IP-cím megváltoztatása (6 módon, 5 ingyenes)

IP-cím megváltoztatása (6 módon, 5 ingyenes)

Az interneten a legtöbb eszköz IPv4 címeket használ a kommunikációhoz, és a világ lassan alkalmazza az IPv4 helyettesítőjét, az IPv6-t. Minden internethez csatlakoztatott eszköznek egyedi IP-címre van szüksége ahhoz, hogy online csatlakozhasson és kommunikáljon más eszközökkel.

Az IPv4 cím így néz ki:

123.45.67.89

És egy IPv6 cím így néz ki:

2001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

Ha most csatlakozik a wifi-hez, akkor valószínűleg megosztja a nyilvános IP-cím mindenkivel ugyanarra a wifi hálózatra csatlakozik, de minden eszköznek megvan a maga sajátja helyi IP-cím. Ha azonban okostelefonon van és mobil adatkapcsolatot használ, akkor valószínűleg megvan a maga nyilvános IP-címe.

Amikor a legtöbb ember az IP-cím megváltoztatásáról beszél, ők utalnak a sajátjukra nyilvános IPv4 cím. Ezt a címet látja és használja a legtöbb webhely, szerver, online játék és egyéb eszköz az interneten.

Ez a cikk azonban az IP-cím megváltoztatásáról szól, legyen az IPv4 vagy IPv6, nyilvános vagy magán.

Hogyan lehet megváltoztatni a nyilvános IP-címet

Íme néhány módszer a nyilvános IP-cím megváltoztatására:

1. Csatlakozzon a VPN-hez az IP-cím megváltoztatásához

A virtuális magánhálózat rövidítéseként a VPN titkosítja az internetkapcsolatot, és egy kiszolgálón keresztül továbbítja azt a választott helyre. A webhelyek, online szolgáltatások és egyéb eszközök az interneten csak a VPN szerver IP-címét fogják látni, nem pedig a valódi IP-címét.

Legfontosabb ajánlásaink: ExpressVPN. 94 ország szervereivel széles IP-címekkel és helyekkel választhat. A biztonság rendkívül jó, és az ExpressVPN különös gondot fordít annak biztosítására, hogy valódi IP-címe soha ne szivárogjon, még akkor sem, ha a kapcsolat váratlanul megszakad..

AZ IP-CÍM VÁLTOZÁSAINAK AJÁNLÓ VPN: Az ExpressVPN egyszerűen használható alkalmazásokat kínál sokféle eszközhöz, és 30 napos kockázatmentes pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik..

A VPN-k hasznosak a régiókhoz kötött tartalmak torrentizálásához, feloldásához, például a Netflix és a BBC iPlayer tartalmának feloldásához, valamint az cenzúrázat megkerüléséhez az iskolákban, irodákban és más országokban, mint Kína.

A legtöbb VPN könnyen elrejtheti az IPv4-címet, de sok VPN kiszivárogtathatja az Ön IP-címét különböző biztonsági rések révén. Ezenkívül nem minden VPN rejti el az IPv6-címét. Válasszon olyan VPN-t, amely vagy letiltja az IPv6-ot, vagy alapértelmezés szerint megakadályozza az IPv6-szivárgást.

2. Használjon proxyt az IP-cím megváltoztatásához

A proxyk hasonlóak a VPN-ekhez, de sokkal kevésbé sokoldalúak és biztonságosak. Az internetkapcsolat egy közvetítő szerveren keresztül megy keresztül, így a webhelyek és más online források a proxy szerver IP-címét látják, nem pedig a sajátját. A VPN-ektől eltérően a proxy-k gyakran nem tartalmaznak titkosítást, csak bizonyos alkalmazásokat érintnek, és más eszközökkel kiszivárogtathatják az Ön IP-címét..

