10 cele mai bune blocante de anunțuri gratuite pentru a elimina reclame și ferestre

10 cele mai bune blocante de anunțuri gratuite pentru a elimina reclame și ferestre

Blocatorii de anunțuri sunt una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura securitatea online, de a reduce dezordinea pe site-urile web și de a evita anunțurile infectate cu programele spyware. Deși este cu siguranță posibil să găsiți un software de blocare a anunțurilor plătite, nu există niciun motiv să cheltuiți bani pe unul. Majoritatea celor mai bune blocante de anunțuri sunt complet gratuite. Această listă a celor mai bune blocante de anunțuri gratuite include un amestec de instrumente extrem de eficiente pentru Chrome, Firefox și multe altele.

Cele mai bune blocante de anunțuri gratuite din 2023

Din cercetările noastre, cei mai buni adblockeri gratuite din 2023 sunt:

 1. Standuri Adblocker Fair
 2. Browser Opera
 3. AdLock
 4. Adblock plus
 5. uBlock Plus Adblocker
 6. Poper Blocker
 7. Trustnav Adblocker
 8. Adblocker Ultimate
 9. NoScript
 10. AdGuard (nu mai este mereu liber)

Blocatorii de reclame sunt soluția evidentă pentru a elimina anunțurile nedorite de pe web. Blocanții de anunțuri plătite sunt de obicei cea mai bună opțiune dacă doriți ceva care să funcționeze cel mai bine, dar mulți blocanți de anunțuri gratuite ar putea doar să își facă treaba pentru dvs..

Mai jos, veți găsi prezentarea noastră detaliată a celor mai bune blocante de anunțuri gratuite disponibile. Cu toate acestea, niciun blocant de anunțuri nu este perfect, așa că veți găsi că ar trebui să încercați mai multe opțiuni pentru a vă potrivi corect.

Notă: Dacă tot ce căutați să faceți este să scăpați de reclame pop-up enervante, consultați ghidul nostru pe cele mai bune blocante de reclame pop-up.

Tipuri de reclame și metode de clasare

Nu numai că există mai multe tipuri de reclame pe care le puteți publica, ci există mai multe modalități de a bloca reclame. În cele din urmă, modul în care un blocant de anunțuri se referă la blocarea anunțurilor nu contează atât timp cât nu îți împiedică abilitatea de a naviga în mod eficient pe web și nu îți invadează confidențialitatea. În plus, un bun blocant de anunțuri va bloca majoritatea tipurilor de anunțuri.

Când cercetăm cei mai buni blocanți de anunțuri gratuite, am căutat următoarele criterii

 • Întotdeauna gratuit, fără un sistem de plată pentru funcții importante
 • Evaluări bune ale utilizatorilor
 • Nu solicitați un cont pentru a utiliza serviciile
 • Actualizat recent (în ultimele 12 luni)
 • Disponibil ușor ca plugin pentru cel puțin un browser sau un sistem de operare
 • Blochează „afișarea anunțurilor” (plutitoare, pop-up, banner, video, imagine statică, tapet, anunțuri text)
 • Blochează streaming de reclame video (cum ar fi pe YouTube)

Inițial am testat și reclame prestigioase și interstițiale (cele care încarcă un ecran înainte de conținutul dvs. și includ adesea o numărătoare inversă). Cu toate acestea, de când Google a lansat blocantul publicitar încorporat către Chrome și a început să pedepsească site-urile din căutările Google pentru practici publicitare nefavorabile, majoritatea site-urilor de renume au redus sau eliminat acest stil de reclamă, ceea ce le face dificil de găsit pentru testarea eficientă. Menționăm acestea numai acolo unde sunt disponibile, dar nu le-am inclus în considerente de rating.

În special, testul nostru a utilizat câteva site-uri selectate cu diferite tipuri de anunțuri pentru a fi testate. Cele incluse Forbes.com, Fark.com, YouTube și OrlandoSentinel.com. În cazul Orlando Sentinel, am descoperit că acel site web folosește reclame destul de agresive pe care majoritatea blocanților de anunțuri se străduiesc să le blocheze. De fapt, doar câțiva blocanți de anunțuri de pe lista noastră au blocat efectiv toate anunțurile de pe Orlando Sentinel.

