Acces la internet privat vs PureVPN

Acces la internet privat (PIA) și PureVPN: ambele VPN-uri renumite și de renume; dar care este mai bun pentru utilizatorul mediu? Pentru a afla, am examinat cât de performant are fiecare dintre aceste servicii, nu numai din punct de vedere al securității, ci de-a lungul întregii experiențe a utilizatorului. În acest sens, am creat o comparație echitabilă și cuprinzătoare între PIA și PureVPN pe care o puteți găsi mai jos.

Bacsis: Dacă aveți în vedere aceste două VPN-uri, CyberGhost și NordVPN ar trebui să fie pe lista dvs. scurtă. Prețurile sunt comparabile și le evaluăm atât mai mult decât PIA și PureVPN.

Acces privat la internet (PIA) și PureVPN

Repere

Acces la internet privat

  • Protecție completă la un preț scăzut
  • Politică strictă de neînregistrare
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, Android, iOS

PureVPN

  • Interfață prietenoasă pentru începători
  • Capabil să deblocheze platforme de streaming majore
  • Aplicații pentru Windows, MacOS, Android, Amazon Fire și iOS *

* IPVanish - Aplicația iOS nu este disponibilă temporar, fără data estimată de returnare

Prețuri și reduceri

PIA PureVPN
Perioadele de abonament O luna O luna
Un an Trei luni
Doi ani Un an
Oferta speciala 58% reducere la planurile de doi ani Economisiți 70% la abonamentele de doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 6,95 $ 10.95
Cel mai mic preț pe lună $ 2,91 $ 2,99
Preț de un an $ 39.95 $ 35.88
Banii inapoi garantat 7 zile 31 de zile

PIA și PureVPN oferă ambele aceleași perioade de abonare și au oferte speciale similare. Cu toate acestea, planul pe doi ani al PureVPN include o reducere de 68% față de 59% din PIA. La prima vedere, aceasta pare să fie o ofertă mai bună, dar PureVPN este un serviciu mai scump și, chiar și cu această reducere, nu poate corespunde prețurilor PIA de un an.

Acestea fiind spuse, PureVPN oferă o garanție de returnare a banilor mult mai lungă: 31 de zile în loc de doar șapte. Acest lucru oferă utilizatorului mult mai mult timp pentru a testa software-ul, pentru a-l instala pe diferite dispozitive și, în final, pentru a decide dacă este potrivit pentru ele. Ambele servicii vă permit să anulați în perioada de garanție pentru a primi o rambursare completă fără întrebări.

OFERTA PRIVATĂ A ACCESULUI INTERNET: Economisiți 58% alegând oferta de doi ani a PIA.

OFERTA PUREVPN: Economisiți 70% cu planul de doi ani al PureVPN.

Caracteristici

PIA PureVPN
Conexiuni simultane 5 5
Aplicații de sistem de operare Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Instalarea manuală a dispozitivelor Linux, routere, set-top box-uri Linux, routere, set-top box-uri
Tunelarea despărțită Nu da
Accesorii gratuite Blocarea anunțurilor, scanarea malware, extensiile browserului pentru Chrome, Firefox și Opera Blocarea anunțurilor și a programelor malware, extensia oficială Kodi, extensiile browserului pentru Chrome și Firefox

Ambele VPN-uri permit conectarea a cinci dispozitive simultan. PureVPN are un ușor avantaj, deoarece oferă o aplicație pentru Amazon Fire TV și Firestick precum și un addon oficial Kodi, în timp ce PIA are doar instalatoare pentru cele mai populare sisteme de operare. Routerele sunt considerate ca o singură conexiune cu orice serviciu și protejează automat fiecare dispozitiv conectat. Ambele servicii necesită să instalați software-ul pe routerul dvs. manual.

