Hogyan szerezzünk török ​​IP címet bárhonnan VPN-sel

Hogyan kaphatunk IP-címet Törökország számára?Akár a Törökország internetes cenzúrájával küzd, akár külföldi török ​​webhelyekre és szolgáltatásokra próbál hozzáférni, a VPN a legegyszerűbb módja a török ​​IP-cím megszerzésének. A VPN egy „virtuális magánhálózat”. Ez átirányítja az internetes forgalmat egy VPN-kiszolgálón keresztül, titkosítva az információkat a folyamat során. Ez lehetővé teszi az anonim böngészést az interneten, miközben feloldhatja a régióhoz kapcsolt tartalmak blokkolását.

Hogyan kaphatunk egy törökországi IP-címet?

A következő gyors és egyszerű lépésekkel ma megkaphatja a török ​​IP címet.

A VPN használatával így kaphat IP-címet Törökország számára

 1. Iratkozzon fel egy VPN-lel a kiszolgálókkal Törökországban. Különösen az ExpressVPN-t ajánljuk.
 2. Töltse le és telepítse a készülékéhez egy VPN alkalmazást vagy böngésző-kiterjesztést.
 3. Törölje a sütiket, hogy a meglátogatni kívánt webhely vagy szolgáltatás elfelejti a valódi IP-címét és helyét.
 4. Nyissa meg a VPN alkalmazást, és csatlakozzon egy kiszolgálóhoz Törökországban. Ha Törökországban tartózkodik, és hozzáférni szeretne az adott országban blokkolt tartalomhoz, akkor másik országbeli szervert kell választania..
 5. A régiókkal zárolt tartalmak feloldását most fel kell oldani! Ha nem, akkor próbáljon ki egy másik szervert, vagy vegye fel a kapcsolatot a VPN ügyfélszolgálatával.

INGYEN FELTÉT VPN: Ha csak rövid időre van szüksége VPN-re (talán külföldre megy nyaralni), akkor kihasználhatja az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciáját. Noha előleget kell fizetnie, ebben az időszakban bármikor visszavonhatja a teljes visszatérítést, így ténylegesen akár egy hónapon keresztül ingyenes VPN-fedezetet biztosít Önnek.

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk az egyes szolgáltatókkal. Ha azonban nem akarja, hogy olvassa el a teljes cikket, itt található a rövid összefoglaló A Törökország IP-címének megszerzéséhez szükséges legjobb VPN-k listája:

 1. ExpressVPN: Az első választásunk egy török ​​IP-cím megszerzéséhez! Egyszerűen a legjobb VPN egy IP-címhez Törökországban. Gyors, könnyen használható és 24 órás támogatást kínál. Rendkívül biztonságos titkosítással.
 2. NordVPN: Nagy értékű VPN Törökországban. 18 szerver Törökországban és 5700 világszerte. 24 órás támogatást és hat egyidejű kapcsolatot kínál. Szigorú bejelentkezési szabályok.
 3. PrivateVPN: Kisebb VPN szolgáltató, amely kiváló sebességet kínál a török ​​TV streamingjéhez. Feloldja a Netflix szolgáltatást. Kezdőbarát alkalmazások asztali és mobil eszközökhöz.
 4. Surfshark: Korlátlan egyidejű kapcsolat. Törli a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldását Törökországban. 24 órás támogatás és felhasználóbarát alkalmazások. Szigorú bejelentkezési szabályok.
 5. VyprVPN: Nincs naplózású VPN szerverrel több tucat országban, beleértve Törökországot is. 24 órás élő chat-támogatást kínál, és feloldja a Netflix szolgáltatást. Rengeteg biztonsági funkció.

A török ​​kormány számos VPN-t tiltott annak érdekében, hogy megakadályozza lakosságának a tiltott webhelyekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférését. Sok különféle VPN-szolgáltatóval felkeresettük a figyelmet, amelyek továbbra is működnek Törökországban, a blokkok ellenére.

