Care state americane protejează cel mai bine confidențialitatea online?

Legile care reglementează confidențialitatea online în SUA variază foarte mult de la stat la stat. Pentru a afla modul în care fiecare stat american se clasează de la cel mai puțin la cel mai privat, am evaluat pe fiecare dintre acestea pe baza a 20 de criterii cheie. Rezultatele dezvăluie o gamă largă de protecții de confidențialitate variate, pe care le-am vizualizat în harta de mai jos. Scorurile sunt afișate sub formă de procente, scorul de 20 din 20 fiind de 100 la sută.

confidențialitate după scorurile statului 2019

Criteriile noastre variază de la legi care reglementează modul în care companiile pot utiliza și dezvălui datele clienților către cele care protejează jurnaliștii, copiii și angajații. Rezultatele cercetării noastre sunt compilate în tabelul de mai jos, cu un simplu răspuns „da” sau „nu” cu privire la existența unei legi aplicabile în fiecare stat.

Care state americane protejează cel mai bine confidențialitatea online?

2019 Actualizări și tendințe cheie

În timp ce cercetam actualizarea din 2019, au fost evidențiate câteva puncte cheie care exemplifică noile tendințe ale dreptului vieții private în SUA:

 • Maine a introdus în 2019 un nou act de protecție a datelor care prevede că furnizorii de servicii de internet nu pot „utiliza, dezvălui, vinde sau permite accesul la informațiile personale ale clienților” fără acordul clientului, cu excepția anumitor scutiri, cum ar fi respectarea unei ordonanțe judecătorești.
 • Nevada a adoptat un act la 1 octombrie 2019 care permite clienților să renunțe la schimbul de date online
 • Dakota de Sud a adoptat o lege privind scutul pentru protejarea jurnaliștilor în martie
 • Utah a aprobat un proiect de lege în 2019 care împiedică o gamă largă de furnizori să predea datele utilizatorilor către forțele de ordine fără un mandat
 • Scorurile de stat se corelează moderat (r = 0,4) cu modul în care au votat la alegerile prezidențiale din 2016. Cei care au votat pentru Clinton aveau tendința de a avea scoruri mai mari de confidențialitate.

În actualizarea noastră din 2019, am adăugat trei criterii noi și am eliminat alte trei.

Am adăugat:

 • Legi care protejează drepturile de confidențialitate și impun restricțiile de comercializare pentru minori
 • Legile privind securitatea datelor care sunt specifice companiilor de asigurări și respectă Legea modelului de securitate a datelor, creată de Asociația Națională a Comisarilor de Asigurări (NAIC). Scopul este ca toate statele să fi adoptat acest lucru în următorii ani
 • Legile privind securitatea datelor care sunt specifice brokerilor de date
 • Districtul Columbia datorită acestui district nu este guvernat la nivel de stat. DC a fost lăudat pentru legea sa privind confidențialitatea datelor despre studenți și are, de asemenea, o lege amplă privind scuturile pentru jurnaliști. De asemenea, se zvonea că se ia în considerare adoptarea modelului de securitate a datelor NAIC, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum

Am eliminat:

 • ISP-urile necesită acordul explicit pentru a partaja datele clienților (legile federale) - întrucât confidențialitatea în bandă largă a fost abrogată de guvern în 2017, nu există o protecție federală disponibilă aici
 • Legi pentru protejarea vieții private a copiilor - toate statele au legi specifice în acest sens, așa că am introdus noua categorie cu privire la minori pentru a vedea care sunt statele care sunt mai proactive și mai avansate în abordarea lor pentru siguranța online a copiilor

De asemenea, am îmbunătățit categoria de comunicări cu angajații, prezentând doar statele care au legile clare în vigoare care interzic angajatorii să monitorizeze comunicările angajaților fără să le anunțe mai întâi

Cele mai bune state americane pentru confidențialitate online

California

Scor: 75%

California a adoptat multe legi pentru probleme specifice de confidențialitate pe care alte state le ignoră. Ba mai mult, statul a creat și ceea ce ACLU a numit cea mai cuprinzătoare lege digitală privind confidențialitatea din țară. California este singurul stat care menționează un drept inalienabil la confidențialitate în constituția statului său. Este, de asemenea, singurul stat care a adoptat o lege care protejează în mod specific datele colectate de pe internet.

Legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice împiedică orice entitate de aplicare a legii sau de anchetă să forțeze o companie să renunțe la date sau comunicații electronice fără un mandat. Aceasta include date cloud, metadate, e-mailuri, mesaje text, date despre locații și căutări pe dispozitive. Deși alte state au legi similare care protejează unele dintre aceste forme de date, California a fost până acum singurul stat care a protejat-o pe toate.

California a introdus o nouă lege în septembrie 2018, care protejează datele despre internet, asigurând producătorilor echipamente de dispozitive cu caracteristici de securitate adecvate. Această lege intră în vigoare în ianuarie 2020.

Pe 26 iunie 2018, California a adoptat una dintre cele mai dure legi de confidențialitate din Statele Unite, Legea privind confidențialitatea consumatorilor din 2018. În vigoare în 2020, acest proiect de lege dă dreptul consumatorilor să știe ce informații a colectat orice companie despre acestea și cu cine sunt transmise aceste informații. Mai mult, consumatorii pot cere ca o companie să-și șteargă datele personale, iar companiile trebuie să ofere servicii egale clienților, indiferent de informațiile pe care le-au colectat.

Delaware

Scor: 55%

Delaware a obținut un punctaj cel mai mare în evaluarea noastră în 2017, dar s-a strecurat sub California în 2018. Legile care impun guvernului să dispună de datele clienților după o perioadă determinată de timp, să protejeze confidențialitatea datelor de e-reader și bibliotecă și să protejeze confidențialitatea angajaților stare să iasă în evidență.

Legea privind confidențialitatea recent adoptată de stat se adresează copiilor, politicilor de confidențialitate neconcordante și îmbunătățirii protecției vieții private pentru cititorii de cărți electronice. Dacă acestea vă par cunoscute, este din cauză că sunt similare în multe privințe cu legile de confidențialitate adoptate în California, care se află pe lista noastră.

Utah

Scor: 45%

Utah este doar unul dintre cele două state din întreaga țară care interzice furnizorilor de servicii de internet să partajeze datele clienților cu terțe părți fără consimțământ. Utah solicită tuturor întreprinderilor nefinanciare să comunice clienților tipurile de informații personale cu care compania le distribuie sau le vinde unui terț în scopul comercializării directe sau al compensațiilor. De asemenea, statul solicită companiilor să dispună de datele clienților după o perioadă de timp stabilită.

O lege din 2013 interzice angajatorilor să solicite angajaților și solicitanților să își divulgă parolele sau numele de utilizator pentru conturile de social media.

Mentiuni onorabile

Illinois

Scor: 40%

Illinois este singurul stat din țară care a adoptat cu succes o lege care protejează în mod specific datele biometrice precum amprentele digitale, scanările de recunoaștere a feței și scanările retinei..

Atât companiile cât și guvernul trebuie să dispună de date personale după o perioadă de timp stabilită. Angajatorii și școlile nu pot obliga angajații și studenții să predea informațiile de autentificare a conturilor de socializare.

Arkansas

Scor: 35%

Arkansas impune atât guvernului, cât și companiile să dispună de datele clienților după o perioadă de timp stabilită. Legea privind protecția informațiilor personale din 2005 prevede că toate întreprinderile din stat, indiferent de mărimea lor, trebuie să protejeze informațiile personale ale clienților.

Arkansas a aprobat două noi legi privind confidențialitatea datelor în 2015. Unul guvernează modul în care furnizorii de servicii online pot colecta și utiliza datele studenților în scopuri comerciale sau de altă natură, în timp ce celălalt necesită acordul părinților pentru ca informațiile personale ale studenților să fie partajate cu alte agenții guvernamentale..

New Hampshire

Scor: 25%

New Hampshire s-a alăturat claselor de pionierat ale statelor de confidențialitate, precum California, când a adoptat o lege modelată după Legea de protecție a informațiilor personale a studenților din California. Legea impune obligații stricte companiilor care colectează și păstrează date studenților de la grădiniță până la vârsta liceală.

Biblioteca Kilton, situată în orașul Liban, New Hampshire oferă utilizatorilor un acces fără precedent la Tor, un browser web care le permite să răsfoiască web în mod anonim. Când Departamentul Securității Interne a alertat autoritățile din New Hampshire cu privire la accesul Tor al bibliotecii Kilton, oficialii de stat și comunitatea au sprijinit acest act de confidențialitate.

Din păcate, New Hampshire nu are legi care să protejeze jurnaliștii și angajații, iar statul nu face prea mult pentru a reglementa modul în care companiile și guvernul folosesc datele.