Fiecare serviciu include extensii pentru browsere web populare. Acestea sunt capabile să vă protejeze traficul browserului și să deblocheze site-urile web cu profil înalt. Cu toate acestea, este important să rețineți distincția dintre o aplicație VPN și o extensie de browser: prima criptează tot traficul web de pe dispozitivul dvs., în timp ce cel de-al doilea de obicei servește doar ca un proxy pentru traficul dvs. de browser.. Ca atare, extensiile browserului nu vă permit să utilizați în mod anonim aplicații de partajare a fișierelor sau să profitați de protecția anti-DDoS înnăscută a unui VPN.

Capacități de deblocare

PIA PureVPN
Serviciul de streaming
Netflix Marea Britanie, SUA, Canada SUA, Germania
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video Nu da
BBC iPlayer Nu Nu
ABC Nu Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Canal 4 da da

Atât Accesul la Internet privat, cât și PureVPN sunt capabile să deblocheze unele dintre cele mai populare servicii de streaming. Deși PIA poate accesa o bibliotecă Netflix suplimentară, PureVPN este capabil să ocolească geo-blocarea pe câteva platforme pe care PIA nu le poate, respectiv BBC iPlayer și Amazon Prime Video.

PureVPN are un avantaj semnificativ aici. Aplicația sa permite utilizatorilor să aleagă direct locația dorită sau să aibă o persoană desemnată care să poată debloca serviciul pe care doresc să îl utilizeze.. Totuși, acest lucru nu este imperfect; meniul include o opțiune pentru deblocarea ABC, dar acest lucru nu funcționează. Acest lucru se datorează probabil ABC actualizării măsurilor de geo-blocare sau blocării în întregime a acestui server specific, dar în orice caz, la momentul scrierii, opțiunea este depășită.

China

Deși are o pagină care specifică că este „cel mai sigur și sigur VPN din China”, asistența pentru clienți PureVPN a confirmat că serviciul nu funcționează acolo. Nu au dat detalii și nu au furnizat nicio soluție de rezolvare și, deoarece site-ul PureVPN este blocat în prezent de Marele Firewall (fără site-uri de oglindă oficiale disponibile), este imposibil să vă înregistrați în China.

Accesul la internet privat are probleme similare, iar accesul din China este o problemă pe care compania o consideră „foarte dificilă”. Cu toate acestea, PIA funcționează în China, deși intermitent. Cu site-ul principal blocat în prezent, fără site-uri de oglindă și nici o conexiune garantată, nu vă recomandăm să vă bazați pe PIA în China.

Configurare și interfață

PIA PureVPN
Asistent automat de configurare Windows, MacOS, Android, iOS Windows, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire
Selectarea locației principale Bazată pe listă Bazată pe listă
Setări suplimentare de pagini da da
Mobil prietenos da da

PureVPN și PIA au ambele aplicații mobile excelente. PureVPN are un ecran principal cu patru panouri care permite utilizatorilor să aleagă între servere optimizate pentru streaming, deblocare, securitate sau partajare de fișiere. După ce ați ales un mod, vă puteți conecta rapid la un server adecvat sau puteți alege unul specific în doar câteva apăsări.

Aplicație mobilă PureVPN

Accesul la internet privat reduce la minimum timpul necesar pentru conectare. Aplicația sa mobilă are un slider de conectare rapidă pe pagina principală, precum și un buton de selectare a regiunii și citirea adreselor IP publice. Meniul de setări este destul de aprofundat, cu opțiuni pentru conectarea automată, un comutator de oprire, selectarea protocolului și blocarea traficului LAN, printre altele.aplicație pia 1 pentru mobil

Pe de altă parte, aplicația pentru desktop a PureVPN poate fi puțin confuză. Începe implicit în Streaming modul, dar puteți schimba acest lucru selectând Modificare Mod în partea stângă a ecranului. Apoi aplicația te duce la o Preferințe meniu cu o listă de alte moduri. Pagina principală oferă un meniu de selectare a țării care vă permite să aranjați servere după țară sau oraș. De asemenea, puteți găsi servere specifice pentru deblocarea platformelor de streaming populare prin trecerea la Scop.

