Aproape jumătate din oameni nu știu că este ilegal să instalezi o aplicație spion pe telefonul partenerului

aplicațiile de spion studiați gogoasaAplicațiile spion pot fi utilizate pentru a monitoriza apelurile, mesajele și istoriile web ale telefoanelor pe care sunt instalate, apoi trimiteți aceste date către amatorul care le-a instalat. După ce am citit cât de ieftin și ușor este cineva să pună mâna pe o astfel de aplicație, după cum a raportat Vice, am vrut să vedem dacă oamenii presupun că instalarea uneia pe telefonul unui partener este legal sau ilegal.

Sondajul asupra a peste 2.000 de persoane – răspândit aproximativ în mod egal între grupele de vârstă, genuri și naționalitatea Marii Britanii și SUA – au răspuns chestionarii despre modul în care au văzut că spionează pe telefoanele partenerilor și copiii și activitatea de internet.

aplicația de spion sondaj ilegală

Am găsit răspunsurile la această întrebare oarecum tulburătoare. Aproximativ unu din cinci respondenți au considerat că nu este ilegal să instalezi un program de spionaj pe telefonul unui partener pentru a-și putea plimba activitatea. Peste un sfert dintre cei chestionați nu suntem siguri.

De regulă generală, este ilegal să instalați o aplicație pe telefonul altei persoane fără să știe. Indiferent dacă faceți acest lucru este ilegal depinde de circumstanțe. Puteți găsi excepții dacă partenerul care spionează deține telefonul soțului sau dacă plătește ambele facturi de telefon..

„Este o zonă legală legală, în condițiile în care legile nu au fost testate cu adevărat în acest domeniu încă, deoarece tehnologia este relativ nouă, astfel încât cazurile relevante să treacă prin sistemul juridic, vor fi luate decizii de la caz la caz. “, Spune Josh King, expert juridic în legi de confidențialitate și directorul legal al Avvo, o piață juridică online din SUA. „Influența intenționată a stresului emoțional, cererile de fraudă – toate ar putea fi implicate, în funcție de circumstanțe. Este, de asemenea, posibil ca Legea privind fraudele și abuzurile computerizate să fie utilizată pentru a urmări penal pe cineva care instalează acest tip de aplicație pe telefonul altcuiva. “

Aplicațiile de spionaj pot costa mai puțin de 100 USD. Deși sunt adesea comercializate oficial pentru anchetatorii privați, nimic nu împiedică soțul sau părintele să cumpere unul. Odată cumpărat, cumpărătorul poate descărca o aplicație pe telefonul partenerului său care este ascuns în fundal. La intervale specificate, trimite date despre apeluri și mesaje către cumpărător. Instalarea aplicației necesită de obicei acces fizic la telefonul persoanei care este spionată. Evident, un soț sau altul semnificativ vor avea o mulțime de oportunități de a fi singur cu telefonul partenerului pentru a face acest lucru.

  Cum să obțineți o adresă IP pentru Egipt

În Marea Britanie, CEO-ul Digital Trust, Jennifer Perry, spune că instalarea unei aplicații fără acordul persoanei este ilegală conform Legii privind utilizarea abuzivă a computerului. „Dacă este folosit pentru a controla un partener romantic, atunci mai des, poate constitui o formă de abuz”, spune King..

Un sondaj realizat de Women’s Aid, o organizație de caritate a violenței domestice din Marea Britanie, a constatat că 41 la sută dintre victimele violenței domestice pe care le-a ajutat au fost urmărite sau hărțuite folosind dispozitive electronice. Un alt studiu realizat în 2014 de Digital Trust, o organizație care lucrează pentru a sprijini victimele abuzurilor digitale și atacurilor informatice, a descoperit că peste 50 la sută dintre partenerii abuzivi au folosit spionaj sau o altă formă de supraveghere electronică pentru a-și urmări victimele, potrivit Independent.

„Cercetările pe care le-am văzut sunt femeile sunt mult mai susceptibile să citească text și să treacă printr-un telefon, e-mailuri și conturi de socializare, dar nu folosesc în mod necesar spyware. Aceasta este doar semantică, rezultatul este același cu care obține acces la informațiile unei persoane fără acordul acesteia ”, spune Perry. „Nu diferă dacă o femeie folosește această tehnologie la bărbat. Legea privind utilizarea necorespunzătoare a calculatorului nu spune că bărbații nu ar trebui să facă xyz. Legea se aplică în egală măsură și bărbaților și femeilor. ”

Perry spune că cele mai frecvente scuze pentru utilizarea spyware-ului pe soț sunt:

  • „Sunt îngrijorat pentru ei și vreau să găsesc pentru a le arăta oamenilor că au nevoie de ajutor”
  • „Sunt îngrijorat că fac ceva ilegal”
  • „Cred că mă înșală”

Dar, în toate aceste cazuri, Perry spune că există aproape întotdeauna o alternativă mai bună decât încălcarea legii pentru a spiona telefonul unei persoane sau un alt dispozitiv.