Vermont

Scor: 25%

Vermont a aruncat o buclă pentru industria serviciilor financiare, cu legea strictă a confidențialității „opt-in”. Această lege, impusă instituțiilor financiare, necesită acordul explicit al consumatorilor înainte ca datele lor să poată fi partajate. Asta înseamnă că aceste companii trebuie să trateze datele de la rezidenții Vermont mai atent decât datele de la rezidenții oricărui alt stat.

Curtea Supremă a anulat o lege din Vermont care interzicea vânzarea de date care identificau medicii care au prescris anumite medicamente. Hotărârea arată că statele nu au întotdeauna controlul asupra propriilor lor legi privind confidențialitatea, chiar dacă doresc să fie.

Cel mai rău state din SUA pentru confidențialitate online

Wyoming

Scor: 5%

Deși nu toate statele au legi de protecție pentru a proteja jurnaliștii de la expunerea surselor lor, Wyoming este singurul stat care nu are nici măcar un precedent al instanței pentru acest lucru. Companiile nu sunt obligate să arunce datele personale ale utilizatorilor după o perioadă determinată de timp, iar angajatorii nu sunt împiedicați să oblige angajații să predea parolele în conturile de social media.

Mississippi

Scor: 10%

Mississippi nu are legi care protejează conturile personale și comunicările angajaților de la angajatori. Companiile nu sunt obligate să arunce datele personale ale utilizatorilor. Informațiile despre studenții K-12 nu au protecție explicită în condițiile legii.

Idaho

Scor: 10%

Idaho nu solicită companii și nici guvernul să nu dispună de datele pe care le-au colectat. Îi lipsește o lege privind scutul pentru a proteja jurnaliștii și sursele lor. Confidențialitatea social media nu este protejată de angajatori sau instituții de învățământ.

Pennsylvania

Scor: 10%

Companiile și guvernul pot păstra date personale despre utilizatori la nesfârșit, fără consecință în Pennsylvania. Nu există legi cu privire la cărțile care protejează informațiile despre elevii școlii. Profilurile de social media nu sunt protejate de angajatori sau școli în condițiile legii.

Iowa

Scor: 10%

Guvernul și companiile din Iowa nu sunt obligate să arunce datele personale pe care le-au colectat. Iowa nu are o lege privind scutul pentru protejarea jurnaliștilor și nu protejează confidențialitatea social media atunci când vine vorba de școli și angajatori.

2018 Actualizări și tendințe cheie

Atunci când am efectuat cercetări cu privire la actualizarea din 2018, am observat câteva tendințe cheie în modul în care se confruntă legislația privării în toată țara:

 • Fiecare stat din Uniune are acum o lege care impune companiilor să dezvăluie public când are loc o încălcare a datelor.
 • Multe state au extins definiția „informațiilor de identificare personală” pentru a include mai multe tipuri de date și combinații de date.
 • California a aprobat cea mai grea lege de confidențialitate și protecție a datelor din țară, împingându-o în vârful clasamentului.
 • Maine este singurul stat care a adoptat o lege care interzice aplicarea legii să urmărească locația unei persoane folosind GPS sau alte informații de locație geografică încorporate pe smartphone-uri și computere. Amândoi, Illinois și California au scos astfel de facturi în trecut, dar au fost vetate.
 • Illinois este singurul stat care protejează în mod specific datele biometrice, însă această lege (BIPA) este în prezent în pericol.

În actualizarea noastră din 2018, am adăugat șase noi criterii la evaluarea de confidențialitate de la stat la stat pentru un total de 20. Acestea includ:

 • Companiile trebuie să permită consumatorilor să opteze pentru schimbul de date de la terți
 • Companiile trebuie să șteargă datele personale la cererea persoanei
 • Companiile trebuie să dezvăluie ce date au colectat despre o persoană
 • Este necesară o garanție pentru aplicarea legii pentru accesarea datelor cu caracter personal la utilizatorii deținuți de furnizorii de servicii
 • Un mandat este necesar pentru a urmări locația cuiva prin GPS sau alte tehnologii geo-locații
 • Legi pentru protejarea datelor biometrice

Legile federale de confidențialitate

Unele aspecte ale vieții private online sunt guvernate de guvernul federal al SUA, și nu de guvernele de stat. Există reglementări parțiale, dar nu există nicio lege care să includă colectarea, stocarea sau utilizarea datelor cu caracter personal în S.U.A..

