Cele mai bune VPN-uri pentru Arabia Saudită în 2023

Cele mai bune VPN-uri pentru Arabia Saudită

Arabia Saudită se situează extrem de slab pe libertățile de internet cu o litanie de site-uri și aplicații de social media blocate pentru rezidenții din toată țara. Bloggerii au fost, de asemenea, arestați și încarcerați pentru că au luat cuvântul împotriva guvernului și a politicilor sale autoritare.

Organismul de avocatură Freedom House spune că peisajul internet din țară este „nu gratuit”, autoritățile încercând constant să înăbușească comentariile online, precum și accesul la conținut. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care mai mult de 30 la sută dintre internauții saudiți folosesc o rețea virtuală virtuală (VPN) pentru a accesa webul din țara Orientului Mijlociu.

Aplicații VoIP populare, inclusiv Apelurile Skype, WhatsApp și FaceTime sunt blocate.

Vă puteți proteja confidențialitatea și accesa conținutul și aplicațiile blocate cu un VPN adecvat (rețineți că nu toate VPN-urile funcționează în Arabia Saudită).

Dacă nu aveți timp să citiți întregul articol, iată lista noastră de VPN-uri recomandate.

Am considerat că acestea sunt cele mai bune VPN-uri pentru Arabia Saudită:

 1. ExpressVPN VPN-ul nostru preferat pentru Arabia Saudită. Politica fără jurnaluri dovedite și cea mai bună securitate în clasă. Viteze rapide pentru streaming Netflix și alt conținut geo-blocat din străinătate. Vine cu o garanție de returnare de 30 de zile
 2. NordVPN Cel mai bun VPN bugetar pentru Arabia Saudită. Politica zero-jurnalelor și securitatea puternică. Deblochează site-urile de streaming și are tone de servere.
 3. Surfshark Conexiuni nelimitate, viteze rapide și capacități impresionante de deblocare.
 4. PrivateVPN Rezolvați criptarea și capacitatea de vârf pentru a împiedica restricțiile geografice asupra site-urilor de conținut de streaming.
 5. VyprVPN Viteze bune și securitate solidă.

Utilizarea unui VPN vă păstrează în siguranță pe internet. Software-ul maschează adevărata dvs. locație prin criptarea întregului trafic către și de pe dispozitiv și dirijarea acestuia printr-un server intermediar în afara locației dvs. actuale. Acest lucru înseamnă că este foarte dificil pentru hackeri sau agenții de supraveghere să încerce.

Un VPN este, de asemenea, o alegere excelentă pentru expatriații străini care trăiesc în Regatul Arabiei Saudite care doresc să acceseze conținut local de acasă, cum ar fi BBC iPlayer, Netflix, Hulu, Sky Sports sau sporturile BeIN.

Cele mai bune VPN-uri pentru Arabia Saudită

Lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Arabia Saudită se bazează pe următorii factori:

 • Viteza și stabilitatea serviciului
 • Rețea mare de servere din întreaga lume pentru ca expatriații să deblocheze conținut
 • Parametri puternici de criptare pentru a menține confidențialitatea și anonimatul
 • Ușurință în utilizare
 • Aplicații pentru Android și iOS

Pe baza criteriilor de mai sus, recomandăm următoarele VPN-uri pentru Arabia Saudită.

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2023 Lucrări în Arabia Saudită Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Cel mai bun VPN pentru Arabia Saudită

ExpressVPN este un VPN rapid și ușor de utilizat, clasat constant ca unul dintre serviciile noastre de top din acest spațiu. Designul este îngrijit și intuitiv. Nu compromite nici protocoalele de criptare, care sunt printre cele mai dificile din industrie. Utilizatorii pot selecta serverele manual, dintr-o listă de cele recomandate în funcție de locația lor sau cu o opțiune „locație inteligentă” care vă spune ce server crede că vi se potrivește cel mai bine. Există tone de opțiuni fără senzația de a fi copleșit.

Rețeaua de servere în sine este robustă, cu peste 3.000 distribuite în 94 de țări, inclusiv locații din Orientul Mijlociu, Asia Pacific și Europa. Expatriații străini care locuiesc în Arabia Saudită vor observa că ExpressVPN le oferă multe opțiuni pentru a rămâne în legătură cu conținutul local de acasă.

