10 cele mai bune VPN-uri pentru torrenting (2020)

Cele mai bune VPN-uri pentru torrenting în privat

ACTUALIZAT PENTRU 2020

Torrenterele folosesc VPN-urile pentru a rămâne private online și pentru a ascunde încărcările și descărcările, dar nu toate VPN-urile sunt potrivite pentru BitTorrent.  De fapt, zeci de VPN-uri de top sunt cel mai bine evitate de către torrentere. Am găsit mai multe probleme cu VPN-urile pe care le-am evaluat:

 • Multe VPN-uri sunt prea lente pentru utilizatorii torrenți și vor duce la descărcări lente.
 • Unii nu oferă o protecție suficientă împotriva scurgerilor pentru a se asigura că informațiile de identificare nu sunt expuse troll-urilor de copyright și altor terți. Asta înseamnă adresa dvs. IP reală ar putea fi dezvăluită ochilor induriosiți.
 • Multe VPN-uri păstrează jurnalele de activitate ale utilizatorilor în ciuda afirmațiilor de marketing înșelătoare în sens contrar. Aceasta înseamnă informații care pot fi urmărite către anumiți utilizatori (am evaluat politicile de înregistrare a 123 de VPN-uri diferite ca parte a cercetării noastre).
 • Unele VPN-uri populare, cum ar fi VyprVPN, nu permit torentarea.

BACSIS: Dacă sunteți în căutarea unei VPN gratuite pentru torrenting, vă explicăm aici de ce ne sfătuim în acest sens și de ce VPN-urile gratuite sunt aproape întotdeauna o alegere slabă pentru torrenters.

Vom acoperi în detaliu 10 VPN-uri recomandate, dar iată un rezumat al celor mai bune 10 VPN-uri pentru torrenting:

 1. ExpressVPN Cel mai bun VPN pentru torrenting. Viteze mari, nu păstrează jurnalele, comutatorul de ucidere și ușor de utilizat pe toate dispozitivele
 2. CyberGhost Cel mai bun VPN bugetar pentru utilizatorii torrenți. Fără jurnale cu viteze mari de conectare.
 3. NordVPN Bine atotcuprinzător. Fără jurnale și nu oferă servere specifice pentru torrenting
 4. IPVanish Rețea concepută pentru torrenting, dar nu deblochează Netflix
 5. Surfshark Un VPN de mare viteză, conștient de confidențialitate, care încurajează activ torrenting-ul
 6. PrivateVPN VPN excelent, fără jurnaluri și conexiuni extrem de rapide
 7. StrongVPN Design simplu și zero jurnal. De obicei funcționează în China.
 8. SaferVPN Viteze rapide cu o interfață simplă. Permite torentarea pe anumite servere.
 9. Windscribe Viteze decente și un performant sigur pentru toți utilizatorii BitTorrent.
 10. Scutul Hotspot O opțiune bună pentru costuri reduse. Viteze foarte rapide și fără jurnalele de identificare a utilizatorului.

Pentru a descoperi cel mai bun VPN pentru torrenting, trebuie să decidem criteriile prin care să le evaluăm. Torrenterii și partajatorii de fișiere P2P doresc confidențialitate, fără limite de date și viteze de descărcare rapide mai presus de toate. Pe baza acestui lucru, vom folosi următoarele criterii pentru a evalua fiecare VPN P2P:

 • Securitate - Criptarea asigură că părțile terțe nu se pot dezamăgi asupra activității utilizatorului VPN. În special, criptarea ajută la oprirea furnizorilor de servicii de internet din spate. Un comutator de ucidere VPN și protecția împotriva scurgerii DNS sunt indispensabile pentru a vă asigura că niciun fel de date nu vă lasă dispozitivul.
 • Politica de logare - Un serviciu VPN P2P trebuie să fie lipsit de logică, ceea ce înseamnă că nu înregistrează și nu salvează informații despre activitatea dvs. Adresele IP nu sunt, de asemenea, înregistrate. În mod ideal, furnizorul nu colectează nicio informație și, prin urmare, nu poate fi piratat sau obligat să ofere informații despre clienți.
 • Lățimea de bandă limită - Unele VPN-uri au limite de capacitate de date sau de lățime de bandă care accelerează sau opresc descărcările până la o anumită limită. Vrem să le evităm, deoarece torrenturile necesită adesea o mulțime de date.
 • Viteză - VPN-urile torrent recomandăm toate scorurile peste medie în testele noastre de viteză.
 • IP-uri partajate - Preferăm VPN-urile care folosesc adrese IP partajate pentru torrenting. Aceasta înseamnă că împărtășiți o adresă IP cu zeci, poate chiar cu sute de alte persoane. IP-urile partajate adaugă un strat semnificativ de anonimat, ceea ce face mai dificilă urmărirea activității către dvs..

Cele mai bune VPN-uri pentru torrenting sigur și rapid

Fără alte detalii, aici sunt cele mai bune alegeri ale noastre pentru cel mai bun VPN pentru torrenting:

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN ocupă primul loc în lista noastră ca fiind cel mai bun VPN pentru torrenting. Acest serviciu VPN oferă viteze de descărcare rapidă cu criptare AES de 256 biți și secret secret perfect în 94 de țări diferite. Este o opțiune excelentă pentru plug-and-play pentru cei care nu doresc să se confrunte cu configurații diferite și doresc doar ceva care să garanteze securitatea și anonimatul atunci când torrenting.

ExpressVPN nu ține jurnalele de trafic și are sediul în Insulele Virgine Britanice, care nu are legi de păstrare a datelor. Un comutator de ucidere este încorporat pentru a preveni scurgerea traficului în rețeaua necriptată în cazul în care conexiunea dvs. va scădea. Încărcarea de fișiere P2P este acceptată pe toate serverele.

