NordVPN Kínában: Íme, amit tudnod kell

Működik a NordVPN Kínában_

A NordVPN működik Kínában?

Noha a legtöbb VPN nem működik Kínában, van néhány, köztük a NordVPN. Kína korlátozásait részletesebben tárgyaljuk, és magyarázza el, hogyan kell használni a NordVPN-t Kínában, beleértve fontos tipp az iPhone felhasználók számára.

Szakértői tipp: Míg a NordVPN jól működik Kínában, a NordVPN weboldala blokkolva van. Ha Kínába utazik, ez azt jelenti, hogy utazás előtt regisztrálnia kell és töltse le a VPN-t.

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg több mint 70% -ot a NordVPN-en

A legtöbb ország valamilyen típusú blokkolást alkalmaz az illegális anyagot tároló webhelyekhez való hozzáférés korlátozására. A probléma az, hogy Kínában sokkal szigorúbb korlátozások vannak, mint a legtöbb helyen. Blokkolja az olyan népszerű webhelyeket, mint a Facebook, a Wikipedia, a Twitter, a Google (beleértve a Google Docsot és a Drive-ot) és a YouTube. Ez megnehezíti az utazók számára a kapcsolattartást otthona barátaival, ugyanakkor megszakítja az országgal kapcsolatos semleges információk szolgáltatását, és megnehezíti a nemzetközi csapat részeként történő munkát..

Megkerülheti ezeket a korlátozásokat, és normál módon hozzáférhet az internethez, ha VPN-hez csatlakozik. Ezek titkosítják a forgalmat, és a szervereken keresztül továbbítják a világ más tájain. Ez nem csak lehetővé teszi a kínai internetes cenzúra teljes megkerülését, ezenkívül megakadályozza az internetszolgáltatót (ISP) és a kormányt, hogy ellenőrizze tevékenységeit.

Hogyan lehet megkerülni az NordVPN Kína nagy tűzfalát??

A NordVPN egyike azon kevés VPN-szolgáltatásoknak, amelyek megbízhatóan működnek Kínában. Van néhány trükkö, amelyet a detektálás elkerülésére használ: először is, maga Kínában nem kínál kiszolgálót. Ez azt jelenti, hogy a NordVPN-nek nem kell eleget tennie Kína összetett adatmegőrzési jogszabályainak, és kiküszöböli a szolgáltatás hardveréhez való kormányzati beavatkozás kockázatát..

Másodszor, az NordVPN „eltakarított szervereket” kínál. Ezeket kifejezetten azokban az országokban fejlesztették ki, ahol erősen korlátozott az internet-hozzáférés. Az NordVPN érthetően habozik elmagyarázni, hogy ezek a szerverek megkerüljék az állam által előírt korlátozásokat. Ez valószínűleg magában foglalja a felhasználói forgalom álcázását, hogy jobban hasonlítson a szokásos HTTPS tevékenységekre.

Hogyan kell használni a NordVPN-t Kínában?

A NordVPN fő weboldala Kínában jelenleg nem érhető el. Az ügyfélszolgálat egy működő tüköroldalra irányíthatja Önt (amely csak a fő webhely másolata, elérhető egy másik URL-címről). Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezeket offline állapotban is lehet igénybe venni egy pillanatra, így a legjobb cselekedet regisztráljon és telepítse a NordVPN-t, mielőtt Kínába érkezik.

NordVPN China

ÖSSZEFÜGGŐ: NordVPN áttekintés

Az iOS-felhasználók továbbra is használhatják ezt a szolgáltatást Kínában IKEv2-kapcsolat manuális beállításával, de a Windows, Linux, MacOS és Android rendszeren történő kapcsolódás legegyszerűbb módja egy elhalványult szerver használata. Ezek engedélyezéséhez nyissa meg a NordVPN alkalmazást, és kattintson a Beállítások opció a bal felső sarokban.

Ezután görgessen a lista aljára, és kattintson a gombra Speciális beállítások megjelenítése. Lát egy figyelmeztetést, de csak kattintson a Tudom, mit csinálok gomb. Nos, keresse meg Elrablott szerverek a listában, és kattintson a váltógombra annak engedélyezéséhez.

Ha visszatér az alkalmazás kezdőképernyőjére, látnia kell egy Elrablott szerverek opció a lista tetején, a bal oldalon. Ha rákattint, automatikusan csatlakozik a legjobb szerverhez, de kiválaszthat egyet az adott országból is, ha a jobb oldali hárompontos ikonra kattint..

Miután csatlakoztatta, te vagy szabadon böngészhet az interneten, ahogy általában. Ha a választott szerver nem működik, azt javasoljuk, hogy próbálkozzon egy másik helyről. Ha továbbra is problémái vannak, az ügyfélszolgálatnak képesnek kell lennie arra, hogy segítséget nyújtson egy kiszolgáló meghatározásával, amely még mindig működik, vagy útmutatást nyújt az eszköz konfigurálásához az elmosódott szerverek használatához..

Az ügyfélszolgálat a nap 24 órájában, hétfőn keresztül elérhető, és ha ezek nem tudják megoldani a problémát, akkor kihasználhatja a lehetőséget A NordVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciája teljes visszatérítés igénylése.

Miért blokkolja Kína bizonyos webhelyeket??

