Kodi biztonságos és legális? Milyen óvintézkedéseket kell tennie?

A Kodi ingyenes és hatékony házimozi szoftver, amely nap mint nap egyre népszerűbbé válik. Az emberek manapság nagyon sok mindenre telepítik a Kodit: az Amazon Fire TV és a TV Stick, a Chromecast, az Android TV Boxok, az Nvidia Shield, a Windows, a Mac, az Apple TV, az iPhone, az iPad, a Roku és a Raspberry Pi. De ne hagyja, hogy a sima bemutató becsapjon téged. A Kodi-nak néhány biztonsági és jogi aggálya van, amelyeket a felhasználóknak tisztában kell lenniük.

A Kodi és az Exodushoz hasonló kiegészítők legálisak?

A Kodi teljesen nyílt forráskódú és legális szoftver, és szabadon letöltheti és telepítheti bármilyen eszközre. A hivatalosan szankcionált kiegészítők bármelyikének rendben kell lennie a törvények megszegése nélkül.

Ennek ellenére rájövünk, hogy sok Kodi-felhasználó többet akar, mint amit a Kodi részvény verziójában kínálnak. Harmadik féltől származó kiegészítők gyakran olyan forrásból származó tartalmat közvetítenek, amelyről a szerzői jog tulajdonosa nem szankcionált. Az ország törvényeitől és rendeleteitől függően ezek a patakok sok esetben illegálisak lehetnek. Előfordulhat, hogy a kiegészítők torrentjeiről, kalóz IPTV adatfolyamokból és webhelyekről származnak, amelyek tartalom licence nélkül készülnek.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyságban azon gyártók számára, amelyek harmadik fél által gyártott kiegészítőkkel előre feltöltöttek, nagy összegű pénzbírságot szabtak ki a „kalózkodás dobozok” eladásáért, amelyek hamisan állították jogszerűnek. Ezenkívül az Egyesült Királyság Nemzeti Kereskedelmi Szabályzatának elnöke kijelentette, hogy bárki, aki kalóz tartalmú Kodi dobozt árusít vagy üzemeltet, megsérti a szerzői jogi törvényeket. Nem volt olyan eset, hogy a rendőrség a Kodi-felhasználókat nyomon követték volna az Exodus vagy a Sanctuary tartalmainak megfigyelésekor, de először van minden.

Internet szolgáltatója esetleg továbbküldheti a szerzői jogú trollok fenyegető rendezési leveleit, vagy megfojthatja a sávszélességet. Azok, akik ragaszkodnak e kiegészítők használatához, gyakran a VPN-ket használják tevékenységük elrejtésére.

MINKET

Mint a legtöbb országban, a szerzői joggal védett tartalom letöltése anélkül, hogy fizetne érte vagy engedély nélkül, illegális. Nincs precedens, hogy bárki bajba kerülhessen a kalóz videó streamingjével. Nem egyértelmű, hogy a streaming folyamat során letöltött ideiglenes fájlok ugyanabban a jogi keretben esnek-e, mint például a teljes videofájlok torrentje a merevlemezre.

Az internetszolgáltatók meghatározzák a saját szabályaikat, így még ha a kalóz videóinak streamingje a Kodi-ból egy törvényes szürke területre is esik az Egyesült Államokban, az internetszolgáltató ráncolhat rá, és később fojthatja a sávszélességet vagy felfüggesztheti a szolgáltatást..

Kanada

Michael Geist jogi professzor szerint: „A törvény mentesíti a szerzői joggal védett művek ideiglenes sokszorosítását, ha műszaki okokból kész. Mivel a legtöbb streaming video nem magában foglalja a mű egy példányának letöltését (pusztán ideiglenes másolatot hoz létre, amelyet nem lehet véglegesen lemásolni), a felhasználók jogosan állíthatják, hogy a nem letöltött adatfolyam puszta megfigyelése nem jár a törvény hamisságával. ”

Geist megjegyzi, hogy a Kodi-felhasználókkal szembeni végrehajtás mindenképpen „rendkívül nehéz”.

Ausztrália

Noha nincs precedens, hogy valaki sikeresen pert indít vagy büntetőjogi vádat emel a kalóz videó streamingje miatt Ausztráliában, ez továbbra is törvényes szürke terület. A Dallas Buyers Club LLC., V. IiNet ügy, amely 2015 végén zárult le, bizonyos jeleket adott arra, hogy a szerzői joggal védett tartalmak letöltése illegális, bár nem világos, hogy ez vonatkozna-e a patakok által használt ideiglenes fájlokra is..

