Cele mai bune VPN-uri pentru Iran și modul în care Iran blochează conținutul

Steagul iranianNu este un secret faptul că Iranul păstrează o abordare asemănătoare cu viciul asupra libertății tehnologice din țară. În timpul protestelor iraniene din perioada 2009-2012, cunoscută sub numele de „Revoluția Verde”, aceasta a fost afișată pe deplin, întrucât Iranul a blocat cele mai multe forme de media online care intră și ieșeau din țară. Cu toate acestea, puterile țării – care s-au aflat rapid (și unii ar putea spune în mod involuntar) despre puterea deținută de masă prin intermediul rețelelor de socializare. Dovezile tulburărilor publice au apărut în mod vizibil pe site-urile de socializare precum Twitter și Facebook, pe care autoritățile iraniene au avut dificultăți să le blocheze la acea vreme.

Rapid înainte câțiva ani. Guvernul iranian a învățat câteva lucruri. Twitter, Facebook, Youtube și majoritatea altor site-uri de social media sunt blocate cu ridicata, deși unii utilizatori iranieni încă reușesc să obțină blocuri de conținut din mai multe moduri. Chiar și site-urile de cumpărături majore, cum ar fi Amazon și eBay, sunt blocate în Iran, în principal pentru că Iranul nu poate reglementa în mod eficient conținutul pe aceste site-uri.

Organizația non-profit Reporters Without Borders a enumerat Iranul drept „Enemy of Internet” de când a început o astfel de listă în 2006. (Notă: organizația a inclus Statele Unite pe listă încă din 2014, imediat după dezvăluirile programelor de supraveghere internă de anvergură dezvăluite de Edward Snowden).

Cum blochează Iranul conținutul?

Există foarte puține informații despre modul în care Iranul își desfășoară efectiv filtrarea conținutului. După cum a menționat Washington Post, cetățenii care „sondează rețeaua din interiorul țării riscă represalii din partea guvernului”.

Întrucât Iranul este cunoscut în închisoare și ucide disidenții și oamenii legii, este foarte puțin probabil ca majoritatea cetățenilor să încerce să aplice legile iraniene sau eforturile de filtrare ale țării. Într-adevăr, limitarea blocării conținutului Iranului este o activitate mai îndrăzneață. Cu toate acestea, cel puțin știm puțin despre metodele de filtrare ale Iranului, cele mai multe dintre ele fiind obținute la domiciliu sau copiate din cei mai apropiați aliați ai Iranului, China și Coreea de Nord..

Potrivit cercetătorilor Kyle Bowen și James Merchant, Iranul folosește trei straturi (pdf) pentru filtrarea lor: preventiv, interceptiv și reactiv. Acestea explică cel mai bine acest lucru în imaginea de mai jos:

Cenzura Iranului

Și oferiți mai multe detalii despre ceea ce presupune fiecare dintre acestea aici:

Cenzura Iranului

După cum puteți vedea, metodele de filtrare a conținutului Iranului sunt extrem de sofisticate și cu mai multe straturi, concepute, eficient, pentru a opri toate încercările cunoscute de a ocoli procesul de filtrare și de a tăia utilizatorii la călcâie atunci când găsesc o metodă..

Intrăm în câteva detalii pe fiecare dintre VPN-urile selectate pentru această listă, dar dacă nu puteți citi întregul lucru, iată care sunt alegerile noastre de top:

 1. NordVPN Alegerea noastră # 1. Are nevoie de unele configurații manuale pentru a fi folosite în Iran, dar merită efortul, deoarece atinge cele mai înalte niveluri de securitate, evitarea detectării și disfuncționare din această listă. Include garanție de returnare de 30 de zile.
 2. IPVanish Funcții de securitate solide, inclusiv funcția lor personalizată de Scramble. Vastă gamă de IP-uri și servere din care să alegeți. O rețea necongestionată care are viteze bune.
 3. StrongVPN Caracteristici solide de comutare a omorârii și scramble. Foarte bine să ocolim conținutul blocat, dar am prefera o caracteristică de comutare a uciderii pentru evitarea detectării.
 4. VyprVPN Funcții puternice de securitate și confidențialitate. Politica de înregistrare poate fi corectă pentru vizitatori, dar rezidenții permanenți și cetățenii ar trebui să ia în considerare alte opțiuni.