Captură de ecran PureVPN

Diferența majoră dintre aplicațiile de desktop ale celor două servicii este că va trebui doar să deschideți PIA pentru a modifica setările sau autentificarea. În caz contrar, conectarea este la fel de simplă ca să faceți clic dreapta pe pictograma barei de activități și să alegeți locația preferată. Deși nu există la fel de multe opțiuni de configurare avansate pe care le oferă unele servicii, utilizatorii au în continuare un grad bun de control asupra modului și când se conectează la VPN.

Meniul de setări PIA

Servere și performanță

PIA PureVPN
Țări server 33 141
Numărul total de servere 3152 2134

Tabelul de mai sus prezintă un contrast puternic între PIA și PureVPN. În ciuda faptului că are mai puține servere în general, PureVPN acoperă de mai mult de patru ori mai multe țări. Totuși, merită remarcat faptul că multe dintre acestea sunt servere virtuale. Acestea sunt de fapt situate în altă parte decât țara aleasă. PureVPN a marcat aceste servere cu o pictogramă „V”; este aproape invizibil, dar este acolo.

În loc să ofere viteze mai scăzute utilizatorilor din țările mici, Accesul la internet privat se concentrează pe furnizarea de grupuri de servere mari în zone cu trafic mare, precum America de Nord și Europa. Aceasta înseamnă că majoritatea utilizatorilor vor putea găsi o conexiune de mare viteză, cu latență scăzută, cu viteze puțin mai scăzute în Africa și Orientul Mijlociu.

Ambele servicii oferă opțiunea de a alege un server într-un anumit oraș, deși va trebui să-i spui aplicației desktop PIA să se conecteze după regiune înainte ca orașele să apară în meniul de conectare. Această caracteristică este activată automat în aplicația mobilă, cu toate acestea. Posibilitatea de a alege cu ce oraș să vă conectați este deosebit de utilă dacă sunteți fan sportiv sau încercați să urmăriți fluxuri TV locale din străinătate, deoarece platforme precum NHL.TV și NBC restricționează o parte din emisiile lor la orașe sau state individuale..

Mai jos, puteți vedea în ce țări PIA și PureVPN au servere în:

PIAPureVPN
Afganistan
Albania
Angola
Algeria
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaidjan
Bangladesh
Bahamas
Bahrain
Barbados
Belgia
Belize
Bermuda
Bolivia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Brunei
Bulgaria
Cambogia
Canada
capul Verde
Insulele Cayman
Chile
China
Columbia
Costa Rica
Croaţia
Cuba
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Dominica
Republica Dominicana
Ecuador
Egipt
El Salvador
Estonia
Etiopia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Ghana
Grecia
Grenada
Guatemala
Guyana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Italia
Irlanda
insula Barbatului
Israel
Jamaica
Japonia
Iordania
Kazahstan
Kenia
Kârgâzstan
Kuweit
Laos
Letonia
Liban
Lichtenstein
Lituania
Luxemburg
Macau
Madagascar
Malta
Mauritania
Mauritius
Malaezia
Mexic
Moldova
Monaco
Mongolia
Muntenegru
Montserrat
Maroc
Olanda
Noua Zeelanda
Nicaragua
Niger
Nigeria
Norvegia
Oman
Panama
Papua Noua Guinee
Pakistan
Paraguay
Peru
Filipine
Polonia
Portugalia
Puerto Rico
Qatar
România
Rusia
Arabia Saudită
Senegal
Serbia
Seychelles
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Sri Lanka
Surinam
St Lucia
Suedia
Elveţia
Siria
Tadjikistan
Taiwan
Tanzania
Tailanda
Trinidad și Tobago
Tunisia
Curcan
Turkmenistan
Insula Turks și Caicos
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Venezuela
Vietnam
Insulele Virgine
Yemen

Securitate

PIA PureVPN
Protocoale VPN OpenVPN, L2TP, PPTP OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IKEv2
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Tehnologia de tuns Nici unul Nici unul
Securitatea aplicației Ucide întrerupătorul Ucide întrerupătorul
Stare DNS DNS privat DNS privat

Fiecare dintre aceste servicii acceptă protocoalele OpenVPN, L2TP și PPTP, dar PureVPN permite utilizatorilor să se conecteze prin SSTP sau IKEv2 pentru a îmbunătăți viteza de navigare.. Cu toate acestea, atât în ​​aplicațiile desktop PIA, cât și în aplicațiile mobile, OpenVPN este singura opțiune disponibilă; trebuie să configurați manual orice conexiune folosind un protocol diferit. Acest lucru este destul de neobișnuit, cu multe VPN-uri populare, inclusiv opțiunea de a comuta liber între protocoale din interiorul aplicației.