În afară de torrenting, ExpressVPN este, de asemenea, un deblocator foarte capabil al serviciilor de streaming geo-blocat, inclusiv Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime Video și HBO Go / Now.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, Android, iOS, unele routere wifi și Linux.

Pro:

 • Securitate garantată cu criptare de 256 biți
 • Confidențialitate totală - nu păstrează jurnalele de date cu caracter personal
 • Vitezele de descărcare extrem de rapide
 • Deblochează Netflix, Hulu, BBC iPlayer și alte servicii de streaming

Contra:

 • Costuri puțin mai mari decât alte servicii

Scorul nostru:

4.5 din 5

MAI BUN VPN PENTRU TORRENTARE & P2P: ExpressVPN este alegerea noastră de top și o plăcere de a folosi pentru torrenting & P2P. Are o vastă rețea de servere care sunt bine reglate pentru conexiuni de mare viteză. Aplicații prietenoase pentru toate sistemele de operare. Greu de bătut pe confidențialitate și securitate. Există o garanție de restituire a banilor fără 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca fără riscuri.

Citiți recenzia noastră completă despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. CyberGhost

Cyberghost

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

Cu sediul în România CyberGhost permite transferul de fișiere P2P pe orice server care nu este localizat în SUA sau Rusia. Din cauza presiunii legale, CyberGhost blochează în mod activ traficul BitTorrent în aceste două țări (probabil prin blocarea porturilor populare utilizate de clienții BitTorrent, dar nu am testat acest lucru). Totuși, CyberGhost nu este în întregime adversă pentru torrenting și are chiar un profil „Torrent anonim” care te va conecta la cel mai bun server VPN torrenting disponibil..

CyberGhost respectă o politică fără jurnaluri, folosește criptarea AES de 256 biți cu un secret perfect înainte și are un comutator de ucidere la clienții desktop. Un comutator de omor specific pentru aplicație este îngropat în setări, supranumit „protecție pentru aplicații”, care va opri internetul doar pentru programele specificate, de ex. un client torrent. CyberGhost a marcat bine în testele noastre de viteză și poate chiar să deblocheze US Netflix și Amazon Prime Video.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Linux și Android.

Pro:

 • P2P permis pe orice server, cu excepția SUA și a Rusiei
 • Profil special conceput pentru torenting în privat
 • Zero jurnalele
 • Viteze mari în testele noastre

Contra:

 • Nu funcționează în mod fiabil în China sau în Emiratele Arabe Unite

Scorul nostru:

4 din 5

Cel mai bun VPN BUDGET: CyberGhost este o alegere excelentă. Puternic pe confidențialitate, viteze rapide și fiabile pentru torrenting & P2P. Am găsit ușor de configurat și de utilizat. Funcționează bine cu majoritatea site-urilor de streaming. 45 de zile garanție înapoi

Citiți recenzia noastră completă CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

3. NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Panama-based NordVPN nu păstrează nici conexiunea, nici jurnalele de trafic. Criptarea AES de 256 biți cu secret perfect înainte este implicită, împreună cu criptarea opțională cu dublu hop și funcțiile Tor peste VPN. Vitezele sunt grozave, dar pot fi puțin volatile. Protecția împotriva scurgerilor DNS și un comutator de ucidere pot fi ambele activate în setări. Comutatorul tradițional de ucidere totală sau de nimic este o opțiune sau puteți specifica ce programe sunt oprite de pe internet dacă conexiunea VPN scade, cum ar fi un client BitTorrent.

NordVPN folosește adrese IP partajate, iar lățimea de bandă este nelimitată. Torrentingul este permis explicit. Un proxy, un chat criptat și notele criptate de autodistrugere sunt caracteristici suplimentare incluse în fiecare abonament. De asemenea, poate debloca o serie de servicii de streaming geo-blocate, inclusiv Netflix SUA, Hulu, BBC iPlayer și Amazon Prime Video. O garanție de restituire a banilor de 30 de zile înseamnă că puteți încerca serviciul și puteți primi o rambursare completă dacă nu sunteți complet mulțumiți.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Până la 6 conexiuni simultane
 • Nu păstrează jurnalele
 • Servere specifice optimizate pentru torrenting
 • Comutator de omor specific pentru proces

Contra:

 • Aplicația poate fi lentă la conectare
 • Unele servere nu sunt de încredere

Scorul nostru:

4.5 din 5

STRONG ALL-ROUNDER: NordVPN este un serviciu de valoare bună, care funcționează neobosit cu torrenting & P2P. Conectează până la 6 dispozitive simultan. De asemenea, funcționează bine cu cele mai populare servicii de streaming și atinge în mod constant viteze bune. 30 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă despre NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

4. IPVanish

IPVanish

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

Când vine vorba de numărul mare de servere din care să alegeți, este greu de învins IPVanish. Unul dintre cele mai populare VPN-uri la nivel mondial, IPVanish are foarte în serios confidențialitatea și a fost construit având în vedere torrentingul. Nu creează jurnaluri, nici măcar jurnalele de conexiune utilizate pentru depanare, cum ar fi ExpressVPN. Protocoalele L2TP și OpenVPN folosesc ambele criptare de 256 biți. IPVanish folosește adrese IP partajate și are chiar o caracteristică încorporată care permite utilizatorilor să schimbe IP-urile periodic, cum ar fi la fiecare 60 de minute.

