Cele mai bune VPN-uri pentru Rusia în 2023

Cel mai bun vpn pentru RusiaInternetul Rusiei se orientează către autoritarism și o sonerie completă a vorbirii libere. Activiștii pentru drepturile digitale sunt întemnițați de rutină și sunt supuși violenței și atacurilor cibernetice. Toate acestea au dus la o creștere rapidă a utilizării VPN.

Dacă nu vă puteți lipi pentru a citi restul acestui articol, iată un rezumat al principalul nostru VPN alege pentru Rusia:

Cele mai bune VPN-uri pentru Rusia

 1. ExpressVPN Cel mai bun VPN pentru toată Rusia. Rețea mare de servere, viteze mari și funcționează cu toate serviciile de streaming populare. Securitate și confidențialitate de clasă. 30 de zile garanție înapoi.
 2. CyberGhost Cea mai bună opțiune bugetară cu unele dintre cele mai rapide servere pe care le-am testat pentru streaming și descărcare. Ușor de configurat și de mers.
 3. NordVPN O variantă excelentă, cu o rețea imensă de servere, capabile să eludeze cele mai restrânse și geo-blocate site-uri. Caracteristici solide de confidențialitate și securitate.
 4. IPVanish Preferat de utilizatorii Kodi și Fire TV Stick pentru o integrare ușoară de la distanță cu aplicația. Viteze bune și caracteristici excelente de securitate.
 5. VyprVPN Viteze impresionante și merge la anumite lungimi pentru confidențialitate și securitate. Nu este cea mai ieftină opțiune din această listă.
 6. ZenMate O alegere bună pentru deblocarea site-urilor de streaming populare, dar predispuse la scurgeri DNS atât de potrivite în special celor care vizitează Rusia.

Natura în deteriorare a libertăților online din Rusia necesită utilizarea unui VPN în timpul navigării pe web. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează tot traficul care curge către și de pe dispozitiv și îl rutează printr-un server intermediar la alegere. Îți distruge locația de la agențiile de supraveghere și hackerii și face foarte dificil ca elementele intruzive să poată încuraja comportamentul tău online.

VPN-urile pot fi de asemenea folosite de bloggeri, activiști de social media și alții care luptă pentru drepturile digitale pentru a continua să posteze online anonim și cu o frică redusă redusă de a fi prinși (mai multe despre asta mai târziu în acest articol). În același timp, un VPN îmbunătățește considerabil experiența dvs. de navigare prin deblocarea conținutului geo-restricționat pe site-uri de streaming video precum Netflix, Hulu, BBC iPlayer, ESPN și Vudu.

Cele mai bune VPN-uri pentru Rusia

Lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Rusia se bazează pe următorii factori:

 • Viteza și stabilitatea serviciului
 • O rețea mare de servere din întreaga lume.
 • Lucrați cu servicii de streaming populare, inclusiv Netlfix
 • Parametri puternici de criptare pentru a menține confidențialitatea și anonimatul
 • Ușurință în utilizare
 • Deblochează conținutul geo-restricționat fără probleme
 • Potrivit pentru torrenting
 • Aplicații pentru Android și iOS

Actualizare aprilie 2023: Rusia a cerut ca mai mulți furnizori VPN populari să-și conecteze serverele din țară la agenția de cenzură de stat. Drept urmare, mulți dintre furnizorii de mai jos au refuzat să se conformeze și, prin urmare, nu au în prezent servere în Rusia. Cu toate acestea, puteți utiliza în continuare acești furnizori în Rusia pentru a evita ocazia cenzurii. Doar nu vă puteți conecta la un server rus sau puteți primi o adresă IP rusă.

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2023 Lucrări în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN este unul dintre serviciile VPN de top datorită angajamentului său de a servi utilizatorii, un design plăcut din punct de vedere estetic și viteze și securitate robuste. Aspectul este simplu și intuitiv, cu timp de oprire minim. Nu am întâlnit niciodată o problemă în lunile mele de utilizare a serviciului.

