Ce este geofencing, cum funcționează, care sunt problemele de confidențialitate?

Ce este geofencing și cum funcționează_ (1)

Geofencingul este ilustrat cel mai bine cu un exemplu din viața reală.

Ai ieșit din BMW cu o mașină nouă și abia aștepți să conduci. Este o mașină de lux și intenționați să vă bucurați de fiecare moment de a deține unul ... până când este timpul să parchezi. Părăsirea mașinii înseamnă îngrijorător în privința că vor fi hoți. Din fericire, există o caracteristică la îndemână: serviciul BMW Starstar, care adaugă o geofență invizibilă în jurul locației vehiculului..

Folosind GPS-ul pentru a configura o geofence, mașina trimite un semnal pe locația sa actuală la fiecare 20 de secunde. Dacă mașina se deplasează dincolo de geofență sau cineva încearcă să conducă mașina fără chei, BMW știe și trimite o alertă. Este o caracteristică la îndemână și, cel mai bine, pentru că gardul este digital, poate fi configurat indiferent unde parchezi.

Serviciul Trackstar al BMW este doar un exemplu de companii care folosesc geofencing pentru a oferi valoare adăugată clienților lor. O tehnologie care permite aplicarea practică a datelor GPS, geofencingul are un potențial serios într-o serie de industrii, inclusiv securitatea. Din păcate, poate duce, de asemenea, la mari probleme de confidențialitate dacă este tratat incorect. Dacă vă interesează conceptul, țineți-vă mâinile pe volan: mai jos este o introducere în binele și răul geofencingului

Ce este o geofence?

O geofence este o tehnologie care folosește datele locației pentru a stabili o barieră invizibilă în lumea reală. Adesea tehnologia folosește Sisteme de poziționare globală (GPS), cu toate acestea, poate utiliza și alte semnale de date, inclusiv celular, wi-fi și RFID. Nu puteți vedea sau simți nimic când treceți printr-o geofență, dar dacă transportați un dispozitiv conectat, sistemul știe când intrați sau ieșiți de la limita electronică. Gândiți-vă la ele asemănătoare cu gardurile electrice invizibile, populare cu proprietarii de canini, din fericire, fără șoc. Geofence ”funcționează pe un singur dispozitiv și alege o serie de puncte de localizare în apropiere pentru a crea o graniță artificială. Se conectează apoi cu rețelele disponibile, cum ar fi internetul celular sau wireless, pentru a schimba semnale cu alte dispozitive. Dacă un dispozitiv își transmite locația în apropierea graniței, geofența poate identifica dacă se află în interiorul sau în afara coordonatelor și poate semnala pentru o acțiune programată.

În timp ce GPS-ul poate stabili locația noastră pe glob, geofencingul se concentrează pe locul în care ne aflăm în apropierea de reperele virtuale. Combinate cu alte aplicații pentru a susține alerte sau comenzi specifice, dispozitivele digitale au un mod cu totul nou de interacțiune cu lumea fizică. Sunteți lângă un anumit magazin sau centru de service? Conduceți de bibliotecă cu o carte întârziată în mașină? Copiii au ieșit în afara cartierului local? Geofencingul permite utilizatorilor să definească limitele geografice fără obiecte sau simboluri fizice.

Geofențele pot fi configurate de-a lungul limitelor specifice sau pur și simplu la o rază specifică dincolo de un anumit punct.

Utilizări populare

Tehnologia de geofencing crește rapid în aplicații. Conform PR Web Cision, firma de marketing cu sediul în New York, Interact Marketing oferă acum clienților posibilitatea de a publica anunțuri banner bazate pe geofencing. Ideea are cu siguranță atractiv: imaginați-vă că un cumpărător primește alerte cu privire la noile vânzări de primăvară ale lui Macy atunci când este doar o stradă. Dintr-o dată, utilizatorul nu cunoaște doar o afacere bună; sunt conștienți de o afacere bună la câțiva pași de locația lor actuală. Pentru mulți, acest tip de marketing devine clienți în ușă, și mult mai gata să cumpere. Concentrându-se pe locații fizice, geofencingul este o tendință virtuală de care magazinele de cărămidă și mortar pot profita.

Puteți citi mai multe despre utilizarea geofencingului în aplicații aici.

