Hogyan lehet megkerülni a VPN blokkokat a Netflix, az Amazon Prime, a Hulu és mások számára

Hogyan lehet megkerülni a VPN blokkokat a Netflix, az Amazon Prime és mások számára

A legnépszerűbb streaming szolgáltatások szinte mindig régióhoz kötöttek, azaz csak bizonyos régiókban érhetők el. Néhányan, mint például a Netflix, egy lépéssel tovább lépnek, és különféle tartalmakat kínálnak országonként. A jó hír az, hogy elronthatja a tartózkodási helyét, ha csatlakozik egy VPN-hez, amely bárhonnan hozzáférhet a régióhoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz. Ennek megakadályozása érdekében a nagy streaming platformok beépítették a VPN-észlelési funkciókat, de ezek nem tévedhetetlenek. Az alábbiakban közöljük, hogyan lehet megkerülni a VPN-blokkokat olyan szolgáltatásokban, mint a Netflix, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer..

Tehát hogyan tudja egy streaming szolgáltatás, hogy melyik országban tartózkodik? A legtöbb földrajzilag korlátozott platform ellenőrzi az Ön IP-címét, lehetővé téve a hozzáférést, ha egy támogatott helyen tartózkodik, és megakadályozza, hogy a szolgáltatást használja, ha nem. Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, kap egy új, régióspecifikus IP-címet, amely megfelel a szerver helyének. A régiónként zárolt platformok esetében úgy tűnik, hogy valójában ugyanabban a régióban található, mint a választott VPN-kiszolgáló, így használhatja a szolgáltatást.

Így lehet megkerülni a VPN-blokkokat a Netflix és más platformokon

Ironikus módon a VPN blokkok megkerüléséhez annyit kell tennie, hogy jobb VPN-t használjon. Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk a folyamatot.

Így kerülhet körül VPN-blokkokat a Netflix és az összes kedvenc streaming szolgáltatás:

  1. Először regisztráljon egy VPN-t, amely fel tudja oldani a streaming szolgáltatások széles skáláját. Különösen az ExpressVPN-t ajánljuk, de a NordVPN és a CyberGhost is erőteljes, olcsó alternatíva.
  2. Töltse le az eszközéhez a megfelelő alkalmazást, majd jelentkezzen be.
  3. Csatlakozzon a kívánt ország VPN szerveréhez. Például egy amerikai szervert használ fel a Netflix USA feloldásához, vagy egy brit szervert a BBC iPlayer számára.
  4. Végül, játsszon egy videót a választott szolgáltatással. Aznak azonnal meg kell kezdődnie, de ha nem, törölje böngészője cookie-jait és gyorsítótárát, majd töltse újra az oldalt. Ha a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot a VPN ügyfélszolgálatával és ellenőrizze, létezik-e egy adott szerver, amelyet használni kell.

Hogyan érzékelik és blokkolják a szolgáltatások a VPN-ket??

Többféle módon meg lehet állapítani, hogy a felhasználó csatlakozik-e VPN-hez vagy proxyhoz, és folyamatosan új módszereket terveznek. Az alábbiakban a leggyakoribb néhányt fedjük le:

GPS-adatok használata

földgömb

A régiókkal zárolt szolgáltatások - például a Netflix - feloldásának feloldása sokkal nehezebb, ha mobiltelefonot vagy táblagépet használ. Ennek oka az, hogy a mobil eszközök rengeteg információt tárolnak, amelyek az asztali számítógépeken nincsenek, ideértve a jelenlegi GPS-helyét. Ha mind a GPS, mind az IP-cím azt mondja, hogy például az Egyesült Államokban tartózkodik, akkor valószínű, hogy ilyen vagy. Másrészt, ha van amerikai IP-címe, de a GPS-adatai szerint Franciaországban tartózkodik, szinte biztosan VPN-t használ..

Az ismert VPN feketelisták ellenőrzése

A legtöbb streaming-platform vezeti az ismert VPN-kiszolgálókhoz tartozó IP-címek listáját. Ez a fajta blokkolás sokkal hatékonyabb lesz a ingyenes VPN-ekkel vagy a kis hálózattal rendelkezőkkel szemben, mivel ez egy halott adomány, amikor ugyanazt az IP-címet használják több száz Netflix-fiókba történő bejelentkezéshez egyetlen 24 órás időszak alatt..

azonban, Az IP-cím feketelistája nagyon kevés megállítani a fő VPN-szolgáltatókat. Több ezer szerver segítségével a felhasználók általában probléma nélkül találnak működő szervert. Ezenkívül az a tény, hogy egy közismert VPN képes felszabadítani egy hírhedten makacs szolgáltatást, még több ügyfelet vonzhat.

Konkrét portok forgalmának blokkolása

Hogyan lehet megkerülni a VPN blokkokat a Netflix, az Amazon Prime, a Hulu és mások számára

Az internet böngészésekor adatokat küld a webhely bármely szerverére. Ennek a szervernek különféle portjai vannak konfigurálva, amelyek különféle forgalmat fogadnak el, például a legtöbb elfogadja a HTTP-forgalmat a 80-as porton, vagy a HTTPS-forgalmat a 443-as porton keresztül. Néhány VPN-protokollnak azonban van saját specifikus portja. Ez azt jelenti például, hogy ha egy webhely teljes mértékben blokkolja a PPTP kapcsolatokat, akkor csak azt a portot kell blokkolnia, amelyet a PPTP protokoll használ: 1723 port.

