Mi a doxxing (példákkal) és hogyan lehet elkerülni?

Mi a doxxing és hogyan lehet elkerülni?

Mi a doxxing??

A doxxing (más néven „doxing”) szintén online fenyegetést jelent a magánéletére. Noha ez a hóbort az 1990-es évek óta létezik a hackerek közösségében, ez most komoly veszélyt jelent mindenkinek, aki az internetet használja. A doxxing magában foglalja az emberek életének részleteit. Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy az érintett személyt büntetőeljárás alá vonja, zavarba hozza az áldozatot, kritikát vonjon az adott személy felé, vagy fizikai károkat okozzon számukra..

Az emberek életét a doxxing tönkretette. Néhány doxxing támadás a nyilvános szégyenteljes tömeges kampányhoz vezet, amely a mobbing online megfelelője. A következmények miatt az emberek elveszíthetik munkahelyüket, családjukat és még otthonukat is. A nagyobb doxxing támadások célpontjait rejtőzni kényszerítették, és törölniük kellett minden online fiókjukat, és meg kellett változtatniuk személyazonosságukat.

Tehát, tudjon meg többet a doxxingról és annak elkerülésének módjáról.

A doxxing eredete

A „doxxing” kifejezés egy hacker szóból származik, amely a „dokumentumok” -t jelenti. „A dokumentumok” „docs” -vá, majd „dox-ra” vált. Amikor valaki „dox” -el, dokumentálja a személyes adatait. A fontos információk, amelyek megismerhetők, egy személy társadalombiztosítási száma, címe, telefonszáma, e-mail címe, a szociális média profilnevei, a munka helye, a rokonok, partnerek és gyermekek adatai stb..

A kifejezés elsõként az 1990-es években jelent meg, amikor a hackerek a versenytársak ellenére kirajzolják a versenyt. Ebben az esetben a doxxing a hackerek és a téves cselekedetek azonosítására összpontosított, és ezeket az adatokat átadta a hatóságoknak, hogy letartóztassák..

A doxxing célja

A doxxing fegyver, és jó vagy gonoszra is felhasználható. Leginkább azonban támadási módszerként használják. A Névtelen mozgalom és társai a 4Chan üzenőfalán különösen szívesen használják a doxxing alkalmazást az ellenségek megbüntetésére. A 4Channak millió tagja van, és egy híresség vagy cégvezető ellen ezen a weboldalon elindított gyűlölet-kampány nagyon romboló lehet.

A 4chan által indított mob-támadások közé tartozik a tréfa telefonhívások, túlzott mennyiségű visszaélésszerű e-mail, a hálózatot elárasztó mennyiségű szöveges üzenet és akár az egyén elleni fizikai támadások..

Doxxing támadások

Mivel a doxing általában negatív, és gyakran a bosszú szükségessége, az áldozatnak nem feltétlenül kell rossz embernek lennie. A támadó megszerzői azonban hamis vádakkal állítják elő a személyt és közzéteszik a célpont elérhetőségeit. Ez volt a helyzet Kyle Quinn-rel, az Arkansasi Egyetem orvosbiológiai mérnökével. Azt állapították meg, hogy részt vesz egy neonáci rallyban. Ez azonban egyszerűen téves személyazonosság volt - a támadó kissé hasonlított rá. Miután a doximerek bekapcsolódtak, életét, a családját, a barátait és a kollégáit azonban pokolba vette.

Quinn esetében szerencsés volt, hogy éjszaka valóban nyilvános helyen tartózkodott, és ártatlanságának tanúja volt az Egyetem adminisztrációjának több kollégája. Az egyetem forrásai segítettek neki túlélni a támadásokat. Kevés ember olyan szerencsés.

A floridai Jessica Leonhardt 2010-ben sztrájádot indított a YouTube-on a 4Chan felhasználók ellen. Valamilyen oknál fogva a 11 éves gyermeket azzal vádolták, hogy a 4Chan szexuális kapcsolatban áll a Blood on the Dancefloor együttes tagjával. A doxxingnek köszönhetően, amely felfedte Jessica címét és elérhetőségét, a fiatal lány elárasztotta a támadásokat mind online, személyesen, mind e-mailben, telefonon és csevegőalkalmazásokon keresztül.

