Mi a port-továbbítás, és miért használja azt a VPN-sel?

Mi a port-továbbítás és miért használja ezt a VPN-sel?

A legtöbb ember a kikötő-továbbítást általában két hely egyikén használja:

 • A wifi routerén
 • A VPN-en

A port-továbbítás javíthatja a torrent sebességet, vagy lehetővé teszi az eszköz távoli elérését. A kikötői továbbítás biztonsági kockázatokat is felvethet. Ez a cikk az alábbiakat tárgyalja:

 • Mi a port továbbítás??
 • A kikötői továbbítás előnyei
 • A kikötői továbbítás kockázata
 • Hogyan továbbíthatom az útválasztót
 • Hogyan továbbíthatjuk tovább a VPN-en

Lásd még: A legjobb torzító VPN-k

A legjobb VPN port-továbbításhoz

PrivateVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.PrivateVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

PrivateVPN a legfontosabb ajánlása azoknak a felhasználóknak, akiknek port-továbbítást kell igénybe venni. Miután csatlakozik egy szerverhez, egy véletlenszerű portszám jelenik meg az alkalmazásban a leválasztás gomb alatt. Megadhatja azt a portszámot a programba, amelybe tovább szeretné továbbítani, például egy torrent klienst.

privatevpn port továbbítás ss

A PrivateVPN egy kill kapcsolóval és csatlakozó védő. Ezek megszakítják az internet-hozzáférést, és leállítják az egyes alkalmazásokat, ha a VPN-kapcsolat bármilyen okból megszakad. Megakadályozzák, hogy minden adat kiszivárogjon a titkosított alagúton kívül.

Az IPv6 és a DNS szivárgás elleni védelemmel rendelkezik, és megakadályozza a port meghibásodását. Noha kisebb szerverhálózattal rendelkezik, a sebessége meghaladja az átlagot. A streaming szolgáltatások széles skáláját feloldja, sőt Kínában is működik.

A KÖZLEKEDÉSRE VONATKOZÓ LEGJOBB VPN: A PrivateVPN egyszerű és biztonságos módszert kínál a VPN segítségével történő továbbításhoz. 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár.

Lásd még: Részletes PrivateVPN áttekintésünk

Mi a port továbbítás??

A portátirányítás lehetővé teszi az internetről érkező kapcsolatok számára, hogy privát hálózaton elérjék az eszközöket és programokat. A magánhálózat az összes wifi-útválasztóhoz csatlakoztatott eszközből vagy a VPN-hez csatlakoztatott összes felhasználóból állhat.

Ha NAT tűzfal van a helyén, és egy másik számítógép az interneten megkísérli megkezdeni a kapcsolatot az eszközzel, akkor a kapcsolat blokkolódik és eldobásra kerül. A porttovábbítás lehetővé teszi kéretlen kapcsolatok létrehozását a NAT tűzfalon keresztül bizonyos portokon, lehetővé téve az internetes eszközök számára, hogy kapcsolatot létesítsenek és hozzáférési szolgáltatásokat nyújtsanak egy helyi eszközön. Például más torrenterek letölthetnek egy megosztott fájlt az eszközéről.

Network_Address_Translation_ (fájl1)

Ahhoz, hogy megértsük, mi a port továbbítás és hogyan működik, először is meg kell értenie a NAT tűzfalakat. Mind a wifi útválasztók, mind a VPN-ek gyakran beépített NAT tűzfalakkal rendelkeznek. A wifi-útválasztóhoz vagy VPN-kiszolgálóhoz csatlakoztatott minden eszköz nyilvános IP-címet oszt meg, de egyedi privát IP-címmel rendelkezik.

NAT vagy NHálózat- Address Translation, ez az, ami sok eszköz számára lehetővé teszi egy nyilvános IP-cím megosztását. A bejövő kapcsolatok először a nyilvános IP-címen jutnak el az útválasztóra vagy a VPN-kiszolgálóra. Ezeket a kapcsolatokat ezután továbbítják az egyes eszközökhöz, a portszám és a helyi IP-cím alapján.