Vitezele sunt bune și lățimea de bandă este nelimitată. IPVanish desemnează în mod specific anumite țări ca P2P-friendly, cum ar fi Olanda (mai multe despre acest aspect mai jos). Un comutator de ucidere poate fi activat în setări. IPVanish este deosebit de popular în rândul utilizatorilor Kodi datorită aplicației sale ușoare pentru Android și compatibilității cu toate suplimentele Kodi pe care le-am testat.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Rețea special concepută pentru torrenting
 • Are o politică „fără jurnal”
 • Înscriere și plată anonimă
 • Ușor de utilizat cu Kodi și Amazon Fire Stick / FireTV

Contra:

 • Nu deblochează Netflix sau Hulu
 • Nu există asistență în direct pentru clienți

Scorul nostru:

4 din 5

UșOR DE UTILIZAT: IPVanish este excelent pentru familii. În general solid pentru torrenting, utilizatori P2P și oameni care au nevoie de cel mai înalt standard de confidențialitate. Vor lupta cu serviciile de streaming populare și nu vor funcționa în China. 7 zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă despre IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

5. Surfshark

VPN SurfShark

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Surfshark.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Surfshark oferă viteze de descărcare decente, iar rețeaua sa se întinde pe mai mult de 60 de țări. Îți protejează traficul folosind criptarea AES de 256 biți, un comutator de ucidere, secretul perfect perfect înainte și protecția împotriva scurgerilor DNS, IPv6 și WebRTC. Există, de asemenea, funcționalitate de tunelare împărțită, care vă permite să alegeți anumite aplicații pentru a ocoli VPN.

Acest VPN are sediul în Insulele Virgine Britanice, o țară care nu are legi obligatorii de păstrare a datelor. În consecinţă, Surfshark nu înregistrează nicio informație de identificare personală. Traficul P2P este permis pe toate serverele și fără limite de lățime de bandă, puteți să faceți torentul cât doriți. Cel mai bun lucru este că Surfhark nu are nicio limită de conectare.

Surfshark are aplicații pentru Linux, iOS, Android, Windows și MacOS. Poate fi instalat manual pe routerele de rețea acceptate.

Pro:

 • O gamă largă de caracteristici de securitate
 • Rapid rezonabil
 • Fără limită de conexiune
 • Torrenting încurajat

Contra:

 • Nu are cea mai mare rețea
 • Unele servere mai lente decât altele

Scorul nostru:

4 din 5

TORRENT FĂRĂ LIMITE :: Surfshark pune un accent major pe securitatea și confidențialitatea dvs., permițându-vă să torentați în siguranță atât cât doriți. Fără limită de conexiune, viteze decente și o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile, este bine demn de luat în considerare.

Cupa Surfshark Ofertă specială - economisiți 83% + 3 luni OFERTA FREEGETDiscount aplicat automat

6. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN este un furnizor VPN relativ tânăr, cu o rețea mai mică decât celelalte din această listă, dar veți obține în continuare viteze de descărcare rapidă și securitate rapidă. Acesta folosește criptarea de 256 biți cu un secret perfect înainte pe protocolul OpenVPN. Nu se înregistrează jurnalele de trafic sau de conexiune. Un comutator de oprire opțional este încorporat.

Pe lângă torrentingul anonim, PrivateVPN este de asemenea excelent pentru deblocarea conținutului geo-blocat, precum US Netflix, BBC iPlayer, Hulu și Amazon Prime Video. Puteți conecta până la șase dispozitive simultan pe un singur cont.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Nu sunt stocate jurnalele și criptarea puternică
 • Viteze de conectare extrem de rapide în testele noastre
 • Deblochează servicii de streaming precum Amazon Prime, Netflix, Hulu și BBC iPlayer
 • 6 dispozitive concurente

Contra:

 • Rețea mică de servere
 • Nu există suport 24/7

Scorul nostru:

4.5 din 5

MARE PENTRU VITEZĂ: PrivateVPN este constant de încredere. Performant solid pentru torenting, P2P și utilizare generală. Vitezele au fost surprinzător de bune la acest capăt al pieței. S-ar putea face cu mai multe servere și nu are suport 24/7. 30 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZTAContabil aplicat automat

7. StrongVPN

StrongVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.StrongVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

StrongVPN recent a suferit o revizuire completă și acum oferă îmbunătățiri mult necesare pentru aplicațiile sale și rețeaua de servere. Compania are o politică cu jurnalele zero atât pentru conținutul traficului, cât și pentru metadatele conexiunii. Un abonament vă oferă lățimea de bandă nelimitată pe până la cinci dispozitive conectate simultan.

Toate conexiunile sunt criptate în siguranță și puteți opta chiar și pentru a obține traficul folosind o caracteristică specială „Scramble” care deghizează conexiunile OpenVPN. Protecția împotriva scurgerilor DNS și un comutator de ucid sunt încorporate în aplicații. StrongVPN a fost mult timp favorit în rândul utilizatorilor din China, iar actualizările sale recente îl fac să apeleze la o audiență mai largă, inclusiv torrentere.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android.

Scorul nostru:

4 din 5

INTERFACE SIMPLE: StrongVPN are o securitate vastă. Acum se potrivesc mai mult pentru torrente. Caracteristici bune de securitate și confidențialitate. Uneori funcționează în China. Serverele sunt concentrate mai ales pe SUA. 45 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă StrongVPN.

Cupon StrongVPNSalvați 20% suplimentar la orice planGAL DEALDiscount aplicat automat

8. SaferVPN

SaferVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.safervpn.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

SaferVPN are lățimea de bandă nelimitată și viteze de descărcare foarte rapide, ideale pentru torrenting. Interfața simplă și intuitivă face ca briza să fie configurată și conectată. Un switch switch este încorporat atât în ​​aplicațiile desktop, cât și în aplicațiile mobile, care va opri internetul în cazul în care conexiunea VPN va scădea. SaferVPN nu păstrează jurnalele de identificare. În mod oficial, SaferVPN permite transferul de fișiere P2P atunci când este conectat la locațiile sale din Țările de Jos, Canada și Spania, dar strict vorbind, nimic nu vă împiedică să vă torrentați pe alte servere.