Apja bekapcsolódott, és videót tett közzé lányának védelme érdekében, hogy fenyegetje ezeket a támadókat. A trolloknak volt terepi napja. Egy éven belül Jessica apja meghalt a stressz által kiváltott szívrohamban, és a fiatal lányt elvitték egy mentális intézménybe.

A doxxing problémája

Amint azt a fenti néhány eset is mutatja, egy ostoba sor vagy a helytelen információk hiánya életveszélyes mob-támadásokhoz vezethet az egyének ellen. A közösségi médiában érv hamis vádakkal és gyűlölet-kampánnyá válhat. A Doxxing fogakat ad ezekhez a vitákhoz, pszichológiai megsemmisüléshez vagy akár fizikai támadásokhoz is vezetve. A Doxxing az internetes zaklatást a következő szintre állítja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az internetes zaklatás statisztikája

A doxxinghoz kapcsolódó személyes adatok kutatása nélkül az online vitákat online lehetne hagyni. Az ellenségek címének ismerete azonban lehetővé teszi olyan események sorozatának létrehozását, amelyek ölhetnek.

swatting

A nap folyamán, ha egy csípõ bosszút akar valakinek, felhívják a város minden pizzaszállítási helyét, és az áldozat pizzát rendel el. Ennek a pizzaszállítási támadásnak a célja hamarosan elülső gyep tele lenne dühös pizzát szállító fiúkkal, akik fizetést követelnek.

Most, hogy a doxxing felfedheti az ellenség identitását a világ másik oldalán, A tréfa támadások súlyos életveszélyes helyzetekbe fokozódtak. Ezek a támadások SWATTING néven ismertek.

SWATTING támadás esetén az elkövető áldozatul áll, de nem hívja fel pizza szalonokat. Fenyegetéseket tesz egy hamis online fiókban az iskola felszámolására és a futballstadionok bombázására. A támadó feltárja az áldozat felfedezett kapcsolattartási adatait, hogy nyomot vezethessen a célpont házához. Alternatív megoldásként a támadó csupán anonim vádakat hív fel a helyi rendõrségnek, állítva, hogy az áldozatnak bomba van, és terrorista támadást tervez..

Ezután SWAT-csoport vagy más rendõri erõ érkezik az elülõ pázsitra, teljesen fel van emelve és fegyveres.  A SWATTING a bosszú egyre gyakoribb formájává válik, és doxxing nélkül nem gyakorolható. Számos híresség volt a SWATTING célpontja. Ezek közé tartozik Taylor Swift, Chris Brown, Ashton Kutcher, Tom Cruise és Miley Cyrus.

Egy 2017-es eseményben kettő Call of Duty A játékosok, akik 1,50 dolláros téttel estek ki, halálát okoztak a SWATTING és a hibás doxxing miatt. Tyler Barriss (Los Angeles) felhívta a rendõrséget Wichita-ban (Kansas), állítva, hogy lelőtt valakit, és két túszt is tartott. A rendőrségi SWAT-csapat azonnal hatályba lépett a címre. Amikor Andrew Finch kiment a házból, hogy megtudja, mi folyik, a SWAT-csapat lelőtte.

Sem Barriss, sem Finch nem vett részt az eredetiben Call of Duty vita. Bayliss az elégedetlen fogadásveszteség nevében járt el, és rossz címet szerezte a célpont számára. Ez a cím volt Finch anyja otthona, akit akkoriban meglátogatott.

A magáninformációk nyilvános forrásai

Adat brókerek

Az interneten sok helyen tárolják személyes adatait. A vállalkozások profitálnak az adatok tárolásáról és összegyűjtéséről, valamint sok más ember adataival együtt. Ezeket a vállalkozásokat adatközvetítőknek hívják. Vásárlói listákat vásárolnak más vállalkozásoktól. Tehát, ha repülőjegyet vásárol, a légitársaság felveheti Önt egy listába, amelyet eladnak egy adatközvetítőnek.

Minden, amit csinálsz, érdekel valakit, különösen a marketing világában. Töltse ki kérdőívét a kedvenc szappanjáról, vagy részt vegyen egy versenyen hajóutazás nyerésére. Azok a vállalatok, amelyek arra késztetik Önt, hogy véleményt nyilvánítson, általában apró betűvel írják be, hogy jogaik vannak az űrlapon megadott információk tárolására és / vagy eladására. Ez egy második bevételi forrást jelent számukra, amely segíthet kifizetni a díjat, amelyet ösztönöznek a részvételre. Értékesítik az Ön adatait egy brókernek.

