Privát internet-hozzáférés vs PureVPN

Privát internet-hozzáférés (PIA) és a PureVPN: mindkettő ismert, jó hírű VPN; de melyik az átlagos felhasználó számára jobb? Ennek megismerése érdekében megvizsgáltuk, hogy ezek a szolgáltatások mennyire teljesítenek nemcsak a biztonság szempontjából, hanem a teljes felhasználói élmény szempontjából is. Ennek során tisztességes és átfogó összehasonlítást készítettünk a PIA és a PureVPN összehasonlításáról, amelyet az alábbiakban talál.

Tipp: Ha figyelembe veszi ezt a két VPN-t, akkor a CyberGhost és a NordVPN-nek fel kell tüntetnie a listán. Az árak összehasonlíthatók, és mind a PIA-t, mind a PureVPN-t magasabbra értékeljük.

Privát internet-hozzáférés (PIA) vs. PureVPN

Főbb

Privát internet-hozzáférés

  • Átfogó védelem alacsony áron
  • Szigorú bejelentkezési tilalom
  • Alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS számára

PureVPN

  • Kezdőbarát felület
  • Képes felszabadítani a főbb streaming platformokat
  • Alkalmazások Windows, MacOS, Android, Amazon Fire és iOS *

* IPVanish - Az iOS alkalmazás ideiglenesen nem érhető el becsült visszatérési dátum nélkül

Árképzés és kedvezmények

PIA PureVPN
Előfizetési időszakok Egy hónap Egy hónap
Egy év Három hónap
Két év Egy év
Különleges ajánlat 58% kedvezmény kétéves tervek esetén Takarítson meg 70% -ot kétéves előfizetéseknél
Havonta a legmagasabb ár $ 6.95 $ 10.95
Havi legalacsonyabb ár $ 2.91 $ 2.99
Egyéves ár $ 39.95 $ 35.88
Pénzvisszafizetési garancia 7 nap 31 nap

A PIA és a PureVPN ugyanolyan előfizetési periódust kínál, és hasonló akciókkal rendelkeznek. A PureVPN kétéves terve azonban 68% -os kedvezményt tartalmaz, szemben a PIA 59% -ával. Első pillantásra ez a kedvezőbb ajánlat, de a PureVPN a drágább szolgáltatás, és még ezzel a kedvezménnyel sem felel meg a PIA egyéves árainak.

Ugyanakkor a PureVPN sokkal hosszabb pénz-visszafizetési garanciát kínál: hét nap helyett 31 nap. Ez sokkal több időt biztosít a felhasználónak a szoftver tesztelésére, különféle eszközökre történő telepítésére és végül annak eldöntésére, hogy megfelelő-e számukra. Mindkét szolgáltatás lehetővé teszi a garanciaidőszak alatt történő lemondást, hogy teljes visszatérítést kapjon felmerülő kérdések nélkül.

PRIVÁT Internet-hozzáférési ajánlat: Takarítson meg 58% -ot, ha a PIA kétéves szerződését választja.

PUREVPN DEAL: 70% megtakarítás a PureVPN kétéves tervével.

Jellemzők

PIA PureVPN
Egyidejű kapcsolatok 5 5
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Kézi telepítésű eszközök Linux, útválasztók, set-top boxok Linux, útválasztók, set-top boxok
Osztott alagút Nem Igen
Ingyenes extrák Hirdetés-blokkolás, rosszindulatú programok ellenőrzése, böngésző-kiterjesztések a Chrome, a Firefox és az Opera számára Hirdetések és rosszindulatú programok blokkolása, hivatalos Kodi-kiegészítő, böngésző-bővítmények a Chrome és a Firefox számára

Mindkét VPN lehetővé teszi öt eszköz csatlakoztatását egyszerre. A PureVPN némi előnnyel rendelkezik, mivel alkalmazást kínál az Amazon Fire TV és a Firestick számára valamint a hivatalos Kodi-kiegészítő, míg a PIA csak a legnépszerűbb operációs rendszerek telepítőivel rendelkezik. Az útválasztók egyetlen kapcsolatnak számítanak bármelyik szolgáltatással, és automatikusan megvédik a csatlakoztatott eszközöket. Mindkét szolgáltatás megköveteli, hogy a szoftvert manuálisan telepítse az útválasztóra.