A kiválasztáshoz minden VPN-nek meg kell felelnie a következő kritériumoknak:

 • Törökországban a VPN nincs blokkolva
 • Globális szerverhálózattal rendelkezik, beleértve Törökországot is
 • Gyors és következetes kapcsolatok
 • Erős biztonsági funkciók, például a titkosítás
 • Nincs bejelentkezési szabály a magánélet védelme érdekében
 • Gyors és hatékony ügyfélszolgálat
 • Asztali és mobil alkalmazások elérhetősége

A legjobb VPN-k Törökország IP-címének megszerzéséhez

A török ​​IP-cím megszerzéséhez a legjobb VPN-k listája:

1. ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

ExpressVPN a legjobb, ha Törökország IP-címét szeretné megkapni. Noha sok VPN-t tiltottak Törökországban, az ExpressVPN elkerülte az ilyen problémákat. Ez azóta a legjobb VPN a földrajzilag korlátozott tartalom feloldásához az egész világon több mint 3000 szerverrel rendelkezik 94 országban, beleértve Törökországot is. Az ExpressVPN használatával feloldhatja az összes népszerű streaming szolgáltatás blokkolását, beleértve a Netflix-et, az Amazon Prime Video-t és a BBC iPlayer-t.

Az ExpressVPN nemcsak kiválóan képes korlátozott webhelyek és szolgáltatások feloldásához, de nagyon gyors is. A HD videókat bármilyen pufferolás vagy késés nélkül tudtuk továbbvinni. A szerverek nagyrészt rendkívül megbízhatóak, annál inkább, mint a legtöbb tesztelt VPN-nél (a szolgáltatás garantálja az üzemidő 99,9% -át). Az ExpressVPN kiváló élő chat-támogatást is kínál. Érdemes megjegyezni, hogy a VPN-alkalmazások nagyon könnyen kezelhetők, és a böngészőbővítmények növelik a magas szintű kényelmet.

Az ExpressVPN 256 bites AES titkosítással titkosítja az internetes forgalmat. Ezenkívül DNS és IPv6 szivárgás elleni védelmet, megszakító kapcsolót és megosztott alagútcsatornákat kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassza, mely eszközöket vagy alkalmazásokat továbbítja a VPN-en keresztül. A Brit Virgin-szigeteken található ExpressVPN nem tartozik az adatmegőrzési törvények hatálya alá, és nem tart fenn felhasználói azonosító naplóit. Valójában az ExpressVPN szervernek a török ​​hatóságok általi 2017. évi igénybevétele nem tárt fel semmilyen hasznos információt, és igazolta az ExpressVPN naplózási szabályait.

Letöltheti az ExpressVPN alkalmazásokat Windows, Android, Mac, iOS, Linux és útválasztókhoz. Ha játékkonzollal vagy intelligens TV-vel rendelkezik, akkor az ExpressVPN MediaStreamer használható. Az ExpressVPN böngésző-kiterjesztéseket is kínál a Chrome, a Firefox és a Safari számára.

Előnyök:

 • Állandóan kapható Törökországban
 • Feloldja a legtöbb földrajzilag korlátozott tartalmat, beleértve a Netflixet is
 • Gyors és stabil csatlakozások
 • Kiváló élő chat-támogatás
 • Magas szintű biztonságot nyújt
 • Jól megtervezett alkalmazások különféle operációs rendszerekhez

Hátrányok:

 • Nem a legolcsóbb a VPN-ek közül

A LEGFONTOSABB TÖRÖKORSZÁG VPN: Gyors kiszolgálókkal rendelkezik, és feloldja a legtöbb geo-blokkolt webhelyet és szolgáltatást. Kiváló felhasználóbarát alkalmazások, barátságos 24 órás támogatás, erős titkosítás. Próbálja ki kockázatmentesen a 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Olvassa el a teljes ExpressVPN áttekintést.

