Cele mai bune VPN-uri pentru Turcia: Care dintre ele au mai bătut interdicția VPN în 2020?

Cele mai bune VPN-uri pentru Turcia

Social media sunt deseori vizați în perioadele de tulburări politice în Turcia, iar frecvența acestor opriri pare să crească. Cel mai recent incident a implicat arestarea mai multor politicieni pro-kurzi - adversari politici ai președintelui Recep Tayyip Erdogan. Facebook, Twitter, Youtube și WhatsApp au fost printre rețelele de socializare blocate de furnizorii de servicii de internet în cel mai recent caz de cenzură pe internet din țară.. Puteți ocoli aceste blocuri cu un VPN.

Dacă locuiești sau călătorești în Turcia, nu a fost niciodată un moment mai critic pentru a utiliza o VPN. Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN criptează tot traficul de internet al unui dispozitiv și îl direcționează printr-un server ales de utilizator.

Dacă nu doriți să citiți întregul articol, aici este un rezumat al cele mai bune VPN-uri pentru Turcia:

 1. ExpressVPN Cel mai bun VPN complet pentru Turcia. Viteze rapide, securitate excelentă, bune pentru streaming și deblocare de conținut. Include garanție de returnare de 30 de zile.
 2. NordVPN Cea mai bună alegere VPN bugetară.
 3. Scutul Hotspot Un furnizor conștient de securitate cu viteze solide.
 4. Surfshark Furnizor de încredere, cu credințe de securitate și confidențialitate puternice. Deblochează o mulțime de servicii geo-restricționate.
 5. PrivateVPN Un nou venit cu viteze rapide. Bun pentru streaming.
 6. VyprVPN Dețineți toate serverele lor. Funcționează bine cu servicii de streaming.

Cu un VPN activat și conectat la o altă țară, utilizatorii pot debloca toate rețelele de socializare restricționate, precum și alte site-uri web și aplicații. Furnizorii de servicii de internet, care implementează blocurile în numele autorităților guvernamentale, nu pot cunoaște destinația finală a traficului dvs. de internet și nici ce conține. Furnizorii VPN pe care i-am recomandat în acest articol au locații de server pe tot globul. Aceasta înseamnă că este posibil să obțineți o adresă IP din Turcia din orice altă parte a lumii.

Este important să rețineți asta Autoritățile turce au prins utilizatorii VPN și au început să blocheze anumiți furnizori. Acesta este motivul pentru care Comparitech a adresat direct mai mulți furnizori VPN pentru a confirma care sunt încă în funcțiune.

Cele mai bune VPN-uri pentru Turcia

Criteriile noastre de alegere a VPN-urilor care sunt cele mai bune pentru deblocarea rețelelor de socializare din Turcia sunt următoarele:

 • Nu este blocat în Turcia
 • Utilizează protocolul OpenVPN cu criptare puternică
 • Fără jurnalele de trafic
 • Asistență rapidă pentru clienți
 • Lățime de bandă și date nelimitate
 • Transmiterea porturilor încorporate este un mare avantaj (mai multe în acest sens în jos)

1. ExpressVPN

ExpressVPNIanuarie 2020 Lucrări în Turcia Testat ian 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.ExpressVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

ExpressVPN a fost listat alături de alți câțiva furnizori VPN ca fiind blocați, potrivit site-urilor de știri locale, dar am confirmat cu compania că acesta funcționează în interiorul Turciei. Express este puțin costisitor, dar sunt cheltuiți bine pentru o conexiune fără cusur, fără limită, puternic criptată la alegerea dvs. din aproape 80 de țări. Expedierea porturilor nu este inclusă. Personalul de asistență pentru clienți este disponibil pe chat live 24/7.

Unele dintre serviciile pe care le deblochează în mod fiabil sunt US Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video și BBC iPlayer. Dacă sunteți blocat, asigurați-vă că asistența pentru chat-uri live 24/7 va fi la îndemână pentru a rezolva eventualele probleme.

ExpressVPN folosește criptarea AES pe 256 biți - acesta este standardul „grad militar” la care ne-am referit anterior. Funcțiile suplimentare de securitate includ un comutator de ucidere pe internet, secretul perfect înainte și protecția împotriva scurgerilor DNS, astfel încât informațiile dvs. rămân în siguranță în tunelul criptat. Mai mult decât atât, acesta stochează doar metadate care nu identifică, iar adresele IP nu sunt înregistrate.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Amazon Fire TV și anumite routere wifi. Puteți conecta până la trei dispozitive simultan.