Minden szolgáltatás kiterjesztéseket tartalmaz a népszerű böngészők számára. Ezek képesek megvédeni a böngésző forgalmát és felszabadítani a magas szintű webhelyek feloldását. Fontos azonban megjegyezni a különbséget a VPN-alkalmazás és a böngésző-kiterjesztés között: az előbbi az eszköz összes webes forgalmát titkosítja, míg az utóbbi rendszerint csak a böngésző forgalmának proxyjaként szolgál.. Mint ilyen, a böngészőbővítmények nem teszik lehetővé a fájlmegosztó alkalmazások névtelen használatát, vagy a VPN veleszületett anti-DDoS-védelme előnyeinek kihasználását..

Feloldó képességek

PIA PureVPN
Streaming szolgáltatás
Netflix Egyesült Királyság, USA, Kanada USA, Németország
Hulu USA, Japán USA, Japán
Sky Go Igen Igen
Amazon Prime Video Nem Igen
BBC iPlayer Nem Nem
ABC Nem Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

A privát internet-hozzáférés és a PureVPN egyaránt képesek feloldni a legnépszerűbb streaming szolgáltatások néhányát. Bár a PIA hozzáférhet egy további Netflix könyvtárhoz, a PureVPN képes megkerülni a földrajzi blokkolást néhány olyan platformon, amelyre a PIA nem képes, nevezetesen a BBC iPlayer és az Amazon Prime Video.

A PureVPN jelentős előnnyel rendelkezik itt. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a kívánt hely közvetlen megválasztását, vagy olyan hozzárendelését, amely képes felszabadítani a használni kívánt szolgáltatás feloldását. Ez azonban nem bolondbiztos; a menü tartalmaz egy lehetőséget az ABC blokkolásának feloldására, de ez nem működik. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az ABC frissíti a földrajzi blokkoló intézkedéseiket, vagy teljesen blokkolja ezt a konkrét kiszolgálót, de az írás módjában az opció mindkét esetben elavult..

Kína

Annak ellenére, hogy van egy oldala, amely kifejezetten kijelenti, hogy ez a legbiztonságosabb VPN Kínában, a PureVPN ügyfélszolgálat megerősítette hogy a szolgáltatás nem működik ott. Nem mélyültek be a részletekbe, és nem nyújtottak megoldást, és mivel a PureVPN webhelyet jelenleg blokkolja a Nagy tűzfal (hivatalos tükörhelyek nem állnak rendelkezésre), lehetetlen regisztrálni Kínában.

A magán-internethozzáférés hasonló problémákkal jár, és a kínai hozzáférés olyan kérdés, amelyet a vállalat „nagyon nehéznek” nevez. A PIA azonban Kínában működik, bár időszakosan. Mivel a fő webhely jelenleg blokkolva van, nincs tüköroldal és nincs garantált a kapcsolat, nem javasoljuk, hogy Kínában támaszkodjon a PIA-ra.

Beállítás és interfész

PIA PureVPN
Automatikus beállítási varázsló Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Fő helyválasztás List-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

A PureVPN és a PIA kiváló mobilalkalmazásokkal rendelkezik. A PureVPN négylemezes főképernyőjével a felhasználók választhatnak a streaminghez, feloldáshoz, biztonsághoz vagy fájlmegosztáshoz optimalizált szerverek közül. Miután kiválasztotta az üzemmódot, gyorsan csatlakozhat egy megfelelő kiszolgálóhoz, vagy csak néhány érintéssel kiválaszthat egy adott kiszolgálót.

PureVPN mobilalkalmazás

A privát internet-hozzáférés minimalizálja a csatlakozáshoz szükséges időt. Mobilalkalmazása a főoldalon egy gyors csatlakoztatási csúszkával, valamint egy régióválasztó gomb és a nyilvános IP-cím leolvasásával rendelkezik. A beállítások menü szintén meglehetősen mélyreható, többek között az automatikus kapcsolat, a megszakító kapcsoló, a protokoll kiválasztása és a LAN forgalom blokkolása lehetőségeivel.pia mobilalkalmazás 1

Másrészt a PureVPN asztali alkalmazás kissé zavaró lehet. Alapértelmezés szerint az streaming módban, de ezt megváltoztathatja a kiválasztásával Módváltás a képernyő bal oldalán. Ezután az alkalmazás elviszi a preferenciák menü más üzemmódok listájával. A főoldalon egy országválasztó menü található, amely lehetővé teszi a szerverek országonként vagy városonkénti rendezését. Különleges kiszolgálókat is találhat a népszerű streaming platformok feloldásához azáltal, hogy átkapcsol Célja.

