Alegerea celui mai bun serviciu VPN – NordVPN vs. Surfshark

NordVPN vs Surfshark

Deseori este dificil să spui care VPN este potrivit pentru nevoile tale, în special dacă nu ai mai folosit niciodată una înainte. De exemplu, unele servicii se laudă cu diferitele protocoale pe care le oferă sau cu funcțiile lor de ofuscare a traficului. Dar dacă nu înțelegeți în profunzime conceptele de rețea, aceste informații sunt inutile.

Pentru a facilita lucrurile, am creat o comparație cot la cot de NordVPN și Surfshark, care vă permite să vedeți punctele forte și punctele slabe ale fiecăruia. Vă vom explica, de asemenea, exact ce înseamnă fiecare caracteristică și cum va afecta utilizarea dvs. de zi cu zi a VPN. Fără alte detalii, să începem cu recenzia noastră NordVPN vs. Surfshark:

Repere

NordVPN

 • Rețea de server extinsă
 • Suficient de rapid pentru transmisia în direct HD
 • Deblochează o gamă largă de servicii populare în străinătate
 • Include numeroase caracteristici de securitate și confidențialitate

Surfshark

 • Permite conexiuni multiple
 • Viteze rapide, fiabile
 • Puternic la securitate și nu păstrează jurnal
 • Abilitate excelentă de deblocare

Prețuri și reduceri

NordVPN Surfshark
Perioadele de abonament O luna O luna
Un an Un an
Doi ani Doi ani
Trei ani
Oferta speciala 75% reducere la planul de trei ani 83% reducere la planul pe doi ani
Cel mai mare preț pe lună $ 11.95 $ 11.95
Cel mai mic preț pe lună $ 2,99 $ 1,99
Preț de un an $ 83.88 $ 71.88
Banii inapoi garantat 30 de zile 30 de zile

La 11,95 USD pe lună, NordVPN și Surfshark sunt suficient de accesibile pentru un abonament lunar. Cu toate acestea, așa cum oferă ambele VPN-uri reduceri dramatice la planurile lor de mai mulți ani, acestea sunt cele mai potrivite pentru utilizatorii care caută protecție pe termen lung.

De fapt, reducerile de preț sunt atât de importante încât, dacă sunteți dispus să vă abonați pentru un an, puteți alege la fel de bine planul pe doi ani. Aceasta reprezintă doar un plus de 11,87 USD (95,75 USD) pentru NordVPN și reduce efectiv costul avansat al Surfshark cu 24,12 USD (47,76 USD).

Ambele servicii includ o garanție de returnare de 30 de zile. Acest lucru înseamnă că puteți să le încercați timp de o lună și să vă primiți banii înapoi dacă nu sunteți impresionați.

Cea mai bună ofertă pentru NordVPN: economisiți 75% atunci când alegeți abonamentul de trei ani al NordVPN.

Cea mai bună ofertă pentru Surfshark: Reduceți prețul lunar cu peste 80% cu oferta de doi ani a lui Surfshark.

Caracteristici

NordVPN Surfshark
Conexiuni simultane 6 Fara limita
Aplicații de sistem de operare Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick
Instalarea manuală a dispozitivelor Routere, set-top box-uri Routere, set-top box-uri
Tunelarea despărțită Nu da
Accesorii gratuite Blocarea anunțurilor, scanarea malware, protecția wifi automată, extensiile browserului pentru Chrome și Firefox Funcții de scanare malware, blocare a anunțurilor și anti-urmărire. Extensii de browser (Chrome, Firefox) 

Atât NordVPN, cât și Surfshark au suport excelent pentru mai multe platforme, cu aplicații pentru toate platformele majore și un program de instalare bazat pe linia de comandă pentru sistemele Linux. Aceste servicii au, de asemenea, câteva caracteristici utile de confidențialitate, cum ar fi blocarea automată a anunțurilor și scanarea malware, precum și extensii pentru Firefox și Chrome. Merită menționat faptul că aceste extensii ale browserului asigură doar traficul browserului dvs. și nu vă vor permite să utilizați în mod anonim aplicații precum clienții P2P sau aplicații de mesagerie..

Acestea fiind spuse, NordVPN are funcții care nu sunt disponibile în Surfshark și invers. De exemplu, NordVPN vă permite să vă conectați automat de fiecare dată când utilizați o rețea wifi nesigurată. Între timp, Surfshark are o funcție de tunelare divizată (cunoscută sub numele de Whitelister), care vă permite să specificați aplicații și site-uri web care pot ocoli VPN.