Pro:

 • Conexiuni de mare viteză
 • Excelent pentru streaming
 • Caracteristici puternice de securitate
 • Este posibilă înregistrarea anonimă

Contra:

 • Configurația avansată pentru utilizatorii de putere este puțin limitată

Scorul nostru:

4.5 din 5

CELE MAI BUNE PENTRU TURCIA: ExpressVPN este alegerea noastră 1. Are viteze rapide pentru torrenting și streaming, capacități de deblocare de conținut excelent și caracteristici de securitate lider de clasă. Funcționează cu servicii blocate în Turcia, inclusiv Skype și Twitter. Include o garanție de returnare de 30 de zile, astfel încât să o puteți încerca fără riscuri.

Citiți recenzia noastră completă despre ExpressVPN aici.

Ofertă specială cupon ExpressVPN - primește 3 luni în plus DEAL DE FREEGETCupon aplicat automat

2. NordVPN

NordVPNFuncționează în Turcia Testat ianuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.NordVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

NordVPN merge puternic în Turcia. Furnizorul oferă unele dintre cele mai puternice caracteristici de securitate disponibile, inclusiv Tor peste conexiunile VPN, VPN-uri duble și conexiuni anti-DDoS. Cu până la șase conexiuni simultane, acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai generoase planuri pentru preț. NordVPN este complet lipsit de logistică și are sediul în Panama - cu mult peste îndemâna agențiilor spioniste administrate de guvern. De asemenea, poate debloca servicii de streaming anti-VPN precum Netflix și Hulu.

Unele dintre site-urile deblocări NordVPN sunt US Netflix, HBO, Amazon Prime Video, ESPN, Sky și Sling TV.

Aplicațiile sunt disponibile pentru Android, iOS, Windows și MacOS. Un plan de bază permite conectarea simultană a șase dispozitive.

Pro:

 • Abilitate excelentă de deblocare
 • Rețea de server extinsă
 • Politica fără jurnale

Contra:

 • Aplicația desktop necesită un timp pentru a vă conecta

Scorul nostru:

4.5 din 5

BUNĂ OPȚIUNE BUGETARĂ: NordVPN este o VPN bună cu costuri reduse. Funcționează bine pentru streaming, nu păstrează jurnalele și este dotat cu funcții de securitate deosebite. Include garanție de returnare a banilor de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă despre NordVPN aici.

Cupon NordVPNSpărați 70% la planul de 3 aniGAL DEALDiscont aplicat automat

3. Scutul Hotspot

Scutul Hotspot

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Site-ul: www.Hotspotshield.com

Banii inapoi garantat: 45 DE ZILE

Scutul Hotspot are viteze rapide și fiabile datorită rețelei sale de peste 3000 de servere din 70 de țări. Acest serviciu este deosebit de bun pentru a evita restricțiile regionale; De asemenea, vă permite să bateți filtrarea web a guvernului turc, vă permite să accesați servicii precum Netflix, BBC iPlayer și Amazon Prime Video din străinătate. De asemenea, sunt permise până la cinci conexiuni simultane, ceea ce înseamnă că nu sunteți liber să vă protejați toate dispozitivele utilizate cel mai des.

Acest serviciu este dotat cu mai multe caracteristici de securitate puternice, inclusiv criptarea de 256 biți, un comutator de oprire (care oprește tot traficul dacă vă pierdeți conexiunea brusc) și protecție împotriva scurgerilor DNS și IPv6. De asemenea, puteți alege să vă conectați automat de fiecare dată când utilizați o rețea wifi nesigură. Hotspot Shield nu înregistrează nicio informație identificabilă peste durata sesiunii. Dacă aveți nevoie de ajutor, puteți contacta serviciul de asistență 24/7 în timpul unui chat live.

Hotspot Shield are aplicații pentru iOS, MacOS, Android și Windows.

Pro:

 • Capacitate puternică de deblocare
 • Conexiuni rapide și fiabile
 • Funcții de securitate puternice

Contra:

 • Probleme de confidențialitate anterioare
 • Nu funcționează cu sistemele Linux

Scorul nostru:

4.5 din 5

VPN DE VELUȚIE VĂRĂTĂ: Hotspot Shield este suficient de rapid pentru streaming HD și suficient de sigur pentru torrenting, blogging sau chiar doar navigare zilnică în Turcia. Acest furnizor oferă o garanție de returnare de 45 de zile.

