20+ VPN-uri gratuite cotate cot la cot, lista 2020

În comparație cu 20 de VPN-uri gratuite


Serviciile VPN gratuite sunt zilnic câteva zeci. În timp ce recomandăm cititorilor noștri să cumpere un abonament la un serviciu VPN plătit, ne dăm seama că multe persoane, din orice motive, vor opta pentru o alternativă gratuită. De fapt, una dintre cele mai comune solicitări pe care le primim de la cititorii noștri este pentru o listă cu cele mai bune servicii VPN gratuite. În acest sens, am oferit o listă detaliată a mai mult de 20 de servicii VPN gratuite și detaliile vitale pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a le instala pe dispozitivul dvs..

Sfat: CUM SĂ OBȚINEȚI UN VPN PLATIT GRATUIT GRATUIT: Dacă aveți nevoie doar de acces pentru o perioadă scurtă de timp, puteți obține gratuit serviciul VPN cu cel mai bine clasat și plătit cu acest truc. Înscrieți-vă aici la ExpressVPN, linkul include o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile. Va trebui să plătiți abonamentul inițial, însă puteți utiliza VPN până la 30 de zile și să anulați o rambursare completă. Acest lucru vă oferă în mod efectiv acces gratuit la un VPN de nivel superior. Este comercializată sub forma unei politici de returnare a banilor „fără cheiuri” și, spre deosebire de unele VPN-uri, chiar este. Am încercat noi și am testat această metodă și funcționează.

Vezi si:

 • Cele mai bune VPN-uri cu teste gratuite
 • Cum să obțineți ExpressVPN gratuit timp de o lună

Pentru a fi clar, nu acceptăm fiecare VPN din această listă. Am ales să analizăm aceste VPN-uri datorită popularității lor, nu a calității lor. Acestea apar în partea de sus a rezultatelor Google și a clasamentelor magazinelor de aplicații atunci când căutați VPN-uri gratuite. Cu peste 800 de VPN-uri disponibile pe toate platformele majore, aceasta nu este, evident, o listă cuprinzătoare, dar ar trebui să vă ajute să vă ghidați decizia în rândul celor mai buni concurenți..

Toate VPN-urile din această listă respectă următoarele criterii:

 • Fie sunt complet gratuite, fie au un nivel fără expirare
 • Sunt rețele virtuale private, nu doar proxy-uri HTTPS sau SOCKS
 • Acestea oferă un serviciu VPN și nu doar o aplicație pentru conectarea la un server terț

Toate informațiile pe care le-am colectat se bazează pe experiența personală și informațiile publicate pe site-urile și aplicațiile VPN-urilor respective. Vă rugăm să rețineți că, chiar dacă un serviciu VPN gratuit spune că nu înregistrează activitatea și nu vinde datele dvs. către terți, nu avem cum să verificăm aceste revendicări. După cum se spune: dacă nu plătiți produsul, probabil sunteți produsul. Recomandăm întotdeauna un furnizor VPN plătit de renume peste orice serviciu gratuit din acest motiv.

VPN-urile nu sunt listate într-o ordine specială.

Tunnelbear

În ceea ce privește VPN-urile gratuite, Tunnelbear este una dintre cele mai conștiente de confidențialitate. Nu păstrează jurnalele și folosește criptarea puternică, inclusiv secretul perfect perfect. Cea mai mare limitare este dată de date, care este plafonată la 500 MB pe lună. Așa este, lunar, ceea ce face ca Tunnelbear să poată fi utilizat doar la nivel gratuit pentru navigarea web ocazională în conexiunile publice publice. Puteți arde cu ușurință prin 500MB într-o perioadă prelungită de Facebook sau Instagram în timp ce urcați în trenul de navetă. Obțineți 19 locații pe server, doar una mai mică decât nivelul premium care include Australia. Nu există urmăritori sau injecții publicitare. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, Mac, iOS și Android. Torrenting nu este permis.

CyberGhost

Actualizare: CyberGhost nu mai oferă o versiune gratuită a serviciului său VPN.