Blocatorii de anunțuri gratuite enumerați mai jos nu au fost necesari toate a criteriilor pentru alcătuirea listei, dar cât mai multe. Am marcat fiecare blocant de anunțuri gratuit pe baza acestor criterii și am atribuit un scor bazat pe eficacitate. În plus, cu excepția Standurilor Fair Adblocker, toți adblockerii enumerați mai jos sunt software open source.

Vezi si: Cum să oprești furnizorul de internet care îți urmărește activitatea

Cele mai bune blocante de reclame – pluginuri și aplicații pentru browser

Cea mai bună opțiune de blocare a anunțurilor este să instalați un plugin pentru browser sau să utilizați un browser web care are deja un blocant încorporat. Pluginurile browserului sau blocantele de anunțuri încorporate pot interacționa cu site-urile web pe care le utilizați cu mult mai precis decât un program autonom care funcționează pe computer în fundal..

Standuri AdBlocker

Acest blocant de anunțuri exclusiv Chrome este un plugin cu impact redus care face exact ceea ce intenționează să facă. Puteți bloca toate tipurile de anunțuri folosind acest plugin, cu cea mai evidentă limitare fiind faptul că este disponibil doar ca un addon Chrome. Standul Fair AdBlocker nu este proiectat pentru blocarea publicității cu ridicata, deși îl puteți folosi pentru asta. Compania crede într-o publicitate corectă și încurajează utilizatorii să enumereze lista albă de anumite site-uri.

blocant publicitar gratuit

Din fericire, Stands își îndeplinește promisiunea de a bloca reclame. Acestea includeau reclamele mai agresive găsite pe Orlando Sentinel, precum și alte reclame afișate, reclame video cu redare automată și anunțuri pe YouTube..

Scor: 7/7

Cele mai bune caracteristici: Blocați anunțurile pe Facebook și căutați anunțuri pe Google.

Functioneaza cu: Crom

Browser Opera

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de blocare a anunțurilor all inclusive, fără dificultăți de pluginuri, browserul Opera este o sursă excelentă. Opera este unul dintre cele mai rapide și mai bine construite browsere din jur și a fost printre primele browsere web care au un blocant de anunțuri încorporat.

blocanți de anunțuri gratuite

De asemenea, blocajul de anunțuri Opera operează bine. După ce îl activați în setări, veți găsi că blochează aproape fiecare anunț pe care îl întâlniți. Singura excepție pe care am găsit-o a fost că nu a reușit să blocheze anunțurile interstițiale obișnuite pe Forbes (anunțul de ofertă care apare adesea înainte de a citi un articol). Majoritatea celorlalți blocanți de anunțuri pe care i-am testat au blocat anunțul din Forbes. Acestea fiind spuse, Opera blochează orice alt tip de anunț testat, inclusiv cele de pe Orlando Sentinel.

  Cum să obțineți o adresă IP pentru Elveția cu un VPN

Scor: 7/7

Cea mai bună caracteristică: Construit în browserul web, listare albă ușoară

Functioneaza cu: Crom

AdLock

AdLock este cea mai nouă intrare de pe lista noastră, dar eficiența sa a răsturnat-o chiar în partea de sus a opțiunilor noastre recomandate. Departe de a fi doar un plugin pentru browser, AdLock oferă și instrumente Windows și Android care ajută la blocarea anunțurilor din aplicațiile dvs. Are chiar și un instrument parental în lucrările pe care vom fi interesați să le testăm odată disponibile. Ca un plugin de browser gratuit pe Chrome, am considerat că AdLock este un instrument extrem de puternic și agresiv în toate modurile corecte.

blocante adlock gratuite

AdLock este conceput pentru a scăpa de toate formele de reclame și, cu o singură excepție, a șters toate reclamele pe care le-am testat pe o varietate de site-uri. Singurul site web care a gestionat forța prin filtrul AdLock a fost pe site-ul Orlando Sentinel. Am constatat că acel site a dat peste toate celelalte instrumente de blocare a anunțurilor din lista noastră, de aceea nu a fost o lovitură imensă împotriva serviciului AdLock. În acest caz, AdLock a blocat toate celelalte anunțuri din paginile testate, inclusiv reclame pe YouTube, reclame video automate și reclame pop-up, pentru a numi câteva.

În mod implicit, instrumentul este proiectat pentru a bloca orice tip de anunț posibil pe care îl puteți întâlni. Puteți ușor lista albă a unui site făcând clic pe „Setări” și apoi pe „Lista albă”. De asemenea, veți putea să comutați câteva setări suplimentare de filtru acolo, dacă alegeți acest lucru. Cu toate acestea, este probabil să doriți să le lăsați în pace.

