NordVPN vs PureVPN

nordvpn vs purevpn

Repere

NordVPN

  • Conexiuni rapide și stabile
  • Mai multe servere decât majoritatea altor VPN-uri
  • Securitate extrem de personalizabilă
  • Capabil să deblocheze servicii de streaming majore în străinătate

PureVPN

  • Servere în peste 140 de țări
  • Deblochează cele mai populare servicii de streaming
  • O mulțime de opțiuni avansate de securitate
  • Conceput cu novici în minte

Prețuri și reduceri

NordVPN PureVPN
Perioadele de abonament O luna O luna
Un an Trei luni
Doi ani Un an
Trei ani
Oferta speciala 75% din reducerea unui plan pe trei ani Reducere de 73% la planul anual
Cel mai mare preț pe lună $ 11.95 $ 10.95
Cel mai mic preț pe lună $ 2,99 $ 2,95
Preț de un an $ 83.88 $ 35.40
Banii inapoi garantat 30 de zile 31 de zile

Majoritatea planurilor NordVPN durează mai mult de un an. Este disponibil un abonament lunar, dar structura de prețuri a acestui serviciu este clar concepută pentru a permite utilizatorilor să se angajeze în abonamente pe termen lung. În schimb, PureVPN oferă două planuri care durează mai puțin de un an, deși cu reduceri abrupte pentru cei care aleg planul anual.

Aceste servicii au un preț relativ egal, cu o diferență de doar un dolar între ei în ceea ce privește planurile lor lunare. Cu toate acestea, între un an și doi ani, PureVPN avansează cu o marjă considerabilă; NordVPN pur și simplu nu poate concura cu reducerile pe termen mediu ale PureVPN. Acestea fiind spuse, cei care caută acoperire pe termen lung vor observa că peste trei ani, decalajul prețurilor se va închide din nou, NordVPN va percepe 107,55 USD și PureVPN, 106,20 USD.

Ambele VPN-uri oferă o lungă garanție de returnare a banilor. PureVPN este cu o zi mai lungă decât NordVPN, dar valoarea acestui lucru este discutabilă, deoarece după 30 de zile, ar trebui să aveți o idee bună dacă doriți sau nu să continuați să utilizați serviciul.

Cea mai bună ofertă pentru NordVPN: Înscrie-te la o afacere de trei ani și primește 75% reducere.

Cea mai bună ofertă pentru PureVPN: Economisiți 73% pentru un plan anual.

Caracteristici

NordVPN PureVPN
Conexiuni simultane 6 5
Aplicații de sistem de operare Windows, MacOS, Linux, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (aplicația iOS nu este disponibilă în prezent)
Instalarea manuală a dispozitivelor Routere, set-top box-uri Linux, routere, set-top box-uri
Tunelarea despărțită Nu da
Accesorii gratuite Ad-blocker, protecție împotriva malware, extensii de browser pentru Chrome și Firefox, protecție wifi automată Blocare de reclame, protecție împotriva malware, addon Kodi, extensii de browser pentru Chrome și Firefox

Când vine vorba de suport multi-platform, NordVPN are avantajul. Nu numai că are aplicații pentru cele mai populare sisteme de operare, ci include și un instalator simplu și cu două linii pentru sistemele Linux. Între timp, PureVPN acceptă dispozitivele Windows, MacOS și Android, însă aplicația iOS pentru moment nu este disponibilă și nu există nicio indicație despre când sau dacă se va reveni.

Cu toate acestea, PureVPN are câteva caracteristici atractive pe care NordVPN nu le are. De exemplu, dispune de un addon oficial Kodi care vă permite să transmiteți în siguranță sisteme „doar-suficient-OS” precum LibreELEC și OpenELEC, fără a fi nevoie de soluții de la terți. Utilizatorii pot profita, de asemenea, de funcționalitatea sa de divizare a tunelurilor pentru a dicta ce aplicații (dacă există) pot trece prin VPN necriptate. Între timp, NordVPN oferă protecție wifi automată care se conectează la VPN ori de câte ori utilizați o rețea wifi.