Az online jogsértési törvény 2015-ben elfogadott módosítása lehetővé tette a kormánynak és az internetszolgáltatóknak, hogy blokkolják a kalóz tartalmat tartalmazó weboldalak elérését..

India

India különösen érdekes eset, mivel egyike azon kevés országnak, amelynek bírósági precedense kifejezetten lehetővé teszi az emberek számára, hogy online folytassák a kalóz tartalmakat. A torrent és a letöltés továbbra is illegális (bár alig hajtják végre), csakúgy, mint a tartalom feltöltése és tárolása. De a szalagok, köztük a Kodi felhasználók, egyértelműnek tűnnek.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja.

TVAddons, Fusion és jogi alternatívák

2017. júniustól kezdve pletykák kavarognak a TVAddons webhely és a Fusion tárház sorsáról, amely valószínűleg a legnépszerűbb kiegészítő tároló a Kodi felhasználók számára. A lerakat, a weboldal és az Indigo telepítője néhány hétig leállt, de augusztusban visszatért online, új kalózkodásellenes fókuszban.

Ugyanebben az időben néhány népszerű bővítmény is offline állapotba került, köztük a SALTS és a Phoenix.

A Fusion / Indigo adattár számos kiegészítőt tartalmazott, amelyek a kalóz videofolyamokra mutató hivatkozásokat lekaparják. A zavaró bírósági küzdelem után bekövetkezett esés a TVAddons-ot a legfontosabb felhasználói bázis nélkül hagyta, és arra kényszerítette a webhelyet, hogy csaknem az adatokról készítsen újból biztonsági másolatot..

E célból néhány 100 százalékos legális kiegészítőt javasolunk a hivatalos lerakatból, amely előre telepítve van a Kodi-on.

 • Youtube - nézd meg a Kodi YouTube-videóit, és szinkronizáld a Youtube-fiókod
 • Crackler - ingyenes filmek és TV-műsorok a Crackle-től
 • Crunchyroll - anime és rajzfilmek
 • FunimationNOW - anime és rajzfilmek
 • DailyMotion - a felhasználó által feltöltött tartalom, beleértve néhány TV-műsort és filmet
 • iPlayer WWW - BBC iPlayer for Kodi, beleértve az összes kedvenc BBC eredetit
 • Twitch - az élő játékok legnagyobb neve
 • A Vimeo - olyan, mint a Youtube, egy maroknyi filmet és tévéműsort tartalmaz
 • HDHomeRun - továbbítja a kábel vagy a levegőben lévő jelet a Kodi-ra
 • LazyTV - nincsenek itt videók, de hasznos a megfigyelt események követésére
 • Trakt - nyomon követheti, kezelheti és megoszthatja azt, amit a Kodi-on néz

Összefüggő: Tekintse meg a legjobb torrenting VPN szolgáltatások listáját.

Kodi biztonságos??

A Kodi egy önkéntesek által fenntartott projekt. Kiváló munkát végeznek, de túlságosan nagy szükség lenne számukra minden olyan forgatókönyv beszámolására, amelyben a hackerek megpróbálhatják kihasználni a munkájukat. Jelenleg a Kodi-felhasználóknak meg kell védeniük magukat a következő fenyegetések ellen:

 • Közép-ember támadások
 • Rosszindulatú kiegészítők
 • „Kalózkodás dobozok” Kodi-vel előre telepítve
 • ISP szippantás

Középpontban támadások és az ISP szippantása akkor fordulhat elő, amikor az adatok át vannak-e szállítva, például miközben videókat közvetítnek a Kodi-on. A VPN használata a legjobb védelem ezekkel a biztonsági kérdésekkel szemben. Röviden a virtuális magánhálózat számára, a VPN titkosítja az eszköz összes internetes forgalmát, és egy távoli közvetítő kiszolgálón továbbítja azt, elrejtve a tevékenysége tartalmát és a rendeltetési helyét is. A tiszteletreméltó VPN megnehezíti a Kodi felhasználók figyelését vagy nyomon követését. Az IPVanish valószínűleg a legnépszerűbb VPN a Kodi felhasználóknál, és minden kiegészítővel működik.

Frissítés, 2017. március 3 .: Az IPVanish felvette a kapcsolatot, hogy 20% kedvezményt kínáljon olvasóinknak az itt található összes tervhez.

