Chestionul de Facebook „cele mai folosite cuvinte” este un coșmar de confidențialitate

întrebare vonvon

ACTUALIZARE pe 24 noiembrie @ 12:00: 22:00 Vonvon a răspuns la acest articol spunând că nu vinde date către terți. Vezi mai jos răspunsul companiei. Acest articol a fost editat pentru a reflecta afirmația lor.

În ultima vreme, probabil că ați văzut câțiva dintre prietenii dvs. de pe Facebook să posteze rezultatele unei aplicații de testare care să conțină cuvintele cele mai utilizate în stări. Sau poate că l-ai postat singur. Arată ceva astfel:

vonvon fb ss

„Quiz”, creat de o companie numită Vonvon.me, a ajuns la peste 16 milioane de acțiuni în câteva zile. A fost scris în Independent, Cosmopolit și EliteDaily. Pare distractiv, nu?

Gresit. Este vorba despre peste 16 milioane de oameni care au acceptat să ofere aproape toate detaliile private despre o companie despre care probabil nu știu nimic.

„Ooo! dacă fac clic aici și scriu cu facebook, îmi va scana întregul an de postări, va stoca datele și îmi voi spune cele mai utilizate cuvinte. inscrie-ma!"

- V-a salvat un clic (@SavedYouAClick) 19 noiembrie 2015

Aplicația, la fel ca multe aplicații de testare Facebook, este un coșmar de confidențialitate. Iată o listă a informațiilor pe care le solicită jucătorilor să le dezvăluie Vonvon.me:

 • Numele, imaginea profilului, vârsta, sexul, ziua de naștere și alte informații publice
 • Intreaga lista de prieteni
 • Tot ce ai postat vreodată pe cronologia ta
 • Toate fotografiile și fotografiile pe care le-ați etichetat
 • Istoria educației
 • Orașul natal și orașul actual
 • Tot ce ți-a plăcut vreodată
 • adresa IP
 • Informații despre dispozitivul pe care îl utilizați, inclusiv browserul și limba

Notă: În lumina acestui articol, Vonvon a redus numărul de permisiuni necesare.

Citiți mai multe: Cum să eliminați aplicațiile de pe Facebook pentru o mai bună confidențialitate

Politica de confidențialitate oximoronică

Chiar dacă adoptați abordarea „Nu am nimic de ascuns” cu privire la confidențialitate, aplicația colectează de asemenea informații corecte despre prietenii dvs. Politica de confidențialitate a Vonvon lasă multe de dorit. Să trecem prin ea pentru a vedea de ce ar trebui să evitați acest test sau oricare dintre zeci mai multe pe site-ul lui Vonvon. În primul rând, pentru cei care au jucat deja testul, nu există niciun fel de întoarcere:

[…] Recunoașteți și sunteți de acord că putem continua să utilizăm orice informație care nu identifică personal în conformitate cu această Politică de confidențialitate (de exemplu, în scopul analizei, statisticilor și altele asemenea) după încetarea calității de membru la acest site Web și \ sau utilizarea serviciilor noastre, indiferent de motiv.

Informațiile dvs. ar putea fi stocate oriunde în lume, inclusiv țări fără legi puternice de confidențialitate. O căutare Whois dezvăluie că Vonvon.me a fost înregistrată în Coreea de Sud, dar funcționează în mai multe limbi, inclusiv engleza, vietnameza, malaezia și coreeana:

Vonvon procesează Informații personale pe serverele sale în multe țări din lume. Aceste informații pot fi stocate pe oricare dintre serverele noastre, în orice locație.

Vonvon este liber să vândă datele dvs. oricui dorește pentru un profit, deși de atunci au confirmat că nu au intenția de a face acest lucru. Vonvon spune că nu va împărtăși informații personale cu terțe părți fără permisiune, ci doar jucând chestionarul i-ați dat permisiunea din punct de vedere tehnic, deoarece presupune că sunteți o persoană responsabilă care citește politica de confidențialitate. Desigur, majoritatea oamenilor care joacă testul nu sunt atât de responsabili.

[…] Nu împărtășim informațiile dvs. personale cu terțe persoane decât dacă am primit permisiunea dvs. pentru a face acest lucru sau ți-ai dat seama de acest lucru (cum ar fi spunându-ți acest lucru în această Politică de confidențialitate) [...]

Da, de fapt spune asta. Cel mai rău de toate, Vonvon fustează responsabilitatea după ce a dat datele dvs. către terți, care pot face tot ce-și doresc cu el:

[…] Această Politică de confidențialitate nu se aplică practicilor entităților pe care Vonvon nu le deține sau nu le controlează sau persoanelor fizice pe care Vonvon nu le angajează sau nu le administrează, inclusiv orice terțe părți cărora Vonvon poate dezvălui informații personale [...]

