Cele mai bune VPN-uri pentru routere Netgear (și modul de instalare a acestora)

Cele mai bune VPN-uri pentru routere Netgear și modul de instalare

Routerele Netgear, în funcție de model, pot funcționa cu VPN-uri într-unul sau două moduri:

 • Puteți configura un server VPN pe routerul propriu, permițând accesul de la distanță la rețeaua de domiciliu
 • Puteți configura o conexiune securizată la un server VPN într-o altă locație

Routere Netgear includeți numai prima opțiune în mod implicit, care vă oferă acces securizat, de la distanță, la un computer, la dispozitive IoT sau la un server media din casa dvs. Practic, routerul este serverul VPN.

A doua opțiune asigură conexiunile la internet ale tuturor dispozitivelor din casa dvs. și vă permite să deblocați conținutul blocat prin regiune. Dacă doriți torrenting privat, geo-deblocare și securitate adăugată, acest lucru este pentru dvs..

din pacate, funcția VPN încorporată în firmware-ul routerului Netgear nu funcționează cu a doua opțiune. Deci, dacă doriți să conectați routerul Netgear la un server VPN într-o altă locație, va trebui să înlocuiți firmware-ul cu ceva de genul DD-WRT sau Tomato.

Introducerea firmware-ului pe routerul dvs. este gratuită și nu este deosebit de dificilă, dar are anumite riscuri, cum ar fi deteriorarea routerului sau anularea garanției..

Cel mai bun VPN pentru routere Netgear: ExpressVPN

ExpressVPN

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Dacă doriți să conectați în mod sigur routerul Netgear la un server VPN într-o locație de la distanță, vă recomandăm cu încredere ExpressVPN.

ExpressVPN face propriul firmware personalizat, care funcționează cu două modele de router Netgear populare:

 • Nighthawk R6300v2
 • Nighthawk R7000

Avantajul acestui firmware personalizat este că, odată instalat, este totul configurat și gata de pornire. Nu există nicio legătură cu setările de conexiune și fișierele de configurare. Este ușor de a schimba serverele și de a conecta și deconecta selectiv dispozitive individuale de la VPN.

Aplicația de router ExpressVPN

Dacă aveți un router Netgear, altele decât cele două, ExpressVPN este încă o opțiune, dar va trebui să înlocuiți firmware-ul cu o alternativă open-source și să configurați manual conexiunile la fiecare server.

ExpressVPN este cel mai rapid VPN pe care l-am testat și este excelent pentru deblocarea conținutului blocat de regiune, precum Netflix, Hulu și BBC iPlayer. De asemenea, este foarte sigur și nu stochează jurnalele de identificare. Asistența pentru clienți este disponibilă 24/7 prin intermediul unei chat-uri live pe site-ul web.

CEA MAI BUNĂ VPN PENTRU RUTELE NETGEAR: ExpressVPN este alegerea noastră cu numărul 1 a firmware-ului personalizat ExpressVPN și suita bine completată de alte funcții, face ca alegerea noastră de top pentru proprietarii de routere Netgear. Este livrat cu o garanție de returnare de 30 de zile.

ExpressVPN este singurul furnizor VPN despre care știm, care face ca firmware-ul de router să fie compatibil cu Netgear NordVPN și PrivateVPN sunt, de asemenea, alegeri bune dacă sunteți dispus să încercați o alternativă de firmware open-source.

VPN-urile de router Netgear explicate

Multe modele de routere Netgear acceptă rețele private virtuale, dar acest lucru nu poate însemna ceea ce credeți că înseamnă. O VPN configurată pe un router de stoc Netgear este cu mult diferită de o aplicație VPN obișnuită de pe telefon sau laptop.

Netgear permite utilizatorilor să-și configureze propriul server VPN pe routerul propriu-zis. Acest lucru vă permite să accesați rețeaua de domiciliu din altă locație prin internet. De exemplu, dacă sunteți în afara casei și doriți să vă accesați computerul de domiciliu, dispozitivele internet-of-lucruri sau un server media, puteți face acest lucru.

Cu toate acestea, această configurare nu asigură conexiunea la internet în timp ce este acasă și nu vă permite să accesați conținut blocat în regiune.

Acolo intervine un furnizor VPN, cum ar fi ExpressVPN. Furnizorii VPN operează servere din întreaga lume și vă permit să vă conectați la ele prin tuneluri criptate. Acest lucru vă permite să accesați conținut disponibil numai în alte țări, de exemplu. De asemenea, vă protejează confidențialitatea, împiedicând ISP-ul dvs., agențiile guvernamentale și hackerii să nu se arunce în privința activității dvs. de navigare și descărcare.