Citiți recenzia noastră completă de utilizator despre Hotspot Shield.

Cupon de scut Hotspot Ofertă specială - economisiți 75% din planul de 3 aniGAZA DEZTAContabil aplicat automat

4. Surfshark

VPN SurfShark

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.Surfshark.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

Surfshark în prezent rulează peste 1.000 de servere în peste 60 de țări, ceea ce facilitează obținerea unei conexiuni cu latență scăzută oriunde v-ați afla. Este suficient de rapid pentru a transmite video în direct HD fără o memorie tamponabilă vizibilă și capabilă să deblocheze platforme majore blocate în regiune, cum ar fi Netflix, ITV Hub și Amazon Prime Video. Cel mai bun lucru este că acest serviciu nu are o limită de conectare, ceea ce înseamnă că puteți asigura fiecare dispozitiv pe care îl dețineți cu un singur cont.

Acest VPN îți pune securitatea pe primul loc. Are o criptare AES de 256 biți, un comutator de ucidere, protecție împotriva DNS, WebRTC și scurgeri IPv6, un blocant de anunțuri și un scaner malware. Există, de asemenea, o caracteristică NoBorders care vă permite să evitați blocarea web în țări (cum ar fi Turcia) care au o cenzură online strictă. Surfshark nu înregistrează nicio informație care vă poate identifica dar dacă sunteți interesat, puteți plăti în Bitcoin, Ripple sau Ethereum pentru un plus de confidențialitate. Asistența clienților este disponibilă (prin chat live și e-mail) 24 de ore pe zi.

Aplicațiile Surfhark sunt disponibile pentru dispozitivele Windows, MacOS, Android, Linux și iOS. Instalarea manuală este necesară pentru routerele fără fir.

Pro:

 • Caracteristici de securitate de ultimă oră
 • Politica fără jurnale
 • Fără limită de conexiune

Contra:

 • Are totuși serverul lent ocazional
 • Rețea relativ mică

Scorul nostru:

4 din 5

PROTECTĂ TOTUL DISPOZITIV: Surfshark oferă protecții puternice de securitate și confidențialitate, dar și viteze mari și o mare capacitate de deblocare. Acest serviciu vă permite să conectați toate dispozitivele simultan și include o garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă de utilizator despre Surfshark.

Cupa Surfshark Ofertă specială - economisiți 83% + 3 luni OFERTA FREEGETDiscount aplicat automat

5. PrivateVPN

PrivateVPNFuncționează în Turcia Testat ianuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Site-ul: www.PrivateVPN.com

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

PrivateVPN a intrat pe scena VPN destul de recent, dar a crescut rapid printre rânduri. Se concentrează pe calitate peste cantitate și își face treaba bine atunci când este evaluat din punct de vedere al vitezei, confidențialității și criptare. Unele dintre site-urile pe care reușește să le deblocheze cu ușurință sunt Netflix, BBC iPlayer, HBO, Hulu și multe altele.

PrivateVPN nu are o rețea de server la fel de expansivă ca ceilalți furnizori din această listă, dar totuși face treaba bine. În prezent, există aproximativ 80 de servere în 56 de locații, inclusiv o opțiune pentru Turcia.

Acest furnizor nu stochează date despre utilizatori și criptează traficul web folosind fie criptare pe 128 sau 256 biți, în funcție de protocolul pe care îl utilizați. Serviciul oferă un secret perfect perfect, un comutator de ucidere pe internet și protecție împotriva scurgerii DNS. Un plan de bază permite conectarea simultană a șase dispozitive. Suportul pentru torrenting este inclus.

PrivateVPN oferă aplicații pentru Windows, MacOS, iOS și Android.

Pro:

 • Mai rapid decât majoritatea VPN-urilor similare
 • Nu păstrează jurnalele
 • Înregistrare anonimă posibilă

Contra:

 • Nu există chat live disponibil
 • Mai puține servere decât rivalii săi

Scorul nostru:

4.5 din 5

BUN PENTRU STREAMING: PrivateVPN funcționează bine cu servicii de streaming. Deblochează Amazon Prime Video, Netflix și multe alte servicii de streaming. Vitezele sunt bune, deși rețeaua de servere din care să aleagă este mai mică decât alte VPN-uri din această listă. Include garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră despre PrivateVPN.