A kimenő kérelmekhez portszám tartozik. Amikor válasz érkezik, a portszám szerepel a telefonon, jelezve azt az eszközt, amelyhez adatokat kell küldeni.

Ha nem kért csatlakozási kérést kap, az nem csatolja a portszámot, tehát a kérést elvetik. Ilyen módon a NAT megakadályozza a rosszindulatú kérelmeket, és létrehoz egy egyszerű, de hatékony tűzfalat.

Bizonyos helyzetekben azonban engedélyeznie kell a kéretlen kapcsolatokat. A porttovábbítás lehetővé teszi a lyukak lyukasztását a NAT tűzfalon keresztül, hogy lehetővé tegyék a megadott porton címkézett bejövő kapcsolatokat. Ezeket a kapcsolatokat továbbítja a beállításokban megadott eszközre.

A kikötői továbbítás előnyei

A port-továbbítás egy útválasztón hasznos:

 • A PC, a MacBook vagy a játékkonzol távoli elérésének lehetővé tétele
 • Online játékok tárolása
 • Távoli elérés otthoni médiaszerverhez, kamerához vagy DVR-hez

A port-továbbítás VPN-en hasznos:

 • A torrent letöltési sebességének javítása
 • Vetési torrentok
 • Online játékok tárolása (dedikált IP-címmel)

A BitTorrent lehetővé teszi az eszköz csatlakoztatását más felhasználók „rajához”, akik ugyanazt a fájlt töltik le és töltik fel. A NAT tűzfalak azonban ezeket a kapcsolatokat letilthatják, csökkentve a letöltési sebességet, és esetleg megakadályozva az összes feltöltést.

A helyes fájlmegosztási etikett annyit igényel magának (feltöltés), mint ahogy pihen (letölt), és egy NAT tűzfal zavarhatja ezt. A port-továbbítás lehetővé teszi kivételek létrehozását és ezeknek a korlátozásoknak a megkerülését.

Meg kell azonban jegyezni, hogy A port-továbbítás általában nem szükséges a BitTorrent segítségével történő letöltéshez. Valójában a kockázatok meghaladhatják az előnyöket.

A kikötőszállítás kockázata

Mivel a port-továbbítás magában foglalja a kéretlen kapcsolatoknak az eszközök elérését, ez kockázatokat is jelent. Alapvetően a hackereknek most már van eszközük az eszköz távoli elérésére. Ezért sok VPN tiltja a portok továbbítását.

A kockázati szint a port-továbbítás céljától és attól függően, hogy milyen programok figyelik ezeket a nyitott portokat, eltérőek.

Ha úgy állította be a port-továbbítást az útválasztón, hogy lehetővé tegye például a PC távoli elérését és vezérlését, akkor nagyon rossz ötlet ezeknek a portoknak a szükségesnél hosszabb nyitva hagyása. A hackerek teljesen átvehetik az eszközt.

Ha csak a torrent kliens figyeli ezen a porton, akkor a hackerek nem okozhatnak sok kárt, bár továbbra is engedélyezni kell az operációs rendszer tűzfalat, és a bejelentkezéshez jelszót kell kérniük..

A port-továbbítást lehetővé tevő VPN-k sebezhetők lehetnek port nem sikerült támadásokat. Ez lehetővé teszi a támadó számára, hogy feltárja a többi felhasználó valódi IP-címét. Az áldozatoknak nem kell, hogy a támadás működéséhez engedélyezze a portok továbbítását - csak a támadónak kell továbbadnia. A VPN-szolgáltatók megakadályozhatják ezt a támadást azáltal, hogy különféle bejövő és kimenő IP-címeket állítanak fel a szerverekre, de sokan ezt nem teszik meg.

Ha olyan VPN-t választ, amely lehetővé teszi a portok továbbítását, ellenőrizze a webhelyüket és a dokumentációt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy védelmet nyújtanak-e a port meghibásodása ellen.