Constituția SUA nu menționează niciodată confidențialitatea în mod specific și protejează doar împotriva actorilor statului, nu a persoanelor. Cu toate acestea, primele, a patra, a noua și a paisprezecea modificări limitează intruziunea guvernului asupra dreptului persoanelor la confidențialitate.

Legea privind confidențialitatea din 1974 reglementează colectarea, întreținerea, utilizarea și diseminarea informațiilor de identificare personală despre persoanele stocate de agențiile federale. Din nou, acest lucru restricționează modul în care guvernul poate accesa și utiliza înregistrări și nu se aplică persoanelor fizice sau juridice.

HIPAA a fost adoptată în 1996 pentru a proteja documentele medicale.

Fair Credit Reporting Act (FCRA) le permite persoanelor fizice să renunțe la ofertele de credit nedorite și să obțină un raport de credit gratuit de la fiecare dintre agențiile majore de raportare a creditului în fiecare an..

Legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice poate fi folosită pentru a impune sancțiuni penale oricui care interceptează comunicațiile electronice fără consimțământ, însă o serie de lacune au făcut ca legea să fie in cea mai mare parte inutilă, spun specialiștii.

Legea privind protecția confidențialității online a copiilor din 1998 prevede ca site-urile web adresate copiilor sub vârsta de 13 ani trebuie să obțină consimțământul părinților printre alte standarde de conformitate. Legea a fost discreditată ca fiind ineficientă și chiar contraproductivă când vine vorba de protejarea copiilor online.

Alte legi federale cu privire la securitatea computerului și dreptul la confidențialitate includ (sursa: Wikipedia):

 • 1970 Actul de raportare a creditului echitabil din S.U.A.
 • Legea din 1970 privind organizarea coruptelor cu influență și corupție din SUA (RICO)
 • 1974 Actul privind confidențialitatea SUA
 • 1980 Orientări ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)
 • 1984 Actul medical al criminalității în SUA
 • Legea federală privind criminalitatea pe calculator din 1984 (consolidată în 1986 și 1994)
 • Legea privind fraudele și abuzurile informatice din SUA din 1986 (modificată în 1986, 1994, 1996 și 2001)
 • Legea privind confidențialitatea comunicațiilor electronice din SUA din 1986 (ECPA)
 • Legea privind securitatea computerului din 1987 din SUA (abrogată prin Legea federală privind gestionarea securității informațiilor din 2002)
 • Legea privind protecția confidențialității video din 1988 din SUA
 • 1990 Legea Regatului Unit privind utilizarea necorespunzătoare a calculatorului
 • 1991 Ghiduri federale de condamnare a SUA
 • Orientări OCDE din 1992 pentru a servi drept cadru de securitate totală
 • Legea din 1994 privind asistența în comunicații pentru aplicarea legii
 • Directiva Consiliului din 1995 privind protecția datelor pentru Uniunea Europeană (UE)
 • 1996 Legea economică și de protecție a informațiilor proprietate din S.U.A.
 • 1996 Legea privind portabilitatea și responsabilitatea asigurărilor de sănătate (HIPAA) (cerință adăugată în decembrie 2000)
 • Legea privind drepturile de autor pentru Digital Millennium din 1998 (DMCA) din S.U.A.
 • Legea uniformă a informațiilor privind informațiile pe calculator din 1999 (UCITA)
 • 2000 Semnături electronice ale Congresului S.U.A. în Legea comerțului național global („ESIGN”)
 • 2001 Statele Unite furnizează instrumente adecvate necesare pentru interceptarea și împiedicarea terorismului (PATRIOT) Act
 • Legea privind securitatea internă din 2002 (HSA)
 • Legea din 2002 privind managementul securității informațiilor din 2002

Luați-vă confidențialitatea în propriile mâini

Cetățenii americani și nici cetățenii niciunei țări nu ar trebui să se aștepte ca guvernul lor să-și protejeze confidențialitatea de toate amenințările. Ca și persoane, trebuie să fim proactivi în paza vieții noastre private.

Niciun stat nu este perfect, dar cel puțin toate nivelurile guvernului american permit cetățenilor să-și consolideze în siguranță securitatea online. Câțiva pași cheie includ criptarea fișierelor și comunicațiilor, accesarea internetului printr-un VPN sigur și gestionarea permisiunilor pentru dvs. și conturile online ale familiei dvs..

Am greșit ceva? O lege care ne-a lipsit? Spuneți-ne în comentarii!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 82

Adblock
detector