QNAP VPN telepítési útmutató: Hogyan telepítsük az OpenVPN NAS szerver klienst

QNAP VPN telepítési útmutató - Hogyan telepítsük az OpenVPN NAS szerver klienst

A NAS rendszerek kényelmesek, mivel lehetővé teszik fájljaik elérését a világ bármely pontjáról. Azonban bárki, aki megfigyeli a hálózatát (például az internetszolgáltató vagy a kormány), minden egyes adatcsomagot láthat, amelyet küld vagy fogad. Néhány internetszolgáltatóról ismert, hogy korlátozza a sokat letöltő felhasználók hálózati sebességét, tehát ha nagy fájlokat tárol, akkor ez valódi probléma lehet.

Szerencsére egyszerűen elérhető a hálózati forgalom biztonsága: telepítsen egy virtuális magánhálózatot (VPN) a NAS-ra. Ez titkosítja az összes elküldött vagy kapott információ byte-ját, biztosítva, hogy te vagy az egyetlen személy, aki tudja, mely fájlokat töltötte le. A legjobb, hogy néhány perc alatt telepíthet egy VPN-klienst egy QNAP NAS-kiszolgálóra.

Mielőtt elkezdenénk, itt van egy rövid összefoglalás a QNAP NAS-kiszolgáló legjobb VPN-jeiről.

Legjobb QNAP VPN:

 1. ExpressVPN: Az első választás a QNAP NAS szerverek számára. Az ExpressVPN erőteljes biztonsági funkciókkal, erőteljes adatvédelemmel és állandóan nagy sebességgel büszkélkedhet.
 2. CyberGhost: A legjobb költségvetésű VPN a QNAP számára. Nagy sebesség, több mint 5000 szerver 90 országban, és a biztonsági szolgáltatások széles köre.
 3. NordVPN:  Jó sokoldalú. A NordVPN gyors, biztonságos szolgáltatás, amely semmilyen naplót nem tart.
 4. IPVanish: Az IPVanish megbízható, nagy sebességű kapcsolatokkal, naplózás nélküli házirenddel és erős biztonsági szolgáltatásokkal megkönnyíti a NAS rendszerek névtelen használatát..
 5. PrivateVPN: Nagyon gyors szolgáltatás, amely komolyan veszi az Ön biztonságát, és egyáltalán nem tart naplót.
 6. Surfshark: Ez a VPN tisztességes sebességet biztosít, és a forgalmat magántulajdonban tartja fejlett biztonsági funkciókkal és a nulla naplózás politikájával.

Az OpenVPN kliens telepítése a QNAP NAS-ra

Míg az OpenVPN kliens NAS kiszolgálóra telepítése kissé különbözik a PPTP vagy L2TP / IPsec kliens telepítésétől, a jó hír az, hogy három lépésben hajtható végre. A folyamat ugyanaz, függetlenül attól, hogy melyik VPN-szolgáltatóval van kapcsolatban. Csak kövesse az alábbi utasításokat az OpenVPN telepítéséhez a QNAP NAS rendszerekre:

1. lépés: Mondja el a QNAP-nak, hogy VPN-t szeretne használni

Először győződjön meg arról, hogy a QNAP 2-t használja, mivel egyes VPN-knek nehézségeik vannak a kapcsolattartással a régebbi verzióval. A frissítés után jelentkezzen be QNAP-eszközére.

Ezután ellenőrizze, hogy rendelkezik-e már QVPN szolgáltatás telepítve. Ha igen, nagyszerű - kattintson rá, hogy a VPN-kezelő oldalra lépjen. Ha nem, akkor letöltheti ezt a szolgáltatást a Alkalmazás Központ.

Kattints a VPN szerver lehetőséget a bal oldali listában a kibontáshoz. Ezután válassza a lehetőséget OpenVPN és ellenőrizze, hogy van-e egy jelölés a jelölt négyzetben Engedélyezze az OpenVPN szervert.

