Alertă: mii de site-uri ar putea expune, fără să știe, utilizatorii la adware după actualizarea actuală a pluginului WordPress

simplu-share-butoane-pagina de start
O actualizare a popularului plugin pentru butoane Simple Share pentru WordPress le permite să folosească butoanele de social media pentru a urmări anonim utilizatorii și să difuzeze anunțuri direcționate pe site-uri terțe. Actualizarea vine după ce producătorul de instrumente de socializare ShareThis a achiziționat compania care realizează pluginul în iunie. Drept urmare, Butoanele de partajare simplă se încadrează acum în politica de confidențialitate a ShareThis.

ShareAcest lucru este clar în politica sa de confidențialitate despre cum adună și folosește informații. Deși practicile de colectare a datelor ale companiei lasă mult de dorit, nu induce în eroare pe nimeni.

O preocupare mai mare este mijlocul prin care Butoanele de partajare simplă solicită utilizatorilor să accepte noii termeni și condiții. Un mesaj apare în partea de sus a paginii editorului WordPress care promite „funcții noi noi”. Mesajul include link-uri către politica de confidențialitate a ShareThis și termenii de utilizare, dar nu există opțiunea de a le refuza. Fără măcar opțiunea de a închide mesajul, continuă să interacționeze utilizatorii până când acceptă sau elimină complet pluginul.

pur și simplu-parts-butoane-nou-privacy-politica

Indiferent dacă a fost intenția ShareThis sau nu, natura actualizării îi determină pe utilizatori să ia o decizie care sacrifică confidențialitatea cititorilor. Cu peste 100.000 de instalări active în funcție de WordPress.org, pluginul popular este folosit de toată lumea, de la bloggerii întâmplători și întreprinderile mici până la editorii mari. Chiar dacă doar o parte din acești utilizatori au apăsat orbește butonul de acceptare pentru a face să dispară mesajul, asta ar duce la mii de site-uri web care expun vizitatorii la adware și la alte amenințări.

Într-un subiect de forum WordPress.org, compania a răspuns spunând că mesajul serviciului va putea fi închis în următoarea actualizare.

„Versiunea 6.2 aduce funcții noi, inclusiv analitice de pe Facebook și ShareThis. Pentru a activa analitice, datele de navigare care nu pot fi identificate personal sunt stocate și agregate și, de asemenea, utilizate pentru direcționarea pe anunțuri în altă parte. Acest lucru este similar cu alte servicii populare de analiză și nu este un program spyware, și vă rugăm să citiți politica de confidențialitate pentru mai multe detalii la simplesharebuttons.com/privacy. Deoarece actualizați dintr-o versiune anterioară, aceste funcții sunt activate doar dacă faceți clic pentru a accepta termenii. "

Promisiunea a fost făcută în urmă cu două luni, când noua politică a intrat în vigoare, dar mesajul de serviciu nu poate fi încă închis fără a fi de acord sau eliminarea pluginului. ShareAcest director senior Nigel Tunnacliffe a dat următoarea declarație Comparitech:

Apreciem întotdeauna feedback-ul utilizatorilor noștri și înțelegem inconvenientele pe care le-a provocat această actualizare. Este important pentru noi să ne asigurăm că noua politică de confidențialitate se aplică numai celor care au acceptat-o. Următoarea actualizare, care va fi disponibilă în curând, va permite utilizatorilor de pluginuri să închidă notificarea fără a accepta termenii. Vă voi anunța direct când această actualizare va fi disponibilă.

Vechiul site Web Simple Share Buttons nu pare să includă o politică de confidențialitate, ci doar condițiile de utilizare.

Backgrading și eliminarea mesajului nag

simplu-share-butoane-settings

Un alt subiect de forum de pe WordPress.org îi recomandă utilizatorilor să modifice pluginul. În plus, utilizatorii pot instala un plugin separat pentru a bloca actualizări specifice de plugin, care pot fi utilizate pentru a preveni mesajul de serviciu neplăcut.

Versiunea mai veche 6.15 poate fi găsită și aici. Pur și simplu eliminați vechiul plugin și instalați-l. După ce ați terminat, instalați acest plugin și verificați butoanele de partajare simplă și orice alte pluginuri pentru care doriți să blocați actualizările.

Au fost adăugate permisiuni

Deci, ce informații adună pluginul actualizat dacă faceți clic pe butonul de actualizare? ShareThis politica de confidențialitate prevede următoarele:

Este posibil să împărtășim informații de utilizare neagregate, care nu pot fi identificate personal, inclusiv segmente de audiență, cu agenții de publicitate terți și editorii care să ne ajute pe ei și pe aceștia în furnizarea de publicitate relevantă, direcționată, care să fie aliniată intereselor utilizatorilor. De exemplu, aceste companii pot utiliza astfel de informații (de exemplu, faceți clic pe informațiile din flux, tipul browserului, ora și data, subiectul reclamelor făcute clic sau defilat) pentru a furniza reclame despre bunuri și servicii care ar putea să vă intereseze mai mult. Preferințele dvs. colectate prin acest proces pot fi utilizate pentru a influența ce tipuri de mesaje de marketing primiți pe site-urile cu care lucrăm. În timp ce utilizăm ShareThis Services, este posibil să plasăm cookie-uri și pixeli ai agenților de publicitate și editorilor terți în numele lor cu privire la informații despre utilizare.

În plus, ShareThis termenii de serviciu notează că compania poate modifica termenii în orice moment, fără a anunța utilizatorii. Este responsabilitatea utilizatorilor să le revizuiască în mod regulat.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Adblock
detector