Ofertă specială cupon privatVPN - economisiți 83% din planul de 2 aniGAZA DE DEZTAContabil aplicat automat

6. VyprVPN

VyperVPNFuncționează în Turcia Testat ianuarie 2020

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Banii inapoi garantat: 30 DE ZILE

VyprVPN a fost vizat și de autoritățile turce, dar compania ne-a spus astăzi că funcționează ca de obicei din interiorul țării. VyprVPN este unul dintre puținii furnizori care deține de fapt toată infrastructura proprie de servere fizice, în loc să închirieze spațiu altcuiva. Asta înseamnă că conexiunile sunt private și rapide. Adăugați protocolul Chameleon la comanda VyprVPN pentru o taxă suplimentară și veți fi protejat de aproape orice.

VyprVPN folosește criptarea AES de 256 biți pe protocolul OpenVPN și oferă funcții precum protecția împotriva scurgerii DNS. Tehnologia sa proprie de scramble Chameleon ™ adaugă un strat suplimentar de ofuscă, astfel încât conexiunea dvs. să rămână ascunsă. Acest furnizor este, de asemenea, unul dintre puținele care aruncă în mod constant Marele Firewall din China - fără niciun semn, având în vedere că mii de ingineri numiți de stat lucrează non-stop pentru a se asigura că site-urile și aplicațiile rămân blocate în China.

În prezent, compania are peste 700 de servere pe tot globul, inclusiv o opțiune în Turcia. Acesta oferă aplicații pentru Windows, MacOS, Android și iOS. Un abonament unic permite cinci conexiuni simultane.

Pro:

 • Deblochează Netflix SUA și altele
 • Nu păstrează jurnalele
 • Oferă chat live 24/7

Contra:

 • Nu acceptă bitcoin

Scorul nostru:

4 din 5

REȚEA INDEPENDENTĂ: VyprVPN este un sistem universal, bun, care deține toate serverele lor, ceea ce duce la un serviciu rapid și sigur. Scoate note bune pentru confidențialitate și funcționează bine cu serviciile de streaming, dar există opțiuni mai ieftine în această listă. Garanție de returnare de 30 de zile.

Citiți recenzia noastră completă despre VyprVPN aici.

Cupon VyprVPNSalvați 81% la planul de 2 aniGAZA DE DEZVOLTARE aplicată automat

Ce VPN-uri sunt blocate în Turcia?

Deși nu putem testa fiecare VPN acolo, iată VPN-urile enumerate de surse locale de știri ca fiind vizate de autoritățile turce:

 • VPN Master
 • Scutul Hotspot
 • Psiphon
 • Zenmate
 • TunnelBear
 • VPN zero
 • IPVanish

În plus, conexiunile Tor sunt blocate de ISP-uri.

VPN-urile sunt legale în Turcia?

Da, utilizarea unei VPN este legală în Turcia. În timp ce Turcia a început să ia măsuri pentru a bloca accesul la serviciile Tor și VPN la sfârșitul anului trecut, nu este ilegal să folosești unul efectiv. Nu am văzut niciun raport despre nimeni arestat sau acuzat de o crimă doar pentru utilizarea unei VPN.

Acestea fiind spuse, ceea ce rezidenții Turciei fac online în timp ce sunt conectați la VPN este în continuare supus legilor și reglementărilor din Turcia. Nu încurajăm cititorii să încalce legea în timp ce utilizează un VPN, chiar dacă VPN are scopul de a-ți ascunde activitatea online.

Mai mult, autoritățile turce au fost destul de active în 2017 când vine vorba de blocarea accesului la serverele VPN. Am primit mai multe comentarii spunând că VPN-urile recomandate de noi au fost blocate, dar, din fericire, aceste blocuri au fost doar temporare. Acestea au fost rectificate de companiile VPN și continuă să funcționeze, dar utilizatorii ar trebui să se aștepte în continuare la perioade de oprire ocazională.

Ar trebui să folosesc un VPN gratuit pentru Turcia?

