Megfelelő-e a torzításhoz a NordVPN?

Alkalmas-e a NordVPN torrentinghez (1)

A NordVPN a piacon az egyik legnépszerűbb VPN-szolgáltatás, részben a nagyszámú és különféle speciális szerver, biztonsági funkciók és adatvédelmi irányelveknek köszönhetően. Ezen túlmenően sok felhasználó úgy dönt, hogy a NordVPN-t használja, mert az nyíltan támogatja és biztosítja a peer-to-peer (P2P) fájlok megosztására szolgáló infrastruktúrát. Erős DNS-szivárgás-védelemmel és bevált bejelentkezési szabályokkal kombinálva.

Ugorj: Hogyan torrent biztonságosan a NordVPN

A VPN-eknél azonban az ördög gyakran a részletekben van.

A Nord VPN-t alaposan felvázoltuk, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos-e az özvészek. Különösen szeretnénk tudni:

  • Megvédi-e a NordVPN magánéletét torzításkor?
  • A NordVPN elég gyors a torzításhoz?
  • Vannak alternatív VPN-k, amelyeket érdemes megfontolnia?

Működik-e a NordVPN torrentingben??

A legtöbb VPN engedélyezi a P2P forgalmat, így elég könnyű bármilyen VPN felhasználása a torrenthoz. Sokan még állításokkal is támogatják a fájlmegosztást. Kevés azonban olyan kiszolgáló, amely dedikált és tervezett volt a P2P forgalom támogatására. Ebben az értelemben a NordVPN egy kicsit rést tölt be, még akkor is, ha nem ez az egyetlen szolgáltatás, amely lehetővé teszi a torzítást.

Az alábbiakban részletesebben megvizsgáljuk, hogy a NordVPN miért felel meg a torrent és más P2P fájlmegosztási formáknak, kiszolgálósebességük, kiszolgálóbeállítások, naplózási és adatvédelmi irányelvek alapján.

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg több mint 70% -ot a NordVPN-en

Miért használjon VPN-t torrentinghez??

A torrenting az 1990-es és a 2000-es évek elején vált népszerűvé, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jelentősen csökkentsék a fájlok letöltésére fordított időt. A letöltött fájlokat nagyszámú társra osztják szét, ahelyett, hogy közvetlenül egyetlen szervertől származnának. Minden fájlmegosztó (vetőmag) a fájl egy részét kínálja a letöltéshez, ami végül növeli a fájl letöltésének (kibonthatóságának) sebességét.

Noha a zaklatás az internetes forgalom legális formája, sok internetszolgáltató gátolja a P2P-kapcsolatok minden formáját, mivel népszerű az internetes kalózok körében. A torrent hálózatok gyorsak lehetnek, ha nem működtetik őket, de magánélettel kapcsolatos aggodalmakkal járnak; a torrentekhez csatlakoztatott egyének megosztják IP-címüket mindenkivel, aki ugyanazt a fájlt tölti le vagy tölti fel.

Maszkolhatja IP-címét, elkerülheti az ISP szippantását és a sebességfojtást, és mégis élvezheti a gyors torrent sebességeket VPN használatával. A VPN-k lehetővé teszik a felhasználók számára az internetes cenzúra legyőzését olyan helyeken, mint Kína, és megkerülhetik a földrajzi tartalom blokkjait a világ bármely pontján.

Hogyan torrent biztonságosan a NordVPN

A torzítás megkezdéséhez az NordVPN-n tegye a következőket:

  1. Iratkozzon fel a NordVPN-re és hozzon létre fiókját (a NordVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújt, amely megkönnyíti a szolgáltatás tesztelését, mielőtt vállalja).

nordvpn torrenting

  1. Nyissa meg az e-mail címét a fiók aktiválásához és a NordVPN szoftver letöltéséhez.

Nord torrenting

  1. Nyissa meg a NordVPN szoftvert, jelentkezzen be, majd válassza ki a P2P szervert.

Nord torrenting feliratkozás

Innentől torrentolhat anélkül, hogy az internetszolgáltató sebességét befojtaná, és bármilyen torrent webhelyen vagy P2P hálózaton keresztül.

Javasoljuk, hogy a torrent bekapcsolása előtt kapcsolja be az NordVPN kill kapcsolóját. A kill kapcsoló kikapcsolja a kapcsolatot, ha az NordVPN szoftver bármilyen okból meghibásodik. Az automatikus kikapcsolódásnak megakadályoznia kell, hogy valódi IP-címe kiszivárogjon a torrent hálózatra, és időt adjon arra, hogy bezárja a torrent szoftvert az internetkapcsolat újraindítása előtt..

A gyilkos kapcsoló bekapcsolásához menjen az alkalmazás beállítások szakaszához, és kapcsolja be az „Internet Kill kapcsolót”.

nord torrenting kill kapcsoló

Ha csak a kill kapcsolót kívánja alkalmazni egy adott alkalmazásra, például a torrent kliensre, akkor az NordVPN rendelkezik egy App Kill Switch alkalmazással is. Egyszerűen válassza a „App Kill Switch” lehetőséget a beállítások menüben, majd válassza ki a fájlmegosztó alkalmazást (Qbittorrent, uTorrent, Azureus Vuze stb.).