Az adatközvetítők általában nem adnak el magánszemélyekre vonatkozó információkat. A hackerek és a doximerek azonban időnként nagy mennyiségű adaton dolgoznak, és miután az Ön adatait eladták, automatikusan össze lehet hangolni más listákból származó egyéb információkkal. Tehát néhány forrás összehasonlításával a doxxers sok ember pontosabb részleteit tudja összegyűjteni. Ez sokkal gyorsabb lehetőség, mint a célszámlák feltörése. Azonban az ezen információk fizetésének követelése drága.

Ön elvárhatja, hogy sok adatközvetítő webhely távolítsa el az Ön adatait. Ez azonban hosszú folyamat, amelyet az alábbiakban részletesebben ismertetünk.

KICSODA

Ha saját webhelyet működtet, vagy van vállalkozása számára egy webhely, akkor a domain név megszerzéséhez kitöltött regisztrációs információkat a WHOIS adatbázisán keresztül a világ minden tájáról közzéteszik. Ezek az adatok közvetlenül elérhetők a WHOIS webhelyről, vagy egy domain értékesítési brókeren, például a GoDaddy-n keresztül.

Nem kell megadnia személyes adatait, hogy weboldalt szerezzen. Néhány domain bróker lehetőséget kínál Önnek ezen információk elhárítására. Ezt az adatvédelmet azonban ingyenesen megszerezheti, ha megad egy webmail e-mail címet, hamis telefonszámot ad be az űrlapra, és megadja a kitöltött cégnevet - soha nem hívnak fel, és nem ellenőrzik a nevét.

IP-cím

Minden, az interneten létrehozott kapcsolatnak tartalmaznia kell az internet-címét. Ezt IP-címnek hívják. A Doxxers IP-naplózó segítségével nyomon tudja követni az online tevékenységeket. Az IP-naplózó nyomon követheti Önt és feltárhatja személyazonosságát, ha egyes webhelyek tagságára vonatkozó keresésekkel kombinálják. Az Ön IP-címe valójában az internetszolgáltató tulajdonában van. Ez az információ önmagában azonban részleteket ad el rólad.

Hogyan lehet megvédeni magát a doxxing ellen?

A doxxing gyakorlata egyértelműen eszkalálódik, és a következmények ma halálosak. Tehát óvatosan kell eljárnia az interneten elérhetővé tett információkkal kapcsolatban.

Közösségi média

Sajnos a legtöbbünk túl sok személyes információt ad el a közösségi média oldalain. Gondoskodnia kell arról, hogy csak közeli barátok férjenek hozzá személyes adataihoz. Sokan fogadják el bárkinek a barát kérését. Talán ismeri az embereket, akiknek több ezer „barátja” van a Facebookon. Ne legyél ilyen ember. Csak engedje meg, hogy nagyon jól ismerő emberei legyenek barátai a Facebookon. Legyen óvatos a munkatársak „kedvtelése” szempontjából - hamarosan riválisokká válhatnak.

 1. A Facebookon kattintson a lefelé mutató nyílra a felső menüsorban és válassza a lehetőséget Beállítások a legördülő menüben.

Hozzáférés az adatvédelmi beállításokhoz a Facebookon

 1. választ Magánélet a bal oldali menüben, majd kattintson a gombra szerkesztése mellett Ki láthatja a jövőbeni posztjaidat.
 2. A következő képernyőn válassza a lehetőséget barátok a legördülő listából, majd kattintson a gombra Bezárás.

Védje magát a doxxingtól a Facebookon

Kerülje a részletek közzétételét arról, hogy hol dolgozik, és ne írjon arról, hogy gyermekei mennek az iskolába. Bár nagy öröm megosztani kedvenc pillanatait barátaival a közösségi médiában, biztonságosabb érvényesíteni azt a politikát, hogy ne tegyen közzé fényképeit gyermekeiről, és kérje meg mindenkit, aki képeket készít azokról az eseményekről, hogy ne tegye őket online.