Oferă o rețea mare de peste 3.000 de servere distribuite în 94 de țări, inclusiv Rusia - deși nu specifică câte sunt exact localizate în țara respectivă. Expatriații străini care locuiesc în Rusia și cetățenii locali care călătoresc peste hotare nu ar trebui să se confrunte cu probleme în dobândirea unei conexiuni rapide și stabile. Abonații au, de asemenea, o opțiune de conectare la o „locație inteligentă” - în acest caz, AI-ul încorporat va selecta cel mai bun server pentru dvs. în funcție de locația dvs. curentă.

Internetul rusesc este monitorizat, astfel încât problemele de confidențialitate ar trebui să fie anulate prin politica ExpressVPN de a nu stoca jurnalele de trafic. Singura reținere de metadate microscopice se referă la data (nu la ora) de conectare, la alegerea locației serverului și la lățimea totală de bandă folosită. Compania spune că adresa dvs. IP individuală nu va fi înregistrată.

Unii utilizatori s-ar putea simți inconfortabil în acest sens, astfel încât dacă doriți să vă acoperiți piesele complet, vă recomandăm să vă înscrieți cu un cont de e-mail pentru arzător și să plătiți prin Bitcoin.

Protocoalele de criptare sunt fără compromisuri. ExpressVPN folosește AES-CBC pe 256 biți, folosind atât autentificarea HMAC cât și secretul perfect perfect. Un comutator de ucid internet este inclus cu toate pachetele. Compania se referă la aceasta drept „blocare de rețea” - funcția de a opri temporar tot traficul web dacă conexiunea scade.

ExpressVPN deblochează conținutul geore-restricționat de pe Netflix fără a sparge transpirația. De asemenea, funcționează cu Hulu și BBC iPlayer și suportă torentele pe toate serverele.

Există aplicații pentru Android și iOS. De asemenea, este posibil să utilizați un client desktop pentru Windows și MacOS.

Pro:

 • Rețeaua de servere Superfast este excelentă pentru streaming și descărcare
 • Funcționează peste 3.000 de servere în 94 de țări
 • Locația utilizatorului rămâne ascunsă cu criptare de înaltă calitate
 • Poate debloca majoritatea conținutului geo-restricționat la viteze HD
 • Obține în jurul blocurilor de urmărire a site-urilor torrent fără a compromite confidențialitatea
 • O gamă variată de aplicații disponibile - Windows, MacOS, Android, iOS, Linux și anumite routere Wi-Fi

Contra:

 • Ușor mai scump decât unele alte opțiuni, folosiți un cupon de reducere mai jos

MAI BUN VPN PENTRU RUSIA: ExpressVPN este alegerea noastră # 1. Optimizat pentru conexiuni de mare viteză. Scoruri superioare rivalilor săi pentru deblocarea Netflix și a altor site-uri de streaming. Greu de bătut pe confidențialitate și securitate. Există o garanție de restituire a banilor fără 30 de zile, astfel încât să o încercați fără riscuri.

Citiți recenzia noastră despre ExpressVPN.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. CyberGhost

CyberghostFuncționează în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Cyberghost.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

CyberGhost va apela la utilizatorii cu un buget care nu caută o VPN elegantă, cu o diversitate de opțiuni personalizabile. Isi face treaba linistit si eficient, dar vine fara clopotele si fluierele VPN-urilor cele mai pretioase din aceasta lista. Acestea fiind spuse, există o rețea de server adecvată și atât viteza, cât și standardele de criptare sunt decente.

  Cum să accesați Bank of America în străinătate cu un VPN (aceste VPN-uri funcționează încă în 2023)

Compania are o politică internă de a nu stoca jurnalele sau datele utilizatorului. De asemenea, are sediul în România, deci prin lege nu este obligat să stocheze datele. Dar Cyberghost a fost achiziționat recent de o firmă cu sediul central în Londra, care îi poate afecta condițiile de utilizare. Vom actualiza acest articol dacă există modificări.