Confidențialitatea și anonimatul sunt factori importanți în timp ce alegeți să utilizați un VPN în Arabia Saudită. Utilizatorii ar trebui să fie siguri că ExpressVPN are spatele, deoarece are o politică transparentă de a nu stoca date despre utilizatori. Există doar o listă de retenție de metadate care analizează timpul în care utilizatorii se conectează la serviciu, serverele pe care le preferă și lățimea totală de bandă utilizată. Adresa dvs. IP individuală nu va fi înregistrată. Compania spune că păstrează aceste date minime pentru a îmbunătăți nivelul serviciilor - și până acum nu am întâmpinat nicio reclamație cu privire la încălcări de confidențialitate.

Dacă vă simțiți încă încurcat, este posibil să vă înregistrați pentru acest serviciu prin intermediul unui cont de e-mail al arzătorului și să plătiți cu Bitcoin. Amenințarea deja scăzută a invaziei vieții private va fi redusă în continuare.

Așa cum am menționat anterior în acest articol, protocoalele de criptare ExpressVPN sunt dure. Utilizează AES-CBC de 256 biți, utilizând atât autentificarea HMAC cât și secretul perfect perfect. Un comutator de oprire a internetului oprește temporar tot traficul web dacă conexiunea scade pe neașteptate, păstrând conexiunea sigură.

Serviciul deblochează conținutul geore-restricționat de pe Netflix fără a sparge transpirația și este în mod similar compatibil atât cu Hulu, cât și cu BBC iPlayer. Suporta torrente.

Există aplicații pentru Android și iOS, precum și suport pentru desktop pentru Windows și MacOS.

Pro:

 • Funcțiile de securitate și confidențialitate lider în industrie fac din aceasta o alegere firească pentru Arabia Saudită
 • Accepta Bitcoin și înregistrare anonimă posibilă
 • Distrugerea locației avansate
 • Nu păstrează jurnalele de trafic ale datelor personale
 • Deblochează în mod fiabil conținutul geo-restricționat și site-urile restricționate
 • Viteze de descărcare / streaming extrem de rapide
  5 cele mai bune VPNS pentru suplimente Stremio și Stremio 2023

Contra:

 • Se pot conecta simultan doar 3 dispozitive

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU SAUDIA ARABIE: ExpressVPN este TopChoice. Deblochează în mod fiabil conținutul din Arabia Saudită și deblochează toate site-urile și aplicațiile majore. Excelentă securitate și confidențialitate, oferă conexiuni și servere extrem de rapide într-o gamă uriașă de țări. Încercați-l fără riscuri cu garanția de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Citiți recenzia noastră despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. NordVPN

NordVPNLucrează în Arabia Saudită Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Cel mai bun VPN bugetar pentru Arabia Saudită

NordVPN există de mai bine de un deceniu și și-a folosit experiența pentru a construi o legiune fidelă de fani pe tot globul. Aplicația poate părea dificilă și greoaie, dar asta nu se reflectă asupra produsului său principal - care oferă viteze impecabile și parametri de securitate. Utilizatorii pe termen lung ai NordVPN jură prin aceasta.

NordVPN continuă tendința de adoptare a unei politici zero-jurnal. Acest lucru înseamnă că pur și simplu nu deține informații despre sesiunile utilizatorului, trafic sau timestamps.

Compania a primit cereri oficiale de date ale utilizatorilor de către agențiile de supraveghere guvernamentale. Politica însemna că nu se putea respecta și informațiile despre utilizator rămâneau ascunse. Serverele au fost confiscate într-o singură instanță pentru ca agenții să le spele bine, dar nu au putut să adune informații. Avocații de confidențialitate vor fi mulțumiți. NordVPN este, de asemenea, încorporat în Panama, ceea ce înseamnă că nu este la îndemâna oricăror legi privind păstrarea datelor, deci politica este puțin probabil să se schimbe.

Compania operează 1081 de servere în 61 de țări, ceea ce o face o opțiune la îndemână pentru întreaga gamă de activități web. Este unul dintre puținii furnizori VPN care sortează servere pentru cerințe specifice, precum anti-DDoS, streaming video, VPN dublu, Tor peste VPN sau IP dedicat.

NordVPN funcționează majoritatea serviciilor de streaming online, inclusiv Netflix, Hulu și BBC iPlayer. Suporta torrenting.