PureVPN screenshot

A két szolgáltatás asztali alkalmazásai közötti legnagyobb különbség az, hogy a beállítások megváltoztatásához vagy a bejelentkezéshez csak a PIA-t kell megnyitnia. Egyébként a csatlakozás olyan egyszerű, mint a jobb gombbal kattintva a tálca ikonra, és kiválasztva a kívánt helyet. Noha nincs olyan sok speciális konfigurációs lehetőség, mint egyes szolgáltatások kínálnak, a felhasználók továbbra is megfelelő mértékben ellenőrzik, hogyan és mikor kapcsolódnak a VPN-hez.

PIA beállítások menü

Szerverek és teljesítmény

PIA PureVPN
Szerver országok 33 141
A szerverek száma összesen 3152 2134

A fenti táblázat éles kontrasztot mutat a PIA és a PureVPN között. Annak ellenére, hogy kevesebb szerverrel rendelkezik, a PureVPN több mint négyszer annyi országot fed le. Érdemes megjegyezni, hogy ezek közül sok virtuális szerver. Ezek valójában a választott országtól eltérő helyen találhatók. A PureVPN ezeket a kiszolgálókat „V” ikonnal jelölte; szinte láthatatlan, de ott van.

Ahelyett, hogy lassabb sebességet biztosítana a kis országok felhasználói számára, a magán-Internet hozzáférés a nagy szerver klaszterek biztosítására összpontosít nagy forgalmú területeken, például Észak-Amerikában és Európában.. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb felhasználó képes lesz nagysebességű, alacsony késleltetésű kapcsolatot találni, kissé lassabb sebességgel Afrikában és a Közel-Keleten.

Mindkét szolgáltatás lehetőséget nyújt szerver kiválasztására egy adott városban, bár a PIA asztali alkalmazásának meg kell adnia, hogy régiónként csatlakozzon, mielőtt a városok megjelennek a kapcsolat menüben. Ez a szolgáltatás azonban automatikusan engedélyezve van a mobilalkalmazásban. Az a lehetőség, hogy megválasztjuk, melyik városba csatlakozni, különösen akkor hasznos, ha sportrajongó vagy, vagy megpróbál nézni külföldi helyi TV-streameket, mivel az olyan platformok, mint az NHL.TV és az NBC, bizonyos adásaikat egyes városokra vagy államokra korlátozzák..

Az alábbiakban láthatja, hogy a PIA és a PureVPN mely országokban rendelkeznek szerverrel:

PIAPureVPN
Afganisztán
Albánia
Angola
Algéria
Argentína
Örményország
Aruba
Ausztrália
Ausztria
Azerbajdzsán
Banglades
Bahamák
Bahrein
Barbados
Belgium
Belize
Bermuda
Bolívia
Bosznia és Hercegovina
Brazília
Brunei
Bulgária
Kambodzsa
Kanada
zöld-fok
Kajmán-szigetek
Chile
Kína
Colombia
Costa Rica
Horvátország
Kuba
Ciprus
Cseh Köztársaság
Dánia
Dominika
Dominikai Köztársaság
Ecuador
Egyiptom
El Salvador
Észtország
Etiópia
Finnország
Franciaország
Grúzia
Németország
Ghána
Görögország
Grenada
Guatemala
Guyana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Magyarország
Izland
India
Indonézia
Olaszország
Írország
Man-sziget
Izrael
Jamaica
Japán
Jordánia
Kazahsztán
Kenya
Kirgizisztán
Kuvait
Laosz
Lettország
Libanon
Lichtenstein
Litvánia
Luxemburg
Macau
Madagaszkár
Málta
Mauritánia
Mauritius
Malaysia
Mexikó
Moldova
Monaco
Mongólia
Montenegró
Montserrat
Marokkó
Hollandia
Új Zéland
Nicaragua
Niger
Nigéria
Norvégia
Omán
Panama
Pápua Új-Guinea
Pakisztán
Paraguay
Peru
Fülöp-szigetek
Lengyelország
Portugália
Puerto Rico
Katar
Románia
Oroszország
Szaud-Arábia
Szenegál
Szerbia
Seychelles
Singapore
Szlovákia
Szlovénia
Dél-Afrika
Dél-Korea
Spanyolország
Srí Lanka
Suriname
Szent Lucia
Svédország
Svájc
Szíria
Tádzsikisztán
Taiwan
Tanzánia
Thaiföld
Trinidad és Tobago
Tunézia
pulyka
Türkmenisztán
Turks- és Caicos-szigetek
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Egyesült Államok
Ukrajna
Venezuela
Vietnam
Virgin-szigetek
Jemen

Biztonság

PIA PureVPN
VPN protokollok OpenVPN, L2TP, PPTP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-256
Az OpenVPN vezérlőcsatorna titkosítása RSA-4096 RSA-2048
Álcázástechnika Egyik sem Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Öld meg a kapcsolót Öld meg a kapcsolót
DNS állapot Privát DNS Privát DNS