CyberGhost este un serviciu VPN axat pe confidențialitate, cu un nivel gratuit care promite toată funcționalitatea unui serviciu VPN plătit, dar va trebui să aștepți la rând. Pentru a preveni congestionarea serverului și a menține un standard ridicat de performanță, utilizatorii liberi trebuie să se alăture unei cozi de așteptare înainte de a se conecta la una dintre cele 15 locații ale serverului. Uneori, coada va dura câteva secunde, iar alteori câteva minute, în funcție de ora zilei și de câți alți utilizatori concurenti sunt. După ce v-ați conectat, singura altă limitare este legată de torrenting: nu este permisă. CyberGhost folosește criptarea puternică și nu păstrează jurnalele. Nu există lățime de bandă sau limită de date. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, Mac, iOS și Android.

Trebuie să menționăm, totuși, că un studiu recent (PDF) a dat aplicației Android CyberGhost un rang AV pozitiv, ceea ce înseamnă că cel puțin un program antivirus a detectat o activitate nocivă, dar nu a atins pragul pentru a fi considerat cu adevărat rău intenționat..

Scutul Hotspot

Hotspot Shield este un furnizor de freemium care și-a îmbunătățit practicile de confidențialitate în ultimii ani, dar totuși nu este perfect. Compania înregistrează adresele IP sursă ale utilizatorilor, care ar putea fi legate de dispozitivul și identitatea lor, deși nu sunt înregistrate explicit jurnalele de activitate. Conexiunile OpenVPN sunt protejate cu criptarea de 256 biți. Puteți descărca până la 750 MB pe zi și nu există nicio limită de lățime de bandă. Selectarea serverului este aproape inexistentă în nivelul liber. Te poți conecta numai la Statele Unite. Politica de confidențialitate a companiei afirmă că permite agenților de publicitate să urmărească utilizatorii, dar nu este clar în ce calitate. Torrenting este permis, ceea ce este rar pentru un VPN gratuit, trebuie doar să țineți cont de capacitatea de date de 750 MB pe zi.

Găsiți VPN-ul gratuit al Hotspot Shield aici și o recenzie a serviciului plătit aici.

Betternet

Una dintre cele mai populare opțiuni acolo, când vine vorba de VPN-uri gratuite, Betternet poate părea prea bine pentru a fi adevărat. Obțineți criptare de 256 biți sau 128 biți pe protocolul OpenVPN sau, respectiv, IPSec. Serviciul nu păstrează jurnalele. Nu există lățime de bandă sau limite de date. Unele trackere sunt utilizate, dar aplicația nu va injecta niciun anunț în browser. Doar două locații de server sunt disponibile pe nivelul gratuit. Aplicațiile sunt disponibile pentru Mac, Windows, iOS și Android. Torrenting este permis.

Totul sună destul de rezonabil și chiar ispititor. Însă utilizatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că un studiu recent (PDF) a dat aplicației Android a lui Betternet un rang AV de 13, ceea ce înseamnă că 13 programe antivirus au detectat activitate dăunătoare în aplicație. Aceasta face a patra cea mai rău intenționată aplicație din 283 testate. Nu este un semn bun. Site-ul Betternet este, de asemenea, destul de opac cu privire la cine îl operează și care este fondul lor.

Poarta VPN

Poarta VPN este un „experiment” de lungă durată al Universității din Tsukuba din Japonia. Rețeaua de servere este administrată în întregime de voluntari din întreaga lume, cea mai mare parte din Asia. Oricine își poate adăuga computerul sau serverul în rețea și poate deveni un „nod” voluntar pentru care se vor conecta utilizatorii finali. În esență, este o rețea peer-to-peer care se bazează pe clientul SoftEther VPN. În timp ce SoftEther rulează pe aproape fiecare sistem de operare major, extensia care simplifică procesul de conectare la VPN Gate este limitată la Windows. Alți utilizatori ai platformei vor trebui să stabilească conexiunile și să actualizeze lista nodurilor disponibile manual. Cei care găzduiesc noduri nu pot decripta traficul care călătorește prin calculatoarele lor, astfel încât utilizatorii nu ar trebui să-și facă griji prea mult pentru nodurile rău intenționate care le intercep. Dar Universitatea din Tsukuba spune că monitorizează conținutul pachetelor, adică traficul web, împreună cu adresa IP sursă a utilizatorilor și alte detalii. Poarta VPN poate fi iertată pentru politica sa necorespunzătoare de logare, deoarece este în scopuri academice, dar utilizatorii ar trebui să fie totuși clar dacă sunt preocupați de confidențialitate. Scopul principal al VPN Gate este deblocarea conținutului cenzurat. Rețineți că torrenting-ul nu este permis și nu există personal de asistență care să vă ajute dacă aveți probleme la conectare. Conectarea poate fi un proces de încercare și eroare.

