Hogyan távolíthatunk el alkalmazásokat a Facebook-ból a jobb adatvédelem érdekében

facebook beachfront

A „leggyakrabban használt szavak” Facebook-kvíz-alkalmazásról szóló közelmúltbeli cikkünk fényében a hozzászólásokban sokan feltették a kérdést: „Oké, tehát ez az alkalmazás befolyásolja az adatvédelemmet. Hogyan lehet megszabadulni tőle? ”

A kezdéshez értsd meg, hogy bármikor, amikor a Facebookon jelentkezik be a Facebookon kívüli webhelyen vagy alkalmazásban, feladják az adatokat. Ezek az alkalmazások és webhelyek kapcsolódnak a Facebook platformhoz, amely lehetővé teszi a Facebook számára, hogy kibővítse elérhetőségét cserébe egy egyszerű bejelentkezési megoldásért és néhány felhasználói adatért az alkalmazás készítőjéért. Amint egy alkalmazást engedélyeznek a Facebook platformon, addig marad érvényben, amíg a felhasználó másként nem mondja, még akkor sem, ha csak egyszer használta. Ha még soha nem lépett be a Facebook beállításaiba, és valójában megnézte azon alkalmazások listáját, amelyeket felhatalmazott a Facebook-fiókhoz való csatlakozásra, akkor meglepődhet, amikor látja, hogy hány régi, nem használt alkalmazás fekszik körül, és valószínűleg továbbra is összegyűjti az adatait.

Hogyan lehet törölni a Facebook alkalmazásokat?

Az alkalmazások eltávolításához és az engedélyek szerkesztéséhez nyissa meg a Facebook-ot egy asztali böngészőben. Kattintson a bal felső sarokban lévő csepp nyílra, és válassza a lehetőséget Beállítások. A következő oldal bal oldalán válassza a lehetőséget Alkalmazások. Megjelenik a Facebook-fiókodhoz csatlakoztatott alkalmazások listája.

Ha inkább ezt mobiltelefonon szeretné megtenni, görgessen le a következő szakaszra.

facebook alkalmazás eltávolítása 1

Ha meg szeretné tartani az alkalmazást, de korlátozni szeretné annak engedélyeit, azaz hogy milyen információt láthat a profilján, kattintson a ceruzara. Itt láthatja az engedélyek listáját a jobb oldalon található pipaokkal. Bizonyos engedélyek szükségesek, vagyis nem távolíthatja el őket, a többi ellenõrizhetetlen az alkalmazás befolyásolása nélkül. Azt is módosíthatja, hogy ki láthatja az alkalmazástevékenységet és az értesítéseket.

Görgessen le kissé lefelé, és ott található egy „Tudjon meg többet” szakasz, ahol többek között megtalálhatja a fejlesztő elérhetőségét és az alkalmazás felhasználói azonosítóját. Ha azt akarja, hogy a Facebook adatait eltávolítsák az alkalmazáskészítő szervereiről, küldje el nekik e-mailt, és tartalmazza az alkalmazás felhasználói azonosítóját. Ez segít nekik az adatok megkeresésében és törlésében.

A felbukkanó ablak alján található külső linkek az alkalmazás használati feltételeire és az adatvédelmi irányelvekre. Ha kíváncsi, hogy egy alkalmazás hogyan használja az Ön adatait, és kivel osztja meg, akkor itt kell keresni. Az adatvédelmi irányelvek általában könnyebben olvashatók, míg a használati feltételek bonyolultabb jogi dokumentumok.

Csatlakoztassa a laza végeket

Most, hogy eltávolította a nem kívánt alkalmazásokat, és szűkítette a fennmaradó alkalmazások engedélyét, tegyünk egy pillanatra, hogy javítsunk még néhány további beállítást ezen az oldalon. Görgessen lefelé, és keresse meg a két mezőt: Alkalmazások, Webhelyek és Pluginok és Egyéb alkalmazások.

facebook alkalmazás eltávolítása 5

Ha olyan nukleáris opcióra van szüksége, amely letiltja az összes harmadik felet a Facebook-fiókjáról, kattintson az Szerkesztés elemre az Alkalmazások, webhelyek és beépülő modulok alatt, majd kattintson a Platform letiltása elemre. Ezt nem lehet visszavonni, ezért ügyeljen arra, hogy ne kelljen már Facebook-bejelentkezés az említett alkalmazások egyikéhez sem.