SaferVPN poate debloca atât Netflix atât din SUA, cât și din Marea Britanie și am avut succes și cu Amazon Prime Video, Sky Go și BBC iPlayer din străinătate. Suportul de chat live 24/7 este gata să vă ajute să remediați eventualele probleme. Obțineți protecție împotriva scurgerilor DNS și criptare AES de 256 biți în mod implicit.

Scorul nostru:

3.5 din 5

FAST SERVERS: SaferVPN punctează bine la confidențialitate și are credențe de securitate bune, ideale pentru torrentere. Lipsește unele caracteristici populare. Include o garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă SaferVPN.

SaferVPN CuponSalvați 80% la planul de 3 aniGAL DEALDescount aplicat automat

9. Parbriz

Windscribe

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Site-ul: www.windscribe.com

Banii inapoi garantat: 3 ZILE

Windscribe este o VPN excelentă care este perfect potrivită pentru a face torrenting. Este una dintre VPN-urile mai rapide pe care le-am testat, punctând peste medie în toate locațiile. În locul unui comutator de ucidere, Windscribe folosește un firewall pentru a preveni scurgerile în afara tunelului criptat. Furnizorul nu stochează jurnalele de identificare.

Windscribe funcționează în China și în alte țări cu sisteme stricte de cenzură, astfel încât puteți să vă torrentați în privat de oriunde. Acesta deblochează SUA și Marea Britanie Netflix din străinătate, precum și Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Criptarea AES de 256 biți este asociată cu un secret înainte perfect pentru o protecție maximă.

PĂSTREAZĂ FĂRĂ LOGURI: Windscribe atinge viteze bune. Solid pentru torenting și P2P. Nu stochează jurnalele și folosește tehnici de tunelare pentru o bună securitate și confidențialitate. Lipsește un suport real 24/7. Garanție de 3 zile înapoi.

Citiți recenzia completă pentru Windscribe.

Cupon pentru parbrizSalvați 55% din planul anual de anCONFERENȚĂContabil aplicat automat

10. Scut hotspot

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Site-ul: www.Hotspotshield.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

Scutul Hotspot s-a confruntat cu critici în trecut pentru politica sa de exploatare, dar a parcurs un drum lung. Acum înregistrează doar adrese IP criptate în timpul unei sesiuni VPN, dar le șterge imediat după aceea, astfel încât acestea nu pot fi vizualizate niciodată de către terți. Acest furnizor oferă caracteristici excelente de securitate, inclusiv criptare puternică, protecție împotriva scurgerilor, un comutator pentru uciderea desktopului și protecție wifi automată (în aplicațiile mobile). Cel mai bun lucru despre acest furnizor este viteza superioară, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru descărcarea fișierelor mari.

Hotspot Shield utilizează adrese IP partajate și nu impune nicio limită de lățime de bandă. Poate debloca o mulțime de servicii de streaming populare, inclusiv Netflix, Hulu și Amazon Prime Video. Cu o garanție generoasă de returnare de 45 de zile, puteți oricând să testați serviciul pentru a vedea dacă este potrivit.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Scorul nostru:

4.5 din 5

VPN LOW COST TORRENT: Hotspot Shield oferă o valoare excelentă pentru bani. Este rapid, sigur și funcționează cu o mulțime de servicii de streaming. Garanție de returnare de 45 de zile.

Cupon de scut Hotspot Ofertă specială - economisiți 75% din planul de 3 aniGAZA DEZTAContabil aplicat automat

Evitați VPN-urile gratuite pentru torrenting

Utilizarea unui VPN gratuit pentru torrentingul anonim este, în general, un nu-nu. Datorită cantității mari de lățime de bandă necesare, multe servicii VPN gratuite interzic activitatea P2P. Altele nu sunt sigure și multe dintre ele au capace de date. Adagiul comun care vine cu serviciile gratuite este că dacă nu cumpărați produsul, atunci sunteți produsul. Acest lucru este valabil mai ales că VPN nu este doar o aplicație software, ci este un serviciu continuu care necesită resurse și întreținere continuă..

TunnelBear, Windscribe și Hide. Nivelurile gratuite sunt cu mult mai de încredere, dar au viteze sau plachete de date care nu sunt ideale pentru a face torrenting. TunnelBear și VPNGate, un proiect VPN administrat de comunitate, interzic în mod explicit distribuirea de fișiere P2P.

Am transmis și mai mulți furnizori VPN plătiti. PureVPN, VyprVPN, HideMyAss, Overplay și Hotspot Shield nu au reușit să reducă din cauza politicilor lor de logare. IronSocket și BolehVPN au fost lăsate în afara problemelor legate de performanță.

Alte așa-numite VPN-uri gratuite pentru torrenting pot de fapt să vă degradeze confidențialitatea, în loc să o îmbunătățească. Unii dintre ei păstrează jurnalele activității dvs., injectează cookie-uri de urmărire în browserul dvs., inserează reclame pe paginile web sau chiar transportă sarcini malware..

buna

Unii furnizori de VPN gratuit fără scrupule ar putea bine să răzuiască datele personale ale utilizatorilor și să le vândă către terți. Un astfel de caz cu profil înalt a fost Hola, un furnizor de VPN gratuit cu sediul în Israel. Hola a fost surprinsă la vânzarea lățimii de bandă a utilizatorilor și a fost criticată pentru că a fost opacă în ceea ce privește modul în care fiecare utilizator Hola a devenit un nod în rețea, mai degrabă decât să găzduiască propriile servere VPN dedicate..

VPNGate

VPNGate este o inițiativă academică fantastică din Japonia care își propune să cenzureze internetul pentru persoanele care trăiesc sub regimuri opresive anti-discurs. Utilizează o rețea de noduri voluntare din întreaga lume ca relee. Cu toate acestea, descurajează activitățile de distribuire a fișierelor P2P care ar împiedica rețeaua și păstrează jurnalele de până la trei luni pentru a ajuta la eliminarea abuzurilor și a infracțiunilor infracționale.