Marketingul nu este singura utilizare practică pentru geofencing. Alte exemple populare de moduri în care organizațiile și persoanele pot utiliza geofencingul în avantajul lor includ:

 • Memento-uri personale pentru a îndeplini anumite sarcini atunci când sunt în zonă
 • Dispozitive inteligente, cum ar fi termostate care ajustează temperatura atunci când rezidentul merge în casa lor
 • Alerte de securitate atunci când obiectele se mută, cum ar fi Trackstar-ul BMW
 • Promovarea ofertelor de restaurante sau conducerea afacerilor primite. Luați în considerare direcționarea anunțurilor în care viitorii clienți s-ar putea gândi la cină, cum ar fi concerte, teatre sau chioșcuri de bilete
 • Fabricarea anumitor animale de companie, cum ar fi pisicile sau câinii, sunt încă în cartierele respective
 • Urmărirea transporturilor, urmărirea logisticii și cronometrarea livrărilor
 • Menținerea dronei departe de spațiul aerian restricționat
 • Mesaje de siguranță pentru turiști atunci când se rătăcesc prea aproape de reperele periculoase
 • Alerte către părinții copiilor mici dacă ies din casă sau dacă copiii mai mici părăsesc cartierul

Utilizarea geofencingului pentru o mai bună securitate cibernetică

Una dintre utilizările în creștere pentru geofencing este capacitatea de a adăuga un nou nivel de securitate a informațiilor. La fel ca un gard fizic poate oferi un nivel de securitate în jurul perimetrelor fizice, geofencingul poate spori controlul asupra accesului la activele digitale. O geofence oferă un alt nivel de autentificare a utilizatorului verificând unde se află. Poate restricționa accesul utilizatorului prin verificarea conectării utilizatorului la o locație fizică pre-aprobată.

În mod ideal, geofencingul este un element al autentificării cu mai mulți factori. Tehnologia nu este un glonț de securitate, dar vă poate menține organizația cu un pas înainte. De exemplu, o geofence nu va opri un hacker pe site sau un angajat să acceseze informații privilegiate. Totuși, ce se întâmplă dacă cineva are acces privilegiat dintr-o locație de la distanță? Ce se întâmplă dacă un hacker are acces la un cont prin phishing? Utilizarea unei geofențe poate încetini și opri progresul lor trimițând o alertă sau blocând accesul din afara perimetrelor acceptabile. Acest lucru este deosebit de eficient dacă limitele sunt stabilite pe zone detaliate, mai degrabă decât accesul din orașe sau țări specificate.

După cum scrie Michael Abboud pentru Medium:

"Combinația de geofencing și autentificarea cu mai mulți factori oferă un nivel suplimentar de securitate extrem de dificil de infiltrat."

Geofencingul poate limita, de asemenea, distribuirea socială pe rețelele populare. Utilizatorii rețelei de partajare a fotografiilor Flickr, de exemplu, pot configura o geofență pentru a limita partajarea de fotografii la prieteni dintr-o anumită regiune. Astfel de caracteristici pot fi reconfortante pentru cei care doresc să se angajeze cu comunitatea locală, dar se tem să împărtășească imaginile cu lumea.

Probleme de confidențialitate

Până acum, geofencingul pare probabil destul de atractiv. Tehnologia poate oferi o mai bună securitate, implicarea clienților și poate fi atent la situațiile în care nu puteți. Înainte de a sări la bord cu geofencing pentru produsul sau compania dvs., totuși, fiți conștienți că tehnologia nu este lipsită de defecte. În special, dumneavoastră confidențialitatea utilizatorului poate fi în pericol.

Urmărind unde suntem respectați obiecte fizice sau repere, geofencing-ul poate colecta mai multe date personale despre utilizatorul care și-a propus inițial. Nu numai că tehnologia știe unde suntem: „vede” cu ce locuri interacționăm. O geofence înființată în apropierea unui spital care înregistrează vizite regulate poate indica probleme de sănătate sau persoane dragi în terapie intensivă. Geofencingul lăcașurilor de cult din jur poate indica preferințe religioase, în timp ce apropierea de un club de noapte LBQT + poate sugera orientarea sexuală.

Mai rău, pe lângă urmărire, geofența poate fi declanșată pentru a provoca vătămări mentale la trecerea liniilor. Un exemplu principal include disputa avocatului general din Massachusetts cu Copley Advertising. Înființând geofencing în jurul clinicilor de sănătate reproductivă a femeilor, Copley a trimis apoi anunțuri și mesaje orientate către femei, inclusiv „Aveți opțiuni” și link-uri către alternative anti-avort. Copley a trimis informații către agenții de publicitate terți, riscând să vizeze cu „publicitate potențial nedorită bazată pe inferențe despre [afacerea lor] privată, sensibilă și intimă medicală sau fizică”.

Dacă aveți în vedere un serviciu de geofencing, verificați mai întâi legislația aplicabilă în materie de confidențialitate. Există limitări la colectarea sau utilizarea datelor? Aveți nevoie de consimțământ din partea unor persoane sau a unor garanții speciale? Clienții neinteresați pot renunța la acest serviciu? În unele zone, cum ar fi Europa, geofencingul poate fi permis numai atunci când utilizatorii optează și acceptă să utilizeze serviciul înainte de implementare.