Compania criptează traficul internet prin protocolul AES pe 256 biți și folosește cheile SSL de 2.048 biți. Protecția împotriva scurgerilor DNS este activată. Specificațiile o propulsează în topul serviciilor VPN, așa că ar trebui să vă odihniți ușor dacă sunteți îngrijorat de confidențialitate sau anonimat.

Aplicații pentru Windows, MacOS, iOS și Android sunt disponibile.

Pro:

 • Criptare de 256 biți de grad militar pentru confidențialitate excelentă
 • VPN cu buget redus pentru torrenting și streaming
 • Rețea inegalabilă - 5.000 de servere în 63 de țări
 • Politică strictă fără jurnaluri ideale pentru utilizatorii conștienți de confidențialitate
 • Accesați anonimatul complet cu plățile cu criptocurrency

Contra:

 • Unele servere durează mai mult pentru a se conecta la

Cel mai bun VPN bugetar: NordVPN este o alegere excelentă. O alegere excelentă pentru securitate și confidențialitate și funcționează în mod fiabil în Arabia Saudită și în tot Orientul Mijlociu. Utilizați până la 6 dispozitive simultan cu viteze mari de conectare. 30 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră despre NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

3. Surfshark

VPN SurfSharkLucrează în Arabia Saudită Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Surfshark.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Excelent pentru Netflix și alte servicii de streaming

Surfshark este relativ nou venit în scena VPN, dar a creat destul de tare. Are capacități de deblocare excelente, precum și servicii de top pentru clienți.

În momentul scrierii, acest furnizor are în jur de 500 de servere care acoperă 50 de țări. Unele locații din apropierea Arabiei Saudite sunt incluse, precum Turcia și Israel.

Surfshark este capabil să eludeze geo-restricțiile în jurul unei multitudini de site-uri de streaming, inclusiv Netflix.

Funcțiile de securitate pe care le oferă Surf Shark sunt de top. Criptarea de 256 biți este inclusă în mod implicit, precum și protecția DNS, WebRTC și IPv6. Este disponibil un comutator de ucid internet și puteți configura suplimentar VPN-uri duble împreună cu blocarea anunțurilor și a programelor malware. Ba mai mult, acest furnizor are o politică de a nu stoca informații de identificare personală.

Asistența clienților este disponibilă non-stop. Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android și Amazon Fire Stick. Clienții se vor bucura de faptul că puteți conecta un număr nelimitat de dispozitive cu un singur cont.

Pro:

 • Preia intimitatea și securitatea foarte în serios
 • Excelent la deblocarea site-urilor de streaming populare precum Netflix, Hulu și BBC iPlayer
 • Chat live 24/7
 • Viteze decente pentru descărcare și streaming

Contra:

 • Rețeaua de servere este mai mică decât majoritatea altor VPN-uri

SECURĂ ȘI PRIVATĂ: Surfshark are standarde de criptare de grad militar care vă vor păstra ascunse activitatea web. Este livrat cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră aprofundată despre Surfshark

Cupa Surfshark Ofertă specială - economisiți 83% + 3 luni OFERTA FREEGETDiscount aplicat automat

4. PrivateVPN

PrivateVPNLucrează în Arabia Saudită Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

VPN de valoare bună, cu viteze rapide, care funcționează bine în Arabia Saudită

PrivateVPN este binecunoscut pentru viteza aprinsă și capacitatea impresionantă de a debloca conținutul geore-restricționat. Deși are doar 88 de servere în 59 de țări, acest furnizor atinge peste greutatea sa atunci când vine vorba de a furniza un produs VPN solid care este sigur, sigur și rapid.

PrivateVPN poate debloca Netflix, BBC iPlayer, Hulu și multe altele. Utilizează criptare de 256 biți, un comutator de ucidere pe internet (pentru aplicația Windows), WebRTC, DNS și protecție împotriva scurgerilor IPv6.

  Cele mai bune VPN-uri Netflix Italia (Netflix Italia) pentru a putea urmări în străinătate

Nu stochează niciun jurnal de utilizator, inclusiv adrese IP. Utilizatorii conștienți de confidențialitate se pot înscrie și cu adrese de e-mail a arzătorului și pot plăti cu Bitcoin.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS și Android. Un singur cont permite conectarea simultană a 6 dispozitive.