A NordVPN torrentje tesztelése

Érdemes ellenőriznie néhány elemet, mielőtt a NordVPN-t egy vonzó próbafuttatáshoz veszi. Ellenőrizze a szerver adatait és az adatvédelmet, valamint a szerver sebességét.

Hogyan tesztelhetjük a NordVPN kínzó magánéletét?

Először is fontos ellenőrizni, hogy a VPN valóban elfedi-e az Ön valódi IP-címét, és nem szivárog-e az adatok.

Ehhez DNS-szivárgás-tesztet kell végrehajtania a kívánt VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozás előtt és után.

nordvpn torrenting dns szivárgás

Ideális esetben azt szeretné látni, hogy a különféle IP-címekkel rendelkező kiszolgálók megjelenjenek a két különböző teszt során. Ez az eredmény azt jelzi, hogy a VPN nem szivárog az IP-címén a DNS-en keresztül.

Ha valamilyen okból azt tervezi, hogy egy olyan Chrome-bővítményen keresztül torrent, mint az uTorrent easy kliens, akkor ellenőrizze a WebRTC szivárgásokat is. Ez egy olyan típusú szivárgás, amely a webböngészőkre jellemző (különösen a Chrome és a FireFox), és amelyek szivárogják az Ön IP-címét a STUN szerverekre..

Ugyanaz a teszt, amelyet a DNS-szivárgáshoz használt, azt is megmondja, ha van-e WebRTC-szivárgás a VPN-en keresztül, amikor a tesztet csatlakoztatott VPN-rel futtatja.

A NordVPN titkosítási és adatvédelmi szolgáltatásai védik mind a DNS, mind a WebRTC szivárgásokat, míg az kill kapcsoló biztosítja az Ön IP-címének védelmét akkor is, ha a kiszolgálóval való kapcsolat megszakad.

Hogyan teszteljük a NordVPN izgalmas sebességét?

Kétféleképpen tesztelheti a NordVPN torzító sebességét. Először csatlakozhat az egyik dedikált P2P-kiszolgálóhoz, majd futtathat egy egyszerű sebesség-tesztet a rendelkezésre álló sokféle sebesség-tesztelési webhelyen (Speedtest, Google, Fast stb.). Egyes internetszolgáltatók prioritást élveznek a forgalom a népszerűbb sebességvizsgálók révén, például a Speedtest és a Google, így érdemes kipróbálni a kevésbé ismert opciókat a pontosabb eredmények érdekében..

Vegye figyelembe, hogy az összes VPN csökkenti az internet sebességét a titkosítás és a VPN-kiszolgálótól való távolság miatt. Fontos, hogy teszteljük a kapcsolatot előtt és után, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mekkora sebességcsökkenést tapasztalunk. Például itt találhatók párhuzamos sebesség-tesztek, amelyeket egy WiFi hálózaton végeztünk, és amikor csatlakoztunk egy NordVPN P2P szerverhez:

Megfelelő-e a torzításhoz a NordVPN?

Mint láthatja, volt némi sebességcsökkenés a VPN-kiszolgálón keresztül (VPN használatakor várható), de nem elég ahhoz, hogy jelentős hatást gyakoroljon a P2P-kiszolgálón keresztüli letöltési sebességre.

Ezután kipróbálhatja a torrent letöltési sebességét. Minden torrent kliensnek és fájlnak működnie kell. Letöltöttünk egy 1,5 Gb fájlt a BitTorrent segítségével a letöltési sebesség tesztelésére.

nordtorrenting

Torrentolhat a NordVPN bármely más szervertípusán keresztül. Ugyanakkor a P2P szervereket optimalizálták a gyors torrentinghez, így jobb eredményeket tapasztalhat, ha rajtuk keresztül torrent.

Vannak alternatív VPN-ek a torrentinghez?

Az NordVPN dedikált P2P-kiszolgálói teszik a torrenting előnyben részesített lehetőségét. Ugyanakkor nem ez az egyetlen olyan lehetőség a piacon, amely a kiszolgáló gyorsaságát a szivárgás elleni védelemmel és a biztonsági funkciókkal kombinálja, amelyek szükségesek ahhoz, hogy biztonságban maradjon a torzítás közben..

Jelenleg az ExpressVPN jó alternatíva azok számára, akik nagyobb szerversebességet akarnak, míg a CyberGhost és a SurfShark havonta olcsóbbak. Mindhárom jellemzője az erős biztonság, a DNS és a WebRTC szivárgás elleni védelem, és ami fontos, öld meg azokat a kapcsolókat, amelyek hibabiztosként működnek, ha a VPN-kapcsolat leáll..

Használhatok egy ingyenes VPN-t torrentinghez?

Noha ingyenes VPN-t használhat a torzításhoz, valószínűleg gyorsan frusztrált lesz. Az ingyenes VPN-ekben szinte mindig vannak letöltési és sebességkorlátozók, ami azt jelenti, hogy a lassú letöltések elvégezhetők, mielőtt befejeződnének.

Számos ingyenes VPN egyben a kulcsfontosságú funkciókat is lezárja a fizetőfal mögött, ideértve a kiszolgálók közötti váltást is. És a legtöbb ingyenes VPN nem fogja megölni a kapcsolót, ezt a funkciót erősen ajánljuk azoknak a P2P felhasználóknak, akik bármilyen időt töltenek el fájlmegosztó hálózatokon..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 92 =

Adblock
detector