NordVPN vs Internet hozzáférés (PIA)

Mivel oly sok VPN-szolgáltató kínál saját egyedi szolgáltatásait, nehéz lehet eldönteni a különféle szolgáltatások között. Ma megfigyelhetjük, hogy két fő VPN, a NordVPN és a Private Internet Access (PIA) milyen jól teljesít szolgáltatásaik különféle szempontjait illetően. Ezzel képesek leszünk méltányosan és pontosan mérlegelni az egyik erősségeit és gyengeségeit a másikkal szemben, lehetővé téve, hogy eldöntsük, melyik az átlagos felhasználó számára a legjobb választás..

NordVPN vs PIA

Főbb

NordVPN

  • Feloldhatja a legnépszerűbb streaming szolgáltatások blokkolását
  • Streaming-optimalizált szerverek
  • Rendkívül testreszabható biztonsági lehetőségek

Privát internet-hozzáférés

  • Gyors, de olcsó
  • Anonim regisztráció lehetséges
  • Kipróbált és tesztelt nem naplózási politika

Árazás & kedvezmények

NordVPN PIA
Előfizetési időszakok Egy hónap Egy hónap
Hat hónap Egy év
Egy év Két év
Két év
Különleges ajánlat 75% kedvezmény a hároméves tervre 58% kedvezmény a PIA két éves előfizetésére
Havonta a legmagasabb ár $ 11.95 $ 6.95
Havi legalacsonyabb ár $ 2.99 $ 2.91
Egyéves ár $ 83,88 $ 39.95
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 7 nap

Noha a NordVPN havi-ára szinte kétszerese a PIA-nak, a különbség gyorsan csökken, mivel az előfizetés hossza növekszik. Valójában a kétéves NordVPN terv alig több mint egy dollárval drágább minden hónapban. Ezenkívül a NordVPN sokkal hosszabb pénz-visszatérítési garanciaidőt kínál: 30 nap a PIA hétéhez. Mint ilyen, feliratkozhat a NordVPN üzletre, hogy nyaralása alatt hatékonyan megkapja a VPN-lefedettséget; csak ne felejtse el törölni, mielőtt a pénz-visszafizetési garancia lejár.

NORDVPN DEAL: Takarítson meg itt 75% -ot és csökkentse havi költségeit mindössze 2,99 dollárra azáltal, hogy kiválasztja a NordVPN hároméves tervét.

PRIVÁT Internet-hozzáférési ajánlat: Csökkentse a költségeket 58% -kal a PIA kétéves szerződésével. Ez havi 2,91 dollárba kerül.

Jellemzők

NordVPN PIA
Egyidejű kapcsolatok 6 5
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Kézi telepítésű eszközök Set-top boxok, útválasztók Linux, set-top boxok, útválasztók
Osztott alagút Nem Nem
Ingyenes extrák Böngésző-kiterjesztések a Firefox és a Chrome számára. A hirdetések és a rosszindulatú programok blokkolása A Firefox, a Chrome és az Opera böngészőbővítményei

A magán-Internet hozzáférés és a NordVPN egyaránt hasonló többplatformos támogatást kínálnak. Mindegyik alkalmazást kínál az operációs rendszerek széles skálájához, de a NordVPN rendelkezik egy egyszerű parancssori telepítővel Linux platformon, míg a PIA-t manuálisan kell telepíteni. Vannak kiterjesztések a legnépszerűbb böngészőkhöz. hfontos, hogy ne feledje, hogy a VPN-kiterjesztések csak a böngésző forgalmát titkosítják, és nem rejtik el az IP-címüket, amikor P2P-hálózatokat vagy más webes alkalmazást használnak.

A NordVPN tartalmaz egy további biztonsági funkciót, a CyberSec nevű elemet. Ez a meglátogatott oldal a káros webhelyek ismert listájával együtt automatikusan leállítja az oldal betöltését, ha van egyezés. Ezenkívül blokkolja a hirdetéseket is, így nincs szükség további, nem mindig legitim böngészőbővítményekre. A legjobban, hogy a CyberSec megakadályozza, hogy eszköze botnet részeként kerüljön felhasználásra, még akkor is, ha azt már rosszindulatú programokkal fertőzték meg..

Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi több eszköz egyidejű védelmét, bár a NordVPN-nek van némi előnye, hat kapcsolat megengedett, szemben a PIA ötvel. Érdemes megjegyezni, hogy bármelyik szolgáltatást telepítheti az útválasztóra, és automatikusan megvédi a hozzá csatlakoztatott eszközöket; ez a legjobb módszer háztartásában lévő összes eszköz biztonságos rögzítésére, mivel az útválasztó csak egyetlen kapcsolatnak számít.

