Cele mai bune motoare de căutare private care nu vă vor urmări în 2023

Cele mai bune motoare de căutare private care nu vă vor urmări (1)

Căutați cele mai bune motoare de căutare private care vă respectă confidențialitatea și nu vă urmăresc informațiile? Vă dezvăluim tot ce trebuie să știți.

Google încearcă să urmărească tot ceea ce faceți online, inclusiv site-urile pe care le vizitați, cu cine comunicați și cu ce produse v-ar putea interesa. Când utilizați servicii Google – și multe servicii afiliate, unele dintre care aparent nu au nicio legătură cu Google – informațiile despre interacțiunile dvs. sunt compilate și stocate sub forma unui profil de utilizator.

Funcția de căutare Google nu este diferită. Când introduceți un termen de căutare, Google îl asociază cu identificatori personali și devine parte din istoricul căutării și din profilul dvs. online.

În timp ce acest lucru poate fi util, deoarece permite Google să furnizeze rezultate de căutare mai potrivite, pentru mulți utilizatori, se pare că o invazie a vieții private. Acest lucru este în special în lumea de astăzi în care ne uităm la motoarele de căutare pentru răspunsuri la aproape toate întrebările noastre de zi cu zi, inclusiv la cele sensibile..

Din fericire, dacă vă preocupă Google, Bing și alte motoare de căutare care vă urmăresc termenii de căutare, aveți alternative. Multe organizații au recunoscut necesitatea motoarelor de căutare care oferă rezultate fiabile fără a compromite confidențialitatea și au venit cu versiuni mai discrete.

În această postare, vă dezvăluim cele mai bune motoare de căutare private și discutăm mai detaliat de ce ați putea lua în considerare abandonarea Google.

Ce să cauți în cele mai bune motoare de căutare private

După ce începeți să căutați, veți găsi că există o serie de alternative private la motorul de căutare Google. Cu toate acestea, acestea nu sunt toate la fel ca unele cu altele. De exemplu, unii nu sunt la fel de privați cum pretind că sunt, iar alții oferă o experiență slabă pentru utilizatori. Lista noastră cu cele mai bune motoare de căutare private se bazează pe următoarele criterii:

 • Menține confidențialitatea (nu urmărește nicio informație)
 • Oferă rezultate de căutare adecvate
 • Are o interfață ușor de utilizat
 • Oferă opțiuni de setare pentru o experiență personalizată

Este demn de remarcat faptul că unele motoare de căutare private sunt motoare de căutare reale, în sensul că acestea accesează de fapt site-uri web pentru a obține informațiile de care au nevoie pentru a furniza rezultatele căutării. Acestea oferă mai multă confidențialitate, deoarece nu interacționează cu Google sau Bing, dar poate nu oferă cele mai bune rezultate.

Alții, numiți „motoare cu metasearch”, în esență acționează ca un intermediar între utilizator și Google sau alte site-uri, permițându-le să ofere o experiență de ansamblu mai bună. Unii din această listă îmbină ambii și își folosesc propriile crawlere, precum și obțin rezultate din aprecierile Google și Bing.

Cele mai bune motoare de căutare private

Iată lista noastră cu cele mai bune motoare de căutare private pe care le puteți utiliza în loc de Google în 2023:

1. DuckDuckGo

Cel mai bun motor de căutare privat DuckDuckGo.

DuckDuckGo este foarte popular în rândul pasionaților de confidențialitate și este motorul de căutare implicit din browserul Tor. Serviciul din SUA are propriul crawler (numit DuckDuckBot), dar extrage informații din peste 400 de alte surse. Acestea includ Bing, Oath (anterior Yahoo) și Wikipedia.

Acest motor de căutare nu salvează căutările, dar nu sunt legate de un utilizator individual:

De asemenea, salvăm căutările, dar din nou, nu într-un mod identificabil personal, întrucât nu stocăm adrese IP sau șiruri unice de agent utilizator. Folosim date de căutare agregate, care nu sunt personale, pentru a îmbunătăți lucrurile precum scrisorile greșite.

DuckDuckGo afișează anunțuri pentru site-uri afiliate în bara laterală dreaptă, care este puțin mai puțin agresivă decât Google, care prezintă anunțuri în partea de sus a rezultatelor căutării. Obține profituri suplimentare din comisioane de pe site-uri cum ar fi Amazon și eBay, așa că este posibil să doriți să aveți grijă dacă cei care apar mult în rezultatele căutării:

În mod similar, putem adăuga un cod de afiliere pe unele site-uri de comerț electronic (de exemplu, Amazon & eBay) care are ca rezultat comisioanele mici să fie rambursate către DuckDuckGo atunci când efectuați cumpărături pe acele site-uri.

Serviciul a obținut rezultate așteptate pentru termenii noștri de căutare a testelor, inclusiv o căutare pentru servicii locale. Acest lucru ridică întrebarea despre cum DuckDuckGo cunoaște locația utilizatorului. După cum explică CEO-ul DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, într-un răspuns Quora, motorul de căutare folosește adresa dvs. IP pentru a servi rezultatele locale. Chiar dacă nu vă stochează adresa IP, este vizibil atunci când trimiteți solicitarea dvs. de căutare. Practic, este folosit pentru a identifica locația dvs. aproximativă și apoi a fost șters imediat.

