Hogyan lehet névtelenül blogolni, útmutató az aktivisták, bejelentők és újságírók számára

Hogyan lehet névtelenül blogolni, útmutató az aktivisták, bejelentők és újságírók számára

Csak azt kell megvizsgálnia, ahogyan a kormányok és az állami intézmények megpróbálják korlátozni az internetes tartalmat, hogy megértsék, milyen hatalmasá vált az internet az információk terjesztése, alternatív narratívák kialakítása és a nyilvánosság eddig ismeretlen részleteinek feltárása során..

Lehet, hogy Kína a világ második legnagyobb gazdasága, ám az internet inkább az intranethez hasonlít - számos országban népszerű webhelyek, például a Google, a Facebook, a Twitter, a Pinterest és a Medium blokkolhatók az ország felhasználói számára. A kormány által bérelt mérnökök éjjel-nappal dolgoznak annak biztosítása érdekében, hogy a polgárok csak az állam által megfelelőnek tartott tartalmakhoz férjenek hozzá.

Semmiféle nem hívják „nagy tűzfalnak”.

Összefüggő: Mi a legjobb VPN, amelyet Kínában lehet használni?

Még az Egyesült Államok, amelyet régóta a demokrácia, a szólásszabadság basszusgondnának és a szabad világ önmeghatározott vezetőjének tartanak, a hálózatsemlegesség meggyilkolásának és a szélessávú szolgáltatók számára a pénzszerzés céljából a magánjellegű adatok megnyitásának közepén áll..

Az internet egy utópiai projektként indult el, amelynek célja a világ összekapcsolódása és nyitottsága az információs akadályok lebontásával, ám az ilyen eszmények egyre inkább elérhetők.

Ennek ellenére az internet mindenütt jelenléte és a világméretű elérhetősége azt jelenti, hogy a netizens nagymértékben felfedheti a tudást, hogy a kormányuk vagy a munkáltató nem akarja, hogy.

Példák Szaúd-Arábia Raif Badawi-ra - akit 10 év börtönre és 1000 szempillára ítéltek el csak a szólásszabadságért világ, amely értékeli a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezért ennek megfelelően alkalmazkodni kell.

Más motívumok vannak a névtelen blogküldéshez is. Lehet, hogy nem akarja, hogy valódi személyazonossága feltáródjon attól a félelemtől, hogy barátai és családtagjai megismerhetik róla. Ez akkor alkalmazható, ha tabu témákról szeretne beszélni, mint például a szexualitás és a szexualitás, a mentális egészség, vagy a mindennapi élet véletlenszerű megbeszélései..

Bármi is legyen a célja - az Internet diszkrét profiljának fenntartása lényegében ugyanaz.

1. Használjon fiktív álnevet

Ez nem bátor. Ha nem akarja, hogy az emberek tudják, ki vagy valójában, akkor az első lépés egy hamis személyazonosság felvétele. Tegyük fel, hogy a „Sarah Palin” -nél mint blog blognevednek telepedett le.

Ebben a forgatókönyvben regisztrálnia kell egy ingyenes e-mail címet, és csak ezt kell használni a blogküldéshez. Példák az ingyenes e-mail címeket kiszolgáló webhelyekre:

  1. Gmail
  2. Hotmail
  3. Jehu

Javasoljuk egy ingyenes e-mail szolgáltatás használatát, mert ha fizet egyért, akkor a hitelkártya vagy a PayPal adatait naplózni kell. Ez hagy papírt nyomot - megkönnyíti az emberek nyomon követését, hogy ki vagy valójában, és megsemmisíti az anonimitás teljes célját.

Lehetőség van egy író e-mail fiók használatára is. Ezek olyan fiókok, amelyek egy bizonyos idő elteltével önpusztítanak, és nem igényelnek személyes adatait. A Guerilla Mail biztonságos tét az egyszeri regisztrációhoz - nincs nehézkes bejelentkezési folyamat, és teljesen ingyenes. Hosszútávú választáshoz használhatja a ProtonMail-t, egy végpontból végig titkosított szolgáltatást, amely teljesen nyomon követhetetlen. A kiszolgálókapacitás azonban korlátozott, ami azt jelenti, hogy meghívást kell jelentkeznie.

Ugyanakkor Sarah Palinnak valahol tárolnia kell tartalmát - ismét ingyen, hogy elkerülje a papírkövetést. Néhány olyan webhely, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy ingyenes blogra regisztráljanak: Medium Tumblr WordPress Blogger Jekyll

Amikor feliratkozik e-mail címre és blog-tárhely-fiókra, rendkívül fontos, hogy a regisztrációt és a bejelentkezési tevékenységeket is rejtett módon tartsa fenn. Ha ezt egy normál böngészővel, például a Chrome-val nem biztonságos internetkapcsolaton végzi, akkor valószínű, hogy ennek a tevékenységnek a naplója valahol egy szerveren tárolódik, amely elérhető az internetszolgáltató, az e-mail szolgáltató és / vagy a bloggazda által..