În caz contrar, cel puțin în această privință, ambele servicii sunt relativ similare. Ambele oferă blocarea automată a anunțurilor și scanarea malware, de exemplu. Fiecare include, de asemenea, extensii pentru browserele web Google Chrome și Mozilla Firefox. in orice caz, este important să înțelegem diferența între o extensie de browser și o aplicație VPN: aceasta din urmă criptează întregul trafic în timp ce prima criptează doar traficul browserului și nu vă va permite să utilizați în siguranță rețele P2P, aplicații de mesagerie dedicate sau orice alte programe cu care se confruntă internet pe dispozitivul dvs..

Capacități de deblocare

NordVPN PureVPN
Serviciul de streaming
Netflix SUA, Marea Britanie, Canada,
Australia, Japonia, Olanda
SUA, Marea Britanie
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video da da
BBC iPlayer da Nu
ABC Nu Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

Ambele servicii sunt capabile să deblocheze o gamă largă de platforme de streaming. Acestea fiind spuse, NordVPN poate debloca în mod sigur serviciile încăpățânate, inclusiv BBC iPlayer. De asemenea, permite utilizatorilor să acceseze un număr mai mare de biblioteci Netflix specifice fiecărei țări, ceea ce poate fi considerat doar un plus. Nici unul dintre ei nu este în măsură să deblocheze ABC, dar acest canal are măsuri de georestrucție mult mai puternice în vigoare decât majoritatea altor platforme regionale și continuă să fie o problemă pentru majoritatea VPN-urilor de pe piață..

China

Site-ul PureVPN susține că funcționează în China, dar acest lucru nu mai este adevărat. Motivul probabil este că guvernul chinez a depus eforturi considerabile în blocarea accesului la site-urile și software-ul VPN. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că utilizatorii nu sunt în măsură să contacteze asistența sau să descarce actualizări ale software-ului care ar putea rezolva problema.

NordVPN, pe de altă parte, funcționează perfect în China. Va trebui să-l configurați pentru a utiliza serverele oftalmate în prealabil, dar ulterior, veți putea naviga pe internet liber. Principalul site web al NordVPN nu este disponibil în China. Acestea fiind spuse, puteți contacta asistența clienților pentru a găsi un site alternativ care să funcționeze. Având în vedere dificultatea instalării unui VPN în China, vă recomandăm cu fermitate să înființați NordVPN înainte de a ajunge în țară.

Configurare și interfață

NordVPN PureVPN
Asistent automat de configurare Windows, Linux, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, Amazon Fire (iOS nu este disponibil în prezent)
Selectarea locației principale Pe hartă / pe listă Bazată pe listă
Setări suplimentare de pagini da da
Mobil prietenos da da

Aplicația pentru desktop NordVPN este la fel de clară și neclintită pe măsură ce vin. Există o listă de țări disponibile pe partea stângă și un afișaj bazat pe hartă în partea dreaptă, precum și o filă în partea de sus care vă permite să accesați meniul de setări. De asemenea, veți vedea un avertisment înainte de a putea modifica orice setări avansate. Acest lucru reduce riscul de a schimba accidental ceva important.

Captură de ecran NordVPN desktop

Aplicația sa mobilă este și mai simplă. Eludează selectorul de țări bazat pe listă în favoarea unei abordări complet bazate pe hartă. Există, de asemenea, un buton de conectare mare și acces rapid la serverele specializate (proiectate pentru rețelele P2P, utilizarea dublei VPN și adresele IP dedicate) chiar pe ecranul de pornire. Meniul de setări a fost redus într-o oarecare măsură, iar funcționalitatea switch-ului nu mai este prezentă, dar puteți alege totuși să folosiți servere nefixate, să vă conectați automat la VPN și să blocați reclame și malware.

Aplicația desktop a PureVPN este puțin mai complexă. Există o listă de țări pe ecranul de start (și o bară de căutare în cazul în care doriți o locație mai puțin populară), dar puteți schimba și un alt mod (libertate internet, IP dedicat, securitate / confidențialitate sau partajare de fișiere) ) accesând meniul de setări. Numărul mare de opțiuni disponibile ar putea fi un lucru copleșitor pentru începători, dar este probabil ca utilizatorii experimentați să aprecieze.

