Cum deblocați site-urile (și aplicațiile) de oriunde

Cum deblochează site-uri și aplicații de oriunde


Există o mulțime de motive pentru care ar putea fi necesar să deblocați un anumit site sau serviciu. Poate că angajatorul dvs. folosește software de filtrare web excesiv de zel. Poate că un serviciu de streaming este disponibil numai într-o anumită țară. S-ar putea chiar să fie faptul că guvernul țării dvs. nu dorește să citiți informații care o pictează într-o lumină negativă. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, este destul de simplu să ocoliți blocarea online: conectați-vă la o rețea virtuală virtuală (VPN).

VPN-urile vă orientează traficul printr-un server din altă parte a lumii. Aceasta vă oferă o adresă IP temporară nouă, care indică țara în care se află serverul ales și vă permite să bateți cele mai multe tipuri de blocare bazată pe locație. În plus, serverele VPN nu au aceleași restricții de internet pe care le face locul de muncă (sau într-adevăr, țara), astfel încât veți putea accesa orice site sau serviciu dorit.

La fel de important, VPN-urile vă criptează traficul. Acest lucru îl împiedică să fie citit de către spectatori, cum ar fi guvernul, Furnizorul de servicii Internet (ISP) sau administratorii de rețea ai locului de muncă. Nu este surprinzător, acest lucru este incredibil de util în țările cu cenzură online strictă.

Cum deblocați site-urile web de oriunde cu un VPN

VPN-urile pot părea puțin intimidante, dar sunt destul de ușor de utilizat. Configurarea unui VPN durează doar câteva minute și apoi veți avea acces la aplicații și site-uri web din întreaga lume.

Iată cum puteți debloca site-urile web de oriunde:

 1. Începeți prin a alege un VPN adecvat. Recomandăm în mod special ExpressVPN, dar NordVPN și CyberGhost sunt două alternative puternice, cu costuri reduse.
 2. Descărcați și instalați software-ul VPN, asigurându-vă că veți obține versiunea potrivită pentru dispozitivul dvs..
 3. Dacă încercați să accesați un serviciu blocat de regiune, conectați-vă la un server VPN din țara dorită. Ați folosi un server britanic pentru a debloca BBC iPlayer, de exemplu, sau un server american pentru Sling TV. Dacă serviciul ales este disponibil în toată lumea, orice server o va face.
 4. În cele din urmă, încercați să accesați aplicația sau site-ul blocat. Ar trebui să-l poți folosi în mod normal, dar, dacă există probleme, încercați să goliți memoria cache și cookie-urile înainte de a încerca din nou.

Dacă problemele persistă, vă recomandăm să contactați echipa de asistență a clientului VPN pentru ajutor suplimentar. Este posibil să existe anumite servere capabile să deblocheze serviciul ales.

Cum funcționează blocarea online?

În general, există două moduri diferite prin care organizațiile pot restricționa accesul la un anumit site sau serviciu. Vom acoperi fiecare dintre acestea în detaliu mai jos:

1. Blocarea la nivel de rețea

Blocarea la nivel de rețea este adesea folosită de angajatori pentru a împiedica oamenii să acceseze materiale necorespunzătoare în timpul lucrului. Cea mai simplă formă de blocare la nivel de rețea este o listă neagră; de fiecare dată când un utilizator încearcă să viziteze un site, adresa este bifată pe o listă de adrese blocate. Dacă site-ul este pe listă, accesul este refuzat.

Țări precum China și Emiratele Arabe Unite folosesc tehnologie similară, deși la o scară mai mare. Acest tip de cenzură la nivel de țară este semnificativ mai avansat, totuși și include de obicei o formă de filtrare bazată pe cuvinte cheie, precum și funcții de detectare a proxy.

2. Blocarea bazată pe utilizator

Blocarea bazată pe utilizator este atunci când organizațiile examinează lucruri precum adresa IP a utilizatorului, locația GPS sau numărul de telefon pentru a determina dacă li se permite să utilizeze un serviciu dat. Acest lucru este cel mai frecvent văzut cu serviciile de streaming online. YouTube TV, de exemplu, este disponibil numai în SUA, iar utilizatorii din alte țări nu li se pot înscrie.

Deși puteți accesa cu ușurință majoritatea blocării bazate pe utilizatori cu un VPN, sistemele mai avansate sunt aproape imposibil de ocolite. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de un formular de identificare pe care doar un rezident l-ar avea sau de o metodă de plată legată de o adresă dintr-o anumită țară.