2. lépés: Importálja .OVPN fájlokat és konfigurálja a kapcsolatot

QNAP VPN telepítési útmutató: Hogyan telepítsük az OpenVPN NAS szerver klienst

Most felkérjük Önt egy OVPN-fájl importálására. Ez tárolja az összes információt, amely a szervernek szüksége van OpenVPN-kapcsolat létrehozásához a VPN-szolgáltató egyik szerverével. Javasoljuk az ExpressVPN használatát, de az alábbiakban megtalálja az OVPN fájl helyét a NAS-kiszolgálók mindhárom legjobb VPN-jéhez. Ha más szolgáltatót használ, ezeket a fájlokat gyakran a Linux telepítési útmutatójában találhatja meg.

 • ExpressVPN: https://www.expressvpn.com/setup#manual
 • CyberGhost: https://my.cyberghostvpn.com/en_US/devices/other/add-other
 • NordVPN: https://nordvpn.com/ovpn/
 • IPVanish: https://www.ipvanish.com/software/configs/configs.zip
 • PrivateVPN: https://privatevpn.com/support/getting-started/miscellaneous/openvpn/openvpn-configurations-files
 • Surfshark: https://account.surfshark.com/setup/manual

Töltse le az OVPN fájlokat, és döntse el, hogy melyik szervert szeretné használni az NAS. Általában jó ötlet olyan kiszolgálót választani, amely viszonylag közel van a tartózkodási helyéhez, mivel ez minimálisra csökkenti a kapcsolat késleltetését. Amikor döntést hoz, importálja a megfelelő OVPN fájlt.

Új ablak nyílik meg, amely további információkat kér. Adjon nevet a kapcsolatának, és írja be a VPN bejelentkezési adatait a Felhasználónév és Jelszó dobozok. Ellenőrizze, hogy az alhálózati maszk “255.255.255.0” -re van-e állítva..

Engedélyezze a Használjon alapértelmezett átjárót a távoli hálózaton és Ha a VPN-kapcsolat elveszik, csatlakoztassa újra opciók. Kattints a Alkalmaz gomb az oldal alján. Most látnia kell az újonnan létrehozott kapcsolatot a QVPN fő képernyőjén. Végül kattintson a gombra Csatlakozás.

3. lépés: Tesztelje a VPN-kapcsolatot

Most csak annyit kell tennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden a tervek szerint működik-e. Ez egy kicsit bonyolultabb, mint a VPN tesztelése PC-n vagy mobil eszközön, de ez még mindig meglehetősen egyszerű:

 1. Először keresse fel az IPmagnet elemet, és másolja át a mágneskapcsolat címét. Feltétlenül tartsa nyitva ezt az oldalt!
 2. Menjen vissza a QNAP-hoz és nyissa meg a Letöltés Station.
 3. Az oldal tetején egy a plusz ikonra. Kattintson erre, és válassza a lehetőséget Bemeneti URL.
 4. Illessze be a mágnescím korábbi részét. kettyenés Következő, azután Alkalmaz.
 5. Menjen vissza az IPmagnet oldalra. Észre fogja venni, hogy egy második IP-cím megjelent. Ha ez a két cím különbözik, akkor sikeresen telepítette a VPN-t a NAS-kiszolgálóra.

Miért nem működik megfelelően a NAS VPN??

A hálózati szoftverek általános bonyolultsága és a QNAP által kínált sokféle NAS-modell miatt gyakran nehéz azonosítani egy adott probléma okát. Van azonban néhány dolog, amit megtehetsz, hogy a leggyakoribb kérdésekkel foglalkozzon.

 1. Az emberek által leggyakrabban elkövetett hiba, ha helytelenül írja be a VPN felhasználónevét vagy jelszavát. Ennek eredményeként ezt kell ellenőrizni először.
 2. Frissítsen a készülék legújabb firmware-re, és amíg rajta van, ellenőrizze a QVPN frissítéseket is, mivel néhány VPN nem működik az eredeti verzióval.
 3. Próbálja meg egymás után importálni az OVPN fájlt néhány különféle kiszolgálóra. Ennek ötletet kell adnia arra vonatkozóan, hogy a probléma veled vagy a VPN-szolgáltatóval van-e fenn.
 4. Ha minden más nem sikerül, lépjen kapcsolatba a VPN ügyfélszolgálatával. Minden nap hasonló problémákkal foglalkoznak, és képeseknek kell lenniük arra, hogy mélyebb tanácsokat adhassanak.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 65

Adblock
detector