Hogyan lehet megkerülni a földrajzi blokkolást egy VPN segítségével, és hamisítani tudja a tartózkodási helyét

Hogyan lehet legyőzni a földrajzi blokkolást egy VPN-sel, és hamisítani tudja a tartózkodási helyét

Manapság a legtöbb jelentős streaming szolgáltatás, valamint a sport-, játék- és szerencsejáték-helyszínek régiókhoz vannak kötve. Ez azt jelenti, hogy csak bizonyos országok felhasználói férhetnek hozzá hozzájuk. Ezenkívül néhány ország (például Kína) korlátozza a szolgáltatások széles skálájához való hozzáférést, amelyek közül néhány hihetetlenül népszerű másutt. Szerencsére van egy egyszerű módszer a földrajzi blokkolás megkerülésére: csatlakozzon a VPN-hez.

A VPN-k úgy működnek, hogy forgalmát egy másik ország szerverén továbbítják. Ez elrejti a valódi IP-címét - amelyet gyakran használ a helymeghatározáshoz -, és helyettesíti azt egy ideiglenes, országspecifikus IP-címmel. Ennek eredményeként a legtöbb földrajzilag korlátozott platform nem képes megkülönböztetni a különbséget a VPN-felhasználó és valaki között, aki valóban a kívánt helyen található.

További előnyként a VPN-k titkosítják az Ön forgalmát, így a munkáltató, a kormány és az internetszolgáltató (ISP) nem látja, mit tesz online. Ez különösen akkor hasznos, ha olyan országban tartózkodik, ahol szigorú internetes cenzúra áll fenn.

Hogyan kerüljük el a földrajzi blokkolást egy VPN segítségével

A megfelelő VPN-rel könnyen elérhetők a régióhoz kötött szolgáltatások külföldön. Csak kövesse az alábbi lépéseket.

A VPN használatával elkerülheti a földrajzi blokkolást:

 1. Először regisztráljon egy megfelelő VPN-re. Különösen az ExpressVPN-t ajánljuk, de a NordVPN és a CyberGhost két sokoldalú, olcsó alternatíva.
 2. Töltse le és telepítse a VPN alkalmazást, ügyelve arra, hogy az eszközéhez megfelelő verziót kapjon.
 3. Csatlakozzon a VPN egyik szerveréhez a megfelelő országban. Például egy brit szervert kell használnia a BBC iPlayer vagy az USA Hulu számára történő blokkolásának feloldásához.
 4. Jelentkezzen be a választott szolgáltatásba, és játsszon le egy videót. A legtöbb esetben azonnal el kell indulnia, de ha nem, törölje böngészője gyorsítótárát és a sütiket, majd frissítse az oldalt.

Ha továbbra is problémákat tapasztal, érdemes közvetlenül kapcsolatba lépni a VPN támogatási csoportjával, hogy megtudja, létezik-e egy adott szerver, amelyet használni kell.

Mikor találkozhatom a földrajzi blokkolással?

Két fő helyzet van, amelyben megtapasztalhatja a földrajzi blokkolást. Az egyik az, amikor megpróbál külföldön olyan szolgáltatásokat használni, mint a Netflix, a BBC iPlayer vagy az ESPN. Egyes streaming platformok különböző tartalom könyvtárakkal rendelkeznek a különböző régiók számára, míg mások teljes mértékben elérhetetlenek a szükséges országuktól kívülre. Például a Sling TV megakadályozza, hogy akár webhelyét külföldön is megnézze, mondván:Sajnáljuk. A Sling TV csak az Egyesült Államokban érhető el.”

Ennek oka az, hogy a streaming szolgáltatások általában csak bizonyos országokban jogosultak tartalmuk megjelenítésére. Más típusú webhelyek tartalmát is földrajzilag korlátozzák. Például a fogadási webhelyek általában csak az adott országokban található embereket szolgálják ki.

Egy másik helyzet, amelyben földrajzi blokkolással lehet szembesülni, amikor megpróbál hozzáférni olyan tartalomhoz, amely korlátozott, tiltott vagy ellentétes az Ön jelenlegi helyének törvényével. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vagy jó; Egyes országokban csak eltérő értékek vannak, amelyek miatt blokkolhatják a szerencsejátékokat, randevúkat és a közösségi média oldalait.

Attól függően, hogy hol tartózkodsz a világon, előfordulhat, hogy nem is használhat olyan szolgáltatásokat, amelyeket alapvetőnek tekinthet, például a WhatsApp, a Skype vagy a FaceTime. Mindhárom és még sok más olyan országban van blokkolva, mint Kína és az Egyesült Arab Emírségek, ami megnehezítheti a barátokkal és a családdal való kommunikációt otthonában.

Hogyan tudják a webhelyek és a szolgáltatások megmondani, hogy melyik országban vagyok?

A szolgáltatások nagyrészt a felhasználó IP-címére támaszkodnak, hogy megmondják, hol vannak a világon. A fejlettebb platformokon azonban gyakran alkalmaznak további ellenőrző intézkedéseket. Összevihetik az Ön IP-címét a GPS-adatokkal, ha például mobileszközt használ, vagy ellenőrizhetik az IP-címet az ismert VPN-kiszolgálók listája alapján.

Időnként még a webhely, amelyre megpróbál hozzáférni, nem blokkolja a kapcsolatot, az a kormány. Például a Kínai Nagy Tűzfal kiterjed a blokkolt webhelyek listájával, és figyelemmel kíséri a konkrét kulcsszavak és a felismerhető VPN-forgalom mintáinak belföldi forgalmát annak ellenőrzése érdekében, hogy blokkolt webhelyet próbál-e elérni..

