Legjobb Grooveshark és Limewire alternatívák 2020-ban

fejhallgató

A Limewire-t 2010-ben bezárták, jelenlétét azóta komolyan elmulasztották a zeneletöltők. Hosszú bírósági csata után a decentralizált zenemegosztó szolgáltatás hamarosan nem fog visszatérni. Most már az elődei, Kazaa, Morpheus és az eredeti Napster felé haladt.

Hasonlóképpen, a Grooveshark jogi ellenőrzés alá esett azután is, hogy a felhasználóknak szerzői joggal védett zenéket töltöttek fel. Annak ellenére, hogy maroknyi klón és különféle néven újjáéledt kísérlet történt, a szolgálat nem sikerült feltámadni. A Beats Music manapság is elhasználódott, de üzleti okokból, nem pedig jogi okokból.

Szerencsére rengeteg legális Grooveshark és Limewire alternatíva található, ahol ingyenesen vagy olcsón zenét közvetíthet. A 2017-es 13 legjobb ingyenes zenei streaming-alternatívát listáztuk.

Ezen webhelyek és alkalmazások nagy része földrajzilag le van zárva, vagyis a szolgáltatás egésze, vagy a katalógusukban szereplő egyes műsorszámok és előadók csak meghatározott országból vagy országokból érhetők el, ilyen esetben VPN-re van szükség. Az alábbi leírásban megemlítettük, ha létezik ilyen korlátozás.

Spotify

Spotify
A Spotify valószínűleg a világ legnépszerűbb online streaming zenei szolgáltatása. A hirdetések ingyenes, és az asztali felhasználók bármilyen zeneszámot vagy előadót meghallgathatnak. A mobil felhasználók kihasználhatják a Spotify alkalmazást, de csak a véletlenszerű lejátszási listákat hallgathatják. A fizetett változat eltávolítja a hirdetéseket, lehetővé teszi a helyi letöltéseket, javítja a hangminőséget, és lehetővé teszi a mobil felhasználók számára, hogy bizonyos dalokat és előadókat válasszanak.

Noha a Spotify a legtöbb országban elérhető, nem minden zenéje követi példáját. Bizonyos műsorszámok és előadók bizonyos régiókra korlátozódnak a tartalomlicenc-megállapodások szerint. Ha azon az országon kívül utazik, ahol regisztrálta fiókját, a Spotify csak akkor engedélyezi számlája használatának folytatását 14 napig, mielőtt meg kellene változtatnia országát, és ezáltal azt a zenét, amelyhez hozzáfér..

A VPN-felhasználók könnyedén megtapasztalhatják ezt a korlátozást, ha a program elindítása előtt csatlakoznak egy saját országbeli szerverhez. A bejelentkezés után a VPN-t nem kell tartani.

Lásd még: A legjobb VPN-k a Spotify számára

Pandora

pandora
A Pandora internetes rádiószolgáltatása már jó ideje működik. Ellentétben a versenytársak ajánlómotorjaival, amelyek csak hasonlítanak egymáshoz hasonlított hallgatók lejátszási listáit összehasonlítva, hogy zenei javaslatokat találjanak, a Pandora a zenei genom projektre épül. A Pandora csapata ténylegesen számos változók alapján kategorizálja a zenét, hogy megtanulja és megtalálja azt a zenét, amelyet hallgatója élvez. Az ingyenes felhasználók hirdetéseket kapnak, és több korlátozással is rendelkeznek: hat ugrás óránként, és 72 ugrás 24 órán keresztül. A mobil felhasználók havonta legfeljebb 40 órát hallgathatnak.

A Pandora csak hivatalosan elérhető az Egyesült Államokban. A regisztrációhoz a felhasználóknak egy amerikai irányítószámot kellett megadniuk, de most az eszköz IP-címe alapján meghatározzák a helyet. A VPN-felhasználók könnyen elérhetnek amerikai IP-címet azáltal, hogy csatlakoznak egy szerverhez az Egyesült Államokban, mielőtt betöltenék a weboldalt vagy elindítják az alkalmazást.

Lásd még: A legjobb VPN-k a Pandora számára

Soundcloudon

soundcloud
A Soundcloud egy népszerű platform mindenféle hangfeltöltő és -csatorna számára. A hallgatásra nem igazán van korlátozás, kivéve az alkalmi hirdetést. Noha népszerű zenét találhat a Soundcloudon, ez általában nem tart sokáig, mielőtt szerzői jogi okokból levetítették. Ennek ellenére ez a népszerű alulról elérhető platform a művészek számára, hogy a rajongókkal kölcsönhatásba lépjenek remixek, demók és exkluzív számok közzétételével. A társaság számára bekövetkezett veszteségek jelentős létszámleépítéseket okoztak, megkérdőjelezték a Soundcloud jövőjét, de a társaság egy új finanszírozási fordulót figyel, és biztosítja a rajongóknak, hogy itt maradjanak.

