5 cele mai bune VPN-uri pentru utilizatorii de Mac și unele care trebuie evitate în 2023

5 cele mai bune VPN-uri pentru utilizatorii de Mac

VPN-urile devin o necesitate pentru utilizatorii de Mac care își prețuiesc confidențialitatea și libertatea online sau care doresc să acceseze conținut geo-blocat. Mac-urile pot fi mai puțin sensibile la malware decât computerele, dar sunt la fel de riscate când vine vorba de amenințări și obstacole online:

 • Spionaj pe activitatea dvs. online de către guverne, corporații și hackeri
 • atacuri care interceptează, modifică sau deviază conexiunea la internet
 • Conținut geo-blocat cum ar fi videoclipuri și conținut care pot fi vizionate doar din anumite țări
 • Site-uri și aplicații care urmăriți-vă locația și adresa dispozitivului
 • Web cenzură de către guverne și corporații

Scurt pentru Virtual Private Network, un VPN criptează tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl direcționează printr-un server intermediar într-o locație pe care o alegeți. În acest articol, vom analiza cele mai bune VPN-uri pentru utilizatorii Mac. Asta înseamnă că sunt potrivite pentru a ocoli cenzura, a asigura wifi public, a debloca site-urile cu geo-blocate (Netflix, BBC, Amazon Prime Video etc) și aplicații, torrenting și utilizarea Kodi. Vor lucra pe orice tip de Macbook, Macbook Air, Macbook Retina sau Macbook Pro. Versiunile mai vechi de MacOS și OSX ar trebui să fie acceptate.

Vom analiza detaliile celor mai bune VPN-uri pentru Mac mai jos, dar iată un rezumat rapid dacă nu doriți să continuați să citiți:

 1. ExpressVPN Cea mai bună alegere pentru utilizatorii de Mac. Securitate fantastică, viteze bune și deblochează majoritatea site-urilor de streaming precum Netflix. Vă permite să împărțiți tunelul prin aplicație. Include o garanție de returnare de 30 de zile.
 2. CyberGhost Aplicații prietenoase pentru începători care nu vor rupe banca. Deblocați Netflix în timp ce vă păstrați conexiunea privată.
 3. NordVPN Rețea uriașă de server, astfel încât să existe întotdeauna una rapidă. Poate debloca Netflix și alte site-uri de streaming. Zero jurnaluri și securitate puternică.
 4. IPVanish VPN prietenos cu torrentul, cu viteze bune și securitate puternică. Un favorit printre utilizatorii Kodi.
 5. PrivateVPN O opțiune mai puțin cunoscută, care atinge peste clasa de greutate atunci când vine vorba de viteză, securitate și posibilitatea de a debloca site-uri de streaming precum Netflix.

Pentru aceia dintre voi care iau în serios securitatea Mac-ului dvs., am analizat cele oferite pentru a găsi cele mai bune opțiuni disponibile. Am selectat VPN-urile noastre preferate pentru MacOS și OSX pe baza următoarelor criterii:

 • O aplicație MacOS / OSX este disponibilă de la furnizor
 • Testat și funcționează pe toate sistemele de operare comune Mac, inclusiv Catalina, Mojave, High Sierra, Maverick și El Capitan
 • Criptare puternică și o politică de confidențialitate fără jurnale
 • Conexiuni rapide cu lățime de bandă nelimitată și fără limite de date
 • O rețea globală de servere pentru a debloca conținutul geo-blocat (Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime etc)

5 cele mai bune VPN-uri pentru Mac

Utilizatorii de Mac sunt răsfățați pentru alegere atunci când aleg un VPN. Aproape toți furnizorii VPN creează o aplicație pentru MacOS, dar doar câțiva dintre ei merită timp și bani. Nu toate cele care pretind a fi cel mai bun VPN pentru Mac oferă nivelul de viteză, securitate și confidențialitate așteptate de utilizatori. Și mai puțini pot debloca serviciile de streaming populare precum Hulu, BBC iPlayer și Netflix. De asemenea, mulți oameni au nevoie de un VPN Mac care să ocolească cenzura, cum ar fi rezidenții din China, pe care doar o mână de VPN sunt capabili.