În prezent, există peste 5.700 de servere distribuite în 90 de țări, dintre care 48 în Rusia și un număr decent în Europa de Est și America de Nord.

Aplicațiile sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, precum și suport pentru desktop pentru Windows, Linux și MacOS. Torrenturile sunt permise pe toate serverele, cu excepția celor din SUA, Singapore, Australia și Hong Kong.

Standardele de criptare sunt ferme. Compania utilizează în mod implicit criptarea AES de 256 biți pe protocolul OpenVPN împreună cu cheile RSA de 2.048 biți și autentificarea MD5 HMAC. Este inclus un comutator pentru uciderea internetului.

Pro:

 • Transmite video HD fără probleme
 • Nu păstrează jurnalele de activitate ale utilizatorului și oferă criptare puternică pentru a ocoli detectarea activității
 • Unele dintre cele mai rapide servere de streaming pe care le-am testat
 • Funcționează peste 3.700 de servere pe tot globul în 59 de țări

Contra:

 • Nu funcționează în China

CEA MAI BUNĂ ALEGERE BUGETĂ: CyberGhost are o configurație simplă. Funcționează bine în Rusia. O opțiune bună dacă căutați o conexiune rapidă, fiabilă și o interfață ușor de utilizat. 45 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră completă despre CyberGhost.

Cupon CyberGhost SPECIAL ANUL NOU: SALVAȚI 80% la planurile pe 3 ani + 2 luni GRATUIT OFERĂ Reducere aplicată automat

3. NordVPN

NordVPNFuncționează în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN este un furnizor de VPN matur, după ce a lucrat în afaceri de mai bine de un deceniu. Există o mulțime de funcții puternice încorporate într-o aplicație intuitivă - inclusiv opțiuni pentru a vă conecta la un server pe baza modului în care doriți să îl utilizați, precum streaming TV, confidențialitate ultra-securizată, anti-DDoS sau anonimat.

Atât viteza, cât și confidențialitatea au fost excelente în timpul testării noastre extinse a produsului - ajutându-l să obțină un rating impresionant de 9/10.

Respectă o politică riguroasă fără jurnaluri, ceea ce înseamnă că nu păstrează absolut nicio informație despre sesiunile utilizatorului, trafic sau timestamps.

Această politică a servit pentru a stimula confidențialitatea. Au existat cel puțin două cazuri în care NordVPN a fost abordat de către agențiile guvernamentale, solicitând ca compania să furnizeze datele utilizatorilor. Dar pur și simplu nu existau informații incriminatorii pe serverele sale. Autoritățile chiar au confiscat serverele fizice o singură dată, dar nu au putut să scoată nicio informație din acestea. Mai mult, compania este încorporată în Panama, ceea ce înseamnă că nu este supusă niciunei legi obligatorii de păstrare a datelor.

NordVPN operează una dintre rețelele de servere mai mari pe care le-am văzut cu 5.201 de servere din 60 de țări. Așa cum am menționat anterior, puteți alege unul pentru cerințele dvs. specifice.

Serviciul funcționează cu numeroase servicii de streaming online, inclusiv Netflix, Hulu și BBC iPlayer. Permite torentarea.

Standardele de criptare sunt stricte. Tot traficul este securizat prin protocolul AES pe 256 biți și folosește cheile SSL de 2.048 biți. Protecția împotriva scurgerilor DNS este activată. Confidențialitatea și anonimatul dvs. sunt destul de asigurate.

Există asistență pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Furnizor bugetar cu servere rapide și fiabile pentru streaming HD
 • Operează peste 5.000 de servere în 60 de țări de pe glob
 • Deblochează cu ușurință o gamă largă de site-uri geo-blocate
 • Criptarea puternică și niciun fel de jurnal nu oferă securitate și confidențialitate
 • Chatul live vă poate ajuta cu configurații manuale

Contra:

 • Aplicația lor desktop este datată

STRONG ALL-ROUNDER: NordVPN are o valoare excelentă. Securitate solidă și confidențialitate și funcționează în mod fiabil în Rusia. Utilizați până la 6 dispozitive simultan cu viteze mari de conectare. 30 de zile garanție înapoi.