Ambele vă protejează traficul cu criptarea AES de 256 biți. Acest lucru este efectiv de nescris, deci nu există reclamații. Acestea diferă ușor în ceea ce privește autentificarea, PIA folosind tastele RSA pe 4096 biți și PureVPN folosind RSA-2048. Ambele oferă un grad bun de securitate, dar tastele RSA-4096 sunt de două ori mai lungi și, ca atare, mai greu de fisurat.

Nici VPN nu oferă niciun fel de caracteristică de confecționare, dar fiecare include un comutator de ucidere atât în ​​aplicațiile desktop, cât și în aplicațiile mobile. Este obișnuită să vedem că această funcționalitate a scăzut în versiunile mobile, așa că ne-am bucurat să o vedem inclusă, mai ales că rețelele publice publice sunt de multe ori nesigure.

intimitate

PIA PureVPN
Baza de sediu Statele Unite Hong Kong
Jurnalele de conexiune Nici unul Nici unul
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Mint, BitPay, 32 de criptomonede, inclusiv Bitcoin, Litecoin și Ethereum Diverse criptomonede și cărți cadou

Accesul la internet privat se bazează în Statele Unite, care este una dintre țările Five Eyes. Acest lucru permite Canada, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă să spioneze cetățenii SUA și să furnizeze SUA toate datele pe care le colectează, Aceasta nu este însă o problemă, întrucât PIA nu ține niciun fel de jurnal. Mai bine, această cerere a fost testată în instanță de două ori, astfel încât nu trebuie să luați cuvântul companiei pentru asta. PIA înregistrează doar adresa de e-mail cu care vă înregistrați, ceea ce înseamnă că este în întregime posibil să răsfoiți aproape complet în anonimat, prin înregistrarea cu o adresă de e-mail de urgență și plata în cryptocurrency.

PureVPN, pe de altă parte, are un istoric stâncos cu confidențialitatea clienților. În pofida faptului că utilizatorii săi sunt anonimi, acesta a furnizat FBI jurnalele de conexiune care au dus la o arestare în 2017. De atunci, serviciul și-a actualizat politica de confidențialitate și pretinde din nou să nu păstreze jurnalele. Cel puțin, vă puteți înregistra cât mai anonim, deoarece acest VPN acceptă mai multe metode de plată de neatins.

configurație

PIA PureVPN
Alocarea adresei Impartit dedicat
Este posibilă adresa IP statică Nu da
Protecție DDoS Nu Nu
Firewall NAT da da

PIA și PureVPN folosesc diferite sisteme de alocare a adreselor. Prin alocarea comună PIA, fiecare utilizator care se conectează la un anumit server în același timp, împărtășește o singură adresă IP. Acest lucru face extrem de dificil să diferențiezi activitatea unui utilizator de altul. Între timp, PureVPN atribuie fiecărui utilizator o singură adresă IP statică (deși serverele partajate sunt disponibile). În timp ce acest lucru vă permite să urmăriți mai ușor activitățile, este mai puțin probabil să declanșeze măsuri automate de prevenire a fraudei, de exemplu, dacă vă conectați la servicii bancare online dintr-o țară străină.

Niciun serviciu nu oferă servere dedicate anti-DDoS, deși primiți un anumit grad de protecție doar conectându-vă la VPN. Un atacator va vedea doar adresa IP a serverului VPN, astfel încât acestea ar urma să vizeze de fapt o rețea mare, multinațională, în loc de un singur computer. Majoritatea VPN-urilor majore pot reduce aceste tipuri de atacuri fără probleme.