ExpressVPN CouponSpecial Ajánlat - 3 hónapos extra FREEGET DEALCoupon automatikus alkalmazásra kerül

2. NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

NordVPN 10 szerverrel rendelkezik Törökországban és több mint 5700 szerverrel rendelkezik világszerte 60 országban. Ha ilyen nagy hálózat van, akkor mindig képesnek kell lennie egy megfelelő gyors kiszolgáló megtalálására. A NordVPN egyike azon kevés VPN-eknek, amelyek folyamatosan folytatják a munkát Törökországban. Amellett, hogy nagyszámú kiszolgálóval rendelkezik, a NordVPN ismert magas színvonalú, gyors és stabil összeköttetéseket kínál. Valójában ez egy nagyszerű VPN a Netflix, az Amazon Prime Video és a Hulu feloldásához, néhány streaming szolgáltatás megnevezéséhez..

A NordVPN alkalmazások jól megtervezték és bárki számára könnyen használhatóak. Szerver kiválasztása egyszerű. A kiszolgálókat országonként sorolják fel, majd a szerver terhelése szerint rangsorolják, miközben lehetősége van a kiszolgálók kedvezményére is. A NordVPN nem veszélyezteti a biztonságot, és az úgynevezett „katonai szintű titkosítást” (256-bites AES), automatikus megszakítót, valamint a DNS és az IPv6 szivárgás elleni védelmet kínálja. A speciális kiszolgálókhoz tartozik a Double VPN, amely kétszer titkosítja az internetes forgalmat egy extra biztonsági szint érdekében. A NordVPN használatával az Ön adatait nem követjük nyomon, vagy nem gyűjtjük össze, mivel szigorú bejelentkezési tilalmi politikája van.

Ha a NordVPN opciót választja, letölthet alkalmazásokat Windows, Mac, Android, iOS, Amazon Fire TV, Linux és még Android TV számára. A Chrome és a Firefox böngésző bővítményeket is kínáljuk. A kompatibilis útválasztók azonban manuális beállítást igényelnek.

Előnyök:

 • Rengeteg szerver Törökországban és a világ minden tájáról
 • Gyors szerver és stabil kapcsolat
 • Feloldja a Netflix, az Amazon Prime és egyéb alkalmazásokat
 • Erős biztonság, beleértve a titkosítást és a bejelentkezési tilalmat
 • Felhasználóbarát alkalmazásokat és böngészőbővítményeket kínál

Hátrányok:

 • Nincs alkalmazás az útválasztókhoz, amelyeket manuálisan kell konfigurálni

NAGY ÉRTÉK: Hatalmas, több mint 5700 szerverrel rendelkező hálózattal rendelkezik, amelyek közül 10 Törökországban található. Feloldja a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokat. Nem naplózza a VPN-t 24/7 támogatással. Hat egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes NordVPN áttekintést.

NordVPN CouponTakarítson meg 70% -ot a 3 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazva

3. PrivateVPN

PrivateVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.PrivateVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

PrivateVPN egy svédországi VPN, amely nagyon gyors sebességet kínál, így ideális online streaminghez. Képes mindent feloldni a Netflix-től az Amazon Prime Video-ig, Érdemes megfontolni a PrivateVPN-t. Noha ez egy kisebb VPN-szolgáltatás, a PrivateVPN-nek 60 országban vannak szerverei az írás idején. Ide tartozik Isztambul, Törökország. A korlátlan sávszélesség azt jelenti, hogy valószínűtlen, hogy streaming közben pufferrel találkozik.

Ez egy különösen jó értékű VPN-szolgáltatás, mivel lehetővé teszi akár hat eszköz egyidejű csatlakoztatását. Ha még nem ismeri a VPN használatát, akkor értékelheti a PrivateVPN felhasználóbarát alkalmazásokat. Különösen szeretjük az egyszerű és fejlett menük elérhetőségét, amely rugalmasságot ad hozzá. A biztonsági szolgáltatások közé tartozik a 256 bites AES titkosítás, a beépített kill kapcsoló, valamint a DNS és az IPv6 szivárgás elleni védelem. A PrivateVPNnek nincs naplózási politikája, és kijelenti, hogy nem tudja, mit csinálnak a felhasználók online.