Számos webhely lehetővé teszi a bejelentkezést a Facebook, a Google Plus vagy a Gmail-fiókkal. Ne használja ezt a lehetőséget. Ez lehetővé teszi, hogy a webhely hozzáférjen az összes személyes adatához a közösségi média profiljából, amellyel bejelentkezik.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan javíthatjuk biztonságát és adatvédelmét a Facebookon

Védje az internetes kommunikációt

A hackerek akkor is olvashatják az internetes adatait, ha a tartalom titkosítva van. Minden internetkapcsolaton van internetcíme, amely egy adott helyre vezethető vissza. Tehát elhomályosítsa az internetes tevékenységeit egy VPN telepítésével.

Vigyázzon a nyilvános wifi-hotspotok használatára, mert ezeket a hackerek által felállított hamis hotspotok elfoghatják. Ebben a tekintetben a VPN szintén segíthet.

Védje a számítógépen található adatokat

A Doxware egyfajta rosszindulatú program. Ez egy másik név a kémprogramok számára, amelyek megpróbálják ellopni az online szolgáltatásokhoz tartozó személyes adatait és jelszavait.

Tartsa távol a hackereket e személyes adatoktól az antimalware programok telepítésével. Bár úgy tűnik, hogy egyes kártevőirtó rendszerek lelassítják a számítógépet, ne kísértsék kikapcsolni. Azt is ellenőriznie kell, hogy engedélyezi-e a szoftver számára a frissítések ellenőrzését és automatikus telepítését.

Távolítsa el személyes adatait az alkalmazásokból

Nem mindenki ezt teszi, de a személyes adatait be lehet írni sok használt alkalmazás beállításaiba. Például beírhatja a nevét a Microsoft Office alkalmazások tulajdonságaiba. Ez azt jelenti, hogy minden elküldött dokumentumon szerepel a neve. Ha bármelyik alkalmazás tulajdonságaiban megadta a nevét, törölje azt.

Hasonlóképpen, nézd meg a saját eszközén lévő beállításokat. Győződjön meg arról, hogy okostelefon operációs rendszere nem fér hozzá az e-mail címhez vagy bármilyen más személyes információhoz. Ellenőrizze a kamera, a webkamera, a set top box és a játékkonzol beállításait, és győződjön meg arról, hogy nincsenek benne a neved vagy más személyes adatok..

Védje az e-mail identitását

Hozzon létre egy második, „író” webmail-fiókot azokhoz a webhelyekhez, amelyek regisztrációkor e-mail címet kérnek tőled. Nagyon sok izgalmas új webhely található odakint, és szívesen csatlakozol. Néhányan azonban doxxing betakarítási helyszíneket igényelnek, és szüksége van egy menekülési nyílásra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az adott helyszíneken óvadékot vállalhat, anélkül, hogy valódi személyes információkat bocsátana oda..

Az e-mail egy nagyon bizonytalan kommunikációs forma. Bár sok e-mail szolgáltatás titkosítja az átvitt leveleket, az összes e-mailt egy köztes kiszolgálón egyszerű szövegben tárolják, mielőtt megérkeznének a címzett Beérkező levelei mappába. Nézze meg a biztonságos e-mail rendszereket az adatvédelem javítása érdekében. Nézze meg a beépített titkosítással rendelkező e-mail rendszereket, például a Mailinator.

Vary felhasználónevek és jelszavak

Ha szeretsz látogatni pornó vagy erőteljes politikai célokkal rendelkező webhelyekre, hozzon létre külön személyiséget számukra. Ne hozzon létre ugyanazt a felhasználónevet ezeken a webhelyeken, és mindig változtassa meg a jelszavát.

Sokan ugyanazt a jelszót használja az összes feliratkozott webhelyen. Ennek a kényelmi stratégianak az a veszélye, hogy ha hamis webhelyre kattint, akkor a webhelyet létrehozó hackereknek ugyanazt a jelszót fogják használni, amelyet mindenhol használ. Használjon jelszavas szekrényt, és hozzon létre különböző jelszavakat minden olyan webhelyhez, amelyre feliratkozik.

Távolítsa el adatait az EU-ban

Az EU-ban joga van arra, hogy elfelejtsen. Ez a jogszabály különösen a keresőmotor eredményeire vonatkozik. Ha a keresőmotorok információkat törölnek rólad, a doxxersnek sokkal nehezebb lesz az adatok nyomon követése.

Töltsön ki egy űrlapot a Google-on, és kérje őket az Önre vonatkozó keresési eredmények eltávolítására. A Bingnek van egy magánélet-eltávolítási kérvény is. Azt is kérheti, hogy a Yahoo távolítson el rólad kapcsolatos információkat a keresőmotor eredményeiből.

