PeerBlock vs VPN: Melyik a jobb megoldás a torrentinghez?

Arc nélküli nő a Peerblock cikkhez
A PeerBlock egy tűzfalalkalmazás, amely Internet Protocol (IP) feketelistákat használ annak megakadályozására, hogy egyes IP címek kapcsolódjanak a számítógépéhez. A PeerBlock egyik lehetséges felhasználása az égetők, hogy elkerüljék a torrent megfigyelő ügynökségek általi észlelést. Ez úgy történik, hogy megtagadja a számítógépéhez az ügynökség IP-címeitől való hozzáférést, ily módon megakadályozva őket abban, hogy megtudják, hogy Ön egy torrent raj részét képezi.

Az IP feketelisták elképzelése általában hibás. Konkrétan, az a gondolat, hogy a dedikált torrentmegfigyelő társaságok nem képesek könnyen megbotlani olyan törékeny dolgokat, mint egy IP feketelistája, vágyálomnak tűnik..

Fekete és engedélyezési lista

Noha a feketelistára és a feketelistára vonatkozó fogalmak a számítógépes biztonságra vonatkozóan hasonlóaknak tűnhetnek, nagyon különböznek egymástól. whitelisting csak az Ön által kifejezetten felsorolt ​​IP-címeket engedélyezi hogy csatlakozzon a számítógépéhez. Feketelista engedélyezi az összes IP-címet, kivéve azokat, amelyeket kifejezetten felsorolt kapcsolódni. Mindkét fogalomnak megvan a helye, de a feketelistán sokkal kevésbé megbízható.

Az IP feketelisták koncepciójának hibája az IP címek dinamikus jellege miatt. Az interneten minden eszköznek van IP-címe, de nem képes megbízhatóan azonosítani egyetlen személyt vagy számítógépet, mivel az IP-címeket a tulajdonosok folyamatosan újraelosztják. Ezért az a gondolat, hogy egyetlen IP azonosítja a blokkolni kívánt társaságot, nem igazán érvényes.

Továbbá, a torrent megfigyelés esetén az ebben részt vevő vállalatok érdeke az, hogy elkerüljék az Ön feketelistáját, tehát sokféle eszközt alkalmaznak az észlelés elkerülésére..

Az IP-listák megbízhatósága

A PeerBlock feketelistájának konkrét megvalósítása az IBlocklist.com listáinak használata. Számos IP-lista létezik kategóriákba bontva, például ügynökségek és országok.

Néhány lista integritásának gyors teszteléseként megvizsgáltam az orosz és nigériai IP listákat. Öt IP-t találtam a nigériai fájlban, amelyeket a MaxMind GeoLite adatbázisa más országokhoz tartozóként azonosított, és több mint 100 az orosz fájlban, amelyeket más országokhoz tartoztak..

Ez egy meglehetősen tipikus példa arra, hogy miként válhatnak átmeneti IP-címek. Nem könnyű megmondani, hogy mely IP-címek helyesek-e, de az inkonzisztencia rámutat arra, hogy mennyire kevés hitnek kell tulajdonítani egy IP-címet, amely pontosan ábrázolja a másik oldalon található gépről származó lényeges információkat..

Az valódi IP-cím felfedése

Most, hogy megállapítottuk, hogy a feketelistákban vannak IP-k, amelyeknek nem szabad ott lenniük, nem túl nagy ugrás az ellenkezőjének feltételezésére: igaz, hogy vannak olyan IP-k, amelyeknek ebben a blokklistában kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy a PeerBlock nem blokkolja őket, így az IP-k tulajdonosai csatlakoztathatják a számítógépet. Ezután részt vehetnek ugyanabban a torrent-rajban, amelyben részt vesz, és láthatják az Ön IP-címét.

A BitTorrent ügyfél fenti képernyőképe a MacOS-hoz mutatja, hogy a raj más résztvevőinek IP-címei mennyire könnyen elérhetők. A főablak alsó vázában megtalálható a letöltött torrent mindenkiének fordított DNS-je.