A PrivateVPN alkalmazások a következő operációs rendszerekre érhetők el: Windows, Android, Mac és iOS. A Linux és az útválasztók manuális konfigurálása szükséges.

Előnyök:

 • A gyors sebesség ideálisvá teszi az online streaminghez
 • Feloldja a Netflix és más népszerű streaming szolgáltatások blokkolását
 • Legfeljebb hat eszközön használható egyszerre
 • Biztonságos bejelentkezési házirenddel

Hátrányok:

 • Nincs alkalmazás Linuxhoz és útválasztókhoz
 • Az élő csevegés nem érhető el a nap 24 órájában

földrajzilag korlátozott tartalom, például a Netflix. Ezt a VPN-t legfeljebb hat eszközön használhatja egyszerre. Kezdőbarát asztali és mobilalkalmazások, valamint a bejelentkezési tilalom irányelve. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes PrivateVPN áttekintést.

PrivateVPN CouponSpecial Deal - takarítson meg 83% -ot a 2 éves tervGET DEALDiszámla automatikusan alkalmazott

4. Surfshark

SurfShark VPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Surfshark.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Surfshark kiváló választás családok számára, mert korlátlan számú egyidejű kapcsolatot tesz lehetővé. A törökországi szerverek mellett tucatnyi országban is jelen van szerver, beleértve az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Ausztráliát. Ez azt jelenti, hogy szinte bárhonnan feloldhatja a régiókkal zárolt tartalmak blokkolását. Ide tartozik a Netflix és a BBC iPlayer. A Surfshark valóban jó sebességet kínál megszakítás nélküli streaminghez.

A Surfshark kiváló alkalmazásai és böngészőbővítményei révén könnyen csatlakoztatható egy kiszolgálóhoz Törökországban. Ha bármilyen kérdés merül fel, ez a VPN 24 órás, élő csevegési támogatást kínál. Sőt, még egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciával is jár. A Surfshark székhelye a Brit Virgin-szigetek, és szigorú bejelentkezési politikát folytat. További biztonsági funkciók közé tartozik a 256 bites AES titkosítás, a DNS és az IPv6 szivárgás elleni védelem, valamint a megszakító kapcsoló.

Letöltheti a Surfshark alkalmazásokat a következőkre: Windows, Mac, Android, iOS és Amazon Fire TV. A Chrome és a Firefox böngésző bővítményeket is kínáljuk. A Linux és az útválasztók használatához manuális konfiguráció szükséges.

Előnyök:

 • Csatlakoztasson korlátlan számú eszközt egyszerre
 • Távolítsa el a webhelyek és szolgáltatások több mint 50 országban, ideértve Törökországot is
 • Könnyen használható alkalmazások és böngészőbővítmények kezdőknek
 • Magas szintű biztonság a titkosításnak és a bejelentkezési tilalomnak köszönhetően

Hátrányok:

 • Kisebb hálózat, 800 szerver
 • Néhány szerver kissé lassú lehet

KORLÁTLAN SZIMULTÁNIS CSATLAKOZÁSOK: és lehetővé teszi korlátlan számú eszköz egyidejű csatlakoztatását. 24 órás támogatást és felhasználóbarát alkalmazásokat kínál. Titkosítási és naplózási politikával védi a magánéletét. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes Surfshark-véleményünket.

Surfshark CouponSpecial Deal - 83% megtakarítás + 3 hónap A FREEGET DEALAjánlat automatikusan alkalmazva

5. VyprVPN

VyprVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.VyprVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

VyprVPN egy VPN, amely továbbra is működik Törökországban, a különféle VPN blokkok ellenére. Alig több mint 700 szerverrel rendelkezik világszerte, beleértve Isztambulban, Törökországban. A VyprVPN tesztelésénél azt találtuk, hogy gyors és megbízható. Megszakítás nélkül képesek voltunk HD-tartalom továbbvitele a Netflix és az Amazon Prime Video-ra. A VyprVPN olyan VPN-ként pozícionálja magát, amely nem korlátozza a sebességet (nincs fojtás), sávszélesség és szerverváltás.