Spotflux

Actualizare: Spotflux a fost întrerupt.

Spotflux folosește OpenVPN pe Windows, Mac și Android și IKEv2 pe iOS. Conexiunile OpenVPN sunt criptate SSL pe 128 de biți, dar numai atunci când utilizați un browser web. Spotflux are multe probleme atunci când vine vorba de transparență, iar acesta este unul dintre ele. Niciunul din traficul dvs. din alte aplicații - clienți torrent, Spotify, jocuri video, etc - nu va fi tunat prin VPN pe nivelul liber. Acest detaliu crucial nu este menționat nicăieri pe site-ul site-ului Spotflux. Cealaltă mare problemă a versiunii gratuite a Spotflux este că nu doar folosește cookie-urile de urmărire în scop publicitar, ci injectează și reclame în browser. Acest lucru poate fi o surpriză, deoarece Spotflux se laudă cu funcțiile sale de blocare a anunțurilor, dar politica de confidențialitate este clară:

„Aceste servere publicitare terțe sau rețele de publicitate folosesc tehnologie pentru a trimite, direct către browserul dvs., reclame și link-uri care apar pe Spotflux [sic] Aceste terțe părți pot primi automat adresa dvs. IP în scopul difuzării anunțurilor contextuale geografice. “

Torrenting nu este permis. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android. Rețineți că unele recenzii din Google Play Store au indicat Spotflux ca fiind invazive sau rău intenționate.

buna

În ciuda recordului teribil al lui Hola, acesta și-a menținut oarecum popularitatea. Hola se bazează pe infrastructura peer-to-peer și nu pe servere centralizate. Aceasta înseamnă că traficul dvs. de internet călătorește prin computerele altor utilizatori și, de asemenea, traficul altor utilizatori călătorește prin computer ori de câte ori aveți lățime de bandă inactivă și resurse disponibile. Într-unul dintre cele mai cunoscute cazuri de abuz în istoria VPN, această rețea P2P a fost odată armată pentru a transforma toate computerele utilizatorilor participanți într-un botnet masiv și pentru a efectua un atac distribuit de refuz de serviciu (DDoS) pe un site web. Deoarece traficul anonim călătorește pe computerul dvs. ca utilizator Hola, puteți fi responsabil pentru ceea ce conține acel trafic, fie că este vorba despre spam sau porno pentru copii. Hola vinde, de asemenea, lățimea de bandă inactivă printr-o companie soră, Luminati.

Este suficient să spunem, Hola ar trebui evitată cu orice preț. Nici măcar nu vom intra în aspectele tehnice specifice aici. Doar nu-l folosiți.

Surfeasy

Surfeasy a fost achiziționată de Opera în 2015 și operează acum VPN-ul încorporat al Operei, precum și propriul serviciu VPN autonom. Aici vom discuta despre acestea din urmă, dar multe dintre detalii se aplică și la Opera VPN. Clienții Mac, Windows și Android utilizează protocolul OpenVPN și criptarea pe 256 biți. Dispozitivele iOS utilizează protocolul IPSec și criptarea pe 128 de biți. Compania nu păstrează jurnalele de identificare. Nu există nicio limită de lățime de bandă, dar descărcările sunt limitate la doar 500 MB pe lună pe nivelul liber, la fel ca Tunnelbear. Torrenting-ul este permis atât timp cât nu depășești 500MB, deci nu vei descărca de departe video video HD. 16 locații server sunt disponibile în nivelul gratuit. Nu există biblioteci de urmărire sau injecție de anunțuri de care să vă faceți griji, însă nu este cazul pentru Opera VPN, despre care vom discuta în continuare.