Alte obstacole

În plus față de problemele de confidențialitate, alte probleme se ridică odată cu utilizarea excesivă de geofencing. TSheets, o divizie de cărți rapide, ne aduce în minte, în mod corect, exemplul unui Starbucks din New York folosind geofencing pentru a anunțurile trimise trimise de fiecare dată când un utilizator se plimbă de Starbucks. Sună bine ... până când vă dați seama că o astfel de configurare ar trimite notificări excesive pentru fiecare plimbare, iritând în final utilizatorul.

În funcție de configurarea lor, utilizatorii pot, de asemenea, să poată naviga în jurul geofencei dvs. fără să conștientizeze. Geofencingul poate utiliza diferite date de geolocalizare pentru a stabili dacă un utilizator se află în interiorul sau în afara gardului, inclusiv date GPS sau o adresă IP. Ce se întâmplă dacă utilizatorul oprește GPS-ul și își maschează adresa IP cu un VPN? Acest lucru este valabil în special pentru serviciile care încearcă să limiteze accesul online prin țară. Business Insider remarcă serviciul de streaming popular Netflix continuă să lupte cu serviciile proxy care permit accesul la conținutul american din afara țării. Dacă toate datele de geolocalizare sunt dezactivate sau prezintă o adresă falsă, geofența ar putea să nu poată identifica cine vine, cine pleacă sau dacă ar trebui să trimită o alertă.

Pot renunța la geofencing?

Individual, abilitatea noastră de a renunța la geofencing poate fi limitată la legile de confidențialitate locale sau la scopul geofencei inițiale. Cu toate acestea, pentru persoane fizice, există câteva opțiuni de limitat atunci când geofențele vă pot vedea venirile sau plecările.

 1. Verificați setările de locație ale dispozitivului. Dezactivarea urmăririi locației, cum ar fi datele GPS, va limita modul în care o geofence vă poate identifica. Pentru unele dispozitive, cum ar fi anumite mărci de smartphone, acest lucru se poate face cu o alternativă a setărilor locației. Pentru alte dispozitive, poate fi necesar să limitați aplicația de urmărire a datelor GPS prin aplicație. Dezactivarea tuturor semnalelor de intrare sau de ieșire, cum ar fi prin „modul avion” poate de asemenea opri locația; cu toate acestea, fiți conștienți că modul avion va dezactiva, de asemenea, datele celulare, wi-fi și apelurile primite.
 2. Aruncați o privire la aplicațiile dvs.. Cele mai multe geofencing realizate în scopuri comerciale, cum ar fi publicitatea, se manifestă prin aplicație în aplicație prin notificări. Unele funcții de geofencing necesită ca aplicația specifică a unui magazin să funcționeze. Dacă aveți o serie de aplicații pentru magazine, servicii sau interacțiuni obișnuite, verificați setările pentru a vedea dacă puteți „renunța” la reclame geografice sau alerte.
 3. Luați în considerare un VPN. Chiar dacă urmărirea locației dvs. este dezactivată, o geofență vă poate stabili încă locația generală prin adresa IP unică a dispozitivului. VPN-urile vă permit să ascundeți adresa dvs. IP prin criptarea datelor și canalizarea acestora prin alte regiuni.

Utilizări viitoare

Există aplicații pentru geofence încă nu sunt utilizate? Indiscutabil. Pe măsură ce mai multe dispozitive se conectează la internetul lucrurilor, există mai mult potențial pentru identificarea articolelor în funcție de locație. Infrastructura care acceptă geofencing este ușor disponibilă și, într-adevăr, omniprezentă în epoca dispozitivelor inteligente. Acest lucru face posibil pentru oricine să utilizeze geofencing pentru orice număr de scopuri. Alte domenii care pot vedea adaptări la geofencing includ:

 • Servicii de transport, depozitare și alte servicii logistice
 • Caracteristici de siguranță, cum ar fi armele de foc care funcționează numai într-o locație definită
 • Gestionarea animalelor sălbatice și a animalelor domestice
 • Controlul atmosferic al ospitalității. Permițând activării sau reducerii anumitor tehnologii în funcție de locația oaspeților

În plus, pot exista scopuri viitoare care se vor trezi pe măsură ce geofencingul se adaugă la alte tehnologii încă dezvoltate sau modalități nevăzute prin care tehnologia în sine poate evolua. În timp ce acest articol examinează adaptările actuale, geofencing 2.0 poate fi chiar după colț.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 25

Adblock
detector