Captură de ecran PureVPN

Aplicația mobilă a PureVPN este mai ușor de utilizat. Din ecranul de start, vă puteți conecta la cel mai bun server, puteți alege o țară (sau un oraș) la care să vă conectați sau puteți alege un server optimizat pentru o anumită sarcină. Meniul lipsește unele dintre opțiunile de configurare mai avansate, dar în caz contrar, există diferențe funcționale minime între versiunile desktop și cele mobile ale acestui software.

Servere și performanță

NordVPN PureVPN
Țări server 62 141
Numărul total de servere 5179 2,100+

NordVPN și PureVPN adoptă abordări diferite atunci când vine vorba de rețeaua lor. De exemplu, PureVPN încearcă să acopere cât mai multe țări, în timp ce NordVPN se concentrează pe furnizarea cât mai multor servere în fiecare locație. Cu o rețea atât de mare (mai mult de două ori dimensiunea PureVPN), NordVPN face mai probabil ca utilizatorii din zonele cu trafic mare să obțină o conexiune cu latență scăzută, chiar și la orele de vârf.

Ar trebui să rețineți că 82 din locațiile PureVPN rulează prin servere virtuale. Acest lucru înseamnă că, în loc să aveți servere în aceste țări, traficul dvs. este dirijat prin alt server din altă parte a lumii și făcut ca să pară originar din regiunea dorită. Serverele virtuale nu sunt rare; ele sunt adesea utilizate atunci când asigură accesul în țările în care costul sau infrastructura fac imposibilă menținerea serverelor fizice.

Ambele VPN-uri vă permit să alegeți în ce oraș doriți un server. Acestea fiind spuse, întrucât NordVPN are atât de multe servere la nivel mondial, de obicei are mai multe orașe din care să alegeți (cel puțin în țările mai mari). De exemplu, NordVPN permite utilizatorilor să se conecteze în 20 de orașe din SUA, în timp ce PureVPN oferă doar 12.

Aruncați o privire mai jos pentru a vedea fiecare țară în care aceste VPN-uri au servere:

NordVPNPureVPN
Afganistan
Albania
Angola
Algeria
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaidjan
Bangladesh
Bahamas
Bahrain
Barbados
Belgia
Belize
Bermuda
Bolivia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Brunei Darussalam
Bulgaria
Cambogia
Canada
capul Verde
Insulele Cayman
Chile
China
Columbia
Costa Rica
Croaţia
Cuba
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Dominica
Republica Dominicana
Ecuador
Egipt
El Salvador
Estonia
Etiopia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Ghana
Grecia
Grenada
Guatemala
Guyana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Italia
Irlanda
insula Barbatului
Israel
Jamaica
Japonia
Iordania
Kazahstan
Kenia
Kârgâzstan
Kuweit
Laos
Letonia
Liban
Lichtenstein
Lituania
Luxemburg
Macau
Macedonia
Madagascar
Malta
Mauritania
Mauritius
Malaezia
Mexic
Moldova
Monaco
Mongolia
Muntenegru
Montserrat
Maroc
Olanda
Noua Zeelanda
Nicaragua
Niger
Nigeria
Norvegia
Oman
Panama
Papua Noua Guinee
Pakistan
Paraguay
Peru
Filipine
Polonia
Portugalia
Puerto Rico
Qatar
România
Rusia
Arabia Saudită
Senegal
Serbia
Seychelles
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Sri Lanka
Surinam
St Lucia
Suedia
Elveţia
Siria
Tadjikistan
Taiwan
Tanzania
Tailanda
Trinidad și Tobago
Tunisia
Curcan
Turkmenistan
Insula Turks și Caicos
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Venezuela
Vietnam
Insulele Virgine
Yemen

Securitate

NordVPN PureVPN
Protocoale VPN OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2 OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Tehnologia de tuns Obfsproxy Nici unul
Securitatea aplicației Ucide întrerupătorul Ucide întrerupătorul
Stare DNS DNS privat DNS privat

Ambele VPN-uri vă permit să utilizați protocoalele OpenVPN (TCP sau UDP), L2TP, PPTP și IKEv3. PureVPN vă permite, de asemenea, să vă conectați prin SSTP. Această includere nu este deosebit de utilă, deoarece OpenVPN este la fel de rapid și sigur și funcționează cu o gamă mai mare de sisteme de operare. NordVPN și PureVPN utilizează fiecare criptarea AES de 256 biți, ceea ce este efectiv de neatins în momentul scrierii, dar tastele RSA ale NordVPN sunt de două ori mai mari decât PureVPN și, ca atare, sunt mai greu de fisurat.