Természetesen vannak módok a portok blokkolására is. Egyes VPN-k olyan funkciókat kínálnak, amelyek az adatokat kódolják és álcázzuk szokásos HTTP-forgalomként, ügyesen lépésről lépésre kitéve az egész problémát. Ezenkívül a szolgáltatásoknak számos portot blokkolniuk kell az összes elérhető VPN-protokoll kiszolgálása érdekében, és ez megakadályozhatja a jogos felhasználók számára a szolgáltatáshoz való hozzáférést..

Mély csomag ellenőrzés

A streaming szolgáltatások ezt a módszert nem igazán használják. Ehelyett inkább az internetszolgáltatók (ISP) használják azokban az országokban, ahol az internet erősen korlátozott vagy a VPN-ek be vannak tiltva. Valójában ez a technológia megvizsgálja a felhasználó internetes forgalmát és kiszámítja azt egy előre meghatározott szabályok alapján. Például, ha VPN-forgalmat próbál küldeni a szabványos HTTP-porton keresztül, akkor ez felismerhető és leállítható.

A mély csomagellenőrzés legegyszerűbb módja egy fejlett cloaking technológiát használó VPN használata. A VPN-k titkosítják az Ön adatait, azaz senki (még a kormány sem) láthatja, hogy Ön mit kap online, és az álcázó funkciók átalakítják a forgalmat, elrejti az adatmintákat, amelyek azt jelzik, hogy VPN-t használ, és lehetővé teszi, hogy megkerülje a mély csomag ellenőrzést. Természetesen, ha egy ország mély csomag ellenőrzést alkalmaz, akkor valószínű, hogy blokkolja a VPN-helyekhez való hozzáférést is. Mint ilyen, fontos érkezés előtt telepíteni a VPN-t.

Lásd még: Mély csomag ellenőrzési útmutató

Honnan tudhatom, hogy egy platform észlelte a VPN használatát?

Netflix proxyhiba

Időnként a szolgálatok egyenesen azt fogják mondani, ha úgy gondolják, hogy VPN-t használ. A Netflixnek például a hírhedt „Úgy tűnik, hogy blokkolót vagy proxyt használHiba és az Amazon Prime Video szerint:A készülék VPN vagy proxy szolgáltatással csatlakozik az internethez."Gyakrabban azonban általános hibaüzenet jelenik meg, amely arról szól, hogy nem a kívánt országban van, például"A BBC iPlayer csak az Egyesült Királyságban működik”Vagy„A Sling TV csak az Egyesült Államokban érhető el.

Másrészt előfordulhat, hogy nincs hiba, és a szolgáltatás csak nem működik, ha VPN-hez csatlakozik. Előfordulhat, hogy a videók végtelenségig pufferolnak annak ellenére, hogy nagysebességű kapcsolatot használ, vagy a webhely egyszerűen leállíthatja a letöltést.

Feloldhatom a Netflix, a BBC iPlayer és más webhelyek blokkolását ingyenes VPN-sel?

Az ingyenes VPN-k valószínűtlen, hogy feloldják a főbb streaming szolgáltatások blokkolását mint például a Netflix, az Amazon Prime Video és a BBC iPlayer. Először is gyakran nagyon kicsi hálózatokkal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy ha egyetlen kiszolgálót is feketelistán szerepelnek, akkor ennek jelentős hatása lehet. Még ha olyan szolgáltatást is talál, amely működik, az streaming valószínűleg továbbra is nehéz lesz, mivel az ingyenes VPN-eknek több felhasználója van, mint amennyit hálózataik támogatnak, ami rendkívül lassú sebességet eredményez..

Érdemes azt is megjegyezni, hogy az ingyenes VPN-k nem rendelkeznek a legjobb adatvédelemmel vagy biztonsággal. Valójában egy tanulmány több mint 280 ingyenes VPN-alkalmazást tesztelt és azt találta, hogy közel 40% -a tartalmaz rosszindulatú programokat. Még azok is, amelyek nem voltak szükségképpen biztonságosak, mivel több mint 80% -uk volt kitéve az IPv6-szivárgásoknak, és csaknem ötödik egyáltalán nem használt titkosítást. Ezek a kockázatok nem korlátozódnak a kevéssé ismert vállalatokra is; 2015-ben a Holat elárultak a felhasználók alapjárati sávszélességével, hogy megkönnyítsék a botnet.

Miért nem oldja fel a VPN-én a streaming szolgáltatásokat?

Ha a VPN egy adott streaming szolgáltatás blokkolására szolgál, és már nem működik, akkor valószínű, hogy a platform frissítette a VPN észlelési intézkedéseit. A jó hír az, hogy a nagy VPN-szolgáltatók büszkék arra, hogy fel tudják oldani a legmakacsabb platformokat, és szinte mindig röviddel a blokkolás után találnak megoldást. Valójában néha annyit kell tennie, hogy csatlakozik egy másik szerverhez. Ha valóban küzd, akkor a VPN ügyfélszolgálatának további segítséget kell nyújtania.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7

Adblock
detector