VPN-urile pot fi o opțiune – dar cu precauție

Cu toate acestea, există posibilitatea ca niste VPN-urile pot funcționa în Iran. Întrebarea este care?

Iată că lucrurile devin complicate. Întrucât filtrarea și blocarea conținutului sunt destul de ample, veți dori VPN-uri care fac toate următoarele (și noi înseamnă toate):

 • Fără jurnal de orice fel
 • Confuzie
 • Cel mai înalt nivel de metode de criptare
 • Comutator automat de omor
 • Protecție împotriva scurgerilor DNS

Dacă vizitați Iranul, nu uitați să descărcați VPN înainte de a ajunge, deoarece multe site-uri VPN sunt blocate. Chiar și cele care sunt disponibile în Iran, cel mai probabil nu doriți să vizitați mai întâi fără VPN pentru a vă ascunde activitatea.

  Care sunt cele mai bune motoare de căutare gratuite NZB pentru Usenet (actualizate pentru 2023)?

Cel mai bun VPN pentru Iran – Topul nostru de alegeri pentru 2023

1. NordVPN

NordVPNIanuarie 2023 Lucrări în IranTestat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN are tot ceea ce căutați într-o VPN pentru Iran. AES-256-SHA criptare, comutator de ucidere, o politică fără jurnaluri, protecție împotriva scurgerii DNS și metode de obstrucție. Nord are o abordare diferită asupra unora dintre aceste servicii decât alte servicii.

Metoda lor de obstrucție, de exemplu, nu este metoda lor proprie. În schimb, NordVPN acceptă Obfsproxy pentru a livra această metodă. Acestea oferă un pas cu privire la modul de configurare. Poate fi un pic complicat pentru nou-veniți, așa că este ceva ce trebuie să iei în considerare atunci când gândești prin opțiunile tale. În plus, NordVPN oferă o opțiune Tor over VPN. Mai devreme am menționat că Tor este unul dintre puținele instrumente de anonimat care funcționează în Iran, deși vitezele se accelerează atunci când sistemele din acest loc o detectează. S-ar putea să descoperiți că NordVPN obține acest lucru cu o combinație de Tor și Obfsproxy. Nord ne-a informat că Obfsproxy și L2TP, PPTP și SSTP funcționează în Iran. Cu toate acestea, veți dori să evitați PPTP, deoarece nu este sigur.

NordVPN utilizează, de asemenea, un rezolvator de scurgeri DNS care funcționează un pic diferit față de alte servicii. Acesta detectează scurgeri individuale, dar utilizează, de asemenea, un întrerupător de omor specific pentru proces. În acest fel, nu oprește întreaga conexiune la internet dacă nu doriți acest lucru. Pentru a încheia totul, acest serviciu folosește o opțiune „dublă VPN”, care, în mod cert, va fi lentă, dar oferă un nivel suplimentar de anonimat necesar oricui din Iran..

NordVPN este una dintre cele mai ieftine VPN-uri pe care suntem încântați să le recomandăm, este o valoare bună la prețul complet, dar ocazional oferă oferte care reduc prețurile și mai departe.

Pro:

 • Criptarea puternică și niciun fel de jurnal nu oferă securitate și confidențialitate
 • Susțineți metoda Obfsproxy pentru obfuscarea traficului și combaterea cenzorilor
 • Comutatorul Kill păstrează datele în siguranță, chiar dacă conexiunea dvs. scade
 • Protecția împotriva scurgerilor DNS este încorporată
 • Funcționează peste 5.100 de servere în 60 de țări
 • Suport pentru chat-ul non-stop

Contra:

 • Capabil să selecteze doar o locație, nu un server specific

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU IRAN: NordVPN este alegerea noastră # 1. Are o gamă vastă de servere punctate pe tot globul. Greu de învins pentru caracteristicile de confidențialitate și securitate. Permite utilizarea a până la 6 dispozitive simultan dintr-un cont. Include o garanție de returnare de 30 de zile pentru a le putea încerca fără riscuri.