Cea mai mare diferență între NordVPN și Surfshark este limita de conectare. NordVPN permite până la șase conexiuni simultane, ceea ce este chiar peste media industriei de cinci. În contrast, Surfshark permite un număr nelimitat de conexiuni, fiind o opțiune foarte atractivă dacă căutați să protejați o mulțime de dispozitive simultan.

Streaming și deblocare

NordVPN Surfshark
Netflix Peste zeci de biblioteci, inclusiv Netflix SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, Japonia, Olanda SUA, Marea Britanie, Franța, India, Japonia, Olanda
Hulu SUA, Japonia SUA, Japonia
Sky Go da da
Amazon Prime Video SUA, Marea Britanie SUA, Marea Britanie
BBC iPlayer da da
ABC Nu Nu
CBS da da
NBC da da
ITV da da
Eleven Sports da Nu
Canal 4 da da
  Cum deblocați site-urile de pe Chrome și Firefox de oriunde

NordVPN este un favorit printre utilizatorii care transmit frecvent, în parte, deoarece deblochează multe dintre cele mai populare servicii de streaming în străinătate. Cu toate acestea, Surfshark a evoluat admirabil în această zonă, asortând NordVPN în majoritatea testelor noastre.

În timp ce Surfshark a reușit să deblocheze mai multe platforme majore, nu a putut ocoli geo-blocarea Eleven Sports, în timp ce NordVPN ar putea. În plus, niciun serviciu nu a putut debloca ABC.

Totuși, NordVPN a putut debloca un număr mai mare de biblioteci regionale Netflix. Merită menționat faptul că ambele VPN-uri deblochează tehnic Netflix indiferent de serverul pe care îl alegeți; doar vă vor redirecționa către versiunea americană dacă nu pot debloca o anumită bibliotecă.

China

China are unele dintre cele mai extinse restricții de internet din lume și blochează în mod direct majoritatea VPN-urilor. Cu toate acestea, ambele VPN-uri funcționează în China, după ce au fost configurate corect.

Toți utilizatorii de Surfshark trebuie să facă pentru a naviga anonim în China este activarea funcției NoBorders (Setări > Avansat > NoBorders). Procesul este similar pentru utilizatorii NordVPN, deși, în acest caz, trebuie să spuneți în mod specific aplicației că doriți să folosiți serverele sale specializate cu funcțiuni nefuzate (Setări > Avansat > Servere oftalmate) apoi alegeți una dintre acestea din ecranul principal.

Ar trebui să rețineți că, în prezent, Marele Firewall blochează accesul la site-urile NordVPN și Surfshark. Aceasta înseamnă că va trebui instalează-ți serviciul ales înainte de a ajunge în China.

Configurare și interfață

NordVPN Surfshark
Asistent automat de configurare Linux, Windows, MacOS, iOS, Android Windows, Android, MacOS, Linux, iOS
Selectarea locației principale Harta bazate / List-based Bazată pe listă
Setări suplimentare de pagini da da
Pentru dispozitive mobile da da

Aceste VPN-uri au ambele aplicații desktop ușor de utilizat. Aplicația NordVPN vă permite să alegeți o locație a serverului fie dintr-o listă, fie pe o hartă și vă permite să vă conectați la servere specializate (cum ar fi cele pentru torrenting sau confidențialitate îmbunătățită) direct de pe pagina principală. Setările pot fi schimbate pe o altă pagină, iar setările avansate sunt păstrate separat, ceea ce face mai puțin probabil să schimbi accidental ceva ce nu ar trebui să faci.

Alegerea celui mai bun serviciu VPN - NordVPN vs. Surfshark

Pe de altă parte, aplicația pentru desktop a lui Surfshark adoptă o abordare „mai puțin este mai mult”. Ecranul său principal are un buton simplu de conectare rapidă (cu opțiunea de a alege automat cel mai rapid server P2P) și acces rapid la câteva dintre serverele dvs. cele mai recent utilizate. Singura problemă cu interfața lui Surfshark este aceea că setările sunt distribuite în mod eficient pe trei file, dintre care unul are două submeniuri suplimentare. Aceasta nu este o problemă uriașă, dar face dificilă găsirea unei anumite setări.

Alegerea celui mai bun serviciu VPN - NordVPN vs. Surfshark

Aplicația mobilă NordVPN păstrează aspectul bazat pe hartă din versiunea desktopului, dar elimină bara laterală, în loc să pună un buton de conectare rapidă și serverele recente în față și în centru. Derularea în jos dezvăluie o listă completă de țări disponibile și servere de specialitate. Anumite caracteristici au fost eliminate, cum ar fi comutatorul de ucidere (pe Android) și posibilitatea de a utiliza servere oftate, dar protecția wifi automată și blocarea anunțurilor sunt încă disponibile.