Iată recenzia noastră aprofundată a NordVPN.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

4. IPVanish

IPVanishFuncționează în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.IPVanish.com

Banii inapoi garantat: 7 ZILE

IPVanish subliniază viteza, securitatea și confidențialitatea. Este o opțiune recomandată pentru utilizatorii care doresc să descarce torrenturi și să mențină cele mai înalte setări de confidențialitate. Recenzia noastră a oferit serviciului o notă impresionantă de 8/10 și este ușor de văzut de ce.

Utilizatorii din Rusia vor fi încântați să știe că IPVanish refuză să stocheze informațiile utilizatorilor. Toate detaliile precum istoricul sesiunilor, alegerea serverelor și lățimea de bandă vor fi ascunse.

Parametrii de criptare se deconectează. IPVanish folosește criptarea de 256 biți pe protocolul OpenVPN în mod implicit, autentificarea SHA512 și un schimb de chei DHE-RSA 2.048 cu un secret perfect perfect. Această din urmă caracteristică înseamnă că, chiar dacă hackerii intră în contul tău, care este un scenariu scăzut pentru a începe, va fi în continuare imposibil să decripteze datele din sesiunea trecută.

Un comutator de ucid internet este inclus cu toate pachetele - adăugând un strat suplimentar de securitate.

Serviciul oferă peste 1.300 de servere distribuite în 75 de țări. În prezent, nu există o opțiune pentru Rusia, dar există servere abundente în fostele republici sovietice precum România, Serbia, Slovacia, Ucraina, Letonia, Lituania, Estonia și Bulgaria.

IPVanish nu deblochează conținut pe Netflix sau Hulu, dar funcționează perfect cu BBC iPlayer. De asemenea, permite torentarea pe toate serverele.

Există aplicații atât pentru iOS, cât și pentru Android, precum și un client desktop pentru Windows și MacOS.

Mulți utilizatori consideră că este o opțiune excelentă pentru Kodi, deoarece le permite să descarce APK-ul Android direct pe dispozitivul lor. Interfața este, de asemenea, prietenoasă cu telecomandă pentru dispozitivele Kodi care nu au tastatură și mouse.

Pro:

 • Un serviciu complet fără logistică nu vă va compromite confidențialitatea
 • Viteze impresionante de streaming 4K obținute în timpul testării
 • Deblochează toate site-urile de streaming importante din străinătate
 • Funcționează bine cu dispozitivele de control de la distanță precum Kodi

Contra:

 • Asistența clienților este puțin lentă

REZERVĂ MARE SERVER: IPVanish funcționează cu până la 10 dispozitive conectate. Conexiuni rapide, aplicații ușor de folosit, suport bun pentru mai multe platforme. De încredere în Rusia, dar nu și cu Netflix. 7 zile de returnare a banilor.

Citiți recenzia noastră despre IPVanish.

IPVanish CouponSAVE 60% pe planul anual GET DEALDescount aplicat automat

  Cum să urmăriți CNN Go Live în străinătate (în afara SUA) cu un VPN

5. VyprVPN

VyperVPNFuncționează în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

VyprVPN are unele dintre cele mai dure protocoale de criptare pe care le-am văzut. Se completează cu serviciul online de asistență online pentru clienți, o încercare gratuită de 3 zile și o rețea de server minunată. Compania este capabilă să depășească chiar și cele mai stricte bariere pe care guvernele le impun rețelelor.