A következő szakaszban megvizsgáljuk, hogyan lehet az anonimitást mindig megőrizni - ez kulcsfontosságú tényező az Ön személyes adatainak védelme érdekében..

2. Titkosítsa a digitális jelenlétét

Az alternatív identitás fenntartására vonatkozó figyelmeztetés az a tény, hogy tartózkodási helyét továbbra is nyomon lehet követni az interneten való bejelentkezéshez használt IP-címen keresztül..

Ha otthoni vagy munkahelyi számítógépét használ blogok írására, akkor a szélessávú szolgáltatója ezt mindig nyilvántartja. Ezt az információt nem nehéz megszerezni a kormányok vagy akár magánvállalkozások számára is, ha erre került.

Ennek legegyszerűbb módja egy virtuális magánhálózat (VPN) használata. Megfélemlítőbbnek hangzik, mint valójában -, de ne engedd, hogy elbocsátja. A VPN csupán elfedi a valódi internetes helyét, és titkosítja az eszközre és az eszközről érkező összes internetes forgalmat, azaz a hackerek vagy a hatóságok számára lehetetlen meghatározni, hogy hol tartózkodsz a világon..

A VPN használata többnyire legális, tehát nem sérti meg a törvényeket. Az egyetlen szürke terület az, amikor valamilyen módon illegálisan férnek hozzá valamelyikhez - például az Egyesült Arab Emírségek szerencsejáték-helyszíneihez..

Nagyon sok lehetőség van odakint, de ajánlásaink az ExpressVPN, mert egyszerűen használható, sok alternatív hely található, és nem fojtja az internet vagy a rendszer teljesítményét. A VPN emellett magas rangsorolással rendelkezik az adatvédelmi minősítésekkel kapcsolatban - olyan tényezők alapján, mint a „nincs naplózás” irányelv és a titkosítási szabványok.

3. A Tor böngésző használata

Ha nem akar VPN-t telepíteni, akkor a másik lehetőség egy biztonságos böngésző, például a Tor használata.

A Tor, az amerikai haditengerészet eredetileg kifejlesztett névtelen böngészőjét 2004-ben bocsátották a nyilvánosság elé annak érdekében, hogy megkönnyítsék az anonim kommunikációt azokban az országokban, ahol a szólásszabadság súlyosan korlátozódott..

Eredeti célja az volt, hogy segítséget nyújtson az újságíróknak, bloggereknek, bejelentőknek és aktivistáknak - megakadályozva, hogy a kormányzati ügynökségek felderítsék őket, és az internetes erő felhasználásával továbbadják az üzenetet.

A Tor teljesen titkosítva - azaz minden online tevékenység biztonságos a kíváncsi szemtől - és jó lépés az anonimitás felé vezető úton.

A proxykiszolgálók rendkívül kifinomult hálózatának kihasználásával működik. Amikor a felhasználó beír egy webcímet, ezek a szerverek dolgozzák fel a kérést az Ön nevében - azaz a gazda webhely nem látja a tényleges IP-címet.

A forgalom akkor is titkosítva van, ha az oldalak szállítás alatt vannak a szerverek között. A Tor többrétegű biztonságot nyújt - automatikusan blokkolja a sütik és más nyomkövető szoftverek használatát. Emellett blokkolja azokat a bosszantó felugró hirdetéseket is, amelyek általában az Ön tartózkodási helyét használják a programozási csodákhoz.

Sajnos számos ország megértette a Tor hatalmát, és megakadályozta a felhasználókat, hogy teljes mértékben töltsék le azokat. E tilalom megkerülése érdekében lehetőség van tüköroldal használatára.

Kattintson a „legújabb stabil kiadás” elemre az operációs rendszer számára, amelyet telepíteni kíván a Tor böngészőre - Windows vagy Mac - és letölteni az eszközére. A letöltés után kövesse az utasításokat, és végezze el a szükséges beállításokat a rendszerbeállításokban.

A telepítési útmutató végigvezeti a teljes folyamaton. Kívánatos a böngészőt a blogolási folyamat során mindig használni - az olyan alternatívák, mint az Internet Explorer és a Chrome tárolják egyedi lábnyomait, és megkönnyítik a nyomon követést..

A továbbfejlesztett névtelen élmény érdekében a VPN és a Tor böngészőt együttesen használhatja. Ehhez először csatlakozzon a VPN-hez, miután elindította a számítógépet. Ha stabil kapcsolat van, nyissa meg Tor-böngészőjét blogjának feltöltéséhez és közzétételéhez.

4. A további biztonság érdekében tett lépések

Ha a közzéteendő tartalom rendkívül érzékeny, akkor érdemes lehet fontolgatnia a blog teljes tárolását a sötéthálón, nem pedig a keresőmotorok által elérhető internet nyilvános arcán..

Ez körültekintő megközelítés, ha úgy érzi, hogy az expozíció súlyos kockázatot jelenthet az életedre, és ezért teljesen rejtett maradni akarja. Ebben a forgatókönyvben előfordulhat, hogy sok ember nem olvassa el blogját, de bejelentőként biztonságban érezheti magát.