Aplicația mobilă a lui Surfshark este aproape identică cu versiunea desktop, cu excepția barei laterale care rulează de-a lungul părții de jos a ecranului. Mai important, majoritatea funcțiilor sale de securitate sunt disponibile, și în unele cazuri, extins. De exemplu, aplicația Android vă permite să trimiteți pachete mai mici pentru a conserva date atunci când se află pe WiFi mobil și puteți alege între comutatorul de ucidere al lui Surfshark și cel care este încorporat în sistemul de operare.

Servere și performanță

NordVPN Surfshark
Țări server 60 56
Numărul total de servere 5,700+ 800+

Nu există niciun concurs aici: NordVPN are cea mai mare rețea a unui furnizor important. Surfshark acoperă aproape mai multe țări, ceea ce este deosebit de impresionant, având în vedere că este un serviciu relativ nou, dar serverele NordVPN depășesc cele șapte la unu ale lui Surfshark..

Deci, ce înseamnă asta în termeni practice? În esență, deoarece utilizatorii NordVPN sunt răspândiți într-un număr mai mare de servere, există mai puțină încordare în rețea. Astfel, este mai probabil să obțineți o conexiune de mare viteză, cu latență scăzută, care vă permite să navigați și să faceți flux fără întreruperi. Pentru ceea ce merită, viteza lui Surfshark este impresionantă, dar teoretic este mai probabil să se lupte în timpul perioadelor de vârf.

  Las 5 mejores VPN pentru iPhone și iPad

Mai jos, veți găsi o listă a fiecărei țări în care aceste VPN-uri au servere:

NordVPNSurfshark
Albania
Argentina
Australia
Austria
Azerbaidjan
Belgia
Bosnia si Hertegovina
Brazilia
Bulgaria
Canada
Chile
Costa Rica
Croaţia
Cipru
Republica Cehă
Danemarca
Estonia
Finlanda
Franţa
Georgia
Germania
Grecia
Hong Kong
Ungaria
Islanda
India
Indonezia
Irlanda
Israel
Italia
Japonia
Letonia
Luxemburg
Macedonia
Malaezia
Mexic
Moldova
Olanda
Noua Zeelanda
Norvegia
Polonia
Portugalia
România
Rusia
Serbia
Singapur
Slovacia
Slovenia
Africa de Sud
Coreea de Sud
Spania
Suedia
Elveţia
Taiwan
Tailanda
Curcan
Emiratele Arabe Unite
Regatul Unit
Statele Unite
Ucraina
Vietnam

NordVPN are servere în fiecare țară pe care Surfshark o face, cu excepția uneia: Rusia. NordVPN obișnuia să aibă servere în Rusia, dar le-a închis atunci când a fost aprobat un proiect de lege care impunea companiilor VPN să ofere guvernului acces la serverele lor.

Am contactat direct asistența clienților Surfshark pentru a întreba despre implicațiile de securitate ale serverelor în Rusia. Un reprezentant de asistență a afirmat că, întrucât serverele lui Surfshark sunt configurate pentru a nu păstra jurnalele, nu există informații care să fie predate guvernului și, ca atare, fără riscuri.

Securitate

NordVPN Surfshark
Protocoale VPN OpenVPN, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks (în prezent în beta)
Criptare de date OpenVPN AES-256 AES-256
Criptarea canalului de control OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Tehnologia de tuns Obfsproxy Nefordarea NoBorders
Securitatea aplicației Switch switch (cu excepția Android) Comutator Kill (toate platformele)
Stare DNS DNS privat DNS privat

Ambele servicii vă permit să vă conectați folosind protocoalele OpenVPN și IKEv2, dar Surfshark acceptă și Shadowsocks, un proxy open-source. Această caracteristică este în prezent în versiune beta, de aceea este posibil să nu funcționeze așa cum se aștepta.

Ambele folosesc criptarea AES pe 256 biți, care este efectiv de neatins. În mod esențial, vă zguduie traficul folosind o cheie secretă, ceea ce înseamnă că oricine caută poate vedea doar date lipsite de sens. NordVPN utilizează o cheie RSA pe 4096 de biți pentru a permite dispozitivului dvs. să comunice cu VPN-ul în mod privat. În schimb, Surfshark utilizează taste RSA pe 2048 biți, care sunt încă sigure, dar puțin mai puțin.