IronSocket

IronSocket nu ține jurnalele, dar majoritatea serverelor sale interzic în mod expres activitatea P2P. Aceste servere care nu sunt P2P blochează toate conexiunile P2P. Chiar dacă nu ține jurnalele, asta înseamnă că îți monitorizează activitatea la un anumit nivel.

Citiți recenzia noastră completă despre IronSocket.

Ce VPN-uri permit torrenting?

Majoritatea VPN-urilor permit torrenting. Ascunderea fișierelor P2P este un motiv popular pentru a cumpăra VPN-uri, până la urmă. Cel puțin, VPN-ul pe care îl alegeți ar trebui să aibă, de asemenea, un comutator de ucidere și niciodată să nu stocheze adresa dvs. IP sau să păstreze jurnalele de trafic. Tabelul de mai jos arată care VPN-urile îndeplinesc aceste trei criterii:

VPNBitTorrent admis? Jurnal de trafic sau IP? Switch switch (desktop)?
VPN Ace da Nu da
AirVPN da Nu da
Astrill da Nu da
Avast SecureLine da Nu da
Betternet da da Nu
BolehVPN da Nu da
BTGuard da Nu Nu
VPN buffered da da da
VPN Cactus da Nu da
CyberGhost da Nu da
DotVPN Nu da Nu
ExpressVPN da Nu da
Libertate F-Secure Nu da da
FrootVPN da Nu Nu
GooseVPN da Nu da
Ascunde-mă da Nu da
VPN HideMyAss da da da
VP Hola Nu da Nu
Scutul Hotspot da da da
ibVPN da Nu da
IPVanish da Nu da
Ivacy da Nu da
LiquidVPN da Nu da
Keenow da da da
Mullvad da Nu da
NordVPN da Nu da
OneVPN da Nu Nu
Confidențialitate perfectă da Nu da
PandaPow Nu da Nu
PIA da Nu da
Tunelul privat da Nu Nu
PrivateVPN da Nu da
ProtonVPN da Nu da
ProXPN da Nu da
PureVPN da Nu da
SaferVPN da Nu da
SlickVPN da Nu da
Speedify da Nu da
StrongVPN da Nu da
SurfEasy da Nu Nu
TigerVPN da Nu Nu
TorGuard da Nu da
TunnelBear da Nu da
VPN nelimitat da Nu da
VPN.ac da da da
VPNArea da Nu da
VyprVPN Nu da da
Windscribe da Nu da
Zenmate Nu Nu da

Rețineți că, chiar dacă furnizorul dvs. VPN permite torrenting, poate prefera să utilizați anumite servere sau locații atunci când faceți acest lucru. Consultați site-ul web sau serviciul clienților furnizorului dvs. pentru a vă întreba ce servere sunt potrivite pentru torrenting.

De ce să ascundeți adresa dvs. IP cu un VPN când torrentați?

Torrenting-ul este adesea asociat cu pirateria, iar pirateria este furtul. Dacă cineva este prins, probabil că nu va fi poliția sau proprietarul drepturilor de autor care vor bate.

Deținătorii de drepturi de autor sunt adesea companii mass-media care externalizează litigiile de piraterie către firme de avocatură, numite „troll-uri de drepturi de autor”. Troll-urile pentru drepturi de autor monitorizează torentele populare pentru adresele IP unice ale dispozitivelor care se conectează la roi pentru a încărca sau descărca fișiere. Apoi se potrivesc cu acele adrese IP furnizorilor de servicii de internet care le-au atribuit clienților. Trolul drepturilor de autor trece prin ISP pentru a trimite o scrisoare de decontare sau o notificare de încălcare a drepturilor de autor fiecărui torrenter. Scrisorile de soluționare cer bani și amenință acțiunile legale dacă utilizatorii nu plătesc.

După cum puteți vedea, deghizarea adresei dvs. IP este vitală pentru utilizatorii bittorrent. Toate VPN-urile maschează adresa dvs. IP reală cu cea a serverului VPN. Din păcate, nu toți fac o treabă foarte bună. Majoritatea VPN-urilor nu se protejează împotriva anumitor tipuri de scurgeri care pot expune adresa dvs. IP reală către terți. Acestea includ scurgeri DNS, scurgeri IPv6 și scurgeri WebRTC.

 • Scurgeri DNS se produce atunci când o cerere DNS este trimisă în afara tunelului VPN criptat, expunând adresa IPv4. Toate VPN-urile pe care le recomandăm să le protejeze împotriva acestui tip de scurgeri.
 • Scurgeri IPv6 apar atunci când traficul IPv4 trece prin tunel, dar traficul IPv6 nu. Acest lucru este comun pe PC-urile Windows 10. Unele VPN se protejează împotriva acesteia, dar este indicat să dezactivați pur și simplu IPv6 dacă suferiți de această scurgere.
 • WebRTC este un protocol de comunicații pentru aplicații de chat vocal și video care rulează în browserul dvs., cum ar fi Skype pentru Chrome. Chiar dacă aveți o VPN activată, o solicitare WebRTC vă poate dezvălui adresa IP reală. Foarte puține VPN-uri protejează împotriva scurgerilor WebRTC, dar puteți dezactiva alternativ WebRTC în browserul dvs..

Cele mai bune aplicații VPN protejează împotriva tuturor acestor scurgeri în toate situațiile. ExpressVPN și NordVPN sunt în special rezistente la scurgeri, datorită unei combinații de întrerupătoare de ucidere și măsuri de protecție împotriva scurgerilor. Chiar dacă conexiunea dvs. este întreruptă cumva, niciun trafic identificabil nu scapă din tunel.