Amint a blog feláll és működik, kommunikálhat az újságírókkal egy titkosított üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, mint például a Telegram, és mutathatja őket az oldalra.

Van egy átfogó oktatóanyag, hogy hogyan lehet ezt a felhasználóknak teljes egészében sötétben megtenni. Azt javasoljuk azonban, hogy csatlakozzon a VPN-hez még a lépésről lépésre történő program követése közben is.

Sokkal könnyebb rejtettnek és névtelennek maradni a PC-n / laptopon, mint az okostelefonon. Az Android és az iOS egyaránt nem nagyszerű a magánélet fenntartása szempontjából, mivel a Google és az Apple is képes megfigyelni minden olyan eszközt, amely operációs rendszerét használja.

Az okostelefonok rengeteg harmadik féltől származó alkalmazást is használnak, ami azt jelenti, hogy a világ minden tájáról folyamatos adatátvitel történik az eszközéről és az eszközről a szerverre. A VPN-eket a telefonján fel lehet használni a forgalom titkosításához, de azt javasoljuk, hogy ragaszkodjon a régi számítógépekhez a blogoláshoz és az anonimitási igényekhez.

Ha valóban komolyan szeretné névtelennek maradni, akkor akár egy élő operációs rendszert is választhat, például a Tails alkalmazást, vagy egy virtualizált Linux diszkót, mint például a Whonix, vagy a Qubes.

5. Maradjon offline állapotban, amíg csak lehetséges

Egyes bloggerek hajlamosak közvetlenül a WordPressbe vagy a fogadó blogjuk CMS-be írni, ám ez a taktika szabadon hagyhatja téged. Végül is minél hosszabb ideig van online, annál nagyobb a digitális lábnyoma. És ez elsősorban azt az érvet tagadja meg, hogy online lehessen - névtelenül blogoljon.

A blogbejegyzéseinek írását, szerkesztését és korrektúráját offline módban kell elvégezni. Használjon szövegszerkesztőt, például Microsoft Word vagy Pages. Még a Google Docs is elérhető offline móddal. Írjon, írjon és szerkesszen annyiszor, amennyit csak akar. Egyszerűen másolja és illessze be, amikor elégedett a végleges tervezettel.

Miután elkészült, ellenőrizze, hogy a szöveges fájlok törlődnek-e mind az asztalról, mind a kukából. Nem akarja, hogy a blog tárolódjon a gyorsítótárában, nyitva legyen felfedezésre.

6. Mindig őrizni kell

A földrajzi címkézés és a helymeghatározás megakadályozásának kifinomult módszerei kivételével ez egy körültekintő stratégia is, amellyel a személyes profil legkisebb ötleteit sem tárhatja fel..

Ha például Los Angelesben él, akkor legyen nagyon óvatos, ha megemlíti például Kaliforniát, Nyugati partot vagy a közeli városokat. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy korábban szorosabban szűkítsék le az Ön tartózkodási helyét.

Emberek vagyunk, és ezért bukhatatlanok. Mindig fontos bízni a béledben - ha véletlenszerű e-mailt kap olyan személytől, aki azt állítja, hogy elolvasta a blogod, és szeretne találkozni kávét megvitatni -, ne gondolja, hogy jóindulatú.

Vigyázzon az extrém óvintézkedésekre - kérjen igazolást a személy személyazonosságáról az útlevél vagy a járművezetői engedély fénymásolatán keresztül. Nézze meg, ellenőrzi-e. És győződjön meg arról, hogy a szóban forgó személy nem biztonsági ügynök, hogy megkóstoljon téged.

Valójában az egyszerűbbé fogja tenni az életét, ha egyszerűen elutasítja fizikai találkozását valakivel, aki veled pózol, miután elolvasta a blogját. Csak tartsa fenn a professzionális megközelítést - mondja, inkább e-mailben szeretne kommunikálni, és nem érzi magát online-offline forgatókönyv esetén.

7. Kerülje a bevált gyakorlatokat

Annak érdekében, hogy blogja biztonságban legyen a támadások és a rosszindulatú programok ellen, azt javasoljuk, hogy ne engedélyezzen megjegyzéseket vagy egyéb beviteli eszközöket, például hírlevél feliratkozást, fiók regisztrációt és keresést.

A feltevés itt az, hogy az a személy, aki névtelenül szeretne blogot írni, nem akarja, hogy bevételt szerezzen a Google adsense vagy natív hirdetések révén. Ezért nincs szükség a felhasználók kritikus tömegének felépítésére - ezeket a stratégiákat általában a forgalom növelése és a keresőmotor eredményei felbukkanása céljából alkalmazzák..

A rosszindulatú programok veszélye nagymértékben megszűnik, ha ez egyáltalán nem lehetséges.

A „Blogging” névtelen fiók által, CC által 2.0-val engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 86

Adblock
detector