Articolul 13 ar putea vedea milioane de utilizatori YouTube să apeleze la VPN-uri

În luna septembrie a acestui an, UE a votat pentru adoptarea articolului 13 din Directiva privind drepturile de autor. Printre altele, articolul 13 va solicita „furnizorilor de servicii de partajare a conținutului online” să „ia, în cooperare cu deținătorii de drepturi, măsuri adecvate și proporționale care să conducă la nedisponibilitatea drepturilor de autor sau a unor lucrări care încalcă drepturile conexe sau alte subiecte referitoare la aceste servicii în timp ce lucrările care nu încalcă și alte subiecte rămân disponibile. "

articolul 13 bloc youtube

La suprafață, acest lucru sună ca o abordare rezonabilă a protecției drepturilor de autor. Și într-adevăr, mulți deținători de drepturi de autor, în special în industria muzicală, au salutat inițiativa. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de observatori au subliniat că articolul 13 ar solicita companiilor să creeze filtre de conținut care să înlăture automat toate tipurile de materiale protejate de drepturi de autor postate de utilizatori, fără a ține cont de modul în care este utilizat acest conținut. Multe companii care operează pe baza conținutului generat de utilizator (cum ar fi YouTube) apelează prost și avertizează că articolul 13 ar putea susține complet întreaga experiență pe internet.

O astfel de blocare nu numai că ar împiedica creatorii de conținut din UE, ci ar putea duce și la blocarea conținutului într-un număr mare de platforme care oferă servicii în UE. Drept urmare, Paul Bischoff, Advocate pentru confidențialitate la Comparitech, prevede „milioane de utilizatori de internet din UE se pot adresa la VPN-uri pentru a avea acces la conținut blocat.”

CEO YouTube: articolul 13 ar putea „schimba drastic internetul”

Numeroase site-uri media au stârnit alarma cu privire la modul în care articolul 13 ar putea deteriora un internet gratuit și deschis, care este concentrat tot mai mult în jurul conținutului generat de utilizatori. CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a participat la Creatorul blogului companiei pe 22 octombrie, afirmând că „articolul 13 amenință să închidă capacitatea a milioane de oameni - de la creatori ca tine la utilizatori de zi cu zi - să încarce conținut pe platforme precum YouTube.”

Un accent deosebit pentru YouTube este pericolul pe care îl prezintă articolul 13 pentru ceea ce Wojcicki explică drept „biblioteca incredibilă a YouTube a conținutului educațional, cum ar fi cursuri de limbi străine, tutoriale de fizică și alte modalități.” Multe companii și creatori de conținut cred că articolul 13 amenință utilizarea corectă a conținutului protejat de drepturi de autor. În conformitate cu YouTube și alții, amenințarea vine sub formă de filtre automate necesare pentru a bloca tot conținutul protejat de drepturi de autor. În cadrul unui astfel de sistem, chiar și utilizarea corectă a conținutului protejat de drepturi de autor ar fi automat filtrate și blocate.

Companiile VPN răspund la impactul articolului 13

O implementare cu succes a articolului 13 va conduce probabil la creșterea utilizării rețelei virtuale virtuale (VPN) și a vânzărilor în UE. Această viziune este împărtășită de mai multe companii care oferă servicii VPN.

Furnizorul principal de servicii VPN, ExpressVPN, a avertizat de luni și a luptat împotriva impactului negativ al inițiativelor UE privind drepturile de autor. În 2017, serviciul a ajutat să sponsorizeze mesajul OpenMedia pentru mesajul tău-MEP în efortul de a lupta cu articolul 11 ​​„taxa de legătură”.

Într-un interviu pe e-mail cu vicepreședintele ExpressVPN, Harold Li, a explicat executivul,

„Aceste reglementări oneroase privind drepturile de autor ar reprezenta bariere uriașe atât pentru încărcarea și vizualizarea conținutului pentru europeni - nu doar videoclipuri pe YouTube, ci și GIF-uri, meme-uri, streaminguri video, bloguri, remixuri și multe altele. Multe din UE se vor îndrepta, fără îndoială, către VPN-uri pentru a depăși blocurile și accesul la conținut din întreaga lume, însă restricțiile ar dăuna în mod semnificativ liberei expresii și creativității. Aceasta este o amenințare serioasă pentru internetul gratuit și deschis așa cum îl știm, motiv pentru care am lucrat cu OpenMedia și alții în ultimul an pentru a face campanie împotriva articolului 13 și încurajăm toți cetățenii europeni să contacteze reprezentanții lor pentru a-și exprima opoziția. “

Un sentiment similar ne-a exprimat vicepreședintele de marketing IPVanish, Jeremy Palmer:

„Bănuiesc că va fi o mulțime de consecințe neintenționate (și negative) pentru creatori și consumatori dacă articolul 13 devine lege. Orice legislație care limitează accesul sau cenzurează Internetul, creează foarte multă cerere pentru serviciul nostru VPN. Oamenii vor găsi o modalitate de a evita aceste restricții. ”

NordVPN ne-a oferit și feedback cu privire la această problemă.

„Dacă YouTube și alte platforme simt o presiune pentru a cenzura conținutul utilizatorilor lor, vor fi văzuți ca blocanți de vorbire liberă”, a declarat Ruby Gonzalez, șeful comunicațiilor NordVPN.