Ambele servicii includ un comutator de ucidere. Acest lucru blochează automat tot traficul web dacă sunteți deconectat brusc de la VPN. În plus, fiecare își folosește propriile servere DNS. Acest lucru împiedică o terță parte gazdă să aibă acces la traficul dvs. și permite fiecărui VPN să mențină controlul asupra confidențialității dvs. în orice moment.

Pagina cu setări PureVPN

NordVPN oferă chiar și servere specializate pentru utilizare în țările în care internetul este restricționat sau cenzurat. Aceste servere nefocalizate nu vă permit doar să ocoliți restricțiile regionale; de asemenea, vă redistribuie traficul pentru a ascunde faptul că utilizați un VPN.

Meniul setărilor NordVPN

intimitate

NordVPN PureVPN
Baza de sediu Panama Hong Kong
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin, Dash, Etherium, Litecoin, Monero, Zcash Diverse criptomonede și cărți cadou

NordVPN operează din Panama, în timp ce PureVPN are sediul în Hong Kong. Panama nu are legi cu privire la păstrarea datelor, ceea ce este ideal pentru o companie VPN. Tehnic, nici Hong Kong-ul, dar este încă o parte din punct de vedere tehnic din China, care are unele dintre cele mai vaste cenzuri pe internet din lume. Ambele VPN vă permit să vă înscrieți în mod anonim (folosind o adresă de e-mail de urgență și plătind în cryptocurrency), ceea ce înseamnă că activitățile dvs. nu vă pot lega.

NordVPN nu păstrează jurnalele. Nimic, inclusiv adresa IP sursă, timestamp-urile, volumul de date sau site-urile vizitate nu sunt înregistrate. PureVPN susține că nu înregistrează nicio informație de identificare personală, dar în 2017, a furnizat adresa IP a utilizatorului și timestamp-urile în timpul unei anchete FBI. Noua politică de confidențialitate a PureVPN spune că aceste informații nu mai sunt înregistrate, dar cu încrederea utilizatorilor săi încălcată o dată, potențialii abonați au tot dreptul să rămână sceptici.

configurație

NordVPN PureVPN
Alocarea adresei Impartit dedicat
Este posibilă adresa IP statică Da, în Germania, Olanda,
Marea Britanie și SUA (Buffalo, Dallas,
Matawan, Los Angeles)
da
Protecție DDoS Nu Da (taxă suplimentară)
Firewall NAT da da

Alocarea adreselor funcționează diferit pentru fiecare dintre aceste VPN-uri. NordVPN folosește metoda partajată, în care toată lumea conectată la un server dat are aceeași adresă IP. Acest lucru este mai bun pentru confidențialitate, deoarece nu există nicio modalitate de a spune ce utilizator a accesat site-ul web la un moment dat. NordVPN vă permite să obțineți o adresă IP statică, dar aceasta costă suplimentar.

În contrast, PureVPN oferă fiecărui utilizator propria adresă IP dedicată. Acest lucru înseamnă că este mai ușor să îți urmărești activitățile pe internet, dar reduce și riscul de a declanșa accidental sisteme de prevenire a fraudei (precum cele folosite de banca ta) atunci când te autentifici folosind un VPN. Nici VPN nu păstrează jurnalele de trafic, astfel încât aceasta nu este o problemă cu adevărat.

NordVPN nu mai oferă servere specifice anti-DDoS, ci doar pentru că toate serverele lor protejează împotriva acestui tip de atac. Cu PureVPN, puteți plăti suplimentar în fiecare lună pe PureVPN, permite utilizatorilor să plătească suplimentar în fiecare lună pentru filtrarea DDoS. Fără acest lucru, sunteți protejat până când nu au fost primite 3 TB de solicitări.

Pentru a fi corect, orice VPN va atenua atacurile DDoS într-un anumit grad, deoarece atacatorul va inunda rețeaua VPN cu cereri în loc de router. Chiar și în cazul unui atac masiv DDoS, tot VPN-ul dvs. trebuie să facă este să schimbați adresa IP a serverului.