A VPN mellett használjon egy víruskereső programot is, ha az operációs rendszer támogatja azt, hogy a rosszindulatú kiegészítők ellopják személyes adatait és telepítsék a rosszindulatú programokat. Javasoljuk a Bitdefender alkalmazást, amely nem befolyásolja nagyban a teljesítményt, és a független tesztelés során magas eredményeket mutat. Ha valami olcsóbbat akar kipróbálni, amely még mindig gyors és hatékony, a Total AV promóciót folytat, amely egy év alatt 19,95 dollárra csökkenti a hozzáférést, és egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciát tartalmaz..

Közép-ember támadások

A Bitdefender víruskereső cég kutatói 2015-ben részletes cikket tettek közzé a Kodi frissítési funkciójának sebezhetőségéről. Tudomásunk szerint a biztonsági rést még nem javították ki.

A Kodi elindításakor ellenőrzi az összes telepített bővítmény új frissítéseit, és szükség esetén letölti azokat. A teljes folyamat titkosítatlan HTTP-n keresztül történik. Ez azt jelenti, hogy a támadó elkaphatja a forgalmat, majd módosított rosszindulatú kiegészítőt küld a felhasználónak. A Bitdefender szerint a kiegészítőket nem ellenőrzik.

Ezt „közép-ember támadásnak” hívják, és meglehetősen egyszerű elhúzni, de nem túl gyakori. Amint a rosszindulatú kiegészítő a helyén van, végrehajthatja a Python kódot. A Bitdefender kutatói képesek voltak újjászervezni az OpenELEC és a Windows támadásait. Elfoglalták a felhasználó Youtube hitelesítő adatait az előzővel, és végrehajtott kódot az utóbbi eszkalált jogosultságokkal.

Az MITM támadásokat enyhíteni lehet egy VPN-sel, de nem lehet teljes mértékben megakadályozni. A VPN titkosítja az eszköz és a VPN szerver közötti forgalmat, ami megakadályozza az ilyen típusú hackelést. Még mindig van egy esély arra, hogy a támadó elfoghatja a VPN-kiszolgáló és a nem titkosított kiegészítő tároló közötti forgalmat.

Rosszindulatú kiegészítők

A Kodi-felhasználókat talán a legnagyobb veszély fenyegeti a rosszindulatú kiegészítők. Az alapvető Kodi szoftver önmagában nem tartalmaz semmilyen tartalmat, és hivatalos tárolója meglehetősen korlátozott. A felhasználók túlnyomó többsége videókat közvetít harmadik fél által készített nem hivatalos kiegészítők segítségével. Mivel ezeket a Kodi nem szankcionálja - valószínűleg jogi okok miatt - a kiegészítőket nem teszik át hivatalos ellenőrzésnek.

Egy rosszindulatú kiegészítő végrehajthatja a számítógépen lévő kódot, hogy kibővítse a jogosultságokat, ellopja az adatokat, például a bejelentkezési hitelesítő adatokat, és malware, vírusokat és / vagy botneteket telepítsen az eszközére.

Sok szakértő ezért javasolja a „homokozó” Kodi használatát. A homokozó azt jelenti, hogy a Kodi olyan környezetben fut, amely leválasztódik a rendszer többi részétől. Ha a Kodi-t mindennapi laptopján, okostelefonján vagy táblagépén használja, ügyeljen arra, hogy a víruskereső és a VPN minden indításakor engedélyezve legyen..

Ragaszkodjon a népszerű, jól áttekintett kiegészítőkhez és tárolókhoz. Ez nem garantálja az összes kiegészítő biztonságát, de valószínűbb, hogy a hozzáértő felhasználók észlelnek egy sebezhetőséget és tájékoztatják a nyilvánosságot, szemben a néhány tucat telepítéssel rendelkező kiegészítőkkel.

Ezenkívül rendszeresen tisztítsa meg a nem használt kiegészítőket és tárolókat. A Kodi kiegészítők automatikusan frissülnek, tehát még akkor is, ha egy kiegészítő ma nem rosszindulatú, még nem jelenti azt, hogy holnap nem lesz.

Kodi előtelepített eszközök

A Kodi telepítése meglehetősen egyszerű folyamat bármely támogatott eszközön, de néhány leendő felhasználó esetleg el akarja venni a gondot, és csak vásárolhat valamit az előre telepített Kodi segítségével. Azoknak, akiknek rendkívül óvatosnak kell lenniük, mivel a Kodi beépített készülékei tartalmazhatnak hátsó ajtókat és egyéb hackereket a hackerek számára a.