NordVPN și Surfshark oferă ambele un comutator de ucidere, deși NordVPN nu este disponibil pe dispozitivele Android. Un comutator de oprire oprește toate transferurile de date ori de câte ori pierdeți conexiunea brusc, asigurându-vă că nu navigați niciodată fără protecție. În plus, aceste VPN-uri folosesc servere DNS private, ceea ce înseamnă că nici o terță parte nu a avut acces la traficul dvs. de internet.

În cele din urmă, fiecare serviciu are propria sa tehnologie, care este folosită pentru a evita blocarea VPN și restricțiile de internet din întreaga țară. NordVPN folosește Obfsproxy, un instrument care redimensionează traficul, ascunderea semnelor că utilizați un VPN. Cu toate acestea, Surfshark are propriul său software numit NoBorders, care funcționează probabil într-o manieră similară.

intimitate

NordVPNSurfshark
Baza de sediu Panama Insulele Virgine Britanice
Jurnalele de conexiune Nici unul Unele, în scop diagnostic
Jurnalele de activitate Nici unul Nici unul
Detalii despre utilizator pentru înregistrare Adresa de email Adresa de email
Opțiuni anonime de plată Bitcoin, Ethereum, Ripple Bitcoin, Ethereum, Ripple

NordVPN și Surfshark au sediul în Panama, respectiv Insulele Virgine Britanice. Aceste țări nu au nicio lege obligatorie privind păstrarea datelor, ceea ce le face locații ideale pentru operarea unei VPN.

NordVPN nu păstrează niciun fel de jurnal. Surfshark păstrează informații limitate, precum frecvența în care utilizați serviciul și dacă aplicația s-a prăbușit, dar nimic din toate acestea nu poate fi folosit pentru a vă identifica. Ca atare, indiferent de aceste servicii pe care le utilizați, veți fi aproape complet anonimi online. Dacă doriți și mai multă confidențialitate, vă puteți înscrie cu o adresă de e-mail de urmat și să plătiți cu criptocurrency.

  Un ghid pentru monitorizarea angajaților și confidențialitatea locului de muncă

configurație

NordVPNSurfshark
Alocarea adresei Impartit Impartit
Este posibilă adresa IP dedicată Da (în Germania, SUA, Marea Britanie, Olanda) Nu
Protecție DDoS Nu Nu
Firewall NAT da Nu

Aceste VPN folosesc alocarea adreselor partajate. Aceasta înseamnă că toți cei care se conectează la un anumit server împărtășesc o adresă IP. Cu numeroși utilizatori care accesează diferite site-uri în același timp, devine aproape imposibil să spun cine face ce. NordVPN vă permite să plătiți în plus în fiecare lună în schimbul unei adrese IP dedicate (în esență, un server pe care numai tu îl poți accesa). Din păcate, aceasta nu este o opțiune pentru utilizatorii Surfshark.

Niciunul dintre aceste servicii nu oferă servere anti-DDoS specializate, dar, într-adevăr, orice VPN vă va proteja de atacurile DDoS. Majoritatea au sisteme automate care pot schimba adresa IP a serverului dacă detectează că are loc un atac. În plus, având în vedere că impactul este răspândit pe întreaga rețea de server în loc de routerul de acasă, majoritatea atacurilor la scară mică sau medie vor fi absorbite fără efect real asupra performanței..

Serviciu clienți

NordVPNSurfshark
Chat live Da (în casă) Da (ZenDesk)
Suport bilet da da
Asistență prin e-mail da da
Timpul mediu de răspuns la e-mail 4 ore, 57 minute 4 ore, 10 minute
Asistență telefonică Nu Nu
Baza de cunoștințe căutabile da da
Ghiduri video da Nu

NordVPN și Surfshark iau clar serviciul clienților în serios. Intrarea în legătură este ușoară și ambii furnizori oferă o bază de cunoștințe expansivă și căutabilă. Ca atare, ar trebui să poți rezolva singure unele dintre cele mai frecvente probleme. NordVPN are chiar și un canal YouTube cu progrese video.

Ambele VPN-uri oferă asistență 24/7 pentru chat-ul live; NordVPN este condus de o echipă internă, în timp ce Surfshark este externalizat. Am constatat că ambele echipe răspund prompt (de obicei în câteva secunde). Aceasta înseamnă că, dacă aveți nevoie de asistență, chat-ul live este probabil cel mai simplu mod de a obține ajutor.