Ezen szolgáltatások mindegyike támogatja az OpenVPN, L2TP és PPTP protokollokat, de a PureVPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy SSTP-n vagy IKEv2-en keresztül csatlakozzanak a böngészési sebességük javítása érdekében.. A PIA asztali és mobil alkalmazásokban azonban az OpenVPN az egyetlen elérhető lehetőség; a kapcsolatokat manuálisan kell beállítania egy másik protokoll használatával. Ez meglehetősen szokatlan, sok népszerű VPN-vel, beleértve a protokollok közötti szabadon váltás lehetőségét az alkalmazáson belül.

Mindkettő 256 bites AES titkosítással védi a forgalmat. Ez gyakorlatilag megtéveszthetetlen, tehát nincs panasz. Kismértékben különböznek a hitelesítés szempontjából: a PIA 4096-bites RSA-kulcsokat használ, a PureVPN pedig az RSA-2048-at használja. Mindkettő jó fokú biztonságot nyújt, de az RSA-4096 kulcsok kétszer olyan hosszúak, és mint ilyenek, nehezebb megtörni.

Egyik VPN sem kínál semmiféle álcázási funkciót, ám mindegyikük tartalmaz ölési kapcsolót mind az asztali, mind a mobil alkalmazásokban. Gyakori, hogy ezt a funkciót csökkentették a mobil verziók, ezért örültünk annak, hogy benne voltunk, főleg mivel a nyilvános wifi-hálózatok ilyen gyakran megbízhatatlanok.

Magánélet

PIA PureVPN
HQ bázis Egyesült Államok Hong Kong
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Felhasználói adatok a regisztrációhoz Email cím Email cím
Névtelen fizetési lehetőségek Menta, BitPay, 32 kriptovaluta, beleértve a Bitcoint, a Litecoint és az Ethereumot Különböző kriptovaluták és ajándék kártyák

A privát internet-hozzáférés az Egyesült Államokban található, amely az Öt Szem országának egyike. Ez lehetővé teszi Kanadának, az Egyesült Királyságnak, Ausztráliának és Új-Zélandnak, hogy kémkedjenek az amerikai állampolgárok számára, és az Egyesült Államok rendelkezésére bocsássák az általuk gyűjtött adatokat, Ez azonban nem jelent problémát, mivel a PIA semmilyen naplót nem tart. Sőt, még ennél is jobb, hogy ezt az állítást kétszer tesztelték a bíróságon, tehát nem kell, hogy a társaság szavát vállalja. A PIA csak azt a e-mail címet rögzíti, amelyben regisztrált, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen anonim módon lehet böngészni úgy, hogy regisztrál egy átjárható e-mail címet, és kriptovalutában fizet.

A PureVPN viszont sziklás történelemmel rendelkezik az ügyfelek magánéletével. Annak ellenére, hogy felhasználói anonimnak bizonyultak, az FBI-nak kapcsolati naplókat küldött, amelyek 2017-ben letartóztatáshoz vezettek. A szolgáltatás azóta frissítette adatvédelmi irányelveit, és újból azt állítja, hogy nem tart naplót. Legalább anonim módon regisztrálhat, amennyire csak lehetséges, mivel ez a VPN több nyomon követhetetlen fizetési módot is elfogad.

Configuration

PIA PureVPN
Cím kiosztása Közös Dedikált
Statikus IP-cím lehetséges Nem Igen
DDoS védelem Nem Nem
NAT tűzfal Igen Igen

A PIA és a PureVPN különböző címelosztó rendszereket használ. A PIA megosztott allokációjával minden felhasználó, aki egyidejűleg kapcsolódik egy adott szerverhez, egyetlen IP-címet oszt meg. Ez rendkívül megnehezíti az egyik felhasználó tevékenységének megkülönböztetését a másiktól. Eközben a PureVPN minden felhasználóhoz egyetlen statikus IP-címet rendel (bár megosztott szerverek állnak rendelkezésre). Noha ez megkönnyíti tevékenységeinek nyomon követését, kevésbé valószínű, hogy automatikus csalásmegelőzési intézkedéseket indít, például ha külföldi országból jelentkezik be az online banki szolgáltatásokba.

Egyik szolgáltatás sem kínál dedikált anti-DDoS-kiszolgálókat, bár bizonyos fokú védelmet kap csak a VPN-hez való kapcsolódással. A támadó csak a VPN szerver IP-címét fogja látni, így valójában egy nagy, többnemzetiségű hálózatot céloztak meg egyetlen számítógép helyett. A legtöbb nagyszerű VPN probléma nélkül elvonhatja az ilyen típusú támadásokat.