facebook alkalmazás eltávolítása 6

Most kattintson a Szerkesztés elemre az Alkalmazások mások által használt részben. Itt ellenőrizheti, hogy milyen információkat gyűjthetnek a barátok által használt harmadik féltől származó alkalmazások. Például, még ha soha sem használja a Facebook bejelentkezését kvízalkalmazásokhoz, ez nem jelenti azt, hogy a barátok nem használják. Ha a barátja felhatalmaz egy alkalmazást, amely lehetővé teszi barátai listájának megtekintését, akkor az adatai továbbra is veszélyben vannak. Itt törölheti azokat a kategóriákat, amelyekben nem akarja, hogy barátai kompromittálják az ön nevében.

Végül, ha aggódik amiatt, hogy az emberek látják a régi üzeneteket, amelyeket korábban tettek, mielőtt a Facebook most irányítja a közönséget, az oldal utolsó mezője lehetővé teszi ennek megváltoztatását. Kattintson a legördülő menüre a Facebook for Mobile verzió alatt, hogy beállítsa a kívánt közönséget (Csak én, Barátok, Barátok barátai, Nyilvános stb.).

Az alkalmazás engedélyének megváltoztatása a Facebook mobilalkalmazásban

A Facebook-felhasználók szinte fele csak a mobil eszközön fér hozzá a közösségi hálózathoz. Ne feledje, hogy ez az oktatóanyag az alkalmazás Android verzióját használja, tehát ezek kisebb eltéréseket mutathatnak az iOS verziójában.

facebook alkalmazás engedélyek mobil 1
Nyissa meg az alkalmazást, és kattintson a hamburger menüre (három vízszintes vonal) a jobb felső sarokban. Görgessen lefelé, és érintse meg az „Adatvédelmi hivatkozások” elemet.

facebook alkalmazás engedélyek 2. mobiltelefon
Itt megváltoztathatja, hogy ki látja az Ön üzenetét, aki kapcsolatba léphet Önnel, és blokkolhatja az egyes felhasználók nem kívánt kommunikációját. Az alkalmazás engedélyeihez érintse meg a „További beállítások” elemet.

facebook app engedélyek mobil 3
Görgessen le kissé, és kattintson az „Alkalmazások” elemre.

facebook alkalmazás engedélyek mobil 4
Mielőtt továbblépnénk az egyes alkalmazások kezeléséhez, koppintson a „Más alkalmazások által használt” elemre, és törölje az összes jelölést, hacsak nincs konkrét oka másképp. Ez megakadályozza, hogy az ismerősei által használt alkalmazások hozzáférjenek a fiókja adataihoz. Most térjen vissza, és kattintson a „Jelentkezzen be a Facebook-ra” négyzetre.

facebook alkalmazás engedélyek mobil 5
Itt láthatja a Facebook-fiókjához kapcsolódó alkalmazások és webhelyek listáját. Bármikor, amikor valahol az interneten bejelentkezik a Facebook segítségével, itt jelenik meg. Kattintson az egyes alkalmazásokra a beállítások kezeléséhez.

facebook alkalmazás engedélyek mobil 6
Az egyes alkalmazások oldalain beállíthatja láthatóságát, ellenőrizheti, hogy az alkalmazás milyen információkat gyűjthet az Ön profilján keresztül, beállíthatja, hogy az alkalmazás elküldhesse-e az idővonalra a nevét, és teljesen eltávolítsa az alkalmazást. Az alkalmazások használati feltételei és az adatvédelmi irányelvek itt is megtalálhatók.

Javasoljuk, hogy távolítson el minden olyan alkalmazást, amelyet nem ismer fel, távolítson el minden nem kötelező engedélyt azoktól, amelyeket meg akar tartani, és állítsa a láthatóságot „Csak én” -re, hacsak nincs jó oka másként cselekedni (Instagram) a fényképeket a barátok nem tekinthetik meg, ha a Csak Én értékre van állítva). Miután áttekintette a teljes listát, kész is. Élvezze a biztonságosabb, privát Facebook-ot!

A CC BY 2.0 alapján engedélyezett mkhmarketing „Facebook Beachfront”

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 41

Adblock
detector