În general, acesta este cel mai bun motor de căutare privat în ceea ce privește experiența utilizatorului, mai ales dacă sunteți interesat de rezultatele căutării locale. Pe de altă parte, dacă nu preferați să folosiți adresa dvs. IP deloc, atunci puteți fi mai bine cu unul dintre celelalte motoare de căutare din această listă.

Interfața lui DuckDuckGo este foarte similară cu cea a Google și a altor motoare de căutare populare. Puteți căuta pe întregul web sau vă puteți perfecționa căutarea la imagini, videoclipuri, știri, hărți, semnificații sau cumpărături. Filtrele includ conținutul adulților și intervalul de timp al rezultatelor.

O serie de setări sunt disponibile pentru a vă personaliza experiența de căutare. De exemplu, puteți activa funcții precum derulare infinită și sugestie automată și puteți seta legături pentru a deschide într-o nouă filă.

Cele mai bune setări ale motoarelor de căutare private DuckDuckGo.

S-au ridicat unele suspiciuni cu privire la legitimitatea afirmațiilor privind confidențialitatea DuckDuckGo. Acestea se întorc în jurul faptului că directorul general al companiei obișnuia să ruleze un site de rețea socială acum defunct, numit Baza de date de nume (legal Opobox).

Ulterior, compania a fost vândută către Classmates.com împreună cu toate datele rămase ale utilizatorilor, pentru o sumă de mai multe milioane de dolari. Se pare că implicarea lui Weinberg în baza de date de nume reprezintă valori contradictorii pentru cele pe care se bazează DuckDuckGo, de unde și suspiciunile.

Gabriel a abordat aceste îngrijorări într-un thread reddit din 2023 în care a apărat practicile de confidențialitate ale fostei sale companii și a explicat că administrarea companiei anterioare l-a ajutat să dezvolte politici de confidențialitate pentru DuckDuckGo.

Am dus aceste idei de confidențialitate la DuckDuckGo și totuși am realizat că, în cazul căutării pe Web, cantitatea minimă de informații necesare este de fapt zero..

DuckDuckGo reddit fir.

DuckDuckGo este accesibil prin browserul dvs., dar oferă și aplicații pentru iOS și Android și o extensie de browser Edge.

2. MetaGer

Cel mai bun motor de căutare privat MetaGer.

MetaGer are sediul în Germania și este operat de organizația non-profit, SuMa-eV. Oferă rezultate în câteva limbi diferite: engleză, germană și spaniolă. MetaGer are propriile crawlere și indexatoare web, dar este în primul rând un motor de metasearch, care solicită până la 50 de motoare de căutare, inclusiv Yahoo și Bing. Majoritatea rezultatelor de top din timpul testării noastre au provenit de la Bing.

Software-ul din spatele acestui motor de căutare este open source, ceea ce înseamnă că oricine își poate vizualiza și verifica codul. MetaGer are un site .onion care poate fi accesat prin rețeaua Tor.

  Cum să găsiți și să eliminați dispozitivul din motorul de căutare Shodan IoT

În afară de MetaGer, SuMa-eV are o aplicație într-o altă zonă dominată de Google. Serviciul său de hartă și planificatorul de rute (Maps.MetaGer.de) nu înregistrează și nu monitorizează locațiile utilizatorilor.

Când decideți ce rezultate trebuie afișate, MetaGer își propune să servească varietatea utilizatorilor. Ca atare, nu utilizează numărul de clicuri pe care o pagină web o primește ca factor de clasare. Modelul de afaceri implică donații, taxe de membru și publicitate care nu vizează paginile de rezultate.

Adresa dvs. IP este stocată împreună cu o oră de timp pentru până la 96 de ore (patru zile). Acest lucru se datorează faptului că MetaGer limitează numărul de căutări pe adresă IP într-un anumit interval de timp și are nevoie de o modalitate de a urmări acest lucru.

Pentru componenta de publicitate care nu vizează modelul său, MetaGer colectează unele date. Oferă agenților de publicitate adrese IP trunchiate (care pot furniza date de locație aproximative) și detalii despre agentul utilizator, inclusiv din browserul și sistemul de operare de la care vine interogarea de căutare. Niciuna dintre aceste informații nu poate identifica un utilizator.

Am testat motoarele de căutare cu mai mulți termeni, iar rezultatele au fost relevante, cu excepția unui termen de căutare local care a dat rezultate împrăștiate.

MetaGer adaugă un strat suplimentar de confidențialitate, oferindu-ți opțiunea de a deschide o pagină web în mod anonim. Astfel, motorul de căutare acționează ca un proxy și îți ascunde adresa IP de site-ul web de destinație.

Navigare anonimă MetaGer.

Interfața MetaGer nu este la fel de rafinată ca alții din această listă, dar este ușor de utilizat, cu toate acestea. Nu aveți la fel de multe opțiuni de căutare ca în cazul altor platforme, dar puteți căuta pe întregul web sau numai imagini sau cumpărături. Alte opțiuni includ filtrarea după data sau limba sau folosirea unei căutări sigure (pentru a filtra conținutul adulților).