Iată lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Mac:

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN este alegerea noastră de top pentru cea mai bună VPN pentru Mac. Viteze rapide și lățime de bandă nelimitată asigurați-vă că puteți transmite în format HD și descărcați rapid fișiere mari. Acesta operează în sus de 1.500 de servere în 94 de țări. Perechi de criptare AES de 256 biți cu secret perfect înainte cea mai bună securitate. ExpressVPN păstrează fara jurnalele a activității sau adresei IP. A comutator ucide, supranumit „blocarea rețelei” și rezistent la glonț protecție împotriva scurgerilor intră înăuntru. Aplicația Mac ExpressVPN include o funcție de tunel divizat care vă permite să alegeți ce aplicații sunt tunate prin VPN și care utilizează conexiunea la internet normală, necriptată.

ExpressVPN este un deblocator capabil și de încredere de site-uri precum Netflix, Hulu, HBO, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Cu toate acestea, nu toate serverele pot finaliza, deci contactați Suport pentru chat live 24/7 pentru a vă întreba care lucrează cu site-ul dvs. de streaming preferat.

Aplicațiile sunt disponibile și pentru Windows, iOS, Android, Linux, anumite routere wifi și Amazon Fire TV Stick.

Pro:

 • Cel mai bun interpret pentru Mac în testarea noastră
 • Nu există nici o politică de confidențialitate jurnală și securitate de înaltă calitate încorporată în aplicații
 • Conexiuni super rapide, fără lățime de bandă sau restricții de date
 • Aplicațiile MacOS / OSX sunt ușor de instalat și de utilizat
 • Serviciile de asistență sunt de prim rang, iar personalul este informat

Contra:

 • Se pot conecta simultan doar 3 dispozitive

Scorul nostru:

4.5 din 5

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU UTILIZATORI MAC: ExpressVPN este alegerea noastră # 1. O alegere rapidă și fiabilă care deblochează toate serviciile de streaming majore. Securitate și confidențialitate de cea mai bună clasă, cu criptare AES de 256 biți, nu păstrează jurnalele browserului, nu protejează comutatorul și uciderea. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN – primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

  Cele mai bune VPN-uri Netflix Italia (Netflix Italia) pentru a putea urmări în străinătate

2. CyberGhost

Cyberghost

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

CyberGhost vă permite să alegeți un server nu numai după țară, ci în funcție de modul în care intenționați să îl utilizați. De exemplu, puteți opta pentru un server care deblochează US Netflix sau unul pentru care să folosești P2P fileharing. Furnizorul cu sediul în România și-a îmbunătățit recent jocul, extinzându-și atât rețeaua de server, cât și capacitățile de deblocare. A marcat bine peste medie în testele noastre de viteză. CyberGhost operează acum peste 1.000 de servere în peste 30 de țări. Poate debloca Netflix, Amazon Prime Video și BBC iPlayer, printre altele.

Compania comercializează fara jurnalele de date ale utilizatorilor și criptarea de 256 biți protejează tot traficul de internet către și de pe Macbook. Funcțiile suplimentare includ malware și blocare de anunțuri, anti-urmărire și redirecționare automată HTTPS.

Aplicațiile sunt de asemenea disponibile pentru Windows, Android și iOS.

Pro:

 • Nu există probleme pentru MacOS în testele noastre
 • Stream video video fără probleme și are viteze bune pentru descărcare
 • Ușor de utilizat, selectați tipul de activitate și fiți conectat la cel mai potrivit server

Contra:

 • Nu funcționează în Emiratele Unite sau China

Scorul nostru:

4 din 5

CEA MAI BUNĂ ALEGERE DE BUGETĂ: CyberGhost este ușor de utilizat. O alegere bugetară. Bun pe intimitate. Transmite video video în mod fiabil. Accesați și pierdeți conexiunile cu site-uri de streaming populare. 45 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă despre CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

3. NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN oferă aproape 2.000 de servere în 56 de țări, aproape jumătate dintre ele fiind situate în Statele Unite. VPN păstrează fara jurnalele despre conexiunea sau activitatea dvs. și este protejat cu criptare de grad militar. Suportul pentru clienți în direct este disponibil pe site-ul web. O aplicație specifică comutator ucide, întrerupător de omor complet și Protecție împotriva scurgerilor DNS Vă integrați. Aveți permis până la șase conexiuni simultane.