Ez egy olyan VPN szolgáltatás, amely 24 órás, élő csevegő ügyfélszolgálatot kínál. A biztonság szempontjából a VyprVPN Svájcban található, saját szerverek tulajdonosa és üzemeltetője, vagyis harmadik felek nem tárolják az Ön adatait. A VyprVPN-t függetlenül ellenőrizték annak bizonyítása érdekében, hogy nem tart naplókat. Ezenkívül 256 bites AES titkosítást, DNS és IPv6 szivárgásvédelmet is kínál, valamint egy letiltó kapcsolót, amely blokkolja a kapcsolatot, ha a VyprVPN megszakad. Ez megakadályozza a személyes adatainak feltárását.

Használhatja a VyprVPN-t Windows, Android, Mac, iOS rendszereken, és kiválaszthat útválasztókat. A Linux manuális beállítást igényel.

Előnyök:

 • Szerverek tucat országban, köztük Törökországban
 • Korlátlan sávszélesség és szerverváltás
 • 24/7 élő chat támogatás
 • Ellenőrzött bizonyítani, hogy nincs napló

Hátrányok:

 • Nincs alkalmazás Linuxhoz
 • Nem olyan olcsó, mint néhány más VPN a piacon

Erős biztonság: erős biztonsági jellemzőkkel. Kiváló sebességet kínál böngészéshez és streaminghez. Feloldja a Netflix blokkolását, és 24 órás, élő chat-támogatást nyújt. Megvizsgálva annak bizonyítására, hogy nem tart naplót. 30 napos pénzvisszafizetési garancia.

Olvassa el a teljes VyprVPN áttekintést.

VyprVPN CouponStaur 81% a 2 éves tervGET DEALDacount automatikusan alkalmazni

Használhatok egy ingyenes VPN-t IP-cím kérésére Törökország számára?

Nem, nem valószínű, hogy egy ingyenes VPN működni fog Törökországban, mivel a török ​​kormány megsemmisítette a VPN-eket. Az ingyenes VPN-k ilyen esetekben gyakran vonzzák a legnagyobb figyelmet, mivel sok felhasználó próbál hozzáférni ugyanahhoz a szerverhez. Emiatt, nagyon kevés ingyenes VPN működik Törökországban.

Még azok is, akik néhány ingyenes VPN-t választottak ki, amelyek Törökországban működnek, hajlamosak más problémákat szenvedni. Különösen, az ingyenes VPN-k alacsonyabb teljesítményt nyújtanak. Ennek oka a szolgáltatásokat igénybe vevő nagyszámú felhasználó és az ennek eredményeként beállított sávszélesség-korlátok. Ha Törökországban tartózkodik, és például az USA Netflix-t szeretné nézni, sok pufferre számíthat, és elmaradhat egy ingyenes VPN-sel, ami nagyon frusztráló lehet.

Eltekintve attól a ténytől, hogy gyakran nem teljesítenek jól, sok az ingyenes VPN-k nem tudják felszabadítani a népszerű, földrajzilag korlátozott webhelyek és szolgáltatások blokkolását. Sok webhely, például a Netflix, olyan VPN-ellenes intézkedéseket hajtott végre, amelyek alapján a szabad VPN-k általában nem képesek navigálni. A legjobban fizetett VPN-k következetesen találnak módot az ilyen akadályok megkerülésére.

Végül, de nem utolsó sorban, az ingyenes VPN-k nem jó ötlet Törökországban, mivel nem olyan biztonságosak. Törökországban magas szintű internetes cenzúra áll fenn, és az ingyenes VPN-knek nincs biztonsági funkciója, például a titkosítás és a gyilkos kapcsoló. Így adatai kiszivároghatnak az internetszolgáltatóra. Még rosszabb, néhány ingyenes VPN valójában rosszindulatú programokkal megfertőzi az eszközt míg mások az Ön adatait harmadik feleknek is eladják. Összességében csak nem érik meg a kockázatot.