Politica sa de înregistrare ar putea afecta unii utilizatori. VyprVPN spune că stochează „adresa IP sursă a utilizatorului, adresa IP VyprVPN folosită de utilizator, ora de pornire și oprire a conexiunii și numărul total de octeți folosiți.” Dar toate informațiile sunt stocate doar 30 de zile și sunt utilizate pentru a îmbunătăți serviciul. VyprVPN insistă asupra faptului că este imposibil de urmărit site-urile vizitate de utilizatori.

Compania este foarte populară în rândul utilizatorilor din China, unde deblochează cu ușurință Marele Firewall. Acest lucru înseamnă că tehnologia sa proprie este suficient de sofisticată pentru a zădărnici mii de ingineri numiți de stat care lucrează non-stop pentru a țese o rețea masivă. Acesta este un lucru considerabil.

VyprVPN a luat o decizie înțeleaptă să dețină fizic și să gestioneze centre de date întregi, ceea ce îl ajută să finalizeze serviciul și îl plasează într-o clasă deasupra altor companii VPN. Standardul normal al industriei este fie să închirieze servere, fie să externalizeze unui terț. Acest lucru ajută VyprVPN să asigure mai mult traficul utilizatorilor.

Traficul menționat este criptat prin protocolul OpenVPN, criptare AES de 256 biți, chei RSA de 2.048 biți fără secret secret perfect și autentificare SHA256. Este inclus un comutator pentru uciderea internetului. De asemenea, este capabil să deblocheze conținut pe Netflix, Hulu și BBC iPlayer.

O versiune premium a pachetului permite accesul la protocolul Chameleon ™ care schemează metadatele OpenVPN, astfel încât inspecția profundă a pachetelor nu o poate recunoaște.

Există peste 700 de servere, inclusiv opțiuni pentru a obține o adresă IP rusă.

Aplicațiile sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, precum și pentru un client desktop pentru Windows și MacOS. Suporta torrenting.

Pro:

 • Vitezele sunt rapide și stabile
 • Nu păstrează jurnalele
 • Utilizează criptarea AES-256, comutatorul de omor și protecția împotriva scurgerii DNS
 • Poate conecta simultan până la 6 dispozitive

Contra:

 • Aplicațiile sunt simple, dar nu au opțiuni avansate de configurare
 • Nu este cea mai ieftină opțiune din această listă

REȚEA INDEPENDENTĂ: VyprVPN este ușor de utilizat. Viteze bune și timp de funcționare, deoarece toate serverele sunt deținute de VyprVPN. Nu este cea mai ieftină opțiune din această listă. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă despre VyprVPN.

Cupon VyprVPNSalvați 81% la planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

6. ZenMate

ZenmateIanuarie 2023 Lucrări în Rusia Testat ian 2023

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Site-ul: www.zenmate.com

Banii inapoi garantat: 30 de zile

ZenMate este oarecum dintr-o pungă mixtă. Este potrivit pentru streaming și navigare rapidă, dar este susceptibil la scurgeri DNS. Acest lucru ar putea înlătura unii utilizatori, în special pe cei preocupați de confidențialitatea lor. Compania oferă o garanție inițială de returnare de 14 zile, astfel încât să puteți testa serviciul și să vedeți dacă este ceea ce doriți să continuați.

Pachetele premium deblochează peste 1.000 de servere distribuite în 28 de țări. Dar nu aveți voie să alegeți singur un server - serviciul va alege automat unul pentru dvs. în funcție de locația dvs. Este un pic mai jos.

Furnizorul utilizează criptarea AES pe 128 de biți împreună cu cheile RSA de 2.048 biți și SHA 256 pentru autentificare. Un comutator pentru uciderea internetului este inclus. ZenMate are, de asemenea, o politică de a nu stoca jurnalele de date.

Aplicațiile sunt disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, precum și pentru un client desktop pentru Windows și MacOS.