AdLock este cel care urmărește și câștigă note mari pe baza criteriilor noastre. Instrumentele sale plătite ar putea fi demne de luat în considerare, dar fără o încercare gratuită pentru a le testa, vă recomandăm să respectați acum opțiunile gratuite pentru Chrome, Windows și Android Chrome..

Scor: 6.5 / 7

Cele mai bune caracteristici: Filtru spion

Functioneaza cu: Chrome (gratuit), Windows (gratuit și plătit), Android (gratuit și plătit)

Adblock plus

Cu peste 10 milioane de descărcări pe browserul Chrome singur, Adblock Plus este cel mai popular software de blocare a anunțurilor din jur. Un proiect liber și open source din ochi / o. Adblock Plus este codul sursă principal pentru multe alte blocante de anunțuri gratuite pe aici.

blocanți de anunțuri gratuite

În mod implicit, Adblock Plus nu este proiectat să blocheze toate reclamele, doar cele considerate intruzive sau potențial malware. Asta înseamnă că veți totuși să apelați la anumite anunțuri, cu excepția cazului în care veți juca setările. Dacă doriți să blocați toate anunțurile (inclusiv anunțurile video cu redare automată), va trebui să accesați opțiunile și să deselectați „Permiteți anumite reclame neintruzive” în partea de jos a ecranului. Chiar și atunci, ABP nu este perfect. Acesta a blocat cele mai multe reclame pe care le-am găsit, dar s-a numărat printre numeroasele blocante de anunțuri care nu păreau să se ocupe de niciuna dintre reclamele de pe Orlando Sentinel. Din păcate, chiar și funcția „element bloc” a ABP nu a reușit să funcționeze la acestea. ABP este bun și popular, dar departe de o soluție perfectă.

Scor: 6.5 / 7

Cele mai bune caracteristici: Include filtru anti-adblock

Functioneaza cu: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari, Browser Yandex, iOS, Android

uBlock Plus Adblocker

Cel mai mare dezavantaj al acestui plugin este că este mai puțin ușor de utilizat în interfața orientată spre înainte. Există câteva comutări de setare în UI, dar cea mai mare parte a activității scârboase trebuie făcută în setările reale. Acestea fiind spuse, uBlock Plus Adblocker a oprit efectiv toate reclamele testate, inclusiv videoclipurile cu redare automată.

blocanți de anunțuri gratuite

Chiar dacă majoritatea setărilor stau în spatele meniului de setări, poți face multe cu acest blocant. Poate că una dintre cele mai mari trageri pentru uBlock Plus Adblocker este includerea unei biblioteci mari de filtre de terțe părți. Pluginul are, de asemenea, setări avansate de utilizator care vă permit să vă creați propriile filtre de conținut, printre altele.

uBlock Plus Adblocker are grijă de majoritatea reclamelor, dar s-a confruntat cu anunțurile banner Orlando Sentinel care au prezentat cele mai multe alte blocante pe care le-am testat.

Scor: 6.5 / 7

Cele mai bune caracteristici: Filtre cu elemente mari și filtre de publicitate

Functioneaza cu: Crom

Poper Blocker

Un plus suplimentar la scena de blocare pop-up, Poper Blocker este disponibil atât pentru browserele Chrome cât și pentru Firefox. Acest plugin a fost apreciat ca fiind cel mai bun blocant pop-up de pe mai multe alte site-uri tehnologice, ceea ce este o afirmație corectă, deși nu este neapărat cazul din testarea noastră. Poper Blocker este o opțiune de nivel înalt pentru a explora, cu toate acestea, deoarece este foarte eficient în ceea ce face.

cele mai bune blocante pop-up 2023

Atât versiunile Chrome cât și Firefox ale acestui plugin funcționează bine pentru a bloca nu numai ferestrele de tip pop-up, ci și suprapunerile de site-uri care sunt extrem de comune. Acest plugin vă permite să faceți clic dreapta peste suprapuneri pentru a le elimina, în timp ce alte tipuri de ferestre pop-up sunt eliminate automat. Și, la fel ca și în cazul altor blocanți, lista albă este disponibilă, la fel ca și opțiunea de a raporta atunci când un pop-up nu reușește să fie blocat de plugin.