NordVPN are servere specializate pentru o serie de sarcini diferite, inclusiv anti-DDoS, VPN dublu-hop, Tor peste VPN, streaming ultra-rapid și multe altele. Toate acestea sunt prezentate în lista serverului aplicației. De asemenea, NordVPN deblochează mai multe site-uri de streaming geo-blocate populare, inclusiv Netflix, Hulu, BBC iPlayer și Amazon Prime Video. Nu toate serverele vor debloca aceste site-uri și aplicații, dar puteți căuta, de obicei, la care să vă conectați în baza de cunoștințe NordVPN.

NordVPN are de fapt două aplicații MacOS diferite disponibile la momentul scrierii. Unul este disponibil pentru descărcare de pe site-ul oficial al NordVPN și folosește protocolul OpenVPN. NordVPN numește această aplicație „moștenire” și în schimb recomandă utilizatorilor MacOS să obțină și cealaltă aplicație NordVPN disponibilă în Apple App Store. Această versiune folosește IKEv2 în loc de OpenVPN, care nu este open source, dar în general este considerat un protocol rapid și sigur. Aplicația IKEv2 NordVPN este ceva mai sigură decât omologul OpenVPN, dar alegeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs..

Aplicațiile sunt de asemenea disponibile pentru Windows, iOS și Android.

Pro:

 • Aplicațiile Mac dedicate funcționează perfect
 • Furnizor bugetar care nu compromite viteza sau securitatea
 • Vasta rețea de servere poate debloca majoritatea conținutului geo-restricționat
 • Suport de chat live disponibil 24/7

Contra:

 • Aplicația iOS nu funcționează în China

Scorul nostru:

4.5 din 5

VALOARE ȘI PERFORMANȚĂ: NordVPN oferă o valoare deosebită. O opțiune de valoare excelentă, care funcționează în mod fiabil cu streamingul. Conectează până la 6 dispozitive simultan. Aplicația nu oferă opțiunea de comutare a serverului. 30 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră despre NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

4. IPVanish

IPVanish

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

IPVanish este un furnizor veteran care operează peste 850 de servere în mai mult de 60 de țări. Vitezele sunt rapid iar conexiunile sunt fiabile. Securitatea are criptare AES de 256 biți și secret secret perfect. Un comutator de ucidere, ofuscarea traficului, protecția împotriva scurgerilor DNS și protecția împotriva scurgerilor IPv6 toate pot fi comutate în setări. De asemenea, puteți seta adresa dvs. IP să se schimbe la un interval specificat. Magazinele IPVanish zero jurnalele despre activitatea utilizatorului și detaliile conexiunii.

IPVanish nu este la fel de bun pentru deblocarea serviciilor de streaming ca și ceilalți furnizori VPN din această listă, dar este excelent pentru Trafic P2P și Kodi. Utilizatorii Kodi cu dispozitive bazate pe Android nu vor avea nicio problemă la configurarea și utilizarea IPVanish, datorită unei aplicații simple, ușoare și a unei interfețe prietenoase cu controlul la distanță. IPVanish funcționează cu toate suplimentele Kodi pe care le-am testat.

Aplicațiile sunt de asemenea disponibile pentru Windows, iOS, Android și Amazon Fire TV Stick.

Pro:

 • Aplicațiile funcționează bine cu MacOS / OSX
 • Funcții impresionante de securitate și confidențialitate
 • Gestionează bine mai multe conexiuni simultane

Contra:

 • Aplicațiile nu funcționează în China
 • Nu oferă o metodă de plată a criptomonedelor

Scorul nostru:

4 din 5

Până la 10 DISPOZITIVE: IPVanish este excelent pentru familii și conexiuni multiple. Ușor de utilizat cu Kodi și preferat de utilizatorii care au nevoie de standarde înalte de confidențialitate. Nu poate debloca cât mai multe servicii de streaming ca unii dintre rivalii săi. 7 zile de returnare a banilor.

Citiți recenzia noastră completă IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN este un furnizor nou și care face o primă impresie puternică datorită vitezei, securității și capacității sale de a ocoli restricțiile geografice. În ciuda rețelei sale de server mai mici, a funcționat bine peste medie în testele noastre de viteză. Standardele de securitate sunt la egalitate cu ceea ce vă așteptați de la un furnizor mult mai mare, incluzând criptarea de 256 biți și secretul perfect perfect. A comutator ucide și Protecție împotriva scurgerilor DNS sunt incluse. PrivateVPN este complet logless.