Feloldó képességek

NordVPN PIA
Streaming szolgáltatás
Netflix Igen - megerősítve az USA-ban,
Egyesült Királyság, Kanada, Németország,
Franciaország, Japán,
Ausztrália, Finnország
Nem
Hulu USA, Japán USA, Japán
Sky Go Igen Igen
Amazon Prime Video Igen Nem
BBC iPlayer Igen Nem
ABC Nem Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

Amint az a fenti táblázatból látható, a NordVPN-nek nincs problémája a rendelkezésre álló legnépszerűbb streaming szolgáltatások feloldásával. Még képes megkerülni a földrajzi korlátozásokat olyan hírhedten makacs platformon, mint a Netflix és a BBC iPlayer. Ezzel szemben a PIA csak a kisebb, általában regionális platformok megbízható feloldását tudja feloldni. Az egyetlen kivétel itt a Hulu, ahol a PIA ugyanolyan jól teljesít, mint a NordVPN.

Kína

A magán-Internet hozzáférés műszakilag Kínában működik, bár a szolgáltatás fenntartása „nagyon nehéznek” bizonyult a vállalat számára. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem tudja időnként csatlakozni, és Kínában a PIA-ra nem kell támaszkodni.

Az NordVPN-nek viszont kevés problémája van a Kína nagy tűzfalának megkerülésével. A felhasználók többségének képesnek kell lennie arra, hogy a normál módon csatlakozzon, de vannak olyan dedikált szerverek is, amelyek erősen korlátozott helyeken használhatók. A NordVPN webhelyét jelenleg Kínában blokkolják, de e-mailben ([email protected]) vagy az alternatív URL-ek egyikével kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal, hogy működő regisztrációs oldalt találjanak..

Beállítás és interfész

NordVPN PIA
Automatikus beállítási varázsló Windows, MacOS, LinuxAndroid, iOS Windows, MacOS, Android, iOS
Fő helyválasztás Térkép alapú, lista alapú List-alapú
Extrák a beállítási oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

Ezeknek a VPN-eknek tiszta, nem szennyezett mobilalkalmazásuk van. Különösen az NordVPN nagyszerűen néz ki, térképalapú főképernyővel és alul egy kis helyet a kontextuális lehetőségekhez. A felhasználók egyetlen kattintással megvédhetik magukat, és akár úgy is dönthetnek, hogy gyorsan csatlakoznak a szolgáltatás dedikált IP, P2P-re optimalizált vagy dupla VPN szerveréhez közvetlenül a kezdőképernyőn.

A NordVPN mobilalkalmazás képernyői

A PIA valójában mobilalkalmazásának két verziója van: az egyik közvetlenül elérhető a PIA webhelyéről, a másik pedig a Google Play Áruházból. Szóval mi a különbség? Nos, az alkalmazásbolt verziója nem tartalmazza a MACE - a PIA kombinált hirdetés-blokkolóját és rosszindulatú program-leolvasóját. Ezen kívül a két alkalmazás gyakorlatilag azonos.

A PIA minimalista kezdőképernyőjével rendelkezik egy gyors csatlakoztatási csúszkával, a régióválasztási menüvel és a felhasználó aktuális nyilvános IP-címével. Ugyanakkor nagyobb választási lehetőségeket tartalmaz a beállítások menüben, ideértve a PIA indítását, amikor az eszköz elindul, és megváltoztatja a titkosítási beállításokat..pia mobilalkalmazás 1

A NordVPN azonban sokkal felhasználóbarátabb asztali alkalmazással rendelkezik. Fenntartja a térkép alapú főoldalt, de lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kívánt helyet a listából válasszák ki, ha szeretnék. A beállítások menü széles körű irányítást kínál a VPN-hez való csatlakozás módja felett, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen csak nyomják meg a gombot olyan lehetőségekhez, mint például a helyi hálózatok számára láthatatlanok, a protokoll megváltoztatása vagy az automatikus csatlakozás indításkor.

NordVPN országválasztás

Ezzel szemben a PIA asztali alkalmazás a tálcán található. A legtöbb szolgáltatáshoz egyszerűen az ikonra kattintva férhet hozzá. Automatikusan elrejti magát, amikor minimalizálja is, ami kisebb bosszantást okozhat, ha megpróbál követni a konfigurációs útmutatót. Ennek ellenére megfelelő számú lehetőséget kínál, beleértve az automatikus hirdetésgátlást és a DNS / IPv6 szivárgás elleni védelem be- és kikapcsolását..  

