Működik a PIA Kínában 2020-ban? Megtudjuk

A PIA működik Kínában_ Megtudjuk

Kína internetes korlátozásai széles körűek, folyamatosan fejlődnek és nehéz megkerülni őket. A látogatók meglepődhetnek, amikor rájönnek, hogy nemcsak kormányellenes érzelmeket cenzúrálják. Valójában még olyan népszerű szolgáltatásokat is blokkolnak, mint a Facebook, a Twitter és a Skype, ami megnehezíti az otthoni emberekkel való kommunikációt..

Tekintettel arra, hogy Kína gyenge az emberi jogok terén, valamint az újságírók és tüntetők zaklatása múltra tekint vissza, hihetetlenül fontos az otthoni emberekkel való kapcsolattartás és az online tevékenységek magántulajdonban tartása.

A megfelelő VPN ezt viszonylag egyszerűvé teszi. A VPN-k titkosítják az internetes forgalmat, azaz a snoopers nem fogja látni, mit hoz fel online. Ezenkívül, mivel a VPN-ek forgalmát más országok szerverein keresztül irányítják, megkerülheti a kormány internetes szűrését, valamint hozzáférési oldalakat és szolgáltatásokat, amelyek általában Kínában nem állnak rendelkezésre.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az ország nagy tűzfala rendkívül kifinomult és folyamatosan frissül, vagyis a legtöbb VPN egyszerűen nem fog működni Kínában.

Működik-e Kínában a privát internet-hozzáférés (PIA)?

A privát internet-hozzáférés Kínában nem működik megbízhatóan. Vannak szétszórt jelentések azokról a felhasználókról, akik képesek voltak csatlakozni, de módszereikhez manuális konfigurációra van szükség, és külső gyártó parancsfájljaira támaszkodva megkerülhető az ország DNS-mérgezése. Ezenkívül számos kiszolgálót kell kipróbálnia, amíg meg nem találja a megfelelőt, feltételezve, hogy bármilyen.

Jobb lehetőség a használata ExpressVPN. Ez a szolgáltatás gyors, Kínában működik, és a legjobb osztályú biztonságot és adatvédelmet nyújtja. Míg a nagy tűzfal korábbi frissítései miatt ez a VPN-szolgáltatás ideiglenesen használhatatlanná vált, az ExpressVPN mindig is talált megoldást és röviddel később visszatérhet online. Ha olcsó alternatívát keres, akkor a NordVPN és a Surfshark egyaránt összehasonlítható, kiváló minőségű szolgáltatások.

Bár az ExpressVPN, a NordVPN és a Surfshark Kínában működnek, weboldalaik jelenleg nem érhetők el az országban. Ahhoz, hogy használni tudja őket, meg kell tennie telepítse és konfigurálja alkalmazásokat, mielőtt Kínába érkezik. Azt is javasoljuk, hogy jegyezze fel az összes szolgáltató által üzemeltetett tükörhelyet, valamint a kézi konfigurációs utasításokat, minden esetre, ha valami nem működik a várt módon.

Lásd még: Kínában működő VPN-k

Hogyan lehet megkerülni a kínai internetes korlátozásokat egy VPN segítségével

Mielőtt a VPN-t Kínában használná, néhány lépést kell tennie annak biztosítása érdekében, hogy az internet használata során mindig védelemben részesüljön..

Először engedélyezze az IPv6 és a DNS szivárgás elleni védelmet, amelyek megakadályozzák a személyes adatok véletlenszerű felfedését. Ezenkívül kapcsolja be a VPN kill kapcsolóját, hogy minden hálózati forgalom leálljon, ha a kapcsolat váratlanul elveszik.

Az alábbiakban lépésről lépésre talál útmutatást ezen szolgáltatások engedélyezéséhez az összes ajánlott VPN-n:

ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Jegyzet: Az ExpressVPN a kill kapcsolóját „hálózati zárnak” nevezi, de ezek a kifejezések felcserélhetők.

Kezdje a képernyő bal felső sarkában lévő menüikonra kattintással, Most válassza a lehetőségeket, majd kattintson a gombra Tábornok fülre a következő képernyőn. Innentől ellenőrizze, hogy van-e egy pipa a Állítsa le az összes internetes forgalmat, ha a VPN váratlanul lekapcsol választási lehetőség. Ha igen, a kill kapcsoló már engedélyezve van.

Vigye az irányt Fejlett fület. Kattints a Csak csatlakoztatott ExpressVPN DNS-kiszolgálókat használjon opció annak biztosítására, hogy a forgalmat harmadik fél soha ne látja az átvitel során, és IPv6-címek észlelésének megakadályozása csatlakozás közben az IPv6 szivárgás elleni védelem bekapcsolásának lehetősége. A DNS szivárgás elleni védelem alapértelmezés szerint engedélyezve van, és nem kapcsolható ki, tehát nem kell semmit tennie.

NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

A NordVPN IPv6, DNS és WebRTC szivárgás elleni védelme mindig be van kapcsolva, azaz nem kell manuálisan aktiválnia őket. Be kell kapcsolnia a kill kapcsolót. Ehhez kattintson a Beállítások fül az alkalmazás főképernyőjének tetején. Most görgessen le a Tábornok fülre, amíg meg nem jelenik a Internet Kill kapcsoló opciót, majd engedélyezze azt.