Opera VPN

Așa-numitul VPN care vine acum la pachet cu browserul Opera este cel puțin parțial operat de SurfEasy, companie pe care Opera a achiziționat-o în 2015. Dar nu include toate aceleași protecții ca și Surfeasy. Opera deține și operează o rețea de publicitate, iar acea rețea de publicitate depinde de colectarea datelor de utilizare pentru a face profit. Când utilizați Opera VPN, compania urmărește în continuare ceea ce faceți online și folosește aceste date pentru a vinde reclame, în special prin utilizarea codului unic de dispozitiv al browserului.

Mai mult, „VPN” este de fapt un nume greșit aici. Opera VPN este un proxy care tunelează doar traficul către și din browserul Opera. Nu va tunela traficul din alte aplicații sau procese. Din punct de vedere tehnic acest lucru nu corespunde criteriilor noastre, dar l-am inclus pentru că este foarte popular.

Windscribe

Windscribe oferă utilizatorilor o aplicație VPN nativă și o extensie a browserului Chrome și încurajează utilizatorii să le activeze simultan, deși acest lucru nu este strict necesar. Serviciul nu păstrează jurnalele și oferă cea mai puternică suită de criptare disponibilă, inclusiv AES de 256 biți, cu un secret perfect înainte. Datele sunt limitate la 10 GB pe lună pe nivelul gratuit, ceea ce reprezintă o sumă destul de mare pentru un serviciu gratuit. Sunt disponibile opt locații de server, pe care este permisă încărcarea / torrentarea de fișiere P2P pe unele, dar nu pe toate.

Extensia Chrome este un proxy HTTPS, nu un VPN, care îți orientează selectiv traficul browserului prin serverul de la distanță. Nu este la fel de sigur ca VPN, dar va face treaba în majoritatea cazurilor. Nu există biblioteci de urmărire sau injecție de anunțuri de care să vă faceți griji. Dacă sunteți în căutarea unui VPN gratuit competitiv, Windscribe, care funcționează foarte bine pe VPN-urile gratuite recomandate de BestVPN.com, ar trebui să se afle în partea de sus a listei.

Ascunde-mă

Hide.me nu acceptă OpenVPN pe nivelul liber, dar vă puteți conecta folosind L2TP, IKEv2 sau SSTP (consultați foaia noastră de înșelăciune pentru înțelegerea protocoalelor VPN). Toate conexiunile sunt protejate cu criptare de 256 biți, deși nu se menționează secretul perfect perfect înainte. Compania nu stochează niciun jurnal de identificare. Datele sunt limitate la 2 GB pe lună. Utilizatorii gratuite au cel puțin 3 Mbps, dar nivelurile plătite au prioritate în ceea ce privește viteza. Sunt disponibile trei locații de server și este permisă torentarea. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android. Nu există trackers sau reclame injectate. În general, Hide.me merită atenția dvs. dacă căutați un VPN gratuit.

Speedify

Speedify folosește propriul protocol VPN proprietar, mai degrabă decât OpenVPN sau un alt protocol tradițional, despre care spune că este mai rapid și mai potrivit pentru telefoanele mobile care trec frecvent între wifi și o rețea de date mobile. Este protejat folosind ChaCha, o versiune îmbunătățită a criptării TLS folosită pe multe site-uri web HTTPS. Serviciul nu păstrează jurnalele și permite torentarea pe câteva servere selectate, dar nu și pe cele mai rapide. Datele sunt limitate la 1 GB pe lună în nivelul liber. Sunt disponibile 35 de locații de server, ceea ce este mai mult decât veți găsi în multe servicii plătite. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android, deși compania pare foarte concentrată pe piața de telefonie mobilă. Din ceea ce putem spune, nu există urmăritori sau injecții publicitare.