PIA tálca menü

Szerverek és teljesítmény

NordVPN PIA
Szerver országok 62 33
A szerverek száma összesen 5152 3152

2000-rel több szerverrel, mint a PIA-val, és szinte kétszer annyi országot fed le, az NordVPN az infrastruktúra szempontjából elsőbbséget élvez.. Ez különösen nyilvánvaló olyan területeken, mint Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság, ahol a NordVPN több száz szerverrel rendelkezik, mint a riválisuk.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az NordVPN lehetővé teszi a felhasználók számára a földrajzilag korlátozott platformok feloldását a helyek szélesebb köréből. Mivel azonban általában csak néhány szerver található kisebb országokban, akkor nem biztos, hogy ugyanazt a sebességet fogja elérni, mint például az Egyesült Államok szerveréhez való csatlakozás esetén. A PIA jó munkát végzett a kiszolgálói klaszterek létrehozása mellett a legkeresettebb helyeken, és mint ilyen, a legtöbb ember számára elég jól fog működni.

Csak a PIA asztali alkalmazásával választhat kiszolgálót egy adott városban, bár nem alapértelmezés szerint. Be kell lépnie a beállítások menübe, és válassza a „Csatlakozás régiónként” lehetőséget. A NordVPN azonban ezt a funkciót kínálja mobilalkalmazásában. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a közeli szerverhez, csökkentve ezzel a kapcsolat késleltetését, tehát nem világos, miért nem szerepeltetett a NordVPN ezt a kiegészítő információt. Ez azt is jelenti, hogy az asztali számítógépek felhasználói számára a városi vagy állami szintű földrajzi korlátozások által lefedett események streamingének egyetlen módja az, ha egy ország minden szerverét megpróbálják külön-külön megvizsgálni, hogy működik-e.

Nézze meg az alábbi táblázatot, hogy megtudja, mely országokban vannak a NordVPN és a PIA szerverek:

NordVPNPIA
Albánia
Argentína
Ausztrália
Ausztria
Azerbajdzsán
Belgium
Bosznia és Hercegovina
Brazília
Bulgária
Kanada
Chile
Costa Rica
Horvátország
Ciprus
Cseh Köztársaság
Dánia
Egyiptom
Észtország
Finnország
Franciaország
Grúzia
Németország
Görögország
Hong Kong
Magyarország
Izland
India
Indonézia
Olaszország
Írország
Izrael
Japán
Lettország
Luxemburg
Macedónia
Malaysia
Mexikó
Moldova
Hollandia
Új Zéland
Norvégia
Lengyelország
Portugália
Románia
Oroszország
Szerbia
Singapore
,b>Szlovákia
Szlovénia
Dél-Afrika
Dél-Korea
Spanyolország
Svédország
Svájc
Taiwan
Thaiföld
pulyka
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Egyesült Államok
Ukrajna
Vietnam

Biztonság

NordVPN PIA
VPN protokollok OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-128, AES-256
Az OpenVPN vezérlőcsatorna titkosítása RSA-4096 RSA-4096
Álcázástechnika Obfsproxy Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Testreszabható kill kapcsoló Gyilkos kapcsoló (csak asztali)
DNS állapot Privát DNS Privát DNS

A NordVPN és a PIA egyaránt lehetővé teszi az OpenVPN protokollok (UDP és TCP) használatát. Ez jó egyensúlyt kínál a sebesség és a biztonság között. Megjegyzés: ezek a szolgáltatások PPTP, L2TP és IKEv2 támogatást kínáltak, de ez már nem ez a helyzet.

NordVPN beállítások menü

Bár mindkét VPN-nek van egy kill kapcsolója, a NordVPN jobb. Azt is választhatja, hogy csak a meghatározott alkalmazások forgalmát pusztítja el, ha a kapcsolat csökken. A PIA mobilalkalmazása tartalmaz egy kill kapcsolót is, de ezt nem testreszabhatja; be- vagy kikapcsolva. Bármelyik szolgáltatást elindíthatja, amikor az eszköz elindul.

PIA beállítások menü

Az NordVPN Obfsproxy-alapú szoftvert használ annak elrejtésére, hogy VPN-t használ. Egyes kormányok és intézmények a Deep Packet Inspection (DPI) szolgáltatást használják bizonyos típusú webes forgalom figyelésére és blokkolására. Az Obfsproxy csak megváltoztatja a forgalmat, hogy jobban hasonlítson az elfogadott forgalmatípusokra és mintákra. Ilyen módon biztonságosan használhatja az internetet, még azokban az országokban is, ahol messzemenő online cenzúra áll fenn.

