Care este Legea privind drepturile de confidențialitate ale consumatorilor?

proiect de lege a drepturilor

Proiectul de lege privind dreptul la confidențialitate al consumatorului nu este o singură legislație, ci mai degrabă un termen folosit pentru a descrie mai multe încercări legislative de reglementare a procesării datelor cu caracter personal electronice în SUA. Numite, de asemenea, „Bill de drepturi de confidențialitate” sau, mai pe larg, „Bill of Rights”, aceste măsuri propuse ar consacra confidențialității consumatorilor un drept american de bază, dar până acum niciunul nu a devenit lege.

Toată legislația propusă, prezentată drept un proiect de lege privind confidențialitatea, urmărește să îndeplinească obiective similare. Acesta își propune să reglementeze întreprinderile care colectează date cu caracter personal de la utilizatori pentru a oferi consumatorilor un control individual, confidențialitate și securitate atunci când vine vorba de datele lor. Teme comune include:

 • Securitate - Întreprinderile sunt obligate să asigure și să gestioneze în mod responsabil datele personale
 • Transparență - Consumatorii au dreptul să știe ce date cu caracter personal are o companie asupra lor, precum și dreptul de a corecta datele atunci când sunt inexacte
 • Controlul accesului - Afacerile sunt limitate în modul în care și cu cine pot fi partajate date cu terți.
 • Consimțământ - Companiile trebuie să obțină consimțământul de renunțare de la utilizatori înainte de a colecta, utiliza sau partaja date personale
 • Responsabilitate - Executarea de către guvern a măsurilor de mai sus.

Diferitele măsuri propuse variază ușor în ceea ce caută să îndeplinească, dar acesta este esențialul.

Evoluția proiectului de lege privind confidențialitatea

Pentru a obține întreaga imagine a modului în care a evoluat Bill of Drepturile privind confidențialitatea consumatorilor în timp, iată un rezumat cronologia:

 • 2009 - FTC găzduiește o serie de discuții la masa rotundă pentru a determina cum să protejeze cel mai bine confidențialitatea consumatorilor în domenii precum rețelele de socializare, cloud computing, publicitate, marketing mobil și colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal de către comercianți, brokerii de date și alte companii.
 • 2010 - Departamentul de Comerț al SUA publică un raport privind confidențialitatea datelor comerciale care propune Principiile privind practicile informaționale corecte (FIPP), regulile de notificare a încălcării și un cadru dinamic de confidențialitate.
 • 2012 - Administrația Obama introduce un model pentru primul „Bill of Rights Privacy”, un cod de conduită voluntar, axat pe transparență, respectul pentru context, securitate, acces și acuratețe, colectare concentrată și responsabilitate. Modelul nu a atras atenția.
 • 2015 - Obama dezvăluie un proiect de lege al proiectului de lege privind drepturile de consum al confidențialității din 2015. Propunerea a primit critici puternice atât din partea avocaților de confidențialitate, care susțineau că proiectul de lege conține prea multe lacune, cât și companiile tehnologice, care au susținut că proiectul de lege ar fi impus reglementări împovărătoare..
 • 2017 - În ultima sa săptămână în funcție, administrația Obama publică un raport pe site-ul Casei Albe, care relatează încercările anterioare de legislație privind confidențialitatea și oferă sfaturi în această privință pentru administrația care intră. Administrația ulterioară Trump a eliminat prompt raportul o dată în funcție.
 • 2018 - În ianuarie, AT de telecomunicații AT&Pledează pentru un „proiect de lege al drepturilor de internet”, solicitând Congresului să adopte noi legi „care guvernează internetul și să protejeze consumatorii”. Criticii de neutralitate pro-net au explodat imediat AT&T, numind compania ipocrită datorită numeroaselor sale eforturi anterioare de a stimula neutralitatea netă și confidențialitatea în bandă largă.
 • 2018 - În aprilie, democrații din Senat introduc Legea CONSENT, pe care o numesc „lege a dreptului la confidențialitate”.
 • 2018 - În octombrie, Ro Khanna (D-California) introduce o nouă „Factură a drepturilor pe internet”, care include multe dintre aceleași măsuri ca și legislația anterioară de confidențialitate, combinată cu unele protecții de neutralitate netă.