SecurityKISS

SecurityKISS este un furnizor VPN cu sediul în Irlanda, cu atât niveluri gratuite, cât și plătite. Utilizatorii gratuite primesc 300 MB de transferuri de date pe zi. Utilizatorii de Windows și Android se pot conecta cu OpenVPN folosind aplicațiile SecurityKISS, dar alte platforme necesită aplicații terțe sau configurare manuală L2TP. Blowfish pe 128 de biți este utilizat pentru criptare, care este mai lent și mai puțin sigur decât noul standard AES, dar ar trebui să fie suficientă protecție pentru majoritatea utilizatorilor. SecurityKISS nu necesită utilizatori liberi să se înregistreze pentru serviciul său, ceea ce înseamnă că puteți începe să-l utilizați fără a preda date personale. Captura este că compania înregistrează adresa IP reală a dispozitivului dvs. pentru a gestiona capacul de date pe fiecare utilizator. O limită a lățimii de bandă este, de asemenea, implementată pentru a face loc utilizatorilor plătitori. Opt locații de server sunt disponibile. Compania nu face niciun comentariu specific despre torrenting sau P2P fileharing, deși termenii serviciului spun că utilizatorii ar trebui să respecte legile privind drepturile de autor. Din câte ne putem spune, nu există biblioteci de urmărire sau reclame injectate.

ProXPN

ProXPN oferă un serviciu VPN fără logare gratuit utilizatorilor de desktop pe MacOS și Windows. Aplicația se conectează cu OpenVPN criptat de 512 biți Blowfish. Utilizatorii gratuite sunt limitați la 300 Kbps pe nivelul liber și un singur server în SUA, dar nu există o limită de date. ProXPN spune că nu păstrează jurnalele de niciun fel. Nu folosește trackere sau injecții publicitare pentru a câștiga bani atât cât ne putem da seama. Torrenting este permis. În ciuda limităților, acesta este un VPN sigur și gratuit pe care îl putem recomanda pentru o utilizare ușoară pe desktop.

Avira Phantom

VPN-ul Avira Phantom utilizează OpenVPN pe Windows și Android, L2TP / IPSec pe MacOS și iOS. Utilizatorii pot utiliza aplicațiile de pe orice platformă fără înregistrare, dar vor fi limitate la 500MB de date pe lună. Dacă vă înregistrați, dar nu plătiți pentru un plan premium, suma respectivă se dublează până la 1 GB pe lună. Utilizatorii gratuite ai aplicației nu pot, de asemenea, să activeze comutatorul de ucidere, care blochează tot traficul de internet în cazul în care conexiunea la serverul VPN scade în mod neașteptat. Avira nu păstrează jurnalele și folosește criptarea AES de 256 biți pe toate conexiunile. Utilizatorii gratuite au acces la toate cele 20 de locații ale serverului și nu există nicio limită de lățime de bandă. Torrenting este permis. Asistența pentru clienți nu este disponibilă pentru utilizatorii gratuit. Aplicația este fără urmăritori și injecție publicitară.

Turbo VPN

Turbo VPN este una dintre cele mai populare aplicații VPN pe mobil, în special pentru Android, unde are peste 10 milioane de descărcări din Magazinul Google Play. Și totuși, nu știm aproape nimic despre asta. Politica de confidențialitate notează că colectează adresa IP reală a utilizatorilor. Și, în timp ce spune că nu înregistrează jurnalele de activitate, acesta efectuează „analize în timp real a traficului de internet și de date, inclusiv site-uri web de destinație sau adrese IP, adrese IP originare.” Aplicația nu are un site web, în ​​schimb direcționează utilizatorii către pagina sa de Facebook. . Oferă puține informații tehnice despre standardele de criptare și alte detalii. Nu este disponibil niciun termen de serviciu sau contract de licență pentru utilizatorul final. O cercetare who.is arată compania-mamă a Turbo, All Connected, și-a înregistrat site-ul în Statele Unite.

Aplicația Android solicită un număr excesiv de permisiuni, inclusiv aplicația și istoricul dispozitivului, identitatea, contactele, telefonul, fotografiile / media / fișierele în stocare, ID-ul dispozitivului și informațiile despre apeluri și multe altele. Comparați-o cu o VPN plătită, care cere doar acces la informațiile conexiunii wifi și controlul rețelei și puteți vedea de ce suntem un pic schițați de Turbo VPN. Vă recomandăm cu tărie să evitați acest VPN.