Aflați mai multe în recenzia noastră completă NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

2. IPVanish

IPVanishFuncționează în IranTestat ianuarie 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

IPVanish utilizează cele mai bune funcții de confidențialitate pe care le-am căutat cu lista noastră. Criptarea AES-256, un comutator de ucidere, disfuncție prin OpenVPN, o politică strictă de neregistrare și protecții împotriva scurgerilor.

Poate unul dintre avantajele mai mari pentru IPVanish pentru un utilizator de internet din Iran este numărul extrem de mare de servere și locații de server. IPVanish oferă peste 40.000 de adrese IP partajate pentru a fi utilizate cu 1.300+ servere și peste 75 de locații server peste tot globul. Acest lucru oferă oricui din Iran o mulțime de opțiuni.

În mod special, IPVanish vă permite să comutați sau dezactivați metoda lor de ofuscare. Această opțiune este cunoscută sub numele de „Scramble”, pe care o puteți găsi în secțiunea de preferințe a aplicației. Scramble vă va permite să obțineți monitoare de trafic din rețea mascând conexiunea dvs. la serviciul VPN ca și cum ar fi o conexiune HTTPS standard. Acest lucru poate ajuta la accelerarea vitezei care este comună în Iran atunci când sistemul detectează utilizarea unei VPN.

Pro:

 • Oferă disfuncție prin OpenVPN
 • Criptarea AES-256, comutatorul de ucidere și nici o politică de înregistrare
 • Complexul de obstrucție scramble ajută la deplasarea accelerării lățimii de bandă
 • Operează o rețea de peste 1.300 de servere în peste 75 de țări
 • Oferă chat live 24/7

Contra:

 • Biletul de asistență tehnică este completat prin e-mail și poate dura până la câteva zile

ALEGERE BUGETĂ: IPVanish poate conecta până la 10 dispozitive. Rețeaua neconstituită atinge viteze bune. Opțiuni bune de confidențialitate și securitate. 7 zile Garantie de returnare a banilor.

Aflați mai multe în recenzia noastră completă IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

3. StrongVPN

StrongVPNFuncționează în IranTestat ianuarie 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.StrongVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Un serviciu relativ nou, StrongVPN poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o cantitate mare de securitate. În special, testarea noastră a acestui serviciu a constatat că comutatorul de ucidere și caracteristicile lor de război au fost punctele culminante absolute ale serviciului. Veți găsi, de asemenea, standardele pe care le caută oricine caută securitate și confidențialitate (de exemplu, oricine din Iran): o politică fără loging și multiple forme de criptare extrem de puternice, de la AES-256 la SSL pe 2048 biți.

  5 cele mai bune VPN-uri pentru hotspot-uri publice pentru protejarea vieții private

StrongVPN nu face reclamă protecției împotriva scurgerii DNS, deși acest lucru poate fi compensat cu comutatorul de omor și funcțiile de scramble. StrongVPN trece de asemenea „Marele Firewall al Chinei”, ceea ce înseamnă că este suficient de puternic pentru a trece de guvernul iranian și de metodele de filtrare a ISP. Acestea fiind spuse, amintiți-vă că cea mai mare preocupare pentru Iran este prinderea, nu doar trecerea.

Cea mai mare preocupare pentru acest sistem, poate fi faptul că unele servere nu au metode de criptare adecvate. Veți dori să vă asigurați că acordați atenție serverelor pe care le utilizați.