Companiile de internet și producătorii de dispozitive au fost în general împotriva propunerii lui Obama și a proiectului de lege din 2015. Astăzi, însă, confidențialitatea datelor este un subiect mult mai mare în discursul nostru de zi cu zi. Mai multe din datele noastre sunt colectate, în timp ce încălcările de date și incidentele de abuz, cum ar fi hackingul electoral, devin tot mai frecvente. Din aceste motive, companiile tehnologice par a fi mai dispuse să accepte reglementarea, deși cu reticență.

Restul acestui articol se va concentra pe trei propuneri principale pentru un proiect de lege al dreptului la confidențialitate al consumatorilor, prezentat de politicieni: proiectul de lege original al administrației Obama, Legea CONSENTULUI și Legea drepturilor de internet ale confidențialității Ro Khanna.

Legea din 2015 a Legii privind drepturile de viață a consumatorului

President_Barack_ObamaDupă ce puțini s-au interesat de modelul din 2012 al administrației Obama, Casa Albă a întocmit propriul proiect de lege în 2015: Legea privind drepturile de protecție a consumatorilor privind dreptul de confidențialitate din 2015. Acesta era destinat să stabilească condiții de prelucrare legală a datelor cu caracter personal, similare cu cele ale Europei GDPR. Proiectul de lege prevedea o bază de protecție pentru consumatori, inclusiv prevederile că organizațiile trebuie:

 • Procesați datele cu caracter personal într-o manieră în concordanță cu contextul în care consumatorii au furnizat datele.
 • Permiteți consumatorilor să opteze dacă datele lor personale sunt utilizate în mod rezonabil pentru context.
 • Ștergeți și dezidentificați datele cu caracter personal într-un timp rezonabil
 • Implementați securitatea rezonabilă a datelor cu caracter personal.
 • Dezvoltați un cod de conduită pentru manipularea datelor cu caracter personal (în unele industrii).

CPBORA a primit critici puternice atât din partea companiilor tehnologice, cât și a avocaților de confidențialitate. Companiile tehnice au dat motivele obișnuite ale cazanului de a se opune reglementării - sarcini necuvenite, înăbușirea inovației, mai puțin concurența, etc. Inutil să spun că nu a trecut niciodată.

Grupurile de confidențialitate au susținut că proiectul de lege ar permite companiilor tehnologice să își scrie propriile reguli, în loc să ofere FTC puterea de a stabili și de a aplica reglementările. De asemenea, aceștia au subliniat că legislația națională ar submina legile statului care oferă protecții mai puternice. Chiar și FTC-ul a arătat îngrijorat de faptul că proiectul de lege nu le oferea consumatorilor garanții executorii.

Actul CONSENT

ed MarkeyA fost propusă Notificarea online a clientului pentru oprirea Legii privind tranzacțiile de rețea ale furnizorului de margini (PDF) în urma scandalului Facebook-Cambridge Analytica, în care milioane de utilizatori Facebook au cunoscut datele despre contul lor folosite pentru a viza campaniile politice.

Proiectul de lege ar solicita Comisiei Federale de Comerț (FTC) să stabilească protecții private de confidențialitate online și să domnească în companii care au foame de date precum Facebook și Google. Acesta urmărește să realizeze câteva lucruri, inclusiv companii care trebuie:

 • Obțineți acordul de renunțare de la utilizatori înainte de a partaja, vinde sau utiliza informații personale
 • Dezvoltați practici rezonabile de securitate
 • Notificați utilizatorii în caz de încălcare a datelor
 • Notifica utilizatorii cu privire la toate colectarea, utilizarea și partajarea datelor cu caracter personal

Unii critici au susținut că definiția informațiilor personale nu este suficient de largă, cum ar fi includerea adreselor de e-mail sau a numelor printre informațiile care necesită consimțământ.

Actul CONSENT a fost introdus în Senat și este în comisie la momentul scrierii. Ed Markey (D-Massachusetts), care a introdus proiectul de lege, a primit contribuții de campanie de la telecomunicații, inclusiv Comcast și DISH Network.