Magánélet

NordVPN PIA
HQ bázis Panama MINKET
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Felhasználói adatok a regisztrációhoz Email cím Email cím
Névtelen fizetési lehetőségek Bitcoin, Litecoin, Dash, Ethereum, Monero Menta, BitPay, 32 kriptovaluta, beleértve a Bitcoint, az Ethereumot és a Litecoint

Szinte minden VPN azt állítja, hogy „nincs napló”. Noha az esetek nagy részében azt találja, hogy apró betűvel vagy szándékosan homályos nyilatkozatok mögött rejtettek, rögzítenek bizonyos felhasználói információkat. Itt fontos megkülönböztetni a csatlakozási naplókat (például a csatlakozási időt és a használt szervert) és a tevékenységi naplókat (például a meglátogatott webhelyeket). Tehát, mennyire privát a NordVPN és a Privát Internet hozzáférés szolgáltatás?

Az NordVPN székhelye Panamában található, amelyre nem vonatkoznak az adatmegőrzési törvények. Másrészről, a PIA az Egyesült Államokban található, amely az 5 Eyes ország egyike. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági ügynökségek jogi nyomást gyakorolhatnak a felhasználói információk elérése és megosztása céljából az 5 szem többi tagjával: az Egyesült Királysággal, Ausztráliával, Kanadával és Új-Zélanddal.. Annak elkerülése érdekében, hogy ez problémát jelentsen, a magán Internet hozzáférés szigorú bejelentkezési szabályokkal rendelkezik.

A PIA valójában kétszer vizsgálta meg a nem naplózási igényét a bíróságon. Mindkét esetben a vállalat nem tudott részleteket megadni egy adott felhasználó kapcsolódási idejéről, csatlakozási dátumairól vagy tevékenységeiről. Az egyetlen információ, amelyet a szolgáltatás tárol, az az e-mail cím, amellyel feliratkozik. Ennek eredményeként ha úgy dönt, hogy regisztrál egy elmenő e-mail címre, és fizet a sok támogatott kripto pénznem egyikével, tevékenységeit nem lehet visszakeresni.

A NordVPN hasonló politikával rendelkezik, és semmilyen naplót nem tart. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle kriptovalutákkal fizetjenek, de kevesebb elfogadott, mint a PIA esetén. A tisztesség kedvéért a PIA itt kívül esik, és nem sok nagyobb VPN fogad el néhánynál több anonim fizetési módot..

Configuration

NordVPN PIA
Cím kiosztása Közös Közös
Statikus IP-cím lehetséges Igen, a következő helyeken:

USA (Buffalo, Los Angeles, Dallas, Matawan), Németország, Egyesült Királyság, Hollandia

Nem
DDoS védelem Igen Nem
NAT tűzfal Igen Igen

A NordVPN ebben a tekintetben egyértelmű nyertes. DDoS elleni szervereket biztosít, sőt lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy statikus IP-címet szerezzenek a négy ország egyikében (bár ez többletköltséget jelent). Míg a statikus IP-cím megnehezíti a pálya online lefedését, sokkal kevésbé valószínű, hogy automatikus csalásmegelőzési intézkedéseket indít, például amikor bejelentkezik online banki szolgáltatásába, miközben csatlakozik egy külföldi szerverhez.

Mindkét szolgáltatás megosztott cím-elosztást használ. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki csatlakozik egy adott szerverhez, egyidejűleg megosztja az IP-címet. Még ha ezek a szolgáltatások tevékenységi naplókat is vezetnének (amelyeknek nincsenek), akkor nem lehet megmondani, hogy melyik ügyfél lép fel egy adott webhelyre.

A NordVPN és a PIA NAT tűzfalat tartalmaz. Ez a meglehetősen általános technológia: még otthoni útválasztónál is van egy beépített. A probléma az, hogy VPN használatakor a forgalom titkosítva van, és az útválasztó nem tudja megmondani, hová küldje el. Ehelyett a VPN tűzfala gondoskodik erről, küldve a bejövő csomagokat bárhová tervezték, és elutasítja a kéretlen vagy gyanús csomagokat. Jól működik, de nem bolondbiztos; A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk a NAT tűzfalak és a kiegészítő védelem kombinálását, például az operációs rendszerbe beépített tűzfalat.