A NordVPN valójában speciális szerverekkel rendelkezik, amelyek szigorú online cenzúrával rendelkező országokban használhatók. Az alkalmazásnak azonban kifejezetten el kell mondania, hogy használni szeretné őket. Kattints a Fejlett fül a Beállítások oldalra, és kapcsolja be a Elhalványult szerverek funkció. Amikor visszatér a főképernyőre, látni fogja Elrablott szerverek a bal oldali listában. Erre kattintva automatikusan csatlakozik egy megfelelő szerverhez, lehetővé téve bármilyen webhely elérését Kínában.

Surfshark

SurfShark VPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Surfshark.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Először kattintson a Beállítások fül a bal oldalon. Most válassza ki Kapcsolódás alatt Tábornok cím. Innentől csak engedélyezze a Öld meg a kapcsolót lehetőséget, és kattintson a Vissza gombra az előző képernyőhöz való visszatéréshez.

Most görgessen az aljára, és kattintson a Fejlett gomb. Ügyeljen arra, hogy a NoBorders funkció engedélyezve van, mivel anélkül, hogy a Surfshark nem fog működni Kínában. Ez a szolgáltatás automatikusan védi a WebRTC, IPv6 és DNS szivárgásokat, azaz nem kell manuálisan engedélyeznie ezeket a funkciókat.

Mi a nagy tűzfal és miért létezik??

A „nagy tűzfal” egy olyan együttes kifejezés, amely Kína webcenzúra eszközeire utal. Jelenleg az ország IP-címek feketelistáit, elsöprő tartalmi korlátozásait, DNS-mérgezését és mély csomag ellenőrzését (többek között módszerekkel) használja az internetes tevékenység figyelésére és szabályozására..

Miért vannak ilyen kiterjedt korlátozások? A számítógépes információs hálózat és az információbiztonsági, -védelmi és -kezelési rendelet első szakasza szerint a kínai internetes cenzúra célja „a társadalmi rend megőrzése” és a hálózati biztonság megerősítése..

Az ötödik szakaszban meghatározott bűncselekmények azonban: elég széles ahhoz, hogy a kormány szinte bárki ellen büntetőeljárást indítson szinte mindenért. Bűncselekmény például a pletykák online terjesztése. Még ha van bizonyíték is is arra, hogy alátámaszthassa azt, amit mondasz, mégis börtönbe kerülhet azért, mert „megsemmisíti a társadalom rendjét”, „megtéveszti az igazságot” vagy „megsérti az állami szervek jó hírnevét”.

Mely webhelyeket és alkalmazásokat blokkolja Kínában?

Kínában nem áll rendelkezésre minden tiltott webhely nyilvánosan elérhető listája, de a becslések szerint a blokkolt domainek száma körülbelül 10 000 körül van. Az alábbiakban röviden áttekintjük a Kínában letiltott tartalom típusait:

 1. Üzenetkezelési szolgáltatások (Skype, WhatsApp, Telegram)
 2. Közösségi média oldalak (Twitter, Facebook, Instagram)
 3. Keresőmotorok (Google, Bing, DuckDuckGo)
 4. Streaming szolgáltatások (YouTube, Netflix, Spotify)
 5. Külföldi hírportálok (Reuters, The Washington Post, The Guardian)
 6. Felhő-tároló platformok (Dropbox, OneDrive, Google Drive)
 7. Információtárak (Wikipedia, Quora)
 8. Adatvédelmet vagy VPN-eket tartalmazó webhelyek (ExpressVPN, NordVPN, Comparitech)

Nem biztos benne, hogy egy adott webhely elérhető-e Kínában? Bármely URL-t beírhat a nagyszerű tűzfal eszközbe, hogy megtudja, bár érdemes szem előtt tartani, hogy a kínai internetes korlátozásokat gyakran frissítik, ami azt jelenti, hogy még akkor is, ha egy webhelyet jelenleg nem blokkolunk, nem garantáljuk, hogy az elérhető lesz, amikor érkeznek Kínába.

Bajba kerülök, ha VPN-t használok Kínában?

Annak ellenére, hogy blokkolva vannak, ha azokat a kormány nem hagyja jóvá előzetesen, Kínában a VPN-k valójában nem illegálisak. Valójában a vállalkozások folyamatosan használják őket, hogy távoli munkavállalók férjenek hozzá a vállalati hálózatokhoz. A kormány azonban valószínűleg azt reméli, hogy az emberek úgy döntenek, hogy a működő VPN-hez való hozzáférés túl nehéz, és feladják.

Ennek fényében, tekintettel Kína nemrégiben tett nehézkesen reagáló reakciójára a hongkongi tüntetőkre és az arcfelismerési technológia egyre növekvő használatára, minden eddiginél fontosabb az ön személyes adatainak védelme az ország látogatásakor..

A kínai adatmegőrzési jogszabályok rendkívül összetettek. Ezért határozottan javasoljuk, hogy mielőtt Kínában próbálna használni a VPN-t, ismerkedjen meg a vonatkozó törvényekkel.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6

Adblock
detector