Pro:

 • Considerații de securitate de înaltă calitate; Criptare SSL AES-256-2048 biți
 • Întrerupătorul de urcare și de ucid a supraviețuit testărilor riguroase
 • Chiar ocolește Marele Firewall din China care indică o antifiltrare robustă
 • Nicio politică de jurnal nu vă protejează confidențialitatea

Contra:

 • Unii utilizatori ar putea găsi o limitare a designului minimalist

FOARTE FIABIL: StrongVPN depășește cu încredere geo-blocarea. Bună pe confidențialitate și nu păstrează nici jurnalele de navigare pe internet. Securitate amplă. Configurația manuală poate provoca unii utilizatori. 45 de zile garanție înapoi.

Aflați mai multe în recenzia noastră completă StrongVPN.

Cupon StrongVPNSalvați 20% suplimentar la orice planGAL DEALDiscount aplicat automat

4. VyprVPN

VyperVPNFuncționează în IranTestat ianuarie 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Vrem să dăm un prim avertisment pentru VyprVPN: compania ne informează că serviciul lor funcționează într-adevăr în Iran. Cu toate acestea, VyprVPN are o politică de înregistrare, care pune amprenta împotriva ei pentru oricine din Iran. Aceasta face o alegere oarecum dubioasă pentru lista noastră, dar pe care am inclus-o întrucât a atins celelalte puncte principale, iar politica de înregistrare ar putea fi un lucru acceptabil de ignorat pentru oricine petrece doar un timp limitat în Iran. Site-ul Golden Frog (compania din spatele VyprVPN) este blocat în Iran, cu toate acestea, site-ul lor .biz nu este așa încât să vă puteți înscrie în Iran, dacă nu ați făcut-o în afara țării.

VyprVPN oferă soluții pentru celelalte preocupări pentru oricine utilizează un VPN în Iran. Serviciul utilizează criptarea AES-256, un comutator de oprire și protecție împotriva scurgerii DNS. Serviciul include metode de ofuscă complet necesare. Pentru Vypr, această funcție este accesibilă prin protocolul lor Chameleon, numit în mod corespunzător. Protocolul Chameleon este metoda proprietății de obstrucție VyprVPN care menține criptarea AES-256.

După cum sa menționat, VyprVPN este o opțiune viabilă, dar în primul rând pentru cei care pot fi în țară pentru o perioadă scurtă de timp. Politica lor de logare ne conduce să nu recomandăm acest serviciu nimănui din Iran sau nimănui care rămâne în Iran pe termen lung.

Pro:

 • Utilizează criptarea AES-256, comutatorul de omor și protecția împotriva scurgerii DNS
 • Obfuscarea se realizează prin intermediul protocolului lor proprietar Chameleon
 • Conexiune rapidă și fiabilă

Contra:

 • Politica de exploatare se potrivește vizitatorilor Iranului, dar nu și rezidenților
 • Alte VPN-uri au mai multe opțiuni pentru configurare avansată
 • Puțin mai scump decât unele VPN-uri

UTILIZAREA DATELOR NELIMITATE: VyprVPN are aplicații ușor de utilizat. Viteze bune și timp de funcționare, deoarece toate serverele sunt deținute de VyprVPN. Mare confidențialitate și securitate. Nu este cea mai ieftină opțiune. Garanție de returnare de 30 de zile.

Aflați mai multe în recenzia noastră completă VyprVPN.

Cupon VyprVPNSalvați 81% la planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

ISP-urile și guvernul Iranului lucrează împreună pentru a filtra conținutul

Filtrarea există la două niveluri primare în Iran. Primul nivel există prin intermediul ISP-urilor. În țară există o mână de ISP-uri care funcționează independent de guvern. Toate folosesc metode de filtrare care blochează conținutul bazat pe cuvinte cheie.