Néhány különféle proxykípus használható az IP-cím megváltoztatására:

 • HTTP / S proxyk - Általában akár böngészőbővítmények, akár speciális webhelyek, amelyek úgy működnek, mint a böngésző böngészője. Csak az Ön böngészőjére küldött és onnan küldött adatok IP-címét módosítják, de nem befolyásolják más alkalmazások vagy akár a DNS forgalmat. Ha a titkosítás is benne van, ezeket néha SSL proxyknek hívják.
 • SOCKS proxyk - Általános célú proxyszerverek, amelyek konfigurálhatók bizonyos alkalmazásokhoz, beleértve a legtöbb webböngészőt. A SOCKS5, a legújabb verzió a titkosítás támogatását is tartalmazza.
 • SSH proxyk - Az SSH proxyk továbbítják az internetes forgalmat olyan alkalmazásokból, mint például a böngésző, a Secure Shell (SSH) kapcsolaton keresztül egy szerverre, így az IP-cím megváltozik a szerveré. Bár a titkosítás is benne van, az SSH nem különösebben gyors protokoll, és valószínű, hogy sok webhely és alkalmazás nem működik megfelelően, ha csatlakozik.

3. A Tor használatával ingyen megváltoztathatja IP-címét

Tor, röviden Tő Ofogas Rkülső, egy önkéntes által működtetett névtelenség-hálózat. A Tor használatához a legegyszerűbb módszer a Tor böngésző letöltése és telepítése, amely egy csupasz csonttal rendelkező webböngésző, amely az összes webes forgalmat a Tor hálózatán keresztül irányítja. A Tor többször titkosítja a kapcsolatot, majd több csomóponton keresztül továbbítja az adatokat - a Tor önkéntes támogatói által üzemeltetett szerverek. Mindegyik csomópont egy titkosítási réteget távolít el, és a használt csomópontok sorrendje megváltozik, amikor egy másik webhelyre lép. Ez szinte lehetetlenné teszi a Tor forgalom visszakeresését a forrásig.

A webhelyek látják a lánc utolsó csomópontjának IP-címét, az úgynevezett Kilépési csomópontot.

A Tor ingyenes, de van hátrányai. Viszonylag lassú, és csak igazán alkalmas az alapvető böngészéshez. A Tor anonimitása azt jelenti, hogy gyakran társul a tiltott tevékenységekhez és a sötét webhez, tehát annak ellenére, hogy nem illegális, felhasználásával nem kívánt figyelmet vonhat az internetszolgáltató és esetleg a bűnüldözés is. Ezek az entitások nem látják, mit csinál, miközben csatlakozik a Tor-hoz, de láthatják, hogy kapcsolódnak a Tor-csomópontokhoz.

4. Módosítsa az IP-címeket a modem kihúzásával

Lehet, hogy új IP-címet szerezhet, ha kihúzza az internetes modemet, vár néhány percet, majd ismét csatlakoztatja. Amikor ez megtörténik, elengedi a meglévő IP-címet, hogy az internetszolgáltató újra felhasználhassa azt. Amikor újracsatlakozik, az internetszolgáltató új IP-címet rendel hozzá.

Nem garantált, hogy ez a módszer működik, mert az Internet szolgáltatója előfordulhat, hogy újra ugyanazt az IP címet adja meg Önnek. Minél hosszabb ideig hagyja a modemet áramtalanítva, annál nagyobb az esélye, hogy IP-címe megváltozzon. Ha néhány percre a konnektorból nem sikerül elvégezni a feladatot, fontolja meg, hogy egy éjszakán keresztül húzza ki a konnektorból.

Az Internet szolgáltatónak dinamikus IP címeket kell használnia ahhoz, hogy ez működjön. A legtöbb megteszi.

5. Kérje meg internetszolgáltatóját, hogy változtassa meg IP-címét

Egy másik lehetőség az, hogy kérjen ISP-től új IP-címet. Minden internetszolgáltatónak különféle irányelvei vannak az ilyen kérelmek kezelésének módjáról, így a válaszok eltérőek lehetnek. Legalább a kezedben szüksége van számlájára és jelenlegi IP-címére.

A legtöbb internetszolgáltató dinamikus IP-címrendszereket használ, azaz az IP-címek időnként megváltoznak és újrahasznosíthatók, amikor az eszközök csatlakoznak az Internethez és leválasztják az internetet. Ezt szem előtt tartva vegye figyelembe, hogy az új IP-címe nem marad örökké ugyanaz.

Bizonyos esetekben statikus IP-címet kérhet az internetszolgáltatójától, bár ehhez esetleg külön díjat kell fizetni és / vagy jelentkezési folyamaton kell keresztülmennie. Ha statikus IP-címet kapott, megadhatja azt az eszköz hálózati beállításaiba. A statikus IP-címek soha nem változnak meg, ha nem manuálisan módosítják őket.