Pagina cu setări nu vă oferă multe opțiuni suplimentare. Vă arată doar filtrul și vă permite să decideți ce motoare de căutare, de exemplu, Bing, sunt utilizate pentru a oferi rezultate.

Cele mai bune setări ale motoarelor de căutare private MetaGer.

Există un supliment MetaGer Firefox și puteți seta MetaGer ca motor de căutare implicit pentru Chrome și Edge. Utilizatorii Android pot descărca o aplicație nativă.

3. Qwant

Qwant cel mai bun motor de căutare privat.

Qwant are sediul în Franța și oferă rezultate în mai multe zeci de limbi, inclusiv engleza, franceza și italiana. Acest motor de căutare nu vă urmărește pe dvs. sau pe dispozitiv și promite să nu vă conectați istoricul căutării.

Nu folosim niciun dispozitiv de urmărire (pixeli, amprente digitale …). Nu colectăm și nu stocăm niciun istoric sau căutări.

Acesta este un motor cu metasearch care preia în primul rând rezultatele căutării Bing și le livrează utilizatorului. Are și propriile sale capacități de indexare.

Modelul de profit pentru această companie include oferte de afiliere cu site-uri precum eBay și Trip Advisor, astfel încât, pentru unele căutări, puteți ajunge cu aceste site-uri care au un avantaj nedrept în ceea ce privește poziția în partea de sus a paginilor de rezultate..

Majoritatea căutărilor de test au dat rezultatele scontate, dar rezultatele căutărilor locale au fost, în general, inadecvate. Qwant are un interfață unică și plăcută din punct de vedere estetic și vă permite să căutați pe web sau să vă restrângeți rezultatele la știri, imagini, social sau videoclipuri. În plus, puteți filtra rezultatele în funcție de vârstă („prospețime”).

Setările vă permit să vă personalizați pagina de pornire, inclusiv opțiunile pentru a afișa subiecte în trend, știri și postări sociale și deschide linkuri și videoclipuri în filele noi.

Qwant se stabilește.

Qwant are alte produse în concurență cu produsele Google și cele ale altor companii, inclusiv Qwant Maps, Qwant Music, Qwant Boards (similar cu Pinterest) și Qwant Junior (pentru copiii cu vârste cuprinse între 6-13 ani).

Există extensii Qwant pentru Chrome și Firefox, iar aplicațiile sunt disponibile pentru iOS și Android. Dacă aveți nevoie de un motor de căutare mai rapid și mai ușor, de exemplu, dacă utilizați un browser web mai vechi, Qwant Lite este proiectat special în acest scop.

4. Searx

Cel mai bun motor de căutare privat Searx.

Searx este un motor cu metasearch care este open source și disponibil pe GitHub. Aceasta este o inițiativă non-profit, astfel încât nu veți vedea anunțuri în partea de sus a paginii cu rezultatele căutării. Deși există un site principal al Searx (searchx.me), veți găsi acest motor de căutare pe multe alte site-uri, deoarece este posibil să îl rulați singur.

Acestea fiind spuse, dacă intenționați să rulați propria instanță pentru uz personal, rețineți că întrebările dvs. de căutare nu vor fi agregate cu cele ale altor utilizatori. Asta înseamnă mai puțin anonimat. Rețineți, de asemenea, că dacă utilizați o altă instanță de căutare, alta decât cea oficială, sunteți având încredere în administratorul acelei instanțe cu datele tale.

Searx oferă o opțiune proxy care vă permite să continuați să vă mascați identitatea atunci când faceți clic pe un site web. Interfața este de bază și relativ simplă. Rezultatele căutării au fost adecvate, dar motorul de căutare are probleme cu Google și alte surse, astfel încât erorile sunt livrate pentru unii termeni.

Eroare Searx

Pentru a ajusta preferințele de căutare de bază, puteți face clic pe Setari avansate chiar sub bara de căutare. De exemplu, puteți alege să căutați pe web sau în fișiere, imagini sau știri, printre alte opțiuni.

Există mai multe funcții personalizabile atunci când faceți clic Preferințe în colțul din dreapta sus. De exemplu, în General tab, puteți personaliza comportamentul motorului de căutare și aspectul paginilor cu rezultatele motorului dvs. de căutare. Și în Plugin-uri fila, veți vedea opțiuni pentru a activa sau dezactiva anumite suplimente, cum ar fi Rescriere HTTPS și Derulare infinită.

Preferințe Searx.

Searx are o aplicație pentru Android și un complement Firefox.

5. Pagina de pornire

Cel mai bun motor de căutare privat.

Startpage (numită anterior IXquick) este un motor cu metasearch cu sediul în Olanda. Își ia rezultatele de la Google și le livrează utilizatorului. Ca atare, acționează în mod esențial ca un proxy pentru utilizatori să vadă rezultatele căutării Google fără a fi urmărit de companie. Pagina de pornire a fost recent încununată cel mai bun motor de căutare disponibil, chiar învingând Google.