Browsec

Browsec creează o extensie de browser proxy criptat pentru browserele Firefox și Chrome, precum și aplicații VPN pentru iOS și Android. În ciuda unui site cu aspect profesional, Browsec nu este un furnizor în care am avea încredere. Oferă zero informații tehnice despre standardele de criptare utilizate de serviciul său. Politica de logare este extrem de vagă, spunând: „trebuie să înregistrăm automat unele informații din browserul web suplimentar / sau din software-ul clientului. Informațiile nu identifică Utilizatorul personal. [sic] ”Ar putea fi orice, deci să presupunem că cel mai rău este în siguranță. Utilizatorii gratuite sunt limitați la viteza de descărcare de 1 Mbps și trei locații server. Nu am observat nicio reclamă suplimentară în browserul nostru în timpul testării pe Android, dar nu putem confirma dacă aplicația folosește trackere. În pagina Apple App Store există unele dovezi că compania este încorporată în Rusia, care, dacă este adevărat, este probabil cel mai rău loc din care să opereze o VPN.

ZenMate

Versiunea gratuită a ZenMate este limitată la extensiile browserului pentru Chrome, FireFox și Opera. Acestea sunt reprezentanți tehnici HTTPS, nu VPN-uri complete, ceea ce înseamnă că vor trimite trafic doar de pe browserul dvs. prin tunelul criptat. Cererile DNS și datele din alte aplicații nu sunt dirijate prin VPN. Asta înseamnă că nu poate fi folosit pentru a face torrenting sau pe mobil, de exemplu, dacă nu plătiți. Extensia browserului criptează datele dvs. cu TLS, o versiune actualizată a SSL, care este aceeași criptare folosită pe site-urile HTTPS. Zenmate nu păstrează jurnalele permanente, dar poate salva temporar adresa IP sursă pe serverele sale. Nu există limite grele la date sau viteză, dar lățimea de bandă ar putea fi accelerată pentru a face loc utilizatorilor plătite. Utilizatorii gratuite au acces pentru patru servere. Serviciul nu utilizează bibliotecile de urmărire sau injecția de anunțuri.

VPNBook

Totul despre VPNBook pare un pic umbros și nu recomandăm să-l folosim. Nimeni nu știe exact cine sunt oamenii care operează serviciul sau de unde provin. VPNBook nu realizează nicio aplicație și oferă pur și simplu servere compatibile PPTP și OpenVPN pentru a vă conecta la utilizarea unui software terț. Conexiunile OpenVPN sunt protejate cu „tehnici de criptare precum AES-256 și AES-128”, deși nu pare să existe un standard stabilit. Ar trebui să puteți vedea ce nivel de criptare este utilizat în fișierul de configurare .ovpn, deschizându-l într-un editor de text ca Notepad. Șase locații sunt oferite. Serviciul este complet gratuit și solicită donații în Bitcoin. Un nivel plătit a fost disponibil, dar a dispărut. Torrenting este permis pe unele servere.

Politica de confidențialitate redusă a companiei spune că nu ține jurnalele de activitate, dar înregistrează adresa IP reală a utilizatorilor. În 2013, colectivul de hacking Anonim a acuzat cartea VPN că a fost un punct de miere pentru aplicarea legii după ce jurnalele de la furnizor au apărut în documentele instanței.

DotVPN

DotVPN nu face încă un client Windows sau MacOS și oferă utilizatorilor desktop opțiunea de a utiliza o extensie de browser pentru Chrome, Firefox și Opera. Acesta este de fapt un proxy HTTPS, nu un VPN complet, care folosește criptarea TLS, același tip de protecție pe care îl obțineți pe site-urile HTTPS. Aplicația iOS folosește criptarea IPSec, în timp ce aplicația Android folosește OpenVPN cu criptare AES pe 128 de biți. Compania înregistrează adresa IP reală a fiecărui utilizator și o stochează timp de 10 zile. Datele nu sunt limitate, dar viteza este limitată, așa cum este necesar pentru a face loc pentru abonații de plată. 12 locații server sunt disponibile. Torrenting-ul nu este permis pe nivelul liber. Nu există semne de bibliotecă de injecție sau urmărire a anunțurilor.

