7 blocante de adrese IP – cele mai bune servicii gratuite și plătite

7 blocante de adrese IP


Fiecare dispozitiv conectat la internet are o adresă IP. La fel ca și adresele fizice care pot fi găsite și corespondente între ele, adresele IP permit dispozitivelor conectate la internet să localizeze și să comunice între ele. Fiecare adresă IP este unică, astfel încât adresa dvs. IP poate fi utilizată pentru a vă identifica și a vă urmări activitatea online. În plus, adresele IP indică locația dvs. aproximativă, astfel încât acestea să poată fi utilizate de aplicații, site-uri web și servicii pentru a urmări locul în care vă aflați. Dacă doriți să păstrați informațiile private, veți avea nevoie de un blocant de adrese IP.

Vă vom explica cum să vă blocați adresa IP, dar mai întâi, să analizăm tipurile de adrese IP. Există două tipuri de adrese IP: IPv4 și IPv6. Cei mai mulți dintre noi folosim IPv4 pentru majoritatea activității noastre online, dar IPv6 câștigă tracțiune ca înlocuitor. Ambele funcționează mai mult sau mai puțin același scop, dar IPv6 are multe alte adrese disponibile, în timp ce adresele IPv4 vor fi epuizate în curând.

O adresă IPv4 arată astfel:

123.45.67.89

O adresă IPv6 arată astfel:

2001: 4860: 4860 :: 8888

Un blocant de adrese IP împiedică acele site-uri web și aplicații să vadă adresa dvs. IP reală prin mascarea ei cu una nouă. Acest lucru se realizează de obicei printr-un proxy, care acționează ca un intermediar între computer sau smartphone și restul internetului. Există multe tipuri de reprezentanți și vom acoperi câteva aici.

1. VPN

expresvpn android 2019 ssAplicația ExpressVPN pentru Android: Conectare, locații și setări

Este posibil să fi auzit termenul înainte, dar ce este un VPN? Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează conexiunea dvs. de internet și o parcurge printr-un server intermediar într-o locație pe care o alegeți. Orice site web pe care îl accesați sau aplicație pe care îl utilizați va vedea adresa IP a serverului VPN în loc de adresa dvs. IP reală.

Multe VPN-uri comerciale folosesc adrese IP partajate, ceea ce înseamnă că utilizați aceeași adresă IP ca și alți utilizatori VPN conectați la același server. Aceasta adaugă un strat semnificativ de anonimat și face dificilă urmărirea oricărei activități către un singur utilizator.

Pe lângă faptul că sunt blocante de adrese IP, VPN-urile îmbunătățesc securitatea online și vă pot permite să accesați conținut online, altfel restricționat la anumite țări sau regiuni..

Recomandarea noastră de top este ExpressVPN, care operează servere în 94 de țări. ExpressVPN este în fața curbei în comparație cu majoritatea VPN-urilor atunci când vine vorba atât de securitate, cât și de viteză. Este ușor de utilizat și oferă asistență 24/7.

MAI BUN VPN PENTRU A BLOCA ADRESA IP: ExpressVPN asigură că adresa dvs. IP reală nu se scurge și funcționează cu o gamă largă de dispozitive. Vine cu o garanție de returnare a banilor fără riscuri de 30 de zile.

VPN-urile pot fi plătite sau gratuite, dar cel mai bine este să le evitați pe cele gratuite din cauza problemelor de confidențialitate și securitate.

2. Proxy SOCKS

Socks5 vs VPN

Proxy-urile SOCKS sunt similare cu VPN-urile, dar nu folosesc neapărat criptare. Asta înseamnă că oricine aruncă o privire pe conexiunea dvs. înainte de a ajunge la serverul proxy, cum ar fi Furnizorul de servicii Internet (ISP), vă poate monitoriza activitatea online. Totuși, un proxy SOCKS vă va bloca adresa IP, astfel încât cealaltă parte dintr-o conexiune să vadă doar adresa IP a serverului proxy.

SOCKS5 include suport pentru criptare, dar nu este o cerință. Criptarea face ca conexiunea dvs. să fie mai lentă, dar mai sigură.

În plus, aplicațiile individuale trebuie configurate pentru a utiliza un proxy SOCKS, în timp ce aproape orice software funcționează cu un VPN. Verificați setările aplicației pe care doriți să o utilizați cu proxy pentru a o configura.

La fel ca VPN-urile, proxy-urile SOCKS pot fi gratuite sau plătite, dar sugerez să le evităm pe cele gratuite.

3. Proxy HTTP / S

extensia browserului cyberghost

Proxy-urile HTTP și HTTPS sunt ambalate frecvent ca pluginuri sau extensii pentru browserele web precum Firefox și Chrome. Aceste proxy-uri blochează adresa dvs. IP atunci când utilizați un browser web, dar alte aplicații vor utiliza în continuare o conexiune directă.