Serviciul nu urmărește nicio informație, inclusiv întrebările dvs. de căutare. Versiunea scurtă a politicii sale de confidențialitate prevede:

Startpage.com nu se loghează și nu distribuie informațiile personale. Nu vă urmărim. Nu vă prezentăm un profil. Perioadă.

Politica de confidențialitate pentru pagina de pornire.

Dacă doriți să utilizați motorul de căutare ca proxy pentru a vizita site-urile în mod anonim, pur și simplu faceți clic Vizualizare anonimă alături de rezultat.

Experiența Startpage este foarte similară cu cea a Google. Interfața este practic aceeași, mai puțin cu mai puține opțiuni. Puteți căuta pe web sau căuta imagini sau videoclipuri și selecta vârsta rezultatelor. De asemenea, puteți efectua o căutare avansată, cu setări similare cu opțiunea de căutare avansată Google.

Așa cum era de așteptat, rezultatele căutării sunt mai potrivite cu cele ale Google decât ale celor din această listă, așa că, dacă căutați o versiune privată a Google, aceasta este probabil o alegere solidă. Excepția a fost însă rezultatele căutării locale. O căutare locală de test a dat rezultate care au fost în apropierea locației noastre actuale, dar nu la fel de aproape de rezultatele oferite de DuckDuckGo.

Acest lucru indică faptul că pagina de pornire poate utiliza o versiune trunchiată a adresei dvs. IP pentru a obține o locație foarte aproximativă și pentru a oferi rezultate locale decente. Totuși, aceasta este speculația și nu a fost confirmată de companie.

Setările pentru pagina de pornire includ opțiuni de limbă și aspect și comutări pentru funcțiile de căutare, cum ar fi sugestii, hărți și răspunsuri instantanee Wikipedia. Există, de asemenea, câteva setări de confidențialitate și siguranță, care includ filtre de familie, verificarea paginilor pentru malware și conectarea numai la anumite servere.

  Ce este un firewall NAT și cum funcționează?

Setări pentru pagina de pornire.

Startpage are aplicații pentru iOS și Android, precum și extensii de browser pentru Chrome și Firefox.

6. Elvețiene

Swisscows cel mai bun motor de căutare privat.

Swisscows are sediul în Elveția și este disponibil în opt limbi, inclusiv engleză, italiană și spaniolă. Este partener cu Bing, astfel încât majoritatea rezultatelor căutării provin din acel motor de căutare. Cu toate acestea, Swisscows diferă de alte motoare de căutare în modul în care oferă rezultate. Folosește tehnologia semantică pentru a determina cele mai utile rezultate pentru utilizator.

Aceasta nu stochează și nu urmărește informații personale despre utilizator cum ar fi adresa IP sau interogările de căutare. Compania se mândrește cu faptul că toate serverele sunt situate în Elveția, țară cunoscută pentru legile sale puternice de confidențialitate.

Dacă sunteți în căutarea unui motor de căutare privat pentru familia dvs. pe care să-l folosească, Swisscows ar putea fi o formă potrivită. Acesta își propune să fie un motor de căutare pentru copii, prin filtrarea conținutului adulților, cum ar fi pornografia și violența.

Biserica elvețiană pentru familii.

Această companie se bazează pe donații de la utilizatori și companii, astfel încât nu veți vedea anunțuri care apar în rezultatele căutării dvs..

Interfața este modernă și ușor de utilizat. În afară de căutarea pe web, puteți căuta în mod special imagini, videoclipuri sau muzică. Puteți filtra căutarea după țară sau puteți sorta rezultatele în funcție de popularitate până în prezent.

Swisscows oferă câteva instrumente suplimentare, inclusiv un traducător care funcționează la fel ca Google Translate. Apoi există „Digest”, un instrument care vă invită să renunțați la un fișier sau la un link pentru a afla informațiile despre conținut. Acesta este de fapt un software plătit, dar îl puteți încerca în interfața de căutare Swisscows.

Interogările de căutare au furnizat în general rezultatele așteptate. Listările pentru termeni locali nu erau relevante, dar folosind selectorul de regiune, acestea erau cel puțin din țara potrivită.

Spre deosebire de alte motoare de căutare din această listă, nu există un ecran de setări separat care să vă ajute să vă personalizați experiența.

Ce informații urmărește Google și de ce?

Google, Bing și alte motoare de căutare populare înregistrează întrebările de căutare pe care le introduceți împreună cu alte informații. Iată ce se poate înregistra:

 • Adresa dvs. IP
 • Locația ta
 • Identificatori unici de browser, aplicație și dispozitiv
 • Termeni de căutare

Când vă gândiți de câte ori pe zi introduceți un termen de căutare pe Google, este ușor să vedeți cât de ușor ar fi pentru companie să-ți creezi un profil care să reflecte puternic ceea ce faci zilnic. De exemplu, avem tendința de a căuta o mulțime de subiecte legate de viața noastră personală, de exemplu:

 • Produse sau magazine individuale
 • Servicii la domiciliu, cum ar fi instalații sanitare sau curățarea geamurilor
 • Bănci și investiții
 • Locuri unde se mananca
 • Activități de week-end
 • Destinatii de vacanta
 • Indicații către casa sau locul evenimentului unui prieten
 • Lucruri legate de copiii noștri (cum ar fi școli și activități)
 • Probleme medicale pe care le-am putea confrunta

… plus orice număr de lucruri legate de munca noastră sau de afaceri.