În plus, este important să alegeți o VPN care să nu păstreze jurnalele. Multe VPN pretind că sunt lipsite de logică, dar această afirmație se aplică adesea numai în jurnalele de trafic ale activităților dvs. online. Multe VPN presupuse „fără log” înregistrează în continuare adresele IP ale utilizatorilor, ceea ce este un no-no pentru torrente. Niciunul dintre VPN-urile din lista noastră nu stochează jurnalele de trafic sau jurnalele de adrese IP.

Știați? După ani de declin
Utilizarea BitTorrent a început să crească.

Probleme legale cu torrenting

Torrenturile au devenit sinonime cu abuzul și pirateria, dar tehnologia de bază nu este în sine ilegală. Site-urile de torrent perfect legale există și sunt utilizate în mod regulat, cum ar fi SXSW și media care se încadrează în domeniul public.

Dacă frecventezi ThePirateBay, uTorrent, RARBG, Putlocker sau KickassTorrents, cu toate acestea, șansele sunt că ceea ce descarci de pe aceste site-uri torrenting nu este legal. Autoritățile guvernamentale vă pot amenda pentru comiterea unei infracțiuni civile, în timp ce ISP-urile și deținătorii de drepturi de autor vor amenința și, în unele cazuri, vor continua acțiunile legale. Deși este puțin probabil ca o companie de înregistrare să ducă pe cineva în instanță, ar putea solicita daune prin decontări.

Iată o defalcare rapidă a legilor de torentare din mai multe țări:

Statele Unite

Descărcarea materialelor protejate de drepturi de autor este ilegală în Statele Unite. ISP-urile au adesea o regulă de trei greve dacă prind utilizatori care descarcă ilegal torrenturi. Materialul fără drept de autor este complet legal de descărcat.

Conform to site-ul web al înregistrării Asociației Industriei din America (RIAA), realizând copii neautorizate ale înregistrărilor muzicale un proces civil. S-ar putea chiar să vă aterizeze în închisoare până la cinci ani și puteți fi lovit cu o amendă de până la 250.000 USD.

Deținătorii de drepturi de autor acționează adesea prin intermediul troll-urilor de copyright, care înregistrează adresele IP ale torrenterilor și trimit scrisori de decontare care solicită remunerare. Aceste entități au dreptul de a acționa în judecată în numele titularului dreptului de autor, dar, deoarece o adresă IP nu constituie legal o identitate în SUA, cea mai bună opțiune pentru destinatari este să le ignore.

Canada

Legea privind modernizarea drepturilor de autor adoptată în ianuarie 2014 impune ca ISP-urile să trimită notificări violatorilor de drepturi de autor în rețelele lor. Identitățile destinatarilor sunt stocate pe serverele ISP timp de șase luni. Deținătorii de drepturi de autor nu pot acționa în judecată pentru daune mai mari de 5.000 USD atunci când copia este folosită în scopuri necomerciale, ceea ce în cele mai multe cazuri pur și simplu nu merită timpul sau efortul.

Sistemul de notificări este mai educativ decât legal, dar ISP-urile pot penaliza în continuare torenterii prin sufocarea lățimii de bandă.

Regatul Unit

ISP-urile mai mari sunt obligate prin lege să notifice abonaților atunci când industria fonografică britanică îi prinde să descarce torenți sub forma unei ordonanțe de încetare și abandonare. ISP-urile își rezervă dreptul de a accelera lățimea de bandă și de a deconecta utilizatorii. ISP-urile cu mai puțin de 400.000 de abonați nu sunt însă supuse acestei legi.

Deținătorii de drepturi de autor au dreptul să dea în judecată încărcătorii și descărcătorii pentru daune, chiar dacă nu a fost implicat un câștig monetar.

Următoarele trackere de torrente, cum ar fi ThePirateBay, sunt blocate de ISP-uri majore din Marea Britanie, dar acestea pot fi accesate în continuare printr-un serviciu VPN.

Australia

Pirateria este o crimă în Australia, dar există puține aplicări. Nu este complet necunoscut pentru ca un titular de drepturi de autor să dea în judecată ISP-urile pentru identitățile torrenterilor, cărora le poate solicita remunerația folosind o practică numită facturare speculativă, dar este rar.

O regulă „în trei greve” în care ISP-urile ar anunța torrenții în numele deținătorilor de drepturi de autor a fost conserve la începutul acestui an din cauza disputelor privind costurile de implementare..

Unele sisteme de urmărire a torrenturilor și alte site-uri care conțin conținut care încalcă au fost blocate de ISP-uri în baza unei ordonanțe judecătorești. În 2016, o instanță federală din Australia a ordonat ISP-urilor să blocheze site-urile tracker BitTorrent, inclusiv ThePirateBay, Torrentz, TorrentHound, IsoHunt și SolarMovie. Acestea pot fi accesate în continuare cu oricare dintre furnizorii VPN pe care i-am enumerat mai sus.

La sfârșitul anului 2018, Parlamentul a aprobat un amendament la Legea privind dreptul de autor. Acest amendament permite ISP-urilor de cenzor și site-uri de oglindă - duplicate ale trackere-urilor de torrent puse la punct după blocarea site-ului inițial - fără a fi nevoie să revină în instanță pentru fiecare ordin. De asemenea, Google și alte motoare de căutare trebuie să anuleze sau să elimine linkurile către site-uri care încalcă, inclusiv proxy-urile și oglinzile lor.

Olanda

Adăugăm o secțiune despre Olanda, deoarece există o concepție greșită că piratarea materialelor protejate prin drepturi de autor este legală acolo. Începând cu 2014, nu mai este. A face acest lucru este considerat o infracțiune civilă nu una penală, astfel încât oamenii de ordine nu vor fi căutați în acest sens, dar puteți fi amendați.