Lásd még: A legjobb VPN-ek Törökország számára

Miért van szüksége VPN-re Törökországban??

Szüksége van VPN-re Törökországban, mert ez egy ország, ahol magas szintű cenzúra áll fenn az interneten. Szabadság a neten Freedom House Törökország „Nem ingyenes” 66/100 ponttal (0 a legjobb és 100 a legrosszabb). A Freedom House tovább írta le Törökország internetes szabadságát „nagyon korlátozottnak” az öncenzúra, a híroldalak blokkolása és az Erdoğan elnököt kritizáló személyek letartóztatása miatt..

A VPN segítségével feloldhatja a törökországi weboldalakat. Ide tartozik a Wikipedia, amelyet 2017. áprilisban Törökországban blokkoltak. Egyéb blokkolt webhelyek között megtalálható az Imgur képmegosztó oldala, valamint a legtöbb felnőtt tartalom.. A szereti Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Skype és WhatsApp van valamilyen tapasztalt blokk egy bizonyos időpontban. A cenzúra gyakran a politikai nyugtalanság időszakaiban fordul elő, például a 2016-os kudarcot vallott puccskísérlet során.

Noha a törökországi VPN lehetővé teszi az ország kormányzati cenzúrájú tartalmainak elérését, feloldhatja a földrajzilag korlátozott tartalmak blokkolását is. A minőségi VPN nemcsak segíthet a blokkolt és földrajzilag korlátozott webhelyek, alkalmazások és szolgáltatások feloldásában, ezenkívül megvédi a magánéletét, megakadályozva az internetszolgáltatóját (és potenciálisan a török ​​kormányt) abban, hogy megnézze, mit csinál online.

Hogyan nézhetem meg a török ​​TV-t külföldön VPN-sel?

Ha török ​​TV-t szeretne nézni külföldön, akkor csak annyit kell tennie, hogy megnyissa a VPN-alkalmazást vagy a böngésző-kiterjesztést, és válassza ki a kiszolgálót Törökországban. Csatlakozás után minden Törökországból származó, földrajzilag korlátozott tartalmat fel kell oldani. Ha nem, ne aggódjon. Lehet, hogy törölnie kell a böngészője cookie-jait, hogy a változások hatályba lépjenek. Alternatív megoldásként kipróbálhat másik szervert, vagy vegye fel a kapcsolatot a VPN ügyfélszolgálatával.

A török ​​szerver használata azt jelenti, hogy külföldi török ​​TV-csatornákról nézhet tartalmat beleértve az ATV-t, a Foxot és a Kanal D-t, valamint a török ​​streaming szolgáltatásokat, mint például a PuhuTV és a BluTV. A világszerte szerverekkel rendelkező VPN-k lehetővé teszik a Netflix, az Amazon Prime Video, a BBC iPlayer és az ESPN feloldását is..

Törökországban törvényesek-e a VPN-ek?

Bár Törökországban nincs olyan törvény, amely a VPN-eket illegálissá tenné, a kormány Tor általi blokkolása, valamint számos népszerű VPN-szolgáltatás teszi ezt egy szürke területré. Nem látott azonban olyan bejelentést, hogy valakit letartóztattak volna vagy bűncselekményért vádolnának a VPN használatáért. Emiatt, megértjük, hogy továbbra is törvényes a VPN használata Törökországban. Javasoljuk azonban, hogy vizsgálja meg országának törvényeit, ha nem biztos benne.

Mely VPN-ket blokkolják Törökországban?

Kutatásaink szerint Törökországban a következő VPN-ket blokkolják az írás idején:

 • CyberGhost
 • IPVanish

Érdemes megjegyezni, hogy Tor el van blokkolva Törökországban. Ha úgy találja, hogy egy adott VPN blokkolható, érdemes lehet később kipróbálni, mivel sok blokk átmenetinek bizonyult. Használhatja a praktikus eszközünket, hogy tesztelje, hogy egy webhely blokkolva van-e Törökországban.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 55

Adblock
detector