  Cel mai bun VPN pentru Eurosport în 2023, astfel încât să îl puteți urmări oriunde

„Abuzații domestici tind să instaleze software-ul ca instrument pentru a exercita controlul coercitiv sau pentru că sunt obsesivi și fixați asupra individului. De multe ori, vor îmbraca folosirea spionajului ca „îngrijorare” fie pentru victime, fie pentru întrebări ”, spune ea. „Instalarea software-ului este un instrument, o metodă de a efectua abuzuri. Dacă cazul implică abuz în familie, atunci orice software este o extensie a acestui abuz. “

Spionarea copiilor tăi

„În timp ce această tehnologie de pe suprafață pare a fi invazivă, aplicațiile de monitorizare a telefoanelor mobile au scopuri legitime și pot fi folosite în mod bun, cum ar fi părinții care trebuie să-și monitorizeze copiii”, spune Lyn Hastings, VP de operații la The Powerline Group, companie care creează și vinde aplicații de spionaj. „Folosirea acestui tip de software vă poate ajuta să-i țineți pe copii departe de abuzatori, bătăuși și alți oameni nebuni care se ascund online. Părinții pot reduce în mod activ riscul de a-și expune copilul la pericol. ”

copiii spion studiați gogoasa

Indiferent dacă folosești istoricul internet al copiilor tăi sau aruncă o privire la mesajele de pe telefoanele lor depinde în mare măsură de vârsta ta. Cu cât sunteți mai tânăr, cu atât este mai probabil să faceți acest lucru. Dar există o explicație simplă pentru asta: persoanele în vârstă sunt mai susceptibile să aibă copii adulți sau aproape adulți care nu necesită supraveghere. Femeile americane au fost singurul grup în care majoritatea a spus că vor suspina activitatea online a copiilor lor. Bărbații britanici erau cei mai puțini.

sondaj copii
sondaj telefon pentru copii

Femeile americane au, de asemenea, cel mai probabil să instaleze aplicații de spionaj pe telefonul copiilor lor pentru a monitoriza apelurile telefonice și mesajele fără să știe. Spionarea pe copiii tăi care nu sunt adulți nu este de obicei ilegală, dar există excepții. 

sondaj copii aplicație spion„De asemenea, copiii au dreptul la un nivel de confidențialitate în conformitate cu legislația UE. UE recunoaște drepturile vieții private a copiilor ”, spune Perry. „Cu siguranță, copiii cu risc de îngrijire, comportament autodistructiv, sinucidere, etc., software de monitorizare pot fi utile dacă persoana care monitorizează are resurse pentru a utiliza aceste informații în mod corespunzător pentru a obține asistența copilului. Cred că aceasta este o problemă cheie. Dacă adunați informații, cum o veți folosi? ”

  Popcorn Time și VPN-uri - tot ce trebuie să știți

Cu toate acestea, atunci când copiii devin adulți, este absolut ilegal ca părinții să-și spioneze copiii.

„Dacă un adult implică un comportament cu risc ridicat, părinții nu au dreptul să intervină. Știu că există universități tinere la universitatea ai căror părinți sunt bolnavi de griji, dar nu vor avea niciun drept legal de a-i monitoriza fără permisiunea lor ”, spune Perry.

Femeile americane au mai multe șanse să spioneze telefonul și internetul partenerilor

Este posibil ca femeile americane să fi văzut istoricul internetului partenerului și să se uite la telefoanele lor fără să știe. Bărbații britanici au fost cel mai puțin probabil, în timp ce proporția dintre femeile britanice și bărbații americani care au recunoscut să tâmple a fost aproximativ aceeași.

sondaj spion privind activitatea pe internet sondaj spion la telefon

De asemenea, femeile americane au, de asemenea, cel mai probabil să instaleze o aplicație pe telefoanele partenerilor lor pentru a spiona apeluri telefonice și mesaje, deși cele care au dat un răspuns afirmativ, de obicei, au spus că vor face acest lucru doar dacă, deși partenerul lor nu era credincios. Din nou, bărbații britanici au fost cei mai de încredere, în timp ce bărbații americani și femeile britanice au plimbat în jurul mijlocului.

aplicație spion sondaj

De partea cealaltă a monedei, bărbații britanici aveau cel mai multe probabilități să își confrunte partenerul dacă găseau o astfel de aplicație pe telefonul lor, deși marea majoritate a respondenților din toate grupurile au spus că vor reacționa în același mod. Americanii au fost puțin mai probabil să solicite divorț decât britanicii.

reacția aplicației spion de sondaj

Femeile americane, în special cele de la vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, au avut cel mai probabil să ajungă la un moment dat pe celălalt telefon la cealaltă persoană, deși majoritatea covârșitoare din toate demografiile au spus că nu vor face acest lucru.

data sondajului

„0228” de CIA DE FOTO licențiat în baza CC BY 2.0

About the author

Comments

  1. Romanian:

    Este îngrijorător să vedem că un număr semnificativ de oameni consideră că este legal să instaleze aplicații de spionaj pe telefoanele partenerilor lor. În realitate, acest lucru este ilegal și poate fi considerat o formă de abuz. Este important să ne amintim că respectarea confidențialității și a intimității este esențială în orice relație sănătoasă. De asemenea, este important să fim conștienți de riscurile asociate cu utilizarea acestor aplicații, cum ar fi influențarea intenționată a stresului emoțional și cererile de fraudă. În cele din urmă, trebuie să ne asigurăm că respectăm drepturile și intimitatea celor din jurul nostru și să nu căutăm să le controlăm sau să le supraveghem fără acordul lor.

Comments are closed.