Serviciu clienți

PIA PureVPN
Chat live Nu da
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 11 ore, 35 minute 1 oră, 46 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da da

Aceste servicii oferă opțiuni similare de asistență pentru clienți, deși PureVPN are marele avantaj de a oferi chat live în timp ce PIA nu. Aceasta este, de obicei, cea mai rapidă modalitate de a obține răspunsuri la întrebări comune, astfel încât absența sa este deosebit de vizibilă. În plus, utilizatorii trebuie să se înregistreze pentru un cont gratuit înainte de a putea folosi sistemul de bilete PIA și pot avea un singur bilet activ în orice moment. Încercările ulterioare de a deschide un alt bilet pur și simplu trimit din nou primul, ceea ce duce la mai multe răspunsuri similare din partea clienților.   

Atât PIA cât și PureVPN oferă baze de cunoștințe căutabile și ghiduri pas cu pas pentru instalarea sau depanarea software-ului. Aceste ghiduri documentează procesul cu capturi de ecran, ceea ce face mai ușor de urmărit pe dispozitivul propriu. De asemenea, puteți găsi ghiduri video scurte pe canalele YouTube PIA și PureVPN.

Pentru a vedea cât de receptivă este echipa de asistență a clienților, am pus fiecare trei întrebări. Două sunt relativ simple, în timp ce al treilea va necesita un răspuns mai aprofundat. Am trimis prin email suportul PureVPN, dar, deoarece PIA nu răspunde la e-mailuri nesolicitate, am trimis toate întrebările prin intermediul sistemului său de ticketing.

PIA
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Cum pot instala PIA pe routerul meu de acasă? 8 ore, 26 minute 1 da
Îmi va scădea VIA viteza rețelei? 49 minute 1 da
Este posibil să folosiți PIA în mod anonim? Nu trebuie să furnizez informații personale pentru a mă înregistra? 25 ore, 25 min 1 da
PureVPN
Întrebare Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Cum pot instala PureVPN pe routerul meu de acasă? 1 oră, 34 minute 1 da
PureVPN va scădea viteza rețelei mele? 1 oră, 43 minute 1 da
Este posibil să utilizați PureVPN în mod anonim? Nu trebuie să furnizez informații personale pentru a mă înregistra? 2 ore, 3 minute 1 da

PureVPN a răspuns prompt la întrebările noastre, dar PIA a avut un timp de răspuns mult mai variat, într-un caz lăsându-ne mai mult de o zi fără răspunsuri. Niciun serviciu nu a oferit răspunsuri deosebit de detaliate, dar a inclus deseori link-uri unde am putea afla mai multe despre problemele relevante.

Rezultatul: desenează

După ce am analizat punctele tari și punctele slabe ale acestor două servicii, nu am putut alege un câștigător definitiv. Fiecare este mai bun decât celălalt în anumite domenii, de exemplu, Accesul la internet privat are o evidență dovedită a protejării confidențialității utilizatorilor săi, în timp ce PureVPN are o rețea de servere mai extinsă și poate debloca mai multe platforme de streaming.

Fiecare dintre aceste servicii are opțiuni similare de securitate, configurare și asistență pentru clienți. Ambele vă permit să vă înregistrați anonim, să oferiți viteze mari și să permiteți cinci conexiuni simultan. Ca atare, oricare ar fi o alegere puternică, dar dacă doriți să garantați mai mult anonimat, accesul la internet privat este mai sigur. Pe de altă parte, dacă preferați să accesați serviciile de streaming obișnuite din străinătate, PureVPN este mai fiabil.

Deoarece ambele VPN-uri oferă o garanție de returnare a banilor, nu este necesară o decizie încă. Poti încercați PureVPN și PIA timp de 31 de zile, respectiv 7 zile, și solicitați o rambursare completă dacă nu sunteți mulțumit. Oricare ai alege, suntem siguri că vei fi mulțumit de acest serviciu.

Vezi si: ExpressVPN vs NordVPN

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Adblock
detector