Ha vásárolt egy Amazon Fire TV-stábot előre telepített Kodi-val vagy valamilyen márkán kívüli Kodi-dobozt, rendkívül nehéz lehet ezeket a kihasználásokat eltávolítani. A legtöbb esetben a legjobb lépés a rendszer teljes törlése és a Kodi újratelepítése az operációs rendszerből.

Ezek az árnyékos Youtuberek és az Ebay eladók által eladott „kalózkodó dobozok” olyan problémássá váltak, hogy „megölik Kodi-t” - mondta a Team Kodi hivatalos fejlesztője. Ezek a termékek nem csak a felhasználókat és eszközöket károsíthatják, hanem gyakran nem működnek nagyon jól, és megsérült kiegészítőkkel vannak ellátva.

Ha olyan készüléket szeretne, amely előre telepítve van a Kodi-val, akkor a WeTek csapat sok termékének egyikét javasoljuk, amely az OpenELEC Linux distro.

ISP szaglászás

Nem titok, hogy a legnépszerűbb Kodi kiegészítők jogilag megkérdőjelezhető forrásokból származnak. Ide tartoznak a nem szinkronizált streaming helyek, a torrentek és az élő IPTV stream-ek a „ki-tudja-hol” oldalról.

Mint ilyen, a szerzői jogvédő trollok és a jogtulajdonosok nevében működő egyéb szervezetek figyelemmel kísérhetik a Kodi felhasználók IP-címeinek hivatkozásait és torrentjeit. Miután összegyűjtöttek néhány száz IP-címet, kapcsolatba léphetnek az IP-címeket üzemeltető internetszolgáltatókkal.

Erre válaszul az internetszolgáltatók számos dolgot megtehetnek. E-mailben elküldhetik a Kodi felhasználóinak kiegyenlítő levelet, amelyben kártérítést kérnek a szerzői jogok trolljának / tulajdonosának nevében, felkérhetik a felhasználót, hogy vágja ki azt, fojtsa le a felhasználó sávszélességét, vagy egyáltalán ne csináljon semmit..

Ne feledje, hogy az Egyesült Államokban az IP-cím nem jelent személyazonosságot. Ha egyezséglevél érkezik, a legjobb dolog az, ha figyelmen kívül hagyja. Ha válaszol, akkor megerősíti személyazonosságát, és akkor bajban van. Az egyezséglevelek nem jogi dokumentumok, így nem kell válaszolni.

A helyzet elkerülése érdekében a legjobb dolog a VPN használata. Ha a forgalom titkosítva és VPN-kiszolgálón keresztül irányítva, akkor a szerzői jogok trollok nem tudják azonosítani a valódi IP-címet, és az ISP nem tudja figyelni a forgalmat.

Hogyan kell használni a VPN-t a Kodi-val

A legtöbb jó VPN-hez, ideértve a Kodi IPVanish által preferált opciót, vannak alkalmazások Windows PC, Mac OSX, Android és iOS számára. Egyes szolgáltatók Linux alkalmazásokat is készítenek, de ha nem, akkor próbáld ki a manuálisan konfigurálható nyílt forrású OpenVPN alkalmazást. Itt megtekintheti a Kodi VPN legjobb lehetőségeinek teljes körét.

Csak indítsa el a VPN alkalmazást, csatlakozzon a legközelebbi szerverhez (a legjobb sebesség érdekében), és indítsa el a Kodi szoftvert. Ennyire egyszerű. Érdemes lehet engedélyezni a letiltás kapcsolót, amely leállítja az összes forgalmat, ha a VPN-kapcsolat megszakad, ha a VPN-alkalmazás támogatja.

Végül, ha van olyan eszköze, amely nem támogatja a VPN-ket, akkor a VPN-t egy wifi-útválasztón kell beállítania. Ezt megteheti egy laptop segítségével egy virtuális útválasztó beállításához, vagy a VPN konfigurálásával a fizikai útválasztón. Lehet, hogy új firmware-t kell villannia a fizikai útválasztón, ha az nem támogatja a VPN-ket. Ajánljuk a Paradicsomot vagy a DD-WRT-t. Az ExpressVPN előre konfigurált útválasztókat árusít, a VPN-ekkel már beállítva.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 29

Adblock
detector