Companiile pe care nu le-ați întâlnit niciodată pot accesa acum întregul profil de Facebook - prieteni, fotografii, stări și toate - și să le folosească în moduri în care nu ați fost niciodată de acord direct. Apropo, dacă editați permisiunile înainte de autentificarea aplicației cu Facebook, Vonvon nu vă va permite să jucați testul. Editați | ×: Puteți elimina toate permisiunile, cu excepția profilului public și a postărilor din cronologia Facebook, și puteți reda testul. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni care joacă probabil nu vor deranja.

Abstinența este cea mai bună politică de confidențialitate

Am scos în evidență Vonvon pentru că recent a fost viral, dar Facebook este plin de dealeri de date umbroase care să mascheze în spatele fabricilor de teste virale. Facebook este un refugiu pentru un număr mare de astfel de companii și, sincer, nu a făcut suficient pentru a educa sau avertiza utilizatorii cu privire la riscuri. Social Sweethearts, o companie similară cu sediul în Germania, creează aplicații de testare atât de îndrăznețe încât să vă adune adresa de e-mail. Sper să vă placă spam-ul, fraierii!

Deci, cum te poți proteja? Cel mai simplu mod este să evitați chestionarele online care necesită autentificarea completă a Facebook. Accesați secțiunea de aplicații a profilului dvs. de Facebook - unde aceștia locuiesc adesea - și eliminați orice nu aveți încredere în 100 la sută. Multe dintre ele pot chiar deturna Facebook-ul și posta în numele tău. Lipiți chestionare care vă permit doar să partajați rezultatele fără să vă conectați la contul dvs. de Facebook, cum ar fi cele de pe Buzzfeed.

Dacă insistați pe autentificarea unei aplicații de testare Facebook, asigurați-vă că verificați permisiunile și citiți politica de confidențialitate sau condițiile de utilizare.

Răspunsul lui Vonvon:

buna,

Sunt Jonghwa Kim, CEO al vonvon, inc.

Vonvon este un start-up în Coreea, acum avem în jur de mai puțin de un an, dar din fericire am avut o tracțiune bună în toată lumea, cu peste 100 de milioane de vizitatori unici din SUA, Marea Britanie, Franța, Brazilia, China, Japonia, Coreea, Thailanda, etc., cu 15 limbi.

Deși am înțeles că ar fi putut fi o înțelegere greșită, mă preocupă profund acuzația ta falsă.

1. Stocăm informațiile dvs. personale?

Folosim informațiile dvs. doar pentru a vă genera rezultatele și nu le vom stoca niciodată în alte scopuri. De exemplu, în cazul Word Cloud, imaginea rezultatelor este generată în browserul Web al utilizatorului, iar informațiile culese din calendarul utilizatorului pentru a crea rezultate personalizate nu sunt trimise nici măcar către serverele noastre. De asemenea, în cazul întrebării noastre „Ce vorbesc oamenii în spatele meu?”, Folosim școala utilizatorului și orașul natal, astfel încât să putem atrage prieteni apropiați, mai degrabă decât să împerecheze persoana întâmplătoare între cei 500 de prieteni ai dvs. fb în rezultatele obținute. Folosim aceste informații doar pentru a procesa familiaritatea prietenilor și, din nou, informația nu este niciodată stocată în bazele noastre de date.

2. De ce solicităm informații personale fără legătură cu testul Word Cloud?

Așa cum am menționat mai sus, vonvon.me creează o varietate de chestiuni doar în scopuri de divertisment și folosește diverse date ale utilizatorilor pentru a produce rezultatul cel mai captivant și personalizat. (** ÎNFĂMĂMĂM CONTRA CĂ UTILIZăm DOAR DATELE UTILIZATORULUI PENTRU A PRODUSE CONȚINUTUL ȘI NICIODATĂ NU LE ESTE **) Am solicitat utilizatorilor noștri o listă cuprinzătoare de privilegii de acces, astfel încât să se poată bucura de vasta noastră bibliotecă de teste cât mai lin posibil. Cu toate acestea, ne dăm seama că unii dintre utilizatorii noștri sunt îngrijorați de protecția vieții private. Pentru a satisface aceste preocupări în mod proactiv, am ajustat sfera noastră de solicitare a datelor la cerința minimă pentru a produce fiecare conținut separat începând cu ora 21:00 ora KST, 23 noiembrie..

3. Vânzăm informațiile dvs. personale către o terță parte?

Deoarece nu stocăm nicio informație personală, nu avem nimic de vânzare. Perioadă.

4. Despre politica de confidențialitate

Se pare că ai scos cuvinte din context din cauza acuzației tale.

-
[…] Recunoașteți și sunteți de acord că putem continua să utilizăm orice informație care nu identifică personal în conformitate cu această Politică de confidențialitate (de exemplu, în scopul analizei, statisticilor și altele asemenea), de asemenea, după încetarea calității de membru la acest site web și \ sau utilizarea serviciilor noastre, indiferent de motive.