A feltöltőket számos tényező korlátozza, beleértve a műsorszámok számát, a műsorszámok hosszát és a fájl méretét. A prémium előfizetés eltávolítja vagy meghosszabbítja ezeket a feltöltési korlátozásokat, és lehetővé teszi a helyi letöltéseket.

Hype gép

hypem
A szerkesztő választása! A Hype Machine egy zenei felfedező platform, amely az interneten keresztül összesíti a zeneblogok új zeneszámait. A szolgáltatás kissé kurátora, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy három lejátszási listát készítsenek kedvenc számukról. Noha a legnépszerűbb zenéket a szerzői jogi korlátozások miatt végül eltávolítják, a legtöbb zenekar határozatlan ideig elérhető. A felhasználók nyomon követhetik a blogokat, az előadókat és más felhasználókat, hogy naprakészek legyenek az éppen megjelent műsorszámokon, amelyek közül sok nem található meg a nagyobb kereskedelmi streaming szolgáltatásokban, például a Spotify.

A Hype Machine-nek nincs hirdetése vagy korlátozása a világon senkinek. Ez a hallgatók adományaiból marad fenn, és az adományozók hozzáférhetnek egy exkluzív, a személyzet által összeállított lejátszási listához.

Deezer

Deezer
A Deezer egy francia zenei streaming szolgáltatás, amely a világ legnagyobb részét felöleli. Csak maroknyi ország van kizárva, de nagyok: Kína és India köztük. A Deezer 30 napos korlátlan ingyenes próbaverziót kínál, de ezt követően a felhasználóknak fizetniük kell az előfizetésért. Lehetővé teszi 40 millió zeneszámának letöltését olyan nagy kiadókról, mint az EMI, a Sony, a Universal Music Group és a Warner Music Group.

Ha azon országok valamelyikében tartózkodik, ahol a Deezer nem érhető el, a földrajzi korlátozásokat VPN-sel boríthatja. Csak csatlakozzon egy VPN szerverhez egy olyan országban, ahol elérhető a Deezer és az előadó, akit meghallgatni szeretne, majd meghallgathatja a szíve tartalmát.

Zenekar tábor

zenekar tábor
A Bandcamp elsősorban független művészeknek szól, akik „micrositeseket” hozhatnak létre, hogy zenéju közvetlenül feltöltsék és megosszák a rajongókkal. Az összes szám ingyenesen közvetíthető a weboldalon azzal a lehetőséggel, hogy testreszabható áron vásároljon és töltsön le őket. Egyes művészek megengedik zenéjük ingyenes letöltését. Az iOS és az Android alkalmazások szintén elérhetők.

A Bandcamp zeneszámokat nem helyezzük el konkrét országokba, de a fizetéshez vagy PayPal számla, vagy hitelkártya szükséges, amely amerikai, kanadai vagy ausztrál dollárt, brit fontot, japán jenet vagy eurót használ..

Google Play Zene

google zenélni
A Google Play Zene néhány különféle online zenei modellt egyesít egyetlen alkalmazásba. A felhasználók feltölthetik meglévő zenei könyvtáraikat a felhőbe, legfeljebb 50 000 számot, amelyeket bármilyen eszközre át lehet tölteni. Ha van meglévő helyi könyvtára, amelyet meg szeretne hallgatni, ez jó lehetőség lehet. A dalokat részletekben meg lehet vásárolni az iTunesból, és ezek nem számítanak bele az 50 000 korlátba. Az Egyesült Államok, Kanada és India felhasználói hozzáférhetnek egy Pandora stílusú kurátora, amely óránként akár hat ugrást tesz lehetővé és hirdetéseket tartalmaz. Ha nem tartozik ezen országok egyikébe, akkor VPN-t kell használnia, és váltania kell a Google Play-fiók országában a rádió funkció eléréséhez.

A fizetett változat lehetővé teszi a kereslet igénybevételét 40 millió dal könyvtárából, reklámok vagy átugrási korlátozások nélkül. A felhasználók letölthetik zenéiket helyi lejátszáshoz. 30 napos próba kínálva.

iHeartRadio

iHeartRadio
Az iHeartRadio ötvözi a Pandora stílusú kurátus rádiót a hagyományos műholdas rádióállomásokkal. A weboldalon vagy az alkalmazásokon keresztül több mint 800 élő helyi rádióállomás hallgatható a nagyobb műsorszóró csoportoktól. Az eszközök hatalmas köre támogatja az iHeartRadio alkalmazásokat, ideértve az okostelefonokat, a streaming media boxokat, a játékkonzolokat, a hangsegédeket, az intelligens TV-ket, a hordozható anyagokat és az autókat. Az előfizetésen alapuló prémium igény szerinti zenei szolgáltatás iHeartRadio Plus formájában érhető el.