Cu toate acestea, legea prevede că amenzile nu pot fi în mod artificial ridicate, astfel încât daunele pe care deținătorii de drepturi de autor le pot face exact sunt limitate. La începutul anului 2018, autoritatea de pază din Olanda, Autoriteit Persoonsgegevens (AP), a acordat permisiunea Dutch Filmworks să colecteze adrese IP ale oricăror persoane care descarcă ilegal conținutul. Compania poate înmâna amenzi utilizatorilor și au decis o taxă de 150 de euro pe film.

Germania

Descărcarea materialelor protejate de drepturi de autor fără permisiune este ilegală în Germania. Punerea în aplicare este, de obicei, gestionată de firme de avocatură care acționează în numele deținătorilor de drepturi de autor (a se vedea: troll-uri de copyright) Amenzile variază de obicei până la 1.000 de euro.

Similar cu SUA, troll-urile de copyright trimit scrisori amenințătoare torrenterilor după identificarea adresei lor IP. Deși nu suntem experți legali în dreptul german, consensul ce trebuie făcut dacă primiți o scrisoare este similar cu SUA: dacă nu vă identifică pe nume și nu vine direct de la poliție, ignorați-l și lăsați doar perioada de limitare a expirarii.

Rețineți că, dacă cineva piratează conținutul pe o rețea wifi nesecurizată, proprietarul rețelei wifi poate fi făcut răspunzător pentru daune, chiar dacă nu a fost conștient de activitatea ilegală. Această amendă este de obicei în jur de 100 de euro.

Inrudite: Cele mai bune VPN-uri pentru Germania

India

Legile pirateriei online sunt puțin înfocate în India. O multitudine de reportaje din 2016 au sugerat că chiar și vizualizarea anumitor pagini web sau fișiere de tip torrent (nu conținutul protejat de drepturi de autor în sine) a fost suficient pentru a penaliza pe internauți cu amenzi grele și închisoare. Acest lucru nu este adevărat, însă; zvonul a apărut dintr-un avertisment prost redactat de la ISP-urile indiene apărute când utilizatorii au încercat să acceseze site-uri blocate.

Pirateria în India este ilegală ca oriunde altundeva și ar putea duce la amenzi sau la închisoare, dar accentul aplicat pare să fie pus pe redistribuire, de ex. bootlegging și vânzarea de conținut piratat, mai degrabă decât consum personal.

Legate de: Cel mai bun VPN pentru India

Comparitech nu împiedică și nu încurajează pirateria. Vă rugăm să respectați torentele legale.

Citește mai mult: Este torentul în siguranță?

Kodi și Popcorn Time

Transmiterea videoclipurilor din Popcorn Time se bazează pe surse torrente ca sursă. Deși este posibil să nu descărcați fișierele pe care le-ați găsit pe ThePirateBay direct pe hard disk, nu faceți greșeală că utilizarea acestor instrumente vă face să nu faceți mai puțin răspundere în ochii legii. Când utilizați Popcorn Time, descărcați și încărcați conținut simultan.

Anumite suplimente Kodi sursa fluxuri video de la torrente. Fii atent în special pentru o platformă mai nouă, numită Acestreams. Acestea utilizează conexiuni bittorrent peer-to-peer, astfel încât utilizatorii simultan să poată împărți încărcarea unui flux. Aceasta înseamnă că conexiunea dvs. este împărtășită cu alții, cauzând probleme potențiale de securitate și confidențialitate care pot fi de obicei evitate cu un VPN torrent. Acestea sunt tot mai populare atât pentru conținut live cât și la cerere.

NAT Firewall-uri

Multe servicii VPN vin cu firewall-uri NAT încorporate, care blochează conexiunile de la colegii din rețelele P2P, precum și alte conexiuni nesolicitate. Acest lucru poate preveni funcționarea corectă a torenților, care se bazează pe rețelele P2P.

În funcție de software-ul VPN, este posibil să puteți dezactiva firewall-ul NAT undeva în setări. Dacă nu, va trebui să utilizați redirecționarea porturilor. Aceasta este de obicei o procedură manuală în care furnizorul VPN desemnează un port specific care să fie utilizat pentru traficul P2P. Utilizatorii trebuie să își configureze clientul bittorrent pentru a utiliza acest port. Dacă portul nu este listat pe site-ul furnizorului VPN, utilizatorul va trebui să contacteze asistența pentru clienți și să îl solicite.

Modul în care un VPN îți protejează confidențialitatea atunci când ești torrent

Un VPN vă protejează confidențialitatea atunci când vă torrentați în două moduri cheie.

În primul rând, împiedică ISP-ul dvs. și oricine altcineva din rețeaua locală și ISP să vadă că sunteți în torent. Deoarece toate fișierele pe care le descărcați și le încărcați prin BitTorrent sunt criptate atunci când trec prin serverele ISP, conținutul lor nu poate fi identificat. Ar fi nevoie de un efort monumental care consumă timp și resurse pentru ca un ISP să încerce chiar să creeze criptarea pusă la dispoziție de serviciul dvs. VPN.

În al doilea rând, o VPN împiedică alți utilizatori să descarce și / sau să încarce aceleași fișiere ca și tine să vadă adresa dvs. IP. BitTorrent este un protocol P2P sau peer-to-peer. Aceasta înseamnă că toți cei care utilizează același fișier torrent sunt conectați la ceea ce este cunoscut drept „roi”. Fiecare dispozitiv conectat la roi poate vedea toate celelalte adrese IP ale celorlalte dispozitive din roi. Mulți clienți BitTorrent vă permit chiar să vizualizați o listă de alte dispozitive la care v-ați conectat atunci când ați citit sau așeza fișiere în rețea.