Poper Blocker afectează majoritatea criteriilor pe care le căutăm într-un blocant. Este complet gratuit de utilizat și nu blochează nicio caracteristică din spatele unui panou de plată. Nu este necesară nicio înregistrare, așa că nu trebuie să dați informații personale pentru ao utiliza. Singurul lucru de care te poate preocupa este faptul că Poper Blocker colectează și folosește date anonimizate – dar poți renunța la serviciile de colectare a datelor pentru o mai mare confidențialitate.

  Cele mai bune VPN-uri pentru Africa de Sud în 2023 și unele de evitat

Peste 2 milioane de utilizatori de pe Chrome au încercat Poper Blocker, în timp ce peste 73.000 dintre acești utilizatori s-au unit pentru a oferi pluginului o putere destul de mare de 4,8 din 5 stele. Compania din spatele Poper Blocker pare să actualizeze aplicația destul de frecvent. În acest moment al scrierii, acesta a fost actualizat ultima dată în octombrie 2023 (și probabil mai recent, în funcție de momentul în care citiți acest articol.)

Cât despre succesul blocării sale, experiența noastră a fost pozitivă, dar mixtă. Unele ferestre de tip pop-up au fost blocate cu succes de fiecare dată după utilizarea opțiunii „eliminați suprapunerea”. Cu toate acestea, am constatat că acest lucru nu a blocat întotdeauna aceleași ferestre pop-up pe unele site-uri. De exemplu, o suprapunere pe Forbes.com a revenit după actualizarea paginii. Iar blocarea suprapunerii a făcut pagina frontală Forbes să nu funcționeze. Eșecul a ajutat la scăderea scorului pentru această opțiune doar puțin.

Scor: 6/7

Cea mai bună caracteristică: Blocarea suprapunerii

Functioneaza cu: Chrome și Firefox

AdBlocker Genesis Plus

Dacă ați folosit sau sunteți interesat de stilul de blocare a anunțurilor uBlock Origin sau AdBlock Plus, acest plugin poate fi pentru dvs. AdBlocker Genesis Plus este o furculiță a altor pluginuri populare, ceea ce înseamnă că folosește același cod de bază care modifică suficient pentru a fi un program unic. Interfața de utilizare este ușor diferită, dar funcționalitatea de blocare a anunțurilor este cea mai mare parte identică. Mai precis, dezvoltatorul acestui blocant de anunțuri spune că a eliminat în mod specific codul de urmărire din codul original uBlock / AdBlock Plus pentru a asigura mai multă confidențialitate.

blocanți de anunțuri gratuite

Un număr bun de oameni au accesat și acest blocant de anunțuri. Are un rating ridicat (4,34 din 5) și peste 100 000 de utilizatori. Deși folosește același cod ca și unele dintre opțiunile mai populare, am descoperit că Genesis Plus nu a blocat toate anunțurile de pe pagină. Acesta a blocat reclame afișate simple pe un site testat (Fark.com), dar nu a reușit să blocheze anunțul afișaj mare de pe Orlando Sentinel. Anunțul respectiv poate fi blocat cu butonul „element de blocare”.

Scor: 6/7

Cele mai bune caracteristici: Îndepărtarea codului de urmărire pentru mai multă confidențialitate, buton de listare albă ușor, buton „element de bloc”

Functioneaza cu: Crom

Trustnav Adblocker

Trustnav este o companie antivirus din Andorra care furnizează o combinație de adblocker și antivirus Google Chrome. Soluția antivirus, care este premium și costă 1,99 USD pe lună, nu este disponibilă în prezent. Deocamdată, puteți utiliza gratuit pluginul adblocker solo.

10 cele mai bune blocante de anunțuri gratuite pentru a elimina reclame și ferestre

În prezent, Trustnav are și un plugin Chrome „Safesearch”, separat de adblocker. Asigurați-vă că instalați versiunea adblocker direct de pe Chrome.

În ceea ce privește funcționalitatea, Trustnav prezintă un adblocker foarte ușor de utilizat, cu o interfață de utilizator excelentă. Este simplu și eficient în majoritatea lucrurilor. Cu toate acestea, cea mai mare problemă pe care o veți găsi cu acest adblocker este că nu puteți ajusta multe setări. Trustnav vă permite să comutați dacă adblockerul este activat sau dezactivat, indiferent dacă blochează toate anunțurile sau doar unele anunțuri și dacă doriți să primiți alerte. Dincolo de asta, nu există o reglare excelentă, nici o listare completă a listei și nici o modalitate de a vizualiza toate statisticile dvs. de blocare în afara numărului de anunțuri blocate pe site-ul pe care îl vizitați la momentul respectiv..