  Cum să obțineți o adresă IP belgiană de oriunde cu un VPN

PrivateVPN este excelent pentru deblocarea site-urilor geo-blocate precum Netflix, Hulu, BBC iPlayer și Amazon Prime Video. Un plan de bază vă permite să vă conectați simultan până la șase dispozitive. Chat-ul live este disponibil pe site-ul web în timpul programului de lucru.

Aplicațiile sunt de asemenea disponibile pentru Windows, iOS și Android.

Pro:

 • Aplicația Solid Mac OSX
 • Testele noastre au relevat viteze impresionante
 • O reputație din ce în ce mai mare pentru deblocarea site-urilor de streaming populare de oriunde

Contra:

 • Număr mic de servere
 • Chat-ul în direct nu este 24/7
 • Nu funcționează în China

Scorul nostru:

4.5 din 5

MARE VITEZE: PrivateVPN este constant de încredere. Bun pentru utilizare generală și streaming HD. S-ar putea face cu mai multe servere și nu are suport 24/7. 30 de zile garanție înapoi.

Citiți recenzia noastră completă PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN – economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

Cum să utilizați un VPN cu MacOS

Configurarea unui VPN funcționează mai mult sau mai puțin la fel ca instalarea oricărui alt tip de aplicație pe MacOS. După ce v-ați înscris cu unul dintre furnizorii pe care i-am recomandat mai sus, trebuie doar să urmați acești pași:

 1. Descărcați aplicația VPN de pe site-ul furnizorului dvs.
 2. Faceți dublu clic pe fișierul descărcat pentru a-l instala. Confirmați eventualele solicitări care pot apărea.
 3. Lansați aplicația VPN din meniul Aplicații sau de pe docul din partea de jos.
 4. Introduceți numele de utilizator și parola pentru conectare. În funcție de furnizorul dvs., este posibil să aveți nevoie de verificări suplimentare la prima configurare.
 5. Selectați un server VPN în locația din care doriți să accesați internetul.
 6. Faceți dublu clic pe server sau apăsați butonul Conectare
 7. Așteptați stabilirea conexiunii.

Si asta e! Acum puteți torrent în mod anonim, deblocați conținutul blocat de regiune, conexiuni WiFi sigure publice și multe altele. Puteți verifica dacă funcționează Googling, „Care este IP-ul meu?” Adresa dvs. IP ar trebui să fie diferită în timp ce VPN este activat.

Ar trebui să folosesc un VPN gratuit cu MacOS?

Vă recomandăm să nu folosiți așa-numitele servicii VPN „gratuite” din mai multe motive. În primul rând, sunt descărcări lente sau limitate. Majoritatea VPN-urilor gratuite limitează transferurile de date și pun în aplicare limite de lățime de bandă care sunt prea restrictive pentru orice altceva decât navigarea de bază.

În al doilea rând, VPN-urile gratuite tind să aibă practici proaste de confidențialitate. Aceștia pot utiliza criptarea depășită sau pot păstra jurnalele de activitate, de exemplu. Unii chiar injectează cookie-uri de urmărire și reclame în browserul dvs. și vând datele de navigare către terți. Acesta este opusul pentru ceea ce sunt destinate VPN-urilor.

În cele din urmă, VPN-urile gratuite transportă adesea programe malware care vă vor infecta Macbook-ul după instalare. Lipiți serviciile VPN plătite, cu reputație bună și politici stricte de confidențialitate.

Problema cu VPN-urile Mac gratuite

GoVPN susține că este un VPN gratuit pentru dispozitivele Mac și iOS. În prezent nu se știe ce face această aplicație, dar conectarea la un serviciu VPN nu se află pe listă. Acesta va pretinde că este conectat la un VPN, dar adresa IP a computerului dvs. este încă vizibilă pentru orice site de pe internet. Evitați cu orice preț.

VPN proaspăt oferă un proces gratuit pentru conectarea la serviciul lor. Din păcate, proba gratuită este mult mai mică decât cele 30 de zile ale ExpressVPN. Durează doar cinci minute. Serios. Acestea vor face pe cineva să le testeze și să-și evalueze serviciul pe un Mac. Nu este suficient timp pentru o evaluare reală și arată doar ce mică credință are vânzătorul în produsul oferit.

Dacă deschideți magazinul de aplicații Mac și căutați „VPN”, veți primi o listă lungă de aplicații, inclusiv câteva care pretind că sunt gratuite. Cele mai multe dintre VPN-urile gratuite includ „Achiziții în aplicație”, conexiuni nefuncționale sau chiar malware neclintit de o formă sau alta. Chiar și unele dintre VPN-urile plătite au publicitate încorporată în aplicațiile lor gratuite sau în versiunea de încercare. Așteptați să întâlniți capace de descărcare, limite de lățime de bandă și cozi de așteptare.

