja ellen. Tehát ez egy hátsó ajtó, amely lehetővé teszi a támadások folyamatos letöltését a telefonjára.

A trójai kivizsgálásakor a Kaspersky Labs okostelefonra töltötte be. Két napon belül a vírus által okozott túlzott feldolgozás az eszköz akkumulátora felfújt és a telefon burkolatát, hogy vetemedjen. Alapvetõen, ha véletlenül letölti a Loapi szoftvert, akár el is dobhatja a telefonját.

A trójai antivírus-seprű észleli a telefonon futó egyéb víruskereső programokat, és figyelmezteti Önt, hogy engedjék meg azokat a programokat, amelyeket Loapi hamisan jelöl meg rosszindulatú programokként. Ismét az alkalmazás nem fog Tagadni a választ. Az ilyen programok eltávolításának engedélyezése nem áll le, amíg meg nem érinti a gombot Lehetővé teszi.

Ha Loapi van a telefonján, akkor megpróbálhatja az útmutatóban leírt összes lépést az engedélyek eltávolításához. azonban, a rosszindulatú programcsomag védelmi mechanizmusai lezárják a telefont, és bezárják a beállítások képernyőit, így lehetetlenné teszi, hogy visszavonja hozzáférési jogait. Ez a gonosz alkalmazás csak egy példa a rosszindulatú programokra, amelyek a telefont használhatatlanná teszik.

Csomagolás fel

Itt az ideje, hogy visszaszerezze Android-eszközének irányítását. Be kell állítania ezeket az engedélyeket, és szigorítania kell a telefon biztonságát. Légy nagyon óvatos, hogy hol hozol alkalmazásokat. Soha ne válaszoljon a spam SMS-ekre, és ne használja a telefon használata közben a weboldalakon található hivatkozásokat. Meg kell adnia egy fogadalmat is arra, hogy figyelmet fordít ezekre az engedélyezési értesítésekre, és kiválasztja Tagadni hacsak nincs rendkívül jó ok a továbblépésre Lehetővé teszi. Ha egy alkalmazás ezen engedélyek nélkül nem fog működni, érdemes lehet eltávolítani az alkalmazást.

Lásd még:
A számítógépes bűnözés statisztikája
Személyi lopás statisztika
A Ransomware statisztika

About the author

Comments

 1. Hungarian:

  Az Android-eszközök használói gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy az alkalmazások hozzáférést kérnek bizonyos adatokhoz vagy szolgáltatásokhoz. Sokan azonban anélkül engedélyezik ezeket az engedélyeket, hogy alaposan átgondolnák a döntést. Ez azonban nagyon veszélyes lehet, hiszen az alkalmazástulajdonosok visszaélhetnek az adatokkal, és olyan adatvágyó cégekkel szemben vádolhatják őket, mint például a Facebook. Az Android-eszközök biztonságának érdekében azonban lépéseket tehetünk, és manuálisan megváltoztathatjuk az alkalmazások engedélyeit. Az engedélyeket könnyen megtekinthetjük a Beállítások menüben, és vissza is vonhatjuk azokat, ha szükséges. Fontos azonban, hogy tisztában legyünk az engedélyek következményeivel, és csak akkor adjunk hozzáférést az alkalmazásoknak, ha valóban szükséges.

 2. l gyakran kap kérdést az Android-eszközén arról, hogy hozzáférést kíván-e adni egy alkalmazásnak valamilyen alkalmazáshoz? Ez egy fontos kérdés, amelyre sokan anélkül válaszolnak, hogy alaposan átgondolnák a döntést. Az alkalmazások hozzáférhetnek személyes adatainkhoz, és bár reméljük, hogy az alkalmazástulajdonosok nem fognak visszaélni ezzel a hozzáféréssel, nem árt óvatosnak lenni. Az Android-eszközünk biztonságának érdekében fontos, hogy tudjuk, hogyan lehet visszavonni az engedélyeket az alkalmazásoktól, és hogyan lehet konfigurálni az engedélyeket az alkalmazásokban. Az Android operációs rendszer különböző engedélykategóriákat tartalmaz, amelyeket az alkalmazások használhatnak. Az engedélyek visszavonása és a beállítások manuális megváltoztatása segíthet abban, hogy biztonságosabbá tegyük az Android-eszközünket. Vigyázzunk a személyes adatainkra, és legyünk óvatosak az alkalmazások engedélyezésekor!

 3. magyar nyelvű komment:

  Az Android-eszközök használatakor gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy az alkalmazások hozzáférést kérnek bizonyos adatokhoz vagy szolgáltatásokhoz. Sokan azonban anélkül engedélyezik ezeket az engedélyeket, hogy alaposan átgondolnák, hogy milyen adatokat osztanak meg az alkalmazásokkal. Azonban fontos tudni, hogy az alkalmazások hozzáféréseinek visszavonása is lehetséges, és ezzel biztonságosabbá tehetjük az Android-eszközünket. Az engedélyek kategóriái között találhatóak például a naptár, a kamera, a kapcsolatok, az elhelyezkedés, a mikrofon, a telefon, az SMS és a tárolás. Az engedélyek visszavonása egyszerűen megoldható az engedélykategória melletti csúszka megérintésével. Az alkalmazások engedélyeinek konfigurálása pedig a Beállítások menüben található Konfigurálja az alkalmazásokat opcióban érhető el. Fontos, hogy tisztában legyünk az engedélyek következményeivel, például az SMS, telefonhívások, kamera vagy helymeghatározási engedélyekkel. Az Android-eszközünk biztonságának érdekében érdemes tudatosan kezelni az alkalmazások hozzáférési engedélyeit.

Comments are closed.