Működik az IPVanish Kínában? Itt van, amit tudnia kell

Az IPVanish Kínában működik

Kínában van a világ egyik legnagyobb cenzúrájú internetesje. Az ország nem csupán blokkolja azoknak a szervezeteknek a weboldalait, amelyek nem értenek egyet a kormánygal, hanem korlátozza a szolgáltatások, például a Facebook, a WhatsApp és a Twitter hozzáférését is, megnehezítve a turistákat abban, hogy otthoni kapcsolattartásba kerüljenek a barátokkal és a családdal. Az újságírók, tiltakozók és külföldi vendégek széles körű zaklatása mellett elengedhetetlen, hogy lépéseket tegyen a biztonság és névtelenség biztosítása érdekében Kínában.

Ennek legegyszerűbb módja a VPN használata. Ez titkosítja a forgalmat, megakadályozva, hogy az internetszolgáltató (ISP) és a kínai hatóságok olvassa el azt. A VPN-k lehetővé teszik a forgalom átirányítását más országok szerverein keresztül is, azaz hozzáférhetnek olyan webhelyekhez és szolgáltatásokhoz, amelyeket általában Kínában blokkolnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ország nagy tűzfala folyamatosan frissül, és ennek eredményeként a legtöbb VPN nem fog működni. Az alábbiakban elmagyarázzuk, használható-e Kínában az IPVanish.

Az IPVanish Kínában működik?

Az IPVanish Kínában nem működik, bár ez a szolgáltatás útmutatást nyújt a kézi konfiguráláshoz arra az esetre, ha mégis szeretné kipróbálni. Mivel azonban a kínai kormány e szolgáltatás sok IP-címét feketelistára jegyezte be, valószínűtlen, hogy megtalálja a módját, hogy az IPVanish önmagában működjön Kínában.

Ehelyett javasoljuk a használatát ExpressVPN. Ez a szolgáltatás Kínában megbízhatóan működik, és még azokon a ritka esetekben is, amikor a Nagy tűzfal frissítése offline módra kényszeríti, általában röviddel később fel van telepítve és fut. Ha inkább egy olcsó alternatívát szeretne, a NordVPN és a Surfshark egyaránt kiváló választás.

Míg az ExpressVPN, a NordVPN és a Surfshark Kínában működnek, a kormány jelenleg korlátozza a weboldalak elérését. Emiatt, Fontos, hogy a Kínába érkezés előtt regisztráljon és telepítse a VPN-t. Az is jó ötlet, ha a manuális telepítési utasításokat és a VPN által működtetett tükörhelyek részleteit mentheti, csak abban az esetben, ha a VPN nem működik, amikor megérkezik.

Lásd még: Kína legjobb VPN-jei, amelyek továbbra is működnek 2019-ben

Hogyan lehet biztonságosan böngészni Kínában egy VPN segítségével

A jó hír az, hogy ha ExpressVPN-t használ, akkor nem kell manuálisan konfigurálnia semmit: csak csatlakoznia kell a kívánt ország szerveréhez, és a szokásos módon böngészhet az interneten. Annak érdekében azonban, hogy teljesen anonim legyen az interneten, azt is javasoljuk, hogy engedélyezze a VPN néhány egyéb beállítását.

A fenti szolgáltatások mindegyike védelmet nyújt a DNS és az IPv6 szivárgások ellen. Tartalmaznak egy kill kapcsolót is, amely automatikusan leállítja az adatátvitelt, ha elveszíti a kapcsolatot a VPN-sel. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan lehet aktiválni ezeket a funkciókat és hozzáférhet minden olyan webhelyhez, amely tetszik, amikor Kínában tartózkodik.

ExpressVPN

ExpressVPN2020. január

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.ExpressVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Jegyzet: Az ExpressVPN gyakran utal a kill kapcsolójára mint „hálózati zárra” a súgóban található cikkekben; ezek a kifejezések felcserélhetően használhatók.

Kattintson a bal felső sarokban lévő menüikonra, majd válassza a lehetőséget Opciók. Vigye az irányt Tábornok fülre, és engedélyezze a Állítsa le az összes internetes forgalmat, ha a VPN váratlanul lekapcsol választási lehetőség. Most kattintson a Fejlett fülre, és ellenőrizze IPv6-címek észlelésének megakadályozása csatlakozás közben és Csak csatlakoztatott ExpressVPN DNS-kiszolgálókat használjon.

NordVPN

NordVPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.NordVPN.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Kezdje a kattintással Beállítások a képernyő tetején. Nyissa meg a Tábornok fülre, és aktiválja a Internet Kill kapcsoló. Ennek a szolgáltatásnak az IPv6, a DNS és a WebRTC szivárgás elleni védelem alapértelmezés szerint engedélyezve van, és nem kell manuálisan konfigurálni.