Proxy-urile HTTP ascund adresa dvs. IP de site-urile web pe care le vizitați, dar conexiunea nu este criptată.

Proxy-urile HTTPS includ criptarea SSL, deci sunt puțin mai sigure. Acestea sunt uneori denumite VPN-uri.

Dezavantajul cu proxy-urile HTTPS este că acestea afectează doar traficul web. Chiar dacă utilizați doar un browser web, puteți trimite încă DNS, WebRTC sau alte tipuri de trafic în afara proxy-ului, care ar putea fi utilizate pentru a determina adresa dvs. IP reală sau locația. Dacă doriți să evitați acest lucru, vă recomandăm să utilizați un VPN rezistent la scurgeri ExpressVPN.

4. Proxy SSH

Ssh-2

Proxy-urile SSH nu sunt foarte frecvente, deși avem un articol care vă arată cum să configurați unul singur. Numit de asemenea un tunel SSH, un proxy SSH vă conectează conexiunea la internet printr-un server proxy folosind protocolul SSH. SSH (Secure Shell) utilizează o criptare puternică, dar nu este foarte rapidă și este posibil ca multe aplicații și site-uri să nu funcționeze corect.

5. Tor

cozi care execută tor browserul verifică

Tor este o rețea de anonimat care criptează conexiunea dvs. la internet și o transmite printr-o serie randomizată de noduri, care sunt în esență servere proxy administrate de voluntari. De fiecare dată când vă conectați la un site web sau o aplicație, conexiunea dvs. este criptată de mai multe ori și trece prin nu mai puțin de trei noduri diferite. Fiecare nod decupă un strat de criptare până ajunge la „nodul de ieșire”.

Site-urile și aplicațiile văd doar adresa IP a nodului de ieșire. Niciun nod din lanț nu poate monitoriza destinația, sursa sau conținutul traficului de internet, blocând efectiv adresa dvs. IP de la snoopers.

Tor este gratuit, dar are dezavantajele sale. Este destul de lent și potrivit doar pentru navigarea web de bază - nu-l folosiți pentru torrenting sau streaming video HD. În plus, Tor este adesea asociat cu activitatea infracțională de pe web-ul întunecat, astfel încât folosirea acesteia ar putea ridica steaguri roșii pentru ISP-ul dvs. sau pentru aplicarea legii.

Vezi si: Cel mai bun VPN pentru Tor

6. Dezactivează IPv6 sau IPv4

Pentru a accesa internetul, aveți nevoie de cel puțin una dintre acestea. Puteți ascunde adresa IPv6 sau adresa dvs. IPv4, dar nu ambele folosind această metodă.

Aproape toate site-urile web, aplicațiile și serviciile funcționează cu IPv4, astfel încât să puteți bloca adresa IPv6 pur și simplu dezactivând-o în setările de internet ale dispozitivului dvs..

Dezactivarea IPv4 ar putea funcționa în anumite circumstanțe în care IPv6 este o alternativă viabilă, dar nu așteptați ca totul de pe web să funcționeze normal fără el.

7. Folosiți un firewall NAT pentru a ascunde adresa IP privată

Un firewall NAT nu vă blochează adresa IP publică, dar vă va ascunde adresa IP privată. Toate dispozitivele conectate la un router activat NAT vor partaja o adresă IP publică.

Dacă vă conectați la internet printr-un router wireless, este foarte probabil să vă aflați în spatele unui firewall NAT. În termeni simpli, un firewall NAT permite mai multor dispozitive din aceeași rețea să utilizeze aceeași adresă IP publică, dar adrese IP private unice. Traducerea adreselor de rețea (NAT) transmite cererile și datele de la adresele IP private ale dispozitivelor individuale către destinația lor online, sub adresa IP publică a routerului.

Firewall-urile NAT blochează adresa dvs. IP locală de la alte computere de pe internet, împiedicând comunicarea nesolicitată. Orice trafic care ajunge la router fără a specifica o adresă IP locală este aruncat. Adresa IP publică a routerului dvs. wifi va fi totuși vizibilă.

Nu vă puteți bloca ISP-ul să nu vă vadă adresa IP

Pentru a vă conecta la internet, trebuie să aveți o adresă IP. Deoarece adresele IP sunt eliminate de către furnizorii de servicii de internet, este imposibil să vă blocați adresa IP de la furnizorul dvs. de servicii.

Dacă obiectivul tău este să împiedici ISP-ul tău să se arunce pe conexiunea de internet, cea mai bună opțiune din această listă este VPN. Un VPN va cripta tot traficul de internet înainte de a părăsi dispozitivul. ISP-ul dvs. va putea vedea în continuare adresa dvs. IP, dar nu va putea descifra conținutul datelor criptate. Un VPN blochează în continuare adresa dvs. IP de la alte părți de pe internet, cum ar fi site-urile și aplicațiile.

Dacă parcurgeți această rută, asigurați-vă că alegeți un furnizor VPN care nu stochează jurnalele activității dvs. online.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 71