Criteriul

Aici vom explica fiecare dintre criteriile din tabelul de mai sus prin care judecăm fiecare VPN. Toate informațiile sunt culese de pe site-ul web VPN respectiv, experiența proprie folosind VPN-ul și alte surse de încredere.

 • Protocol este modul în care un client VPN se conectează la server. Protocolul VPN ajută la determinarea vitezei și securității unei conexiuni. Multe VPN-uri oferă protocoale multiple. OpenVPN este considerat cel mai sigur, dar IKEv2, SSTP și L2TP / IPSec sunt, de asemenea, viabile. Vă recomandăm să evitați PPTP, care este rapid, dar are probleme de securitate cunoscute.
 • Criptarea este algoritmul și puterea folosită pentru a scramba date în tunelul VPN. Criptarea AES de 256 biți este, în general, cea mai puternică pe care o veți găsi pe orice VPN comercial, deși AES pe 128 de biți și Blowfish pe 448 biți sunt de asemenea bine. Menționăm, de asemenea, dacă VPN utilizează secretul perfect înainte sau PFS, care împiedică sesiunile anterioare de trafic VPN să fie decriptate dacă cheia de criptare curentă este compromisă.
 • Jurnale arată dacă VPN colectează date despre activitatea utilizatorului în timp ce acestea sunt conectate la VPN. Acest lucru poate cuprinde o mulțime de lucruri, dar ne preocupăm mai ales de jurnalele de activitate - istoricul navigării, cumpărăturile, videoclipurile urmărite, postările de socializare, etc. și IP-ul sursă al computerului utilizatorului. Acestea ar trebui să fie în afara limitelor pentru orice furnizor VPN care ia în serios confidențialitatea.
 • Capacitate de date determină cantitatea de date pe care vi se permite să le transferați într-un anumit timp în timp ce sunteți conectat la VPN. Uneori, aceasta include toate transferurile, încărcările și descărcările, iar alteori se referă doar la descărcări.
 • Lățimea de bandă limită se referă la viteza maximă de descărcare / încărcare pe care o puteți utiliza când sunteți conectat la VPN.
 • numărul locațiilor serverului este în câte locuri vă puteți conecta pe versiunea gratuită a VPN.
 • VPN-uri care au cozi de așteptare ar putea obliga utilizatorii să aștepte până când este disponibilă o capacitate suficientă pe un server gratuit înainte de a se conecta.
 • Unele VPN folosesc urmărirea cookie-urilor pentru a colecta date publicitare. Aceste cookie-uri sunt injectate în browserele utilizatorilor atunci când folosesc VPN. Aceasta reprezintă o încălcare a vieții private și este considerată negativă.
 • Injecție publicitară apare atunci când VPN plasează reclame afișate în browserul utilizatorului. Aceasta reprezintă o încălcare a vieții private și este considerată negativă. Rețineți că aceasta nu include reclame în aplicația VPN în sine.
 • Deși toate VPN-urile din această listă sunt gratuite, unele oferă un nivel superior unde utilizatorii pot plăti pentru a accesa mai multe servere, a elimina capacele de lățime de bandă și limitele de date și a profita de alte funcții și funcții.
 • platforme se referă la sistemele de operare pentru care aplicațiile realizate de furnizorul VPN sunt disponibile.
 • torrenting folosește multă lățime de bandă și poate provoca probleme legale pentru unii furnizori, deci este interzis pe multe VPN-uri gratuite.
 • A sustine înseamnă că puteți cere ajutor dacă aveți probleme. Nu am fost prea stricte în acest punct. Atâta timp cât există un fel de adresă de e-mail de asistență pentru clienți sau sistem de transmitere a biletelor, am dat acestui lucru „Da”. Nu am testat suportul fiecărui VPN, deci nu putem verifica dacă aceștia răspund sau nu.

Ne lipsește o VPN populară gratuită? Spuneți-ne dacă aveți un VPN pe care doriți să îl evaluăm.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3