De ce proprietarii de Mac ar trebui să folosească VPN-urile

MacOS este în general considerat un sistem de operare destul de sigur, dar există încă o serie de motive pentru care proprietarii de Mac să folosească VPN-uri.

Primul este să îmbunătățește confidențialitatea. Securitatea și confidențialitatea Mac-ului dvs. se extind doar la datele stocate pe Macbook. Odată ce datele sunt transmise pe internet, este posibil să nu mai fie sigure sau private. Furnizorul de servicii de internet sau un hacker dintr-o rețea wi-fi publică ar putea să-și dea aminte asupra activității online. Aceste informații ar putea fi utilizate împotriva dvs. în mai multe moduri, cum ar fi ISP-ul dvs. care vă îngrădește lățimea de bandă ca pedeapsă pentru utilizarea aplicațiilor P2P sau hackerul care a efectuat un atac de la mijloc pentru a arunca o sarcină utilă malware pe computer..

Pe lângă beneficiile evidente de confidențialitate și securitate, VPN-urile sunt extrem de utile pentru accesarea conținutului geo-blocat. Dacă doriți să vizionați un videoclip sau să accesați o aplicație care este disponibilă numai pentru utilizatorii dintr-o anumită țară, de exemplu, puteți să setați pur și simplu locația serverului dvs. VPN la țara respectivă și să vă conectați la ea pentru a debloca conținutul. Acest lucru funcționează indiferent dacă guvernul, ISP-ul sau site-ul web în sine blochează.

Unele aplicații și site-uri web au prins utilizatorii VPN, precum Netflix și Hulu, care împiedică utilizatorii VPN să urmărească videoclipuri din străinătate. Cu toate acestea, câteva mii de VPN-uri Mac au descoperit o soluție de rezolvare, astfel încât utilizatorii lor să ocolească interdicția VPN și să o privească de oriunde în lume. ExpressVPN și NordVPN, de exemplu, ambele deblochează Netflix și Hulu pe anumite servere.

Securitate Mac

Pentru aceia dintre voi care își amintesc anunțurile Mac vs PC care au afectat televiziunea în urmă cu câțiva ani, vă puteți aminti că Mac-ul a fost apreciat ca fiind mai sigur și mai puțin predispus la virus. În unele moduri, această afirmație a fost adevărată, deoarece PC-urile MS Windows reprezentau peste 90 la sută dintre calculatoarele de pe internet la acea vreme. Nu mulți viruși au vizat Mac-uri, pur și simplu pentru că nu existau suficiente Mac-uri online pentru a-l pune în valoare.

  Cum să urmăriți NRK online în afara Norvegiei cu un VPN

În ultimii câțiva ani, popularitatea produselor Apple a crescut considerabil. Atât de mult, că exploatările și vulnerabilitățile sunt acum profitate de codul online rău intenționat. În comunitatea Mac a apărut chiar un pic de ultraj în fața unui cercetător de securitate care a anunțat două defecte destul de critice în sistemul de operare Mac, fără să anunțe Apple primul, punând astfel fiecare utilizator Mac potențial în pericol de aceste vulnerabilități de zero zile..

Orice vulnerabilitate dintr-un sistem de operare de care producătorul acelui sistem de operare nu știe este numită vulnerabilitate „zi zero”, genul similar cu pacientul zero într-o epidemie. Odată ce producătorul cunoaște defectul, începe o cursă împotriva timpului pentru a remedia gaura înainte ca prea mulți dintre utilizatorii săi să fie loviți de o exploatare care folosește acest defect. După cum vă puteți imagina, orice vulnerabilitate de zero zile într-un sistem de operare este muzică pentru urechile oricui scrie orice fel de malware. Sistemul este practic larg deschis pentru ei până când vânzătorul află despre el și primește un plasture în loc să conecteze gaura.

Un VPN Mac adaugă un strat semnificativ de protecție împotriva vulnerabilităților din ziua zero despre care poate nu știm încă. Un tunel criptat și o adresă IP mascată parcurg un drum lung către atenuarea acestor tipuri de amenințări.

Puteți citi mai multe despre securitatea sistemului de operare Mac pe pagina Apple aici și propriul articol care vă întreabă dacă Mac-urile au nevoie de antivirus.