Pro:

 • Nu există probleme pentru ca acesta să funcționeze în Arabia Saudită
 • Obținerea unei reputații solide pentru deblocarea conținutului geo-restricționat, inclusiv din Marea Britanie
 • Testele noastre au relevat viteze impresionante

Contra:

 • Nu are un chat live 24/7
 • Număr mic de servere

STREAMING VPN: PrivateVPN este incredibil de rapid și deblochează mai multe site-uri de streaming geo-restricționate. Toate planurile vin cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră despre PrivateVPN

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

5. VyprVPN

VyperVPNLucrează în Arabia Saudită Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Securitate la cel mai înalt nivel, nu păstrează jurnalele și funcționează bine în Arabia Saudită

VyprVPN este un favorit al persoanelor care apreciază confidențialitatea și securitatea, deoarece tehnologia sa proprie este de talie mondială. Compania în sine este în vigoare de mai bine de șapte ani, ceea ce o face un serviciu matur, care să împiedice blocajele guvernamentale în voie.

Cu toate acestea, are o politică de logare - în special „adresa IP sursă a utilizatorului, adresa IP VyprVPN folosită de utilizator, ora de pornire și oprire a conexiunii și numărul total de octeți folosiți.” Unii utilizatori ar putea fi preocupați de asta. Dar compania insistă că toate datele sunt păstrate pe servere pentru o perioadă de 30 de zile și sunt utilizate pentru depanare. Conținutul comunicațiilor nu este înregistrat.

Este puțin probabil ca datele dvs. private să fie vreodată expuse sau exploatate de hackeri. După cum am menționat anterior, standardele de criptare ale VyprVPN sunt incredibile - este popular în China, unde se deblochează cu ușurință Marele Firewall. Aceasta înseamnă că compania are capacitatea de a întrece mii de ingineri guvernamentali desemnați de stat care lucrează non-stop pentru ca site-urile să nu fie la îndemâna persoanelor care accesează web-ul din China. Este impresionant.

O versiune premium a pachetului va permite accesul la protocolul Chameleon ™. Această caracteristică scurge metadatele OpenVPN astfel încât inspecția profundă a pachetelor nu o poate recunoaște.

Își menține serverele cu un grad mare de prudență. VyprVPN este unul dintre puținele servicii care rulează centre de date întregi. Acest lucru este în contrast cu alte servicii care externalizează sau închiriază în principal. Acesta controlează tot traficul care circulă prin sistem, asigurând confidențialitate strictă, timp de oprire minim și viteze mari.

VyprVPN folosește protocolul OpenVPN, criptare AES de 256 biți, chei RSA de 2.048 biți fără secret secret perfect și autentificare SHA256. Este inclus un comutator pentru uciderea internetului. De asemenea, este capabil să deblocheze conținut pe Netflix, Hulu și BBC iPlayer.

Există peste 700 de servere VyprVPN răspândite în întreaga lume.

Aplicațiile sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, precum și suport pentru desktop pentru Windows și MacOS.

Pro:

 • Capabilități mari de deblocare, funcționează bine în Arabia Saudită
 • Conexiuni stabile și rapide cu aplicații sigure
 • Deține și administrează întreaga sa rețea de servere

Contra:

 • Puțin mai scump decât unele VPN-uri
 • Alte VPN-uri au mai multe opțiuni pentru configurare avansată
 • Nu acceptă Bitcoin

Aplicații prietenoase: VyprVPN atinge viteze bune. Uptime excelentă, deoarece toate serverele sunt deținute de VyprVPN. Mai ieftin decât alții de pe listă. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă despre VyprVPN.

Cupon VyprVPNSalvați 81% la planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

Ce zici de un VPN gratuit?

Este tentant să optezi pentru o VPN gratuită, deoarece nu trebuie să te înscrii cu un card de credit și de obicei nu există nicio tranzacție în numerar. Dar uitați să primiți aceleași viteze, standarde de criptare sau servicii pentru clienți.

VPN-urile gratuite se ocupă de a face bani. Sunt companii înregistrate care trebuie să plătească salariile personalului, spațiul de birou, întreținerea serverului și alte cheltuieli generale. Deci, atunci când produsul în sine este gratuit, sfârșești să devii produsul.

Au existat mai multe cazuri de VPN-uri gratuite care își transgresează puterea urmărind și fură-ți datele, vândându-le către agenții de publicitate terță parte și te bombardează cu reclame invazive. Deoarece sunteți conectat la o rețea slabă, există și amenințarea unei infecții cu malware. Dispozitivul dvs. poate fi de asemenea folosit în mod involuntar ca pion într-o armată de botnet masivă (mai multe despre acest lucru mai târziu).