Pro:

 • Deblochează mult conținut geo-restricționat
 • Caracteristici puternice de securitate, inclusiv comutator automat de omor
 • O mulțime de servere optimizate de streaming fiabile

Contra:

 • În timpul testării am obținut niște scurgeri DNS
 • Asistența doar prin e-mail este frustrantă
 • Nu va debloca atâtea site-uri de streaming cât și alți furnizori mai mari pe listă

SET UP SASY: ZenMate este ușor de instalat. Excelent pentru conținutul de streaming blocat geo. Nu este cea mai rapidă alegere din această listă, dar poate fi transmis în calitate HD. 14 zile garanție înapoi

Citiți recenzia noastră completă despre ZenMate.

Ar trebui să folosesc un VPN gratuit?

VPN-urile gratuite sunt o duzină și pot apărea în rezultatele căutării dvs., deoarece sunt foarte anunțate. Dar dacă sunteți în căutarea unei experiențe de navigare premium, nu vă sprijiniți speranțele.

VPN-urile gratuite au obiceiul să monetizeze prin a vă blitzing cu reclame invazive, prin introducerea cookie-urilor de urmărire și prin vânzarea datelor către agenții de publicitate. Unii și-au deturnat lățimea de bandă pentru a vă transforma într-un soldat de picior într-o armată masivă de botnet.

Așteptați-vă la reglarea lățimii de bandă, capacele de date și o selecție severă a serverelor.

Unele dintre VPN-urile enumerate în articol oferă un proces gratuit. Aceasta este o opțiune potrivită dacă nu sunteți sigur dacă optați pentru o VPN completă. Dar vă sfătuim cu siguranță să le evitați pe cele aleatorii care există pe internet. Nu există un prânz gratuit.

Unele VPN-uri de evitat

Internetul rusesc este puternic cenzurat și monitorizat, astfel încât orice persoană care optează pentru a utiliza o VPN trebuie să fie asigurată că datele lor private vor rămâne inaccesibile. VPN-urile pe care le-am recomandat în această listă vor face asta bine, dar există și altele care v-ar putea încălca încrederea. Acesta este un scenariu riscant într-un spațiu online din ce în ce mai amenințat, motiv pentru care credem că ar trebui să le evitați.

Iată două exemple:

1. HolaVPN

Hola, bazată pe Israel, care opera o extensie VPN populară pentru Chrome, avea cândva o impresionantă bază de utilizatori de 50 de milioane. Dar, în ciuda timpului și efortului pe care l-a investit în construirea acestei comunități, a ales să anuleze toată munca bună de dragul unor acte suprem neetice. În 2015, compania a exploatat o parte din lățimea de bandă individuală a fiecărui utilizator și a transformat-o într-un pion dintr-o armată de botnet masivă. Dacă ați fost un utilizator Hola, dispozitivul dvs. a fost utilizat pentru atacuri de refuz de distribuire (DDoS), promovând conținut protejat de drepturi de autor și pornografie..

2. Scut hotspot

Este posibil să fi întâlnit Hotspot Shield în timp ce navigați pe web, deoarece a fost o opțiune freemium în mod deosebit de populară, care nu a necesitat înregistrarea unei cărți de credit. Dar lucrurile nu au fost atât de simple.

În iulie, un grup de advocacy pentru acțiune în domeniul confidențialității a acuzat compania că a introdus cu forță cookie-uri de urmărire în datele utilizatorului, fără cunoștința sau consimțământul acestora și că le-a vândut unor agenți de publicitate terți. Plângerea a adăugat că Hotspot Shield a redirecționat traficul de comerț electronic către domeniile partenere - asta a însemnat că cererile legitime de HTTP, precum nike.com, au fost navigate în cunoștință de cauză către site-urile de afiliere partenere, unde furnizorul a stat să obțină un profit de fiecare dată când o vânzare trece..

  Cum să rămâi complet anonim și ascuns online

Acuzele nu au fost încă dovedite - Comisia Federală pentru Comerț încă investighează problema și nu a ajuns la o decizie. Nu ne grăbim la nicio concluzie aici, dar întrebările despre confidențialitate și anonimat sunt îngrijorari spinoase. Recomandarea noastră este să evitați Hotspot Shield până când nu sunt achitați de toate taxele.