Serviciu clienți

NordVPN PureVPN
Chat live Da (în casă) Da (în casă)
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 14 ore, 6 minute 2 ore, 42 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da da

Atât NordVPN, cât și PureVPN beneficiază de asistență 24/7 din partea unei echipe din cadrul chat-urilor live. Am trimis fiecare mesaje în mai multe momente diferite din zi și am constatat că un răspuns a fost primit întotdeauna prompt, de obicei în doar câteva secunde. Cu toate acestea, personalul PureVPN pare să se bazeze mai ales pe răspunsuri pregătite în prealabil și, ocazional, trebuie să facă presiuni pentru a da răspunsuri mai specifice.

Fiecare serviciu oferă asistență bazată pe bilete, o bază de cunoștințe căutabile și ghiduri video pentru rezolvarea problemelor întâlnite frecvent. Aceste videoclipuri nu sunt disponibile direct pe site (cu toate acestea, tutorialele bazate pe site folosesc capturi de ecran în schimb); acestea sunt găzduite pe canalele YouTube respective ale NordVPN și PureVPN.

Deși în cele mai multe cazuri, cea mai bună opțiune este să folosiți chat-ul live, am trimis, de asemenea, trei întrebări prin e-mail la fiecare dintre aceste servicii. Acest lucru ne-a permis să vedem cât de repede utilizatorii pot primi ajutor cu mai multe probleme tehnice. Mai jos, veți găsi întrebările pe care le-am pus și rezultatele acestor teste.

NordVPN
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
NordVPN mă va proteja de atacurile DDoS? 11 ore, 44 minute 1 da
NordVPN îmi va reduce viteza de internet? 12 ore, 38 minute 1 da
Pot folosi NordVPN în țări cu cenzură strictă pe internet? 17 ore, 58 minute 1 da
PureVPN
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
PureVPN mă va proteja de atacurile DDoS? 4 ore, 43 minute 1 da
Vă va reduce PureVPN viteza de internet? 3 ore, 10 minute 1 da
Pot folosi PureVPN în țările cu cenzură strictă pe internet? 15 minute 2 da

PureVPN a răspuns la solicitările de e-mail în mod semnificativ mai rapid decât NordVPN, dar răspunsurile sale au fost adesea link-uri de o singură linie pentru a ajuta pagini sau direcții pentru asistența de chat live a serviciului. În schimb, NordVPN a durat mai mult să răspundă, dar, de obicei, a inclus mai multe informații relevante în răspunsurile lor, de exemplu, oferind o regulă generală pentru estimarea impactului serviciului asupra vitezei rețelei..

Câștigătorul: NordVPN

Pagina de start NordVPN.

Să fim clar: NordVPN și PureVPN sunt VPN-uri de înaltă calitate, cu multe de oferit. Acestea fiind spuse, credem NordVPN este alegerea mai bună pentru utilizatorii obișnuiți.

NordVPN vă oferă libertatea de a face orice doriți online. Este rapid, capabil să deblocheze cele mai populare platforme de streaming din străinătate și chiar funcționează în țări precum China, unde este extrem de dificil să accesezi internetul mai larg. Există, de asemenea, dimensiunea pură a rețelei. Cu toate că PureVPN acoperă o mare parte a lumii, NordVPN nu utilizează servere virtuale și de obicei are mai multe servere în locații cu trafic mare.

Securitatea este unul dintre punctele cele mai puternice ale NordVPN. Are o selecție de caracteristici unice, inclusiv opțiunea de a vă conecta la Tor prin VPN sau de a utiliza două VPN-uri simultan. Când considerați că oferă și criptare puternică, un comutator de oprire specific pentru aplicație și protecție împotriva DNS, IPv6 și a scurgerilor de redirecționare a porturilor, este clar că NordVPN vă valorează confidențialitatea. Cel mai bun lucru este că acest VPN vă permite să vă înregistrați în mod anonim și nu înregistrează nicio informație care vă poate identifica.

Cea mai bună ofertă pentru NordVPN: Înscrie-te la o afacere de trei ani și primește 75% reducere.

Cea mai bună ofertă pentru PureVPN: Economisiți 73% pentru un plan anual.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 18

Adblock
detector