Az iHeartRadio elérhető az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon. Az ezen országokon kívüli hallgatók a VPN segítségével elkódolhatják a helyüket és hozzáférhetnek a szolgáltatáshoz.

Last.fm

utolsó fm
A Last.fm sajnos már nem továbbítja a zenét igény szerint, és a kurátus internetes rádiószolgáltatás csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kanadában, Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Brazíliában érhető el. A Last.fm a meglévő zenei könyvtárait felhasználva összeállítja a zenei ízlés profilját és „scrobblet” egy zeneszámok naplójába, amelyet akkor használt a zene ajánlására. Az ajánlott lejátszási listák más zenei streaming szolgáltatásokon keresztül érhetők el, például a Deezer és a Spotify. Alapvetően a közösségi zenei média.

A fenti országokon kívüli felhasználók VPN-t használhatnak helyi IP-cím megszerzésére és a szolgáltatás feloldására.

Mixcloud

mixcloud
A Mixcloud a felhasználó által létrehozott audio tartalomra összpontosít, nem pedig az engedélyezett zeneszámokra. Ez magában foglalja a DJ keverékeket, rádióműsorokat és podcastokat. Nincs korlátozva a fájlméret vagy a hallgatási hallgatási korlátozások, bár a feltöltéshez regisztráció szükséges. Az írás idején nincs prémium szint.

A felhasználók böngészhetnek a pályákon a webhelyen, az iOS és Android alkalmazásokon keresztül, vagy a közösségi média alkalmazásokon a Facebookon és a Google + -on. Nincsenek földrajzi korlátozások.

Slacker Radio

slacker rádió
A Slacker Radio professzionálisan összeállított rádióállomásokat kínál ugyanolyan irányban, mint a Pandora. Az ingyenes fiókok hirdetésekkel támogatottak, és az átugrások korlátozottak. Plusz, hogy a felhasználók korlátlan számú kihagyást kapnak, és nem jelennek meg hirdetések. A prémium felhasználók igény szerint hallgathatnak bizonyos zeneszámokat és készíthetnek saját lejátszási listákat.

A szolgáltatás elérhető az interneten, iOS-en és Androidon az Egyesült Államokban és Kanadában. Ha külföldön tartózkodik, akkor VPN segítségével amerikai vagy kanadai IP-címet szerezhet, és elérheti a szolgáltatást.

Tidal

árapály
Tetszik vagy utálom, Tidal itt marad. A HD zenei szolgáltatás számos új albumon megkapja az első hangszereket, mielőtt a Spotify-n és más platformon debütálnának. Ez egy teljesen prémium szolgáltatás, amely veszteségmentes és veszteséges streamingminőséget is kínál. 30 napos ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre, amely után az előfizetés akár 9,99, akár 19,99 dollárt is igénybe vehet havonta, attól függően, hogy szeretné-e veszteségmentes stream-eit vagy sem. A Sprint előfizetői hat hónapos árapályhoz juthatnak ingyen.

Az árapály 52 országban érhető el. Ha nem tartozik egyikükbe, akkor a VPN használatával elronthatja a tartózkodási helyét.

Apple Music

almazene
Míg az iTunes lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zenét vásároljanak, és birtokoljanak a licencet bármilyen zeneszámhoz, amelyekért határozatlan ideig fizetnek, addig az Apple Music előfizetéses streaming szolgáltatás, amely inkább hasonlít a Spotify Premium-hoz. Nincs ingyenes szint, de az előfizetők 3 hónapos ingyenes próbaidőszakot kaphatnak. Ezután a szokásos ár 9,99 USD havonta. A szolgáltatás több mint 100 országban elérhető iOS, MacOS, Windows, Android, valamint néhány streaming media box és intelligens TV-n..

Ha országa elég szerencsétlen ahhoz, hogy kimaradjon, akkor vegye figyelembe, hogy egyszerűen a VPN használata nem lesz elegendő a szolgáltatás feloldásához, mint a listán szereplő többi szereplőnél. Szüksége lesz egy olyan címre és fizetési módra, amely megegyezik az Ön IP-címével.

A flattop341 „fejhallgatója”, a CC BY 2.0 alapján engedélyezett

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 32

Adblock
detector