Vevőszolgálat

NordVPN PIA
Élő chat Igen Nem
Jegy-támogatás Igen Igen
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 4 óra, 15 perc 8 óra, 45 perc
Telefonos támogatás Nem Nem
Kereshető tudásbázis Igen Igen
Videó útmutatók Igen Igen

A NordVPN több lehetőséget kínál a felhasználóknak a támogatással való kapcsolatfelvételre bármilyen probléma esetén; 24 órás élő chat van, amely a leggyorsabb, a válaszok általában másodpercek kérdése alatt érkeznek meg. Ezen felül elérhető e-mail és jegy-támogatás. A PIA csak jegy- és e-mail támogatást kínál, így általában számíthat arra, hogy hosszabb ideig vár, mielőtt segítséget kap. Ezenkívül a támogatási rendszer használatához regisztrálnia kell egy fiókot (nem feltétlenül fizetett), mivel a PIA támogatási e-mail címére nem kért leveleket figyelmen kívül hagyja..

Mindkét szolgáltatás tartalmaz kereshető tudásbázisokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan megtalálják a választ a leggyakoribb problémákra. A NordVPN egy kicsit jobb, mivel magában foglalja a videó áttekintéseit bizonyos feladatokhoz, például a kapcsolat elhárításához. A NordVPN útmutatóinak nagy részét azonban videók helyett lépésről lépésre mutatják be. A PIA szinte az összes oktatóanyagában képernyő helyett videókat használ videó helyett, de 11 videó tartalmaz a szolgáltatás használatának alapvető szempontjait.

Három kérdést tettünk fel az ügyfélszolgálatonként minden szolgáltatáshoz, hogy felmérjük, mennyire reagálnak az ügyfelek kérdéseire. Mivel a NordVPN élő csevegést kínál, de a magán-Internet hozzáférés nem a tisztességes összehasonlítás érdekében az összes alábbi kérdést e-mailben nyújtotta be. A kettő egyértelmű, általános kérdés, amelyre a vállalatok valószínűleg előre megválaszoltak. A harmadik kérdés azonban kissé trükkösebb, és részletesebb választ igényelt.

NordVPN
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés?
A NordVPN az 5 szem egyikében található? 6 óra, 54 perc 1 Igen
Milyen titkosítást használ az NordVPN? 2 óra, 2 perc 1 Igen
Hogyan telepíthetem a NordVPN-et LibreELEC eszközökre? 3 óra, 48 perc 1 Igen
PIA
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés?
A PIA az 5 szem egyikében található? 11 óra, 7 perc 1 Igen
Milyen titkosítást használ a PIA? 3 óra, 19 perc 1 Igen
Hogyan telepíthetem a PIA-t LibreELEC eszközökre? 11 óra, 50 perc 1 Igen

A NordVPN rendkívül részletes választ adott a végső kérdésre, kiegészítve egy lépésről-lépésre szóló útmutatóval a VPN-kliens telepítésére a Kodi-alapú operációs rendszerre. Válaszai gyorsak voltak, és általában laikus szempontból magyaráztak minden kérdést. A PIA-nak a válaszadása jóval hosszabb időt vett igénybe, de a felvetett kérdéseket ugyanilyen hatékonyan tudta kezelni.

A nyertes: NordVPN

NordVPN

A NordVPN és a privát internet-hozzáférés kiváló, tiszteletben tartott szolgáltatások. A PIA különösen költséghatékony marad, miközben valódi nulla naplózási szolgáltatást és nagy sebességet nyújt. Hogy az említett, A legtöbb ember számára a NordVPN jobb választás, és mi magyarázatot adunk az alábbiakban.

Először is, könnyebb a streaming a NordVPN segítségével. Ez a szolgáltatás felszabadítja a magas szintű streaming platformok szélesebb körét, és szervereinek csaknem kétszer annyi országban van szolgáltatása, mint a PIA-nak. Nagy sebességgel és több mint 5000 szerverrel világszerte, bármilyen probléma nélkül, bárhol a világon, élő HD videókat közvetíthet.

A NordVPN megkönnyíti a segítségnyújtást, ha küzd. Általában néhány másodperc alatt kaphat segítséget élő csevegés útján, és vannak lépésről lépésre készített videók, amelyek segítenek a leggyakoribb akadályok felkutatásában. A PIA rendszere viszont néhány további lépést igényel, beleértve egy ingyenes fiók regisztrálását és a rendszerre vonatkozó részletes adatok megadását, még a szolgáltatással kapcsolatos általános kérdésekre is..

Végül, a NordVPN 30 napos pénz-visszatérítési garanciával jár, szemben a PIA hét napjával. Ha több ideje van a szoftver kipróbálására, az összes különféle eszközre telepítésére és az adatfolyamra történő felhasználásra, akkor jobb képet kaphat arról, hogy az Ön számára megfelelő-e vagy sem. Végül, függetlenül attól, hogy a NordVPN vagy a Privát Internet hozzáférést használja, a személyes adatok és a rendszer biztonsága garantált.

Lásd még: ExpressVPN vs NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 61

Adblock
detector