Vevőszolgálat

PIA PureVPN
Élő chat Nem Igen
Jegy-támogatás Igen Igen
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 11 óra, 35 perc 1 óra, 46 perc
Telefonos támogatás Nem Nem
Kereshető tudásbázis Igen Igen
Videó útmutatók Igen Igen

Ezek a szolgáltatások hasonló ügyfél-támogatási lehetőségeket kínálnak, bár a PureVPN nagy előnye, hogy élő csevegést kínál, míg a PIA nem. Ez általában a leggyorsabb módszer a gyakran feltett kérdések megválaszolására, ezért ennek hiánya különösen érzékelhető. Ezenkívül a felhasználóknak regisztrálniuk kell egy ingyenes számlára, mielőtt használhatják a PIA jegyrendszerét, és bármikor csak egy jegy aktív lehet. A későbbi újabb jegy megnyitására tett kísérletek egyszerűen újra benyújtják az elsőt, és az ügyfélszolgálat több hasonló válaszhoz vezet.   

Mind a PIA, mind a PureVPN kereshető tudásbázisokat és lépésről lépésre kínál útmutatót a szoftver telepítéséhez vagy hibaelhárításához. Ezek az útmutatók képernyőképeken dokumentálják a folyamatot, megkönnyítve a nyomon követést a saját eszközén. A PIA és a PureVPN YouTube csatornáin is megtalálhat rövid videókat.

Hogy megnézhessük, mennyire reagálnak az ügyfél-támogatási csoportok, mindhárom kérdést feltettünk. A kettő viszonylag egyértelmű, míg a harmadik mélyebb választ igényel. Közvetlenül e-mailben küldtük el a PureVPN támogatást, de mivel a PIA nem válaszol nem kért e-mailekre, minden kérdést a jegykezelő rendszerén keresztül küldtünk be..

PIA
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Hogyan telepíthetem a PIA-t az otthoni útválasztón? 8 óra, 26 perc 1 Igen
A PIA csökkenteni fogja a hálózati sebességeket? 49 perc 1 Igen
Lehetséges-e anonim módon használni a PIA-t? Nem kell személyes adatokat megadnom a regisztrációhoz? 25 óra, 25 perc 1 Igen
PureVPN
Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Hogyan telepíthetem a PureVPN-et az otthoni útválasztón? 1 óra, 34 perc 1 Igen
A PureVPN csökkenteni fogja a hálózati sebességemet? 1 óra, 43 perc 1 Igen
Lehetséges anonim módon használni a PureVPN-t? Nem kell személyes adatokat megadnom a regisztrációhoz? 2 óra, 3 perc 1 Igen

A PureVPN gyorsan válaszolt a kérdéseinkre, de a PIA válaszideje sokkal változatosabb volt, egy esetben több mint egy napot hagyott válasz nélkül. Egyik szolgáltatás sem adott külön részletesebb választ, de gyakran tartalmaztak linkeket, ahol többet megtudhattunk a releváns problémákról.

Az eredmény: rajzolj

Miután megvizsgáltuk e két szolgáltatás erősségeit és gyengeségeit, nem tudtuk kiválasztani a végleges nyertest. Bizonyos területeken mindegyik jobb, mint a másik, például a magán-Internet hozzáférés bizonyított eredményeket képvisel a felhasználók magánéletének védelme terén, míg a PureVPN szélesebb kiszolgálóhálózattal rendelkezik, és feloldhatja a több streaming platformot.

Ezen szolgáltatások mindegyike hasonló biztonsági, konfigurációs és ügyfél-támogatási lehetőségekkel rendelkezik. Mindkettő lehetővé teszi névtelen regisztrációt, nagy sebességet kínál, és egyszerre öt kapcsolatot tesz lehetővé. Mint ilyen, mindkettő nagy választás lenne, de ha több névtelenséget szeretne garantálni, akkor a privát internet-hozzáférés biztonságosabb. Másrészt, ha inkább külföldi szokásos streaming szolgáltatásait szeretné elérni, a PureVPN megbízhatóbb.

Mivel mindkét VPN pénz-visszafizetési garanciát kínál, ezért még nem kell döntenie. tudsz próbáld ki a PureVPN-t és PIA 31 napra, illetve 7 napra, és elégedetlenség esetén teljes visszatérítést igényel. Bármit is választja, biztosak vagyunk benne, hogy elégedett lesz a szolgáltatással.

Lásd még: ExpressVPN vs NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =

Adblock
detector