Toate aceste informații reprezintă un ghiveci de aur pentru agenții de publicitate. Reclamele sunt foarte direcționate către noi, pe baza activității noastre online, deoarece deseori reflectă foarte mult activitatea noastră offline. Agenții de publicitate Google și afiliați pot crea un profil foarte precis al modului în care fiecare dintre noi trăiește și ne comercializează în consecință.

De ce Google urmărește o problemă?

Unii oameni ar putea fi util să fie difuzați anunțuri pe site-uri web, pe social media și în e-mailuri adaptate în funcție de gusturile personale. Într-adevăr, aceasta este premisa de bază pe care Google și companii similare își justifică urmărirea intensă online. În mod obișnuit, aceștia vor spune ceva conform „pentru a ne servi clienții mai bine” sau „pentru a oferi o experiență îmbunătățită utilizatorilor noștri”.

Ceea ce se întâmplă cu adevărat este că dvs., sau cel puțin datele dvs., sunteți un produs care poate fi vândut agenților de publicitate sau altor terți, oricine este cel mai mare ofertant. Mulți utilizatori consideră acest înfiorător și chiar înfiorător. Pe lângă faptul că știu că cineva întocmește o mulțime de detalii despre tine, astfel încât să își dea seama cum este cel mai bine să-ți vândă produse și servicii, există alte implicații ale publicității vizate. Iată doar câteva scenarii incomode:

 • Încercați să îi arătați unui coleg un site web de muncă, dar este acoperit în anunțuri pentru site-uri de întâlnire.
 • Căutați inelele de logodnă și anunțurile aferente apar pe toate dispozitivele de acasă, stricând surpriza pentru celălalt.
 • Anunțurile jignitoare legate de medicamente încep să apară pe site-uri web în timp ce lucrați de la o cafenea ocupată.

Există, de asemenea, implicații mai grave ale expunerii istoricului căutării prin publicitate direcționată sau prin alte mijloace. De exemplu, anumite persoane, precum cele în relații abuzive sau care trăiesc în comunități oprimate, ar putea fi expuse riscului de vătămare gravă,.

Faptul că toate aceste date sunt stocate undeva îl face și el să devină o țintă pentru hackeri. Și să nu uităm potențialul de eroare umană care ar putea face ca datele să fie expuse în mod inadvertent. De exemplu, într-un caz din 2006, AOL a lansat publicul istoricul căutării a peste 650.000 de utilizatori. Cazul a fost în cele din urmă soluționat în 2013, iar AOL a fost de acord să plătească 5 milioane de dolari, dar asta nu înseamnă că nu s-ar mai putea întâmpla.

Cum puteți schimba motorul de căutare implicit din browserul dvs.

Dacă ați decis să comutați la unul dintre motoarele de căutare de mai sus, atunci fără îndoială, veți dori să faceți lucrurile cât mai convenabile. Dacă în prezent aveți motorul de căutare implicit setat pe Google sau Bing, este de obicei simplu să îl schimbați, deși procesul nu este întotdeauna complet evident.

Urmați pașii de mai jos pentru browserul dvs.:

Google Chrome

Iată cum puteți schimba motorul dvs. de căutare implicit în Chrome:

 1. Faceți clic pe pictograma meniului de trei puncte din colțul din dreapta sus al ecranului și selectați Setări din picătură.
 2. În Setări ecran, derulați în jos Motor de căutare.
 3. În derularea de lângă Motor de căutare folosit în bara de adrese, ar trebui să vedeți mai multe opțiuni, inclusiv Google, Bing și Yahoo! Singurul motor de căutare privat din listă este implicit DuckDuckGo. Dacă acesta este cel pe care doriți să îl utilizați, mergeți mai departe și selectați-l din meniul vertical. Acesta va fi noul dvs. motor de căutare implicit. Dacă doriți să adăugați un motor de căutare privat diferit ca implicit, treceți la pasul următor.

Ecran de setări Chrome

 1. Faceți clic pe săgeata din dreapta Gestionați motoarele de căutare.
 2. În Gestionați motoarele de căutare pagina, selectați Adăuga.

Chrome Gestionați pagina motoarelor de căutare.

 1. Completați câmpurile din Editează motorul de căutare pagină. În exemplul de mai jos, adăugăm pagina de pornire. Pentru Motor de căutare câmp, introduceți numele motorului de căutare. În cuvinte cheie câmp, introduceți comanda rapidă pe care o veți folosi în bara de adrese. Pentru câmpul final, introduceți adresa URL a motorului de căutare cu „% s” în locul interogării. Pentru a obține această adresă URL, introduceți pur și simplu un termen de căutare în motorul de căutare, apoi înlocuiți termenul de căutare cu „% s” (fără ghilimele).

Pagina pentru motorul de căutare Chrome Edit.