A személyes adatok birtoklásának helyzete egyre szigorúbb Európában. 2018 májusában hatályba lép az adatvédelemről szóló új, az általános adatvédelmi rendeletnek nevezett EU irányelv. Ez sokkal nehezebbé teszi a társaságok számára az Ön információkkal való tárolását. Nincs azonban egyértelmű eljárás az adatok eltávolításának követelésére, és nem lesz központi nyilvántartás.

A GDPR lehetővé fogja tenni a csoportos kereseti per indítását olyan társaságokkal szemben, amelyek nem biztosítják kellő mértékben a birtokukban lévő személyes adatok megfelelő védelmét, ha ezeket az adatokat az EU-n kívülre továbbítják, vagy ha nem tudják bejelenteni az egyéneknek a rendelkezésükre álló információkat. a róluk.

Ön-doxxing az Egyesült Államokban

Az önkel kapcsolatos információk nyomon követése nem doxxing probléma, mindaddig, amíg ezek az információk nem szivárognak. Az információszivárgástól való védelem folyamatát „önálló doxingolásnak” nevezik. Ez arra utal, hogy az interneten elérhető információk kutatására kerül sor, ahelyett, hogy a társaságok titokban tárolnák az önkel kapcsolatos információkat..

Gyorsan megismerkedhet arról, hogy a hackerek hogyan találhatnak meg a We Leak Info webhelyen. Az Adatvédelmi Iskola további információt nyújt arról, hogyan lehet ön-doxet végrehajtani.

Az Egyesült Államokban megkérheti a Google-t, hogy távolítson el rólad kapcsolatos információkat a keresőmotorok eredményoldalain és más Google-szolgáltatásokban.

Ezután látogasson el és kérje meg ezeket a webhelyeket az adatok eltávolításához. Itt található egy lista a kezdésről, de ez nem kimerítő:

 • BeenVerified: https://www.beenverified.com/faq/opt-out/
 • CheckPeople: http://www.checkpeople.com/optout
 • FamilyTreeNow: http://www.familytreenow.com/contact
 • Azonnali Checkmate: https://www.instantcheckmate.com/optout/
 • Intelius: https://www.intelius.com/optout.php
 • Nuwber: https://nuwber.com/removal/link
 • OneRep: https://onerep.com/optout
 • PeekYou: http://www.peekyou.com/about/contact/optout/index.php
 • PeopleFinders: http://www.peoplefinders.com/manage/
 • PeopleSmart: https://www.peoplesmart.com/optout-signup
 • Pipl: https://pipl.com/directory/remove/
 • PrivateEye: http://secure.privateeye.com/help/default.aspx#26
 • PublicRecords360: http://www.publicrecords360.com/optout.html
 • Radaris: http://radaris.com/page/how-to-remove
 • Spokeo: http://www.spokeo.com/opt_out/new
 • TruthFinder.com: https://www.truthfinder.com/opt-out/
 • USA People Search: http://www.usa-people-search.com/manage/default.aspx

Nézze meg a Privacy Duck és a DeleteMe szolgáltatásait, akik segítenek az Egyesült Államokban található információkkal azonosítani és eltávolítani őket, így nem kell minden webhelyre mennie.

Kerülje a doxxingot

Sajnos, noha a világháló lehetőséget ad ön kifejezésének szabadságára, ez a szabadság más személyek számára is hozzáférést biztosít az összes ott megadott információhoz. Tehát, ha úgy érzi, hogy kiszolgáltatott lehet a személyazonosság-lopás vagy a profilozás szempontjából, vigyázzon az interneten írt dolgokra.

Jóllehet nem tisztességes az áldozatot hibáztatni, Jessica Leonhardt példája azt mutatja, hogy provokálhatja a doxinget. Ha vitatott szándékú lenni, akkor további lépéseket kell tennie a személyazonosságának felfedezésének megakadályozására. Ügyeljen arra, hogy csak álneveket használjon, amikor online kommentál, és ne jelenítsen meg azonosító részleteket, ha videót küld - például a tartózkodási helyét és az arcát.

A doxxing tönkreteheti az életét, ezért legyen óvatos az interneten elérhetővé tett információkkal kapcsolatban.

Kép: Socialmediahacked a Pixabay-n keresztül, a TheDigitalArtist által, CC0 engedéllyel

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 29

Adblock
detector