Az NordVPN felhasználóknak azt is el kell mondaniuk a szolgálatnak, hogy szeretnének speciális elmosódott kiszolgálókat használni. Ehhez térjen vissza a beállítások oldalra, és kattintson a gombra Fejlett. Váltás a Elhalványult szerverek választási lehetőség. Végül térjen vissza a NordVPN fő képernyőjére és kattintson a gombra Elhalványult szerverek a bal oldali listában, hogy automatikusan csatlakozzon a megfelelő szerverhez.

Surfshark

SurfShark VPN

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Weboldal: www.Surfshark.com

Pénzvisszafizetési garancia: 30 NAP

Kattintson a Beállítások opció a bal oldalon. Most válassza ki Kapcsolódás és engedélyezze a Öld meg a kapcsolót választási lehetőség. Menjen vissza a beállítások oldalra, nyissa meg a Fejlett fülre, és aktiválja a Surfshark-t NoBorders funkció. Ez lehetővé teszi Kínában való szabad böngészését az interneten.

Miért cenzúrálja Kína az internetet??

A kínai internetes korlátozások célja, hogy megóvják az embereket az olyan anyagokatól, amelyek kárt okozhatnak, félrevezethetnek vagy megoszthatnak. A probléma az, hogy a kormánynak önkényesen kell eldöntenie, melyik tartalom alkalmas az állampolgárok számára. Ennek eredményeként a Nagy Tűzfalat gyakran használják a pártatlan hírforrásokhoz, a Kommunista Pártot negatív fényben mutató weboldalakhoz és a közösségi médiához való hozzáférés blokkolására (mivel ezek a platformok megnehezítik a szabad információáramlás megakadályozását)..

A kínai internetes cenzúrával foglalkozó legfontosabb jogszabály a számítógépes információs hálózat és az információbiztonság, -védelem és -kezelési rendelet. kényelmesen, a tartalom blokkolásának kritériumai széles körűek és értelmezhetők. Az ötödik szakasz például a pletykák terjesztését bűncselekménnyé teszi. Azóta mindazt igazolják, a pletykák helyszíneinek bezárásától a korrupciót kitett újságírók üldözéséig.

Mely webhelyeket és szolgáltatásokat blokkolja Kínában?

Habár nincs teljes listája az összes blokkolt weboldalról Kínában, 2018 szeptemberétől kb. 10 000 webhely volt elérhetetlen. Az alábbiakban felsoroltuk a Kínában tiltott tartalom típusait, és ezekből néhány példát:

 1. Közösségi média oldalak (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Kommunikációs alkalmazások (WhatsApp, Gmail, Skype)
 3. Streaming szolgáltatások (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Keresőmotorok (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 5. Pártatlan hírportálok (The Guardian, NYTimes, Reuters)
 6. Felhő-tárolási szolgáltatások (Dropbox, Google Drive, Mega)
 7. Adatvédelem és VPN webhelyek (OpenVPN, ExpressVPN, Comparitech)
 8. Pártatlan információ forrásai (Wikipedia, Archívum, Quora)

Ha nem biztos abban, hogy egy adott webhely blokkolva van-e, akkor a Great Firewall ellenőrzőnk segítségével megtudhatja. Ne feledje, hogy az új webhelyek folyamatosan blokkolva vannak. Mint ilyen, akkor is, ha egy webhely jelenleg hozzáférhető, valószínűleg nem az lesz, amikor ténylegesen Kínába érkezik.

Mi a teendő, ha a VPN váratlanul leáll?

Sajnos várhatóan időszakos leállások tapasztalhatók, ha VPN-t használ Kínában. A legtöbb fő szolgáltatás, mint például az ExpressVPN és a NordVPN, néhány óra múlva készen áll a biztonsági mentésre és működésre. Időközben valójában nincs más, amit megtehetsz, csak várhatsz.

Ilyen helyzetekben biztonságban maradhat, bár ehhez Kínába érkezés előtt egy kis felkészülés szükséges. Jegyezze fel a VPN ügyfélszolgálatának e-mail címeit, valamint az esetleges tükörterületeket. Ne feledje: a felhőalapú tárolás Kínában nem érhető el, ezért ezeket az információkat helyben, ideális esetben egy jelszóval védett fájlba kell mentenie. Ez a megközelítés biztosítja, hogy még akkor is, ha a VPN hosszabb ideig nem működik, továbbra is lehetősége van kapcsolatba lépni szolgáltatójával..

Problémákat okozhatok egy VPN használatával Kínában?

A VPN-k műszakilag nem illegálisak Kínában, ám ezekhez nehéz hozzáférni, részben a nagy tűzfal miatt, részben azért, mert legalább egy alkalmazásbolt megakadályozza a felhasználókat a VPN-ek telepítésében, ha Kínában élnek. Ennek ellenére, mivel letartóztatják a VPN-szolgáltatókat, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak az internetes megfigyelésre, elengedhetetlen, hogy Kínában védje magánéletét.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1

Adblock
detector