În 2013, doi iranieni anonimi și profesorul de la Universitatea din Michigan, J. Alex Halderman, au lucrat împreună pentru a examina metodele Iranului de filtrare a conținutului. Au descoperit că jumătate dintre site-urile din top 500 site-uri ale site-ului Alexa.com erau blocate. De asemenea, au găsit majoritatea site-urilor blocate, iar majoritatea termenilor de căutare filtrați automat, erau de natură pornografică. Arta, societatea (de exemplu, politica) și site-urile de știri au fost, de asemenea, puternic blocate.

Al doilea strat de filtrare există la nivelul guvernului. Unele site-uri web blochează complet orice adrese IP provenite din Iran, rezultând în încercări de conectare care curg pur și simplu. Și mai interesant, testarea menționată a arătat că filtrarea conținutului Iranului include accelerarea vitezei conexiunii. Accelerația este atât de extinsă și sofisticată încât să blocheze efectiv eforturile de tunel VPN, inclusiv pe cele cu metode de ofusculare. Cercetarea constată că acesta include protocolul obfsproxy al Tor.

  Cele mai bune VPN-uri pentru routere DD-WRT și modul de configurare OpenVPN pe DD-WRT

Halderman și cei doi iranieni anonimi au arătat că încercările de conectare prin aceste metode de proxy au dus la accelerarea conexiunii care a încetinit viteza până la practic zero, făcând conexiunea efectiv inutilă. Blocarea tunelurilor SSH ofuscate și Tor i-a determinat pe cercetători să sugereze că ISP-urile și guvernul Iranului nu utilizează liste negre, dar whitelists, în sensul că protocoalele nerecunoscute sunt chiar complet respinse ca practică standard.

În plus, multe gazde HTTP sunt blocate și deturnarea DNS este de asemenea folosită pentru o serie de site-uri web, o metodă de filtrare pe care Halderman a găsit-o are loc la nivel național. De asemenea, guvernul folosește atacuri „om-la-mijloc” și inspecții de ambalare profundă (DPI) pentru a intercepta și a împiedica conectarea utilizatorilor la conținut.

Blocarea conținutului Iranului este contraproductivă

Desigur, noroc ca conducerea Iranului să o înțeleagă. Deoarece Iranul blochează toate formele de aplicații de social media utilizate populare în întreaga lume, cetățenii au un moment deosebit de greu să se comunice reciproc rapid și eficient. Chiar în acest an, inundațiile majore au depășit țara, însă eforturile de recuperare și rescurire au fost grav împiedicate din cauza blocării aplicațiilor de mesagerie precum WhatsApp și altele. De fapt, un reporter BBC Persion a numit cenzura Iranului un „fenomen mortal”.

Iranienii sau călătorii pot accesa conținut interzis în timp ce se află în Iran?

Acesta este un subiect dificil. Pe baza concluziilor lui Halderman, este rezonabil să presupunem că tunelarea SSH, proxies și chiar Tor nu ar funcționa în Iran. Din păcate, nici nu există nici o modalitate reală de a testa acest lucru. Aproape că este posibil să găsiți servere VPN situate în Iran, precum și pe cele localizate în Coreea de Nord (nu există nicio șansă).

Ceea ce Iranul nu poate bloca în mod eficient, accelerează acceleratia inutilă. Cu toate acestea, Bowen și Marchant remarcă faptul că unii utilizatori Tor au găsit câteva metode de a ocoli accelerația folosind un „pod” către o rețea mai largă printr-un tunel secret. Metoda funcționează, dar nu este lipsită de defectele sale. Având în vedere că Iranul monitorizează comportamentul de utilizare, este posibil să nu poată detecta ceea ce caută indivizii la, dar adesea pot detecta când utilizatorii utilizează metode criptate, ceva care ar ridica steagurile roșii.

Sfaturi suplimentare pentru oricine utilizează VPN-uri în Iran

Instalați un serviciu VPN înainte de a pleca

După cum am detaliat mai sus, Iranul este un loc extrem de neprietenos pentru oricine încearcă să treacă prin filtrarea conținutului. Într-adevăr, este mai mult decât neprietenos – este ostil și potențial periculos. Iranul este cunoscut pentru a bloca disidenții și chiar a omorî mulți oameni care arată o înclinație să lovească prea des site-urile greșite. Și, cu siguranță, poate exista o bună cantitate de denunțare plauzibilă atunci când vă conectați printr-o VPN fără înregistrare, nu putem garanta siguranța nimănui nici atunci. Nu se cunoaște că sistemul juridic iranian este corect în sensul occidental.