Fără VPN, adresa dvs. IP reală poate fi folosită pentru a identifica locația dvs. aproximativă și furnizorul de servicii de internet. Acesta este modul în care trolii de drepturi de autor sunt capabili să găsească torentere și să le trimită scrisori de amenințare amenințătoare (citiți cum să răspundeți la acestea în ghidul nostru de siguranță și de legalitate).

O VPN maschează adresa dvs. IP astfel încât alte dispozitive din roi să vadă doar adresa IP a serverului VPN P2P. Cele mai bune VPN-uri pentru torrenting folosesc de obicei adrese IP partajate, ceea ce înseamnă că zeci și chiar sute de utilizatori li se atribuie aceeași adresă IP. Acest grup mare de utilizatori face imposibil de urmărit activitatea torrentală înapoi la o singură persoană. În plus, dacă utilizați unul dintre VPN-urile fără logă din această listă, furnizorul VPN nu va avea nicio informație despre utilizator atunci când este primit cu o notificare DMCA sau o scrisoare de decontare.

Mascarea adresei dvs. IP vă protejează și de hackerii care ar folosi-o ca o copie în spate în sistemul dvs., să aflați informații personale despre dvs. sau chiar să vă hărțuiți acasă. Adresa dvs. IP este ca adresa de acasă, dar pentru computer. Cineva care îl știe poate afla unde te afli.

Importanța întrerupătorilor de ucidere

Un comutator de ucidere VPN oprește tot traficul de internet în cazul în care VPN renunță neașteptat la conexiunea din orice motiv. Acest lucru împiedică adresa dvs. IP reală și traficul torentului să se scurgă în rețeaua necriptată a ISP-ului dvs., care altfel ar putea să vă expună activitatea la ISP, troll-uri de copyright și hackeri. Acesta este motivul pentru care este foarte important să vă legați IP-ul dvs. (vezi mai jos) și / sau să folosiți un comutator de ucidere.

Toate cele mai bune VPN-uri pentru torrenting vă recomandăm să fie echipate cu un comutator de oprire pe versiunile de desktop, dar este posibil să nu fie activate în mod implicit. Asigurați-vă că îl activați în setări. Aplicațiile mobile VPN pentru Android și iOS sunt mult mai puțin susceptibile să încorporeze comutatoarele de ucidere.

Știți că nu toate comutatoarele omor sunt create egale. O simplă conexiune abandonată este destul de ușor de planificat, dar comutatorul de oprire nu poate fi echipat pentru a face față altor tipuri de întreruperi de rețea, blocări și modificări de configurare. Puteți citi mai multe despre scurgerile care apar în aceste scenarii în analiza noastră de testare a scurgerilor VPN, pe care o vom extinde la mai multe VPN-uri pe măsură ce trece timpul. Cele două tipuri de scurgeri cele mai pertinente pentru torrentere sunt adresa IP și scurgerile de trafic IP.

Legați IP-ul dvs.

Legarea IP este o precauție valoroasă de luat dacă doriți să vă asigurați că toate descărcările de torrent au loc peste VPN P2P. Legarea clientului dvs. torrent la o adresă IP limitează descărcările la o anumită adresă IP. Aceasta înseamnă că puteți seta clientul să descarce doar torentele în timp ce sunteți conectat la un anumit server VPN P2P. Dacă conexiunea la VPN scade sau vă deconectați, descărcările se opresc, adăugând un comutator de ucidere la VPN, fără a afecta alte aplicații și servicii. Acest lucru împiedică orice trafic de torrent să se scurgă pe adresa dvs. IP reală.

Verificați setările software-ului pentru torrent manager pentru a vedea dacă acceptă legarea IP. uTorrent are această capacitate pe Windows, iar Azureus Vuze o poate face atât pe Mac cât și pe Windows.

Evitați malware

Site-urile și site-urile Torrent în sine sunt refugii pentru malware. Deoarece torentele sunt încărcate de comunitate, acestea sunt adesea bifate pentru viruși și malware. Un caz la începutul anului 2018 a văzut 400.000 de utilizatori loviți de un focar malware cauzat de un client torent rus. De fiecare dată când descărcați un torrent, este o idee bună să-l scanați cu un software antivirus bun și actualizat. Dacă site-ul web pe care l-ai descărcat are o secțiune de comentarii, este posibil ca alți utilizatori să fi postat deja despre potențialele amenințări. Acest lucru este valabil mai ales pentru software și jocuri video care conțin o mulțime de fișiere, ceea ce face mai ușoară ascunderea fișierelor dăunătoare.

Consultați recenziile noastre pentru a găsi antivirusul care vi se potrivește cel mai bine.

Port forwarding

Port forwarding este un subiect controversat în rândul torrenterelor. Unii spun că îmbunătățește viteza de descărcare, permițând clientului torrent să se conecteze la mai mulți colegi.

Alții susțin că este inutil și, atunci când utilizează un serviciu VPN torenting, servește doar la îngreunarea torrentingului și poate chiar să diminueze confidențialitatea utilizatorilor. Acest lucru se datorează faptului că alți utilizatori care împărtășesc aceeași adresă IP VPN vor fi limitați la aceleași porturi, cu excepția celui care alege să transmită un port. Acest lucru poate face activitatea P2P mai ușor de urmărit înapoi către un singur utilizator.

Majoritatea clienților VPN comerciali nu acceptă redirecționarea porturilor și funcționează bine fără acesta. Pentru cei care fac acest lucru, introduceți portul redirecționat în setările clientului dvs. torrent. Redirecționarea porturilor într-un VPN nu necesită porturi de redirecționare a routerului. Este posibil să fie nevoie să dezactivați maparea NAT-PMP și / sau uPNP în clientul torrent.

„Torrent” de Fif ”autorizat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Adblock
detector