„De asemenea, dacă Directiva privind drepturile de autor extinde drepturile editorilor de a percepe fragmentele de articole de știri care apar în rezultatele căutării sau în fluxurile de social media, aceasta va opri fluxul liber de informații și idei. Adesea, oamenii împărtășesc și discută știri pe social media. Dacă acest lucru este limitat, discuțiile libere ar fi, de asemenea, limitate. S-ar putea chiar să devină ilegal să se partajeze articole de știri pe social media. Credem că astfel de restricții pot fi foarte nocive pentru însăși ideea de internet, în care oamenii împărtășesc liber informații. "

Companiile VPN au o perspectivă profundă asupra modului în care schimbările în politică pot afecta utilizarea VPN. Cu datele despre trafic și vânzări ale site-urilor pentru a face backup pentru aceste informații, este probabil ca aceștia să acorde o atenție deosebită datelor lor interne provenite din UE.

De ce articolul 13 va crește probabil utilizarea VPN

Pagina SaveYourInternet a YouTube explică faptul că articolul 13 îi va împiedica pe utilizatorii de internet din UE să acceseze miliarde de videoclipuri.

În cazul în care devizele proaste pentru articolul 13 vor fi aduse, este foarte probabil ca rezidenții UE să apeleze la orice mijloace de care dispun pentru a accesa conținutul de care s-au bucurat cândva prin intermediul platformelor precum YouTube. Cea mai simplă metodă de utilizare a acestora va fi o VPN.

articolul 13 utilizare vpnSursa: / r / Memes, / u / Brzostek

VPN-urile funcționează permițând utilizatorilor să se conecteze la un server într-o altă locație. Odată conectat, utilizatorii li se atribuie o nouă adresă IP asociată locației serverului VPN. De acolo, utilizatorul VPN poate accesa site-uri și servicii care au fost blocate în locația inițială. Asta înseamnă că un utilizator YouTube din Germania se poate conecta la un server VPN din Statele Unite și poate recâștiga accesul la orice conținut blocat.

Există motive întemeiate de a crede că un bloc cu ridicata al fluxului de conținut în UE va duce la creșteri masive ale utilizării și vânzărilor VPN.

Modificările legii pot afecta nevoile VPN pe termen lung

Deoarece regulile GDPR ale UE au intrat în vigoare la începutul acestui an, multe site-uri web americane au fost nevoite să blocheze conexiunile primite din țările UE. Aceste site-uri din SUA au fost lent să se actualizeze sau să se adapteze noilor reguli, iar orice utilizator UE care încearcă să le acceseze a fost obligat să implementeze un bypass, fie sub forma unui VPN sau a unui alt anonimizator IP..

De asemenea, am observat o creștere uriașă a utilizării VPN, a vânzărilor și a interesului general asociate evenimentelor majore. De exemplu, atunci când apar evenimente sportive majore precum Cupa Mondială, fanii sporturilor din țările în care conținutul este blocat sau dificil de obținut adesea apelează la VPN-uri pentru a ocoli blocurile și pentru a avea acces la conținutul dorit..

Evenimente precum Cupa Mondială se întâmplă doar de fiecare dată. Cu toate acestea, articolul 13 promite să fie o implementare continuă de blocare a conținutului, ceea ce înseamnă că rezidenții UE dornici să recupereze accesul la conținutul blocat nu numai că vor trebui să găsească o soluție, ci vor trebui să mențină această soluție pe termen lung. De asemenea, vor avea nevoie de o soluție ușor de utilizat, ceea ce face ca VPN-urile să fie opțiunea posibilă pentru mulți.

În prezent, există sute de milioane de utilizatori YouTube în UE. Conform datelor din 2016 disponibile pe Statista, unele țări din UE au un număr extrem de mare de utilizatori YouTube, inclusiv:

  • Regatul Unit: peste 35 de milioane de utilizatori
  • Germania: peste 30 de milioane de utilizatori
  • Franţa: peste 30 de milioane de utilizatori
  • Curcan: peste 25 de milioane de utilizatori
  • Polonia: peste 25 de milioane de utilizatori
  • Spania: peste 18 milioane de utilizatori

Deși o mare parte din conținutul postat pe YouTube s-ar putea să nu fie blocat, predicția YouTube de miliarde de videoclipuri blocate este probabil să aibă un impact și să lase mulți streameri video din UE disperați de soluții. Este probabil să aibă, de asemenea, impacturi profunde și răsunătoare asupra cantității de conținut disponibil în afara UE, deoarece creatorii de conținut pe bază europeană sunt blocați să încarce o mare parte din conținutul lor.

Important, nu doar YouTube va fi afectat dacă previziunile articolului 13 vor fi adoptate. Alte site-uri cu o coloană vertebrală de conținut generată de utilizator, populare în UE, cum ar fi Reddit, ar fi obligate să implementeze filtre de conținut care blochează automat orice conținut postat care se consideră că încalcă drepturile de autor. Legea a luat denumirea de „meme interdiction” din acest motiv, deoarece multe meme folosesc conținut potențial protejat de drepturi de autor. Drept urmare, articolul 13 a început să facă trend pe popularul subreddit / r / MemeEconomy, unde utilizatorii „cumpără” și „vând” meme bazate pe valoarea percepută (similar cu stocurile).

articolul 13 interdicție memeSursa: / r / MemeEconomy, / u / LateNightThoughtz

Parlamentul UE revine la votul formulării finale a articolului 13 în ianuarie 2019. Atât articolele 11 cât și 13 nu au fost încă confirmate în lege, ceea ce înseamnă că mulți cetățeni și companii ale UE vor susține retorica împotriva eforturilor Parlamentului de a pune în aplicare aceste inițiative în lege.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Adblock
detector