 1. După ce câmpurile sunt completate, apăsați salva.
 2. Noul motor de căutare ar trebui să fie acum o opțiune în sec Gestionați motoarele de căutare. Faceți clic pe pictograma celor trei puncte din dreapta motorului de căutare și selectați Face implicit.
  Cele mai bune VPN-uri pentru a urmări Stan în străinătate (în afara Australiei)

Mozilla Firefox

Iată cum puteți schimba motorul dvs. de căutare implicit în Firefox:

 1. Faceți clic pe pictograma hamburger din colțul din dreapta sus.
 2. Selectați Opțiuni > Căutare.
 3. În derularea de dedesubt Motor de căutare implicit, ar trebui să vedeți mai multe opțiuni, inclusiv Google, Bing, eBay, Twitter și Wikipedia. Ca și în cazul Chrome, singurul motor de căutare privat din listă este implicit DuckDuckGo. Dacă doriți să îl utilizați pe acesta, îl puteți selecta și ați terminat. Dacă preferați să utilizați un alt motor de căutare privat, treceți la pasul următor.
 4. Inca inauntru Căutare, derulați în jos spre Motoare de căutare cu un singur clic și selectați Găsiți mai multe motoare de căutare.

Pagina cu setări de căutare Firefox.

 1. Veți fi direcționat către pagina suplimentelor Firefox. În câmpul de căutare, introduceți motorul de căutare pe care doriți să-l utilizați, de exemplu, Qwant.
 2. Faceți clic pe motorul de căutare din lista de rezultate, iar în pagina rezultată, selectați + Adăugați la Firefox.

Pagina de suplimente Firefox.

 1. Veți vedea un pop-up care confirmă adăugarea. Selectați Adăuga.
 2. Ar trebui să apară o altă fereastră care vă întreabă dacă doriți să setați motorul de căutare ca implicit. Clic da.

Popup de confirmare a suplimentului Firefox.

 1. În cazul în care ratați această confirmare, puteți oricând să vă întoarceți la Opțiuni > Căutare. Acum, sub Motor de căutare implicit, ar trebui să vedeți motorul de căutare nou adăugat ca o opțiune în meniul derulant.

Meniu derulant motor de căutare Firefox.

Microsoft Edge

Iată cum puteți schimba motorul dvs. de căutare implicit în Microsoft Edge:

 1. Accesați pagina principală a motorului de căutare, de exemplu, www.swisscows.com.
 2. Faceți clic pe pictograma celor trei puncte (mai multe acțiuni) din colțul din dreapta sus și selectați Setări > Avansat.
 3. Sub Căutare în bara de adrese, Selectați Schimbați furnizorul de căutare.
 4. Motorul de căutare la care ați navigat în primul pas trebuie să apară în listă cu cuvântul „descoperit” între paranteze după nume. Selectați-l și apăsați Setat ca implicit.

Setări muchie.

iOS (Safari)

Iată cum puteți schimba motorul dvs. de căutare implicit în Safari:

 1. În Safari, nu este posibil să adăugați motoare de căutare suplimentare la opțiunile implicite. DuckDuckGo este o opțiune încorporată, așa că dacă aceasta este cea pe care o dorești, atunci ai noroc. Mergi la Setări > Safari > Motor de căutare, și selectați DuckDuckGo.

Setări pentru motorul de căutare iOS.

 1. Dacă nu, există opțiunea de a adăuga motorul dvs. de căutare preferat la ecranul de domiciliu pentru un acces rapid și ușor. Navigați la pagina principală a motorului de căutare pe care doriți să îl adăugați, de exemplu, www.searx.me.
 2. Selectați butonul de partajare, derulați în jos și selectați Adăugați pe ecranul principal. Motorul de căutare va fi acum disponibil pe ecranul de domiciliu, așa că data viitoare când doriți să căutați, atingeți-l în loc să intrați în Safari.

iOS adăugând un nou motor de căutare.

Android (Chrome)

Iată cum puteți schimba motorul dvs. de căutare implicit în Android:

 1. În Chrome, accesați pagina motorului de căutare pe care doriți să îl utilizați, de exemplu, MetaGer și efectuați o căutare. Rețineți că, dacă nu efectuați o căutare, motorul de căutare nu va apărea în lista de la pasul 4 de mai jos.
 2. Selectați pictograma meniului cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați Setări.
 3. Sub Elementele de bază, clic Motor de căutare.
 4. Motorul de căutare în care ați navigat ar trebui să fie o opțiune aici. Selectați-o din listă și aceasta va fi acum implicită.

Android adăugând motorul de căutare.

Vrei să folosești Google? Utilizați un VPN

Dacă într-adevăr nu doriți să renunțați la utilizarea motorului de căutare Google, ar trebui să luați în considerare cel puțin să vă protejați cu un VPN de renume. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează tot traficul dvs. web, astfel încât acesta nu poate fi citit terților, cum ar fi furnizorul de servicii de internet și ar fi hackeri. De asemenea, vă tunelizează traficul printr-un server VPN secundar și înlocuiește adresa IP reală cu una care corespunde serverului VPN.