Hogyan továbbíthatjuk tovább a VPN-en

qbittorrent port továbbítás

Ha VPN-jében nincs beépített NAT tűzfal, akkor nem kell továbbadni - a bejövő kapcsolatok nem lesznek blokkolva. Ezenkívül a VPN titkosított alagútja megkerüli a router minden létező NAT tűzfalát, így nem kell módosítania a wifi-útválasztó beállításait..

Ha NAT tűzfal van telepítve, akkor a port-továbbításhoz a VPN-nek a port-továbbítást mint szolgáltatást kell tartalmaznia. Nem minden VPN kínál port-továbbítást, de ha igen, akkor általában beállíthatja azt a VPN alkalmazásban vagy a VPN webhely fiókbeállításaiban. Ne feledje, hogy a port-átirányítást csak meghatározott szerverekre lehet felajánlani.

A pontos folyamat a VPN-szolgáltatótól függően változhat, de az alábbiakban bemutatjuk a VPN továbbításának általános ismertetését:

 1. A port-továbbítás engedélyezése a VPN alkalmazásban vagy a VPN-fiók irányítópultján.
 2. Adja meg, mely portokat szeretné megnyitni a VPN-en.
 3. A port-továbbítást használó program, például a torrent ügyfél esetén a hallgatási portot változtassa ugyanazzal a számmal, mint az előző lépésben..
 4. Kapcsolja ki az UPnP és a NAT-PMP programozási beállításokat.

És ez az! Annak kipróbálásához, működik-e, lépjen a CanYouSeeMe.org oldalra, és írja be a továbbított portszámot. kettyenés Ellenőrizze a portot, és kapnod kell Siker üzenet.

Hogyan továbbíthatjuk tovább egy wifi útválasztón

PortForwarding

A port-továbbítás beállításának folyamata az útválasztó modelljétől és a firmware-től függően nagyon eltérő. Mindemellett az általános lépéseknek hasonlóaknak kell lenniük:

 1. Miközben csatlakozik az útválasztóhoz, keresse meg az útválasztó adminisztrációs panelt. Ezt általában úgy teheti meg, hogy megnyit egy webböngészőt, és beírja a 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 az URL-sávba..
 2. Írja be az adminisztrációs panel felhasználónevét és jelszavát. Ha még nem állította be ezeket magának, akkor online megkeresheti útválasztójának alapértelmezett felhasználónevét és jelszavát.
 3. Keresse meg a beállítások port-továbbítás szakaszát. A hely a router típusától és a firmware-től függ.
 4. Adjon hozzá egy port-továbbítási szabályt a továbbítani kívánt eszközhöz. Ehhez szükség van a helyi IP-címre és a használni kívánt portszámra.
 5. Mentse el a beállításait.

Ha nem biztos benne, hogy milyen az eszköz helyi IP-címe, akkor megtalálnia kell azt a router admin panelen a csatlakoztatott eszközök listája alatt, esetleg a DHCP beállításokban..

Statikus és dinamikus porttovábbítás

Röviden: a statikus portok ugyanazok maradnak, és a dinamikus portok minden egyes új kapcsolat létrehozásakor megváltozzák.

Ha porton továbbít útválasztón, akkor a statikus portok valószínűleg sokkal kényelmesebbek. Ez megtakarítja a portok beállításainak megváltoztatásának gondját minden új kapcsolat esetén.

Néhány VPN lehetővé teszi egy statikus port megnyitását, amely nem változik.

A dinamikus port-továbbítás azonban az is általános, mert könnyebben megvalósítható. A dinamikus portok hozzárendelése lehetővé teszi a szolgáltatók számára a fel nem használt portok újrahasznosítását és újraelosztását. De a fentiekben felsorolt ​​felhasználási esetekre, mint például a torrent és a távoli hozzáférés, nem alkalmazható.

Lásd még: A rohamok biztonságosak?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector