Acces Internet ExpressVPN și privat (PIA)

Utilizarea unei rețele virtuale private (VPN) este una dintre cele mai ușoare metode de a vă proteja online. Dar, datorită numărului foarte mare de servicii disponibile, alegerea unuia este deosebit de dificilă. Pentru a vă ajuta să vă hotărâți, am pus la încercare două VPN-uri populare pentru a vedea care are performanțe mai bune. De această dată, este ExpressVPN vs. Acces la internet privat (PIA).

Acces Internet ExpressVPN vs. Internet privat: o comparație

Expressvpn vs PIA

Fiecare VPN este ușor diferit. De exemplu, unii prioritează viteze mari în funcție de funcționalitatea avansată de securitate. Am comparat amănunțit diverse aspecte cruciale ale serviciilor ExpressVPN și Accesul la internet privat. Acest lucru oferă o imagine clară a ambelor și ne permite să arătăm în ce zone excelează, fără să neglijăm menționarea domeniilor care ar putea avea nevoie de puțin lucru.

Repere

ExpressVPN

  • Capacități excelente de deblocare
  • 24/7 asistență pentru clienți chat live
  • Ideal pentru utilizare cu routere de casă
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV

PIA

  • De înaltă performanță, low-cost
  • Este posibilă înregistrarea și navigarea anonimă
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, Linux, Android, iOS

Prețuri și reduceri

ExpressVPN PIA
Perioadele de abonament 1 lună 1 lună
6 luni 1 an
1 an 2 ani
Oferta speciala Trei luni gratuite cu abonament anual 58% reducere la planul pe doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 12.95 $ 6,95
Cel mai mic preț pe lună $ 6,67 $ 2,91
Preț de un an $ 99,95 $ 39.95
Banii inapoi garantat 30 de zile 7 zile

Atât ExpressVPN cât și PIA oferă trei lungimi de abonament diferite, dar există o diferență clară în ceea ce privește prețul. Ar trebui să rețineți că prețurile de mai sus nu iau în considerare nicio ofertă sau reducere: ExpressVPN oferă în prezent o reducere de 49%, care închide decalajul de preț oarecum, dar chiar și fără o ofertă similară, PIA rămâne opțiunea mai puțin costisitoare. Cu toate acestea, ExpressVPN are o garanție de returnare de 30 de zile, în timp ce PIA oferă doar o garanție de șapte zile.

OFERTA EXPRESSVPN: Economisiți 49% și beneficiați de 3 luni gratis

OFERTA PRIVATĂ A ACCESULUI INTERNET: Economisiți 58% (2,91 USD pe lună) pe un an de 2 plan

Puteți plăti fie VPN folosind carduri populare de credit sau debit (Mastercard, American Express etc.), bitcoin, PayPal sau Mint. Acestea fiind spuse, PIA vă permite să plătiți cu o gamă mai largă de criptomonede, inclusiv eter, literecoin și NEO.

Caracteristici

ExpressVPN PIA
Conexiuni simultane
5 5
Aplicații de sistem de operare
Windows, macOS, Linux, Android, iOS, tomate routere, Amazon Fire Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Instalarea manuală a dispozitivelor
Set-top casete Set-top box-uri, routere
Tunel Split
da Nu
Accesorii gratuite
Extensia browserului pentru Firefox, Chrome și Safari Extensia browserului pentru Firefox, Chrome și Opera

Viteză

Înainte de a putea începe măsurarea vitezei acestor două VPN-uri, a trebuit mai întâi să stabilim o linie de bază pentru conexiunea noastră. Pentru a fi cât mai empirici, am efectuat un test de viteză de trei ori și am realizat rezultatele. Am folosit Ookla, nu propriul serviciu de testare a vitezei Comparitech, pentru a menține lucrurile imparțiale.

rezultate mai rapide înainte

Rezultate medii ale testelor de viteză (Fără VPN)
Ping 19ms
Descarca 25.88Mbps
Încărcați 8.92Mbps

În primul rând, este ExpressVPN. Nu am observat nicio încetinire notabilă atunci când navigăm pe internet sau vizionăm videoclipuri pe YouTube, chiar și în 4K.

speedtest - expressvpn

ExpressVPN
Rezultate medii ale testului de viteză (ExpressVPN) Server din Marea Britanie
Ping 20ms
Descarca 28.58Mbps
Încărcați 7.74Mbps

După cum puteți vedea, a fost o ușoară reducere la viteza noastră de încărcare. Cu toate acestea, observați că viteza noastră de descărcare pare să se îmbunătățească. Acest lucru probabil nu se datorează VPN-ului, ci mai degrabă datorită naturii fluctuante a rețelelor wireless care determină schimbarea constantă a vitezei. A lua aici este că atunci când utilizați ExpressVPN, viteza de navigare rămâne mai mult sau mai puțin afectată.

Când am efectuat același test cu Acces la Internet privat, am observat rezultate foarte similare.

speedtest rezultă acces la internet privat

PIA
Rezultate medii ale testului de viteză (PIA) Server din Marea Britanie
Ping 19.6ms
Descarca 24.27Mbps
Încărcați 8.66Mbps

Este important de reținut că rezultatele testelor de viteză nu sunt în niciun caz singura modalitate de a vedea care VPN este mai rapid. Acestea fiind spuse, oferă utilizatorilor o indicație dacă viteza lor va fi sau nu afectată de un anumit serviciu.

Suport multi-platformă

Ambele servicii au o acoperire solidă multiplă platformă, cu suport pentru toate cele mai populare sisteme de operare. Fiecare vine cu aplicații dedicate pentru Windows, MacOS, Android și iOS, precum și un fișier de instalare pentru sistemele bazate pe Linux.

Există o mică diferență: deși ambele oferă extensii de browser pentru Chrome și Firefox, ExpressVPN include și una pentru Safari, în timp ce PIA are în schimb o extensie Opera. Totuși, în loc să criptați direct traficul browserului, extensiile ExpressVPN vă permit să controlați clientul VPN fără a deschide aplicația manual. Un avantaj suplimentar este că extensiile ExpressVPN ajustează detaliile de geolocalizare ale browserului dvs. pentru a se potrivi cu țara aleasă.

Atât Accesul la Internet privat, cât și ExpressVPN permit până la cinci conexiuni simultane. Rețineți că routerul dvs. de acasă contează ca un singur dispozitiv. Ambele servicii oferă routere preconfigurate, dar ExpressVPN este mai ușor de instalat pe routerul existent. Acest VPN oferă propriul său firmware ușor de utilizat cu care vă puteți flash routerul.

În pachetul ExpressVPN este prevăzut și aplicația Media Streamer ExpressVPN, care este un proxy Smart DNS. Acest lucru vă permite să deblocați platformele geo-restricționate, dar nu vă cripta traficul de rețea, deci este ideal dacă vă îngrijorează mai mult decât viteza.

Există câteva diferențe între desktop-ul ExpressVPN și aplicațiile mobile. Unele funcții, cum ar fi testul de viteză și funcțiile de locație inteligentă, lipsesc din aplicația mobilă, iar meniul de setări a fost simplificat, dar este vorba despre asta. Aplicațiile sunt curate și neîngrădite, ceea ce face ușor să găsești tot ceea ce cauți. Nu ar trebui să existe nicio confuzie; din ecranul principal, vă puteți conecta la un server în doar unul sau două clicuri.

expressvpn-mobil-app

Ca și ExpressVPN, PIA oferă o conexiune cu două clicuri la un server la alegere. Din nou, cea mai mare parte a funcționalității oferite în versiunea desktop este prezentă în aplicația mobilă. Acest lucru înseamnă că meniurile sunt puțin mai dezordonate decât cu ExpressVPN, dar este un preț relativ mic pentru a plăti pentru o gamă mai mare de control. Există însă o problemă ușoară - în mod implicit, aplicația mobilă este setată să folosească criptarea AES pe 128 de biți în loc de 256 biți, iar autentificarea SHA-1 în locul SHA-256. Aceasta este o plângere minoră și ușor de adresat, dar totuși mai ușor de trecut cu vederea.

aplicație pia 1 pentru mobil

Servere și performanță

ExpressVPN are în prezent peste 2.000 de servere răspândite în 94 de țări. În comparație, Accesul la Internet privat are aproape 4.000, dar acoperă mult mai puține locații (doar 33 de țări). În plus, mai mult de jumătate dintre aceste servere (2.176) sunt în SUA.

expressVPN-home-screen-și-locații

La prima vedere, poate părea că PIA este alegerea mai bună pentru accesarea conținutului exclusiv din SUA. Cu toate acestea, multe servicii populare din SUA, inclusiv NHL.TV, NBC și CBS restricționați o parte din acoperirea lor la state individuale, nu doar la o anumită țară. PIA nu vă permite să alegeți serverele orașului cu care vă conectați, astfel încât acest conținut pur și simplu nu poate fi accesat în mod fiabil.

Selectarea locației PIA

deblochează

Când vine vorba de ocolirea restricțiilor regionale, ExpressVPN are avantaj. Platforme importante precum Netflix și BBC iPlayer și-au mărit capabilitățile de geo-blocare până târziu. Drept urmare, numai cele mai mari VPN-uri, care își pot permite să petreacă timp și resurse găsind o soluție de rezolvare, sunt capabile să le acceseze în mod fiabil din afara regiunii de difuzare necesare..

ExpressVPN PIA
Netflix DA NU
BBC iPlayer DA NU
Amazon Prime Video DA NU
Hulu DA DA
PlayStation Vue DA NU
Hub ITV DA DA
HBO Du-te DA DA
Funcționează în China DA DA

IMPORTANT: În timp ce Accesul la internet privat este capabil din punct de vedere tehnic de a ocoli Marele Firewall din China, compania recunoaște că este foarte dificil să ofere conexiuni consistente cu și către țară. Ca atare, poate fi blocată uneori și nu ar trebui să fie bazată pe aceasta.

Securitate

Orice VPN în valoare de sare va include o gamă largă de opțiuni de securitate, iar acestea două nu fac excepție. În cele ce urmează, am creat o defalcare pe scurt a ceea ce oferă accesul la internet privat și ExpressVPN.

ExpressVPN PIA
Criptarea AES de 256 biți AES pe 128 de biți, 256 biți
Autentificare SHA-256, certificat RSA (4.096 biți) SHA-1, SHA-256, certificat RSA (4.096 biți)
Protocoale UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP, SSTP UDP, TCP, L2TP-IPsec, PPTP
Protecție împotriva scurgerilor IPv6, DNS, WebRTC IPv6, DNS
Caracteristici suplimentare Comutator Kill, Tunel Split Comutator Kill, blocare automată a anunțurilor / malware

opțiuni de pia pia

Accesul la internet privat pare să ofere măsuri de securitate foarte similare cu ExpressVPN, dar permite utilizatorilor să facă compromisuri între securitatea și viteza de navigare, folosind criptarea de 128 biți în loc de 256 biți. În plus, caracteristicile automate de blocare a anunțurilor sunt sigure că apelează la utilizatorii mai puțin experimentali.

Ambele servicii includ opțiunea de conectare prin PPTP; cu toate acestea, acesta este un protocol mai vechi, mai puțin sigur. ExpressVPN vă permite să utilizați noul protocol SSTP, care vă permite să utilizați o VPN chiar dacă firewall-ul dvs. blochează conexiunile L2TP sau PPTP.

expressVPN-desktop-opțiuni

ExpressVPN și Accesul la internet privat au câteva caracteristici comune concepute pentru a menține adresa IP reală ascunsă în orice moment. Ambele sunt echipate cu un comutator de ucidere, de exemplu. Acest lucru oprește automat toate transferurile de date în cazul în care pierdeți conexiunea la VPN. În plus, fiecare aplicație poate fi setată pentru a porni și conecta automat la un server la pornire, împiedicând să navigați accidental fără protecție. ExpressVPN se mândrește, de asemenea, cu divizarea tunelului, care permite anumitor programe specificate de utilizator să ocolească VPN-ul.

intimitate

Nici ExpressVPN sau Acces la Internet privat nu înregistrează nicio informație de identificare personală. Totuși, asta nu înseamnă că nu colectează informații deloc.

ExpressVPN nu urmărește site-urile pe care le vizitați, ori de câte ori utilizați serviciul sau nu înregistrează adresa IP sursă. Înregistrează doar locația serverului utilizatorilor, volumul transferului de date, data conexiunii și versiunea aplicației. Niciuna dintre aceste informații nu poate fi utilizată pentru a vă lega de site-uri sau activități specifice, fapt care a fost dovedit în timpul unei anchete a poliției în Turcia.

Accesul la internet privat merge și mai departe: singurul lucru pe care îl stochează este adresa de e-mail cu care utilizatorul s-a înregistrat. Dacă un utilizator s-a înscris cu un e-mail de urgență și ar fi plătit în cryptocurrency, nu ar exista nicio modalitate de a urmări activitățile sale. Politica de lipsă de înregistrare a PIA a fost testată în instanță de cel puțin două ori, iar compania nu a putut furniza informații relevante în ambele cazuri.

Fiecare țară are legi diferite cu privire la ce informații ar trebui să stocheze serviciile VPN. În plus, unele țări (cunoscute sub numele de cei 14 ochi) au convenit să permită monitorizarea propriilor cetățeni de către alte guverne în alianța lor. Aceasta înseamnă că, dacă VPN-ul dvs. are sediul într-o astfel de regiune, acestea ar putea fi presate pentru a ajuta la urmărirea unui anumit utilizator.

PIA are sediul în SUA, una dintre cele 14 țări Eyes, dar, deoarece nu ține jurnalele, pur și simplu nu poate ajuta o anchetă guvernamentală asupra clienților săi. ExpressVPN, cu toate acestea, are sediul în Insulele Virgine Britanice, o locație fără legi de păstrare a datelor, în afara jurisdicției celor 14 Ochi.

configurație

Fiecare dintre aceste VPN-uri oferă un firewall de traducere netă a adresei (NAT). În practică, acest lucru înseamnă că majoritatea traficului de intrare nesolicitat va fi automat blocat. Aceasta nu este însă o soluție cuprinzătoare și funcționează cel mai bine atunci când este asociată cu un firewall secundar, precum cel inclus în cele mai populare sisteme de operare.

