Riasztás: több ezer webhely tudattalanul kiteszheti a felhasználókat adware-re a népszerű WordPress-bővítmény frissítése után

egyszerű-share-gombok-homepage
A WordPress népszerű Simple Share Buttons bővítményének frissítése lehetővé teszi számukra, hogy a közösségi média gombjaival anonim módon nyomon kövessék a felhasználókat, és célzott hirdetéseket jelenítsenek meg harmadik fél webhelyein. A frissítés azután következik, hogy a ShareThis szociális média eszközkészítő megvásárolta azt a társaságot, amely júniusban készíti a plugint. Ennek eredményeként az Egyszerű Megosztás gombok most a ShareThis adatvédelmi irányelvének hatálya alá tartoznak.

A ShareThis adatvédelmi politikájában egyértelmű az információk gyűjtésének és felhasználásának módja. Noha a társaság adatgyűjtési gyakorlata sok vágyat hagy, mégsem félrevezető.

Nagyobb aggodalomra ad okot az az eszköz, amellyel az Simple Share Buttons felkéri a felhasználókat, hogy fogadják el az új feltételeket. A WordPress szerkesztő oldalának tetején jól láthatóan megjelenik egy üzenet, amelyben ígérik a “nagyszerű új funkciókat”. Az üzenet linkeket tartalmaz a ShareThis adatvédelmi politikájához és a felhasználási feltételekhez, de nincs lehetőségük azok elutasítására. Még az üzenet bezárásának lehetősége nélkül továbbra is elcsúsztatja a felhasználókat, amíg egyetértettek, vagy teljesen eltávolítják a beépülő modult.

egyszerűen részvény-gombok-new-adatvédelmi politika

Akár a ShareThis szándéka volt, akár nem, a frissítés természete arra készteti a felhasználókat, hogy olyan döntést hozzanak, amely feláldozza az olvasók magánéletét. A WordPress.org szerint több mint 100 000 aktív telepítéssel a népszerű bővítményt mindenki használja az alkalmi bloggerektől és a kisvállalkozásoktól a nagy kiadókig. Még ha ezeknek a felhasználóknak csak töredéke vakon nyomja meg az elfogadás gombot, hogy az üzenet eltűnjön, ez olyan webhelyek ezreihez vezet, amelyek a látogatókat hirdetési és egyéb fenyegetéseknek teszik ki..

A WordPress.org fórumláncban a vállalat azzal válaszolt, hogy a szolgáltatási üzenet a következő frissítésben bezáródhat..

„A 6.2-es verzió új funkciókat hoz, többek között a Facebook és a ShareThis elemzését. Az elemzés lehetővé tétele érdekében a nem személyesen azonosítható böngészési adatokat tárolják és összesítik, és máshol hirdetések érdeklődésen alapuló célzásához is felhasználják. Ez hasonló a többi népszerű elemző szolgáltatáshoz, és nem spyware, és kérjük, olvassa el az adatvédelmi irányelvet a simplesharebuttons.com/privacy oldalon. Mivel a korábbi verzióról frissít, ezeket a szolgáltatásokat csak akkor lehet aktiválni, ha rákattint a feltételek elfogadására. ”

Az ígéretet több mint két hónappal ezelőtt tették, amikor az új irányelv hatályba lépett, de a szolgáltatási üzenetet továbbra sem lehet bezárni a plugin jóváhagyása vagy eltávolítása nélkül. ShareEz Nigel Tunnacliffe vezető igazgatója a következő nyilatkozatot tette a Comparitech számára:

Mindig értékeljük felhasználóink ​​visszajelzéseit, és megértjük a frissítés által okozott kellemetlenségeket. Fontos számunkra, hogy gondoskodjunk arról, hogy az új adatvédelmi politika csak azokra vonatkozzon, akik elfogadták azt. A következő frissítés, amely hamarosan elérhető lesz, lehetővé teszi a bővítmény felhasználói számára, hogy bezárják az értesítést a feltételek elfogadása nélkül. Közvetlenül értesítem Önt, ha ez a frissítés elérhető.

A régi Simple Share Buttons webhely úgy tűnik, hogy nem tartalmaz adatvédelmi irányelvet, csak a felhasználási feltételeket.

A visszajelzés és a törlés üzenet eltávolítása

egyszerű-share-gomb-beállítások

Egy másik fórumszál a WordPress.org webhelyen arra utasítja a felhasználókat, hogy hogyan alakítsák vissza a pluginot. Ezenkívül a felhasználók külön plugint telepíthetnek, hogy blokkolják a konkrét plugin-frissítéseket, amelyek felhasználhatók a kiszolgáló üzenet megakadályozására..

A régebbi 6.15 verzió itt található. Egyszerűen távolítsa el a régi plugint, és telepítse ezt. Ha elkészült, telepítse ezt a beépülő modult, és ellenőrizze az Egyszerű megosztás gombok és minden más beépülő modul bejelölését, amelynek a frissítéseit blokkolni szeretné.

Hozzáadott engedélyek

Tehát milyen információkat gyűjt a frissített plugin, ha rákattint a frissítés gombra? A ShareThis adatvédelmi irányelve a következőket írja elő:

Nem összegyűjtött, nem személyesen azonosítható használati információkat, köztük a közönség szegmenseit, megoszthatjuk harmadik felek hirdetőivel és kiadóival, hogy segítsenek nekünk és nekik a felhasználói érdekekkel összhangban lévő, releváns, célzott hirdetések biztosításában. Például ezek a vállalatok felhasználhatják ezeket az információkat (például kattintási adatfolyam, böngésző típusa, ideje és dátuma, a kattintott vagy átgördített hirdetések tárgya) annak érdekében, hogy olyan árukról és szolgáltatásokról szóló hirdetéseket tegyenek, amelyek valószínűleg nagyobb érdeklődést mutatnak az Ön számára. A folyamat során összegyűjtött preferenciáid felhasználhatók annak befolyásolására, hogy milyen típusú marketing üzeneteket kapnak az olyan webhelyek között, amelyekkel dolgozunk. A ShareThis szolgáltatások használata közben harmadik felek hirdetői és kiadói sütiket és pixeleket tehetünk a nevükre a használati információkkal kapcsolatban..

Ezenkívül a ShareThis szolgáltatási feltételek megjegyzik, hogy a vállalat bármikor módosíthatja a feltételeket a felhasználók értesítése nélkül. A felhasználók felelőssége, hogy rendszeresen felülvizsgálják őket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 81 =

Adblock
detector