În mod pozitiv, blochează anunțurile ca un campion, cu excepția unor reclame video cu redare automată. Acestea păreau să alunece chiar de filtrul său, nestatornic. Cu toate acestea, atinge efectiv majoritatea marcajelor cheie pentru sistemul nostru de clasare și se înscrie aproape perfect pe toate fronturile.

Scor: 6/7

Cea mai bună caracteristică: Interfață simplă

Functioneaza cu: Crom

Adblocker Ultimate

Un alt proiect open source, AdBlocker Ultimate este bun pentru a elimina majoritatea reclamelor pe care le-ar putea întâlni. În cadrul testării, a fost în măsură să risipească anunțuri pe YouTube și majoritatea anunțurilor afișate pe diverse site-uri testate. Acest blocant de anunțuri este de asemenea utilizat pe scară largă și foarte apreciat. Are un scor 4,8 din 5 de la utilizatorii Google Chrome și peste 600.000 de instalări.

blocanți de anunțuri gratuite

Acestea fiind spuse, încă se confrunta cu reclamele de afișare Orlando Sentinel alături de majoritatea celorlalți blocanți pe care i-am testat. Nu a reușit să blocheze niciuna dintre anunțurile de pe pagina site-ului respectiv. Cu toate acestea, pentru cei care caută să blocheze cel mai reclame, aceasta este o opțiune bună. Din păcate, acest plugin nu a fost actualizat în doar un an, astfel încât scorul său este redus puțin mai departe.

Scor: 6/7

Cele mai bune caracteristici: Funcția rapidă „element de blocare” pentru a bloca instantaneu orice reclame prin care trece

Functioneaza cu: Crom

NoScript

Acest blocant de anunțuri numai pentru Firefox nu este atât un blocant de anunțuri, ci un blocant de scripturi. NoScript împiedică toate tipurile de scripturi să se încarce pe paginile dvs. web: Javascript, Java, Flash și o serie de alte pluginuri. Puteți permite anumite tipuri de scripturi, dar serviciul necesită în mod implicit un pic de mână grea.

adblock gratuit

Rezultatul este că veți bloca majoritatea anunțurilor afișate pe care le întâlniți. Aceasta a inclus reclamele agresive Orlando Sentinel pe care majoritatea celorlalte opțiuni de pe lista noastră s-au străduit să le blocheze. Cu toate acestea, NoScript nu nu nu blochează deloc anunțurile pe videoclipuri și nici nu blochează cele mai multe reclame video automate. Acest lucru face foarte bun la blocarea unui tip de anunț, dar este slab la blocarea altora.

Scor: 5.5 / 7

Cea mai bună caracteristică: Blocarea completă a scriptului

Functioneaza cu: Firefox

AdGuard

Spre creditul său, AdGuard face exact ceea ce vrei să facă. Puteți bloca toate tipurile de reclame testate, ceea ce este pozitiv. Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj al acestui blocant de anunțuri este faptul că are o versiune premium. Din păcate, AdGuard a oferit atât o versiune gratuită, cât și o plată, dar nu mai este cazul. În schimb, veți primi o probă gratuită de 14 zile, care vă va bloca apoi din serviciile lor.

  ISP-ul dvs. vă poate vedea istoricul de navigare; iată cum să o oprești

În afară de aceasta, serviciul oferă o gamă largă de opțiuni și funcționează bine – dar este posibil să fiți dezamăgiți că trebuie să plătiți mai târziu.

blocanți de anunțuri gratuite

Dincolo de asta, utilizatorii adoră AdGuard. Are peste 4 milioane de descărcări pe Chrome cu un rating ridicat care să se potrivească, făcând versiunea gratuită o opțiune demnă. Și în testarea noastră, acesta a fost unul dintre singurele blocante de anunțuri care nu numai că au blocat eficient anunțurile de pe Orlando Sentinel, ci au blocat chiar și cadrele de reclamă cu cuvântul „reclamă” pe care majoritatea celorlalți le permiteau încă să le încarce..