Motivul pentru care emitem aceste avertismente este din cauza credinței ferme că furnizorii de VPN trebuie să fie deschise și transparente cu utilizatorii. Politicile de înregistrare și monitorizare a datelor trebuie să fie stabilite în prealabil, astfel încât orice utilizator potențial să poată lua o decizie în cunoștință de cauză și să înțeleagă în ce se implică. Când un serviciu încearcă să abuzeze ceea ce se întâmplă cu adevărat, acesta este un steag roșu.

Cum folosesc un VPN în Rusia?

În această secțiune, vă vom prezenta prin două exemple. Urmați pașii descriși aici dacă sunteți un expatriat străin care locuiește în Rusia care dorește să obțină o adresă IP de la domiciliu sau din altă locație non-rusă:

 1. Parcurgeți lista noastră recomandată de servicii VPN și decideți un plan care funcționează pentru dvs.
 2. Înregistrați-vă și plătiți serviciul
 3. După ce ați făcut acest lucru, descărcați aplicațiile de companie (pentru telefonul dvs.) sau software-ul (pentru PC sau MacOS)
 4. Ștergeți cookie-urile și memoria cache în toate browserele web (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, UCWeb) pentru a elimina identificatorii de locație vechi
 5. Reporniți dispozitivul
 6. Deschideți software-ul însoțitor VPN și conectați-vă
 7. Selectați un server din țara în care încercați să obțineți o adresă IP - cum ar fi Canada sau Spania
 8. Permiteți câteva secunde pentru stabilirea conexiunii. După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să existe o pictogramă de notificare verde în bara de activități sau în partea de sus a ecranului smartphone-ului
 9. Căutați pe web așa cum v-ați face în mod normal. Veți observa că site-urile web gazdă vor presupune că locația dvs. se află în țara în care sunteți conectat în prezent și o grămadă de conținut anterior indisponibil va fi acum accesibilă

Celălalt exemplu din această secțiune este pentru rezidenții ruși care călătoresc în străinătate în căutarea unei adrese IP locale:

 1. Parcurgeți recomandările noastre și stabiliți un furnizor care are servere în Rusia
 2. Înregistrați-vă și plătiți serviciul - selectați planul care se potrivește cel mai bine cerințelor dvs.
 3. După ce ați făcut acest lucru, descărcați aplicațiile de companie (pentru telefonul dvs.) sau software-ul (pentru PC sau MacOS)
 4. Ștergeți cookie-urile în toate browserele web (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, UC Web) pentru a elimina identificatorii de locație vechi
 5. Reporniți dispozitivul Deschideți software-ul VPN și autentificare
 6. Selectați un server în Rusia și faceți clic pe conecta
 7. Permiteți câteva secunde pentru stabilirea conexiunii
 8. După ce ați făcut acest lucru, ar trebui să existe o pictogramă de notificare verde în bara de activități sau în partea de sus a ecranului smartphone-ului
 9. Navigați pe web așa cum v-ați face în mod normal - site-urile web gazdă vor presupune că sunteți în Rusia

Care este viitorul internetului în Rusia?

Organul de advocacy pe internet Freedom House spune că peisajul digital al țării este „nu gratuit”, indicând o serie de noi modificări legislative cunoscute sub numele de „Legea lui Yarovaya”, care subminează securitatea comunicațiilor criptate și sporește accesul guvernului la datele utilizatorilor. „Incitarea” sau „justificarea” terorismului online este acum pedepsită cu o pedeapsă maximă a unui termen de 7 ani de închisoare, administrația rusă folosind limbajul vag și larg din proiectul de lege pentru a viza utilizatorii de social media.