O VPN îmi va permite să accesez site-uri blocate când sunt în China?

China are unele dintre cele mai avansate tehnologii de restricție a internetului din lume, cunoscute colectiv ca Marele Firewall. În plus, guvernul și ISP-urile locale au vizat în mod special furnizorii de VPN, ceea ce înseamnă că majoritatea serviciilor nu vor funcționa.

Există câteva VPN-uri care funcționează încă în China, dar, deoarece site-urile lor web sunt inaccesibile din partea continentală, va trebui să instalați-le înainte de sosire. De asemenea, recomandăm să salvați instrucțiunile de instalare manuale, doar în cazul în care aveți probleme de conectare atunci când vă aflați în China.

Nu există nicio listă disponibilă publică a fiecărui site web interzis în China. Acestea fiind spuse, puteți utiliza instrumentul nostru Mare Firewall pentru a afla dacă un anumit site sau serviciu este accesibil sau nu.

Pot folosi servicii blocate în regiune cu un VPN gratuit?

Vă recomandăm să utilizați VPN-uri gratuite în general. Pentru început, aceste servicii sunt adesea primele înregistrate de servicii majore, ceea ce înseamnă că nu există nicio garanție că vor funcționa. În plus, aceștia au adesea mai mulți utilizatori decât reținerile lor pot suporta. Drept urmare, chiar dacă VPN-ul dvs. deblochează un anumit serviciu, probabil că veți găsi viteza de navigare prea lentă pentru a-l utiliza. Aceasta este o problemă reală dacă căutați să faceți flux, deoarece viteze lente duc la redarea rapidă și buffering-ul frecvent.

De menționat, de asemenea, că VPN-urile gratuite prezintă un risc real pentru securitate. De fapt, un studiu a descoperit că aproape 40 la sută din cel mult 280 de aplicații examinate conțineau malware. De parcă nu ar fi fost suficient de rău, 18 la sută nu au folosit nicio criptare, așa că nu au oferit nicio confidențialitate. Aceasta înseamnă că, dacă nu sunteți mai norocoși, există șanse reale de a vă infecta dispozitivul (și eventual întreaga rețea a angajatorului) cu malware.

Cea mai bună modalitate de a debloca serviciile și de a naviga în mod anonim este să utilizați o VPN de încredere, conștientă de confidențialitate care respectă o politică fără jurnal.

De ce VPN-ul meu nu deblochează un anumit site web sau o aplicație?

Din păcate, având în vedere varietatea și complexitatea exclusivă a sistemelor de blocare, vor exista întotdeauna anumite servicii pe care VPN-ul dvs. nu le poate debloca. Cu toate acestea, fiecare site web și fiecare aplicație este diferită; de exemplu, site-ul unui post de televiziune local va avea, probabil, restricții mai puțin stricte decât un nume casnic de renume internațional, precum Netflix.

Nu vă faceți griji dacă încă nu puteți debloca un anumit serviciu. S-ar putea ca doar anumite servere să poată să ocolească detectarea VPN pe serviciul ales, sau poate trebuie doar să schimbați protocolul de conexiune. Oricum, o mulțime de timp, echipa dvs. de asistență VPN vă va putea ajuta. Majoritatea VPN-urilor majore oferă acum suport 24/7 prin chat-ul live, astfel încât să puteți începe să remediați problema în câteva secunde.

Ce fel de servicii pot accesa folosind un VPN?

Cu un VPN, există foarte puține limite la ceea ce puteți accesa, chiar dacă vă aflați într-o țară cu cenzură online strictă. Mai jos, am enumerat câteva dintre tipurile de conținut pe care le puteți debloca în străinătate sau la serviciu folosind o VPN:

 • Social media (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Servicii de streaming (Netflix, BBC iPlayer, ESPN),
 • Servicii de mesagerie (WhatsApp, Signal, Telegram)
 • Site-uri de jocuri de noroc și jocuri de noroc (William Hill, Bet365, BetNow)
 • Site-uri de știri imparțiale (CNN, The Guardian, Washington Post)
 • Servicii de întâlnire (Tinder, Grindr, Bumble)
 • Site-uri web axate pe confidențialitate (Comparitech, OpenVPN, ExpressVPN)
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 69