A gyors jobb egérgombbal megoldódnak a DNS-bejegyzések, és felfedik az IP-címet. Ez egy rövid lépés az IP Whois futtatásától annak meghatározása érdekében, hogy az internetszolgáltató rendelkezik-e azzal az IP-címmel, amely viszont személyesen azonosíthat téged.

Bittorrent társ-IP lista
Azt is érdemes megjegyezni, hogy minden blokkolt IP lelassítja a torrent sebességet. Egyesek szerint a PeerBlock által használt IBlocklist listák túlságosan sok IP-t tartalmaznak, ami valószínűnek tűnik, figyelembe véve a gyors GeoIP teszt eredményeit. Úgy tűnik továbbá, hogy előfizetés szükséges az IBlocklist listák naprakészen tartásához, bár kezdetben probléma nélkül tudtam hozzáadni a listákat a PeerBlock-hoz. A listák frissítése nélkül, azok megvásárlása nélkül frissíteni kell a Peerblock programot, és újra kell telepíteni.

Lista hozzáadása a Peerblock-hoz

A VPN jobb megoldás

Bittorrent társaik listája

A VPN jobb megoldás, mint a PeerBlock, mivel a VPN elrejti a valódi IP-címét. Ez tagadja annak szükségességét, hogy a PeerBlock-hoz hasonló alkalmazás legyen, mivel nem kezdetben teszi ki a valódi IP-címét. Ha egy megfigyelő ügynökség sikeresen elkerüli a feketelistát, és látja az Ön IP-címét, akkor csak a VPN IP-címét fogják látni. Ugyancsak néhány VPN „kill kapcsolóval” érkezik, amely blokkolja az összes internetes forgalmat, kivéve, ha a VPN létrejön. Ha VPN-je váratlanul leesik, a kill kapcsoló biztosítja, hogy az Ön IP-címét véletlenül ne tegye ki a rajnak.

Az összes VPN nem egyenlő. A torrenthez használni kívánt VPN-k fontos jellemzői a sebesség, a megosztott IP-címek és a megszakító kapcsoló. 

A sebesség szükségessége magától értetődő. A hálózati kapcsolathoz hozzáadott minden réteg növeli a késleltetést. Ennek egyszerűen nincs lehetősége, de egy gyors VPN-szolgáltató minimalizálhatja a hatást.

A VPN anonimitásának egy része attól függ, hogyan kezeli az IP-cím hozzárendelését. Azok a VPN-k, amelyek megosztott IP-címeket használnak, jobbak a torrent-okhoz, mert sok ember egyszerre használja az IP-t. Ezért nehezebb abban az időben visszakeresni az ön számára a rajban látható IP-címet.

A kill kapcsoló egy másik nagyon fontos funkció. A VPN zavaró lehet, és váratlanul lekapcsolhatja a kapcsolatokat. A legtöbb VPN-ügyfél újrakapcsolódik, amikor ez megtörténik, de rövid időn keresztül, amíg újracsatlakozik, az Ön valódi IP-címe ki lehet téve a rajnak. A kikapcsolás funkció megakadályozza, hogy ez megtörténjen, mert blokkolja az internetes tevékenységeket, amíg a VPN-kapcsolat helyre nem áll.

Nézze meg a Torrentinghez tartozó legjobb VPN-ekről szóló cikkünket, ahol további információt szerezhet arról, hogy mely VPN-ek a legmegfelelőbbek.

Győződjön meg arról, hogy a VPN működik

Miután beállította a VPN-t, érdemes lehet biztosítani, hogy a várt módon működik-e. Vannak különféle IP-ellenőrző webhelyek, amelyek lehetővé teszik az IP-cím ellenőrzését. Ha ellátogat egy olyan webhelyre, mint a Mi az én IP-jam a futó VPN-sel, akkor ellenőrizni fogja, hogy mások mit látnak.

Annak megtekintéséhez, hogy az IP-címe hogyan jelenik meg kifejezetten a BitTorrent kliensben, használhat egy BitTorrent nyomkövető webhelyet, például az IPMagnet. Mágneskapcsolatot biztosít a BitTorrent klienshez. Miután ezt megtette, a webhely megmutatja, milyen IP-t hirdet a raj számára.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 49 =

Adblock
detector