Nyilvánvalóan Kína korlátozza az internetet, hogy megvédje polgárait a káros anyagoktól vagy ideológiáktól. Ezeknek a korlátozásoknak azonban a hatálya gyakran növekedett, különös tekintettel a hírek vagy vélemények cenzúrázására, amelyek kedvezőtlen helyzetbe hozzák a Kínai Kommunista Pártot..

Pontosabban, a számítógépes információs hálózatról és az internetes biztonságról, a védelemről és a menedzsmentről szóló rendelet (1997) ötödik szakasza bűncselekménnyé teszi az internetet hazugságok elmondására, az igazság torzítására, pletykák terjesztésére vagy az állami szervek jó hírnevének megsértésére. - Itt van a probléma ez a megfogalmazás szándékosan homályos: nem határozza meg, hogy bármilyen pletyka mentesül, például: az újságíróktól kezdve a hírességek pletykáinak kiadóinak mindenki veszélybe sodorhatja a büntetőeljárást.

Milyen webhelyek és szolgáltatások vannak blokkolva?

Comparitech China Great Firewall ellenőrző

Noha lehetetlen pontosan tudni, hány oldalt cenzúráznak Kínában, a legfrissebb becslések szerint a blokkolt domainek száma körülbelül 10 000-re tehető. Az alábbiakban felsoroltunk néhány olyan tartalomtípust, amelyhez Kína szárazföldi része nem érhető el:

 1. Közösségi média oldalak (Facebook, Twitter, Instagram)
 2. Üzenetküldő oldalak (WhatsApp, Snapchat, Gmail, Slack, Telegram)
 3. Streaming webhelyek (Netflix, YouTube, Twitch, Spotify)
 4. Híroldalak (BBC, NYTimes, The Guardian, Reuters)
 5. Semleges információforrások (Wikipedia, Quora, Scribd)
 6. Felhő-tároló platformok (Google Drive, Google Docs, Dropbox, Mega)
 7. Keresőmotorok (Google, DuckDuckGo, Yahoo)
 8. VPN-hez kapcsolódó anyagok (VPN-webhelyek, általános információk és telepítési útmutatók)

Más VPN-k működnek Kínában?

Mivel néhány VPN lehetővé teszi, hogy megkerülje a kínai nagy tűzfalat, a kínai kormány nagy hangsúlyt fektetett a hozzáférés korlátozására. Ezenkívül blokkolják még a VPN működésével kapcsolatos alapvető információkat is. Sok VPN-szolgáltatónál nincs idő és erőforrás a megoldás megtalálásához. Ez azt jelenti, hogy a Kínában működő VPN-k listája folyamatosan rövidebb lesz.

Jelenleg csak egy maroknyi szolgáltatás (a NordVPN-en kívül), amelyek megbízhatóan csatlakozhatnak: az ExpressVPN, az Ivacy, a StrongVPN és a VyprVPN néhány példa.

Fontos megjegyezni, hogy ezen szolgáltatások mindegyik webhelye blokkolva van Kínában. Egyes szolgáltatások hivatalos tükröző oldalakat állítottak fel, amelyek lehetővé teszik a hozzáférést Kínában, ez nem garantált. Mint ilyen, határozottan javasoljuk, hogy regisztráljon egy VPN szolgáltatónál és telepítse a szoftvert az ország meglátogatása előtt.

Lásd még: Az ExpressVPN működik Kínában?

Kínai VPN GYIK

A VPN-ek biztonságosak-e Kínában??

Noha Kínában a VPN használatát szigorúan korlátozzák, azt egyenesen nem tiltották meg. Végül is a vállalkozások folyamatosan használják a VPN-ket, így a nemzetközi alkalmazottak biztonságosan hozzáférhetnek egy megosztott intranethez. Kína azonban csak a vállalkozások számára engedélyezi a jóváhagyott VPN-k használatát. Ennek eredményeként a VPN-alkalmazásokat nem lehet csak az üzletekből letölteni, mint például a világ többi részén.

Kína VPN-törvényei rendkívül összetettek, és a felhasználói tapasztalatok személyenként változnak. Erősen javasoljuk, hogy megismerkedjen a vonatkozó jogszabályokkal, mielőtt Kínában próbálna használni a VPN-t.

A VPN webhelyem elérhetetlen - mit tegyek??

Ha már Kínában tartózkodik, akkor nem sok mindent tehet, ha a VPN webhelyét hirtelen blokkolja. Mint ilyen, jobb, ha proaktív: ha Kínába érkezik, azt javasoljuk, hogy jegyezze fel az eszközéhez alternatív URL-eket, támogatási e-mail címeket és manuális csatlakozási folyamatokat..

Gondoljon arra, hogyan tárolja ezeket az információkat. Ha a VPN váratlanul lecsökken, akkor nem fog hozzáférni a felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz vagy az üzenetküldő webhelyekhez. Ideális esetben a releváns információkat egy helyileg tárolt, titkosított fájlban tárolnák egy jelszóval védett eszközön.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy egy webhely blokkolva van-e vagy sem?

Ha hamarosan Kínába indul, és nem biztos abban, hogy elérhető lesz-e egy adott webhely, akkor a Nagy Tűzfal eszközzel előzetesen ellenőrizheti. A blokkolt webhelyek listája azonban gyakran frissül. Mint ilyen, nem garantált, hogy egy adott webhely továbbra is elérhető lesz, amikor megérkezik.

Összefüggő:

 • NordVPN felülvizsgálat
 • NordVPN kupon
 • NordVPN vs ExpressVPN
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 47

Adblock
detector