6. Cserélje ki a hálózatokat, hogy eltérő IP-címet kapjon

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de eltérő IP-címet szerezhet, ha leválasztja a hálózatot, amelyhez jelenleg csatlakozik, és csatlakozik egy másikhoz. Válthat például egy másik wifi-hálózatra, vagy válthat a wifi-ről egy mobil adatkapcsolatra, ha okostelefonon van.

Ne feledje, hogy a nyilvános és a nyílt wifi hotspotok gyakran a hackerek vadászterületei. Próbáljon megmaradni egy wifi-hálózattal, amely jelszót igényel, és amelyet a WPA2 titkosított.

A privát IP-cím megváltoztatása

Ha csatlakozik egy wifi útválasztóhoz, akkor valószínűleg megoszt egy nyilvános IP-címet az azonos hálózathoz csatlakoztatott összes többi eszközzel. Mindegyik eszköznek azonban van saját magán, vagy helyi IP-cím.

A helyi IP-cím megváltoztatása valójában nem befolyásolja azt, hogy eszköze miként kommunikál más eszközökkel és kiszolgálókkal az interneten, de előfordulhat, hogy más esetekben más privát IP-címre van szüksége. Ide tartozik a hibás router hibaelhárítása vagy a helyi eszközök, például a nyomtatók és az IoT eszközök működésének az otthoni hálózaton történő konfigurálása..

Frissítse a helyi IP-címet

Ha csatlakozik Wi-Fi-hez vagy más típusú helyi hálózathoz, megváltoztathatja a privát IP-címét az útválasztó adminisztrációs panelen vagy magán az eszközön. Megmutatom, hogyan kell csinálni Windows és MacOS rendszereken.

IP-cím megújítása Windows rendszeren:

 1. Keresse meg a Parancssor és kattintson rá a jobb gombbal Futtatás rendszergazdaként
 2. Belép ipconfig / release
 3. Belép ipconfig / rene

Most új helyi IP-címet kell látnia.

Hogyan lehet megújítani az IP-címet a Mac rendszeren:

 1. Kattints a alma menü és nyissa meg Rendszerbeállítások
 2. választ Hálózat
 3. Jelölje ki a bal oldali ablaktáblán azt a hálózatot, amelyhez csatlakozik
 4. kettyenés Fejlett…
 5. Válaszd ki a TCP / IP lap
 6. kettyenés DHCP-lízing megújítása

A Mac-nek most új helyi IP-címet kell hozzárendelnie.

A router helyi IP-címeinek megváltoztatásának folyamata a router gyártójától és a firmware-től függ. Általában elérheti útválasztójának adminisztrátori irányítópultját egy böngésző megnyitásával és a belépéssel 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 a címsorban.

Internet szolgáltatója mindig ismeri az IP-címet

Nem számít, milyen módszert használ IP-cím megváltoztatására vagy elrejtésére, a nyilvános IP-címeket az internetszolgáltató mindig ismeri. Ez elkerülhetetlen, mert ahhoz, hogy egyáltalán csatlakozzon az internethez, az internetszolgáltatónak hozzá kell rendelnie egy IP-címet, és tudnia kell, hogy mi ez az IP-cím ahhoz, hogy kommunikációt és adatokat továbbítson az internetről a készülékére..

Tehát akkor is, ha a fenti módszerek egyikét használta az IP-címek elrejtésére a webhelyek, szolgáltatások és más eszközök között az interneten, az ISP kivétel, amely látható a maszk mögött.

Még akkor is, ha az internetszolgáltató azonosít téged az IP-cím alapján, titkosítás révén elrejtheti online tevékenységeit. A VPN vagy a Tor titkosítja az összes adatot, még mielőtt elhagyná az eszközt, így bár az internetszolgáltató láthatja, hogy kommunikálsz, nem látja ezen kommunikáció tartalmát..

Ha szüksége van egy egyszerű módra az IP-cím másik ISP-re történő váltására, próbáljon meg váltani a wifi és az okostelefon mobil adatkapcsolatának között. Valószínű, hogy a telefonszolgáltató és az otthoni internet különféle internetszolgáltatót használ.

Az „maszkolt modell” az m01229 szerint, a CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 30

Adblock
detector