Acestea fiind spuse, pot exista momente în care utilizatorii nu pot accesa chat-ul live (dacă sunt în China, de exemplu). Având în vedere acest aspect, am trimis ambelor servicii trei întrebări prin e-mail. Veți găsi timpul de răspuns mediu de mai jos, precum și dacă întrebarea noastră a fost răspunsă sau nu:

NordVPN
Întrebare  Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Pot instala NordVPN pe un router DD-WRT? 3 ore, 52 minute da
Cum configurez NordVPN pentru utilizare în China? 4 ore, 44 minute da
NordVPN protejează împotriva scurgerilor WebRTC? 9 ore, 15 minute 1 da
Surfshark
Întrebare  Timp inițial de răspuns Numărul de e-mailuri La întrebarea răspuns
Pot instala Surfshark pe un router DD-WRT? 5 ore, 47 minute 1 da
Cum configurez Surfshark pentru utilizare în China? 9 ore, 25 min 1 da
Surfshark protejează împotriva scurgerilor WebRTC? 21 de minute 1 da

Aceste servicii au avut un timp mediu de răspuns similar la e-mail. Răspunsurile au fost ușor de urmărit și ambele VPN-uri au oferit ghiduri pas cu pas pentru configurarea aplicațiilor lor pentru a fi utilizate în China. Dacă chat-ul live nu este disponibil din orice motiv, asistența prin e-mail este o alternativă perfect viabilă.

Câștigătorul: NordVPN

NordVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Acesta a fost un concurs foarte strâns între două VPN-uri excepționale. Surfshark este rapid, oferă caracteristici puternice de securitate și confidențialitate, nu are limită de conexiune și funcționează în China, ceea ce o ridică deja peste mulți dintre rivalii săi. Când considerați că Surfshark este foarte accesibil și deblochează, de asemenea, unele dintre cele mai populare platforme de streaming, devine clar că ar face un VPN excelent pentru utilizarea de zi cu zi..

in orice caz, considerăm că NordVPN este alegerea mai bună în general. Rețeaua sa extinsă de servere și abilitățile de deblocare sunt fără egal, permițându-vă să accesați orice doriți, oriunde doriți. Acest serviciu pune un accent major pe securitatea și confidențialitatea dvs. În plus, este mai potrivit pentru utilizatorii de putere, cu opțiuni pentru a obține o adresă IP dedicată, ascunde dispozitivul de alții din rețea și utilizează servere DNS personalizate.

Cea mai bună ofertă pentru NordVPN: economisiți 75% atunci când alegeți abonamentul de trei ani al NordVPN.

Cea mai bună ofertă pentru Surfshark: Reduceți prețul lunar cu peste 80% cu oferta de doi ani a lui Surfshark.

Vezi si:

 • NordVPN vs ExpressVPN
 • Cupon NordVPN
 • Cupon ExpressVPN

About the author

Comments

 1. în general, este important să alegeți un VPN care să se potrivească nevoilor dvs. și să vă ofere securitate și confidențialitate. Comparația dintre NordVPN și Surfshark este utilă pentru a înțelege diferențele dintre cele două servicii și pentru a face o alegere informată. Este bine să țineți cont de prețurile și reducerile oferite, dar și de caracteristicile și performanțele fiecărui VPN. În cele din urmă, câștigătorul este NordVPN, datorită rețelei sale extinse de servere, vitezei suficiente pentru transmisia în direct HD și caracteristicilor sale de securitate și confidențialitate.

 2. în general, este important să alegeți un VPN care să se potrivească nevoilor dvs. și să vă ofere securitate și confidențialitate. Comparația dintre NordVPN și Surfshark este utilă pentru a înțelege diferențele dintre cele două servicii și pentru a face o alegere informată. Este bine să țineți cont de prețurile și reducerile oferite, dar și de caracteristicile și performanțele fiecărui VPN. În cele din urmă, câștigătorul este NordVPN, datorită rețelei sale extinse de servere, vitezei suficiente pentru transmisia în direct HD și caracteristicilor sale de securitate și confidențialitate.

 3. în general, este important să alegeți un VPN care să se potrivească nevoilor dvs. și să vă ofere securitate și confidențialitate. Comparația dintre NordVPN și Surfshark este utilă pentru a înțelege diferențele dintre cele două servicii și pentru a face o alegere informată. Este bine să țineți cont de prețurile și reducerile oferite, dar și de caracteristicile și performanțele fiecărui VPN. În cele din urmă, câștigătorul este NordVPN, datorită rețelei sale extinse de servere, vitezei suficiente pentru transmisia în direct HD și caracteristicilor de securitate și confidențialitate incluse.

Comments are closed.