Cum să configurați manual un VPN pe un Mac

Protocolul nostru VPN preferat este OpenVPN, dar Mac-urile nu vin cu suport integrat pentru acesta. Puteți configura un client OpenVPN folosind un software terț, dar acest lucru necesită de obicei să configurați manual servere individuale, un proces obositor. Este mult mai ușor să instalați aplicația personalizată a unui furnizor care este preconfigurată cu toate serverele OpenVPN de care veți avea nevoie, plus alte avantaje precum un comutator de ucidere și protecția împotriva scurgerii DNS.

Dacă furnizorul dvs. VPN nu face o aplicație sau preferați pur și simplu să nu utilizați software VPN terțe, utilizatorii Mac au câteva opțiuni pentru configurarea manuală a unui VPN. Vă vom explica cum să configurați trei dintre cele mai populare:

 • Suport VPN încorporat (L2TP)
 • Tunnelblick (OpenVPN)
 • Viscozitate (OpenVPN)

Cum să configurați o conexiune VPN L2TP pe macOS

L2TP / IPSec este un protocol VPN cu suport integrat pe Mac-uri care oferă viteză și securitate comparabilă cu OpenVPN. Pentru a configura o conexiune VPN care utilizează protocolul L2TP, veți avea nevoie de următoarele informații de la furnizorul dvs. VPN:

 • Credențialele contului dvs. de furnizor VPN (nume de utilizator sau e-mail și parolă)
 • Adresele serverului VPN pentru fiecare locație la care doriți să vă conectați
 • Certificatul secret sau secret comun al furnizorului VPN

Cu aceste informații în mână, urmați aceste instrucțiuni:

 1. Mergi la Meniu Apple > Preferințe de sistem > Pictograma rețelei
 2. Clic + în colțul din stânga jos pentru a crea o nouă interfață de rețea
 3. Apasă pe Interfață lista derulantă și alegeți VPN
 4. Apasă pe Tip VPN lista derulantă și alegeți L2TP prin IPSec
 5. În numele serviciului câmp, tastați un nume pentru această conexiune VPN (poate fi orice vă place)
 6. Clic Crea și vor apărea setările VPN
 7. Folosind configurația implicită, în Adresa serverului câmp, introduceți adresa serverului VPN
 8. În Nume de cont câmp, tastați numele dvs. de utilizator al contului VPN
 9. Clic Setări de autentificare
 10. În Parola câmp, introduceți parola contului dvs. VPN
 11. Dacă utilizați un secret comun, selectați Secret împărtășit și tastați cheia pre-partajată (de exemplu, cheie secretă sau secretă partajată)
 12. Dacă utilizați un certificat, selectați Certificat, apoi Selectați și găsiți certificatul furnizorului VPN
 13. Faceți clic pe Aplicați pentru a salva modificările
 14. VPN-ul este acum configurat, trebuie doar să vă conectați. Du-te la Meniu Apple > Preferințe de sistem > Pictograma rețelei
 15. Alegeți conexiunea VPN pe care ați creat-o în Reţea cutie
 16. Clic Conectați

Cum să configurați un VPN cu Tunnelblick pe un Mac

Tunnelblick este un client VPN pentru Mac care funcționează bine cu protocolul OpenVPN. Veți avea nevoie de fișierul de configurare OpenVPN pentru fiecare locație a serverului la care doriți să vă conectați (.ovpn) de la furnizorul dvs. VPN pentru a începe și, eventual, numele de utilizator și parola contului dvs. VPN.

Tunnelblick poate fi descărcat gratuit aici. Odată descărcat, faceți dublu clic pe fișierul .dmg și apoi pe pictograma Tunnelblick pentru a-l instala. Este posibil să fie nevoie să confirmați și să introduceți datele de autentificare de conectare Mac.