Serverul respectiv poate fi într-o locație la alegere, iar adresa IP va fi asociată cu acea locație. Google și orice alte site-uri de destinație nu vor mai vedea adresa IP reală și locația dvs., ci vor vedea în schimb cea a VPN. Combinarea unui VPN cu modul de navigare incognito sau privat este un pariu destul de sigur pentru a împiedica urmărirea Google.

Acestea fiind spuse, există mici șanse ca Google să poată încă să compileze un profil de utilizator pe baza altor identificatori, cum ar fi identificatorii unici de browser sau de dispozitiv. Unele dintre acestea pot fi gestionate în cadrul setărilor browserului sau dispozitivului dvs., dar altele, cum ar fi numărul IMEI al unui telefon mobil, nu pot. Deși Google informează utilizatorii că acești identificatori sunt folosiți, este destul de vag în ceea ce privește modul în care și când sunt utilizate fiecare. Ca atare, cea mai bună formă de protecție ar fi să evitați cu totul Google, chiar dacă aveți un VPN.

Nu este o idee rea să folosești și un VPN alături de un motor de căutare privat. Am întâlnit câteva motoare de căutare care se presupune că sunt private cu câteva politici de confidențialitate discutabile care sugerează că adresele IP pot fi utilizate într-un fel. Cu un VPN, motorul de căutare privat va vedea adresa dvs. IP VPN, deci nu este nimic de care să vă faceți griji.

Când selectați un VPN, asigurați-vă că alegeți unul cu o evidență a protejării confidențialității utilizatorului, cum ar fi ExpressVPN. Principalele caracteristici de care trebuie să vă prezentați sunt o adevărată politică fără logging și protecția împotriva scurgerilor de informații.

Vezi si:

 • Cele mai rapide VPN-uri
 • Cele mai bune VPN-uri pentru Tor
 • Cele mai bune VPN-uri pentru Windows 10
 • Cele mai bune VPN-uri pentru Mac

Cum să ștergeți istoricul căutării Google

Dacă ați decis să treceți la un motor de căutare mai privat sau să continuați să utilizați Google cu un VPN, există o problemă. Google și alte motoare de căutare vor avea în continuare o înregistrare a tuturor datelor colectate despre dvs. până în prezent.

Puteți elimina aceste date (în mare parte) ștergând activitatea. Chiar și atunci când Google a șters datele dvs., acesta păstrează în continuare unele informații. De exemplu, dacă ștergeți istoricul căutării, termenul de căutare nu va mai fi memorat, dar faptul că ați căutat ceva la acel moment va rămâne înregistrat. Cu toate acestea, Google este vag despre cât de multe informații sunt păstrate. Această linie este deosebit de ambiguă:

Uneori, reținem anumite informații pentru o perioadă prelungită de timp pentru a răspunde nevoilor specifice de afaceri sau cerințelor legale.

Politica de ștergere a Google.

Cu toate acestea, ar trebui să puteți șterge cea mai mare parte din istoricul căutării.

Iată cum să ștergeți istoricul Google:

 1. Accesați Google Activitatea mea pagina și în meniul bara laterală din stânga, selectați Ștergeți activitatea prin.

Pagina Google Activitate de căutare.

 1. În fereastra pop-resultă, puteți alege perioada de timp pentru care doriți să ștergeți activitatea.

Ștergeți fereastra pop-up Activitate web și aplicație.

 1. Apoi, trebuie să confirmați ștergerea. Selectați Șterge.

Ștergeți confirmare pop-up.

 1. Si asta e. Acum ar trebui să vedeți un ecran de confirmare.

Ștergerea ecranului de confirmare complet.

Rețineți că puteți, de asemenea, să vă ștergeți activitatea de pe pagina de pornire Google accesând Setări > Datele dvs. din Căutare, și derulând în jos spre Ștergeți activitatea dvs. de căutare secțiune.

Problema este că, dacă continui să folosești Google, va continua să stocheze informații despre tine. Așadar, veți dori să dezactivați activitatea pentru viitor. Pe Activitatea mea pagină, veți vedea câteva casete, din stânga lor, se referă la urmărirea activității. Selectați Modificare setare.

Cutiile de activitate.

În ecranul rezultat, asigurați-vă că debifați ambele casete. Primul, dacă este bifat, permite Google să vă urmărească prin Chrome și site-uri care utilizează servicii Google. A doua permite companiei să salveze înregistrări ale intrărilor voci și audio pentru serviciile de vorbire Google. Cel mai important, rotiți comutatorul lângă Web & Activitatea aplicației în poziția off (gri).

Ecran de activitate Web și aplicație.

Revenind la cele două căsuțe din Activitatea mea pagina, dacă decideți să lăsați Google să continue înregistrarea activității dvs., indiferent de motiv, puteți utiliza caseta din dreapta pentru a decide cât timp o păstrează compania timp de: 18 luni, trei luni sau până când o ștergeți manual.

Ecranul perioadei de ștergere.

About the author

Comments

 1. .

  În plus, DuckDuckGo oferă o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a dezactiva reclamele și de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP. Interfața sa simplă și ușor de utilizat face ca acest motor de căutare să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc să își protejeze confidențialitatea online.