-> Informațiile „care nu identifică personal” nu sunt aceleași cu informațiile „personale”. Suntem singura companie de pe această planetă care folosește instrumente de analiză pentru a înțelege mai bine utilizatorii noștri cu date comportamentale cumulate?

-
Vonvon procesează Informații personale pe serverele sale în multe țări din lume. Aceste informații pot fi stocate pe oricare dintre serverele noastre, în orice locație.

-> Serviciul nostru este pe Google App Engine și rulăm servicii în 15 limbi, inclusiv japoneză, franceză, germană. Aceasta este, de asemenea, o clauză destul de standard în multe politici de confidențialitate din această epocă a cloud computing. Nu credeți că este o idee mică despre care am inclus această clauză pentru a „exporta” informații personale în „județe fără legi puternice de confidențialitate”?

-
[…] Nu împărtășim Informațiile dvs. personale cu terțe persoane decât dacă am primit permisiunea dvs. pentru a face acest lucru sau dacă v-am dat o notificare despre acestea (cum ar fi, vă spunem despre aceasta în această Politică de confidențialitate) [...]

-> Ați omis în mod convenabil următoarea secțiune în care am afirmat că împărtășim informații personale numai în cazul respectării legii. Nu există nicio clauză care să spună că distribuim informații personale altor companii

-
[…] Această Politică de confidențialitate nu se aplică practicilor entităților pe care Vonvon nu le deține sau nu le controlează sau persoanelor fizice pe care Vonvon nu le angajează sau nu le administrează, inclusiv oricărei terțe părți cărora Vonvon le poate dezvălui Informații personale [...]

-> Din nou, ați omis „(așa cum este definit mai jos)” ca și în „inclusiv orice terțe părți cărora Vonvon ar putea dezvălui informații personale (așa cum sunt definite mai jos)”, ceea ce duce la aceeași secțiune care afirmă că împărtășim informații personale doar atunci când este cerut de lege.

De fapt, aveam clauza care afirmă că am putea împărtăși informații personale partenerului de afaceri de încredere în urmă cu câteva luni - am introdus-o fără să ne gândim prea mult, deoarece majoritatea site-urilor media au politici similare.

Dar a revenit în Japonia în urmă cu câteva luni, cu zvonul similar că am putea vinde informații personale și am decis să ștergem clauza, întrucât nu am vândut niciodată și nu avem niciun plan de a vinde informații personale în orice moment..

Stilul tău induce în eroare cititorii și dăunând mari reputației și încrederii noastre.
Aș aprecia dacă reveniți această acuzație înșelătoare.

Cel mai bun,
Jonghwa

Cum îmi pot proteja confidențialitatea?

Dacă acest articol te-a făcut să te gândești mai critic la confidențialitatea online, bine. Dacă ați jucat deja testul Vonvon sau ceva similar, puteți citi tutorialul nostru despre cum să gestionați și să eliminați aplicațiile Facebook conectate la contul dvs. Dincolo de asta, puteți face câțiva pași simpli pentru a vă stimula confidențialitatea și a vă proteja datele de corporații, hackeri și guverne.

Recomandarea noastră de top este să folosiți un VPN. Un VPN criptează tot traficul de internet al computerului sau smartphone-ului și îl direcționează printr-un server într-o locație pe care o alegeți. Criptarea împiedică furnizorul de servicii de internet să înregistreze ceea ce faceți online, iar serverul intermediar vă ajută să vă anonimizați activitatea, astfel încât site-urile și aplicațiile să nu vă poată identifica locația sau adresa IP a dispozitivului. În plus, VPN-urile pot fi de asemenea folosite pentru a debloca conținut restricționat geografic, cum ar fi catalogul Netflix din SUA.

Puteți instala, de asemenea, o mână de extensii pe browserul dvs. pentru a împiedica companiile și agenții de publicitate să vă urmărească, cum ar fi Badger-ul de confidențialitate sau Deconectați-vă. HTTPS Anywhere este o altă extensie bună care obligă browserul dvs. să încarce versiunile sigure, criptate ale site-urilor web, ori de câte ori acestea sunt disponibile. Dacă anonimatul este ceea ce urmați, căutați să utilizați browserul Tor.

În cele din urmă, citiți întotdeauna tipăritul fin. Verificați politicile de confidențialitate pentru a vedea ce informații sunt colectate și cu cine le este distribuit. Fiți critici cu permisiunile pentru aplicații care par să ceară mai multe informații decât au nevoie. Nu renunțați niciodată la informații de identificare personală nimănui online, în care nu aveți încredere de 100%.

VEZI SI:

 • Cele mai bune servicii de protecție împotriva furtului de identitate
 • Cele mai bune servicii VPN
 • Cel mai bun antivirus
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Adblock
detector