 1. Lansați Tunnelblick și faceți clic pe butonul care spune „Am fișiere de configurare”
 2. Accesați unde ați descărcat fișierele dvs. .ovpn și faceți dublu clic pe ele. Vi se va solicita să instalați configurațiile pentru toți utilizatorii sau doar pentru dvs. Alegeți orice vă place.
 3. După instalarea configurației, faceți clic pe pictograma Tunnelblick din colțul din dreapta sus al ecranului și alegeți Conectați
 4. Introduceți numele de utilizator și parola VPN dacă vi se solicită acest lucru
 5. Va apărea o notificare care vă va anunța că conexiunea este stabilită

Cum să configurați un VPN cu Viscosity pe macOS

Viscosity este un client VPN plătit pentru OSX care funcționează bine cu protocolul OpenVPN. Este disponibil un proces gratuit de 30 de zile, după care software-ul costă 9 dolari. Puteți descărca clientul aici. Instalați-l făcând clic pe fișierul .dmg și apoi glisând aplicația în folderul Aplicații. Este posibil să fie nevoie să confirmați și să introduceți datele de autentificare de conectare Mac.

Pentru a configura OpenVPN cu Viscosity, veți avea nevoie de un fișier de configurare OpenVPN (.ovpn) pentru fiecare server la care doriți să vă conectați și, eventual, numele de utilizator și parola contului dvs. VPN.

 1. Faceți clic pe pictograma Viscosity din colțul din dreapta sus al ecranului și alegeți Preferințe …
 2. Apasă pe + semnează în colțul din stânga jos al ferestrei care apare și alege Import conexiune > Din fisier…
 3. Accesați și selectați fișierul .ovpn pe care l-ați descărcat de la furnizorul dvs. VPN
 4. Faceți clic din nou pe pictograma Viscosity din colțul din dreapta sus, iar conexiunea VPN ar trebui să fie listată. Faceți clic pe el pentru a vă conecta

About the author

Comments

 1. lti furnizori de VPN nu sunt compatibili cu toate versiunile de MacOS și OSX. Din fericire, am analizat cele mai bune VPN-uri pentru utilizatorii de Mac și am selectat cele mai bune cinci opțiuni. ExpressVPN este cea mai bună alegere pentru utilizatorii de Mac, oferind securitate fantastică, viteze bune și deblocarea majorității site-urilor de streaming, inclusiv Netflix. CyberGhost este o opțiune mai accesibilă, cu aplicații prietenoase pentru începători și deblocarea Netflix. NordVPN are o rețea uriașă de servere și poate debloca Netflix și alte site-uri de streaming, cu zero jurnale și securitate puternică. IPVanish este un VPN prietenos cu torrentul, cu viteze bune și securitate puternică, fiind un favorit printre utilizatorii Kodi. PrivateVPN este o opțiune mai puțin cunoscută, dar oferă viteză, securitate și posibilitatea de a debloca site-uri de streaming precum Netflix. Pentru a utiliza un VPN cu MacOS, trebuie să descărcați și să instalați aplicația VPN, să vă conectați la un server și să navigați în siguranță pe internet. Nu ar trebui să utilizați un VPN gratuit cu MacOS, deoarece acestea pot fi nesigure și pot compromite confidențialitatea dvs. Mac-urile sunt la fel de vulnerabile la amenințările online ca și computerele, iar VPN-urile sunt o necesitate pentru a vă proteja confidențialitatea și libertatea online.

 2. lti furnizori de VPN nu sunt compatibili cu toate versiunile de MacOS și OSX. Din fericire, am analizat cele mai bune VPN-uri pentru utilizatorii de Mac și am selectat cele mai bune cinci opțiuni. ExpressVPN este cea mai bună alegere pentru utilizatorii de Mac, oferind securitate fantastică, viteze bune și deblocarea majorității site-urilor de streaming, inclusiv Netflix. CyberGhost este o opțiune mai accesibilă, cu aplicații prietenoase pentru începători și deblocarea Netflix. NordVPN are o rețea uriașă de servere și poate debloca Netflix și alte site-uri de streaming, cu zero jurnale și securitate puternică. IPVanish este un VPN prietenos cu torrentul, cu viteze bune și securitate puternică, fiind un favorit printre utilizatorii Kodi. PrivateVPN este o opțiune mai puțin cunoscută, dar oferă viteză, securitate și posibilitatea de a debloca site-uri de streaming precum Netflix. Pentru a utiliza un VPN cu MacOS, trebuie să descărcați și să instalați aplicația VPN, să vă conectați la un server și să navigați în siguranță pe internet. Nu ar trebui să utilizați un VPN gratuit cu MacOS, deoarece acestea pot fi nesigure și pot compromite confidențialitatea dvs. Mac-urile sunt la fel de vulnerabile la amenințările online ca și computerele, iar VPN-urile sunt o necesitate pentru a vă proteja confidențialitatea și libertatea online.

Comments are closed.