  2. MetaGer

  MetaGer este un motor de căutare german care se concentrează pe confidențialitate și securitate. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, MetaGer oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  Interfața sa poate fi puțin mai complicată decât a altor motoare de căutare, dar acesta este un compromis mic pentru a obține o experiență de căutare mai sigură și mai privată.

  3. Qwant

  Qwant este un motor de căutare francez care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor utilizatorilor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Qwant oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  Interfața sa este simplă și ușor de utilizat, iar Qwant oferă și o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a căuta pe site-uri specifice sau de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP.

  4. Searx

  Searx este un motor de căutare open-source care poate fi auto-găzduit sau utilizat prin intermediul unui furnizor de servicii. Acesta utilizează mai multe surse de informații, inclusiv Google, Bing și Wikipedia, dar nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor.

  Interfața sa poate fi puțin mai complicată decât a altor motoare de căutare, dar acesta oferă o serie de opțiuni de filtrare și personalizare pentru a vă ajuta să găsiți exact ceea ce căutați.

  5. Pagina de pornire

  Pagina de pornire este un motor de căutare olandez care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor utilizatorilor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Pagina de pornire oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  Interfața sa este simplă și ușor de utilizat, iar Pagina de pornire oferă și o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a căuta pe site-uri specifice sau de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP.

  6. Elvețiene

  Elvețiene este un motor de căutare elvețian care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor utilizatorilor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Elvețiene oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  Interfața sa este simplă și ușor de utilizat, iar Elvețiene oferă și o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a căuta pe site-uri specifice sau de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP.

  În concluzie, există o serie de alternative private la motorul de căutare Google, iar acestea pot fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să își protejeze confidențialitatea online. Cu toate acestea, este important să verifica

 2. .

  În plus, DuckDuckGo oferă o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a dezactiva reclamele și de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP. Interfața sa simplă și ușor de utilizat face ca acest motor de căutare să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc să își protejeze confidențialitatea online.

  2. MetaGer

  MetaGer este un motor de căutare german care se concentrează pe confidențialitate și securitate. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, MetaGer oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  3. Qwant

  Qwant este un motor de căutare francez care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Qwant oferă o interfață modernă și ușor de utilizat, precum și opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare.

  4. Searx

  Searx este un motor de căutare open-source care permite utilizatorilor să își configureze propriul server pentru a-și proteja confidențialitatea. Acesta utilizează mai multe surse de informații, inclusiv Google, Bing și Wikipedia, dar nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. Interfața sa poate fi personalizată pentru a se potrivi preferințelor utilizatorilor.

  5. Pagina de pornire

  Pagina de pornire este un motor de căutare românesc care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Pagina de pornire oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare și o interfață simplă și ușor de utilizat.

  6. Elvețiene

  Elvețiene este un motor de căutare elvețian care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Elvețiene oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare și o interfață modernă și ușor de utilizat.

  În concluzie, există o serie de alternative private la motorul de căutare Google care vă pot proteja confidențialitatea și vă pot oferi rezultate de căutare adecvate. În funcție de preferințele dvs., puteți alege unul dintre cele mai bune motoare de căutare private prezentate mai sus și să vă bucurați de o experiență de căutare mai sigură și mai privată.

 3. .

  În plus, DuckDuckGo oferă o serie de caracteristici utile, cum ar fi opțiunea de a dezactiva reclamele și de a utiliza un proxy pentru a vă proteja adresa IP. Interfața sa simplă și ușor de utilizat face ca acest motor de căutare să fie o alegere excelentă pentru cei care doresc să își protejeze confidențialitatea online.

  2. MetaGer

  MetaGer este un motor de căutare german care se concentrează pe confidențialitate și securitate. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, MetaGer oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare pentru a elimina site-urile cu conținut inadecvat sau periculos.

  3. Qwant

  Qwant este un motor de căutare francez care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Qwant oferă o interfață modernă și ușor de utilizat, precum și opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare.

  4. Searx

  Searx este un motor de căutare open-source care permite utilizatorilor să își configureze propriul server pentru a-și proteja confidențialitatea. Acesta utilizează mai multe surse de informații, inclusiv Google, Bing și Wikipedia, dar nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. Interfața sa poate fi personalizată pentru a se potrivi preferințelor utilizatorilor.

  5. Pagina de pornire

  Pagina de pornire este un motor de căutare românesc care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Pagina de pornire oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare și o interfață simplă și ușor de utilizat.

  6. Elvețiene

  Elvețiene este un motor de căutare elvețian care se concentrează pe confidențialitate și protecția datelor. Acesta utilizează propriul crawler și nu urmărește sau stochează informațiile utilizatorilor. În plus, Elvețiene oferă opțiuni de filtrare a rezultatelor de căutare și o interfață modernă și ușor de utilizat.

  În concluzie, există o serie de alternative private la motorul de căutare Google care vă pot proteja confidențialitatea și vă pot oferi rezultate de căutare adecvate. În funcție de preferințele dvs., puteți alege unul dintre cele mai bune motoare de căutare private prezentate mai sus și să vă bucurați de o experiență de căutare mai sigură și mai privată.

Comments are closed.