Scor: 5/7

Cele mai bune caracteristici: „Redirecționare listă albă inversată” (treceți lista albă la lista neagră), blocați anunțurile de auto-promovare (uneori nu funcționează)

Functioneaza cu: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge, Yandex.Opera

De ce lipsesc confidențialitatea și fantomă?

S-ar putea să fi auzit despre popularii blocători de reclame Badger și Ghostery. Cu toate că ne place și respectăm aceste două blocante de anunțuri, niciuna nu ne-a îndeplinit criteriile în funcție de modul în care funcționează. Niciunul dintre aceste pluginuri nu este conceput pentru a bloca anunțurile, în special, ci pentru a refuza anunțurile site-ului și alte elemente ale site-ului care trădează confidențialitatea utilizatorilor. Drept urmare, ambele se vor bloca niste reclame niste a timpului, dar sunt axate în principal pe confidențialitate, în ceea ce privește securitatea internetului.

Asta înseamnă că nu veți primi tipul de blocare a anunțurilor pe care le-ați putea dori de la niciunul dintre aceste pluginuri. În plus, acestea nu vă permit mult control asupra tipului de anunțuri pe care le blochează, având în vedere dorința lor de a permite bun reclame care să treacă și să nu blocheze toate anunțurile cu ridicata.

Blocatorul de anunțuri Google Chrome

În pofida trupei sale, scutitorul de anunțuri încorporat de Google nu pare să facă prea multe. După ce l-am trecut prin aceleași teste ca și celelalte blocante de anunțuri enumerate mai sus, a permis fiecare anunț prin intermediul căruia am putea găsi. Blocatorul de anunțuri încorporat este, de asemenea, foarte limitat. Chiar și găsirea unui site web în care anunțurile erau blocate a fost dificilă. Și din moment ce blocantul de anunțuri Chrome este proiectat pentru a bloca anumite tipuri de anunțuri, majoritatea anunțurilor pe care le veți găsi nu sunt blocate, mai ales dacă sunt anunțuri provenite din aripa de publicitate a Google.

blocanți de anunțuri gratuite

Aproape că nu se spune, dar blocajul de reclame Google este o glumă. S-ar putea să fi forțat unele site-uri să-și curețe puțin actul cu reclame mai intenționate intrusive, dar nu veți putea folosi cu adevărat pentru a bloca anunțuri.

O notă despre blocanții de anunțuri și veniturile site-ului web

Reclamele au multe arome, de la reclame pop-up la reclame pe pagina și multe altele. Unele site-uri web au început chiar să arunce o pagină separată pentru anunțurile lor (de ex Forbes) sau folosind anunțuri video cu redare automată imediat ce se încarcă pagina.

În general, consumatorii urăsc reclame din mai multe motive, inclusiv:

 • Ele pot încetini încărcarea paginilor
 • Mulți sunt acum intruzivi și enervanți
 • Ele pot utiliza date prețioase pentru cei cu planuri de internet limitate
 • Anunțurile sunt adesea irelevante pentru interesele utilizatorilor
 • Anunțurile pot întrerupe experiența de navigare sau vizualizare (în special anunțurile de pe site-uri de streaming video precum Hulu sau Crunchyroll)
 • Multe anunțuri conțin cookie-uri de urmărire care trimit comportamentul utilizatorului înapoi către terți

Calitatea anunțurilor a devenit atât de proastă, încât chiar și Google include un blocant de anunțuri în browserul său Chrome, care vizează „anunțuri subordonate”. Intențiile Google ar putea fi puțin suspecte, întrucât compania operează o aripă publicitară de anvergură proprie și probabilă. nu blochează reclame provenite de la Google din AdSense.

Totuși, datorită reclamelor, ne putem bucura de cea mai mare parte a conținutului pe care îl urmărim și pe care îl citim online gratuit, însă anunțurile au diverse dezavantaje. Ele pot servi, de asemenea, ca vector pentru viruși de calculator sau pentru terțe părți.

Înainte de a vă arunca în blocarea anunțurilor pe site-urile dvs. favorite, am dori să subliniem că acele site-uri pe care le utilizați se bazează deseori pe veniturile publicitare pentru a supraviețui. În timp ce multe site-uri web își diversifică acum fluxurile de venituri (deseori din cauza utilizării crescute a blocantelor de anunțuri), veniturile publicitare sunt încă o sursă majoră de venit pentru multe site-uri web. Utilizarea blocantelor de reclame a dus la o pierdere estimată de 15,8 miliarde de dolari pentru site-urile web din ultimii ani.