Din păcate, routerele Netgear nu acceptă opțiunea de a se conecta la un server VPN de la distanță. Înlocuirea firmware-ului este necesară dacă doriți să faceți asta.

Cum să configurați un VPN în rețeaua de domiciliu pe un router Netgear

Această configurare, care vine ca o opțiune de stoc pe multe modele de router Netgear permite accesul de la distanță la rețeaua de domiciliu, nu la internet. Acest lucru este util pentru dispozitive inteligente home și IoT, servere media interne și acces la distanță la calculatoare. Nu este destinat să vă ofere un tunel criptat pe internet sau o altă adresă IP publică.

netgear genie vpnImagine de la Netgear.com

Nu orice router Netgear este echipat cu această caracteristică, dar mulți o fac, inclusiv toate modelele ProSafe și Nighthawk.

Deoarece configurați un client și un server, va trebui să configurați VPN atât pe router cât și pe dispozitivul cu care doriți să vă conectați.

Iată cum puteți configura un VPN pe un router Netgear:

 1. Deschideți un browser web și accesați http://www.routerlogin.net.
 2. Introduceți numele de utilizator și parola pentru panoul dvs. de administrator al routerului (Netgear Genie). În mod implicit, numele de utilizator este admin iar parola este parola, dar ar trebui să le schimbați dacă nu ați făcut-o deja.
 3. Mergi la Avansat > Setari avansate > Serviciu VPN.
 4. Verifica Activați serviciul VPN și faceți clic pe aplica
 5. Specificați setările de serviciu VPN pe care le doriți. Aceasta depinde de ceea ce doriți să utilizați VPN.
 6. Descărcați fișierele de configurare OpenVPN pentru tipul de dispozitiv cu care doriți să vă conectați, cum ar fi Pentru Windows sau Pentru telefon inteligent.
 7. Mutați fișierele pe dispozitivul pe care doriți să îl conectați la VPN și importați-le în aplicația OpenVPN la alegere.
 8. Alegeți profilul OpenVPN pe care l-ați creat în aplicație și conectați-vă!

Puteți utiliza aplicațiile OpenVPN gratuite, oficiale, disponibile pentru majoritatea sistemelor de operare majore. De obicei, acestea sunt disponibile din magazinul de aplicații sau din depozitul implicit al dispozitivului.

Cum se înlocuiește firmware-ul pe un router Netgear

Dacă doriți să vă conectați routerul la un server VPN de la distanță, va trebui să înlocuiți firmware-ul cu ceva care oferă această capacitate. Acest proces, numit „intermitent”, poate deteriora definitiv routerul și anulează garanția dacă nu este efectuat corect, deci procedați cu precauție.

 1. Descărcați firmware-ul compatibil VPN care funcționează cu modelul dvs. de router Netgear specific. Vă recomandăm ceva din soiurile DD-WRT sau Tomate.
 2. Deschideți un browser web și accesați http://www.routerlogin.net.
 3. Introduceți numele de utilizator și parola pentru panoul dvs. de administrator al routerului (Netgear Genie). În mod implicit, numele de utilizator este admin iar parola este parola, dar ar trebui să le schimbați dacă nu ați făcut-o deja.
 4. Selectați Avansat > Administrare > Actualizare router.
 5. Clic Naviga și navigați la firmware-ul pe care l-ați descărcat la pasul 1.
 6. Clic Încărcați pentru a blit routerul.
 7. Reporniți routerul.

Cu noul dvs. firmware în loc, puteți configura o conexiune VPN. Consultați articolele noastre despre cele mai bune VPN-uri pentru DD-WRT și cele mai bune VPN-uri pentru routerele de tomate pentru mai multe informații.

Există VPN-uri gratuite de router Netgear?

După cum am discutat mai sus, puteți transforma unele routere Netgear în servere VPN care vă permit să vă conectați la rețeaua de domiciliu. Aceasta este o caracteristică încorporată și vă puteți conecta la aceasta folosind aplicații VPN gratuite și open-source pe telefon sau laptop.

Dacă doriți să vă conectați routerul la un server VPN într-o altă locație, totuși, nu există opțiuni gratuite despre care știm. Majoritatea VPN-urilor gratuite funcționează numai cu telefoane și laptopuri pe sistemele de operare majore.

În orice caz, VPN-urile gratuite sunt cel mai bine evitate. Vă limitează datele, descărcările de accelerație și forțează utilizatorii să aștepte la cozi pentru a se conecta. Mulți vă urmăresc activitatea online și vând datele către terți, precum agenții de publicitate. Unii pot chiar să vă infecteze dispozitivul cu malware sau să vă vândă lățimea de bandă pentru utilizare în atacuri de botnet.

Optați pentru un VPN plătit dacă doriți un serviciu de calitate.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Adblock
detector