Dreptul de internet al Ro Khanna pe Internet

Ro_KhannaDreptul de internet al Ro Khanna este încă nu o factură reală, și în schimb a fost introdus ca op-ed în New York Times. El a prezentat o listă de principii pe care ne putem aștepta să le prezentăm într-un proiect de proiect de lege ulterior. Invocă multe din aceleași teme ca facturile de confidențialitate anterioare plus câteva protecții de neutralitate netă. Câteva puncte cheie includ:

 • Consumatorii au cunoștințe și acces la toate informațiile personale deținute de companii.
 • Companiile trebuie să obțină consimțământ opt-in pentru colectarea sau partajarea datelor cu caracter personal.
 • Consumatorii trebuie să fie capabili să obțină, să corecteze sau să șteargă datele personale deținute de companii „acolo unde este cazul”.
 • Întreprinderile trebuie să anunțe utilizatorii în timp util în caz de încălcare a datelor.
 • În conformitate cu neutralitatea netă, ISP-urile pot să nu blocheze, să accelereze sau să se angajeze în prioritizarea plătită a internetului în moduri care favorizează în mod nedrept conținut specific, aplicații, servicii sau dispozitive.
 • În ceea ce privește confidențialitatea în bandă largă, ISP-urile pot să nu colecteze date personale care nu le sunt necesare pentru a furniza internet fără acordul de opt-in.
 • Consumatorii au dreptul la accesul web universal și ar trebui să existe prețuri clare și transparente pentru serviciile și furnizorii de internet.
 • Consumatorii au dreptul la portabilitatea datelor și își pot muta datele dintr-o rețea în alta.
 • Întreprinderile trebuie să aibă practici rezonabile de securitate pentru a proteja datele cu caracter personal.
 • Consumatorii au dreptul de a fi informați dacă există o schimbare de control asupra datelor lor.
 • Consumatorii se bucură de libertatea de colectare de metadate fără garanție, inclusiv de supravegherea guvernului.
 • Nu există mai multe comenzi de gag; companiile au dreptul să dezvăluie publicului detalii despre cererile de date guvernamentale.

Scopul planului lui Khanna pare să fie extinderea noii Legi privind confidențialitatea consumatorilor din California în restul SUA. Legea respectivă, care a fost adoptată mai devreme în 2018, dă dreptul consumatorilor să știe ce informații a colectat orice companie despre acestea și cu cine sunt transmise aceste informații. Consumatorii pot cere unei companii să-și șteargă datele personale, iar companiile trebuie să ofere clienților servicii egale indiferent de informațiile pe care le-au colectat.

Propunerea lui Khanna este mai larg decât încercările anterioare de legislație. Acesta țintește către furnizorii de servicii de internet (ISP), pe lângă gigantii de internet, și adaugă neutralitatea netă. Deși neutralitatea netă este cu siguranță un subiect fierbinte în industria tehnologică, nu este legată în special de confidențialitate, motiv pentru care Khanna îl numește „Bill of Rights” pe Internet în loc de „Bill of Rights Privacy”. Nu este clar dacă va face totul să fie prezentate sub un singur proiect de lege sau împărțite în mai multe legi. De asemenea, nu este clar ce entitate guvernamentală va fi responsabilă pentru executare.

În calitate de democrat, încercările lui Khanna de a respecta legislația de confidențialitate sunt este puțin probabil să treacă în actualul Senat, care rămâne sub control republican. În plus, circumscripția sa din California include Apple, Google și Facebook - drivere imense de venituri fiscale pentru statul care se întâmplă să fie printre cei mai răi autori ai acelui fel de practici proaste de confidențialitate pe care încearcă să le prevină. Khanna are a primit donații de campanie de la Alphabet (de ex. Google) și multe alte companii tehnologice din trecut, așa că ar trebui să abordăm orice legislație viitoare cu scepticism.

Dacă va fi trecut, un proiect de lege privind confidențialitatea ar putea modifica în mod fundamental modelele de afaceri bazate pe publicitate pe care se bazează atât de multe companii de internet, de la giganti precum Google și Facebook, până la editori mici și bloguri. Limbajul specific al legii și punerea în aplicare efectivă vor guverna rezultatul. De exemplu, cât de ușor trebuie să facă companiile tehnologice pentru ca persoana obișnuită să poată vedea, modifica, muta sau șterge informațiile personale? Comoditatea pentru utilizatorii finali va juca un rol imens dacă o astfel de lege ar avea efect.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 59

Adblock
detector