Dacă vă plac serviciile pe care le primiți de la anumite site-uri web în care aveți încredere, vă recomandăm să listați în mod alb aceste site-uri în setările blocantului dvs. de anunțuri. Lista albă este opusul listării negre. În loc să spuneți blocantului dvs. publicitar să blocheze anumite site-uri, îi spuneți că lista de site-uri sunt cele pe care nu doriți să le blocați.

Lista albă este o modalitate bună de a vă ajuta să garantați site-urile care vă plac și să aveți încredere în continuare pentru a obține venitul publicitar de care au nevoie. Chiar dacă nu faceți niciodată clic pe reclame, multe site-uri obțin unele venituri după vizualizările pe pagini, ceea ce face să fie încă benefic pentru acele site-uri web dacă permiteți afișarea anunțurilor lor.

Purjarea blocantelor de anunțuri Google

La începutul verii 2023, Google a eliminat zeci de blocante de reclame din magazinul său Chrome. Motivul? Multe dintre acele blocante de reclame erau ele însele răuvoitoare, alimentând datele utilizatorilor în botnets și permiteau oricui se afla la celălalt capăt să obțină controlul. Câteva blocante de anunțuri foarte populare, descărcate pe scară largă și foarte apreciate au fost surprinse în acest amestec, inclusiv SuperBlock și AdRemover pentru Google Chrome.

Peste 20 de milioane de utilizatori au instalat blocanții de anunțuri suspecte, mulți dintre ei clonând pur și simplu cod legitim de la alți blocanți oficiali de anunțuri. Unii au folosit și nume foarte similare.

Dacă ați descărcat unul dintre blocanții de anunțuri rău intenționate, purjarea Google ar fi dezactivat blocarea anunțului să funcționeze în browserul dvs. Chrome.

Din câte ne putem da seama, singurele blocante publicitare rămase pe Google Chrome Store sunt pe deplin legitime. Toate opțiunile pluginului Chrome care sunt în prezent pe lista noastră au trecut procesul de verificare Google. Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați de două ori istoricul și siguranța oricărui dezvoltator al cărui program alegeți să îl instalați ca plugin pe browserul dvs..

About the author

Comments

 1. Cred că este foarte important să folosim blocatoare de anunțuri pentru a ne proteja online și pentru a evita anunțurile infectate cu programe spyware. Este minunat să știu că există multe opțiuni gratuite disponibile, cum ar fi cele prezentate în acest articol. Este important să căutăm blocanți de anunțuri care să blocheze toate tipurile de reclame și să nu ne invadeze confidențialitatea. În plus, este bine să căutăm evaluări bune ale utilizatorilor și să ne asigurăm că sunt actualizate recent. În cele din urmă, trebuie să fim conștienți că niciun blocant de anunțuri nu este perfect și că ar trebui să încercăm mai multe opțiuni pentru a găsi cel mai potrivit pentru noi.

 2. Cred că este foarte important să folosim blocatoare de anunțuri pentru a ne proteja online și pentru a evita anunțurile infectate cu programe spyware. Este minunat să știu că există multe opțiuni gratuite disponibile, cum ar fi cele prezentate în acest articol. Este important să căutăm blocanți de anunțuri care să blocheze toate tipurile de reclame și să nu ne invadeze confidențialitatea. În plus, este bine să căutăm evaluări bune ale utilizatorilor și să ne asigurăm că sunt actualizate recent. În cele din urmă, trebuie să fim conștienți că niciun blocant de anunțuri nu este perfect și că ar trebui să încercăm mai multe opțiuni pentru a găsi cel mai potrivit pentru noi.

 3. Cred că este foarte important să folosim blocante de anunțuri pentru a ne proteja online și pentru a evita anunțurile infectate cu programe spyware. Este minunat să știu că există o mulțime de opțiuni gratuite disponibile, cum ar fi Adblock Plus și uBlock Plus Adblocker. Este important să căutăm blocante de anunțuri care sunt actualizate recent și care blochează o varietate de tipuri de reclame, inclusiv reclamele video. În plus, este important să ne asigurăm că blocantul de anunțuri nu invadează confidențialitatea noastră și nu ne împiedică să navigăm eficient pe web. În general, cred că utilizarea unui blocant de anunțuri este o modalitate excelentă de a ne proteja online și de a reduce dezordinea pe site-urile web.

Comments are closed.