Una dintre problemele consistente care afectează internetul turc este răspândirea răspândită a aplicațiilor de social media, a furnizorilor de e-mail și a site-urilor web care sunt considerate critice pentru statul turc. Administrația actuală a vizat în mod constant activiști pentru drepturile omului, bloggeri și influenți online, dacă consideră că comentariile lor sunt împotriva principiilor pe care guvernul le spune.

VPN-urile vă ajută să vă mascheze identitatea, dar cele gratuite pe care le puteți găsi pe internet sunt o alegere proastă pentru navigarea pe internet în siguranță și în siguranță. Ca atare, este posibil să vă configurați pentru o surpriză urâtă dacă alegeți să utilizați un VPN gratuit.

La nivel practic, VPN-urile gratuite implementează standarde slabe de criptare, se implică regulat în accelerarea lățimii de bandă și nu au rețele de servere largi din care să aleagă. Sarcinile care folosesc date mari, precum streamingul video, jocul online și accesarea serviciilor bancare și financiare sunt peste capacitatea lor.

În același timp, există exemple de furnizori VPN gratuite care au infectat de bună voie dispozitivele gazdă cu malware, pentru a extrage date care să le vândă unor agenți de publicitate terți. Unul a mers chiar și pe lățimea de bandă a utilizatorului inactiv pentru a construi armate de botnet. Acest lucru contravine complet etosului folosirii unui VPN în primul rând, motiv pentru care un serviciu plătit merită cu siguranță câțiva dolari pe care îi va costa în fiecare lună..

Cum pot face blog în siguranță în Turcia?

Așa cum am subliniat în secțiunea anterioară, orice încercare de exprimare liberă pe internet sau chiar critici subțiri cu privire la guvernare vă pot debarca în închisoare. Acesta este un fenomen tulburător și indicativ al instinctelor totalitare ale guvernului. Totuși, totul nu se pierde.

Blogging-ul în siguranță în Turcia necesită eliminarea totală a amprentei digitale în timp ce scrieți și publicați gândurile. Acest proces necesită să fiți extrem de prudent și să faceți pași atenți, deoarece ramificările pot fi grave.

Web-ul este un instrument extrem de puternic, iar autoritățile turce sunt foarte conștiente de acest lucru. Ghidul nostru pentru blogging are în siguranță toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă păstra în siguranță pe internet, în timp ce începeți să scrieți și să publicați anonim.

Sfaturi pentru utilizarea unui VPN în Turcia

Am făcut tot posibilul să arătăm cele mai potrivite VPN-uri din Turcia, dar decizia finală este a ta. Citirea mini-recenzii oferă o imagine de ansamblu la nivel înalt a fiecărui serviciu, dar dacă doriți mai multe detalii, vă recomandăm să citiți recenzia detaliată a utilizatorului la care se face referire la sfârșitul fiecăruia.

Urmați acești pași pentru a începe navigarea pe internet în siguranță și anonim:

 1. Decideți un furnizor și un plan care funcționează pentru dvs. Unii utilizatori ar putea dori o opțiune pe termen lung, în timp ce alții au pur și simplu nevoie de un VPN pentru câteva săptămâni.
 2. Înscrieți-vă și înregistrați-vă cu informațiile cardului dvs. de credit.
 3. Continuați să descărcați aplicațiile relevante de pe dispozitiv.
 4. Reporniți toate dispozitivele când instalarea este completă.
 5. Deschideți aplicațiile VPN relevante și conectați-vă cu informațiile de conectare. Selectați un server într-o locație la alegere.
 6. O conexiune de succes va fi de obicei indicată în bara de activități sau în partea de sus a ecranului smartphone-ului. Acum conexiunea dvs. de internet este criptată și privată.

Accesarea bibliotecilor Netflix din Turcia

În timp ce Netflix este disponibil din punct de vedere tehnic în întreaga lume, problema este că bibliotecile variază în funcție de țară. Turcia are o fracțiune din același conținut care este prezentă în aplicația Netflix dacă vă conectați cu o adresă IP a SUA.

Unii oameni cred că, deoarece contul a fost înregistrat pentru prima dată în SUA, atunci li se va arăta acea bibliotecă pentru totdeauna. Totuși, acest lucru nu este adevărat. Dacă vă conectați la Netflix în Turcia fără a vă masca adresa IP, veți fi redirecționat automat către biblioteca locală.