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți nevoie de un VPN, consultați lista noastră cu cele mai bune VPN-uri cu un proces gratuit. Vă va ajuta să testați serviciul timp de câteva zile și să analizați dacă software-ul funcționează pentru dvs. sau nu. Vă recomandăm însă să le evitați pe cele aleatorii care există pe interwebs. Există mai mult decât ceea ce satisface ochiul.

Unele VPN-uri de evitat

Unul dintre motivele pentru care oamenii optează pentru un VPN este astfel încât confidențialitatea și anonimatul lor să fie garantate. Am discutat acest lucru pe tot parcursul articolului - furnizorii VPN au un angajament similar că respectă dorințele utilizatorilor lor și nu încearcă să tragă unul rapid. Din păcate, unele companii au istoric de a nu se îngriji deloc. În această secțiune, vă vom spune despre trei servicii VPN care au vândut sau predat de bună voie datele utilizatorului. Considerăm că aceasta este o încălcare etică majoră și un steag roșu pentru a le evita în viitor.

  Cele mai bune 6 VPN-uri pentru Screambox și cum să accesați Screambox în afara SUA

1. PureVPN

Există dovezi care sugerează că furnizorul VPN PureVPN a colaborat cu agențiile de aplicare a legii pentru a ajuta la identificarea unuia dintre utilizatorii săi.

PureVPN și FBI și-au unit forțele după ce o femeie fără nume, în vârstă de 24 de ani, a depus o plângere pentru căderea pradei unui complot online de șantaj. Ea bănuia că colega de cameră, Ryan Lin, ar fi vinovată.

FBI-ul a urmărit activitatea înapoi către PureVPN, care apoi a folosit jurnalele sale pentru a identifica vinovatul. Ryan a fost arestat. PureVPN insistă asupra faptului că nu a înregistrat conținutul comunicațiilor, dar are o politică „fără jurnal” în vigoare. Există un adevărat semn de întrebare cu privire la cât de etici s-ar fi putut comporta.

2. HolaVPN

Hola, bazată pe Israel, care a dezvoltat și a operat o extensie VPN populară pentru browserul Chrome, și-a construit baza de utilizatori până la 50 de milioane uluitoare. Din nefericire, nu a fost mulțumit de a promova în continuare comunitatea. În schimb, a ales să își decimeze imaginea și bunăvoința, folosind nestetic baza utilizatorilor, făcându-i pioni într-o armată de botnet masivă.

Ceea ce însemna acest lucru a fost faptul că utilizatorii Hola, fără cunoștința sau consimțământul lor, au lăsat o parte din lățimea de bandă a acestora pe Internet pentru atacuri coordonate pe alte site-uri, promovarea ilegală a conținutului cu drepturi de autor și distribuirea posibilă a pornografiei..

Vom lăsa restul la tine.

3. Scutul Hotspot

Pe baza unor dovezi anecdotice, Hotspot Shield se clasează cu siguranță ca unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de VPN gratuite de acolo. Nimeni nu a bănuit-o că ar fi comis greșeli până de curând.

Luna trecută, industria VPN a fost șocată de pretențiile unui grup de advocacy pentru confidențialitate, care a spus că Hotspot Shield a inserat cu forță cookie-urile de urmărire în dispozitivele utilizatorului, a răzuit datele și le-a vândut agenților de publicitate. De asemenea, a fost acuzat că a redirecționat traficul de comerț electronic către domeniile partenere - ceea ce înseamnă că atunci când utilizatorii HotSpot Shield au introdus cereri pentru site-uri precum Macys.com, au fost navigați către alte site-uri de comerț electronic. Este probabil ca compania VPN să câștige comisioane prin acest aranjament. Probabil că este ilegal și cu siguranță lipsit de etică.

Comisia federală pentru comerț investighează problema și va lua probabil o decizie în lunile următoare. Nu putem spune cu siguranță dacă compania VPN a comis aceste presupuse încălcări, dar urmează o poveste similară în comparație cu alte servicii. Vă recomandăm să evitați Hotspot Shield până când viitorul va fi mai clar.