Dacă doriți o adresă IP statică, puteți obține una cu PIA. Acest lucru vă permite să urmăriți mai ușor de la un site la altul, astfel încât nu este recomandat pentru navigarea web generală. Mai degrabă, puteți accesa servicii specifice folosind IP-ul dvs. static pentru a evita declanșarea sistemelor de alertă automată și blocare a contului. De exemplu, dacă vă conectați întotdeauna la serviciile dvs. bancare online din SUA, dar vă autentificați accidental în timp ce utilizați un server rus, s-ar putea să găsiți accesul la cont temporar restricționat. ExpressVPN nu oferă nicio astfel de funcționalitate, prioritând în schimb securitatea prin rotirea regulată a adreselor sale IP.

Deși nici VPN nu oferă servere anti-DDoS specifice, acestea oferă un anumit grad de protecție. Un atacator vă poate vedea adresa IP temporară, astfel încât de fapt vor inunda rețeaua VPN cu solicitări în loc de a ta.

Deoarece serviciile VPN majore tind să aibă rețele de extindere, acestea pot absorbi un atac DDoS la scară mică fără prea multe probleme. De fapt, ExpressVPN recomandă de fapt serviciul său pentru persoanele care se așteaptă să fie atacate în acest fel. De asemenea, Accesul la internet privat pretinde că are metode proprii de a face față atacurilor DDoS, deși înțeles, nu ar putea oferi detalii specifice.

Relații Clienți

ExpressVPN PIA
Chat live DA NU
Timpul mediu de răspuns live la chat <20 de secunde N / A
Asistență prin e-mail DA DA
Timpul mediu de răspuns la e-mail 1 oră 20 minute 7 ore 30 minute
Asistență telefonică NU NU
Baza de cunoștințe căutabile DA DA
Ghiduri video DA NU
ÎntrebareNumăr de e-mailuriRăspuns la răspuns?
ExpressVPN Se abonează automat un abonament lunar? 1 da
PIA PIA poate debloca PlayStation Vue? 2 Nu

Am testat asistența clienților fiecărui serviciu, trimitându-i prin e-mail o întrebare destul de simplă. ExpressVPN a răspuns rapid cu un răspuns concis și un ghid pentru anularea unui abonament.

Se pare că a existat o oarecare confuzie în ceea ce privește sfârșitul PIA, în timp ce ei au răspuns că jocul prin intermediul unui VPN vă poate crește mult latența. Când au reamintit cu blândețe că PlayStation Vue este un serviciu de streaming, au oferit un răspuns în conservă cu privire la numărul de servicii de utilizare a VPN-ului la lista neagră. Nu au existat detalii suplimentare în ceea ce privește PlayStation Vue.

În afară de aceasta, o omisiune notabilă din ofertele de asistență PIA este chat-ul live 24/7. Acesta este un lucru pe care majoritatea furnizorilor de top îl oferă în aceste zile și pe care utilizatorii s-au așteptat și se bazează.

ExpressVPN simplifică obținerea de asistență și se pare că personalul cunoaște de fapt serviciul, mai degrabă decât să copieze și să lipiți răspunsuri pre-scrise. În schimb, PIA oferă asistență doar prin e-mail și poate de multe ori să dureze câteva ore pentru a primi un răspuns.

Ambele VPN-uri oferă baze de cunoștințe căutabile, dar numai ExpressVPN include demersuri video ale procesului de configurare. PIA are ghiduri similare cu capturi de ecran în loc de videoclipuri.

Câștigătorul: ExpressVPN

ExpressVPN- (1)

În timp ce Accesul la internet privat oferă o funcționalitate similară cu ExpressVPN, au fost câteva zone în care am considerat că lipsește ușor. Acestea includ capacitățile sale de deblocare, rețeaua de server și asistență pentru clienți. Este important să ne amintim că este vorba despre o VPN cu costuri reduse, iar o VPN ieftină și sigură, cu o politică dovedită fără jurnalele de înregistrare este destul de rară.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, ExpressVPN este alegerea mai bună, și există mai mulți factori care îl fac un VPN cu scop general mai puternic. Are servere în mai multe locații și poate debloca chiar și cele mai încăpățânate platforme de streaming. Dar, mai important, ExpressVPN vă ajută cât mai ușor să obțineți ajutor dacă aveți probleme.

În sfârșit, acest serviciu vă oferă o perioadă mai lungă de încercare. Acest lucru înseamnă că veți avea mai multe oportunități de a-l testa și de a vedea dacă este potrivit pentru nevoile dvs. Cu o politică de rambursare fără întrebări, nu există absolut niciun risc și niciun motiv să o retrimiteți.

Vezi si: Ultimele cupoane ExpressVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − 82 =

Adblock
detector