Deci, dacă doriți să recâștigați accesul la Netflix-ul american, mai întâi va trebui să vă conectați la un server VPN din SUA. Majoritatea VPN-urilor recomandate aici deblochează Netflix, dar este o idee bună să solicitați asistență clienților în cazul în care întâmpinați probleme.

De obicei, VPN-urile gratuite nu vor lucra cu Netflix, deoarece tehnologia lor care se sustrage din locație nu depinde de sarcină și nu poate ocoli filtrele sofisticate ale gigantului de streaming din SUA. Acesta este un alt motiv pentru a nu opta pentru ele.

Vizionarea televiziunii turcești și accesarea serviciilor bancare în străinătate

Locuitorii turci care locuiesc în străinătate pentru muncă sau educație vor beneficia de o conexiune VPN, deoarece le permite să rămână în legătură cu prietenii și familia, să urmărească Superliga turcească și să acceseze servicii bancare.

Unele dintre cele mai populare canale din Turcia sunt TRT 1, TRT Haber, TRT Sport, ITU și Star. Acestea oferă o gamă largă de programe, inclusiv actualități, divertisment, sport și filme. Cu toate acestea, pentru a accesa fluxurile lor live, va trebui mai întâi o adresă IP turcă. Este în regulă pentru persoanele care locuiesc în Turcia și se conectează la internet cu un ISP local, dar va trebui să aveți un VPN pentru a avea acces din afara țării. Furnizorii VPN recomandate din această listă ar trebui să rezolve această problemă pentru dvs..

Băncile și alte instituții financiare au controale de conformitate în vigoare și sunt obligate să monitorizeze cererile primite. Pentru a fi în siguranță, este mai bine să vă conectați cu o adresă IP turcă de fiecare dată când încercați să vă implicați într-o tranzacție online. Acest lucru se datorează faptului că nu veți ridica niciun steag roșu intern sau nu veți fi blocat din contul dvs.. Este mai ușor să folosești un VPN pentru liniște.

VPN nu lucrează în Turcia? Încercați redirecționarea porturilor

Deși nu am reușit să îl testăm noi singuri pe teren, unii utilizatori de pe Reddit au raportat ocolirea cu succes a blocurilor VPN folosind o tehnică numită redirecționare port..

Practic, autoritățile turce au două metode de blocare a VPN-urilor. Primul este să identificăm fiecare server VPN din lume și să îl adăugăm pe o listă neagră pentru a fi blocate de firewall-urile ISP. Deoarece acest lucru ar consuma mult timp și resurse și trebuie să fie efectuat în mod continuu, este probabil să fie vizate doar câteva mii de VPN-uri.

A doua metodă este de a bloca traficul de internet care călătorește către și din porturile care sunt adesea utilizate de VPN-uri. Diferite porturi sunt utilizate în scopuri specifice. Majoritatea traficului de browser web se deplasează prin portul 80, de exemplu, în timp ce portul 22 este de obicei rezervat traficului SSH către servere.

Unul dintre punctele forte ale protocolului OpenVPN este faptul că acesta nu este restricționat și poate fi redirecționat către orice port din gama TCP și UDP. Prin urmare, această metodă ocolește cenzura configurată pentru a bloca traficul care circulă pe anumite porturi. Cel mai logic port pentru a transmite traficul OpenVPN este 443.

Portul 443 este utilizat în principal pentru traficul HTTPS. Traficul HTTPS este criptat folosind același algoritm ca și traficul VPN, SSL, astfel încât cele două arată destul de identic din punct de vedere al unui străin. HTTPS este frecvent utilizat pe site-urile web care necesită un plus de confidențialitate, cum ar fi serviciile bancare online, conectarea paginilor și efectuarea plăților. Este îndoielnic că autoritățile ar bloca acest port, deoarece este atât de necesar pentru utilizatori să navigheze în siguranță pe web.

Redirecționarea porturilor are loc de obicei pe un router wifi, deși unele aplicații VPN și sisteme de operare acceptă redirecționarea porturilor. Procesul exact depinde de firmware-ul routerului dvs., este suficient să spuneți că veți dori să redirecționați tot traficul OpenVPN pe portul 443 pentru a-l ține ascuns de autorități.

Dacă unul dintre VPN-urile enumerate nu funcționează în Turcia sau dacă cunoașteți un altul care funcționează în mod fiabil, informați-ne în comentarii.

„Steagul turcesc” de alexeyklyukin autorizat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 56

Adblock
detector