Dacă intenționați să călătoriți în Iran, din dorința de a vă conecta la site-uri web interzise sau filtrate, asigurați-vă că descărcați VPN-ul mai întâi. De fapt, poate doriți să descărcați și să instalați mai multe servicii VPN. Având în vedere ISP-urile și metoda guvernului de a selecta lista în loc de lista neagră a site-urilor web, există șanse mari să nu puteți accesa site-urile de servicii VPN după intrarea în Iran. Acesta fiind cazul, asigurați-vă că aveți un VPN instalat înainte de a merge.

Nu ezitați să folosiți comutatorul de ucidere și metodele de ofuscare

Este greu de subliniat cât de importante vor fi cele pentru comutatorul de ucidere și metodele de obstrucție pentru oricine utilizează VPN-uri în Iran. Având în vedere metodele actuale ale Iranului, nu este de crezut că oricine a cărui adresă IP se încheie constant pe o listă de urmărire se va confrunta cu probleme. Utilizați VPN-uri numai cu metode de ofuscare și utilizați VPN-uri doar cu un comutator de ucidere. Asigurați-vă că ambele sunt activate în permanență.

Luați în considerare mai multe VPN-uri

Dacă intenționați să călătoriți în Iran și aveți nevoie de acces la diferite tipuri de conținut Iranul se blochează, asigurați-vă că aveți mai multe VPN-uri instalate și gata de plecare, doar în cazul în care una sau mai multe opriți să funcționeze. Iranul derulează o luptă constantă împotriva VPN-urilor, ceea ce înseamnă că unele opțiuni pot să se deruleze, cu mult înainte de a putea detecta aceste blocuri și de a actualiza articolul în consecință. Pentru a vă acoperi în mod eficient nevoile de bypass, aveți câteva opțiuni VPN gata de a merge, deoarece orice site VPN pe care doriți să îl utilizați nu va fi disponibil pentru descărcare odată ce sunteți în țară.

* Disclaimer: Am avut grijă să cercetăm amănunțit metodele de filtrare ale Iranului. Scopul nostru este de a oferi utilizatorilor informații utile. Cu toate acestea, nu putem garanta siguranța nimănui în timp ce folosim VPN-uri în Iran. Iranul se numără printre mai multe țări în care informațiile precise sunt dificil de obținut, în special din exterior. Nu suntem experți în dreptul iranian și nimeni din afara Iranului nu știe cu siguranță amploarea procesului lor de monitorizare sau cât de activ îi urmăresc pe cei care încearcă să treacă de aceste metode.  

Steagul iranian ”de Blondinrikard Fröberg licențiat conform CC BY 2.0

 

About the author

Comments

 1. Este evident că Iranul are o abordare restrictivă asupra libertății tehnologice în țară. În timpul Revoluției Verzi din 2009-2012, Iranul a blocat majoritatea formelor de media online care intrau și ieșeau din țară. Cu toate acestea, puterea rețelelor de socializare a fost evidentă, iar autoritățile iraniene au avut dificultăți în a le bloca. În prezent, majoritatea site-urilor de social media și de cumpărături sunt blocate în Iran, iar organizația non-profit Reporters Without Borders a numit Iranul „Enemy of Internet”. Iranul folosește metode sofisticate și cu mai multe straturi pentru a filtra conținutul, iar utilizatorii pot accesa conținut interzis prin intermediul VPN-urilor. NordVPN este alegerea noastră de top pentru utilizatorii din Iran, deoarece oferă cele mai înalte niveluri de securitate și evită detectarea și disfuncționarea.

Comments are closed.