Agenția de monitorizare pune vina pe președintele rus, Vladimir Putin, spunând că răspândirea libertății online este o încercare directă de consolidare a autorității sale. Conținutul critic al acțiunilor guvernului în Crimeea și implicarea în conflictul ucrainean este filtrat constant cu puncte de știri independente care se confruntă cu presiuni legale și economice din Kremlin.

Dacă ultimii ani reprezintă un punct de curte, este puțin probabil ca peisajul rusesc de pe internet să fie martor la un grad mai mare de libertate. Autoritățile au continuat să utilizeze legislație nouă pentru a restricționa accesul la conținutul legat de islamul radical, conflictul cu Ucraina sau orice formă de opoziție politică organizată.

Mii de site-uri web continuă să fie blocate fără o justificare corespunzătoare. În iulie, peste 2.000 de oameni au mers pe străzile Moscovei cerând guvernului să încheie toate eforturile de a controla și monitoriza ceea ce este postat online.

O serie de proiecte de lege noi introduse în parlament, dar care nu au fost încă adoptate, încearcă să forțeze furnizorii VPN care operează în țară să adere la o listă de site-uri blocate sancționate de guvern. Legile includ, de asemenea, o clauză care impune furnizorilor de servicii de internet să păstreze o listă de șase luni a site-urilor web care vizitează utilizatorii. În plus, va obliga serviciile de mesagerie instantanee cum ar fi WhatsApp să predea cheile de criptare, astfel încât autoritățile să poată monitoriza conținutul comunicațiilor.

Human Rights Watch explică că intervenția rusă pe web a fost o politică majoră a statului din 2012, după ce autoritățile statului și-au dat seama de necesitatea prevenirii genului de răscoală masivă la care au fost înregistrate în perioada 2011-12. Anterior, internetul fusese privit ca un fel de spațiu benign, fără efectul de a modela opinia publică, iar ministerele și-au concentrat în mare măsură eforturile pe reducerea conținutului la televiziune, tipărire și radio..

Internetul este acum privit ca fiind singurul mediu în care a existat un grad semnificativ de opoziție față de politicile partidului de guvernământ și unul care trebuie controlat. Situația este acum atât de proastă încât cetățenii ruși obișnuiți nu știu ce reprezintă libera exprimare și ce nu. Definițiile arbitrare ale legilor sunt utilizate pentru a tăcea adevărul, în timp ce presa de stat continuă să prezinte raportări părtinitoare, în special atunci când vine vorba de conflicte regionale.

Cum fac blogul în anonimat în Rusia?

Am mai menționat înainte cum Kremlinul încearcă să reducă la tăcere bloggerii cu amenințarea de încarcerare și agresiuni fizice violente. Acesta este un gând înspăimântător. Dar dacă sunteți activist sau jurnalist, înțelegem cât de important este să vă extrageți mesajul. La urma urmei, mass-media este al patrulea pilon al statului și libera exprimare este necesară pentru ca democrațiile să înflorească.

Există o cantitate suficientă de detalii și cele mai bune practici în ghidul nostru despre cum să rămâneți ascuns în timp ce faceți bloguri pe internet. Încercați să urmați pașii descriși în detaliu. Nu există nicio garanție a păstrării confidențialei dvs. pentru totdeauna, dar credem că vă puteți proteja într-o măsură suficientă dacă faceți măsuri adecvate pentru a reduce amprenta digitală.

„Петергоф” de Dmitry Dzhus sub licență CC BY 2.0

About the author

Comments

 1. e vedere estetic și o securitate puternică. Este o alegere excelentă pentru utilizatorii din Rusia, deoarece are o rețea mare de servere și poate eluda cele mai stricte restricții și geo-blocări. De asemenea, funcționează cu toate serviciile populare de streaming și oferă o garanție de returnare a banilor de 30 de zile. În plus, ExpressVPN este ușor de utilizat și oferă o experiență de navigare îmbunătățită prin deblocarea conținutului geo-restricționat. În general, este o alegere excelentă pentru oricine caută un VPN de încredere în Rusia.

Comments are closed.

Adblock
detector