Megkerülhetem a Kína nagy tűzfalát egy VPN segítségével?

Különösen nehéz, bár nem lehetetlen, hogy megkerüljék a kínai regionális korlátozásokat. Nem csak telepíthet egy VPN-t, és el is kezdheti a böngészést, mivel a kormány kivételesen keményen megpróbálta megakadályozni a magánélet-központú szolgáltatásokhoz való hozzáférést, ideértve a VPN-webhelyeket is. Ennek eredményeként csak néhány VPN működik megbízhatóan Kínában.

Ha Kínába utazik (vagy bármely olyan országba, amely korlátozza a VPN-hez való hozzáférést), akkor a VPN-t előre kell telepítenie és telepítenie. Azt is javasoljuk, hogy jegyezze fel azokat a tükörhelyeket, amelyekben a VPN működhet, valamint adjon útmutatást a szolgáltatás manuális konfigurálásához. Ezt az információt egy jelszóval védett fájlban kell tárolni, és helyben kell elmenteni a készüléken, mivel a szigorú online cenzúrával rendelkező országok általában blokkolják a hozzáférést a felhőalapú tárolási platformokhoz..

Nem biztos benne, hogy egy adott webhely blokkolva van-e Kínában? Érkezés előtt ellenőrizheti, ha beír egy URL-t a Great Firewall eszközbe. Ne feledje: a nagy tűzfalat folyamatosan frissítik, így még ha egy webhelyhez is elérhető most, valószínűleg nem, amikor Kínába érkezik..

Lehetséges-e legyőzni a földrajzi blokkolást egy ingyenes VPN vagy proxy segítségével?

Az ingyenes VPN-k általában küzdenek a szolgáltatások feloldásához. Gyakran kisebb hálózatokkal rendelkeznek, mint fizetett versenytársaik, így a platformoknak könnyebb feketelistára adni minden IP-címüket, és kevesebb erőforrással kevesebb megoldást találni, ha új VPN-észlelési funkciókat vezetnek be. Az ingyenes proxy-k hasonló teljesítményproblémákkal rendelkeznek, és ami még rosszabbá teszi, csak a böngésző forgalmát védi, azaz bármi, amit egy alkalmazásban csinálsz, továbbra is látható lesz.

Ezeknek a szolgáltatásoknak általában nagyon sok felhasználója van, tehát szinte biztosan meg fogja tapasztalni a lassú sebességeket. Még ha egy ingyenes VPN vagy proxy feloldja a választott szolgáltatást, akkor valószínűleg hosszú pufferidőkkel és késleltetett lejátszással kell szembenéznie.

Az ingyenes VPN-szolgáltatások a magánélet szempontjából gyenge eredményeket mutatnak. A több mint 280 ingyenes VPN-alkalmazás felmérése során felfedezték, hogy csaknem 40% tartalmaz rosszindulatú programokat, és több mint 80% -uk szivárogtatott személyes információkat az IPv6-on keresztül..

Ami a legrosszabb, az ötödik csaknem semmilyen titkosítást nem használt, azaz a felhasználók nem voltak biztonságosabbak, mint a normál webböngészésnél. Még azt is láttuk, hogy ezen a téren a fő szereplők árnyékos üzleti taktikákat alkalmaznak, például amikor Hola elkapta a felhasználók sávszélességét, hogy megkönnyítse a botnet.

Miért nem oldja fel VPN az adott szolgáltatást?

Egyes platformok szigorúbb földrajzi blokkolással rendelkeznek, mint mások. Például egy helyi TV élő közvetítésben valószínűleg nem lesznek fejlett földrajzi korlátozások és beépített VPN-észlelési funkciók. A Netflix, egy milliárd dollár értékű nemzetközi hálózat azonban feltétlenül működik. Ez az oka annak, hogy egyes felhasználók olyan hibákat tapasztalnak, mint a „Úgy tűnik, hogy blokkolót vagy proxyt használ”, Amikor a földrajzilag blokkolt szolgáltatásokhoz VPN-sel fér hozzá.

Még ha hibát is lát, előfordulhat, hogy VPN-je valóban képes feloldni a választott szolgáltatást. Időnként azt tapasztalhatja, hogy nem minden szerver működik, így egy másik szerver kipróbálása gyakran csak annyit jelent. Ha problémái vannak, akkor közvetlenül kérheti a VPN támogatási csoportját. A legjobb szolgáltatók éjjel-nappal élő csevegést kínálnak, így gyakran percek alatt fel lehet készülni és működni is.

Milyen szolgáltatásokat érhetek el külföldön egy VPN segítségével?

A megfelelő VPN-vel a földrajzilag blokkolt webhelyek és szolgáltatások hatalmas választékához férhet hozzá a világ bármely pontjáról. Az alábbiakban felsoroltuk a feloldható tartalom néhány típusát:

 • Televíziós streaming oldalak (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime Video)
 • Sport streaming oldalak (ESPN, beIN Sports, Sportsnet)
 • Közösségi média (Facebook, Twitter, Instagram)
 • Szerencsejáték és szerencsejáték-oldalak (Bet365, SkyBet, Steam)
 • Üzenetkezelő szolgáltatások (WhatsApp, Telegram)
 • Társkereső szolgáltatások (Tinder, Match, PlentyOfFish)
 • Hírek weboldalai (NYTimes, Washington Post, The Guardian)
 • Adatvédelmi webhelyek (ExpressVPN, Comparitech, OpenVPN)
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 28 =

Adblock
detector