Este important de menționat că în niciun caz nu obligăm utilizarea VPN-urilor pentru a comite acte care sunt interzise în mod expres de legile unei țări. Cu toate acestea, susținem că furnizorii de VPN trebuie să fie deschiși și transparenti cu utilizatorii. Dacă urmărește datele utilizatorului, chiar și în anumite circumstanțe, trebuie să fie deschis și avansat. Încălcarea acestei încrederi, predarea datelor sau deturnarea cererilor HTTP nu sunt acceptabile.

Cum fac blogul în anonimat în Arabia Saudită?

Bloggerul saudit liberal, Raif Badawi, a fost arestat în urmă cu cinci ani pentru că a promovat libera exprimare și a pus la îndoială direcția pe care o ținea țara sa. El rămâne în spatele gratiilor până astăzi, împreună cu soția și copilul său, acum, în Canada.

Într-un alt caz, Abu Sin, un adolescent vlogger, a fost arestat după ce videoclipuri despre el, care discutau online cu o prietenă din California, au devenit virale. Poliția locală a spus că comportamentul „a fost lipsit de etică” și a declarat că acesta este motivul pentru care a fost arestat.

Agențiile de aplicare a legii din Arabia Saudită nu iau amabilitatea de a discuta despre politici care se abat de la politicile sancționate de stat. Orice presupuse încălcări din devotatul mod de viață islamic sunt de asemenea analizate. Vă recomandăm să utilizați un VPN și să vă protejați identitatea dacă doriți să porniți un blog în Arabia Saudită.

Legate de: Cum să faceți un blog anonim, un ghid pentru activiști, denunțători și jurnaliști.

Vă rugăm să rețineți că Comparitech nu împiedică încălcarea legilor locale, indiferent dacă utilizați o VPN sau nu. Vă rugăm să cercetați eventualele ramificări ale comportamentului dvs. înainte de a decide să continuați pe această cale. Dacă este necesar, consultați un avocat care poate fi în măsură să ofere sfaturi în profunzime.

Internetul va fi vreodată gratuit în Arabia Saudită?

Peste 70 la sută dintre rezidenții saudiți sunt conectați la web din țară. Acesta este un număr impresionant, catapultându-l într-una dintre cele mai conectate digital țări ale lumii.

Din păcate, localnicii nu pot accesa decât o simplă fracțiune din web. The Guardian spune că Arabia Saudită conduce regiunea în cenzura pe internet cu filtre sofisticate pentru a bloca conținutul și a păstra filele cu privire la comportamentul online.

Freedom House adaugă că site-urile despre care se consideră că conțin materiale „dăunătoare”, „ilegale”, „anti-islamice” sau „jignitoare” sunt probabil blocate. Alți parametri includ pagini web care promovează ideologii extremiste sau critici față de familia regală saudită.

O nouă lege anti-terorism adoptată în 2014 a avut ca rezultat și o mai mare precauție pentru activitatea online. Cetățenii pot fi cenzurați doar pentru a plăcea sau pentru a comenta postări care ar putea fi considerate dăunătoare pentru stat.

Site-urile și publicațiile guvernamentale pro sunt patronate de rutină de către stat - cu asistență generoasă oferită acestor jurnaliști. Pe partea de față, orice indiciu de critică se referă la presiuni financiare severe, guvernul făcând tot posibilul să restricționeze sursa de venit a publicației..

Pentru a naviga pe internet în siguranță și în siguranță în Arabia Saudită, vă recomandăm să utilizați un VPN.

VPN-urile sunt legale în Arabia Saudită?

VPN-urile nu sunt considerate ilegale în Arabia Saudită. Cu toate acestea, utilizarea unui VPN pentru a comite orice act ilegal nu este legal. Puteți citi mai multe despre legalitatea VPN-urilor din Arabia Saudită aici. Vă rugăm să rețineți că acest lucru nu ar trebui să fie considerat sfat legal.

„Harta Arabiei Saudite” de Abigail Salem licențiată sub CC BY 4.0

About the author

Comments

 1. ni de servere disponibile în întreaga lume, inclusiv în Arabia Saudită, ceea ce face ca acest VPN să fie o alegere excelentă pentru expatriații care doresc să acceseze conținutul local. ExpressVPN are, de asemenea, o politică strictă fără jurnaluri și oferă o garanție de returnare a banilor de 30 de zile. În general, este cel mai bun VPN pentru Arabia Saudită și îl recomandăm cu încredere.

Comments are closed.

Adblock
detector